Membangun Kedai Dalam Talian

Kita semua dapat melakukan dengan sedikit wang tambahan di sana sini – dan membina sebuah kedai dalam talian adalah kaedah terbaik untuk membawa sejumlah pendapatan tambahan. Sebenarnya, penjualan e-dagang dijangka merangkumi 17.5% daripada penjualan runcit di seluruh dunia menjelang 2021!


Walaupun terdapat statistik yang menakjubkan ini, hampir separuh daripada perniagaan Amerika masih belum berjaya’mempunyai laman web – yang bermaksud sekarang adalah masa yang tepat untuk duduk, mengaktifkan dan membina.

Sama ada anda sudah memiliki kedai batu bata dan anda’sedang mencari untuk berkembang dalam talian, atau anda’mengambil langkah pertama anda ke dalam dunia e-dagang dengan kedai pertama anda, panduan ini akan memandu anda bagaimana membina kedai dalam talian dari awal hingga akhir.

Membangun kedai dalam talian tidak pernah semudah ini dengan pembangun e-dagang seperti Shopify dan plugin WordPress seperti WooCommerce. Host web seperti Bluehost juga membuat pembangunan dengan WordPress lebih cepat dan lebih mesra pemula. Panduan ini akan membantu anda menentukan kaedah mana yang terbaik untuk anda, dan menunjukkan cara membuat kedai dalam talian menggunakan salah satu daripadanya.

Adakah anda bersedia untuk membina kedai dalam talian? Jika awak’sebagai pemula teknologi, kami mengesyorkan anda melihat panduan pembina laman web kami terlebih dahulu – dan jika anda’kembali setelah kawalan dan penyesuaian sepenuhnya, kemudian langkau ke panduan WordPress untuk melihatnya’sesuai untuk anda!

Membina laman web wordpress v pembina laman web

Contents

Pilihan 1: Gunakan Pembangun Laman Web E-dagang

Cara Membangun Kedai Dalam Talian Menggunakan Pembangun Laman Web E-dagang

 1. Cari pembangun laman web e-dagang yang sempurna.
 2. Pilih rancangan terbaik untuk anda.
 3. Dapatkan nama domain untuk kedai anda.
 4. Pilih templat e-dagang anda.
 5. Sesuaikan templat e-dagang anda.
 6. Tambahkan produk anda.
 7. Sediakan kaedah pembayaran.
 8. Susun tetapan penghantaran anda.
 9. Pratonton, ujian… dan terbitkan kedai dalam talian anda.

Langkah 1: Cari Pembangun Laman Web E-dagang Sempurna Anda

Pembangun e-dagang adalah perisian dalam talian yang membolehkan anda membina kedai dalam talian anda sendiri, tanpa memerlukan kemahiran teknologi canggih, pengetahuan pengekodan, atau selusin skrin komputer. Yang anda perlukan hanyalah sambungan internet dan idea perniagaan yang hebat!

Semasa memulakan kedai dalam talian, langkah pertama adalah memilih pembangun kedai dalam talian yang tepat.

Terdapat banyak pembangun kedai dalam talian di luar sana. Ada yang murah, ada yang mahal, ada yang boleh dipercayai, dan yang lain… berbangkit’t.

Dengan begitu banyak pilihan untuk dipilih, kami fikir kami’d menjadikannya lebih mudah untuk memilih yang sesuai untuk anda. Kami’kami telah menyenaraikan dua platform e-dagang yang disyorkan oleh kami di bawah. Kami mengesyorkan Shopify untuk kedai dalam talian yang besar, dan Wix untuk yang lebih kecil:

Pembangun laman web e-dagang sangat senang digunakan. Tinjauan terbaru kami mendapati bahawa walaupun terdapat keraguan awal, 83% anda akan dapat menggunakan pembina laman web.

Ketahui lebih lanjut:

7 Platform E-dagang Terbaik – perbandingan bersebelahan dengan platform terbaik untuk memulakan (atau mengembangkan) kedai anda.

Ulasan Shopify – kami melihat dengan lebih dekat platform e-dagang yang menggerakkan banyak kedai yang anda lawati setiap hari.

Ulasan E-commerce Wix – melihat secara mendalam kekuatan penjualan pembina laman web popular ini.

Pembangun Laman Web E-dagang Mana Yang Perlu Anda Pilih?

Kami tahu pilihannya boleh terasa luar biasa, tetapi semuanya bergantung kepada tujuan dan saiz kedai dalam talian anda.

Setelah meneliti setiap pembangun laman web e-dagang secara menyeluruh, kami’kembali dalam kedudukan yang baik untuk memberitahu anda sedikit lebih banyak mengenai platform mana yang sesuai dengan keperluan anda.

Untuk Kedai Besar

Jika awak’merancang untuk mewujudkan kedai e-dagang sepenuhnya, menjual 10+ produk, dan mempunyai perolehan $ 1000 +, kami’d mengesyorkan Shopify.

 • Rancangan: $ 29 – $ 299 / bulan
 • Reka bentuk: Lebih 50 tema moden
 • Ciri / Alat: Pengurusan inventori, pemasaran e-mel dan alat penjualan yang kuat. Pada dasarnya apa sahaja yang anda’d memerlukan kedai yang berfungsi sepenuhnya.
 • Komisen: 2.9-2.6%, ditambah 30¢ yuran transaksi (melainkan anda’menggunakan Shopify Payments)

Apa’s Shopify melakukan tindak balas terhadap pandemi Covid-19?

Ia’masa yang tidak menentu untuk memulakan atau mengembangkan perniagaan, tetapi jangan’jangan risau – Shopify benar-benar mendapatnya. Sebenarnya, ia telah memperkenalkan sejumlah langkah baru yang luar biasa untuk menyokong perniagaan kecil dalam beberapa bulan mendatang. Ini termasuk:

 1. Menyediakan kad hadiah fizikal dan digital untuk semua rancangan. Dengan cara itu, pelanggan anda dapat menyokong anda tanpa membeli produk fizikal sekarang.
 2. $ 200 juta tersedia dalam pembiayaan perniagaan kecil (AS sahaja). Sebagai sebahagian daripada perkongsian pemerintah, Shopify Capital menawarkan dana untuk membantu perniagaan kecil berkembang pada saat mereka kekurangan wang.
 3. Memanjangkan percubaan percuma hingga 90 hari. Shopify telah memperpanjang percubaan percuma dari 14 hari hingga 90, memberikan pedagang lebih lama lagi untuk mencuba perkhidmatan ini tanpa risiko.
 4. Sokongan komuniti dan webinar langsung. Maya ‘perjumpaan’ dengan komuniti Shopify untuk berkongsi kebijaksanaan dan sokongan.

Pujian besar untuk Shopify kerana sambutannya yang pantas, dan komitmennya untuk menyokong perniagaan kecil sekarang dan selalu.

Untuk Kedai Kecil

Jika awak’merancang untuk menjual beberapa produk di sebelah, kami mengesyorkan Wix. Ia’sangat senang disediakan, dan reka bentuknya kelihatan hebat.

 • Rancangan: $ 23 – $ 49 / bulan
 • Reka bentuk: Lebih 500 tema bergaya
 • Ciri / Alat: Kurang hebat daripada Shopify’s, tetapi lebih daripada mencukupi untuk kedai yang lebih kecil
 • Komisen: Tiada

Untuk perbandingan bersebelahan dari semua platform e-dagang kami yang paling tinggi, lihat carta perbandingan e-dagang kami.

Uji Pembangun Laman Web E-dagang Anda

Jika awak’serius untuk membina kedai dalam talian yang berjaya, maka anda perlu menguji pembangun laman web e-dagang anda sebelum melancarkan laman web perniagaan anda.

Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan percubaan percuma – atau beberapa!

Don’cubalah satu – anda boleh bereksperimen dan membandingkan pembangun kedai dalam talian yang berbeza untuk mencari yang paling sesuai untuk anda dan perniagaan anda.

Ikuti pautan di bawah untuk mendaftar percubaan percuma:

 • Shopify – cuba percubaan percuma 14 hari
 • Wix – cuba pelan premium percuma selama 14 hari
 • Komersial Besar – mulakan percubaan percuma selama 15 hari

Semasa bermain-main dengan pembangun laman web e-dagang, tanyakan pada diri sendiri:

 • Adakah mudah untuk memilih templat / tema dan membuat perubahan tersuai?
 • Adakah templat sesuai untuk perniagaan anda?
 • Adakah senang menambahkan produk dan mengkategorikannya?
 • Bolehkah anda mengedit navigasi untuk memasukkan sub-menu dan halaman baru?

Anda mahu mencari platform yang’tidak hanya mudah digunakan, tetapi menawarkan semua yang anda perlukan. Sekali anda’telah memutuskan apa yang anda perlukan, luangkan masa untuk melihat carta perbandingan kami untuk mencari pembina yang menandakan semua kotak anda.

Selepas itu, ambil sebentar! Kuncinya adalah untuk mengetahui pembangun mana yang paling sesuai untuk anda gunakan, dan mana yang paling sesuai untuk jenis kedai yang ingin anda bina. Luangkan sedikit masa untuk memandu uji dan lihat mana yang paling sesuai untuk anda.

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Memutuskan pembangun laman web e-dagang terbaik untuk keperluan anda – masing-masing mempunyai kebaikan dan keburukan
 • Menguji pembangun laman web e-dagang pilihan anda untuk memeriksanya’sesuai. Ingatlah bahawa kebanyakan platform menawarkan percubaan percuma, jadi’bernilai menguji lebih daripada satu

Ingin membina laman web tanpa kedai dalam talian?

Panduan ini memberi tumpuan untuk membuat kedai dalam talian. Langkahnya khusus untuk e-dagang. Anda boleh mendapatkan langkah-langkah umum untuk membina laman web biasa di sini.

Bacaan lanjut:

Anda juga boleh membaca ulasan kami tentang Shopify, Wix dan BigCommerce untuk mengetahui lebih lanjut:

Ulasan Shopify – ketahui mengapa ia berlaku’pembangun e-dagang yang disyorkan terbaik kami.

