3 Pembangun Laman Web Responsif Sangat Hebat Untuk Digunakan pada 2020

cara membuat pembina laman web yang responsifMelayari internet dengan peranti mudah alih adalah kebiasaan pada masa kini dan mengetahui bagaimana membuat laman web responsif mudah alih menjadi semakin penting.


Bayangkan jika seseorang mengunjungi laman web anda, dan kelihatan sangat mengerikan pada peranti mudah alih mereka, apa yang anda fikir akan mereka lakukan seterusnya? Pertaruhan saya ialah mereka mungkin pergi dan melihat ke tempat lain.

Ia’cukup sukar untuk mendapatkan pelawat ke laman web anda, jadi membiarkan mereka keluar kerana laman web anda tidak’kelihatan sangat mesra pengguna pada peranti mudah alih adalah masalah yang sangat besar.

Oleh itu, mengetahui cara membuat laman web responsif mudah alih sebenarnya sangat penting untuk kejayaan anda.

Dalam artikel ini, kami’Saya akan meneroka apa sebenarnya laman web responsif mudah alih (dalam istilah sederhana, bukan geek) dan salah satu kaedah termudah dan terpantas untuk membuatnya – menggunakan pembangun laman web yang responsif, seperti Ruang Squarespace, Weebly atau 1&1.

1

Apakah Laman Web Responsif Mudah Alih?

Dalam istilah mudah, bukan teknikal, laman web responsif mudah alih adalah laman web yang mengesan peranti apa yang digunakan pengunjung anda (telefon pintar, tablet, atau komputer desktop), dan secara automatik menyesuaikan susun atur laman web anda agar sesuai dengan ukuran peranti yang’sedang digunakan.

Anda tidak’Harus menjadi saintis roket untuk mengetahui bahawa skrin telefon bimbit jauh lebih kecil daripada layar tablet, jauh lebih kecil daripada layar komputer desktop / komputer riba.

Pembina laman web responsif - perbandinganAnda mahu laman web anda kelihatan lebih menyerupai laman web di sebelah kiri, kanan?

Sekiranya anda mencuba bagaimana laman web kelihatan di layar yang lebih besar (seperti komputer riba atau desktop anda) ke dalam skrin telefon bimbit kecil, ini menjadikannya sangat mencabar bagi pelawat anda untuk melayari laman web anda.

Mereka’Saya akan mengetuk-ngetuk tangan mereka, mengumpat dengan kuat beberapa kali, dan beralih ke pesaing anda’ laman web.

Sarkas, menjadikan kandungan laman web anda mudah dibaca di skrin kecil sangat penting untuk mengekalkan pelawat anda di laman web anda sekarang – dan reka bentuk responsif mudah alih dapat membantu anda mencapainya.

2

Bagaimana Laman Web Responsif Mudah Alih Membantu Anda?

Secara sederhana, apa yang akan dilakukan oleh laman web responsif mudah alih, menyusun semula kandungan dan bar menu anda secara automatik sehingga sesuai dengan skrin yang lebih kecil.

Bar menu biasanya dikecilkan menjadi tab sehingga’dapat diakses apabila anda menekan butang bar menu.

Sebaliknya, untuk laman web responsif bukan mudah alih, semua item menu anda biasanya hanya dikecilkan semut’hampir mustahil untuk melihatnya melainkan jika anda mempunyai kaca pembesar – jangan sesekali cuba mengetuknya untuk sampai ke halaman tertentu.

Bahagian kandungan yang berbeza di laman web anda disusun semula secara automatik menjadi lajur menegak sehingga sekali lagi untuk menjadikan tontonan lebih menyenangkan.

Untuk laman web yang tidak responsif mudah alih, kandungan / teks anda hanya dikecilkan dengan ukuran yang setanding dengan pasir (ok, jadi sedikit keterlaluan di sini, tetapi anda faham).

Cara Membuat Laman Web Responsif - responsif mudah alihReka bentuk responsif mudah alih menyusun semula kandungan anda pada peranti mudah alih secara automatik agar lebih mudah dibaca.

Bayangkan jika anda mempunyai 3 lajur dengan gambar dan teks, dan cuba memasukkannya ke skrin telefon bimbit kecil, itu’Saya sukar membaca.

Jadi apa yang akan dilakukan oleh laman web responsif mudah alih secara automatik, adalah menyusun semula 3 lajur menjadi lajur menegak, kerana ukuran kandungan / teks sekurang-kurangnya dapat dibaca pada layar yang lebih kecil.

Ini akan meningkatkan pelawat anda dengan ketara’ pengalaman pengguna.

3

Cara Membuat Laman Web yang Responsif dengan Pembina Laman Web yang Responsif

Jika awak’semula sebagai guru kod, anda boleh membuat kod templat yang responsif mudah alih. Tetapi 99.9% dari keseluruhan populasi bukan guru kod, jadi jangan’jadi sukar untuk diri sendiri.

