Cara Menjual Makeup dalam talian

Ia’lebih senang dari sebelumnya untuk menjual solek dari rumah

Pasaran kecantikan dan kosmetik Amerika tidak berjalan lancar di mana sahaja. Ia bernilai $ 60 bilion pada tahun 2016, dan angka itu akan mencapai $ 90 bilion pada tahun ini. Itu’banyak keuntungan untuk dikelilingi, jadi mengapa tidak masuk ke dalamnya?


Kami’telah menyusun panduan ini untuk membuatnya semudah mungkin untuk menjual alat solek dari rumah. Oleh itu, tanpa basa-basi lagi, periksa perincian langkah demi langkah kami:

Menjual Makeup dalam talian

 1. Cari niche anda
 2. Sumber pengeluar
 3. Jenama dan bungkus solek anda
 4. Pilih platform
 5. Promosikan solek anda

Sekarang biarkan’perhatikan setiap langkah ini dengan lebih dekat.

1

Cari Niche Anda

Industri kecantikan sudah besar, dan pasaran AS dijangka terus berkembang sebanyak 3.5% setiap tahun. Walaupun itu bermakna anda’mempunyai khalayak berpotensi besar, ini juga bermaksud anda’Saya mesti mencari jalan untuk menonjol daripada orang lain yang menjual produk kecantikan dalam talian.

Untuk memisahkan diri, tidak’cuba menarik minat setiap pengguna – jika anda menjaringkan terlalu banyak jaringan, produk anda akan menang’t menyerang akord peribadi dengan sesiapa. Sebaliknya, tanyakan pada diri anda dua soalan untuk mempersempit khalayak sasaran anda:

 1. Apa menjadikan produk anda unik?
 2. Who adakah titik penjualan unik (USP) akan menarik?

USP anda semudah harga rendah atau warna tidak konvensional, atau sama kompleksnya dengan pelembap pembakaran sinar matahari (dan jika anda berjaya mendapatkannya, beri tahu kami). Apa-apa yang jelas dan berani membezakan produk anda daripada persaingan adalah perkara yang seharusnya anda impikan.

oleh syarikat penjagaan kulit sarahJenama kecantikan Oleh Sarah telah mencipta nama untuk dirinya sendiri dengan hanya menumpukan pada penjagaan kulit yang bebas organik dan kimia. Dengan mengasah jenama anda’s menentukan ciri (dalam kes ini, bahan semula jadi), anda’Saya dapat mencipta identiti yang berbeza.

Jika awak’menghadapi masalah untuk menghasilkan idea yang asli, cuba fikirkan USP yang akan meyakinkan awak untuk membuat pembelian. Lagipun, di sana’tiada demografi yang anda tahu lebih baik daripada anda sendiri! Ikuti rutin kecantikan harian anda secara mental, dan perhatikan apakah ada jurang yang dapat diisi oleh produk baru. Adakah maskara anda selalu enggan mencuci? Mungkin anda boleh menjual alat solek mata terkuat di pasaran. Adakah rutin kecantikan anda membosankan? Mungkin topeng muka yang lucu akan menjadi tiket kejayaan anda.

2

Sumber Pengilang

Jika awak’tidak membuat produk kecantikan anda dari awal, maka persoalannya ialah: jenis pengeluar yang anda mahu bekerjasama?

Terdapat dua pilihan utama untuk mendapatkan sumber pengeluar. Pilihan pertama adalah bekerjasama dengan pengeluar untuk menghasilkan produk unik anda sendiri. Ini bermaksud meneliti pengeluar kosmetik – di dalam atau di luar negara – yang akan bekerjasama dengan anda untuk membuat barisan produk yang asli. Ini adalah pilihan yang bagus, kerana anda masih mendapat faedah penjenamaan melabel produk anda sebagai “asli.” Anda mungkin dapat mencari pengeluar yang sesuai di kawasan anda, yang akan memudahkan untuk mengawasi proses penciptaan. Lihat senarai pengeluar kosmetik ini di AS untuk mengetahui sama ada ada’adalah pembekal yang baik bahawa’juga sesuai untuk anda.

