Cara Menjual Makanan Dalam Talian

Hantarkan Makanan Anda ke Seluruh Dunia dengan Panduan 7 Langkah kami untuk Menjual Makanan Dalam Talian

Cara Menjual Makanan Dalam Talian


Ia’s 2020, dan industri makanan global dianggarkan bernilai $ 12.24 trilion. Sama ada’dengan menyertai kelab wain tempatan anda untuk mendapatkan sampel percuma setiap bulan, atau mendapatkan semua ramuan untuk makanan vegan yang sempurna dihantar terus ke pintu anda, nampaknya semua orang’dalam tindakan. Isn’kira-kira masa anda mendapat sepotong pai?

Nah, sekarang anda boleh!

Terima kasih kepada pasaran global dan platform e-dagang, itu’kini lebih mudah daripada mula menjual makanan secara dalam talian. Panduan kami akan memandu anda melalui semua perkara dari peraturan makanan antarabangsa, memilih platform yang sempurna, dan memasarkan produk anda.

Pada akhirnya, anda menang’t mempunyai idea yang jelas tentang cara menjual makanan dalam talian – anda’Saya dapat meletakkan apa yang anda’telah belajar dalam praktik, dan buat kedai dalam talian anda sendiri.

Jadi, sekarang anak didiknya sudah keluar, biarkan’s cari kursus utama dan cari tahu bagaimana mewujudkan impian anda.

1

Ketahui Undang-Undang

Perkara pertama yang perlu diketahui mengenai undang-undang makanan ialah peraturan berbeza bergantung pada tempat anda berada’semula dari. Peraturan di A.S. berbeza daripada peraturan di EU, misalnya.

Sekiranya anda tinggal di A.S., anda’Saya perlu mengikuti apa’dikenali sebagai Undang-Undang Makanan Pondok. Sekali lagi, ini sedikit berbeza dari negeri ke negeri, tetapi kita’akan menjalani beberapa perkara penting yang anda perlukan’Saya perlu sedar, di mana sahaja anda berada’semula dari.

Untuk mendapatkan kelulusan undang-undang, anda’Saya memerlukan beberapa perkara:

 • Pemeriksaan dapur tahunan yang dilakukan oleh jabatan kesihatan
 • Pelepasan / izin zon dari jabatan pertanian atau kesihatan
 • Lesen perniagaan negeri yang sah
 • Bukti kedai anda memenuhi peraturan kebersihan untuk semua tempat penyimpanan makanan, sejuk dan kering
 • Tidak ada haiwan peliharaan di dapur, atau di rumah jika ada’s dapur rumah

Sama ada anda memutuskan untuk memasak di dapur rumah anda atau di dapur komersial, anda’Saya perlu membiasakan diri dengan peraturan tempatan yang anda’dijangka akan mengikuti. Sekiranya anda memutuskan untuk menjual makanan secara dalam talian melalui pembekal (dan bukannya mengendalikan makanan itu sendiri), anda’Saya perlu meneliti rantaian bekalan untuk memastikan bahan anda sesuai dengan standard.

Tanpa mengira rancangan anda, ketahui bahawa pihak berkuasa persekutuan, negeri dan tempatan sedia membantu anda! Ia’tugas mereka untuk mengetahui undang-undang di dalam dan luar, jadi mereka’sumber yang hebat untuk berunding. Jennifer Irvine dari Balance Box perkhidmatan penghantaran makanan menjelaskan bagaimana perniagaannya telah memanfaatkan sebahagian besar sumber ini:

“Semasa mula-mula, saya bekerja dari dapur rumah saya. Tetapi ketika perniagaan telah berkembang, kami’telah berpindah ke dapur komersial. Dari segi persoalan undang-undang, perkara pertama yang kami lakukan ialah menghubungi Pejabat Kesihatan Persekitaran dan menjemput mereka untuk masuk dan melihat kami, dan memberi nasihat mengenai apa yang perlu kami lakukan – dan mereka cemerlang.”

dapur kotak imbanganBalance Box menggunakan sekumpulan pakar pemakanan dan koki untuk menyediakan menu makanan sihat yang disesuaikan untuk penghantaran.

Sudah tentu, keperluan kita’Berikut adalah senarai minimum yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan makanan anda. Kami’d berada di sini sepanjang hari jika kami menyenaraikan semuanya, tetapi kami mengesyorkan agar membaca laman web Cottage Food Laws dengan betul untuk maklumat lebih lanjut, dan untuk mendapatkan maklumat mengenai keadaan khusus anda.

