Apa yang Anda Perlu Bina Laman Web – Senarai Semak Definitif

senarai semak apa-yang-diperlukan-untuk-dibina-a-laman webSaya suka senarai semak.


Ia’bukan kerana saya mempunyai keperluan obsesif-kompulsif untuk menyusun rancangan terperinci untuk semua yang saya lakukan – baiklah… Saya lakukan, tetapi ia’bukan mengapa saya menyukainya.

Ia’s kerana senarai semak hebat dalam mempermudah projek yang rumit atau luar biasa seperti membina laman web menjadi langkah yang mudah dikendalikan.

Segala-galanya disusun dengan baik untuk anda seperti peta jalan yang teratur – jadi ia menghilangkan semua tekaan daripada membina laman web anda.

Sekiranya anda merasa benar-benar hilang dan jangan’nak tahu dari mana hendak bermula ketika membina laman web, anda’telah datang ke tempat yang betul.

Senarai semak ini akan menunjukkan kepada anda dengan tepat:

  1. Apa yang anda perlukan untuk memulakan laman web, dan
  2. Apa yang anda tidak’Tidak perlu dan mungkin tidak memerlukan laman web anda.

Jika awak’telah membuat beberapa penyelidikan dan mempunyai idea kasar tentang apa yang diperlukan untuk membina laman web, senarai semak ini dapat membantu anda mengetahui sama ada anda terlepas apa-apa (sekiranya berlaku). Kami’juga dihubungkan dengan beberapa panduan hebat untuk memastikan anda memulakannya dengan baik!

Apa yang anda “Fikirkan Anda Perlu” vs Apa Yang Anda “Sebenarnya Perlu” Membina Laman Web.

Salah satu kesalahan terbesar yang dilakukan orang ketika membina laman web pertamanya adalah terlalu banyak berusaha.

Apa yang anda buat ialah senarai perkara yang perlu anda lakukan dan perkara yang perlu anda bayar.

Tidak lama kemudian, anda merasa terharu dan tidak melakukan apa-apa – adakah ini terdengar biasa?

Kami tahu ini kerana kami’pernah ke sana sebelum ini. Kami lumpuh sepenuhnya oleh soalan dan pilihan yang tidak berkesudahan semasa kami membina laman web pertama kami.

Setelah membuat kesilapan yang adil, kami mengetahui bahawa anda seharusnya mulakan dengan asas-asas kosong untuk membina laman web, dan menambah lebih banyak ciri semasa laman web anda berkembang.

Kenapa? Kerana “awak tidak’tahu apa yang anda tidak’tahu.”

anda-tidak tahu-apa-yang-anda-tidak tahuPertimbangkan ini: Adakah anda pernah berkemas untuk bercuti ke tempat anda’anda tidak pernah berkunjung ke sini, dan untuk cuaca / iklim anda tidak mempunyai banyak pengalaman?

Tahun lalu kami pergi ke pulau Caribbean untuk bercuti. Kami jarang pergi ke destinasi yang lembab dan panas terik, di mana kami merasa seperti perlu mandi setelah melangkah keluar hanya selama 3 minit.

Kami ingin melakukan banyak sukan air (mendayung, snorkeling, jet ski, dll.)

Seperti mana-mana pelancong yang teruja, kami pergi keluar dan membeli sekumpulan pakaian aqua (seperti pelindung ruam, kasut aqua) dan peralatan yang kami fikir kami perlukan.

Kami merasa cukup pintar, kerana membeli barang seperti ini di pulau terpencil pasti akan memerlukan lengan dan kaki!

Pasti cukup, separuh daripada barang yang kita beli tidak pernah kita gunakan.

Kami fikir kami memerlukan semua peralatan dan pakaian (berdasarkan apa yang kami lihat di TV, beberapa laman web, dll.)

Hei, kita baru sahaja tidak’saya tahu lebih baik – Saya’saya pasti ini berlaku pada semua orang pada satu ketika, betul?

Sama seperti mengemas untuk bercuti ke tempat baru, bagaimana anda tahu apa ciri dan alat yang sebenarnya akan anda gunakan untuk laman web pertama anda?

  • Adakah anda akan membuang masa dan wang untuk membuat laman web dengan alat dan ciri yang anda menangi’akhirnya menggunakan?
  • Adakah anda akan menghabiskan wang yang diperoleh dengan susah payah untuk reka bentuk laman web khusus dan ciri canggih, dan hanya untuk mengetahui kemudiannya’t bekerja untuk khalayak sasaran anda?
  • Adakah anda akhirnya akan merancang semula laman web anda kerana reka bentuk tersuai anda tidak’t bekerja, hanya untuk berdoa agar reka bentuk baru akan memberi anda hasil yang lebih baik?

Di sini’Perkara yang memalukan – kami bersalah atas ketiga-tiga mata ketika pertama kali bermula!