Pilihan kedua adalah pelabelan putih, atau menggunakan produk generik yang membolehkan pengeluar anda namakan semula dengan label anda sendiri. Sejauh kosmetik, ini biasanya bermaksud sedikit mengubah warna / wangian / dll. produk kecantikan, dan kemudian menjualnya dengan jenama anda sendiri. Pelabelan putih sesuai kerana anda’mendapatkan semula produk siap dengan satu klik butang, yang kemudian anda boleh jual melalui jenama anda sendiri. Sudah tentu, kelemahan pelabelan putih adalah bahawa ia’sukar untuk membina kredibiliti, kerana anda boleh’t mendakwa bahawa produk anda adalah satu-satunya.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan model ini, anda’Saya perlu membuat kajian menyeluruh mengenai pembekal anda. Berikut adalah beberapa soalan yang perlu diingat semasa anda mempertimbangkan bakal pengeluar label putih:

 • Adakah bahan-bahan yang anda tidak pakai’mahu dalam produk anda? Jika awak’misalnya ingin menjual solek organik atau vegan, misalnya, pastikan pembekal anda dapat memenuhi keperluan tersebut. Begitu juga, anda’Saya ingin mengetahui jenis pengawet yang digunakan pembekal untuk memastikan produk segar.
 • Adakah pembekal diluluskan di negara anda? Untuk perniagaan yang berpusat di AS, anda’Saya ingin memastikan bahawa pembekal anda mematuhi kedua-dua Akta Makanan, Dadah dan Kosmetik Persekutuan (FD&C Act) dan Akta Pembungkusan dan Pelabelan Adil (FPLA). Tidak seperti ubat, kosmetik tidak memerlukan kelulusan FDA sebelum mereka mula dijual, tetapi FDA masih melakukan pemeriksaan dan memberikan peraturan untuk memastikannya “berzina dan salah jenama” produk dikeluarkan dari pasaran.
 • Adakah terdapat minimum pesanan? Pastikan anda tidak’t dengan pembekal yang memerlukan lebih banyak jumlah daripada anda’bersedia untuk komited pada awalnya. Apabila perniagaan anda menjadi lebih mapan dan mendapat lebih banyak pelanggan, pesanan inventori anda akan bertambah. Tetapi ketika pertama kali mula menjual solek dalam talian, itu’terbaik untuk menjimatkan wang dan sumber daya yang anda boleh – termasuk pada inventori!
 • Adakah pembekal menyediakan pembungkusan produk? Sekiranya pembekal anda tidak’t membekalkan bungkusan fizikal produk, anda’Saya perlu mencari tahu di mana anda’kembali akan mendapatkannya. Anda boleh membungkus produk anda di rumah, dengan faedah memastikan kualiti sendiri – tetapi kami mahu’t mencadangkan ini melainkan anda mempunyai pengalaman reka bentuk! Sebaliknya, anda boleh mendapatkan sumber melalui pembekal yang berasingan. Terdapat banyak pembekal pembungkusan kosmetik khusus untuk dipilih, yang mana kebanyakannya membolehkan anda menyesuaikan pembungkusan agar sesuai dengan jenama anda.

Sama ada anda memutuskan untuk membuat kosmetik anda sendiri, bekerjasama dengan pengeluar, atau produk label putih, ini akan membantu melihat FDA’s Garis panduan Amalan Pembuatan Baik (GMP) untuk kosmetik. Ini hanyalah garis panduan (berbanding dengan peraturan yang sukar dan cepat), dan mereka’merupakan titik rujukan yang bagus untuk membantu memastikan bahawa proses pembuatan anda membuat anda berjaya.

3

Jenama dan Kemaskan Makeup Anda

“Penjenamaan” merangkumi semua unsur-unsur yang kelihatan kecil yang menambah cara orang melihat produk anda. Ini merangkumi gambar, nada suara, dan logo anda. Mungkin kelihatan luar biasa untuk bekerja dengan banyak bahagian yang bergerak, tetapi caranya ialah memilih satu elemen, menyesuaikannya dengan sangat baik, dan kemudian hanya memadankan elemen lain dengan nada yang sama. Ini menjimatkan masa anda dan memastikan bahawa penjenamaan anda akan berpadu. Dan kesatuan adalah penting: 70% peserta dalam satu tinjauan melaporkan bahawa penjenamaan yang konsisten sangat penting ketika berkomunikasi dengan pelanggan.

