Cara Membina Laman Web Perniagaan dalam 8 Langkah Mudah

Bagaimana Membina Laman Web Perniagaan


Contents

Ikuti 8 langkah mudah kami untuk membuat laman web yang berfungsi sepenuhnya untuk perniagaan anda

Ada ketika jarang perniagaan mempunyai laman web. Perkara-perkara mungkin telah berubah selama bertahun-tahun, tetapi walaupun baru-baru ini, membina laman web perniagaan akan memakan banyak wang.

Sekarang kita’kembali dalam masa yang lebih baik: itu’mudah untuk membina laman web perniagaan sendiri, dan anda boleh membayar hanya beberapa dolar sebulan untuk menjadikannya tetap hidup.

Ini bermaksud, tentu saja, tidak mempunyai laman web perniagaan (atau bahkan hanya mempunyai laman web perniagaan’s tidak begitu baik) adalah kerugian besar. Tetapi jangan risau – artikel ini akan memberi anda semua alat yang anda perlukan untuk membuat laman web yang kelihatan hebat dan berfungsi dengan baik, tidak kira industri anda.

Berikut adalah sembilan langkah mudah yang kami lakukan’Akan meliputi:

Buat Laman Web Perniagaan dalam 8 Langkah Mudah

 1. Dapatkan nama domain
 2. Dapatkan alamat e-mel perniagaan yang diperibadikan
 3. Pilih pembangun laman web perniagaan (pilihan utama kami adalah Wix)
 4. Pilih templat
 5. Isi laman web perniagaan anda dengan kandungan anda
 6. Tambahkan aplikasi untuk fungsi tambahan
 7. Optimumkan laman web anda untuk enjin carian
 8. Menerbitkan!… Kemudian pantau, sesuaikan dan kemas kini

Ikuti kami, dan anda boleh mempunyai laman web yang berfungsi sepenuhnya hanya dalam beberapa jam. Bunyi baik? Biarkan’mulakan.

Selamat mengetahui: Artikel ini akan memberi tumpuan kepada laman web untuk perniagaan yang muncul’t ingin menjual dalam talian. Jika awak’d ingin mendirikan kedai dalam talian, lihat panduan lengkap kami untuk Membangun Laman web E-dagang.

Platform Pembinaan Laman Web mana yang kami Cadangkan?

Pada masa kini, menggunakan pembangun laman web seperti Wix adalah kaedah terpantas dan termudah untuk membuat laman web perniagaan. Platform ini dirancang untuk bantu sesiapa sahaja membina laman web yang kelihatan profesional dalam beberapa jam, menyediakan pelbagai templat yang boleh disesuaikan.

Tetapi ia’bukan satu-satunya cara.

Anda juga boleh menggunakan WordPress untuk membina laman web anda. Tidak seperti Wix, WordPress adalah platform yang dihoskan sendiri yang bermaksud anda’Saya akan ada pilihan penyesuaian tanpa had dan kebebasan kreatif total – jika anda tahu bagaimana membuat kod!

Menggunakan WordPress juga memerlukan anda mengatur web hosting anda sendiri, tetapi itu’s sangat mudah untuk dilakukan. Walaupun terdapat banyak pilihan hosting di luar sana, kami’d pasti mengesyorkan menggunakan penyedia hosting yang diberi nilai tertinggi untuk laman web WordPress, Bluehost.

Walau bagaimanapun, panduan ini akan mengajar anda bagaimana membina laman web perniagaan yang cemerlang menggunakan pembina laman web. Biarkan’mulakan!

Langkah 1: Dapatkan nama domain

Nama domain adalah laman web anda’alamat unik.

Walaupun sangat biasa bagi perniagaan untuk memiliki nama domain yang sama dengan nama perniagaan mereka (seperti walmart.com), anda boleh memilih nama domain untuk memasukkan frasa teks yang anda inginkan, asalkan’s belum diambil.

Sebagai contoh, nama domain untuk laman web kami adalah www.websitebuilderexpert.com. Untuk perniagaan, ia’penting untuk memikirkan bagaimana domain anda akan relevan dengan apa yang anda lakukan. Ia’kenalan pertama yang akan dimiliki ramai orang dengan laman web anda, jadi jadikan ia penting.

Terdapat dua kos yang berkaitan dengan mendapatkan nama domain anda sendiri:

 1. Kos membeli nama domain
 2. Kos menyimpan nama domain anda setiap tahun.

Selamat mengetahui: Sebilangan besar pembangun laman web (seperti Wix) menyertakan nama domain percuma untuk tahun pertama. Untuk tahun-tahun berikutnya, anda boleh membayar nama domain anda terus melalui pembangun anda.

Nama domain biasanya berharga sekitar $ 10 hingga $ 12 untuk membeli, dan jumlah yang serupa untuk menyimpannya dalam nama anda setiap tahun.

