Cara Menyiapkan Kedai Facebook 2020: 2 Cara Mudah Mula Menjual

cara menjual di facebook


Sekiranya anda mempunyai kedai dalam talian, atau ingin menyiapkannya, menggunakan Facebook adalah kaedah yang mudah dan berkesan untuk meningkatkan penjualan anda.

Kedai Facebook adalah halaman di mana anda boleh menjual produk anda untuk mencapai pangkalan pelanggan yang lebih luas. Anda mungkin pernah mendengar ini disebut sebagai Kedai Facebook – ini adalah perkara yang sama, hanya dengan nama yang sedikit berbeza.

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda’d ingin membuat Kedai Facebook. Pasti ia’cukup dengan hanya mempunyai laman web e-dagang yang hebat? Baik berfikir semula! Facebook mempunyai lebih dari 2 bilion pengguna aktif setiap bulan. Itu’terlalu banyak pelanggan berpotensi untuk berpaling!

Dengan semua pengguna di luar sana, ia’layak membuat halaman Kedai Facebook untuk menarik minat mereka dan membawa kebiasaan mereka. Tapi apa’cara terbaik untuk melakukan ini?

Terdapat dua cara untuk menjual di Facebook:

1 – Gunakan Facebook’s platform itu sendiri untuk membuat Kedai Facebook anda, menyenaraikan produk, dan menyediakan keranjang belanja untuk menghubungkan pembayaran. Ini adalah kaedah penjualan yang lebih asas.

2 – Gunakan pembangun laman web e-dagang untuk membuat kedai dalam talian, kemudian pautkan produk anda ke halaman Kedai Facebook anda secara automatik. Ini memerlukan sedikit pengetahuan teknikal dan mudah disusun dan diuruskan.

Kami mengesyorkan pilihan dua. Ia’lebih baik menggunakan pembangun e-niaga seperti Shopify untuk menjual melalui Facebook: bukan sahaja pilihan ini jauh lebih mudah, tetapi memberi perniagaan dalam talian anda kehadiran dalam talian yang jauh lebih luas.

Facebook mempunyai fungsi e-dagang yang terhad berbanding dengan pembangun laman web khusus ini. Sebagai contoh, ia mempunyai pilihan pembayaran yang lebih sedikit untuk dipilih oleh pelanggan anda, anda hanya boleh menjual produk fizikal, dan beberapa pilihan hanya tersedia di AS.

Dengan menghubungkan kedai dalam talian anda ke Kedai Facebook anda, anda mendapat yang terbaik dari kedua-dua dunia!

Dalam artikel ini, kami’Akan membawa anda melalui apa maksud menjual melalui Facebook. Kami’Saya akan mengesyorkan tiga pembangun e-dagang terbaik untuk menyambung ke Kedai Facebook anda, dan menunjukkan kepada anda cara mendirikan kedai anda dengan masing-masing.

Kami’Saya juga akan membahas bagaimana melakukan ini dengan Wix, dan juga kita’Saya akan menjawab beberapa Soalan Lazim (FAQ) untuk menjawab sebarang soalan yang anda ada. Sekarang biarkan’s memulakan dunia penjualan Facebook…

1

Apa itu Kedai Facebook?

Kedai Facebook membolehkan anda menjual produk melalui Halaman Facebook anda.

Anda boleh menyediakan Halaman Facebook untuk perniagaan anda yang terpisah dengan akaun Facebook peribadi anda.

saya menang’lihat cara menyiapkan Halaman Perniagaan Facebook di sini, tetapi terdapat banyak panduan langkah demi langkah yang baik jika anda hanya mencarinya di Google.

Sekali anda’siapkan Halaman Perniagaan Facebook anda, anda boleh mula menjual di Facebook dengan membuat tab untuk kedai anda di halaman ini.

Cara menjual di kedai facebook - Tab StorDilabel di sini sebagai “Kedai” bukannya “Kedai”, anda dapat melihat kedai yang didirikan sebagai salah satu tab di Halaman Facebook ini.

Apabila orang mengunjungi Halaman Facebook anda, mereka dapat mengklik Tab Kedai anda dan membeli produk secara langsung di Kedai Facebook anda.