Kajian eCommerce Wix – Apa kebaikan dan keburukan penjualan dengan Wix?

Kajian BigCommerce – ketahui apakah BigCommerce mempunyai alat untuk meningkatkan kedai anda’pertumbuhan.

Langkah 2: Pilih Pelan Terbaik Untuk Anda

Sekali anda’telah menguji beberapa pembina dan berpuas hati dengan pilihan anda, anda perlu mendaftar dengan rancangan yang tepat supaya anda dapat membina.

Pelbagai tahap rancangan dilengkapi dengan ciri yang berbeza. Seperti awak’d jangkakan, semakin banyak anda membayar, semakin banyak anda mendapat. Pelan mana yang paling sesuai untuk anda bergantung pada saiz perniagaan dan cita-cita pertumbuhan anda.

Jika awak’kerana ingin membuat kedai e-dagang, anda memerlukan rancangan berbayar. Memuat naik dan menjual produk memerlukan perisian yang lebih rumit daripada membina laman web biasa.

Rancangan bermula dengan hanya $ 12 sebulan (Weebly’s Pro Plan). Itu’kurang daripada pizza besar dari Domino’s!

Di sini’lihat sekilas harga permulaan lima pembangun kedai dalam talian teratas:

Pembangun E-dagangWeeblySquarespaceWixShopifyBigCommerceHarga / bulanRancang
$ 0$ 18$ 23$ 29$ 29.95
Percuma

Perniagaan

Asas Perniagaan

Shopify AsasPiawai

Harga ini mewakili pelan termurah yang membolehkan anda menjual secara dalam talian – Weebly membolehkan anda menjual secara dalam talian secara percuma, yang agak jarang berlaku! Walau bagaimanapun, anda’Saya perlu menaik taraf ke rancangan Profesional $ 12 sebulan untuk membuang iklan dari kedai anda.

Jika awak’melancarkan semula kedai dalam talian pertama anda, Basic Shopify, Wix eCommerce dan BigCommerce Standard akan memberi anda kekuatan api yang cukup.

Semasa belajar bagaimana membuat kedai dalam talian, satu peraturan adalah: semakin banyak produk dan pendapatan yang anda miliki, semakin baik rancangan yang anda perlukan.

Awas! Dapatkan sehingga tiga bulan percuma dengan BigCommerce

Kami hanya ingin memberitahu anda bahawa, untuk waktu terhad sahaja, BigCommerce menawarkan hingga percuma tiga bulan semasa anda mendaftar ke rancangan baru. Pergi lihat!

Berapa Banyak Produk Yang Anda Rancangkan Menjual?

Jika awak’kerana tidak merancang untuk menjual banyak produk, rancangan yang lebih sederhana dengan harga yang lebih rendah mungkin sesuai. Di sana’tidak ada had produk pada BigCommerce atau Shopify’rancangan utama.

Walau bagaimanapun, semakin banyak produk yang anda jual, semakin banyak peningkatan ke rancangan lanjutan akan masuk akal dari segi kewangan.

Ini kerana bayaran transaksi. Jika awak’menjana pendapatan dalam jumlah banyak dolar, walaupun sedikit penurunan yuran dapat meningkatkan keuntungan anda.

Berapa Banyak Yang Anda Mahu Bayar?

Untuk memulakan kedai dalam talian, anda’Saya memerlukan rancangan e-dagang.

Shopify Basic dan Standard BigCommerce masing-masing berharga di bawah $ 30 sebulan, sedangkan Wix eCommerce bermula pada $ 23. Sekiranya produk terbang dari rak maya anda, jumlah ini kelihatan sangat remeh.

Don’jangan risau sekiranya anda’tidak pasti rancangan harga mana untuk mendaftar. Bercakap dengan penasihat di pembangun kedai anda dan mereka’Saya akan dapat menolong.

Ciri-ciri Apa yang Anda Perlu?

Ingat, kedai yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza. Shopify dan BigCommerce mungkin lebih mahal, tetapi mereka menawarkan lebih banyak ciri. Wix eCommerce baik untuk keperluan asas.

Semakin banyak anda membayar, semakin banyak yang anda dapat, seperti jadual Shopify ini’ciri-ciri menunjukkan:

PlanBasic ShopifyShopifyAdven Advanced ShopifyBulananHarga bulanan dibayar setiap tahunCiri-ciri utamaTerbaik Untuk
$ 29$ 79$ 299
$ 26.10$ 71.10$ 269.10

Kedai atas talian

Produk tanpa had

Lebar jalur tidak terhad

Integrasi pelbagai saluran

Pemulihan troli terbengkalai

Kod diskaun

Akaun kakitangan (maksimum 2)

Cetak label penghantaran

Aplikasi Shopify POS

Akses ke Pusat Aplikasi Shopify

Semuanya dari rancangan Shopify

Akaun kakitangan (maksimum 5)

Kad Hadiah

Laporan profesional

Segala-galanya dari rancangan Advanced Shopify

Akaun kakitangan (maksimum 15)

Pembangun laporan lanjutan

Kadar penghantaran yang dikira pihak ketiga

Melancarkan kedai dalam talian yang lengkapMenambah kedai dalam talian andaMeningkatkan perniagaan yang mapan

Contoh lain ialah segmentasi pelanggan yang lebih besar di BigCommerce’rancangan s Plus. Anda dapat memastikan pelanggan setia kembali dengan membuat program ganjaran.

Bolehkah Anda Membina Kedai Dalam Talian Secara Percuma?

Ya! Kami sudah bercakap mengenai Weebly, yang membolehkan anda menjual secara dalam talian tanpa membayar satu sen pun. Ini adalah pembangun e-dagang percuma terbaik, tetapi memang ada’bukan satu-satunya.

Kartel Besar’Pelan percuma pada masa ini membolehkan anda menjual secara dalam talian tanpa perlu membayar sebarang bayaran bulanan. Berhati-hati, walaupun – rancangan percumanya sangat terhad.

Semasa kami menguji Big Cartel, skornya sangat buruk dibandingkan dengan pembangun e-dagang lain seperti Shopify dan BigCommerce, dengan orang menganggapnya pembangun kedai dalam talian yang paling sukar untuk digunakan. Sebenarnya, Big Cartel ketinggalan terakhir dalam penyelidikan kami dengan rendah 2.9 bintang daripada 5!

Walaupun dengan rancangan berbayar, kami tidak’t mengesyorkan Big Cartel melainkan anda’menjual semula item tunggal, seperti karya seni. Anda memerlukan kemahiran pengekodan untuk menggunakan Big Cartel dan benar-benar kekurangan ciri serius.

Dengan rancangan percuma, anda hanya dapat menjual 5 produk dengan satu gambar dipaparkan untuk setiap produk. Ia’baiklah jika anda mahukan kehadiran dalam talian yang sangat asas untuk dijual, tetapi jika anda mempunyai cita-cita untuk berkembang, anda’Saya mahu menaik taraf ke rancangan premium.

Kelebihan Peningkatan

Sebenarnya, anda mendapat apa yang anda bayar. Pelan asas bagus untuk memulakannya, tetapi anda membuka kunci ciri yang lebih maju semasa anda menaik taraf. Carta ini melihat tiga ciri e-dagang yang paling penting: integrasi berbilang saluran, pemulihan troli terbengkalai, dan sijil SSL.

Pembina Anda Mempunyai Asas Lanjutan shopify logo pembangun laman web kecil Cuba Hari Ini Baca Ulasan Lengkap Integrasi pelbagai saluran Pemulihan Troli Keselamatan SSL percuma Cuba Hari Ini Baca Ulasan Lengkap Cuba Hari Ini Baca Ulasan Lengkap Integrasi pelbagai saluran Pemulihan Troli Keselamatan SSL percuma Cuba Hari Ini Baca Ulasan Lengkap logo syarikat besar Cuba Hari Ini Baca Ulasan Lengkap Integrasi pelbagai saluran Pemulihan Troli Keselamatan SSL percuma Cuba Hari Ini Baca Ulasan Lengkap

Sekali anda’telah memilih pembangun laman web e-dagang dan memilih rancangan premium sempurna anda, langkah seterusnya adalah:

 • Pilih templat e-dagang
 • Sesuaikan kedai anda’reka bentuk templat
 • Tambahkan produk ke kedai anda
 • Sediakan kaedah pembayaran
 • Susun tetapan penghantaran
 • Pratonton, uji, dan terbitkan kedai dalam talian anda

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Membandingkan ciri yang ditawarkan oleh pembangun laman web e-niaga anda untuk mencari padanan yang sesuai untuk kedai anda. Sekiranya ragu-ragu, mulakan dengan rancangan yang lebih murah dan tingkatkan kemudian

Bandingkan bahagian atas kami lima pembangun kedai e-dagang’ merancang:

Harga Shopify – untuk senarai lengkap Shopify’rancangan, termasuk harga dan ciri

Wix Pricing – setiap rancangan yang tersedia dari Wix dan apa yang anda dapat

Harga BigCommerce – ketahui lebih lanjut mengenai BigCommerce’rancangan berbeza

Harga Squarespace – lihat di Squarespace’rancangan dan templat yang indah

Weebly Pricing – memperincikan apa yang anda dapat pada setiap rancangan Weebly

Langkah 3: Dapatkan Nama Domain Untuk Kedai Anda

Nama domain adalah sedikit dalam URL yang mengenal pasti kedai anda’nama s.

Nama domain yang baik adalah kunci untuk melancarkan kedai dalam talian yang berjaya. Ini membina kepercayaan dengan pelanggan dan membantu mewujudkan jenama anda.

Biarkan’kata awak’kembali Nike (kita semua boleh bermimpi). Berikut adalah Nike’URL s, dengan nama domain dalam huruf tebal:

https: // www.nike.com

Ini adalah domain utama. Ia’seperti yang dilihat oleh pelanggan di bar alamat dan carian Google. Fikirkan nama domain anda seperti tanda yang berada di atas kedai jalan raya yang sebenar.