Sekiranya seseorang sudah memiliki nama domain yang anda mahukan, anda’Saya perlu memilih nama domain yang berbeza, atau itu’mungkin untuk menghubungi pemiliknya untuk membelinya.

Berikut adalah beberapa Soalan Lazim mengenai nama domain:

S: Di mana saya boleh membeli nama domain?

J: Penyedia nama domain yang popular merangkumi GoDaddy, Domain.com, dan NameCheap.

S: Di mana saya boleh mengetahui lebih lanjut mengenai nama domain? Contohnya, cara memilih, membeli dan mendaftarkan nama domain saya?

J: Inilah Panduan Pemula komprehensif untuk Nama Domain. Anda’Saya akan mencari semua yang anda perlu ketahui mengenai nama domain di sini!

Langkah 2: Dapatkan alamat e-mel perniagaan yang diperibadikan

Untuk menjadikan perniagaan anda kelihatan lebih profesional dan mapan, anda’Saya memerlukan alamat e-mel perniagaan tersuai. Sebagai contoh, .

Format yang paling biasa untuk alamat e-mel perniagaan sebenarnya menggunakan nama domain perniagaan anda.

Sebagai contoh, alamat e-mel kami adalah gaya ="berat huruf: 400;">Mendapatkan alamat e-mel perniagaan tersuai adalah cepat, murah dan cukup mudah. Cadangan kami adalah menggunakan G Suite, yang disokong oleh Google.

cara membina laman web perniagaan - g suite gmail

Ia’Pada dasarnya Gmail untuk perniagaan, kecuali anda mempunyai alamat e-mel yang diperibadikan. Anda mendapat antara muka, kebolehpercayaan, dan keselamatan Gmail yang mesra pengguna, dengan harga bermula dari $ 6 sebulan setiap alamat e-mel.

Selamat mengetahui: G Suite digabungkan sepenuhnya dengan beberapa pembangun laman web yang disyorkan. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan salah satu pembangun laman web ini, ini memudahkan anda untuk mengatur alamat e-mel perniagaan peribadi anda – anda menang’malah perlu mendaftar ke G Suite secara berasingan. Sebagai contoh, Wix membolehkan anda membuat alamat e-mel perniagaan dengan membeli langganan G Suite Mailbox di papan pemuka mereka.

Langkah 3: Pilih pembangun laman web perniagaan

Sekarang, ikuti salah satu langkah yang paling penting: memilih pembina laman web anda!

Ia’penting untuk disebutkan pada ketika ini bahawa tidak ada’t a ‘satu saiz muat semua’ penyelesaian ketika memilih pembangun laman web perniagaan yang tepat. Perniagaan yang berbeza akan mempunyai keperluan yang sangat berbeza – sebuah restoran baru yang bergaya, misalnya, memerlukan sesuatu yang sama sekali berbeza dengan firma guaman kecil.

Walaupun begitu, setelah menguji lebih dari 50 pembangun laman web, kami dengan yakin dapat mengatakan bahawa Wix adalah pilihan utama kami untuk membina laman web perniagaan, dengan Squarespace dan Weebly juga pilihan yang bagus. Awak boleh’tidak salah jika anda memilih salah satu platform ini, tetapi anda boleh melihat artikel pembangun laman web terbaik kami untuk perniagaan untuk lebih banyak pilihan.

1. Wix

Pembina laman web keseluruhan terbaik

Wix adalah pembangun laman web kami yang paling mudah digunakan, dan pembina yang kemungkinan besar disarankan pengguna untuk mengikuti ujian pengguna kami. Ia’merupakan pembangun laman web terbesar di dunia, dan dilengkapi dengan lebih dari 500 templat yang direka secara profesional yang merangkumi sebilangan besar industri.

Sekilas Wix:

 • Harga: Pelan percuma tersedia, rancangan berbayar bermula dari $ 13 / bulan (ditagih setiap tahun)
 • Reka bentuk: Koleksi lebih dari 500 templat, merangkumi hampir semua industri yang boleh anda fikirkan
 • Ciri-ciri: Pasaran aplikasi besar-besaran dengan lebih dari 260+ aplikasi untuk menambahkan fungsi khusus ke laman web anda
 • Sokongan: Termasuk telefon, e-mel, forum, dan pusat bantuan

Siapa Wix terbaik untuknya?