Tidak perlu dikatakan, untuk membuat orang membeli dari Kedai Facebook anda, anda semestinya mengembangkan khalayak / komuniti Facebook anda sebagai sebahagian daripada rancangan pemasaran perniagaan anda secara keseluruhan.

Melibatkan komuniti Facebook anda adalah kaedah terbaik untuk mengembangkan perniagaan anda. Facebook menjadikannya sangat mudah bagi anda untuk menargetkan pengguna dengan minat tertentu, dan menjadikan perkongsian (pemasaran viral) kandungan anda lebih mudah daripada melekat pada satu platform.

2

Pembangun Laman Web: Cara Terbaik untuk Mula Menjual di Facebook

Pembangun laman web e-dagang mempunyai ciri dan fungsi khusus untuk memaksimumkan perniagaan anda’ kehadiran dalam talian. Sekiranya anda membuat Kedai Facebook anda secara langsung melalui Facebook, ada batasan untuk anda dan pelanggan anda: ini termasuk kekurangan penyegerakan dan jenis pembayaran, serta gambar produk berkualiti rendah.

Namun, dengan menghubungkan laman web Shopify ke Kedai Facebook anda, anda dapat mengelakkan kekecewaan ini. Anda’Akan menarik minat khalayak luas yang sama sambil mengekalkan ciri e-dagang canggih yang disertakan dengan menggunakan pembangun khusus.

Dengan menggunakan pembangun laman web untuk menghubungkan Kedai Facebook anda, sebarang pembelian akan keluar dari inventori anda secara automatik. Ini akan menjadikan pengurusan kedai anda lebih mudah! Anda boleh membuat pembayaran di halaman Facebook untuk memastikan perjalanan pengguna sesederhana mungkin, atau anda boleh mengarahkan pelanggan ke laman web anda sendiri’pembayaran untuk memperkenalkan jenis pembayaran yang lebih luas.

Oleh itu, apakah kaedah termudah untuk mula menjual di Facebook?

Pembina laman web membolehkan anda mengatur Kedai Facebook anda dengan cepat dan mudah, semuanya tanpa memerlukan anda bermain-main dengan pengekodan sama sekali. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menyediakan Halaman Perniagaan Facebook. Ini penting untuk menjual melalui Facebook dan membuat Kedai Facebook anda. Maka yang perlu anda lakukan ialah menambahkan aplikasi ke kedai dalam talian dan anda’Saya akan menjual di Facebook dalam masa yang singkat!

menjual di facebookMenggunakan pembina laman web untuk menjual di Facebook sebenarnya tidak mungkin lebih mudah!

Tidak pasti apa itu pembina laman web? Ringkasnya, pembangun laman web adalah kaedah terpantas, termudah dan termurah untuk membuat laman web atau kedai dalam talian.

Berita yang lebih baik? Terdapat sebilangan platform e-dagang yang secara automatik dapat menghubungkan semua produk anda ke Kedai Facebook anda. Lihat di bawah:

 • Shopify – pembangun laman web e-dagang tertinggi kami
 • Komersial Besar – impian bagi perniagaan yang ingin menjual sebilangan besar produk dalam talian
 • Ruang Squarespace – sesuai untuk perniagaan kreatif berkat templat dan reka bentuknya yang terkemuka di industri

Kami mengesyorkan ketiga-tiga pembangun e-dagang ini kerana mereka menawarkan perkhidmatan tingkat tinggi untuk pelbagai perniagaan. Shopify adalah pilihan serba lengkap untuk perniagaan dalam talian, dan mempunyai lebih dari 1 juta pengguna aktif di seluruh dunia. Komersial Besar’ciri hebat dan kedai aplikasi yang mengagumkan menjadikannya pilihan popular untuk perniagaan besar yang menguruskan inventori yang luas. Dan Squarespace sangat sesuai untuk perniagaan kreatif, dengan reka bentuk berkualiti tinggi dan kalkulator bayaran penghantaran.

Setelah anda membina kedai dalam talian anda sendiri, anda kemudian dapat mengembangkan perniagaan anda dengan menubuhkan Kedai Facebook untuk mula menjual di Facebook.

