Cara Mempromosikan Laman Web Anda

Semua yang perlu anda ketahui mengenai promosi laman web yang berjaya

Jadi anda’akhirnya mengambil keputusan dan membuat keputusan untuk membuat laman web anda sendiri. Tahniah! Tetapi kerja keras tidak’t berhenti di sana, tentu saja – setelah laman web anda beroperasi dan beroperasi, anda perlu memikirkan cara mempromosikan laman web anda.


Jika awak’menjalankan laman perniagaan tempatan atau kedai e-dagang, anda’Saya ingin menjangkau seberapa banyak pelanggan berpotensi yang mungkin. Jika awak’menjalankan blog, anda’Saya ingin menarik bilangan pembaca yang berdedikasi maksimum. Dan jika awak’menguruskan semula portfolio peribadi, anda’Saya mahu setiap bakal pelanggan dapat mengakses karya anda.

Jadi, apa’Adakah rahsia promosi laman web yang hebat? Sebenarnya, ada enam rahsia – dan mereka’sebenarnya bukan rahsia sama sekali, kerana kita’telah memecahkannya di bawah.

Cara mempromosikan laman web

 1. Pilih hos web
 2. Gunakan SEO untuk kelebihan anda
 3. Sertakan blog
 4. Masukkan wajah anda
 5. Blog tetamu
 6. Gunakan media sosial

Baca terus untuk panduan mendalam untuk setiap langkah.

1

Pilih Host Web

Perkara pertama didahulukan. Untuk memastikan laman web anda dapat menangani semua lalu lintas yang akan dihasilkan oleh promosi anda, anda harus memilih penyedia hosting web yang kuat. Penyedia hosting adalah pemain di belakang tabir yang memastikan laman web berjalan lancar dan memuat dengan cepat. Host web yang betul akan dapat menyediakan laman web anda dengan sumber yang mencukupi untuk menampung sejumlah besar pengunjung dalam satu masa.

Selamat mengetahui: Jika awak’menggunakan semula a pembina laman web untuk membuat laman web anda, maka web hosting akan dijaga untuk anda! Daya tarikan para pembangun laman web adalah mereka mengurus semua kerja teknikal, di belakang layar, tetapi pertukarannya adalah bahawa anda menang’mempunyai banyak skalabiliti atau kawalan seperti yang anda dapat semasa mengurus hosting anda sendiri.

Bagaimana saya memilih hos web yang betul?

Pemain utama web hosting – yang kami’berada di dalam panduan kami untuk 11 penyedia hosting web teratas – ditentukan oleh faktor seperti waktu operasi, penyimpanan, lebar jalur, dan nilai wang.

Waktu tamat penting, kerana merujuk kepada jumlah masa laman web anda beroperasi dan tidak mengalami masalah pelayan. Waktu operasi 100% adalah mustahil, tetapi kebanyakan penyedia menjamin masa operasi 99.90% dan ke atas. Tetapi walaupun dalam julat 99.90-99.99%, setiap sedikit perbezaannya!

Sebagai contoh, 99.95% waktu operasi berjumlah kira-kira 4.5 jam waktu henti setahun, sementara 99.99% berjumlah kurang dari satu jam waktu henti setahun. Sekiranya waktu operasi adalah faktor terpenting anda, maka kami mengesyorkan HostGator untuk jaminan uptime 99,99%.

Berminat dengan HostGator? Dapatkan lebih banyak maklumat di kami Ulasan HostGator

Penyimpanan, atau “ruang cakera,” penting kerana lebih banyak fail yang dapat ditampung oleh pelayan hosting anda, semakin cepat laman web anda memuatkan pelawat. Penyimpanan harus menjadi keutamaan terutama bagi sesiapa sahaja yang menjalankan blog besar, atau laman web portfolio visual, seperti artis atau jurugambar.

Lebar jalur juga penting untuk setiap jenis laman web, kerana merujuk pada kadar di mana data dapat dipindahkan antara laman web dan komputer yang terhubung dengannya. Dengan kata lain, lebar jalur mempunyai kesan besar pada seberapa cepat laman web dimuat.