 • Sekiranya anda memerlukan banyak bantuan dan panduan reka bentuk. Wix menawarkan reka bentuk templat yang diisi sebelumnya, jadi anda boleh menukar gambar dan kandungan perniagaan anda sendiri tanpa perlu merancang susun atur anda sendiri. Dan jika anda mahu Wix membina laman web untuk anda, anda boleh menggunakan Wix ADI – ini adalah perisian reka bentuk kecerdasan buatan yang hanya menanyakan apa yang anda suka, kemudian mengambil idea anda dan membina reka bentuk laman web khusus untuk anda.
 • Sekiranya anda memerlukan alat yang lebih fleksibel untuk laman web perniagaan khusus. Sekiranya anda memerlukan aplikasi tempahan / tempahan dalam talian, aplikasi pengambilan restoran / pesanan, atau jenis aplikasi apa pun yang menambahkan fungsi yang lebih praktikal ke laman web anda, Wix adalah pertaruhan yang selamat. Pasaran aplikasinya adalah salah satu yang paling luas di industri ini.

Ketahui lebih lanjut:

 • Baca sepenuhnya Kajian Wix untuk perincian ciri, harga dan banyak lagi
 • Kami Kajian Harga Wix melihat lebih dekat berapa kos Wix, dan caj tambahan yang harus anda perhatikan

2. Squarespace

Reka bentuk yang cantik, dan sesuai untuk skala perniagaan anda

Squarespace seperti Apple pembangun laman web perniagaan. Ini dapat membantu anda membuat laman web perniagaan minimalis yang dapat menarik perhatian pengunjung anda’ perhatian. Ia’tidak semudah dikendalikan seperti Wix, tetapi templatnya yang memenangi anugerah bernilai kurva pembelajaran yang sedikit lebih curam.

Sepintas jarak sepintas lalu:

 • Rancangan Bulanan: Pelan berbayar bermula pada $ 12 / bulan (ditagih setiap tahun). Di sana’tiada rancangan percuma, tetapi anda boleh menjalani percubaan percuma selama 14 hari.
 • Reka Bentuk Templat: Squarespace mengambil a ‘kualiti mengatasi kuantiti’ pendekatan untuk reka bentuk templat, menawarkan pilihan 60 templat di seluruh industri utama.
 • Ciri-ciri: Tidak ada pasaran aplikasi, tetapi ciri inbuilt berkualiti (walaupun kurang pilihan daripada Wix)
 • Sokongan: Termasuk e-mel 24/7, sembang langsung, dan pusat bantuan

Siapa yang terbaik untuk Squarespace?

 • Sekiranya anda ingin membuat laman web yang menakjubkan untuk perniagaan dalam industri yang lebih kreatif, seperti fotografi atau reka bentuk. Anda boleh melihat beberapa contoh di sini.

Ketahui lebih lanjut:

 • Baca sepenuhnya Tinjauan Squarespace untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang ditawarkannya

3. Weebly

Nilai wang yang hebat

Weebly adalah pembina laman web yang berpatutan dan mudah digunakan. Ia’bukan pemukul besar dalam reka bentuk, tetapi pasti memberikan ciri. Jika awak’kembali dengan cara murah, tanpa embel-embel untuk mendapatkan dalam talian, mungkin ini.

Sepintas lalu Weebly:

 • Harga: Pelan berbayar bermula pada $ 5 / bulan (ditagih setiap tahun), dan di sana’s juga rancangan percuma untuk anda mencubanya
 • Reka bentuk: Lebih sedikit templat daripada Wix dan Squarespace, tetapi Weebly masih mempunyai lebih daripada 50 tema untuk dipilih, yang kebanyakannya responsif mudah alih
 • Ciri-ciri: Kedai aplikasi terbesar di industri, dengan aplikasi percuma dan berbayar yang merangkumi pelbagai industri
 • Sokongan: Termasuk tiket sokongan 24/7, sembang langsung, telefon, forum, dan pusat sokongan

Siapa yang terbaik untuk Weebly?

 • Sekiranya perniagaan anda akan bergantung pada lalu lintas organik. Weebly mempunyai ciri dan sokongan SEO terbaik yang ada.
 • Jika awak’kembali bekerja dengan anggaran yang sangat rendah. Weebly mempunyai pelan berbayar termurah dari ketiga-tiga pembangunnya.

Ketahui lebih lanjut:

 • Baca sepenuhnya Kajian Weebly untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang ditawarkannya

Ketahui lebih lanjut:

 • Carta Perbandingan Pembangun Laman Web: Ringkasan pembangun laman web dan ciri mereka.
 • Kuiz Untuk Membantu Anda Mencari Pembangun Laman Web yang Tepat: 4 soalan untuk membimbing anda ke pembina laman web terbaik untuk anda.
 • Soalan yang Harus Anda Tanyakan Semasa Memilih Pembangun Laman Web: Bantu mempermudah proses membuat keputusan anda!
 • Panduan Kos: Perincian kos terperinci menggunakan WordPress dan pembangun laman web drag-and-drop
 • Alat Perniagaan Dalam Talian Terbaik: Lengkapkan dengan alat laman web terbaik, dari pendaftar domain hingga pereka logo.