Jika awak’pernah menggunakan pembangun kedai dalam talian untuk membuat kedai e-dagang anda, sebarang perubahan atau kemas kini yang anda buat pada produk anda secara automatik akan berlaku “ditolak” hingga ke Kedai Facebook anda.

Manfaatnya di sini ialah anda hanya perlu mengemas kini produk anda sekali, dan Kedai Facebook anda juga akan diperbaharui dengan lancar – menjimatkan masa dan kewarasan anda!

Kami’telah memasukkan Shopify, BigCommerce dan Squarespace dalam panduan ini sebagai pembangun kedai dalam talian yang disyorkan yang berfungsi dengan baik dengan Facebook.

Sekarang biarkan’Selami lebih mendalam setiap pembangun supaya anda dapat melihat betapa mudahnya menubuhkan Kedai Facebook.

3

Cara Jual di Facebook dengan Shopify

Pertama, apa yang dilakukan Shopify sebagai tindak balas terhadap pandemi Covid-19?

Ia’masa yang tidak menentu untuk memulakan atau mengembangkan perniagaan, tetapi jangan’jangan risau – Shopify benar-benar mendapatnya. Sebenarnya, ia telah memperkenalkan sejumlah langkah baru yang luar biasa untuk menyokong perniagaan kecil dalam beberapa bulan mendatang. Ini termasuk:

 1. Menyediakan kad hadiah fizikal dan digital untuk semua rancangan. Dengan cara itu, pelanggan anda dapat menyokong anda tanpa membeli produk fizikal sekarang.
 2. $ 200 juta tersedia dalam pembiayaan perniagaan kecil (AS sahaja). Sebagai sebahagian daripada perkongsian pemerintah, Shopify Capital menawarkan dana untuk membantu perniagaan kecil berkembang pada saat mereka kekurangan wang.
 3. Memanjangkan percubaan percuma hingga 90 hari. Shopify telah memperpanjang percubaan percuma dari 14 hari hingga 90, memberikan pedagang lebih lama lagi untuk mencuba perkhidmatan ini tanpa risiko.
 4. Sokongan komuniti dan webinar langsung. Maya ‘perjumpaan’ dengan komuniti Shopify untuk berkongsi kebijaksanaan dan sokongan.

Pujian besar untuk Shopify kerana sambutannya yang pantas, dan komitmennya untuk menyokong perniagaan kecil sekarang dan selalu.

Shopify adalah salah satu pembangun laman web e-dagang yang paling baik dan berkembang pesat di pasaran hari ini:

 • 1 juta + pengguna aktif
 • Pedagang yang dibantu memproses penjualan lebih dari $ 72 bilion
 • Tema reka bentuk profesional dan digilap untuk menjadikan kedai anda kelihatan hebat
 • Beratus-ratus aplikasi untuk mengembangkan fungsi kedai dalam talian anda – anda boleh menambahkannya semasa perniagaan anda berkembang dan memerlukan lebih banyak ciri
 • Sokongan 24/7

Untuk membuat Kedai Facebook anda melalui Shopify, anda hanya perlu menambahkan Shopify’aplikasi Saluran Facebook percuma ke kedai Shopify anda. Aplikasi ini termasuk dalam semua rancangan berbayar Shopify. Sekali anda’telah menyediakan aplikasinya, Facebook kemudian membuat bahagian Kedai di halaman Facebook anda. Ini seterusnya memaparkan produk Shopify anda untuk dilihat dan dibeli oleh orang lain!

Aplikasi Facebook Store membuat tab Store untuk Halaman Perniagaan Facebook anda yang akan secara automatik ‘menolak melalui’ produk anda ke Facebook. Anda boleh menguruskan produk, melacak penjualan, dan memproses pesanan di Shopify, yang akan menyelaraskan segalanya untuk memaparkan perubahan ini di Kedai Facebook anda.

Pelanggan anda kemudian dapat melihat-lihat produk Shopify anda di Facebook, dan bahkan dapat membuat pembelian tanpa meninggalkan laman sosial.

Cara menjual di kedai facebook - ShopifyMenjual di Facebook dengan Shopify sebenarnya tidak semudah itu!