Penyedia hosting mengetahui nilai storan dan lebar jalur yang baik, dan kebanyakan dari mereka menawarkan pakej yang sesuai. Kami’telah menghabiskan berbulan-bulan menguji dan meneliti setiap penyedia sendiri, dan Bluehost adalah salah satu yang mendapat skor 5/5 dalam kedudukan kami untuk penyimpanan dan lebar jalur.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Bluehost? Dapatkan lebih banyak maklumat dari kami Kajian Bluehost

Orang mahu menjadi baik nilai untuk wang daripada sebarang pembelian, dan web hosting tidak terkecuali. Semasa menjalankan penyelidikan kami ke penyedia hosting web, kami’ingat bahawa pilihan paling murah tidak’selalu menyamai nilai terbaik. Kami’telah menjaringkan setiap penyedia hosting berdasarkan kualiti ciri, penyimpanan, dan perkhidmatan pelanggan tertinggi yang anda dapat dengan jumlah wang yang paling sedikit, dan A2 Hosting menawarkan gabungan hebat.

Ingin tahu mengenai A2 Hosting? Baca kami Ulasan Hosting A2 untuk maklumat lanjut Tidak pasti penyedia mana yang paling sesuai menyediakan laman web anda untuk berjaya? Komprehensif kami carta perbandingan hosting web akan memberi anda lebih banyak maklumat mengenai penyedia teratas!

Mahukan sedikit panduan lagi? Lihat panduan khusus industri kami:

 • Host Web Terbaik untuk Jurugambar
 • Host Web Terbaik untuk Blogger
 • Host Web Terbaik untuk Pelajar

Sekarang anda’re-in-the-know ketika menyiapkan laman web anda, biarkan’s dapatkan petua promosi laman web kami yang lain.

2

Gunakan SEO untuk Keuntungan Anda

SEO, atau pengoptimuman mesin pencari, merangkumi semua perubahan yang dapat anda lakukan pada laman web anda sehingga berada di peringkat yang lebih tinggi di halaman hasil mesin pencari (SERPS), seperti di Google. SEO yang hebat adalah penting, kerana semakin tinggi laman web anda berada di Google’kedudukannya, semakin banyak lalu lintas yang akan diperolehnya – lima hasil organik pertama sahaja merangkumi 67.60% daripada semua klik dalam carian Google!

Beberapa laman web besar memberikan sumber kepada pakar SEO untuk meningkatkan kedudukan mereka, tetapi terdapat banyak petua SEO yang boleh anda laksanakan secara percuma. Kami’akan merangkumi yang paling mudah dan berkesan:

 • Pengoptimuman gambar
 • Tajuk halaman dan deskripsi meta
 • URL ringkas

Pengoptimuman gambar

Oleh “pengoptimuman gambar,” kami bermaksud menjadikan gambar di laman web anda lebih menarik untuk mesin pencari. Anda boleh melakukan ini dengan menambahkan tag alt gambar, yang awak’Saya mempunyai pilihan untuk memasukkan semasa proses memuat naik. Tanda Alt adalah keterangan yang muncul sebagai ganti gambar sekiranya terdapat masalah memuat, tetapi juga jelas memberitahu perayap mesin carian dengan tepat apa yang digambarkan oleh setiap gambar di laman web anda.

Selain menambahkan tag alt, anda juga boleh memampatkan gambar anda sebelum anda memuat naiknya. Ini mengurangkan saiz fail, dan memudahkan halaman anda memuat dengan cepat. Don’jangan risau – anda tidak’memerlukan kepakaran teknikal untuk memampatkan gambar! Banyak alat dalam talian membolehkan anda memampatkan gambar secara percuma hanya dengan satu klik. Kami menggunakan ImageResizer.com untuk milik kami!

contoh saiz gambarImageResizer.com, dan laman web lain seperti itu, menjadikannya semudah mungkin untuk memampatkan gambar anda.

Tajuk halaman dan deskripsi meta

Judul halaman dan deskripsi meta adalah apa yang membentuk “coretan.” Ini adalah pratonton halaman yang anda lihat dalam hasil carian Google, seperti di sini:

contoh serp

…Dalam contoh ini, “A” adalah tajuk halaman, dan “B” adalah keterangannya.

Anda mahu tajuk dan keterangan anda pendek dan relevan – tajuknya’adalah kesan pertama yang akan diterima oleh banyak orang dari halaman anda, dan anda’Saya mahu mereka menarik pengunjung berpotensi! Contohnya, itu “…” yang anda lihat dalam tajuk contoh harus dielakkan, jika boleh. Semakin pendek dan manis tajuk anda, semakin baik!

Anda juga harus menyertakan kata kunci dalam tajuk halaman anda. A kata kunci adalah kata atau frasa yang dicari orang di Google yang anda mahukan kedudukan halaman anda. Sebagai contoh, jika anda mahu halaman anda memberi peringkat untuk kata kunci “petua senaman,” kemudian kamu’Saya ingin memasukkan frasa itu dalam tajuk halaman anda, mis. “5 Petua Senaman Teratas kami.”