Langkah 4: Pilih templat

Sekarang awak’telah memilih pembina laman web anda, itu’masa untuk memilih templat anda. Ini adalah langkah kegemaran kami’pertama kali anda’Saya akan mengetahui bagaimana laman web perniagaan anda dapat dilihat.

Templat anda (atau ‘tema’, seperti mereka’kadang-kadang dipanggil) akan bertindak sebagai batu loncatan reka bentuk anda.

Sekiranya anda membina dengan Wix, anda’Saya mempunyai kebebasan sepenuhnya untuk menyesuaikan templat ini seperti yang anda mahukan, yang bermaksud – untuk lebih baik atau lebih buruk – anda boleh berakhir dengan sesuatu yang sama sekali berbeza dengan yang anda mulakan. Squarespace isn’sangat berminat untuk menyerahkan kendali kreatif, jadi anda’sedikit lebih terhad bagaimana anda boleh mengubah templat anda – tetapi itu’bukan perkara buruk, memandangkan Squarespace itu’templat adalah pemenang anugerah. Dari segi potensi penyesuaian, Weebly duduk di suatu tempat di tengah.

Apapun pembangun yang anda pilih untuk membuat laman web perniagaan anda, masuk akal untuk memulakan dengan templat yang paling menyerupai matlamat akhir anda. Dan mana sahaja pembina yang anda ikut, anda menang’kekurangan pilihan:

 • Wix: Lebih daripada 500 templat, dengan 156 diklasifikasikan sebagai ‘Perniagaan’
 • Ruang Kuasa: 60 templat, dengan 12 diklasifikasikan sebagai ‘Perkhidmatan Profesional’ dan lapan sebagai ‘Perniagaan tempatan’
 • Weebly: Lebih daripada 50 templat, dengan 15 diklasifikasikan sebagai ‘Perniagaan’

Semua pembangun mengkategorikan templatnya mengikut jenis, jadi menuju ke ‘Perniagaan’ (atau setaraf) bahagian harus menjadi langkah pertama anda.

Templat perniagaan WixWix seterusnya membahagikan templat perniagaannya mengikut industri untuk membantu anda menyelesaikan sebilangan besar pilihannya

Anda boleh melihat setiap templat, kemudian memilih yang anda suka dan mula mengedit. Anda boleh menukar templat seberapa banyak yang anda suka sebelum menerbitkan, jadi pastikan anda menguji beberapa. Kedua-dua Squarespace dan Weebly juga membolehkan anda menukar templat anda setelah menerbitkan, tetapi ini tidak’mungkin dengan Wix – jadi pilihlah dengan bijak!

Templat perniagaan Squarespace‘Mojave’ dan ‘Om’ adalah dua contoh templat yang dikategorikan sebagai ‘Perniagaan tempatan’ di Squarespace

Semasa menetap di templat untuk laman web anda sendiri, cubalah melihat lebih terperinci yang lebih dangkal, seperti fon, warna, dan gambar. Mana-mana pembina yang anda gunakan, barang ini akan sangat mudah ditukar.

Sebaliknya, fokus pada struktur laman web, susun atur halaman, dan umum ‘rasa’: adakah templat terasa moden dan ‘tegang’, atau lebih selamat dan tradisional? Adakah lebih ‘padan muka’ atau terkurang? Fikirkan bagaimana ini sesuai dengan identiti jenama anda.

Ketahui lebih lanjut:

 • Bagaimana Memilih Reka Bentuk Templat Laman Web Sempurna Anda – masih di pagar? Lihat artikel ini!
 • Koleksi Templat Laman Web Percuma – pembangun web drag-and-drop menawarkan pelbagai templat percuma untuk anda pilih. Lihat yang terbaik di sini!
 • Cara Memilih Reka Bentuk Templat Laman Web Sempurna Anda – panduan cara yang berkongsi tiga peraturan mudah untuk membantu anda memilih reka bentuk templat yang sesuai untuk laman web anda.

Langkah 5: Isi laman web perniagaan anda dengan kandungan anda sendiri

Pada masa ini, anda sudah semestinya bereksperimen dengan beberapa templat yang berbeza dan memutuskan pilihan terakhir anda. Bagus!

Sekarang ia’tiba masanya untuk menjadikan templat generik ini milik anda dengan menukar semua kandungan ruang letak untuk anda, dan menambahkan halaman atau bahagian tambahan.

Dari segi halaman, semua laman web perniagaan akan memerlukan:

 1. Halaman utama yang kuat. Pengunjung seharusnya dapat mengetahui apa yang anda lakukan dengan cepat, dan menavigasi ke bahagian lain dengan lancar.
 2. Maklumat ‘Tentang kita’ halaman. Ceritakan kisah anda kepada orang lain, dan tambahkan gambar pasukan anda.
 3. Yang jelas ‘Hubungi’ halaman. Pelanggan perlu mengetahui di mana mereka dapat menemui anda, dan cara terbaik untuk menghubungi anda.