Sekiranya anda tinggal di E.U, ada peraturan dan undang-undang yang perlu anda patuhi. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai perkara tersebut, kunjungi Prinsip Umum Undang-undang Makanan Suruhanjaya Eropah.

2

Cari Niche Anda

Sebilangan daripada anda mungkin sudah menjual makanan secara peribadi. Yang lain mungkin hanya menggunakan idea pembunuh. Tetapi jika anda’belum lagi menarik perhatian anda, izinkan kami membantu.

Tempat yang baik untuk memulakannya adalah dengan meneliti trend makanan. Pengurangan sisa adalah topik hangat pada masa ini, jadi pengiklanan yang anda masak dengan buah atau sayur cacat dapat menjadi sudut yang baik, misalnya.

Seterusnya, anda perlu tahu di mana anda duduk di pasar yang sesak. Adakah anda jenama harian yang berpatutan? Atau kemewahan gourmet? Adakah fokus anda adalah kesihatan pemakanan yang bersih? Atau rawatan yang memanjakan?

Semua ini akan mempengaruhi bagaimana anda menjenamakan dan mengiklankan diri anda. Segala-galanya dari memilih palet warna syarikat hingga memahami teks dan reka bentuk logo yang akan digunakan bergantung pada bagaimana anda mahu produk anda dilihat.

Selepas itu, anda perlu menetapkan anggaran dan beberapa jangkaan. Berapa banyak yang anda mampu belanjakan setiap bulan? Adakah anda merancang untuk menjual secara tempatan, nasional, atau seluruh dunia? Di manakah anda melihat perniagaan anda dalam jangka masa tiga hingga lima tahun?

Jawapan untuk soalan-soalan ini akan membantu anda mengetahui berapa banyak wang untuk melabur dalam perkara seperti kedai dalam talian, pemasaran, dan ramuan anda – yang akhirnya menentukan harga yang anda kenakan kepada pelanggan.

Akhirnya, tanya diri anda – apa yang anda bawa ke meja? Untuk menonjol, anda’Saya memerlukan USP (Unique Selling Point). Di sini’contohnya.

JK GourmetJK Gourmet telah menemui pasaran khusus yang menolong lebih dari satu juta orang Amerika.

JK Gourmet memperoleh peluangnya dengan menghasilkan produk tanpa bijirin yang disasarkan kepada orang yang memerlukan bantuan menguruskan kolitis ulseratif – keadaan yang menimpa 1.6 juta orang Amerika. Ketua perniagaan Jodi memberitahu Shopify:

“Kami’berjaya mengukir niche kami dengan produk bebas bijirin, yang memastikan kami’bebas gluten juga. Kami juga menangani keperluan masyarakat paleo yang semakin meningkat, dan kerana kami selalu menghapuskan penggunaan gula halus dan pemanis buatan, kami’menarik minat khalayak yang lebih luas daripada sebelumnya.” 3

Sumber Pembekal Anda

Sama ada memasak makanan anda sendiri atau membeli barang-barang yang sudah siap dijual, anda’Saya perlu mencari pembekal. Perkara yang sukar ialah mengetahui yang mana yang boleh dipercayai.

Menggunakan laman web seperti Food Master dapat membantu anda mendapatkan sumber pembekal yang pakar dalam ramuan yang anda perlukan. Sekali anda’anda telah membuat senarai, anda’Saya ingin memeriksa sijil, malah boleh meminta rujukan.

Ini semua sangat biasa, jadi jangan’Jangan takut untuk bertanya kepada pembekal mengenai kelayakannya. Ingat, apa sahaja yang dibekalkan kepada anda secara langsung akan mewakili syarikat anda. Sekiranya pembekal mengatakan produknya organik, jangan’hanya menganggapnya sebagai Injil – lihatlah.

Petua teratas: Banyak perniagaan kecil dimulakan dengan menggunakan Costco. Ia’merupakan jenama yang dipercayai, terkenal, dan pembekal yang boleh dipercayai.

4

Buat Jenama, Pembungkusan dan Pelabelan Anda

Pada ketika ini, anda harus mempunyai idea yang jelas mengenai makanan apa yang anda ingin jual dan bagaimana anda’akan menghasilkannya. Anda’Saya juga telah memikirkan penjenamaan anda. Sekarang, ia’masa untuk melaksanakan keputusan anda.

