Cara Menerima Pembayaran Secara Dalam Talian: 7 Kaedah Membuat Wang

Menjelang akhir tahun 2020, ia’dianggarkan terdapat kira-kira 2.05 bilion pembeli dalam talian global. Itu’kira-kira 25% dunia’populasi s. Angka sedemikian menunjukkan bahawa kita’bergerak lebih dekat dengan masyarakat tanpa tunai, tetapi adakah perniagaan anda bersedia untuk meningkatnya belanja e-dagang?


Mengenai menjana wang untuk perniagaan anda, kami tahu bahawa ini adalah penting untuk menjalankan penyelidikan anda. Itu’mengapa kita’telah menyusun senarai cara terbaik untuk melakukan pembayaran dalam talian untuk tahun 2020, merangkumi segala-galanya dari kad kredit dan gerbang pembayaran hingga eCheck dan perisian penagihan berulang.

Anda’Saya juga akan mengetahui bahagian pembayaran yang kemas seperti bayaran transaksi, menerima nasihat mengenai perisian terbaik, dan menikmati petua mengenai cara menerapkan setiap kaedah ke dalam laman web anda. Lihat senarai kami di bawah untuk gambaran ringkas mengenai apa yang anda’Saya akan belajar.

Kaedah terbaik untuk membuat pembayaran dalam talian adalah:

 1. Terima kad kredit dan debit
 2. Tambahkan pintu masuk pembayaran
 3. Sediakan Debit Langsung
 4. Gunakan eChecks
 5. Mengintegrasikan pembayaran dompet mudah alih
 6. Hantar invois klik untuk bayar
 7. Pasang perisian penagihan berulang

Bagaimanapun, cukup bercakap. Biarkan’buat perniagaan anda dibayar…

1

Terima Kad Kredit dan Debit

Pada tahun 2019, kira-kira 1.06 bilion kad kredit digunakan di seluruh Amerika Utara – tidak menghairankan, memandangkan orang Amerika memiliki rata-rata empat kad kredit setiap satu.

Jika awak’bertanya-tanya bagaimana untuk menerima pembayaran dalam talian, tempat pertama yang harus anda perhatikan adalah dengan kad kredit dan debit yang rendah hati, tidak kira jenis perniagaan e-dagang yang anda miliki.

cara menerima pembayaran kad kredit dalam talianMenerima pembayaran kad kredit adalah sesuatu yang mudah dilakukan dan penting untuk mengembangkan perniagaan anda

Walau bagaimanapun, sebelum anda mula menerima kad kredit dalam talian, awak’Saya memerlukan akaun saudagar.

Juga dikenali sebagai pemprosesan kad kredit, akaun saudagar adalah sejenis akaun bank yang membolehkan kedai anda menerima pembayaran dalam talian.

(Psst! Sekiranya anda sudah menerima pembayaran kad kredit dan debit di kedai batu bata anda, maka anda’Saya sudah mempunyai akaun pedagang, jadi anda boleh lompat ke bahagian seterusnya jika kamu suka.)

Setelah pelanggan mencuba membeli sesuatu dari laman web anda, akaun pedagang menyimpan dana sementara sementara pemeriksaan wang tertentu dilakukan. Prosesnya biasanya seperti ini:

 1. Pelanggan membuat pembelian
 2. Akaun saudagar memeriksa sama ada dana ada
 3. Transaksi disahkan oleh kad persatuan (Visa atau Mastercard dll)
 4. Wang memasuki akaun bank perniagaan anda

Biasanya, wang disimpan dalam akaun peniaga selama beberapa hari bekerja sementara pembayaran disahkan, diberi kuasa, dan dianggap selamat.

Seperti yang kami katakan, akaun pedagang adalah jenis akaun bank, jadi anda akan menghubungkan akaun pedagang anda ke laman web anda seperti yang anda lakukan dengan jenis akaun bank yang lain. Anda boleh membuka akaun pedagang dengan mudah melalui hampir semua bank, dan anda’Biasanya akan dikenakan bayaran tetap $ 10 hingga $ 30 sebulan untuk perkhidmatan tersebut. Bagi jenis kad kredit yang harus anda terima, termasuk yang paling banyak digunakan Visa, Kad induk, dan American Express.