Banyak perniagaan juga memerlukan:

 1. Halaman produk / perkhidmatan. Bercakap tentang perkara yang paling anda lakukan, dan tambahkan gambar jika anda memilikinya.
 2. Sebuah blog. Ini dapat menunjukkan kepakaran anda, memastikan laman web anda sentiasa segar, dan membantu laman web anda berkinerja baik dengan enjin carian – tetapi hanya jika anda boleh berkomitmen untuk mengeposkannya dengan kerap.

Panduan yang dapat membantu dengan ini:

Bagaimana Merangka Laman Utama yang Menang – apa yang perlu disertakan, dan mengikut urutan apa.

Cara Menulis Halaman Tentang Kami – petua dan contoh pakar untuk membantu perniagaan anda berkilau.

Kemahiran Digital untuk Belajar di Rumah – bagaimana menjadikan laman web perniagaan anda menonjol dari persaingan.

Sekarang juga masa yang tepat untuk periksa pertandingan. Halaman apa yang anda suka di laman web mereka? Adakah anda ada’terlepas dari anda? Sebarang perangkap anda’berminat untuk mengelakkan? Laman web anda semestinya kelihatan satu persatu, ya – tetapi itu’bagus untuk mengetahui apa yang diharapkan oleh pelanggan anda.

Beberapa sumber yang lebih berguna:

 1. Cara Membuat Logo dalam 1 Minit – Tanpa Kemahiran Reka Bentuk: Ketahui bagaimana anda boleh membuat logo profesional tanpa menggunakan penyunting gambar mewah (dan rumit) seperti Photoshop.
 2. Tempat Mencari Imej Berkualiti Tinggi untuk Laman Web Anda dengan Harga Murah: Cari 5 sumber teratas di mana anda dapat mencari gambar yang indah untuk meningkatkan profesionalisme laman web anda
 3. Cara Memilih Skema Warna yang Baik Untuk Laman Web Anda: Memilih skema warna yang tepat untuk laman web anda dapat membantu memberi jenama perniagaan anda, dan juga mempengaruhi pengunjung anda’ psikologi. Lihat panduan kami mengenai cara memilih dan menggunakan warna.
 4. Cara Memilih Reka Bentuk Gaya Font yang Sempurna untuk Laman Web anda: Memilih reka bentuk gaya fon yang tepat dapat meningkatkan keseluruhan reka bentuk laman web anda, dan juga meningkatkan pengunjung anda’ pengalaman. Ketahui cara memilih fon yang sesuai untuk laman web anda di sini.
 5. Cara Menggunakan Latar Belakang Video Di Laman Web Anda: Menambahkan latar belakang video ke laman web anda dapat membuatnya kelihatan bergaya dan profesional, dan “wow” pelawat anda. Ketahui cara menambahkannya, dan ketahui lebih lanjut mengenai perkara tersebut’s dan don’ts.

Langkah 6: Tambahkan aplikasi untuk fungsi tambahan

Sekarang anda’telah menyusun halaman anda dan mengisi dengan kandungan anda sendiri, itu’masa untuk menambah beberapa ciri tambahan.

Ini biasanya dilakukan melalui penambahan ‘aplikasi’ dari pembina’pasaran aplikasi sendiri, walaupun ada yang hanya menawarkan ciri terbina dalam.

Pasaran aplikasi Wix

Tetapi apa sebenarnya yang kita maksudkan dengan fungsi tambahan? Berikut adalah beberapa contoh aplikasi dan ciri berguna yang kami rasa dapat berfungsi dengan baik untuk laman web perniagaan:

 1. Bentuk – ini memberi pelanggan kaedah alternatif untuk menghubungi anda, dan membantu anda mengatur pertanyaan anda. Anda juga boleh mendorong orang untuk mendaftar untuk komunikasi e-mel.
 2. Integrasi media sosial – sama ada’dalam bentuk butang yang menghubungkan ke akaun sosial anda, galeri Instagram tertanam, atau suapan Twitter langsung, di sana’adalah aplikasi untuk itu.
 3. Makluman kuki – bersikap telus dengan pelawat anda tentang bagaimana anda’menggunakan semula data mereka, dan memberi mereka pilihan untuk mengubahnya.
 4. Sembang langsung – kaedah lain yang berguna (dan semakin popular) untuk berhubung dengan pelanggan anda dalam masa nyata.
 5. Peta Google – peta interaktif untuk membantu pelanggan anda menemui anda.
 6. Testimoni pelanggan – tunjukkan komen dan testimoni pelanggan di laman web anda. Menambah bukti sosial ke laman web anda akan meningkatkan kepercayaan dan penukaran.