Menggunakan kata kunci yang disasarkan boleh memberi kesan besar di laman web anda’peringkat, yang seterusnya akan memberi kesan yang besar terhadap lalu lintas. Emma Kowalski, perancang pemasaran untuk laman web Xtreme Events, menjelaskan bagaimana SEO telah meningkatkan syarikatnya’penonton dari masa ke masa:

“Dengan mendorong lebih banyak usaha ke dalam SEO sepanjang tahun lalu, kami telah menyaksikan peningkatan lalu lintas kami sebanyak 103% tahun ke tahun! Ini sebagian besar berkaitan dengan strategi konten yang mendalam, menyelesaikan masalah kanibalisasi di laman web ini, dan berkembang ke bidang baru.”

laman utama acara xtremeXtreme Events adalah syarikat dengan khalayak ramai. Laman webnya mempromosikan pelbagai acara, dari kanak-kanak’pesta ulang tahun untuk latihan membina pasukan korporat. Petua Teratas: anda mungkin tertanya-tanya apa “kanibalisasi” bermaksud dalam Emma’konteks. Dalam SEO, kanibalisasi berlaku apabila beberapa halaman di laman web anda mendapat peringkat untuk kata kunci yang sama. Apabila ini berlaku, halaman anda pada dasarnya saling bersaing, yang tidak produktif! Untuk menghentikan ini, anda boleh menjalankan carian Ctrl + F melalui halaman bersaing untuk kata kunci sasaran, dan memadam apa yang anda dapati.

URL ringkas

Petua Teratas: Anda laman web dan anda halaman laman web adalah dua perkara yang berbeza dalam soal SEO. Halaman adalah subkumpulan laman web anda – misalnya, URL laman web kami adalah websitebuilderexpert.com, tetapi halaman khusus ini’URL s adalah websitebuilderexpert.com/building-websites/bagaimana-untuk-mempromosikan-laman web anda/. Teknik SEO yang paling mudah dan berkesan melibatkan penyuntingan satu halaman di laman web anda!

Memiliki URL halaman yang pendek dan manis sangat bagus untuk SEO, kerana memudahkan enjin carian – dan pengguna – untuk memahami apa itu halaman. Google juga mengesyorkan untuk memisahkan kata-kata URL dengan tanda hubung, kerana mewujudkan pengalaman membaca yang lebih sederhana.

Penyelidikan kata kunci juga merupakan alat SEO yang hebat untuk membantu promosi laman web. Kami’Saya akan membahasnya di bahagian seterusnya, kerana dapat membantu anda menghasilkan kandungan untuk blog.

Maklumat lanjut

 • Cari Pembangun Laman Web Terbaik untuk SEO dengan kedudukan pasti kami
 • Lihat Penyedia Hosting Terbaik untuk SEO untuk mendapatkan lebih banyak kemudahan
 • Pelajari Cara Menulis Huraian Meta yang mendorong lalu lintas ke laman web anda

3

Sertakan Blog

Sebilangan besar pembangun laman web akan membolehkan anda menambahkan halaman blog ke laman web anda dengan satu klik butang, yang anda boleh kemas kini secara berkala dengan catatan dan foto. Blog adalah alat promosi yang bagus untuk laman web apa pun, kerana ia menambah elemen minat manusia pada jenama anda, dan menunjukkan bahawa laman web anda sentiasa diperbaharui dengan maklumat baru.

Ryan Jones, eksekutif pemasaran digital di agensi reka bentuk web Imaginaire, menerangkan bagaimana syarikatnya menggunakan blognya sebagai alat promosi:

“Kami memastikan khalayak kami sekarang terlibat dengan menerbitkan catatan blog baru dan menarik. Blog kami menghasilkan banyak lalu lintas untuk laman web kami dan dibaca oleh sebilangan besar orang, jadi kami sentiasa ingin memastikan kandungan yang kami dorong segar agar orang berminat.”

laman blog imaginaire

Oleh itu, menulis blog dengan kandungan yang menarik akan membawa lebih banyak pengunjung ke laman web anda, dan menarik minat pengunjung yang ada. Tetapi apa yang harus anda blog? Anda’Saya ingin berpegang teguh pada tema umum yang sudah dimiliki oleh perniagaan / portfolio / laman web anda, tetapi apabila berkaitan dengan idea tertentu, SEO dapat membantu anda membuat keputusan!