2

Tambahkan Gerbang Pembayaran ke Laman Web Anda

Hanya meletakkan, gerbang pembayaran menghubungkan laman web anda ke sistem pembayaran. Ia menghubungkan laman web anda ke laman web seperti Visa, Mastercard, dan American Express, sama ada memasukkan pembayaran ke laman web anda atau mengarahkan pelanggan anda ke pintu pembayaran’laman web sendiri untuk menyelesaikan pembelian.

Gerbang pembayaran mudah disediakan, dan menawarkan pelbagai perkhidmatan yang disesuaikan dengan industri yang berbeza. Berikut adalah beberapa pilihan kegemaran kami mudah digunakan, terima semua kad kredit utama, dan tawarkan sifar yuran persediaan…

Jalur

Terbaik untuk perniagaan berasaskan langganan

cara menerima pembayaran dalam talian

Stripe adalah salah satu paling disesuaikan pintu masuk pembayaran di luar sana, membolehkan anda sepenuhnya sesuaikan dan masukkan pembayaran yang kemas ke laman web anda. Sebilangan besar alternatif sama ada menghendaki anda menggunakan templat pembayaran mereka sendiri, atau memaksa pelanggan anda meninggalkan laman web anda dan menggunakan pintu pembayaran’laman web untuk membuat pembayaran.

Jalur’ciri utama adalah Pengebilan Jalur, yang membolehkan anda menyiapkan bil berulang atau invois sekali dengan cepat dan mudah.

Bayaran jalur:

 • Yuran bulanan: $ 0
 • Bayaran persediaan: $ 0
 • Bayaran transaksi dalam talian: 2.9% ditambah 30 sen setiap transaksi
 • Kos Bil Stripe: Percuma untuk pendapatan $ 1 juta pertama, kemudian 0.4% selepas itu

PayPal

Terbaik untuk menambahkan daftar masuk secara percuma

terima pembayaran dalam talian dengan paypal

Sebagai nama isi rumah, PayPal’daftar masuk menyediakan isyarat kepercayaan kepada pelanggan anda, memberitahu mereka bahawa wang mereka berada di tangan yang selamat. Semasa PayPal’daftar masuk cukup asas, ia boleh ditambah dengan mudah tanpa sebarang kos. PayPal’ciri utama adalah Pemeriksaan Satu Sentuhan, mewujudkan pengalaman yang selesa untuk pelanggan anda.

Bayaran PayPal:

 • Yuran bulanan: $ 0
 • Bayaran persediaan: $ 0
 • Bayaran transaksi dalam talian: 2.9% ditambah 30 sen setiap transaksi
 • Pembayaran invois: 2.9% ditambah 30 sen setiap transaksi

Petak

Terbaik untuk perniagaan kecil

mengambil pembayaran dalam talian dengan segi empat sama

Pilihan terbaik jika anda’bermula dari ‘segi empat sama’, gerbang pembayaran ini mudah dan berpatutan untuk perniagaan kecil yang ingin menerima pembayaran dalam talian. Anda bahkan boleh membina laman web secara percuma menggunakan Pembina kedai dalam talian persegi.

Bayaran persegi:

 • Yuran bulanan: $ 0
 • Bayaran persediaan: $ 0
 • Bayaran transaksi dalam talian: 2.9% ditambah 30 sen setiap transaksi
 • Pembayaran invois: 2.9% ditambah 30 sen setiap transaksi

Platform E-dagang Semua dalam Satu

Semasa kita’baru sahaja disebut tiga pintu masuk pembayaran, ada ratusan di luar sana. Pilihan semata-mata boleh menjadi luar biasa, dengan semua yuran transaksi dan ciri pemprosesan kad kredit yang perlu dipertimbangkan.

Oleh itu, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan pembangun laman web e-dagang. Ini menawarkan ‘semua dalam satu’ penyelesaian, menggabungkan alat pembangun laman web yang senang digunakan dengan dunia’penyatuan gerbang pembayaran terkemuka.

Shopify adalah platform e-dagang serba terbaik di pasaran, menggabungkan alat jualan hebat dengan fungsi intuitif yang anda’Saya suka menggunakan. Sementara itu, Wix E-commerce adalah pilihan yang baik jika anda’sedang mencari untuk membina laman web yang indah dan menjual beberapa item di sebelahnya.