Tetapi ini hanyalah puncak gunung es! Semua contoh kita’yang disenaraikan di atas adalah dari Wix, hanya kerana mempunyai salah satu pasaran aplikasi terbesar (dengan lebih dari 260 aplikasi). Pilihan ini berlaku di pelbagai jenis perniagaan, tetapi ada’juga sekumpulan aplikasi khusus industri untuk fungsi yang lebih khusus – lihat Kedai Wix, Pemesanan Wix, Restoran Wix, Hotel Wix dan Video Wix sebagai contoh.

Langkah 7: Optimumkan laman web anda untuk enjin carian

Sebelumnya dalam artikel ini, kami secara ringkas menyentuh menjadikan laman web anda menarik untuk Google, ketika kami berbicara tentang manfaat menambahkan blog. Sekarang kita’akan melihat dengan lebih terperinci mengenai langkah SEO (Search Engine Optimization) yang harus anda ambil untuk laman web anda, dan mengapa.

Anda lihat, ia’semuanya sangat baik dan baik mempunyai laman web yang indah, dan menambah bahawa halaman hubungan penting untuk mendorong pelanggan anda berhubung dengan anda. Anda bahkan boleh menambahkan aplikasi Peta Google interaktif yang akan membawa mereka ke pintu anda. Tetapi jika pelanggan anda tidak pernah melihat laman web anda kerana tidak pernah berjaya menjadikannya salah satu hasil mesin pencari, maka semua kerja keras anda akan sia-sia..

Apabila anda menaip istilah carian seperti ‘makan tengah hari terbaik di Chicago’ ke dalam Google’bar carian, algoritma yang kompleks menentukan hasil yang anda hasilkan’disajikan semula, dan pesanan mereka. Algoritma ini mengambil kira sebilangan besar faktor (jumlahnya dianggap lebih tinggi daripada 200), tetapi ada beberapa langkah mudah yang dapat anda lakukan untuk memastikan Google mengenali laman web anda sebagai relevan dan berguna untuk istilah carian yang berlaku untuk perniagaan anda :

 1. Pastikan laman web anda dimuat dengan cepat

Pengguna tidak’seperti laman web perlahan – majoriti akan meninggalkan laman web anda sekiranya memerlukan masa lebih dari 3 saat untuk membuat sepenuhnya – dan oleh itu Google juga tidak. Pastikan anda ‘memampatkan’ sebarang gambar yang anda muat naik – ini adalah cara mudah untuk mengurangkan ukuran fail hanya dalam beberapa saat, tanpa menjejaskan kualiti gambar secara visual. Alat kegemaran kami untuk ini adalah kraken.io.

Jalankan halaman anda melalui alat kelajuan muat halaman percuma (kami suka PageSpeed ​​Insights oleh Google) untuk mengenal pasti kawasan yang bermasalah.

 1. Don’t lupa telefon bimbit

Lebih banyak carian Google kini dilakukan melalui telefon bimbit daripada melalui desktop, jadi begitu’sangat penting agar laman web anda diformat semula dengan baik untuk skrin yang lebih kecil. A ‘mini’ versi laman web desktop anda dimenangi’t potong sawi; elemen dan teks akan terlalu kecil, dan Google akan menghukum anda kerana pengalaman pengguna yang buruk. Semua pembangun laman web kami’yang termasuk dalam senarai ini mempunyai templat respons mudah alih sepenuhnya, jadi harus memformat semula secara automatik – pastikan untuk mengujinya sebelum anda menekan terbitkan.

 1. Gunakan kata kunci (hemat)

Sekiranya anda ingin dijumpai berdasarkan istilah utama, masuk akal untuk mengetahui istilah apa yang dicari orang dan memasukkannya ke dalam kandungan anda sendiri. Anda boleh menggunakan pencari kata kunci percuma seperti Perancang Kata Kunci Google Ads untuk mengenal pasti carian yang sangat popular.

Kembali ke contoh makan tengah hari kami, anda mungkin menjumpainya ‘sarapan pagi terbaik di Chicago’ mempunyai jumlah carian yang sedikit sebanyak 10 pengguna per bulan, tetapi ‘makan tengah hari terbaik di Chicago’ jauh lebih popular, dengan ratusan carian bulanan.

Sekali anda’telah menemui beberapa istilah utama yang popular (dan relevan)’masa untuk memastikan mereka’dimasukkan semula ke dalam kandungan anda. Teruskan dengan berhati-hati di sini; tambahkan terlalu banyak sebutan mengenai syarat-syarat ini dan kandungan anda akan kelihatan kikuk, dan Google akan menghukum anda kerana ‘pemadat kata kunci’. Sekiranya terasa terlalu tidak wajar, teruskan membuat kandungan yang baik, dan percayai Google untuk bergabung dengan titik – algoritma semakin harfiah setiap hari!

Kita boleh terus menerus mengenai amalan SEO terbaik, tetapi sudah lama’penting untuk mengetahui bahawa semua Google’faktor peringkat bergantung pada kualiti dan pengalaman pengguna – jadi jika anda mengutamakannya, anda boleh’terlalu salah.