Lihat ciri-ciri keren ini yang Shopify membolehkan anda mengawal Kedai Facebook anda:

 • Tambahkan produk ke Facebook dengan hanya satu klik! Semua butiran produk tambahan disegerakkan secara langsung.
 • Jual melalui Facebook Messenger di kedai dalam talian dan halaman Facebook anda. Pelanggan mendapat pengalaman membeli-belah yang diperibadikan, dan dapat membayar dan melacak pesanan mereka di Messenger.
 • Organisasi Visual – Anda boleh menambah sepanduk & menukar bilangan lajur produk
 • Pilih produk mana yang ingin anda jual di Facebook, dan mengimport secara automatik dari kedai Shopify anda ke kedai Facebook anda
 • Kemas kini masa nyata – kemas kini produk anda di kedai Shopify anda, dan Kedai Facebook anda juga diperbaharui secara automatik.

Sekiranya anda membuat laman web e-dagang menggunakan Shopify, platform menjadikannya sangat mudah bagi anda untuk mengangkut produk anda ke Kedai Facebook anda sendiri.

Shopify menawarkan percubaan percuma 14 hari, jadi anda boleh memulakan tanpa mengeluarkan wang anda sendiri. Klik butang di bawah untuk memberikan Shopify.

4

Bagaimana Menjual di Facebook dengan BigCommerce

Komersial Besar adalah pembina laman web e-dagang yang sangat terkenal, membantu anda membina kedai dalam talian anda sendiri tanpa perlu risau tentang pengekodan:

 • Buat iklan Facebook yang disasarkan untuk menarik pembeli baru dan menjejaki kempen anda
 • Telah membantu peniaga memproses penjualan lebih dari $ 9 bilion
 • Set lengkap “di luar kotak” alat untuk membantu anda membina kedai anda
 • Manfaatkan saluran sosial yang berbeza untuk membantu meningkatkan jualan anda (seperti Kedai Facebook)
 • Tambahkan alat yang lebih maju melalui BigCommerce’kedai aplikasi sendiri (seperti Shopify)

Cara menjual di kedai facebook - BigcommerceBigCommerce bagus untuk perniagaan besar yang ingin menjual dalam talian dan di Facebook. Pssst! Dapatkan sehingga tiga bulan percuma dengan BigCommerce

Kami hanya ingin memberitahu anda bahawa BigCommerce kini menawarkan sehingga tiga bulan percuma semasa anda mendaftar ke rancangan baru. Pergi ke laman web BigCommerce untuk melihat tawaran ini secara langsung!

Menyiapkan Kedai Facebook anda dengan BigCommerce cukup mudah: anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah ini.

Prosesnya sangat serupa dengan Shopify, kerana anda’Saya perlu menambah BigCommerce’aplikasi Facebook Shop percuma ke kedai anda. Ini kemudian akan menjadikan produk anda tersedia di Halaman Perniagaan Facebook anda.

Catatan: Fungsi untuk memeriksa terus di Facebook pada masa ini hanya tersedia untuk pengguna BigCommerce yang berpangkalan di AS.

Menambah aplikasinya sangat cepat dan mudah, jadi anda boleh mula menjual produk di Facebook dalam masa yang singkat!

BigCommerce adalah salah satu pembangun laman web e-dagang yang lebih baik yang terdapat di pasaran sekarang. Pada pendapat kami, pesaing terbesar mereka adalah Shopify (dibincangkan di atas), dan masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Seperti Shopify, BigCommerce menawarkan tempoh percubaan percuma, jadi anda boleh mencubanya dan melihatnya’s pembina yang tepat untuk anda. Tekan butang di bawah untuk memulakan.

5

Cara Jual di Facebook dengan Squarespace

Squarespace lebih merupakan pembangun laman web serba boleh daripada Shopify dan BigCommerce. Daripada menjadi pembangun e-dagang khusus, ia berfungsi untuk membina laman web biasa, seperti portfolio, perniagaan dan halaman blog.

Walau bagaimanapun, ia juga mempunyai pelbagai ciri e-dagang, jadi anda boleh membuat kedai dalam talian jika anda mahu. Ini menjadikan Squarespace sangat hebat jika menjual secara dalam talian’satu-satunya tujuan laman web anda.