Anda boleh membeli nama domain melalui Shopify, Wix dan BigCommerce dengan harga sekitar $ 10 hingga $ 20 per tahun. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan pendaftar nama domain seperti Domain.com untuk membeli domain, dan memautkannya ke pembangun kedai dalam talian anda.

Petua kami: Sekali anda’telah mendaftarkan nama domain anda untuk tahun ini, tetapkan peringatan kalendar untuk memperbaruinya sebelum tarikh luput.

Sudah Memiliki Nama Domain?

Sekiranya anda sudah memiliki nama domain, jangan’bimbang. Anda boleh memindahkan nama tersebut kepada pembangun kedai dalam talian anda dan membatalkan perjanjian dengan pembekal asal anda.

Atau, jika anda ingin kekal dengan penyedia domain anda, anda boleh menghubungkan domain anda ke halaman pembangun anda. Untuk melakukan ini, hubungi penyedia domain semasa anda.

Untuk kemudahan penggunaan, kami’d cadangkan anda menyusun domain dengan pembangun anda. Ini menjadikan pembelajaran bagaimana membina kedai dalam talian dari awal lebih mudah!

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Pilih nama domain ideal anda (ingat untuk memilih kod negara yang tepat, elakkan nama jenama lain, unik dan tidak dapat dilupakan, dan tambahkan kata kunci)
 • Memeriksa nama domain anda tersedia (dan sesuai dengan anggaran)
 • Membeli nama domain anda
 • Tetapkan peringatan kalendar untuk memperbaruinya sebelum tarikh luput – jika tidak, anda berisiko mengambil orang lain dan menjualnya kembali kepada anda dengan harga yang meningkat!

Pilih Dan Beli Nama Domain Di Shopify, Wix dan BigCommerce

Cara membeli domain di Shopify

Cara membeli nama domain di Wix

Cara membeli domain di BigCommerce

Langkah 4: Pilih Templat E-dagang Anda

Dengan templat (kadang-kadang dikenali sebagai tema), anda boleh menjadikan laman web anda kelihatan baik tanpa menjadi pakar reka bentuk, atau menyentuh kod apa pun!

Memilih tema di Shopify dan BigCommerce adalah mudah. Yang mesti anda buat ialah memilih templat dari pembangun anda’s pasar.

templat e-dagang shopifyShopify mempunyai pelbagai templat yang dilengkapi ciri dan menakjubkan untuk anda membina kedai dalam talian anda’reka bentuk

Dengan Wix, Squarespace dan Weebly, itu’sangat serupa. Anda’Mulakan dengan memilih templat, yang dibahagikan kepada kategori yang berbeza. Setiap kategori mewakili industri yang berbeza. Contohnya, anda’Saya akan mempunyai templat untuk Blogging, Perkhidmatan Perniagaan, dan Kedai Dalam Talian.

Squarespace mempunyai reka bentuk berkualiti terbaik di pasaran, jadi jika anda perlu benar-benar menjadikan produk anda menonjol, maka itu’tempat yang bagus untuk mula mencari.

Bagaimana Anda Memilih Templat Yang Betul?

Tanyakan kepada anda tiga soalan berikut untuk mengetahui templat mana yang sesuai untuk anda:

 1. Apakah ciri yang anda mahukan di kedai anda?
 2. Apa jenis halaman utama yang anda mahukan?
 3. Bagaimana anda mahu pelanggan bergerak di sekitar kedai anda?

Biarkan’Lihat ini dengan lebih terperinci…

Ciri-ciri Apa Yang Anda Mahukan Kedai Anda Miliki?

Ciri-ciri adalah bahagian penting bagaimana membina kedai dalam talian. Tanya diri anda apa’penting untuk kedai dalam talian anda: adakah anda memerlukan peta, galeri, atau halaman mengenai kami? Bagaimana dengan video di laman utama anda?

Beberapa templat dilengkapi dengan lebih banyak ciri daripada yang lain. Fikirkan apa ciri keperluan kedai anda, kemudian buat senarai.

Semasa mencari tema di pembangun anda’pasaran, tapis mengikut ciri. Mengecilkan pilihan dapat membantu anda mencari tema yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Apa Gaya Laman Utama Yang Anda Mahukan?

Halaman utama anda adalah perkara pertama yang dilihat oleh pelanggan anda. Ia’seperti tingkap kedai anda.

Pelanggan semestinya dapat mengetahui dari satu pandangan dengan tepat apakah jenis perniagaan anda.

Halaman utama anda boleh menjadi gambar sederhana, tayangan slaid atau video. Tentukan mana yang akan dipilih berdasarkan matlamat perniagaan anda.

Sebagai contoh, kedai yang menjual produk mewah harus membiarkan gambar bergaya bercakap. Kedai yang menjual produk yang lebih rumit mungkin menginginkan gambar yang lebih ringkas, disertakan dengan lebih banyak teks.

Bagaimana Anda Mahukan Pelanggan Anda Menavigasi Kedai Anda?

Sebilangan besar pembeli akan meninggalkan laman web selepas 10-20 saat. Ia’sangat penting mereka dapat mencari apa yang mereka’mencari semula tanpa kerumitan.

Bar navigasi yang lancar tidak dapat dipisahkan. Ini membolehkan pelanggan anda bergerak di sekitar laman web anda dengan mudah dan akan memberi anda lebih banyak jualan.

Navigasi yang kikuk seperti jalan dengan banyak lubang dan tidak ada papan tanda jalan. Pelanggan akan kecewa kerana mereka menang’dapat mencari apa yang mereka’mencari semula.

Letakkan halaman anda dari kiri ke kanan, bermula dengan halaman yang paling penting. Don’t merangkumi halaman yang timbul’penting untuk perniagaan anda – sertakannya sebagai item menu lungsur.

Bar navigasi anda juga harus mudah dibaca. Pengguna internet mengimbas halaman di “F” bentuknya, jadi kedai yang mempunyai tajuk dan bar sisi khas di sebelah kiri halaman berfungsi dengan baik.

Ketika datang ke warna, anda mahukan sesuatu yang serupa’tidak menyakitkan dan sesuai dengan industri anda. Baca panduan kami untuk memilih warna yang sempurna di sini.

membina kedai dalam talian dengan shopifyDengan menggunakan platform e-dagang, anda boleh merancang kedai dalam talian dengan bar navigasi dengan jelas. Peruncit SWL telah melakukan perkara itu dengan Shopify! Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Tanyakan kepada diri anda tiga soalan berikut untuk membantu anda memilih templat yang sesuai untuk laman web anda: ciri apa yang anda mahukan kedai anda, gaya halaman utama yang anda mahukan, dan bagaimana anda mahu pelanggan bergerak di sekitar kedai anda?
 • Menemui dan menguji beberapa templat yang sesuai dari pilihan yang ditawarkan oleh pembangun laman web anda, sebelum menentukan kegemaran anda – beberapa pembangun tidak’t membiarkan anda menukar templat anda setelah laman web anda disiarkan secara langsung, jadi pastikan anda mengetahui apakah ini berlaku untuk anda

Memilih Tema di Shopify, Wix dan BigCommerce:

Pilih Dari Tema Shopify

Pilih Dari Tema Wix

Pilih Dari Tema BigCommerce

Langkah 5: Sesuaikan Templat E-dagang Anda

Sekali anda’anda telah memilih templat / tema, menuju ke kedai anda’alat pentadbir untuk mula menyesuaikan.

Penyesuaian itu mudah, dan anda boleh mengubah apa sahaja. Ini merangkumi:

 • Saiz dan Font Teks
 • Skema warna
 • Gambar
 • Kedudukan Produk
 • ciri-ciri
 • Menyematkan Media Sosial

Senarai itu berterusan.

Sebilangan besar pembangun kedai dalam talian juga akan membolehkan anda memasukkan aplikasi. Ini terdapat di pasaran aplikasi, dan dapat digunakan untuk menutup semua ciri yang anda perlukan yang mungkin belum ada dalam platform.

Ingin melihat contoh tema kedai e-dagang yang baik dalam tindakan?

Kedai dalam talian ini dibina menggunakan Wix ADI (Artificial Design Intelligence) hanya dalam beberapa minit. Di sini, anda dapat melihat betapa mudahnya mengedit dan menyesuaikan templat – ganti gambar, teks, tambahkan video atau ubah skema warna agar sesuai dengan jenama dan reka bentuk anda sendiri:

sesuaikan kedai wixTemplat yang sangat baik yang tersedia dari platform e-dagang teratas menjadikan kedai dalam talian yang bergaya mudah … dan menyeronokkan! Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Menggantikan semua kandungan templat lalai (teks, gambar dan lain-lain) dengan kandungan anda sendiri
 • Menambah fungsi tambahan ke kedai anda dengan memasang aplikasi dari pembangun’kedai aplikasi sendiri (tetapi ingat anda boleh menambah atau membuangnya pada bila-bila masa, jadi ada’s tidak ada tekanan untuk melakukan semuanya sebelum anda melancarkan laman web anda)

Nasihat Templat mendalam:

Tiga kriteria mudah untuk membantu anda memilih reka bentuk templat laman web anda

Templat laman web e-dagang percuma – inspirasi dari templat hebat

Cara memilih skema warna untuk laman web anda – pilih skema warna yang tepat

Langkah 6: Tambahkan Produk Anda

Sekarang awak’ve membuat kedai dalam talian yang bergaya menggunakan templat, anda perlu menambah produk anda.

halaman produk graviti sifarZeroGravity.com adalah kedai dalam talian yang dibina menggunakan Shopify, dan telah merancang halaman produknya agar sesuai dengan produknya yang unik

Dengan menggunakan pembangun kedai dalam talian, anda mempunyai kawalan yang besar terhadap halaman produk anda. Gambar di atas menunjukkan bagaimana anda boleh menggabungkan gaya dengan minimalisme untuk menghasilkan penampilan yang unik.