Shopify bahkan menawarkan gerbang pembayaran sendiri, Shopify Payments, yang disertakan sifar yuran transaksi! Namun, Shopify juga berintegrasi dengan lebih dari 100 gerbang pembayaran yang berbeza – termasuk PayPal, Square, dan Stripe – sehingga Anda dapat membiarkan pilihan Anda tetap terbuka.

melakukan pembayaran dalam talian dengan shopifyGerbang pembayaran Shopify sendiri mengenakan sifar yuran transaksi

Maklumat lanjut:

 • Shopify vs Wix E-commerce: Siapa yang unggul dalam pertempuran yang terbaik?
 • Ulasan Harga Shopify: Adakah terdapat kos tersembunyi Shopify?
 • 9 Platform E-dagang Percuma Terbaik pada tahun 2020: Jimat semasa anda menjual dengan pilihan percuma utama kami
 • 10 Pembangun Laman Web E-dagang Terbaik untuk Perniagaan Kecil: Bina kedai dalam talian yang terbaik untuk perniagaan anda
 • 6 Alternatif Shopify Teratas: Mungkin anda harus berbelanja ‘sehingga kamu jatuh?

3

Sediakan Debit Langsung

Sebelum kita memulakan, anda harus tahu bahawa menggunakan debit langsung adalah tidak sesuai untuk pembayaran e-dagang. Ia’proses lambat. Debit langsung menghendaki pembayar untuk membenarkan perniagaan untuk mengeluarkan wang secara langsung dari akaun mereka sendiri, sebab itulah pemilik kedai dalam talian harus berpegang pada kad kredit dan pintu masuk pembayaran.

Setelah itu, debit langsung berguna untuk laman web yang perlu menerima pembayaran sangat jarang, seperti laman web kerajaan tempatan yang menerima wang daripada denda atau denda, atau laman web yang menggunakan bayaran berdasarkan langganan.

Debit langsung untuk perniagaan anda dapat disiapkan dengan mudah melalui Rumah Penjelasan Automatik (ACH), rangkaian yang bertanggungjawab untuk debit langsung di AS. Pada tahun 2015, lebih dari 25 bilion transaksi dilakukan di rangkaian ACH, dengan debit langsung merangkumi 62% dari transaksi tersebut.

4

Gunakan eChecks

Ingin tahu bagaimana untuk menerima pembayaran dalam talian tanpa berurusan dengan kad atau wang tunai? Kemudian periksa eChecks. Sejenis EFT (pemindahan dana elektronik), eChecks berfungsi sama seperti pemeriksaan kertas, tetapi dalam talian!

Sama seperti rakan kertas mereka, eChecks akan mendepositkan wang daripada pelanggan’akaun bank untuk perniagaan anda’ akaun bank, melalui perisian ACH (Automated Clearing House). Yang perlu dilakukan oleh pelanggan adalah menambahkan beberapa perincian perbankan ke dalam borang pembayaran dalam talian, yang kemudian diproses oleh ACH. Menggunakan eChecks membolehkan perniagaan anda memperoleh wang dan selamatkan pokok – hore!

5

Gabungkan Pembayaran Dompet Mudah Alih

Menjelang 2023, ia’s meramalkan bahawa lebih daripada 1.31 bilion orang di seluruh dunia akan menggunakan aplikasi pembayaran mudah alih selama sekurang-kurangnya enam bulan. Jelas, jika anda’memetakan kembali cara mengambil pembayaran dalam talian untuk strategi jangka panjang anda, anda mungkin perlu mula menerima pembayaran mudah alih.

Juga dikenali sebagai dompet mudah alih, aplikasi ini menyimpan butiran kad bank anda di telefon pintar anda, membolehkan anda membuat pembayaran pantas dalam talian (jika kedai dalam talian menerima pembayaran aplikasi mudah alih, ya!)

Anda’Saya akan mengenali dompet mudah alih yang banyak digunakan di Amerika, seperti Apple Pay, Samsung Pay, dan Google Pay, tetapi ada sebilangan besar alternatif yang popular di China – termasuk AliPay dan Bayaran WeChat – yang harus anda pertimbangkan jika anda’kembali mencari untuk menjual ke pasaran China.

cara menerima pembayaran dompet mudah alih dalam talianDompet mudah alih adalah masa depan pembayaran dalam talian

Sebilangan besar platform e-dagang – termasuk Squarespace Ecommerce, BigCommerce – akan menyediakan laman web anda dengan kemampuan untuk menerima pembayaran dompet digital dalam rancangan harga paling asas mereka.