Nama Perniagaan

Nama perniagaan mestilah tiga perkara: tidak dapat dilupakan, relevan, dan senang mengeja.

Pasti, ‘Maria’s kek cawan’ adalah relevan dan mudah dieja, tetapi adakah ia akan terpengaruh oleh orang lain’fikiran?

Cuba dan kreatif. Berfikir di luar kotak, dan minta pendapat orang lain. Jika awak’merancang untuk menjual di peringkat antarabangsa, anda’Saya juga ingin memastikan nama itu tidak’t tersalah tafsir atau hilang dalam terjemahan.

Warna Jenama

Warna isn’t naungan – itu’s emosi. Warna yang anda pilih membuat orang merasa dengan cara tertentu. Anda boleh berani dan memberi inspirasi, panas dan bersemangat, atau keren dan inovatif, melalui warna yang anda pilih.

Dalam psikologi, syarikat makanan cenderung memilih warna-warna cerah. Mereka’menarik, jelas, dan dapat mendorong pembelian secara terus-menerus. Kuning, merah dan oren semuanya berkaitan dengan makanan yang memanjakan, sementara hijau dan biru biasanya menyatakan kesihatan dan kecergasan.

Citra Produk

Gambar produk anda adalah pelanggan’titik hubungan pertama dengan makanan anda – dan jumlah kesan pertama!

Kecuali anda menyukai diri anda sebagai jurugambar mahir, kami’d mengesyorkan membayar citra produk profesional. Ini dapat membantu membuat makanan anda melompat dari laman web anda dan menjadi pelanggan’kereta s.

Peraturan Pembungkusan

Ini penting. Berdasarkan undang-undang A.S., pembungkusan anda mesti mengandungi maklumat berikut:

 • Senarai lengkap semua bahan yang digunakan dalam produk
 • Kuantiti atau jumlah dalam pakej
 • Berat produk
 • Nama syarikat anda dan mana-mana pembekal yang anda gunakan
 • ‘Digunakan oleh’ / ‘baik sebelum’ kurma

Ini bukan hanya pada semua pembungkusan anda, tetapi juga dalam keterangan produk dalam talian anda. Ia’Juga bagus untuk memasukkan maklumat pemakanan, jadi orang mempunyai idea tentang faedah / masalah kesihatan yang disertakan dengan makanan anda.

5

Harga Produk Anda

Ia’semuanya sangat baik mencipta jenama yang hebat dengan USP yang hebat, di belakangnya terdapat beberapa kelazatan – tetapi seperti kata pepatah lama, ‘perbincangan wang.’

Walau seberapa baik produk anda, anda masih perlu tahu bagaimana harganya. Nilai makanan anda yang terlalu rendah atau berlebihan dalam jangka masa panjang dapat melihat tangki perniagaan anda. Jadi, bagaimana anda dapat memperoleh harga yang tepat?

Nah, Shopify mempunyai panduan langkah demi langkah yang cemerlang yang membantu anda menyelesaikannya, yang kami’Saya akan memberikan gambaran ringkas di bawah.

Hitung Kos Berubah Anda

Mula-mula, anda perlu tahu berapa harga makanan anda untuk dihasilkan dan dijual. Perkara seperti kos bahan, pembungkusan, dan penghantaran semuanya perlu diambil kira.

Sekiranya anda menjual sup, misalnya, tambah semua kos berubah dan ketahui berapa banyak anda’sebenarnya membayar setiap kadbod.

Buat Margin Keuntungan

Seterusnya, anda perlu mengetahui berapa banyak keuntungan yang ingin anda peroleh. Untuk melakukan ini, fikirkan jumlah keuntungan yang ingin anda hasilkan (mis. Keuntungan 15%).

Sebaik sahaja anda mempunyai peratusan, anda perlu mengubahnya menjadi perpuluhan. Ini hanya dilakukan dengan membahagikannya dengan 100 (mis. 15/100 = 0.15).

Sekarang anda mempunyai angka untuk kos berubah, dan nombor perpuluhan yang mewakili margin keuntungan. Dari sini, hitung berapa banyak yang harus anda kenakan untuk setiap produk. Ini dapat sedikit matematik, tapi jangan’jangan risau – ikuti Shopify’persamaan sederhana, ditunjukkan di bawah:

Harga Sasaran = (Kos berubah setiap produk) / (1 – margin keuntungan yang anda mahukan sebagai perpuluhan)

Faktor dalam Kos Tetap

Kos lain yang perlu dipertimbangkan adalah perkara seperti ruang sewa untuk penyediaan makanan, peralatan memasak, sewa simpanan, insurans, yuran pelesenan, dan upah pekerja. Semua ini perlu difikirkan untuk memastikan perniagaan anda sekurang-kurangnya mengalami kerosakan.