Perkara utama yang anda perlukan untuk menambahkan produk adalah:

 • Nama
 • Harga
 • Kategori
 • Berat (untuk produk fizikal)
 • Fail (untuk produk yang boleh dimuat turun seperti ebook).

Pembina laman web e-dagang yang berbeza mempunyai had yang berbeza pada:

 • Jumlah produk yang boleh anda muat naik
 • Jumlah pilihan untuk setiap produk (produk yang sama tetapi dalam ukuran atau warna yang berbeza)
 • Bilangan varian produk (gabungan dua pilihan: contohnya, t-shirt biru bersaiz sederhana)

Pastikan anda memeriksa bahawa setiap pembina’had memenuhi perniagaan anda’keperluan.

BuilderWeeblySquarespaceWixShopifyBigCommerceHad Produk dengan Harga Termurah
Rancangan E-dagangHarga / bulan
Tanpa hadTanpa hadTanpa hadTanpa hadTanpa had
$ 0

$ 18

$ 23

$ 29$ 29.95

Shopify dan BigCommerce membolehkan anda menjual produk tanpa had pada rancangan harga termurah mereka, tetapi pembangun laman web e-dagang lain mungkin membataskan anda pada rancangan tingkat bawah.

Tiga bahan utama untuk memuat naik produk hebat adalah:

 1. Penerangan produk
 2. Gambar produk
 3. Kategori produk

Di bawah ini kita’Saya akan melihat ketiga-tiganya.

Ketahui produk apa yang anda’kembali akan menjual?

Dapatkan inspirasi dengan panduan menjual kami solek, seni, dan sekata makanan dalam talian.

Bagaimana Anda Menulis Penerangan Produk yang Menang?

Penerangan produk anda harus meyakinkan, tetapi berikut adalah tiga perkara yang harus dielakkan:

 • Jargon kompleks
 • Klise
 • Ayat panjang

Di sini’s contoh penerangan produk yang baik:

penerangan produk papan luncur api firewireKedai dalam talian Firewire Surfboards dibina di BigCommerce, dan menggabungkan penerangan produk terperinci dengan pelbagai gambar dan bahkan video produk untuk menarik pelanggan.

Penerangan produk yang terperinci boleh menjadi perbezaan antara membuat penjualan dan tidak.

Peruncit menunjukkan ciri teknikal kotak alat mereka, kemudian menjelaskan faedahnya kepada pembeli.

Perkara lain yang perlu diingat semasa menulis keterangan produk adalah SEO (Search Engine Optimization). Di sinilah anda akan mendapat kedudukan di Google apabila pelanggan mencari produk seperti produk anda. Semakin tinggi kedudukan anda, semakin banyak lalu lintas yang anda dapat.

Lebih banyak lalu lintas, semakin banyak penjualan. Sertakan beberapa kata kunci yang berkaitan dengan produk anda semasa menulis keterangan. Katakanlah anda’menjual semula pelatih vintaj – termasuk ‘vintaj’ dan ‘pelatih’ dalam keterangan.

Pelajari Cara Menulis Penerangan Produk dalam panduan berguna kami.

Bagaimana Anda Mengambil Gambar Produk Terbaik?

Seperti keterangannya, gambar anda harus menggambarkan dengan tepat apa yang anda’menjual semula.

Berikut adalah beberapa petunjuk ketika belajar membuat kedai dalam talian yang kelihatan baik dan laris.

 • Gunakan gambar berkualiti tinggi jangan sekali-kali memilih gambar yang kabur atau terlalu kecil
 • Pastikan setiap gambar mempunyai ukuran yang sama Gunakan alat seperti Photoshop untuk mengubah saiz gambar anda ke dimensi yang sama
 • Ambil gambar anda sendiri – Gunakan telefon pintar yang bagus (seperti iPhone X) untuk mengambil gambar anda sendiri, jika boleh
 • Berikan pilihan 360 darjah pastikan pelanggan dapat melihat produk anda dari semua sudut
 • Tambahkan gambar variasi produk pastikan pembeli dapat melihat produk dengan pelbagai warna
 • Tambahkan pilihan zum beri peluang kepada pelanggan anda untuk melihat produk anda’perincian (Ini adalah ciri yang anda’Saya ingin memeriksa pembekal pilihan anda)

Terakhir – tetapi paling tidak – tanya: adakah imej produk anda dioptimumkan?

Anda boleh mengoptimumkan gambar dengan mudah menggunakan alat pemampatan dalam talian percuma. Ini pada dasarnya mengurangkan saiz fail gambar anda tanpa terlalu mempengaruhi kualitinya, dan dapat membuat keajaiban untuk kelajuan laman web anda!

Imej adalah kaedah terbaik untuk memamerkan produk anda. Tetapi semakin banyak gambar yang terdapat di kedai anda, semakin lama masa yang diperlukan untuk memuatkan, jadi pengoptimuman sangat penting.

Mencari keseimbangan yang tepat antara gambar berkualiti tinggi dan kelajuan laman web sangat penting.

Menambah Produk di Pembina Kedai Anda:

Cara Menambah Produk Di Shopify

Cara Menambah Produk Anda Di Wix

Cara Menambah Produk Di BigCommerce

Mahukan lebih banyak maklumat mengenai gambar?

Cara Mengambil Foto Produk – temui cara mengambil foto yang lebih profesional untuk meningkatkan penjualan dalam panduan bermanfaat kami.

Bagaimana Mengedit Imej Seperti Pro Semua Sendiri – tertanya-tanya bagaimana untuk menambahkan sentuhan akhir pada foto produk anda? Kami mendedahkan semuanya dalam panduan pakar kami!

Bagaimana dengan Kategori Produk Bangunan?

Kategori produk adalah kawasan yang berbeza yang boleh digunakan oleh produk anda, yang memudahkan pelanggan untuk mencari barang yang ada’mencari di kedai anda. Contoh kategori merangkumi lelaki’s, wanita’s, aksesori, masuk dan penjualan baru.

Kaedah termudah untuk membuat idea kategori adalah dengan bertanya pada diri sendiri: apa yang anda mahukan sekiranya anda memasuki laman web anda?

Kami mengesyorkan tidak lebih daripada lima kategori. Lagi dan anda berisiko membingungkan pembeli anda dengan terlalu banyak pilihan.

Berikut adalah perkara penting yang perlu dipertimbangkan semasa membina halaman kategori produk anda:

  • Julat harga – memaparkan julat harga di halaman kategori anda menambah kejelasan dan mencegah pelanggan melayari produk yang mereka dapat’mampu
  • Produk Pilihan – kaedah yang baik untuk memimpin pelanggan anda ke jalan membeli-belah pilihan anda
  • Pilihan Penapisan – biarkan pelanggan anda menapis mengikut saiz, harga atau nama jenama. Semakin banyak pilihan yang dapat anda berikan kepada mereka, semakin bahagia mereka dan semakin banyak wang yang akan mereka belanjakan
  • Beri Maklumat Produk Tambahan – pelanggan anda telah melayari bahagian tertentu di kedai anda. Ia’wajar jika mereka menginginkan lebih banyak maklumat mengenai produk yang mereka keluarkan’melihat semula

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Ikuti petua kami untuk menulis penerangan produk yang hebat, dan mengambil gambar produk yang berguna
 • Memutuskan cara terbaik untuk mengkategorikan produk anda, dan menambahkan kategori produk yang relevan
 • Memuat naik produk anda ke laman web anda!

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai panduan produk, lihat artikel kami di sini:

Cara Merangka Halaman Produk yang Memenangi Pelanggan untuk Kedai e-dagang Anda

Ketahui mengenai kehebatan ulasan produk dalam infografik berguna kami: Cara Menggunakan Ulasan Dalam Talian untuk Memasarkan ke Generasi yang berbeza

Langkah 7: Sediakan Kaedah Pembayaran

Seterusnya, anda perlu menyediakan kaedah pembayaran anda. Ini adalah bahagian penting untuk menukar penyemak imbas menjadi pembeli.

Pembangun laman web e-dagang memudahkan anda. Mereka mengoptimumkan proses sehingga anda dapat berjalan lancar dengan pilihan pembayaran terbaik (dan paling berkesan).

Pembangun laman web e-dagang membantu dengan menghubungkan anda secara langsung ke pelbagai pilihan pembayaran yang berbeza, seperti PayPal, Visa, Apple Pay dan Mastercard.

BuilderWeeblySquarespaceWixShopifyBigCommercePilihan Pembayaran Utama
PayPal

Jalur

Petak

PayPal

Jalur

Bayaran Apple

PayPal

Jalur

Petak

10+ pilihan pembayaran tambahan

PayPal

Jalur

Bayaran Apple

Amazon

Pembayaran Shopify

100+ pilihan pembayaran tambahan

PayPal

Jalur

Petak

Amazon

Bayaran Apple

Bayaran Dunia

Pembayaran dompet digital

Apa Pilihan Pembayaran Yang Boleh Saya Tambah?

Tiga cara paling popular untuk menerima pembayaran di kedai e-dagang anda adalah:

 1. Akaun saudagar dan pintu masuk pembayaran – anda bekerjasama dengan bank, maka mereka menerima pembayaran untuk anda dan menyalurkan wang tersebut ke dalam akaun bank perniagaan anda
 2. Pakej gerbang pembayaran – anda menggunakan perisian all-in-one, yang akan menghubungkan kedai anda’s shopping cart ke rangkaian pemprosesan kad
 3. Pemprosesan pembayaran kad kredit yang dipermudahkan – anda menggunakan perkhidmatan yang berintegrasi dengan kedai anda’pembayaran, seperti Shopify’pintu masuk pembayaran sendiri. Pembeli anda menang’Saya perlu meninggalkan laman web anda untuk menyelesaikan pembelian

Bagaimana Saya Memilih Kaedah Pembayaran Terbaik?