Setelah membina lebih daripada selusin jenis laman web yang berbeza, kami mempelajari peraturan emas semasa memulakan laman web pertama anda:

Apa yang anda fikir anda mahukan selalunya berbeza daripada apa yang sebenarnya anda perlukan.

Oleh itu, mulakan dengan versi asas laman web yang anda fikir anda perlukan.

Uji untuk melihat apa yang berfungsi dan apa yang sesuai’t di laman web anda dengan pelaburan masa dan tunai yang minimum.

Sebaik sahaja anda tahu apa yang berkesan, anda kemudian boleh melabur dengan bijak di laman web anda.

Senarai Semak – Apa yang Anda Perlu Bina Laman Web

Sekiranya anda mahukan laman web di mana anda tidak menerima pembayaran dalam talian (bukan kedai dalam talian), jangan’memerlukan kemampuan untuk orang membuat janji temu secara dalam talian, atau menguruskan ahli berbayar, anda akan mendapati asas-asas kosong di bawah ini cukup kerap untuk anda membina laman web yang baik dan berfungsi untuk memulakan anda.

9 Perkara Yang Anda Perlu Mulakan Laman Web

# 1 – Nama domain

# 2 – Alamat E-mel Perniagaan

# 3 – Perisian Pembinaan Laman Web

# 4 – Hosting Laman Web

# 5 – Reka Bentuk Templat Laman Web

# 6 – Reka Bentuk Logo

# 7 – Imej Berkualiti Tinggi untuk Laman Web

# 8 – Penyunting Imej

# 9 – Analitis Google

# 1 Dapatkan Nama Domain

get-a-domain-nama

Nama domain selalunya merupakan perkara pertama yang anda perlukan semasa memulakan laman web. Alamat digital anda adalah orang yang akan digunakan untuk menyambung ke laman web anda.

Sebagai contoh, nama domain untuk laman web ini adalah www.websitebuilderexpert.com.

Beberapa penyedia nama domain yang popular adalah GoDaddy, Domain.com, dan NameCheap. Anda dapat dengan mudah memeriksa apakah nama yang anda inginkan ada dan berapa harganya, yang biasanya sekitar $ 10 – $ 20 per tahun.

Kami mempunyai Panduan ABC untuk Nama Domain untuk Pemula di mana anda akan mempelajari semua yang anda perlu tahu memilih, membeli dan mendaftarkan nama domain anda.

Secara khusus, anda boleh mengetahui “perbezaan antara nama domain percuma vs berbayar”, atau “Adakah nama domain dan laman web memisahkan perkara?”, dan banyak lagi.

# 2 Dapatkan Alamat E-mel Perniagaan

Saya mempercayai alamat e-mel perniagaan untuk sesiapa sahaja yang serius dalam membina perniagaan.

Mengapa?

Tidak ada yang lebih berkesan dalam menghancurkan laman web anda’s atau perniagaan anda’ kredibiliti dengan e-mel seperti atau soalan pertama yang muncul dalam fikiran saya adalah – “wow, mereka boleh’Adakah anda mampu membayar $ 5 sebulan melalui e-mel perniagaan? Ini tidak’nampak sangat profesional. Adakah perkhidmatan atau produk mereka boleh dipercayai?

Saya tahu itu terdengar kasar dan menghakimi, tetapi itu’s bagaimana banyak orang berfikir!

Ia’tidak mudah membina kepercayaan dan mendapat kredibiliti di internet. Apabila saya melihat perniagaan menggunakan akaun e-mel percuma untuk laman web perniagaan mereka, itu benar-benar membuat saya mempersoalkan betapa kuat dan boleh dipercayai perniagaan tersebut.

Ini menimbulkan keraguan yang tidak perlu anda benar-benar tidak’Tidak perlu – terutamanya jika anda memulakan perniagaan baru.

Pasti, jika saya sudah mengetahui perniagaan anda dan saya’telah menggunakan perkhidmatan anda selama bertahun-tahun, saya tidak begitu peduli dengan alamat e-mel yang anda gunakan.

Namun, ini tidak selalu berlaku – kebanyakan pelawat laman web anda akan mencari lebih banyak maklumat mengenai anda untuk pertama kalinya. Mereka menang’mempunyai hubungan sebelumnya dengan anda, jadi ada lebih banyak keraguan.

Jadi, pendek cerita, jika anda serius membina laman web yang dapat membantu anda menarik pelanggan baru dan mengembangkan perniagaan anda, dapatkan alamat e-mel perniagaan dengan nama domain laman web anda. Ia’Sangat mudah (dan murah) untuk disiapkan dengan Google’s G Suite.

Setelah anda mempunyai nama domain, anda menggunakannya untuk membuat e-mel perniagaan seperti

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me