Langkah 8: Terbitkan! … Kemudian pantau, sesuaikan, dan kemas kini

Jadi anda’telah mengikuti nasihat kami untuk surat itu, dan anda kini mempunyai laman web perniagaan yang indah yang siap dihantar ke dunia – kudos!

Berikan satu pratonton terakhir – menggunakan paparan mudah alih, tablet, dan desktop, dan pada pelbagai penyemak imbas – kemudian tekan terbitkan. Tetapi sebelum anda memberitahu dunia dan membagikannya dengan pengikut media sosial anda, dapatkan rakan dan keluarga anda untuk beberapa ujian pengguna yang mendesak. Anda boleh memeriksa laman web anda dalam mod pratonton yang anda mahukan, tetapi kadang-kadang masalah hanya akan menjadi jelas setelah anda menerbitkan – dan ia’lebih baik mengeluarkannya secepat mungkin.

Sekali anda’yakin bahawa semuanya’Dengan berfungsi dengan baik, rakan dan keluarga anda sangat terkesan dengan kemahiran membina laman web DIY anda, dan lalu lintas anda dalam perjalanan dari aliran perlahan ke aliran yang stabil, ia’masa untuk duduk santai, berehat, dan menikmati kejayaan anda…

…tetapi tidak terlalu lama! Itu’s kerana – kita’maaf untuk memberitahu anda – di sana’s tidak ada perkara seperti ‘laman web siap’.

Anda bukan sahaja perlu terus mengemas kini – memuat naik catatan blog baru, menambah projek baru atau perkhidmatan baru, mengemas kini halaman Tentang Kami dengan ahli atau pencapaian pasukan baru – tetapi anda perlu memantau cara orang menggunakan laman web anda, dan mengambil langkah untuk meningkatkan pengalaman mereka.

Terdapat tiga alat yang kami’d mengesyorkan untuk ini:

 1. Analitis Google
 2. Hotjar
 3. Secara optimum

Selamat mengetahui: Kami mengesyorkan anda memasang Analitis Google secepat mungkin, tetapi Hotjar dan Optimizely kedua-duanya perlu dipertimbangkan kemudiannya.

Analitis Google

Pertama, pastikan untuk memautkan laman web anda dengan Analitis Google. Ini adalah alat percuma, dan pembangun laman web yang anda gunakan akan menawarkan panduan untuk menambahkan apa’dikenali sebagai ID pelacakan ke laman web anda, jadi Google Analytics dapat mulai mengumpulkan data tentang bagaimana laman web anda digunakan.

Anda boleh menggunakan Analitis Google untuk mengetahui:

 • Siapa khalayak anda, iaitu umur, jantina dan lokasi mereka
 • Halaman anda yang paling popular
 • Halaman mana yang dihabiskan orang lama, dan halaman mana yang dihabiskan orang ‘melantun’ langsung

Anda boleh menggunakan pandangan seperti ini untuk membuat penyesuaian pada laman web anda, dan untuk memberitahu bagaimana anda membuat kandungan pada masa akan datang.

Hotjar

Ini adalah alat yang bagus untuk menunjukkan kepada anda bagaimana orang berinteraksi dengan laman web anda dengan cara yang lebih visual. Anda boleh menambahkan Hotjar ke halaman tertentu untuk mengukur di mana orang mengklik, dan sejauh mana mereka menatal.

Kami’d terutamanya mengesyorkan menggunakan Hotjar untuk menguji halaman utama anda. Ia’adalah cara yang baik untuk mengenal pasti titik di mana pengguna sedang berjuang. Mungkin mereka’mengharapkan sesuatu yang boleh diklik’atau menghabiskan terlalu banyak masa untuk menavigasi menu yang terlalu rumit. Anda mungkin mendapati bahawa kandungan utama anda terkubur terlalu jauh di halaman, dan hanya sebilangan kecil yang menatal sehingga cukup jauh untuk berinteraksi dengannya.

Hotjar percuma sehingga 2,000 paparan halaman sehari, dan kemudian berharga $ 29 + sebulan (dengan percubaan percuma).

Secara optimum

Sekali anda’mendapat banyak lalu lintas, fikirkan untuk mendaftar ke Optimizely. Ini adalah kaedah untuk menguji kesan perubahan pada laman web anda di bawah ‘keadaan ujian yang sempurna’. Anda boleh menggunakan Optimizely untuk menjalankan apa’s dikenali sebagai ‘Ujian A / B’, di mana separuh penonton anda ditunjukkan versi asal halaman, dan separuh lagi diperlihatkan yang diperbaharui. Anda kemudian dapat memeriksa yang berkinerja lebih baik berbanding metrik yang anda pilih.