Kami mengesyorkan bermula dengan jenama anda’gambaran – khususnya jenama anda’warna s! Ini akan memberitahu keputusan mengenai logo, pembungkusan, dan nada yang akan datang kemudian. Skema warna tidak’Ia berlaku secara rawak – sebenarnya, hampir setiap logo jenama yang anda lalui di jalanan mempunyai banyak pemikiran di belakangnya.

Di sinilah mengetahui niche anda akan sangat berguna. Anda boleh menggunakan psikologi warna untuk menyelaraskan warna jenama anda dengan minat orang di tempat anda. Contohnya, motif ungu untuk memberi perhatian seperti kekayaan dan kemewahan bagi kebanyakan orang. Jadi jika anda’memasarkan semula produk kelas atas yang canggih, maka ini adalah warna yang sesuai untuk digunakan. Sementara itu, biru membangkitkan rasa percaya dan keselamatan, sebab itulah anda’Saya akan melihat banyak bank menggunakannya untuk penjenamaan mereka (fikir Chase dan American Express). Jika awak’kami mencari lebih banyak petua khusus warna, kami’telah menulis penjelasan mengenai cara memilih skema warna untuk laman web, dan prinsip yang sama berlaku untuk memilih skema warna untuk jenama.

Sekali anda’telah menyelesaikan pilihan warna anda, anda boleh menggunakannya untuk memberitahu perkara lain. Jelas sekali, jika anda memilih skema warna biru, anda’Saya ingin menggambarkannya dalam logo dan gambar produk anda. Tetapi anda juga boleh menggunakannya untuk mengetahui jenama anda’nada suara – a “biru” jenama harus menggunakan pesanan yang’contohnya boleh dipercayai dan menenangkan.

Mahukan petua yang lebih mendalam mengenai penjenamaan? Kami Cara Membina Jenama panduan akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui

Setelah anda mengetahui rupa jenama anda, anda boleh mula memikirkan pembungkusan. Ia’benar bahawa pembungkusan dibuat untuk memastikan produk selamat semasa pengangkutan, tetapi awak’Akan mengehadkan perniagaan anda jika itu’semua yang anda gunakan untuk!

Pembungkusan berjenama memberikan pengalaman yang lebih lengkap untuk pelanggan, dan itu’sangat penting untuk perniagaan dalam talian. Tanpa kedai batu bata dan mortar untuk mencipta pengalaman bagi pembeli, anda harus bergantung pada kedai anda “pengalaman membuka kotak” untuk mengambil sedikit kelonggaran. Pembungkusan yang bergaya, menyeronokkan, dan berpengalaman juga merupakan taktik pemasaran yang mudah dilakukan di zaman Instagram dan YouTube.

contoh pemasaran youtube

Walaupun beberapa syarikat membayar pemberi pengaruh media sosial untuk mendorong produk dalam talian, banyak orang masih membuat video dan siaran organik yang juga dapat memperoleh banyak daya tarikan. Walaupun tanpa faktor penglibatan dalam talian, pembungkusan hebat masih banyak berlaku: perniagaan dalam talian yang memberi perhatian khusus kepada laporan pembungkusan mereka, rata-rata, peningkatan minat pengguna sebanyak 30%. Itu’merupakan kaedah terbaik untuk mengekalkan pelanggan setia!

Melabelkan solek anda

Bila kamu’menjual semula solek dalam talian, anda’Saya perlu memberi perhatian kepada keperluan khusus negara, negeri, dan wilayah anda untuk melabelkan pembungkusan produk kecantikan. Keperluan ini merangkumi elemen seperti senarai ramuan, amaran keselamatan dan alergi, dan sebarang pesanan / tuntutan yang dibuat pada bungkusan. FDA’s Pelabelan Kosmetik adalah sumber yang boleh anda gunakan untuk memastikan solek anda dilabel dengan betul sebelum anda menghantarnya.

