Bagaimana Peta Panas Telur Gila Membantu Anda Membangun Laman Web Lebih Baik

Peta Panas Telur GilaSalah satu cabaran terbesar “sungguh” memahami laman web anda, adalah bagaimana pengalaman pengunjung anda dan berinteraksi dengannya.


Maksud membina laman web, sama ada untuk perniagaan, e-dagang, pereka / jurugambar, atau hanya sebagai hobi, adalah untuk berkongsi apa yang anda katakan dengan pelawat anda.

Tetapi bagaimana anda tahu apa yang sebenarnya menarik perhatian pengunjung anda di laman web anda? Bagaimana anda tahu di mana mereka sebenarnya mengklik? Atau sejauh mana mereka benar-benar menatal halaman anda?

Ia’Tidak seperti anda boleh berdiri di sana dan memerhatikan apa yang sebenarnya dilakukan oleh pelawat anda di laman web anda.

Tanpa pandangan ini, ia’cukup mencabar untuk menyesuaikan laman web anda agar lebih bermanfaat kepada pelawat anda.

APA YANG MENGENAI ANALISTIK GOOGLE?

Analitis Google sangat hebat. Kami menggunakannya sepanjang masa untuk melihat di mana pelawat kami pergi ke laman web kami, berapa lama mereka tinggal di setiap halaman, jika mereka adalah pengunjung berulang, dll..

Semua jenis data dapat diakses di hujung jari anda walaupun Google Analytics.

Tetapi apa yang tidak dilakukan oleh Google Analytics’t menunjukkan kepada anda dengan tepat, tempat pengunjung anda benar-benar mengklik halaman anda. Atau sejauh mana mereka menatal halaman anda.

Semua ini sangat mendedahkan bagaimana “bertunang” pelawat anda berada semasa mereka melayari laman web anda.

Pada penghujung hari, jika tidak ada yang mengklik pautan yang anda letakkan di laman web anda, atau jika tidak’t tatal melewati bahagian atas halaman anda, kemudian’memberitahu anda bahawa pelawat anda mungkin tidak terlalu berminat dengan apa yang anda katakan.

Kebenaran boleh menyakitkan – tetapi ia’peluang untuk anda meningkatkan laman web anda.

HEATMAP CRAZY EGG DAPAT MEMBANTU ANDA MENINGKATKAN PENGUNJUNG ANDA’ PENGALAMAN

Sekiranya anda mempunyai tempat perlindungan’Tidak dengar peta panas, itu’cukup hebat dalam menunjukkan kepada anda bagaimana pelawat anda sebenarnya berkelakuan di laman web anda.

Mereka menyoroti di mana orang paling banyak mengklik, yang akan memberitahu anda apa yang sebenarnya mereka minati. Sama pentingnya, peta panas dapat memberitahu anda apa yang tidak diminati oleh pelawat anda dengan menunjukkan kepada anda apa yang mereka tidak klik.

Untuk kedai yang menjual produk, orang memilih dengan dompet mereka. Untuk halaman web, orang mengundi dengan klik dan sejauh mana mereka menatal ke bawah untuk menggunakan maklumat di halaman.

Telur Gila (selain mempunyai nama yang menarik) adalah alat yang sangat baik yang kami gunakan sepanjang masa untuk menunjukkan kepada kami betapa minat orang di laman web kami, dan apa yang mereka’berminat dalam.

Laman web membina peta panas Crazy Egg - Peta Panas Squarespace

Dalam peta panas ini di salah satu halaman kami, ia menunjukkan di mana pelawat kami mengklik, menunjukkan tahap minat yang lebih tinggi.

Di bahagian lain, ini menunjukkan kepada apa yang tidak diminati oleh pelawat kami (tanpa klik).

Cara ini menjadi sangat berguna bagi anda, adalah jika anda menganggap bahawa pelawat “semestinya” berminat dengan bahagian laman web tertentu, dan anda tidak’t melihat sebarang klik (atau “haba”) di sana, itu menunjukkan bahawa pelawat anda mungkin tidak begitu berminat dengan perkara itu. Atau, mungkin penempatan kandungan khusus itu tidak optimum, dan anda harus memindahkannya ke tempat lain.

Anda dapat memindahkan konten lebih tinggi ke atas halaman, atau mengubah gambar, atau mengubah gaya fon untuk menarik perhatian pada isi. Kemudian jalankan peta panas yang lain, dan bandingkan bagaimana reaksi orang dengan peta panas sebelumnya.

Ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana orang sebenarnya bertindak balas terhadap perubahan anda. Kami menjumpai jenis ini “eksperimen” membantu meningkatkan pengunjung kami’ pengalaman.

Selain menunjukkan peta panas kepada anda, Crazy Egg juga menunjukkan kepada anda a “confetti” peta, yang akan menunjukkan dengan tepat di mana setiap klik berlaku.

Laman web membina peta panas Crazy Egg - Squarespace Confetti

Ia’hanya cara lain untuk menunjukkan data yang serupa sebagai peta panas, tetapi pada tahap yang lebih terperinci dan berwawasan.

Dengan peta Confetti, anda dapat menyegmentasikan klik berdasarkan pengunjung baru atau yang baru kembali, pengunjung dari mesin carian yang berbeza, negara, oleh pengedar laman web, waktu sehari, dll..

Laman web membina peta panas Crazy Egg - Segmen Confetti

Ini dapat menunjukkan jika pengunjung yang menggunakan penyemak imbas laman web yang berbeza, dari negara yang berbeza, dan lain-lain, berminat dengan bahagian halaman anda yang berlainan. Ini dapat memberi anda gambaran mendalam mengenai pelawat anda’ tingkah laku.

BAGAIMANA CEPAT TELUR’S SCROLLMAP MEMBANTU ANDA MENGHASILKAN PENGUNJUNG ANDA’ TAHAP MINAT

Memahami sejauh mana pelawat anda menelusuri halaman web anda akan memberi anda idea di mana mereka mula mendapati kandungan anda tidak begitu menarik (atau lebih terang-terangan, membosankan).

Sekiranya pelawat anda sangat berminat dengan apa yang mereka’membaca semula, mereka’Kemungkinan besar tatal ke bawah sebahagian besar halaman anda. Sekiranya mereka tidak’mencari bahan yang berguna, mereka’Saya akan pergi.

Jadi ia’cukup penting bagi anda untuk memahami di mana pelawat anda mula “melayang” di halaman anda.

Laman web membina peta panas Crazy Egg - Squarespace Scrollmap

Oleh itu, apa yang boleh anda lakukan apabila melihat peta tatal anda? Beberapa perkara yang boleh anda pertimbangkan:

  • Tingkatkan kandungan anda agar pengunjung anda terus terlibat
  • Pindahkan kandungan yang lebih berharga lebih tinggi di halaman anda jika tidak’t melihat orang menatal ke bawah cukup jauh
  • Buang gangguan di mana orang mungkin telah mengklik yang menyebabkan mereka menjauh dari halaman (ini harus dianalisis bersama dengan data yang anda lihat dari peta panas dan peta confetti anda)

KESIMPULAN – BAGAIMANA EGG CRAZY BOLEH MEMBANTU ANDA MEMBINA LAMAN WEB YANG LEBIH BAIK

Ulasan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me