Jadi apa yang anda boleh buat?

Penyelesaian termudah adalah menggunakan alat untuk membantu anda membuat laman web yang responsif.

Terdapat pembangun laman web yang responsif di luar sana yang dapat membantu anda membuat laman web tanpa anda tahu bagaimana menulis satu baris kod.

Alat mereka sangat mudah digunakan – secara harfiah menyeret dan melepaskan kandungan anda ke dalam templat dan anda boleh menerbitkan laman web responsif mudah alih anda sendiri.

Anda tidak perlu lagi menjadi genius teknikal untuk membina laman web anda. Hari-hari itu sudah lama berlalu dan pembangun laman web tertentu (lebih banyak di bawah) akan membantu anda memastikan bahawa laman web anda dioptimumkan 100% mudah alih.

Apabila anda mendaftar untuk menggunakan salah satu pembangun laman web ini, mereka memberi anda semua alat untuk menambahkan kandungan ke laman web anda, dan mereka menghoskan laman web untuk anda, yang bermaksud bahawa laman web anda boleh wujud di internet.

Don’nak tahu apa maksud hosting? Baiklah, berita baiknya ialah anda tidak’perlu. Mereka menguruskan semua perkara teknikal ini untuk anda, jadi anda boleh fokus memasukkan kandungan anda sendiri ke laman web dengan alat seret dan lepas mereka.

Bunyi terlalu mudah bukan? Ia adalah.

Teknologi menjadikannya sangat mudah untuk membina laman web mesra mudah alih pada masa kini. Maksud saya melihat Facebook. Mereka’menghubungkan kembali ratusan juta orang di seluruh dunia. Jadi ia’Tidak menghairankan bahawa terdapat alat di luar sana untuk membantu anda membina laman web tanpa menyentuh kod.

Apa Itu Pembangun Laman Web Responsif Ini??

Terdapat beberapa pembangun laman web responsif yang baik yang boleh anda periksa.

Kesemuanya merangkumi tempoh percubaan percuma sehingga anda’tidak berkewajiban membayar sama sekali untuk menggunakan alat mereka. Anda hanya perlu melanggan rancangan mereka sekiranya anda berpuas hati dengan rancangan mereka’benar-benar membantu anda.

4

Laman Web Responsif Dengan Squarespace

Ruang Squarespace mungkin pembina laman web responsif terbaik di pasaran sekarang.

Mereka membolehkan pengguna bukan teknikal untuk membina laman web yang cantik dan profesional semua templatnya sangat digilap dan memukau.

Lihat video ini untuk melihat kemampuan Squarespace:

Mereka banyak menumpukan pada reka bentuk sehingga anda dapat membuat pengunjung merasa seperti anda’pernah membina laman web dengan harga ribuan dolar (tetapi anda’sebenarnya membayar jauh JAUH – lihat Ulasan Harga Squarespace kami untuk maklumat lebih lanjut).

laman web responsif squarespaceTemplat Squarespace akan membezakan laman web anda daripada persaingan, di desktop, mudah alih dan tablet.

Squarespace adalah peneraju pasaran dalam membuat laman web yang responsif, kami mendengar pengalaman pengguna yang positif mengenai mereka sepanjang masa.

Pengguna bukan sahaja senang dengan bagaimana mereka dapat membuat laman web yang hebat, mereka juga’saya juga gembira bahawa Squarespace memberikan sokongan 24/7, di mana mereka menjawab soalan e-mel anda dalam masa kurang dari 1 jam.

5

Laman Web Responsif Dengan Weebly

Weebly adalah tangan ke bawah, pembangun laman web seret dan lepas yang paling mudah digunakan. Oleh itu, jika anda takut dengan apa-apa teknologi, mereka’adalah calon yang baik untuk diuji.

Mereka tidak’mempunyai seberapa banyak alat seperti Squarespace, tetapi ia’Sengaja untuk memastikan antara muka pengguna mereka minimalis dan sederhana. Ini tidak’bermaksud mereka boleh’untuk membantu anda membina laman web yang cantik dan berfungsi – mereka boleh!

membina laman web yang responsif dengan weeblyWeebly adalah pembangun laman web responsif yang paling mudah digunakan di pasaran sekarang.

Ketahuilah bahawa walaupun Weebly’laman web mudah alih (lihat ciri mudah alih mereka di sini), koleksi reka bentuknya tidak begitu cantik seperti Squarespace’s.

Sekiranya reka bentuk sangat penting bagi anda, Squarespace akan lebih baik untuk anda. Tetapi jika kesederhanaan dan kemudahan penggunaan lebih penting daripada reka bentuk, Weebly adalah calon yang kuat.