Petua teratas: Shopify’kalkulator impas boleh membantu anda dalam hal ini.

Percubaan dan Perubahan Di Mana Perlu

Anda mungkin mendapati anda memukul kuku di kepala pada kali pertama. Walaupun begitu, kemungkinan anda’Saya perlu menguji harga sasaran anda dan menyemaknya setiap bulan atau lebih. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk mendapatkan yang betul, tetapi setelah anda melakukannya’anda telah menemui kedudukan anda di pasaran, anda’Akan berada di jalan yang betul.

6

Buat Kedai Dalam Talian Anda

Ia’pada masa anda’sudah lama menunggu… masa untuk melaksanakan rancangan anda!

Terdapat tiga rancangan berkesan untuk menjual makanan dari rumah. Anda boleh memanfaatkan pasaran dalam talian (fikir Amazon atau Etsy), buat sendiri laman web e-dagang (dengan platform seperti Shopify atau BigCommerce), atau menjual produk yang diselaraskan melalui pembekal.

Di bawah ini, kami’Saya akan melalui tiga pilihan anda, timbulkan kebaikan dan keburukan masing-masing, dan jelaskan siapa mereka’sangat sesuai untuk.

Menjual Makanan Dalam Talian Melalui Pasar

Kebaikan dan keburukan

KelebihanKeburukan
 • Menjual melalui platform yang menarik penonton global
 • Tidak bertanggungjawab menguruskan laman web anda sendiri
 • Proses dan automatik persediaan yang mudah
 • Tiada kawalan kreatif mengenai bagaimana produk anda dipaparkan
 • Kurang dipercayai daripada mempunyai laman web anda sendiri
 • Amazon akan mengutamakan produknya sendiri berbanding produk anda

Pasaran dalam talian, seperti Amazon dan Etsy, adalah laman web e-dagang di mana anda boleh membuat akaun dan menyenaraikan produk anda untuk dijual. Pasaran dalam talian adalah terbaik untuk mereka yang ingin mula menjual dengan cepat, sebab di sana’tiada penyediaan laman web atau pemperibadian yang terlibat. Dan sejak anda menang’membina laman web dari awal, anda menang’Tidak perlu risau untuk mengarahkan lalu lintas ke pasaran dalam talian – penonton sudah berada di sana.

Yang mengatakan, jika anda’berminat menjual makanan dari rumah dengan pasaran dalam talian, anda’Saya harus bersaing dengan semua penjual lain di platform untuk menarik pembeli’ perhatian. Perkara ini lebih mudah diucapkan daripada dilakukan, terutama ketika beberapa pasar mempromosikan produk tertentu daripada yang lain. Anda’Saya juga harus rela mengorbankan keperibadian yang sedikit ketika menggunakan pasaran dalam talian. Sekiranya penjenamaan dan bakat penting bagi anda, anda akan menang’Saya mahu mengambil jalan khusus ini.

Sekiranya anda memutuskan untuk mencari kemudahan pasar dalam talian, anda’Saya akan menjual di laman web yang’bukan milik anda – jadi anda’Saya perlu mengkaji laman web tersebut’peraturan. Sudah tentu, peraturan ini menuntut asas-asas yang anda’Bagaimanapun, saya perlu membuat liputan seperti dokumentasi undang-undang, pelesenan, dan pembungkusan yang betul.

Tetapi setiap pasaran juga mempunyai standard tersendiri. Sebagai contoh, Amazon memerlukan sasaran prestasi berikut dari penjualnya:

 • Mempunyai kadar kecacatan pesanan kurang dari 1%
 • Mempunyai kadar pembatalan pra-pemenuhan kurang dari 2.5%
 • Mempunyai kadar penghantaran lewat kurang dari 4%

Ia’terbaik untuk mengkaji setiap pasaran dalam talian’keperluan sebelum memilih platform yang tepat untuk perniagaan anda.