Tentukan berapa banyak penjualan yang anda harapkan dan jenis orang yang akan membeli produk anda.

Ketahui dari mana pelanggan anda. Sekiranya anda mempunyai pelanggan dari pelbagai negara, pastikan anda memenuhi setiap kewarganegaraan’keperluan. Pembeli di Kanada, misalnya, mempunyai pilihan pembayaran yang berbeza daripada pembeli di Texas.

Don’pilih kaedah pembayaran tanpa bekerja di kedai anda’s perlu terlebih dahulu.

Bagaimana dengan Keselamatan?

Keselamatan menjadi kebimbangan besar bagi pembeli dalam talian. Tetapi anda boleh menghilangkan semua kebimbangan mereka jika anda membuat laman web anda selamat. Dan ia’lebih mudah daripada yang anda fikirkan!

Pembangun kedai dalam talian menyelesaikan ini untuk anda dengan sijil SSL.

SSL bermaksud Secure Socket Layer. Ini menyulitkan pengguna anda’ data, menjadikan pengalaman membeli-belah dalam talian mereka dengan anda benar-benar selamat.

Sebilangan besar platform e-dagang memasukkan ini dalam rancangan mereka, tetapi jika tidak’t, mereka akan memilikinya sebagai tambahan.

Jadi, seperti apa ini? Lihat laman utama kedai ini yang kami buat menggunakan Shopify. Anda dapat melihat gembok hijau dilingkari di sudut kiri atas:

Shopify keselamatan hijau gembok contoh-minPlatform e-dagang menjaga keselamatan kedai anda. Pelanggan akan merasa selamat menghabiskan wang mereka di laman web anda.

Ini mempunyai dua faedah penting untuk perniagaan anda:

 1. Pelanggan akan merasa selamat membeli-belah di kedai anda.
 2. Google akan memberi ganjaran kepada kedai anda dengan kedudukan yang lebih tinggi.

Shopify, misalnya, dilengkapi dengan SSL Security bawaan dan memberi anda akses ke lebih dari 100 gerbang pembayaran. Ini termasuk Visa, PayPal, Amazon dan Apple Pay.

Berapa Banyak Pilihan Pembayaran Ini Berharga?

Kaedah pembayaran yang berbeza dilengkapi dengan yuran dan caj yang berbeza.

Bayaran sering digabungkan, jadi luangkan masa untuk menguruskannya. Pastikan anda’jelaskan berapa banyak anda’Saya akan membayar dan apa yang anda’Saya akan membayar.

Bayaran kad kredit tidak dapat dielakkan. Mereka’dipungut semula oleh penyedia kad (Amex, misalnya) dan kemudian diteruskan oleh pembangun.

Bayaran umum untuk menggunakan pemproses pembayaran berbeza-beza, biasanya dari sekitar 1% + 10p per transaksi hingga 3% + 30p per transaksi.

Sekiranya anda menggunakan Shopify’pemproses sendiri, Pembayaran Shopify, semua yuran transaksi dibebaskan pada akhirnya.

Ini bermaksud sekiranya anda menerima pembayaran kad kredit sebanyak £ 100, anda’Saya hanya akan membayar kadar 2.2% + 20 p untuk pembayaran tersebut, terus dari pemproses pembayaran individu.

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Memutuskan tiga pilihan pembayaran mana yang paling sesuai untuk kedai anda dengan membandingkan yuran dan logistik yang berbeza
 • Memeriksa sama ada laman web anda sudah dilindungi dengan sijil SSL, dan membelinya secara berasingan jika ada’s belum termasuk

Lebih banyak maklumat pembayaran:

Cara Menyiapkan Pembayaran Di Shopify

Cara Menyiapkan Pembayaran Dalam Wix

Cara Menyiapkan Pembayaran Di BigCommerce

Langkah 8: Susun Tetapan Penghantaran Anda

Anda’telah menambahkan produk dan pilihan pembayaran untuk pelanggan membelinya. Seterusnya memastikan anda dapat menghantar produk tersebut.

Untuk memahami cara membina kedai dalam talian, anda perlu memahami bagaimana pilihan penghantaran berfungsi.

Pembina laman web e-dagang yang berbeza dilengkapi dengan pilihan penghantaran yang berbeza. Lihat jadual di bawah untuk maklumat lebih lanjut mengenai pilihan yang disediakan oleh setiap pembangun laman web e-dagang:

BuilderShopifyWixBigCommerceSquarespaceWeeblyPenghantaran secara dropsAlat pengurusan penghantaranLabel penghantaran yang boleh dicetakPenyedia penghantaran pra-persediaan
&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10060;
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10004;&# 65039;&# 10060;&# 10004;&# 65039;

Untuk memulakan penghantaran produk, anda’Saya perlu menambah alamat asal dan jenis pakej. Di bawah ini, kami merangkumi kotak yang perlu anda tandakan semasa membuat penghantaran di kedai anda.

Apakah Alamat Asal Penghantaran Anda?

Ini penting jika anda menghantar produk dari alamat yang’bukan pejabat anda. Anda harus memasukkan asal penghantaran yang berasingan untuk memastikan kadar penghantaran dan cukai betul.

Sekali anda’telah menambahkan alamat anda, anda boleh mencetak label penghantaran dan mendapatkan sebut harga.

Zon Penghantaran Apa Yang Anda Ingin Hantar?

Harga penghantaran berbeza antara negara dan wilayah (zon) yang anda hantar. Pembangun kedai dalam talian membolehkan anda mengenakan kadar yang berbeza kepada pelanggan bergantung pada zon mana mereka’masuk semula.

Jika awak’contohnya sebuah kedai yang berpusat di AS, anda boleh mengenakan penghantaran yang lebih murah kepada pelanggan di negeri yang berdekatan dengan pusat pengedaran anda.

Halaman pentadbir pembangun kedai anda akan menunjukkan zon mana yang anda hantar, bersama dengan semua kadar penghantaran individu anda.

Apakah Pilihan Penghantaran Yang Berbeza?

Sekali anda’siapkan tempat anda ingin menghantar produk, anda boleh memutuskan bagaimana anda menghantarnya.

Ini untuk memahami jenis penghantaran yang ada:

Perkhidmatan Penghantaran

Dengan menggunakan pembangun kedai dalam talian, anda boleh menawarkan kepada pelanggan pelbagai tahap penghantaran.

Sekiranya pelanggan mahu, mereka dapat membayar lebih banyak agar pesanan mereka dihantar lebih cepat.

Anda’Saya perlu memilih kurier untuk menghantar produk anda dengan selamat kepada pelanggan anda. Kurier yang popular termasuk:

 • USPS
 • Pos Kanada
 • FedEx

Pembangun laman web e-dagang seperti Shopify dan BigCommerce mempunyai kerjasama dengan kurier yang popular dan boleh dipercayai. Ini menjadikan hidup anda lebih mudah, kerana memberi anda akses kepada potongan harga penghantaran dan harga penghantaran masa nyata.

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Menambah alamat asal penghantaran
 • Berkongsi dengan kurir (Fedex, misalnya)
 • Berat pakej yang dimasukkan
 • Memilih pilihan penghantaran (penghantaran percuma, misalnya)

Langkah 9: Pratonton, Uji… Dan Terbitkan Kedai Dalam Talian Anda

Maklumat penghantaran untuk setiap pembina:

Cara Menyiapkan Penghantaran Di Shopify

Cara Menyiapkan Penghantaran Di Wix

Cara Menyiapkan Penghantaran di BigCommerce

Atau, lihat Panduan Langkah-Langkah-Langkah Produk Penghantaran penuh kami untuk mendapatkan penjelasan lengkap mengenai cara mengatur penghantaran untuk kedai dalam talian anda.

Anda seharusnya sudah menambah produk anda, menyesuaikan kedai anda’templat, sediakan pembayaran dan penghantaran anda, dan susun kedai anda’tetapan.

Anda’hampir hampir di sana…

Tetapi di sana’satu langkah penting yang harus anda hadapi sebelum anda’selesai membuat kedai dalam talian anda: mengujinya.

Pembangun laman web e-dagang menjadikannya sangat mudah untuk menguji dan melihat pratonton kedai dalam talian anda sebelum menerbitkan.

Menguji kedai anda adalah kaedah terbaik untuk memastikan anda’memuaskan pelanggan anda’ keperluan.

Semasa melihat dan menguji kedai anda, di sini’perkara utama yang perlu diperiksa:

Akhirnya, Urutkan Kedai Anda’s Tetapan

Sebelum menekan penerbitan, perkara terakhir yang perlu dilakukan ialah memeriksa kedai anda’tetapan! Tanpa tetapan yang betul, kedai anda menang’t dapat berjalan dengan baik.

Pergi ke bahagian Tetapan Kedai di platform anda dan isikan pilihan anda untuk setiap perkara berikut:

 • Bahasa: pilih bahasa yang akan dilihat oleh pelanggan anda di lokasi
 • Mata Wang: pilih mata wang pilihan anda
 • Zon masa: menetapkan zon waktu yang tepat membantu mengesan pesanan anda
 • Alamat: paparkan maklumat hubungan anda
 • Kedai Nama: kerana ia’Akan muncul di kedai anda’e-mel, laman utama dan carian dalam talian
 • Butiran kenalan: nombor telefon awam dan alamat e-mel pelanggan
 • Tetapan pesanan: tetapkan sama ada untuk menambahkan cukai pada harga produk anda atau tidak
 • Tetapan produk: anda boleh menentukan maklumat yang akan ditampilkan kepada pelanggan, seperti berat atau penilaian produk

Jika awak’Tidak pasti apa maksudnya dan tetapan lain yang lebih jelas, tanyakan kepada pembangun kedai dalam talian anda’pasukan sokongan.