Ini bukan untuk mengatakan bahawa Squarespace tidak mudah digunakan dengan cara apa pun. Kami’hanya mengatakan Weebly lebih mudah, tetapi pertukaran adalah templat reka bentuk yang anda dapatkan dari Weebly tidak begitu profesional dan diperbaharui seperti apa yang anda dapatkan dari Squarespace.

Satu perkara terakhir – Weebly tidak’t mempunyai percubaan masa terhad. Oleh itu, anda boleh terus menggunakan Weebly secara percuma selama yang anda mahukan, sehingga anda bersedia untuk menaik taraf. Sudah tentu, bilangan alat dan perkhidmatan sokongan yang boleh anda akses sebagai pengguna percuma akan terhad. Tetapi anda boleh meluangkan masa anda untuk membina laman web yang paling menarik, secara percuma.

6

Laman Web Responsif Dengan 1&1

1&1 Pembina Laman Web adalah pembangun laman web yang senang digunakan dan mempunyai sokongan pelanggan yang hebat sekiranya anda buntu. Oleh itu, jangan risau jika anda memikirkan anda’Saya memerlukan sedikit pertolongan untuk membuat laman web responsif anda.

Tetapi, jika anda memilih 1&1, ia’s tidak mungkin anda’Saya akan bergantung pada pasukan sokongan mereka, kerana mereka membuat pembinaan laman web dengan begitu mudah, mereka hampir memberi Weebly wang untuk mereka (hampir, tetapi tidak cukup)!

Semua 1 & 1’templatnya mudah alih, dan pilihan yang baik responsif. Jika ia’adalah laman web yang responsif sepenuhnya yang anda mahukan, pastikan anda memilih templat dengan fungsi tersebut.

1 & 1’templat dirancang untuk membuat laman web yang berfungsi dan senang digunakan. Tetapi, jika anda’Tentang kelihatan bergaya, Squarespace mungkin menjadi pembangun laman web yang responsif untuk anda.

cara membuat laman web yang responsif 1dan11&1 mempunyai pratonton templat yang hebat yang memudahkan anda melihat rupa laman web anda di desktop dan mudah alih.

Anda’mungkin tertanya-tanya berapa 1&1 akan membuat anda kembali, bukan? Mereka mungkin tidak mempunyai rancangan percuma, tetapi mereka mempunyai beberapa tawaran istimewa yang hebat. Sekiranya anda mendaftar selama setahun, anda dapat 1&1 dengan hanya $ 1 sebulan!

7

Cara Membuat Laman Web yang Responsif: Kesimpulan

Semakin banyak orang menggunakan peranti mudah alih mereka untuk melayari laman web, menjadikan laman web anda mudah alih menjadi semakin penting.

Salah satu kaedah terbaik untuk memastikan bahawa laman web anda siap untuk lebih ramai pengunjung bergerak dalam beberapa tahun akan datang adalah dengan membuat laman web yang responsif.

Membuat laman web responsif mudah alih tidak sesukar yang anda fikirkan sekarang, sebagai pembangun laman web yang responsif seperti Ruang Squarespace, Weebly dan 1&1 telah menjadikannya cukup mudah untuk anda, walaupun anda telah hadir’teknologi mahir.

Sekiranya anda mempunyai komputer, sambungan internet dan dapat menyeret barang ke skrin anda, anda juga boleh membina laman web dengannya.

Membina laman web anda sendiri bukan lagi projek yang sangat mahal. Pembangun laman web mengenakan bayaran bulanan yang telus untuk perkhidmatan mereka. Jadi anda’tidak menyerahkan ribuan dolar kepada freelancer rawak tanpa mengetahui apa yang anda’masuk semula ke dalam diri anda.

(Catatan: jika anda baru memulakan dengan laman web pertama anda, saya sangat mendorong anda untuk mencuba membina laman web anda dengan seretan & jatuhkan pembina laman web sendiri. Kenapa mesti’adakah anda menggaji pereka atau pemaju? Lihat perbincangan kami di sini.)

Bunyi terlalu bagus untuk menjadi kenyataan? Ia adalah! Dan anda perlu melihatnya sendiri.

Anda’hanya dengan beberapa klik dari memiliki laman web mesra mudah alih dalam talian. Masa untuk menunjukkannya kepada rakan dan keluarga anda!

Oh satu perkara lagi – jika anda’tidak pasti bagaimana memilih templat reka bentuk yang sesuai untuk laman web anda, kami ada tutorial di sini yang akan menunjukkan 3 kriteria mudah untuk memilih reka bentuk yang sesuai untuk keperluan anda.

Sekarang anda tahu betapa mudahnya membuat laman web responsif, ikuti pautan ke pembangun responsif yang anda pilih untuk memulakan:

 • Cuba Squarespace Secara Percuma Selama 14 Hari
 • Cuba Weebly Secara Percuma
 • Cuba 1&1 Pembina Laman Web

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map