4

Pilih Platform

Sekarang anda’telah membuat produk yang sangat digemari orang, soalan seterusnya ialah: di mana untuk menjual produk kecantikan dalam talian? Tiga platform yang paling berkesan adalah pembangun laman web e-dagang, pasaran dalam talian, dan dropshipping. Kaedah terbaik untuk menjual alat solek dalam talian akhirnya adalah yang paling sesuai untuk anda, tetapi kami’Saya akan menerangkan maklumat mengenai tiga kaedah teratas ini supaya anda dapat membuat keputusan yang tepat.

Pembangun laman web e-dagang

Pembangun laman web e-dagang direka bentuk untuk menjadikan laman web anda sendiri semudah mungkin dan bebas tekanan. Proses penyediaan biasanya melibatkan memilih templat, kemudian menggunakan editor seret dan lepas yang dipandu untuk menyesuaikan laman web anda’susun atur. Selepas itu, anda boleh menambahkan fungsi e-dagang dengan mudah melalui aplikasi dan widget yang bahkan sering dipasang sebelumnya.

Sepintas lalu pembangun laman web e-dagang

Kos$ 20-30 / bulan, ditambah dengan kos transaksi
KelebihanPerkhidmatan sokongan pelanggan terbina dalam, mudah digunakan tetapi masih boleh disesuaikan
KeburukanHarus mempromosikan dan mendorong lalu lintas ke laman web ini sendiri
Terbaik untukMereka yang ingin mencipta pengalaman membeli-belah yang diperibadikan
Pembekal terbaikShopify, BigCommerce

Shopify dan BigCommerce adalah dua pembangun laman web e-dagang terbaik di pasaran, dan kami’akan menggunakan Shopify sebagai kajian kes kami kerana’pembangun berprestasi terbaik dalam penyelidikan dalaman kami.

Pembangun laman web e-dagang seperti Shopify sangat bagus untuk menyesuaikan laman web anda, dan seterusnya pelanggan anda’ pengalaman membeli-belah. Jika awak’serius untuk mencipta jenama yang kuat untuk produk anda, maka pembangun e-dagang adalah jalan yang sesuai. Lihat editor Shopify di bawah – semudah mengklik “tambah produk” atau “sesuaikan tema” untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda!

skrin editor shopify

Kerana anda’Saya akan membuat laman web anda sendiri, dan tidak menjual produk sebagai sebahagian daripada pasaran yang lebih besar, kekurangannya ialah anda menang’mempunyai khalayak terbina dalam untuk bekerjasama. Sebagai gantinya, anda boleh menggunakan taktik seperti Search Engine Optimization (SEO) untuk meningkatkan laman web anda’kedudukan di halaman hasil enjin carian seperti Google. Don’biarkan akronim menakutkan anda – SEO sebenarnya boleh menjadi sangat mudah, dan kami’telah menulis Ulasan SEO Shopify yang komprehensif yang benar-benar akan membuat anda dalam perjalanan.

Ringkasan Harga

Shopify’pelan e-dagang lengkap termurah adalah pelan Asas, yang berharga $ 29 / bulan. Harga ini merangkumi pelbagai aplikasi dan ciri e-dagang, dan merangkumi semuanya kecuali yuran transaksi 2.9%, yang menjadi 0% jika anda memutuskan untuk menggunakan Pembayaran Shopify. Anda boleh mencuba Shopify tanpa risiko melalui percubaan percuma selama 14 hari.

Tidak senang dengan Shopify?

Baca kedudukan kami dari 7 Platform E-dagang Terbaik untuk menemui lebih banyak pilihan

Pasar dalam talian

Anda boleh memikirkan pasaran dalam talian sebagai “perkauman” ruang dalam talian, di mana banyak vendor yang berbeza menjual produk di laman web yang sama. Contoh pasaran dalam talian yang paling jelas ialah Amazon. Pelanggan menggunakan pasaran dalam talian untuk pelbagai yang mereka’dapat menyediakan.