Di sinilah dimana penyelidikan kata kunci mula bermain. Apa yang ingin dibaca oleh seseorang yang melayari laman web anda? Contohnya, jika anda menjual alat solek dalam talian, maka anda boleh menulis blog mengenai trend kecantikan terkini. Dalam kes itu, anda’d ingin menggunakan kata kunci seperti “alat solek yang popular” atau “solek baru.” Tetapi kata kunci mana yang akan mendorong lalu lintas paling banyak ke blog anda?

Anda dapat mengetahui dengan menggunakan alat dalam talian percuma, seperti Google Trends dan Answer the Public, yang menunjukkan kepada anda jumlah carian kata kunci yang berbeza dari masa ke masa. Kemudian, anda boleh menggunakan maklumat ini untuk menentukan kata kunci yang akan dimodelkan untuk catatan blog anda! Lihat data ini dari Google Trends mengenai jumlah carian untuk kata kunci “gincu matte:”

contoh trend google

Kami dapat melihat bahawa jumlah carian lebih rendah pada musim bunga dan kemudian memuncak pada akhir November, yang memberitahu kami bahawa jumlahnya’yang terbaik untuk mempromosikan gincu matte ketika orang mencari penampilan yang hangat dan musim sejuk.

Sekali anda’anda telah mengetahui kata kunci anda, anda harus menggunakannya dalam tajuk catatan, dan juga memasukkannya (dalam jumlah yang munasabah) di sepanjang catatan. Perhatikan bahawa anda tidak’tidak perlu berpegang pada hanya satu kata kunci per halaman, sama ada – anda boleh memasukkan beberapa kata kunci di seluruh catatan blog, dan mencuba mendapatkan kedudukannya dalam beberapa hasil carian!

Maklumat lanjut

 • Lepaskan pengarang dalaman anda dengan panduan Cara Memulakan Blog kami
 • Mulakan dengan senarai Platform Blogging Terbaik kami

4

Letakkan Wajah ke Kandungan Anda

Ini seiring dengan penyiaran blog sebagai cara untuk memperibadikan usaha promosi laman web anda. Terdapat banyak cara untuk menjadikan laman web anda lebih mudah didekati, dan semuanya mudah dilaksanakan sendiri.

Buat sebuah “Tentang kita” halaman

Menambah sebuah “Tentang kita” halaman ke laman web anda adalah kaedah terbaik untuk memikat penonton. Dalam satu kajian baru-baru ini, 52% responden mengatakan bahawa “Tentang kita” halaman adalah perkara pertama yang mereka mahu lihat ketika mereka melayari laman web!

Mengapa orang begitu mementingkan wajah di sebalik laman web? Baiklah, kepercayaan dan kesukaan adalah faktor yang diremehkan dalam dunia dalam talian. Hanya kerana anda boleh’membina unsur-unsur ini secara bersemuka, tidak’bermaksud anda harus melupakan mereka!

mengenai contoh halaman kamiIni adalah salah satu kegemaran kami “tentang kita” halaman, dari pengeluar papan salji Burton. Ia’sederhana, bersih, dan memberitahu kami tentang orang dan minat di belakang syarikat!

Oleh itu, maklumat apa yang harus anda sertakan dalam maklumat anda “Tentang kita” halaman, dan bagaimana anda harus menceritakan kisah anda? Kami’telah menulis panduan mendalam untuk menulis “Tentang kita” halaman yang boleh anda rujuk, tetapi ringkasnya: anda ingin menggunakan nada ramah tetapi berpengetahuan, membuktikan diri anda sebagai sumber yang boleh dipercayai, dan selalu memasukkan maklumat hubungan yang jelas!

Sertakan video dan gambar

Ini boleh digunakan untuk anda “Tentang kita” halaman, halaman arahan anda, atau di mana sahaja di laman web anda! Menunjukkan gambar dan video diri anda dan pasukan anda adalah kaedah terbaik untuk menjalin hubungan dengan khalayak anda. Jangan’jangan lupa memampatkan gambar anda sebelum memuat naik!

gambar pasukanLihat gambar pasukan WBE ini – kami’letakkan di halaman arahan kami untuk membantu memperkenalkan diri kepada pembaca seperti anda!

Jika awak’bimbang dengan video yang melambatkan kelajuan laman web anda, di sana’adalah penyelesaian yang mudah untuk itu. Anda boleh memuat naik video ke platform seperti YouTube atau Wistia, dan kemudian memasukkannya ke laman web anda. Dengan memuat naik ke pihak ketiga dan menyematkan, daripada memuat naik terus ke laman web anda, “berat badan” daripada video jatuh pada pihak ketiga sebagai gantinya.