Ruang Squarespace’Reka bentuk berkualiti tinggi dan kebebasan kreatif menjadikannya ideal untuk membina laman web e-dagang yang sangat disesuaikan dan profesional. Beberapa ciri-cirinya termasuk:

 • Integrasi sosial menjadikannya mudah untuk dikongsi di Facebook, Twitter, Instagram dan Pinterest
 • Tambahkan peta, borang, tinjauan, dan lain-lain ke laman web anda
 • Tangkap pelanggan jangka panjang dengan kempen e-mel
 • Produk tanpa had untuk dijual melalui kedai dalam talian anda
 • Gunakan video, gambar, catatan blog, dan acara untuk mempromosikan produk anda
 • Tangkap pelanggan dengan pemulihan pembayaran yang ditinggalkan
 • Halaman pembayaran dioptimumkan untuk mudah alih

Squarespace mempunyai banyak cara untuk menghubungkan akaun media sosial anda ke laman web anda. Sebagai contoh, anda boleh memautkan akaun Instagram dan Perniagaan Facebook anda untuk menandai produk dan menjadikan belanja lebih mudah bagi pengikut anda.

Anda juga boleh menambahkan tab Squarespace yang menunjukkan halaman galeri atau halaman biasa, serta menyambungkan halaman Jenama atau Perniagaan Facebook anda ke laman web anda.

ciri e-dagang squarespaceSquarespace mempunyai ciri-ciri e-dagang yang kuat serta templat yang bergaya dan fleksibel untuk menarik dan menarik pelanggan anda.

Tidak seperti Shopify dan BigCommerce, anda boleh’t menjual terus melalui Facebook dengan Squarespace. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mendorong, memberi tag, mengintegrasikan dan berkongsi produk anda di Facebook, serta Instagram, Pinterest, dan Twitter.

Pertama, anda perlu menyambungkan akaun Facebook anda ke laman web Squarespace anda. Anda kemudian boleh menambah butang Kongsi Facebook ke item produk, galeri dan halaman acara, dan banyak lagi.

Salah satu ciri terbaik untuk kedai dalam talian anda adalah memasukkan kandungan ke Facebook secara automatik. Ingat, untuk melakukan ini, anda mesti mempunyai Halaman Facebook Perniagaan dan bukannya profil peribadi.

Ini bermaksud semasa anda membuat koleksi baru atau mengemas kini produk anda, yang harus anda lakukan ialah klik ‘Jimat & Menerbitkan’ dalam tetapan anda. Ini menerbitkan kandungan anda di laman web anda, dan berkongsi kemas kini anda dalam catatan Facebook baru pada masa yang sama!

Jadi, Squarespace isn’sama automatik atau diselaraskan seperti Shopify atau BigCommerce, tetapi masih menawarkan integrasi sosial yang kuat. Kekuatannya terletak pada reka bentuk dan visual yang kuat untuk menarik minat pelanggan, sambil menggunakan ciri sosial dan e-dagang yang kuat untuk menarik pengunjung ke laman web dan produk anda.

6

Cara Menjual di Facebook dengan Wix

Wix paling terkenal sebagai pembangun laman web drag-and-drop. Walaupun fokus utamanya bukan e-dagang (tidak seperti Shopify dan BigCommerce, yang hanya memfokuskannya), Wix memang menawarkan beberapa alat yang cukup berfungsi untuk anda. Ini adalah pilihan yang bagus jika anda ingin menjual secara dalam talian, tetapi ada’Saya ingin mengembangkan perniagaan anda secara besar-besaran.

Anda boleh menjual melalui Facebook dengan Wix dengan menggunakan aplikasi Ecwid. Ecwid adalah aplikasi e-dagang nombor satu di Facebook, yang mempunyai lebih daripada 40,000 kedai. Ia juga boleh menghubungkan ke laman media sosial lain seperti Instagram dan Pinterest.

Cara menjual di kedai facebook - Wix BannerAnda boleh mula menjual dalam talian dalam masa yang singkat dengan Wix! Dan cepat untuk berhubung dengan Facebook juga!