Maklumat lanjut:

 • Kajian Harga BigCommerce
 • Kajian Harga Squarespace

6

Hantar Invois E-mel Klik untuk Bayar

Yang ini’cukup jelas. Anda boleh menghantar invois kepada pelanggan melalui e-mel, yang kemudian boleh bayar dalam beberapa klik. Ia’s salah satu kaedah paling berkesan masa untuk perniagaan anda menerima pembayaran dalam talian, sambil mengurangkan syarikat anda’penggunaan kertas. Semua orang’s pemenang!

Anda boleh menggunakan perisian penginvoisan automatik untuk menghantar banyak invois dengan cepat dan tanpa keributan. Beberapa perisian invois automatik yang paling popular termasuk:

 • Invoicera
 • Invois Zoho
 • Memperakui Pembelian
 • TimeSolv
 • Ariba

Jenis perisian ini akan menggabungkan laman web anda, borang pembayaran invois, dan pangkalan data pelanggan anda di satu tempat, membiarkan anda melihat siapa’dibayar dan berapa banyak anda’setakat ini diperoleh daripada invois.

7

Pasang Perisian Bil Berulang

Anda mungkin ingat bahawa pintu masuk pembayaran Jalur membolehkan anda menghantar bil berulang sebagai sebahagian daripada pakejnya. Walaupun Stripe menawarkan pelbagai ciri yang membolehkan anda membuat pembayaran dalam talian, anda boleh memilih untuk melabur perisian yang pakar dalam menghantar bil kepada pelanggan anda secara automatik.

Walaupun mereka sangat serupa, invois dan bil agak berbeza. Seorang invois mengandungi senarai barang atau perkhidmatan yang belum diserahkan, dengan penyataan jumlah terhutang, sementara a bil menunjukkan penerimaan pembayaran untuk barang yang sudah digunakan.

Fikirkan seperti ini. Perniagaan pertukangan akan menghantar invois mengandungi peralatan dan perkhidmatan yang’Diperlukan untuk pekerjaan itu, sementara perkhidmatan streaming dalam talian akan menghantar bil bulanan.

Perisian penagihan berulang – juga disebut perisian penagihan automatik – sangat sesuai untuk perniagaan berasaskan langganan kerana membolehkan pelanggan anda membayar secara automatik setiap kali pembayaran jatuh tempo, menjadikan pelanggan anda’ hidup lebih mudah – dan memastikan anda dibayar tepat pada waktunya! Cuba fikirkan, pelanggan gembira bermaksud keuntungan yang senang.

Sekiranya anda ingin membina kedai dalam talian, maka anda harus mengetahui bahawa pembangun laman web e-dagang, seperti Shopify, menyokong keupayaan untuk menghantar pesanan berulang, invois, dan langganan melalui aplikasi pihak ketiga.

Cara Menerima Pembayaran Dalam Talian: Ringkasan

Dengan perbelanjaan e-dagang yang dijangka meningkat dalam beberapa bulan akan datang, ia’penting bahawa perniagaan anda bersedia menangani lonjakan permintaan. Dalam kata lain, perniagaan anda perlu bersedia menerima pembayaran dalam talian dengan pelbagai cara, dengan lebih sedikit pengguna yang berbelanja di kedai batu bata dan mortar.

Ia’Juga perlu diperhatikan bahawa cara anda menerima pembayaran bergantung pada tempat anda’menjual semula produk anda. Contohnya, jika anda’menjual semula melalui pasaran dalam talian, anda’Saya perlu mematuhi peraturan pilihan pembayaran, sementara mendirikan kedai e-dagang memberi anda peraturan percuma mengenai bagaimana anda melakukan pembayaran secara dalam talian. Tetapi biarkan’dengan cepat merakam kembali apa yang kita buat untuk melupakan kenangan kita…

Kaedah terbaik untuk membuat pembayaran dalam talian adalah:

 1. Terima kad kredit dan debit
 2. Tambahkan pintu masuk pembayaran
 3. Sediakan Debit Langsung
 4. Gunakan eChecks
 5. Mengintegrasikan pembayaran dompet mudah alih
 6. Hantar invois klik untuk bayar
 7. Pasang perisian penagihan berulang

Ingatlah, untuk menerima pembayaran kad kredit dan debit, anda’Saya perlu menyediakan akaun saudagar melalui bank pilihan anda – tetapi itu’sangat senang dilakukan. Sebenarnya, semua kaedah yang disebutkan di atas agak lancar untuk dilaksanakan. Setelah membaca artikel ini, kini tidak lagi menjadi persoalan bagaimana untuk menerima pembayaran dalam talian, tetapi bila.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map