Menjual Makanan Dalam Talian Melalui Pembangun Laman Web E-dagang

Kebaikan dan keburukan

KelebihanKeburukan
 • Anda’secara keseluruhan mengawal cara produk anda dilihat dan dipamerkan
 • Di sana’Bantuan dan sokongan yang ada untuk membantu anda menghadapi sebarang masalah yang anda hadapi’mempunyai semula
 • Anda kelihatan lebih dipercayai, dan itu’lebih senang diiklankan
 • Anda mesti menarik pembeli ke laman web anda
 • Anda’Saya perlu meluangkan sedikit masa untuk merancang kedai dalam talian anda sendiri
 • Anda’Saya akan bertanggungjawab untuk menyelenggara / mengemas kini laman web ini’susun atur

Pembangun laman web e-dagang, seperti Shopify dan BigCommerce, membolehkan anda membuat kedai e-dagang anda sendiri, tanpa kemahiran teknikal yang diperlukan – anda hanya memilih templat laman web, menyesuaikannya, dan mula menjual. Sama ada awak’menjual semula barang bakar dari rumah atau mencipta dunia’Pelan makan keto terbaik, akan ada banyak templat yang sesuai dengan gaya anda.

templat kedai e-dagangPembangun e-dagang yang popular Wix memudahkan anda melihat rupa kedai anda dengan setiap templat.

Alat ini direka untuk penjual sehari-hari yang tidak’mempunyai banyak masa, wang, atau kepakaran digital. Pembangun laman web e-dagang adalah terbaik untuk mereka yang ingin memberikan pengalaman penuh kepada pembeli, dari laman web berjenama cantik hingga proses pembayaran yang diperibadikan, dan siapa yang tidak’Saya ingin berurusan dengan peraturan pihak ketiga.

Platform ini membantu anda membuat kediaman berjenama yang disesuaikan untuk produk anda. Cabaran pembangun laman web e-dagang adalah menarik pembeli ke laman web anda terlebih dahulu – itulah sebabnya kami’telah menulis panduan promosi laman web untuk membantu. Dan setelah pembeli mula datang, anda akan menang’Saya harus bersaing dengan penjual lain seperti yang anda lakukan dengan pasaran dalam talian.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan pembangun laman web e-dagang, anda’Saya tidak akan kekurangan pilihan untuk dipilih. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh melihat kedudukan kami dari platform e-dagang terbaik – atau lihat ringkasan ringkas tiga penyedia teratas ini:

Ketika datang ke pembayaran dan pengiriman, setiap platform akan menggunakan gateway pembayaran yang berbeza. Namun, semuanya cenderung menggunakan yang besar: fikir PayPal, Apple Pay, Stripe, dan Square. Shopify malah mempunyai pintu masuk pembayaran sendiri.

Sekali anda’anda telah memilih kaedah pembayaran yang anda mahu terima, anda boleh mengatasi penghantaran. Sekali lagi, platform ini telah menetapkan kurier yang boleh anda gunakan: FedEx, DHL dll. Anda’Akan tetapi, kita harus melihat kurir mana yang dapat mengirim makanan terlebih dahulu, kerana FDA (Food and Drug Agency) telah menetapkan peraturan mengenai hal-hal seperti kecepatan dan suhu.

Menjual Makanan Dalam Talian Melalui Pembekal

Kebaikan dan keburukan

KelebihanKeburukan
 • Kamu telah menang’anda perlu menguruskan persediaan besar barang makanan (berpotensi mudah rosak) sendiri
 • Kamu telah menang’Anda perlu melakukan pembungkusan dan penghantaran sendiri
 • Anda masih harus memiliki sebarang aduan pelanggan, walaupun anda’tidak bertanggungjawab secara fizikal dalam proses ini – jadi anda juga’Saya perlu memilih pembekal anda dengan berhati-hati!
 • Kerana ini adalah cara mudah untuk mula menjual, di sana’ada banyak persaingan di luar sana

Menjual makanan secara dalam talian melalui pembekal bermaksud anda, peruncit, tidak’Tidak perlu menyimpan atau mengendalikan produk makanan yang sebenarnya. Sebaliknya, anda’Saya akan menggunakan pasaran dalam talian atau pembangun laman web e-dagang untuk membuat ruang di mana anda berada’Saya akan mengambil pesanan dan berkomunikasi dengan pelanggan. Kemudian kamu’Kami akan memberitahu pembekal anda untuk setiap pesanan baru, dan pembekal akan menghantar produk tersebut kepada setiap pelanggan. Pada dasarnya, anda’kembali menjalankan persembahan, tanpa membuat tangan anda kotor. Perkataan lain untuk model ini ialah dropshipping.