 • Lebih 109 juta laman web telah dibina dengan Wix
 • Antaramuka drag-and-drop yang murni, sehingga anda dapat memasukkan kandungan di mana sahaja di laman web anda
 • Beratus templat yang direka dengan indah
 • App Market untuk menambahkan lebih banyak fungsi ke laman web anda (lihat perbincangan kami di sini)
 • Pelbagai pilihan pembayaran
 • Buat kupon dan diskaun

Wix’Aplikasi e-dagang, Ecwid, membolehkan anda menyambung ke Facebook dan platform sosial lain untuk menjual, menyegerakkan dan mengemas kini produk anda. Yang harus anda lakukan ialah memasang aplikasi Ecwid ke laman Wix anda dalam beberapa langkah mudah, kemudian buat akaun Ecwid.

Untuk menjual di Facebook, anda perlu mendaftar ke rancangan Starter Ecwid dengan harga hanya $ 7,99 sebulan. Ini masih lebih murah daripada mendaftar ke BigCommerce, misalnya, jadi’sangat berbaloi jika anda ingin menjual secara dalam talian tetapi timbul’t bersedia melabur lebih banyak wang pada tahap ini.

Sekali anda’sediakan Ecwid dengan laman web Wix anda, anda boleh terus menghubungkan kedai dalam talian anda ke akaun Perniagaan Facebook anda!

Dengan versi aplikasi premium, semua produk anda akan dikemas kini secara automatik di Facebook sekiranya anda membuat perubahan di Wix. Anda juga dapat menyesuaikan Kedai Facebook anda sepenuhnya.

aplikasi ecommerce wix ecwidEcwid, aplikasi e-dagang nombor satu di Facebook, memudahkan anda menggunakan laman web Wix untuk menjual produk di platform sosial.

Ecwid’aplikasi e-dagang menjadikannya sangat mudah dan cekap untuk menguruskan kedai dalam talian Wix anda di pelbagai platform.

Sama seperti Shopify dan BigCommerce, Wix menawarkan percubaan percuma selama 14 hari untuk rancangan e-dagangnya. Ini bermakna anda boleh mencubanya tanpa risiko selama 2 minggu untuk melihat apakah ia berlaku’s platform yang tepat untuk anda.

7

Cara Menyiapkan Kedai Facebook: Kesimpulan

Anda tidak perlu lagi mempunyai banyak pengetahuan teknikal untuk membuat Kedai Facebook anda sendiri, yang membolehkan anda menjual produk kepada bakal pelanggan yang melepak di Facebook.

Platform e-dagang yang terkenal seperti Shopify dan BigCommerce, serta pembangun laman web seperti Squarespace dan Wix, mempunyai aplikasi yang membolehkan anda membuat kedai Facebook anda dengan cepat dan tanpa rasa sakit berdasarkan portfolio produk anda yang ada.

Tidak seperti Facebook sendiri, pembangun laman web ini mempunyai fungsi e-dagang yang kuat untuk membantu anda menjalankan perniagaan dan menjejaki tahap stok semasa anda’menjual semula. Pada hari ini’dunia berbilang saluran, menjual hanya dalam satu platform’t cukup.

Dengan ini, kita tidak tahu’t mengesyorkan hanya mendirikan kedai anda hanya melalui Facebook. Sebagai gantinya, dengan menghubungkan laman web e-dagang yang kuat dan profesional ke Kedai Facebook anda, anda’kembali memberi peluang dalam kejayaan kedai dalam talian anda!

Bahagian yang terbaik adalah bahawa sebarang kemas kini yang anda miliki diselaraskan secara automatik dengan Kedai Facebook anda – bukan sahaja menjimatkan banyak masa, tetapi mencegah kemungkinan kesalahan manusia daripada membuat banyak pembaruan berulang-ulang.

Dengan lebih dari 1 bilion pengguna masing-masing menghabiskan rata-rata lebih dari 50 minit sehari di Facebook, itu’bijak untuk memasukkan strategi media sosial Facebook dalam strategi pemasaran keseluruhan anda. Kembangkan komuniti anda di Facebook – itu’adalah cara mudah untuk membantu anda menyebarkan berita mengenai perniagaan anda.

8

Jual di Facebook: Soalan Lazim

Pembangun laman web mana yang paling mudah untuk didirikan di Facebook Store?