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Menguji proses pembayaran anda (dengan semua pilihan pembayaran), memeriksa apakah semua cukai dan kadar penghantaran dihitung dengan betul, barang yang tepat muncul di keranjang anda dengan harga yang tepat, dan setiap potongan / promosi tambahan dapat diterapkan
 • Melayari laman web anda dengan teliti untuk memeriksa kesilapan
 • Menguji semua perkara di atas pada pelbagai peranti
 • Memeriksa laman web anda’tetapan

Dan sekali anda’gembira dengan segalanya, pukul ‘Menerbitkan’!

Menetapkan Tetapan Kedai Anda

Cara Menetapkan Tetapan Kedai Anda Di Shopify

Cara Membuat Tetapan Kedai Anda Di Wix

Cara Menetapkan Tetapan Kedai Anda Di BigCommerce

Menggunakan Pembina Laman Web untuk Membina Kedai Dalam Talian: Soalan Lazim

Pilihan 2: Gunakan WordPress Dengan Bluehost dan WooCommerce

Cara Membangun Kedai Dalam Talian Menggunakan WordPress

 1. Tentukan sama ada WordPress sesuai untuk anda.
 2. Cari hosting web yang boleh dipercayai (kami mengesyorkan Bluehost).
 3. Pilih dan daftarkan nama domain yang unik.
 4. Pasang WordPress dan sediakan WooCommerce.
 5. Tambah produk.
 6. Pilih tema reka bentuk anda yang sempurna.
 7. Sesuaikan kedai anda.
 8. Pilih dan pasang pemalam yang berguna.
 9. Menjalankan pemeriksaan akhir, kemudian terbitkan.

Langkah 1: Tentukan Jika WordPress Sesuai untuk Anda

Membina kedai dalam talian dengan pembangun e-dagang sangat mudah – yang harus anda lakukan ialah memilih platform mana yang terbaik untuk anda, dan anda’kembali. Sebaliknya, WordPress memerlukan sedikit masa untuk meneruskannya.

Orang suka WordPress kerana itu’platform yang kuat dan boleh disesuaikan – lebih daripada satu pertiga daripada semua laman web dibina menggunakan WordPress, dan itu’senang melihat sebabnya. Anda mendapat kawalan sepenuhnya ke atas laman web anda’reka bentuk, ciri, keselamatan, dan lain-lain, yang menjadikannya boleh disesuaikan dan berskala.

Satu-satunya halangan adalah bahawa ini membawa banyak tanggungjawab, dan menjadikan WordPress lebih berusaha untuk memulakannya. Walaupun banyak pemula menggunakan WordPress, anda’Saya akan memanfaatkannya sekiranya anda’agak yakin secara teknikal.

Anda’Saya perlu meluangkan masa untuk belajar, dan memastikan semuanya disiapkan dengan betul. Ini boleh menjadi sangat memuaskan, atau sedikit berlebihan.

Sebelum memilih WordPress, fikirkan apa yang anda mahukan dari laman web anda, mengapa anda ingin menggunakan WordPress dan bagaimana perasaan anda menjalankan semua aspek kedai dalam talian anda – dari keselamatan hingga SEO dan seterusnya.

Sekiranya itu terdengar di jalan anda, teruskan membaca untuk mengetahui cara mendirikan kedai dalam talian menggunakan WordPress!

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Selesaikan beberapa kajian mengenai WordPress
 • Memikirkan mengapa WordPress mungkin sesuai dengan kedai anda’keperluan
 • Memutuskan apakah WordPress sesuai untuk anda

Langkah 2: Cari Web Hosting yang Boleh dipercayai (Kami Mengesyorkan Bluehost)

Asas mana-mana laman web WordPress yang baik, sama ada blog atau kedai dalam talian, adalah web hosting yang berkualiti dan boleh dipercayai. Web hosting adalah seperti laman web anda’di rumah di internet – tanpanya, tidak ada laman web yang boleh muncul dalam talian.

Sekiranya anda memilih penyedia hosting berkualiti rendah, kedai dalam talian anda mungkin rosak, diretas dengan lebih mudah, memuat dengan lebih perlahan, atau menghadapi sebilangan masalah yang akan mempengaruhi penjualan anda.

Sebagai gantinya, anda perlu memilih hos web berkualiti – dan ada banyak penyedia yang boleh dipilih, semuanya dengan kekuatan dan kelemahan yang berbeza.

Untuk WordPress, kami mengesyorkan menggunakan Bluehost. Ia mempunyai rancangan khusus WordPress untuk menjadikan hidup anda mudah dan laman web anda berjaya, malah telah disarankan oleh WordPress sendiri sebagai penyedia nombor satu untuk pengguna WordPress!

Dan kami tidak’hanya ambil WordPress’ perkataan untuk itu (walaupun ia’sukar untuk berdebat dengan cadangan rasmi). Kami menguji Bluehost sendiri untuk melihat apakah ia akan bertentangan dengan kajian menyeluruh kami. Untuk memberi anda versi hasil yang pendek dan manis – pasti berjaya!

Lihat Bluehost’penilaian bintang di bawah:

Selain daripada ciri WordPressnya, seperti kemas kini automatik dan pemasangan WordPress satu klik, Bluehost menarik perhatian kami dengan nilai wang, bantuan dan sokongan, dan ruang cakera yang murah hati. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai kebaikan dan keburukannya dalam Ulasan Bluehost penuh kami.

Pilih Rancangan

Sekali anda’telah memilih penyedia terbaik untuk anda, anda perlu memilih rancangan hosting yang sesuai. Terdapat berbeza “tahap” hosting – hosting dikongsi yang paling murah, yang melihat laman web anda berkongsi pelayan dengan orang lain, sementara yang paling mahal adalah hosting khusus, yang jauh lebih maju.

Lihat pelbagai jenis hosting dengan mengklik ikon tambah di bawah, atau baca untuk melihat jenis yang kami cadangkan untuk kedai dalam talian.

Anda mungkin tergoda dengan harga murah yang disertakan dengan hosting bersama, tetapi untuk kedai dalam talian, kami mengesyorkan hosting VPS -’lebih selamat, dan kurang mengehadkan. Sebilangan besar kedai baru menang’memerlukan hosting khusus, tetapi anda mungkin ingin mempertimbangkan hosting awan jika anda’mengharapkan banyak lalu lintas turun naik ke laman web anda – sebagai contoh, jika anda menjalankan banyak penjualan.

Jika awak’menggunakan WooCommerce untuk membina kedai dalam talian anda, anda boleh mendapatkan hosting WooCommerce khusus, yang sangat kami cadangkan.

bagaimana membina kedai dalam talian bluehost woocommerceBluehost menawarkan tiga jenis hosting WordPress, termasuk rancangan WooCommerce khusus.

Bluehost menyediakan hosting WooCommerce, bermula dari $ 6,95 sebulan. WooCommerce dipasang secara automatik untuk anda, dan setiap rancangan dilengkapi dengan lebar jalur yang tidak dimeterai dan panggilan persediaan percuma untuk membantu anda memulakan.

Manfaat hosting yang disesuaikan seperti ini adalah bahawa ia menangani aspek teknikal untuk anda, sehingga anda dapat mula membangun lebih awal.

Sekali anda’anda telah menemui penyedia anda yang sempurna dan mendaftar ke rancangan yang tepat untuk keperluan anda, maka anda boleh melangkah ke langkah seterusnya!

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Memilih penyedia hosting yang boleh dipercayai (kami mengesyorkan Bluehost)
 • Meneliti jenis hosting yang ditawarkan oleh hos anda
 • Pilih rancangan hosting yang sesuai dengan keperluan dan anggaran anda
 • Mendaftar ke rancangan pilihan anda

Langkah 3: Pilih dan Daftarkan Nama Domain Unik

Langkah seterusnya dalam membuat kedai dalam talian anda adalah memilih nama domain. Ini adalah nama yang membentuk kedai anda’alamat web – sebagai contoh, nama domain kami adalah websitebuilderexpert.com.

Anda mahu nama domain anda unik, relevan, pendek, dan pantas. Ia mesti mudah diingat, mudah dieja, dan dihubungkan dengan jelas ke laman web anda – jika boleh, bertujuan untuk mempunyai nama domain yang sesuai dengan kedai anda’nama s.

Berikut adalah beberapa petua teratas semasa memilih nama domain anda:

 • Elakkan menggunakan nombor dan tanda hubung jika boleh – ini menjadikannya lebih sukar untuk mengingat dan berkongsi dengan orang lain secara lisan.
 • Jadikannya seunik mungkin – jika anda menjumpai domain yang anda inginkan sudah diambil, jangan’hanya tinggal nombor dua di hujungnya. Fikirkan domain baru yang boleh anda gunakan sebagai gantinya!
 • Pastikan ia relevan – ia’mudah terbawa-bawa dalam mencari domain yang unik. Ingatlah untuk menjadikannya mudah dan relevan, daripada pelik atau aneh!

Sekali anda’telah memikirkan nama domain yang ingin anda pilih, anda perlu mendaftarkannya untuk menjadikannya milik anda. Setiap nama domain berbeza, jadi jika orang lain telah mendaftarkan domain sebelum anda, maka anda boleh’gunakan yang sama.

Oleh itu, jika anda mempunyai idea tentang domain yang anda mahukan,’adalah idea yang baik untuk mendaftarkannya secepat mungkin – sebelum orang lain melakukannya!

Ia’mudah untuk memeriksa sama ada domain anda masih ada, kemudian daftarkan. Sebilangan besar penyedia hosting (termasuk Bluehost) membuat pendaftaran domain sebagai sebahagian daripada proses pendaftaran apabila anda memilih rancangan harga.

Anda boleh memilih domain secara langsung melalui Bluehost, atau membelinya dari laman web pihak ketiga seperti GoDaddy.

Domain berbeza dari segi harga – bergantung kepada kedua-dua pendaftar anda’membeli semula dari, dan jenis domain anda’membeli semula. Domain biasa seperti .com dan .store cukup murah – rata-rata sekitar $ 12 setahun – sementara yang lebih mewah seperti .global berharga sekitar $ 100 per tahun.