Petua teratas: Semasa menguji halaman dengan cara ini, pastikan hanya membuat satu perubahan yang jelas ke halaman ujian – jika tidak, ia’sukar untuk mengetahui perubahan mana yang memberi kesan!

Ringkasan: Bagaimana Membangun Laman Web Perniagaan dalam 9 Langkah Mudah

Oleh itu, kami ada – lapan langkah mudah untuk membuat laman web untuk perniagaan anda. Biarkan’s recap mereka terakhir kali:

Buat Laman Web Perniagaan dalam 8 Langkah Mudah

 1. Dapatkan nama domain.
 2. Dapatkan alamat e-mel perniagaan yang diperibadikan.
 3. Pilih pembangun laman web perniagaan.
 4. Pilih templat.
 5. Isi laman web perniagaan anda dengan kandungan anda.
 6. Tambahkan aplikasi untuk fungsi tambahan
 7. Optimumkan laman web anda untuk enjin carian.
 8. Menerbitkan!… Kemudian pantau, sesuaikan dan kemas kini.

Ikuti langkah-langkah ini, dan anda’Kami akan terus membuat laman web yang indah dan praktikal untuk pelanggan anda. Jika awak’mendapati senarai ini agak menakutkan, ingat bahawa kebanyakan perniagaan akan mempunyai ‘terbitan’ laman web selepas langkah lima – begitu’baik untuk mengatasi langkah enam hingga lapan sedikit lebih jauh dari garis bawah.

Kami mengesyorkan menggunakan Wix untuk membina laman web perniagaan kami. Ia’s salah satu pembangun laman web yang paling mudah digunakan, dan dilengkapi dengan salah satu pilihan templat dan aplikasi terbesar di pasaran. Ia juga mempunyai sokongan hebat sekiranya anda menghadapi masalah, dan dengan harga bermula dari $ 13 / bulan, ia akan menang’t memecahkan bank!

Adakah ada yang dapat kita lakukan untuk membantu perjalanan laman web perniagaan anda? Sebarang nasihat kami’terlepas? Adakah anda mempunyai petua utama untuk menjalani proses ini sendiri? Beritahu kami dalam komen – kami’d suka mendengar daripada anda!

Membuat Laman Web Perniagaan: Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh membuat laman web untuk perniagaan saya secara percuma?

Sebilangan besar pembangun laman web mempunyai rancangan percuma, atau sekurang-kurangnya percubaan percuma, ini bermakna anda boleh membuat laman web perniagaan tanpa sebarang bayaran! Walau bagaimanapun, rancangan percuma datang dengan sekatan yang boleh membataskan perniagaan anda, misalnya, menampilkan iklan untuk pembangun laman web anda di laman web anda. Ini tidak’t memberikan imej yang sangat profesional, tetapi anda dapat menyingkirkannya dengan menaikkan ke pelan berbayar dengan bayaran bulanan yang sederhana.

Wix mempunyai rancangan percuma yang boleh anda gunakan selama yang anda mahukan. Jadi jika anda’kembali membuat laman web perniagaan secara percuma, berikan pusingan kepada Wix!

Berapakah kos untuk membina laman web untuk perniagaan kecil?

Anda secara teknikal boleh membuat laman web perniagaan kecil secara percuma menggunakan pelan percuma pembangun laman web. Walau bagaimanapun, untuk membuat laman web perniagaan yang benar-benar profesional, dengan domain peribadi dan tanpa iklan, kos bermula dari sekitar $ 5 sebulan.

Pembina laman web mana yang terbaik untuk laman web perniagaan?

Kami mengesyorkan Wix sebagai pembangun laman web perniagaan terbaik. Ia mempunyai ciri-ciri hebat dan merupakan platform yang sangat fleksibel dan mudah digunakan.

Pembina laman web mana yang paling senang digunakan?

Menurut penyelidikan kami, SiteBuilder muncul sebagai pembangun laman web yang paling mudah digunakan, dengan Wix di tempat kedua yang dekat.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk membuat laman web perniagaan?

Anda boleh membuat laman web perniagaan dalam beberapa jam jika anda benar-benar mahu! Ya – memang cepat dan mudah!

Menggunakan pembangun laman web bermaksud perniagaan anda boleh mempunyai jenama baru, dan laman web yang kelihatan profesional, dalam masa yang singkat. Kami mengesyorkan membiarkan satu atau dua hari untuk benar-benar mengembangkan laman web anda dan berjalan ke tahap yang sama seperti anda’gembira dengan.

Yang merupakan pembangun laman web paling murah?

Wix dan Weebly mempunyai rancangan percuma yang boleh anda gunakan selama yang anda mahukan. Untuk meningkatkan ke rancangan bulanan termurah mereka, Wix bermula pada $ 5 sebulan, dan Weebly pada $ 8 sebulan. Lihat panduan kami mengenai pembangun laman web termurah untuk maklumat lebih lanjut.

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map