Sekiranya anda memilih Shopify sebagai pembangun kedai dalam talian anda, yang perlu anda buat untuk membuat Kedai Facebook anda ialah menambahkan aplikasi percuma mereka dan anda’selamat pergi! Produk anda akan dikemas kini secara automatik, dan pelanggan anda juga boleh membuat pembayaran terus di Facebook.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Shopify dalam tinjauan mendalam kami.

Apakah kaedah terbaik untuk menjual melalui Facebook?

Menggunakan pembangun laman web adalah cara terbaik untuk menjual di Facebook. Anda boleh membina kedai dalam talian yang bergaya dan profesional dengan cepat, kemudian sambungkan ke Facebook. Sebarang perubahan atau kemas kini yang anda buat pada produk anda akan diselaraskan secara automatik ke Facebook, jadi menjual melalui platform media sosial hampir tidak memerlukan usaha dari pihak anda!

Adakah kedai Facebook berbaloi?

Memiliki Kedai Facebook adalah cara terbaik untuk mengembangkan perniagaan anda, yang membolehkan anda memanfaatkan khalayak baru dan mendapatkan lebih banyak pelanggan.

Ini menjadikan perkongsian kandungan anda sangat mudah, jadi begitu’adalah cara terbaik untuk memasarkan kedai dan produk anda, meningkatkan penjualan, dan meningkatkan keuntungan anda!

Bagaimana anda meningkatkan penukaran anda dari Kedai Facebook?

Untuk meningkatkan penukaran anda dari Kedai Facebook anda, anda perlu meningkatkan khalayak Facebook anda. Ini dapat dilakukan dengan mempromosikan catatan Facebook – jika anda mempunyai anggaran – atau hanya dengan meningkatkan aktiviti Facebook anda.

Anda juga boleh mencuba mencari kumpulan Facebook yang berkaitan dengan kedai anda dan menyiarkan tentang kedai anda di dalam kumpulan tersebut, yang dapat membantu meningkatkan lalu lintas dan meningkatkan penukaran anda.

Bagaimana saya menubuhkan Kedai Facebook menggunakan Facebook?

Anda mungkin tidak mahu menggunakan pembangun laman web untuk membuat Kedai Facebook anda, dan itu’baiklah! Langkah-langkah ini adalah untuk mendirikan kedai di AS:

 • Pertama, pastikan anda’sediakan halaman Perniagaan Facebook anda.
 • Tambahkan bahagian Kedai ke halaman anda.
 • Sekarang tambahkan produk anda! Ingat bahawa anda hanya boleh menjual produk fizikal, dan anda mesti memuat naik setiap produk secara berasingan.
 • Urus produk anda – tambahkan saiz dan perincian produk lain untuk dijelajahi oleh pelanggan anda.
 • Sediakan pilihan pembayaran anda. Anda boleh memilih untuk mengirim pelanggan untuk checkout di laman web anda, mengirimkan pesanan mereka dalam pesan Facebook, atau menyelesaikan pembelian mereka secara langsung melalui halaman Facebook Store anda.
 • Sediakan pilihan penghantaran anda.
 • Jimat!

Setelah Facebook menyemak dan meluluskan produk anda, produk tersebut akan muncul di Kedai Facebook anda. Beberapa ciri pembayaran belum tersedia di semua kawasan.

Bolehkah saya menjual barang digital di Kedai Facebook saya?

Malangnya, jawapannya tidak! Ini adalah satu lagi sebab penting untuk tidak bergantung pada Facebook untuk perniagaan dalam talian anda. Anda hanya boleh menjual produk fizikal melalui Kedai Facebook anda. Tetapi dengan pembangun laman web seperti BigCommerce, anda boleh menjual produk fizikal dan digital dengan mudah!

Jenis pembayaran mana yang diterima oleh Facebook?

Ini bergantung pada tempat anda berada. Untuk kedai di AS, di mana pelanggan boleh membuat pembayaran terus di halaman Facebook anda, wang anda akan melalui Stripe atau PayPal.

Jika awak’di luar AS, anda perlu mengatur kaedah pembayaran yang berbeza. Ini mungkin pembayaran melalui bank, wang tunai, atau pembayaran melalui telefon. Ini paling mudah jika anda membenarkan pelanggan menghubungi halaman anda melalui Messenger.

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map