Beberapa hos web malah memasukkan nama domain secara percuma untuk tahun pertama anda, yang patut anda periksa!

Sekali anda’telah mendaftarkan domain anda dan membayarnya, tidak ada orang lain yang dapat menggunakannya – itu’semua milik anda. Anda’Saya perlu terus memperbaharui domain anda agar tetap didaftarkan atas nama anda, jadi aktifkan pembaharuan automatik, atau tetapkan peringatan untuk mengelakkan kehilangannya setelah satu atau dua tahun.

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Memikirkan kemungkinan nama domain untuk kedai anda
 • Diperiksa untuk melihat apakah domain anda masih tersedia
 • Mendaftarkan domain anda (biasanya semasa proses pendaftaran)
 • Tetapkan peringatan atau aktifkan pembaharuan automatik untuk mengekalkan domain anda

Langkah 4: Pasang WordPress dan Siapkan WooCommerce

Seterusnya, ia’masa untuk menggunakan WordPress. Anda perlu memasang WordPress sebelum mula membuat kedai dalam talian anda, dan ini sangat mudah jika anda’telah memilih hos WordPress yang bagus seperti Bluehost.

Sebenarnya, anda tidak’malah perlu melakukan apa sahaja – Bluehost secara automatik memasang versi terbaru WordPress untuk anda semasa anda mendaftar!

Perkara yang sama berlaku untuk rancangan hosting WooCommerce – WooCommerce dipasang secara automatik bersama dengan tema kedai. Ini adalah ciri hebat, kerana memerlukan banyak kerja teknikal dari tangan anda, menjimatkan masa anda dan mungkin juga sakit kepala.

Sekiranya anda memilih rancangan WooCommerce yang memasangnya secara automatik untuk anda, maka anda boleh duduk dan berehat sebentar. Jika awak’sudah memasang WordPress, maka sekarang adalah masa untuk memasang plugin WooCommerce supaya anda dapat meneruskan pembinaan kedai anda.

Sekali anda’anda mempunyai WordPress dan WooCommerce di hadapan anda, log masuk dan mulakan penyediaan papan pemuka anda. Anda’Saya perlu klik pada “Selamat datang ke WooCommerce” pemberitahuan untuk mula menubuhkan kedai anda – itu’cukup mudah dengan WooCommerce’sihir persediaan.

Cukup ikuti langkah-langkah yang muncul – anda’Saya perlu memasukkan maklumat seperti kedai anda’lokasi, mata wang mana yang anda’menjual semula, dan sama ada anda’Akan menghantar barang fizikal dan mengenakan cukai jualan. Anda’Saya juga dapat memilih kaedah pembayaran, seperti PayPal atau Stripe.

bagaimana membina butiran perniagaan penyediaan woocommerce kedai dalam talianperincian penghantaran woocommerce setup membina kedai dalam talianwoocommerce setup pembayaran membina kedai dalam talianbagaimana membina kedai dalam talian tambah produk woocommerce

Selepas anda’anda sudah selesai mengisi setiap langkah dalam wizard persediaan, anda’bersedia untuk bahagian yang sangat menarik… menambah produk ke kedai dalam talian anda!

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • WordPress dan WooCommerce yang dipasang (hos anda mungkin melakukan ini untuk anda secara automatik)
 • Diikuti WooCommerce’wizard persediaan untuk memulakan di kedai anda

Langkah 5: Tambahkan Produk ke Kedai Anda

Kedai dalam talian memerlukan produk, dan sekarang adalah masa untuk menambahkannya – pergi ke Produk tab di papan pemuka WordPress anda, kemudian klik Tambah baru.

1. Tajuk dan Penerangan Produk

Anda’Saya perlu menamakan produk anda, dan kemudian menulis keterangan produk terperinci. Luangkan masa anda – penerangan produk yang dipujuk dan ditulis dengan baik adalah penting untuk mendorong pelanggan anda membeli produk tersebut.

Ketahui lebih lanjut

Dapatkan lebih banyak petua pakar tentang cara memenangkan pelanggan di halaman produk anda dalam panduan kami Cara Menulis Penerangan Produk

2. Buat Kategori Produk

Anda kemudian boleh membuat kategori produk di sebelah kanan. Kategori produk membantu mengatur kedai dalam talian anda, dan memudahkan pelanggan mencari produk yang tepat. Cukup klik + Tambah Kategori Produk Baru untuk membuat kategori baru dan menambahkan produk padanya.

3. Tambahkan Data Produk

Lebih jauh di bawah halaman, anda’Saya akan mencari kotak data produk. Di sinilah anda menambahkan semua maklumat penting untuk produk (dari harga hingga penghantaran), sama ada’adalah produk maya, berapa banyak inventori yang anda ada dan banyak lagi.

Ketahui lebih lanjut

Perlukan bantuan untuk menentukan harga produk anda? Lihat kami Cara Harga Produk panduan untuk beberapa petunjuk pakar.

4. Tambahkan Penerangan Produk Ringkas

Anda’sudah menulis keterangan produk lengkap, tetapi anda sekarang berpeluang menulis versi ringkas, untuk ditunjukkan ketika pelanggan melihat banyak produk – di halaman produk kategori, misalnya.

5. Muat Naik Gambar Produk

Akhir sekali, anda perlu memuat naik foto produk, supaya pelanggan anda dapat melihatnya’Saya akan membeli!

Anda’Saya perlu memilih gambar produk utama, dan kemudian anda dapat menambahkan gambar galeri agar pelanggan dapat melihat ke arah untuk mendapatkan gambaran produk yang lebih lengkap. Ia’sebaiknya gunakan foto yang jelas dan menghadap ke depan untuk gambar utama, kemudian ambil gambar dari pelbagai sudut dan konteks untuk gambar galeri yang lain.

Ketahui lebih lanjut

Ingin belajar bagaimana mengambil gambar produk yang hebat dan menarik? Lihat panduan lengkap kami mengenai Cara Mengambil Foto Produk untuk petua yang lebih berguna.

Sekali anda’telah memasukkan semua butiran produk anda dan berpuas hati dengan gambar dan keterangan produk anda, klik Menerbitkan untuk melancarkan produk di laman web anda!

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Menambah produk ke kedai anda
 • Tajuk produk bertulis dan penerangan persuasif
 • Masukkan butiran produk yang betul
 • Mengambil dan memuat naik foto produk profesional

Langkah 6: Pilih Tema Reka Bentuk Sempurna Anda

Sekiranya anda memilih untuk menjadi tuan rumah kedai WooCommerce anda dengan Bluehost, maka anda’Saya akan mendapati bahawa anda’telah mendapat tema kedai yang dimuat turun secara automatik. Jika awak’senang berpegang pada tema ini, dan jangan ragu untuk terus ke langkah seterusnya: Sesuaikan Kedai Anda.

Namun, jika anda ingin mengubah sesuatu, maka sekarang adalah masa yang tepat untuk memilih dan memasang tema baru untuk menentukan susun atur dan reka bentuk kedai dalam talian anda.

Anda boleh melayari tema WordPress secara langsung di perpustakaan tema WordPress, atau membeli dari kedai tema seperti Themify atau ThemeForest.

perpustakaan tema wordpress membina kedai dalam talianPerpustakaan tema WordPress mempunyai ribuan tema untuk anda pilih. Petua Teratas!

Sentiasa berhati-hati semasa memilih tema WordPress – sesiapa sahaja boleh membuat tema, yang bermaksud ada yang lebih baik daripada yang lain. Sebilangan malah mempunyai kod samar yang tersembunyi di dalamnya, jadi pastikan anda membeli melalui sumber yang bereputasi baik, dan selalu periksa ulasan sebelum melakukan.

Terdapat beribu-ribu tema untuk dipilih – berikut adalah beberapa petua berguna untuk memilih yang sesuai untuk anda.

1. Berhati-hati dengan Tema Percuma

Terdapat banyak tema percuma berkualiti tinggi, dan tema tersebut’sangat bagus untuk memulakan – tetapi selalu berfikir sebelum anda memasang tema percuma. Adakah ia mempunyai ulasan yang baik? Adakah ia mempunyai ciri yang saya perlukan? Mengemukakan soalan seperti ini akan melindungi anda daripada memasang tema yang tidak dirancang dengan baik.

2. Pastikan Anda Memilih Tema E-dagang

Anda boleh menapis tema di WordPress sehingga anda hanya melihat tema e-dagang – jika tidak, anda mungkin berakhir dengan tema blog yang’tidak direka untuk menjual produk!

3. Pilih Ciri Buatan Dengan Bijak

Apabila anda menapis tema di WordPress, anda’Saya juga dapat melihat bahawa anda boleh memilih ciri yang anda mahu memasukkan tema anda. Ini boleh membantu jika anda tidak’Saya mahu meluangkan masa untuk memasang pemalam di kemudian hari. Walau bagaimanapun, tema komersial dengan ciri-ciri ini akan lebih mahal dan pemuatannya lebih perlahan, jadi jangan’t terbawa-bawa.

cara membina penapis tema wordpress kedai dalam talianAnda boleh menapis carian tema anda untuk mencari apa yang anda sebenarnya’mencari semula. Berhati-hati memilih terlalu banyak ciri, kerana ia dapat melambatkan laman web anda.

Sebagai alternatif, anda boleh pergi ke papan pemuka anda, klik Penampilan, kemudian Tema, dan pilih satu dari perpustakaan WordPress dengan cara ini.

Setelah anda menemui tema yang anda gemari, pasangkannya sehingga anda dapat mula menyesuaikannya!

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Melihat melalui tema di perpustakaan tema WordPress
 • Penapis yang digunakan untuk menyempitkan carian anda
 • Memeriksa tema yang anda suka nampaknya boleh dipercayai
 • Memasang tema anda

Langkah 7: Sesuaikan Kedai Anda

Untuk menukar tetapan tema anda, pergi ke Penampilan di menu papan pemuka anda, kemudian pilih Sesuaikan. Ini akan membolehkan anda mengubah tema anda’reka bentuk, dari warna dan susun atur halaman hingga tipografi dan seterusnya.