Memulakan perniagaan dropshipping adalah terbaik untuk mereka yang mahukan cara berisiko rendah untuk mencuba menjual makanan dalam talian. Penghantaran melalui pembekal bermaksud anda menang’Tidak perlu bimbang untuk menjaga persediaan tetap segar, yang menjadi perhatian utama bagi sesiapa yang menjual produk di dapur rumah mereka atau dapur komersial.

Model pembekal ini membolehkan anda menghabiskan lebih banyak masa untuk penjenamaan, penyesuaian, dan perkhidmatan pelanggan. Ia’penting untuk diperhatikan bahawa perkhidmatan pelanggan sangat penting dengan dropshipping – sejak anda’menggunakan pembekal pihak ketiga sebagai jalan antara anda dan pelanggan anda, anda’Saya mahu memastikan anda’sentiasa tersedia sebagai titik komunikasi dan penjelasan.

7

Pasarkan Produk Anda

Menjalin hubungan dengan pelanggan anda adalah salah satu tonggak kejayaan e-commerce. Pemasaran adalah cara yang hebat bukan sahaja menjadikan produk anda menjadi perhatian umum, tetapi membina hubungan dengan pembeli dan membuat mereka merasa seperti mereka’bahagian semula perniagaan anda’ penglihatan.

Terdapat banyak cara untuk menyampaikan mesej anda – terlalu banyak untuk satu bahagian dalam artikel – jadi kami’kembali menumpukan perhatian kepada beberapa perkara paling berkesan yang boleh anda lakukan.

SEO

SEO (Search Engine Optimization) adalah proses membuat laman web anda muncul di mesin pencari, seperti Google dan Bing. Google kini mempunyai lebih daripada 200 cara untuk menentukan sejauh mana kedudukan laman web dalam hasil cariannya, tetapi berikut adalah beberapa perkara penting yang perlu diberi perhatian:

 • Kata kunci – Anda perlu memastikan kandungan di sekitar produk anda berkaitan dengan apa yang anda’menjual semula. Jika awak’adalah syarikat bagel yang berpusat di Manhattan, anda’kembali mahu frasa seperti ‘Bagel New York’ dalam keterangan produk anda begitu’mudah bagi Google untuk memberitahu tentang halaman web anda.
 • Metadata – Ini adalah teks yang muncul dalam hasil carian. Panjangnya mestilah optimum, memasukkan kata kunci, dan menarik pembaca untuk mengklik pautan anda.
 • Pautan Balik – Cara menunjukkan kepada Google makanan anda popular dan disegani. Laman web lain yang menghubungkan ke laman web anda sangat digemari, seperti cadangan.
 • Tindak Balas Mudah Alih – Satu perkara yang dibenci oleh mesin pencari adalah laman web yang tidak’berfungsi dengan baik pada peranti mudah alih dan tablet. Nasib baik, semua platform e-dagang yang kami senaraikan di atas secara automatik responsif mudah alih sepenuhnya, jadi’bukan sesuatu yang perlu anda bimbangkan.

Media Sosial

Mempunyai pengikut sosial yang kuat hanya menambah syarikat anda’kredibiliti. Ia’juga cara berinteraksi dengan pelanggan anda, dan memberi mereka titik kontak. Sekiranya anda memasukkan butang perkongsian sosial di laman web anda (yang boleh anda lakukan dengan mana-mana platform yang disyorkan), maka pembeli juga boleh berkongsi makanan anda dengan pengikut mereka – itu’s iklan percuma!

Shopify dan BigCommerce mengambil langkah lebih jauh, sebenarnya membolehkan anda menjual secara langsung di media sosial dan pasar. Sama ada’Di Facebook atau Instagram, Amazon atau Etsy, anda boleh menggunakan laman web anda sebagai hab sambil juga memasuki pasaran dalam talian yang lain.

Pemasaran E-mel

Pembangun laman web e-dagang mempunyai pemasaran e-mel mereka sendiri. Anda boleh mengisi templat e-mel yang telah dirancang dengan tawaran dan tawaran terkini anda, sebelum menghantarnya ke semua pelanggan anda.

Sama ada’Contoh strawberi yang enak dan percuma atau beli satu percuma untuk donat, pemasaran e-mel adalah cara yang pasti untuk membuat pelanggan’minat dan teruskan mereka kembali ke kedai anda.