Sekilas pasaran dalam talian

Kos20¢ yuran penyenaraian, ditambah 3.5% dari harga jualan anda
KelebihanPenonton terbina dalam, proses penyediaan cepat
KeburukanPersaingan untuk pembeli’ perhatian, tidak boleh disesuaikan seperti pembangun laman web
Terbaik untukMereka yang ingin menjual dengan pantas
Pembekal terbaikEtsy, Glambot.com

Etsy dan Glambot.com adalah dua pasaran dalam talian yang hebat untuk menjual alat solek. Glambot khusus menumpukan pada produk kecantikan, tetapi kami’kembali fokus pada Etsy, kerana menarik penonton yang ramai – dan itu’tarikan utama pasaran dalam talian.

Halaman hasil solek etsy

Sehingga 2018, lebih daripada 39 juta pengguna membeli di Etsy. Ini bermakna bahawa jika anda menjual produk kecantikan dalam talian melalui Etsy, lebih daripada 39 juta pencari akan mempunyai akses ke produk anda – jadi, tidak seperti dengan pembangun laman web e-dagang, anda akan menang’Saya perlu risau untuk mengarahkan lalu lintas ke senarai anda. Yang dikatakan, anda akan harus bersaing untuk mendapatkan perhatian dengan berjuta-juta penjual aktif lain di Etsy, yang boleh menjadi kerumitan.

Perbezaan utama lain antara pasaran dalam talian dan pembangun laman web e-dagang ialah anda dapat memulakan lebih cepat dengan pasaran dalam talian. Sebagai contoh, kerana platform Etsy itu sendiri sudah siap, yang harus anda lakukan ialah menambahkan senarai produk anda ke laman web yang ada – sedangkan di Shopify, pertama sekali anda perlu meluangkan masa untuk buat laman web. Walau bagaimanapun, pertukaran adalah bahawa pasaran dalam talian boleh’t menawarkan pengalaman membeli-belah yang diperibadikan dengan cara yang boleh dibuat oleh pembangun laman web e-dagang.

Ringkasan Harga

Etsy mengenakan bayaran 20¢ yuran penyenaraian, ditambah 3.5% daripada penjualan anda. Apa yang anda’benar-benar membayar di sini adalah Etsy’khalayak yang sudah ada, dan kemudahan penyediaan yang disediakan oleh platform ini.

Penghantaran secara drops

Dropshipping adalah model yang sangat mengejutkan di mana anda, peruncit, tidak’sebenarnya harus mengendalikan sebarang produk atau menghantar stok. Sebaliknya, pelanggan memesan produk melalui kedai dalam talian anda, dan anda memberi amaran kepada pembekal anda. Kemudian, pembekal anda menghantar produk tersebut kepada pelanggan. Satu tarikan utama dropshipping adalah bahawa ia’mudah untuk anggaran – kerana anda tidak’sebenarnya stok membekalkan diri anda sendiri’Saya tidak perlu bimbang untuk tidak pulang modal!

Dropshipping sekilas

KosKos pembangun e-dagang atau pasaran dalam talian, tambah kira-kira $ 30.00 / bulan untuk pembekal / aplikasi dropshipping
KelebihanMenjadikan penganggaran mudah, tidak perlu risau tentang pengisian semula produk
KeburukanPengalaman peribadi bagi pembeli dan penjual, lebih mahal kerana penjualan pihak ketiga
Terbaik untukPengusaha kerusi berlengan
Pembekal terbaikAplikasi Oberlo (melalui Shopify)

Anda boleh menggunakan sama ada pembangun laman web e-dagang atau pasaran dalam talian untuk memulakan dropshipping. Bahagian di atas akan memberi anda maklumat yang cukup untuk menimbang kebaikan dan keburukan dan membuat keputusan anda sendiri, tetapi jika anda bertanya kepada kami, pembangun laman web e-dagang adalah alat yang lebih baik untuk menjual solek dalam talian. Mereka menawarkan lebih banyak keperibadian tanpa mengorbankan kemudahan penggunaan, dan Shopify bahkan menawarkan aplikasi dropshipping yang disebut Oberlo.

aplikasi oberlo

Oberlo dirancang untuk berintegrasi dengan kedai Shopify, dan membolehkan anda mengimport produk dengan cepat dan mengotomatiskan tugas. Sudah tentu, Oberlo adalah salah satu daripada banyak aplikasi berguna untuk dropshipping, tetapi ia’jarang menemui pembangun e-dagang dan kombo aplikasi dropshipping yang sesuai dengan lancar seperti Shopify dan Oberlo.