Pastikan semasa membina kedai dalam talian anda bahawa anda menambah halaman yang berkaitan yang anda perlukan. Untuk kedai asas, anda’Saya perlukan:

 • Halaman utama
 • Halaman kategori, seperti “Wanita’s” atau “Pakai Luar”
 • Halaman produk untuk setiap produk
 • Halaman Perihal
 • Halaman kenalan
 • Halaman yang menerangkan dasar penghantaran dan pengembalian anda

Tambahkan halaman baru di mana anda perlu, dan pastikan pilihan reka bentuk anda konsisten di semua kawasan kedai dalam talian anda. Fikirkan tentang:

 • Skema warna anda
 • Fon
 • Susun atur halaman
 • Butang
 • Menu navigasi
 • Header dan footer
 • Logo anda

Sesuaikan tema anda sesuai dengan kedai anda’identiti jenama, dan selalu ingat untuk memikirkan khalayak sasaran anda – ini akan membantu anda membuat suasana yang tepat dengan pilihan reka bentuk anda!

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Sesuaikan tema anda untuk menjadikannya tema anda sendiri
 • Memutuskan skema warna
 • Pilih fon anda
 • Menambah halaman tambahan yang anda perlukan
 • Memeriksa bahawa pilihan reka bentuk anda sesuai di seluruh kedai anda

Dapatkan bantuan merancang kedai dalam talian anda

 • Dapatkan kaedah terbaik untuk meletakkan halaman produk anda dalam panduan kami Cara Merangka Halaman Produk, untuk templat, petua, dan contoh kehidupan nyata untuk memberi inspirasi kepada anda!
 • Dapatkan petua pakar kami mengenai Cara Memilih Skema Warna yang Baik dalam panduan berguna kami.
 • Font adalah bahagian reka bentuk web yang penting, tetapi sering diabaikan. Belajar Cara Memilih Font Sempurna dalam panduan pakar kami.

Langkah 8: Pilih dan Pasang Plugin Berguna

Anda’hampir siap untuk melancarkan kedai dalam talian baru anda. Tetapi mungkin anda berasa seperti di sana’s sesuatu… hilang? Testimoni, mungkin, atau borang hubungan supaya orang boleh mendaftar ke buletin? Sekiranya ciri-ciri ini tidak’t datang mengikut tema anda, don’t resah!

Anda boleh menambahkan fungsi tambahan seperti ini ke kedai dalam talian dengan mudah dengan memasang pemalam. Plugin adalah seperti aplikasi, memberikan ciri dan elemen tambahan untuk anda tambahkan ke laman web anda – mereka’sangat sesuai untuk menyesuaikan kedai anda lebih jauh, atau mengisi jurang fungsi.

Terdapat beribu-ribu plugin dalam direktori plugin WordPress, jadi anda juga’mempunyai banyak pilihan. Sama seperti tema, berhati-hati untuk memastikan bahawa setiap plugin yang anda pasang terkini dan boleh dipercayai.

membina kedai dalam talian plugin wordpressIa’mudah dijumpai plugin untuk kedai WordPress anda – cukup cari apa yang anda perlukan di direktori plugin WordPress!

Berikut adalah beberapa fungsi yang mungkin ingin anda tambahkan ke kedai anda:

 1. Langkah keselamatan tambahan – selamatkan kedai anda dengan pemalam seperti Sucuri atau WordFence.
 2. Testimoni – kumpulkan dan terbitkan ulasan pengguna dengan plugin seperti Testimoni Kuat.
 3. Borang langganan – buat pendaftaran buletin dengan plugin seperti MailPoet atau MailChimp.
 4. Pencari kedai – bantu pelanggan mencari perniagaan batu bata anda dengan menggunakan pemalam seperti WP Store Locator.
 5. SEO – tingkatkan kedai anda’kedudukan dalam hasil enjin carian dengan plugin seperti Yoast SEO.

Sebilangan besar pemalam hadir dengan versi percuma, tetapi ada yang dibayar, jadi periksa semula sebelum melakukan.

Sebelum anda melangkah ke langkah seterusnya, pastikan anda mempunyai:

 • Memikirkan fungsi tambahan apa yang dapat meningkatkan kedai anda
 • Mencari direktori pemalam WordPress untuk pemalam
 • Memeriksa setiap plugin terkini dan mempunyai ulasan yang baik
 • Memasang pemalam baru

Langkah 9: Menjalankan Pemeriksaan Akhir, kemudian Terbitkan

Biarkan’s stok sebentar – anda’sudah jauh!

Dari memilih hosting hingga menyesuaikan etalase anda dan memasang plugin, sekarang anda sudah semestinya mempunyai kedai dalam talian yang lengkap’s bersedia untuk menjadi sarang maya. Sebelum anda menekan Publish, ia’terbaik untuk menjalankan beberapa pemeriksaan pantas.

Anda tidak’Saya tidak mahu ada kesilapan yang menjalar ke kedai anda – paling tidak, ia kelihatan buruk dan paling teruk’Saya akan meletakkan calon pelanggan. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diperhatikan semasa membuat pemeriksaan akhir:

 • Pautan yang salah, terputus atau hilang. Pastikan semua pautan di kedai anda berfungsi, dan pautan ke tempat yang sepatutnya. Menyalin pautan yang salah adalah kesilapan yang mudah dibuat, jadi periksa dan periksa yang satu ini!
 • Tipu. Ini berlaku untuk yang terbaik dari kami, jadi baca kandungan anda dengan teliti untuk sebarang perkataan yang salah eja atau ayat yang belum selesai.
 • Gambar rosak. Sama ada mereka’enggan memuat, atau kelihatan kasar, gambar terlalu penting untuk mengacaukan etalase anda. Pastikan mereka’semua memuat dengan cepat, dan dalam fokus tajam laser!
 • Perjalanan pengguna terputus. Dapatkan orang lain untuk berpura-pura’kembali pembeli dalam talian untuk memastikan perjalanan pengguna sehalus mungkin dan menyenangkan. Orang lain boleh memberitahu anda jika mereka mendapati produk tertentu sukar dijumpai, atau proses pembayaran terlalu lama – dengarkan maklum balas mereka!

Sekali anda’yakinlah anda’telah menubuhkan sebuah kedai dalam talian yang menakjubkan dan berjalan lancar’masa untuk memukul Terbitkan!

Duduk dan nikmati penjualan yang datang – tetapi jangan’t melepaskan kaki anda dari pedal. WordPress memerlukan aliran penyelenggaraan yang mantap, dari menjalankan kemas kini hingga menguruskan SEO anda, jadi sentiasa segar dan terkini setiap masa untuk melihat hasil yang hebat.

Akhirnya, pastikan anda mempunyai:

 • Memeriksa kedai anda untuk mengetahui kesilapan, pautan yang rosak, atau gambar yang memuat perlahan
 • Minta orang lain menjelajah kedai anda dan memberikan maklum balas
 • Tekan Terbitkan sekali sahaja’gembira dengan kedai anda!

Membina Kedai Dalam Talian Dengan WordPress: Soalan Lazim

Sekiranya Anda Menggunakan Pembangun Laman Web atau WordPress untuk Membangun Kedai Dalam Talian Anda?

Adalah sukar untuk mengetahui sama ada anda harus menggunakan WordPress atau pembangun laman web untuk membuat kedai dalam talian anda. Di sini’ringkasan ringkas untuk membantu anda mengetahui mana yang terbaik untuk anda.

Pembangun laman web menjadikan bangunan cepat dan mudah – anda tidak tahu’memerlukan kemahiran teknikal, dan proses penyediaannya sangat mudah, yang bermaksud anda boleh terus membuat kedai dalam talian anda. WordPress memerlukan masa lebih lama untuk dimulakan, kerana anda perlu mencari hosting, memasang perisian dan plugin, dan belajar jalan di platform sebelum anda dapat masuk dengan benar-benar membina laman web anda.

Pembangun laman web melakukan banyak pekerjaan yang lebih teknikal untuk anda – keselamatan, hosting, dan kemas kini semuanya dikendalikan untuk anda, sehingga anda dapat fokus pada penciptaan dan menjalankan perniagaan e-dagang anda.

WordPress, sebaliknya, menghendaki anda menjalankan kemas kini dan meletakkan langkah-langkah keselamatan, dan mencari hosting yang boleh dipercayai (atau berisiko mensabotaj kedai anda sebelum anda’bahkan sudah mula membina). Ramai pemula menggunakan WordPress – anda hanya memerlukan lebih banyak masa dan keyakinan teknikal untuk memanfaatkan sepenuhnya.

Secara keseluruhan, kami mengesyorkan pembangun laman web e-dagang kepada sesiapa sahaja yang:

 • Adalah pemula teknologi
 • Mahu kedai dalam talian beroperasi dengan cepat
 • Mahu menolong melalui proses pembinaan
 • Mahukan pilihan penyesuaian yang mudah dan visual

Kami mengesyorkan WordPress untuk sesiapa sahaja yang:

 • Mahu kawalan sepenuhnya ke atas semua aspek kedai dalam talian mereka
 • Mempunyai keyakinan teknikal
 • Mempunyai masa untuk mendedikasikan untuk membina dan menyelenggara laman web mereka
 • Memerlukan etalase khas

Sekiranya anda memilih untuk menggunakan pembangun e-dagang untuk membuat kedai dalam talian anda, kami mencadangkan bermula dengan Shopify’s percubaan percuma. Sekiranya anda memutuskan bahawa WordPress lebih sesuai untuk anda, mulakan dengan menyemak Bluehost untuk melihatnya’adalah hos web yang tepat untuk keperluan anda.

Pakar Pembina Laman Web bertujuan untuk memberi anda data yang jujur. Itu’mengapa kita menjalankan penyelidikan kita sendiri dan mendapatkan pandangan langsung dan peribadi. Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map