Jual di Pasar Makanan / Pesta

Dengan semua kaedah dalam talian mewah untuk memasarkan perniagaan anda, itu’mudah dilupakan dari mulut ke mulut kuno yang baik. Keluar ke sana dan iklankan makanan anda secara langsung di pasar dan festival tempatan. Bagaimanapun, cara terbaik untuk mengiklankan makanan anda adalah dengan membiarkan orang lain merasakannya, betul?

Pasar makanan dan festival juga menawarkan peluang terbaik untuk menguji produk dan rasa baru. Jika awak’kembali tertanya-tanya adakah idea produk baru layak dilancarkan, di sana’s bukan tempat yang lebih baik daripada festival untuk mengumpulkan sebanyak mungkin pendapat yang tidak berat sebelah. Anda boleh menawarkan sampel ciptaan terbaru anda secara percuma, dan bahkan meminta pengunjung menilai apa yang mereka buat’telah mencuba pada skala 1-5. Penyelidikan pasaran tidak pernah lebih enak!

Cara Menjual Makanan Dalam Talian: Ringkasan

Industri makanan berkembang pesat seperti sebelumnya. Di sana’selalu menjadi alasan untuk menunda masuk ke dalam talian, tetapi jika makanan menjadi tumpuan perniagaan anda, maka ada’tiada masa seperti sekarang.

Dengan mengikuti panduan tujuh langkah komprehensif kami untuk menjual makanan dalam talian, anda’Saya akan dapat mewujudkan impian anda menjadi kenyataan. Untuk merakam, berikut adalah tujuh langkah lagi.

7 Langkah Menjual Makanan Secara Dalam Talian

 1. Ketahui undang-undang
 2. Cari niche anda
 3. Sumber pembekal anda
 4. Buat jenama, pembungkusan dan pelabelan anda
 5. Harga produk anda
 6. Buat kedai dalam talian anda
 7. Pasarkan produk anda

Langkah-langkah ini bukan sahaja merupakan bahan untuk membuat perniagaan makanan anda dalam talian, tetapi juga resipi anda untuk berjaya.

Tidak seperti anda, kami menang’t gula – anda perlu meluangkan masa untuk menjalankan perniagaan dalam talian anda berjalan lancar. Sama seperti mencuba soufflé, anda juga boleh’t cepat-cepat melaluinya – buktinya akan selalu ada di dalam puding.

Ikuti langkah kami, ikuti pendekatan yang diukur, dan saksikan perniagaan makanan dalam talian anda sendiri menjadi hidup. Percayalah, beberapa perkara akan terasa lebih manis.

Cara Menjual Makanan Dalam Talian: Soalan Lazim

Adakah saya memerlukan lesen untuk menjual makanan buatan sendiri?

Kecuali anda’hanya membakar kek untuk penggalangan dana amal pejabat, jawapannya adalah ya. Penjualan komersial makanan buatan sendiri memerlukan lesen perniagaan negeri yang sah. Untuk mendapatkannya, anda’Saya perlu lulus pemeriksaan kesihatan dengan memenuhi standard peraturan kesihatan tempatan anda.

Berapa banyak lesen perniagaan?

Banyak perkara mempengaruhi nilai lesen perniagaan, dengan perkara seperti lokasi dan bilangan pekerja yang mengambil kira kos keseluruhan. Secara amnya, ini boleh menjadi antara $ 25 hingga $ 7,000. Sebilangan besar pemula makanan atau perniagaan kecil, bagaimanapun, akan membayar antara $ 50 dan $ 200.

Apa faedahnya mempunyai laman web makanan anda sendiri?

Pertama sekali, anda’mengendalikan sepenuhnya paparan dan pengiklanan makanan anda. Menggunakan pembangun laman web e-dagang juga boleh memberi manfaat besar kerana menjadikan pembuatan laman web tersedia untuk semua orang. Anda juga boleh menjual di pelbagai saluran, seperti pasar dan media sosial.

Berapa kos pembangun laman web e-dagang?

Semua pembangun laman web e-dagang akan menawarkan pelbagai rancangan harga yang berbeza. Ini terdiri daripada sebut harga percuma. Perniagaan makanan kecil boleh membayar yuran bulanan sekitar $ 20 hingga $ 80. Itu merangkumi reka bentuk, hosting, dan keselamatan laman web anda, ditambah banyak lagi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map