Ringkasan Harga

Dropshipping akan merangkumi kos pembangun laman web e-dagang atau pasaran dalam talian yang anda pilih, tambah kos aplikasi / pembekal dropshipping, iaitu sekitar $ 30.00 / bulan.

Bersemangat? Baca panduan lengkap kami ke Memulakan Perniagaan Dropshipping untuk maklumat lebih lanjut 5

Promosikan Makeup Anda

Jadi, anda mempunyai kehadiran dalam talian. Sekarang ia’masa untuk menyebarkan berita! Cara termudah untuk mempromosikan produk anda adalah dengan menggunakan – anda meneka – media sosial.

Ia’Bukan rahsia lagi bahawa media sosial adalah cara termudah untuk meningkatkan reputasi anda dari mulut ke mulut, dan kebanyakan jenama secara aktif memanfaatkannya: seperti sekarang, sekurang-kurangnya 96% jenama kecantikan mempunyai akaun media sosial. Tujuan utama kehadiran media sosial adalah peluang yang diberikan kepadanya bertunang dengan penonton anda.

Anda boleh bermula dengan mengikuti orang dan halaman yang popular di ceruk pilihan anda, dan berinteraksi dengan mereka untuk mendapatkan ikutan. Anda juga boleh tweet, pin, post, dan berkongsi kandungan asli yang relevan untuk membuat orang bercakap mengenai jenama anda. Bukti sosial dari orang sebenar adalah jenis pengiklanan terbaik yang boleh anda lakukan, kerana 92% pengguna percaya cadangan daripada orang yang mereka kenali atas cadangan pengiklanan tidak peribadi. Fikirkanlah: anda’d mungkin mempercayai saranan restoran dari rakan atau rakan sekerja atas promosi tanpa malu-malu di papan iklan. Apabila seseorang’s Facebook rakannya berkongsi syarikat anda’s post, ini bermakna lebih banyak daripada jika anda sendiri mempromosikannya.

Mahukan petua promosi yang lebih mendalam? Kami Cara Memasarkan Produk panduan akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui

Cara Jual Makeup dalam talian: Recap

Pada ketika ini, anda mengetahui semua asas yang diperlukan untuk berjaya menjual alat solek dari rumah. Semuanya bermula dengan mendapatkan landasan undang-undang yang tepat, dan dari sana anda dapat menikmati perkara yang menyeronokkan, seperti menyesuaikan produk anda dan mempromosikannya dalam talian.

Untuk merakam, berikut adalah lima langkah:

Petua terbaik untuk menjual solek dalam talian

 1. Cari niche anda
 2. Sumber pengeluar
 3. Jenama dan bungkus solek anda
 4. Pilih platform
 5. Promosikan solek anda

Ketika memilih platform, itu’cukup banyak keputusan antara pembangun laman web e-dagang dan pasaran dalam talian. Bergantung pada kaedah yang anda pilih, kami mencadangkan Shopify dan Etsy, masing-masing. Dan anda boleh’salah dengan Shopify’s Oberlo app jika anda memutuskan untuk pergi ke dropshipping.

Terlepas dari platform yang anda pilih, itu’merupakan pengalaman hebat untuk menjual sesuatu yang anda’kembali berminat – dan pasaran kecantikan tidak dapat’menjadi tempat yang lebih baik untuk memulakan. Semoga berjaya, dan teruskan kami membuat catatan dalam komen!

Cara Menjual Solek Dalam Talian: Soalan Lazim

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map