5

Blog Tetamu

Sekarang anda mungkin berfikir, apa lagi yang boleh dikatakan mengenai blogging? Baik, banyak!

Blog tetamu bermaksud mengarang catatan untuk laman web lain. Manfaat jelas dari ini adalah anda mendapat pendedahan kepada khalayak baru. Tetapi blog tamu juga merupakan keuntungan SEO yang besar, kerana menjana pautan balik dari laman web tetamu ke laman web anda.

Pautan balik sesuai untuk SEO kerana mereka menunjukkan kepada enjin carian bahawa laman web lain melihat laman web anda sebagai pihak berkuasa mengenai topik yang relevan. Dengan memautkan kembali kepada anda, laman web lain mengesahkan bahawa anda adalah sumber maklumat yang dipercayai – dan sumber yang boleh dipercayai berakhir di bahagian atas halaman hasil mesin pencari!

Untuk memulakan blog tetamu, anda perlu menghantar padang ke laman web yang relevan dan berkualiti. Anda’Saya ingin mencari laman web yang anda akan baca sendiri. Berikut adalah beberapa kriteria lain yang perlu diingat:

 • Tolak ke laman web di tempat anda
 • Masuk ke laman web dengan pembaca yang serupa dengan laman web anda
 • Tentukan laman web yang anda anggap boleh dipercayai

Cara menulis halaman blog tetamu

Sekali anda’telah memilih laman web yang anda’saya suka menulis untuk anda’Saya ingin menghantar editor melalui e-mel atau media sosial. Sebelum anda mula menulis nada anda, itu’terbaik untuk selidik laman web dan penyuntingnya, dan membaca sebilangan besar laman web’kandungan yang anda boleh, untuk menunjukkan bahawa anda memahami gaya penulisan mereka’Saya akan mencari.

Kemudian kamu’Saya mahu melakukan sumbang saran tiga idea topik untuk menghantar kepada penyunting. Setiap idea topik harus disajikan dengan tajuk, dan ringkasan ringkasan kira-kira 100-200 perkataan. Anda’Saya ingin memberikan lebih daripada satu pilihan kepada editor! Gunakan kata kunci bervolume tinggi dan jurang di laman web ini’kandungan yang ada untuk memberitahu keputusan anda. Sebaik sahaja anda mempunyai tiga tajuk utama dan ringkasan, anda’bersedia untuk melemparkan!

6

Gunakan Media Sosial

Langkah terakhir ini mungkin kelihatan jelas bagi anda, tetapi di sana’begitu banyak potensi yang belum dimanfaatkan untuk promosi laman web ketika datang ke media sosial. Dengan membina pengikut di platform seperti Facebook, Instagram, dan Twitter, anda dapat meningkatkan kesedaran mengenai laman web anda di antara berbilion orang yang menggunakan platform tersebut.

Tetapi sangat sukar untuk mencuba mendapatkan penglihatan di platform dengan begitu banyak persaingan. Kaedah terbaik untuk mempromosikan laman web anda di media sosial adalah dengan mencari dan mengikuti halaman lain di tempat anda. Jika awak’menjalankan portfolio untuk karya seni anda, kemudian ikuti seniman anda’peminat, atau yang membuat projek serupa dengan anda sendiri. Sekali anda’telah mengikuti halaman ini, pastikan anda berinteraksi dengan catatan mereka – hantar komen yang menggalakkan, siarkan semula perkara yang anda suka, dan ajukan soalan. Ini adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan pendedahan kepada artis lain’ pengikut, dan kemungkinan besar mereka’Saya akan berminat dengan apa yang anda tawarkan. Perkara yang sama berlaku untuk laman web di ceruk lain!

Sekali anda’telah mula mengembangkan khalayak, media sosial juga dapat membantu anda memastikan penonton tetap terlibat. Jawab komen dan mesej, dan ajukan soalan atau jalankan tinjauan pendapat di platform sosial untuk memastikan penonton anda mengetahui bahawa mereka mempunyai suara. Alat sosial yang sangat kuat untuk membuat orang terlibat e-mel Pemasaran, dan ia benar-benar berkesan: satu tinjauan mendapati bahawa 80% perniagaan bergantung pada pemasaran e-mel untuk mengekalkan pelanggan.

Di sini’s bagaimana ia berfungsi: setelah anda’setelah membina media sosial berikut, anda boleh mengumpulkan orang’alamat e-mel (biasanya melalui borang di laman web anda) dan menghantar buletin dan promosi untuk terus mengikuti pengikut. Platform pemasaran e-mel yang popular seperti Mailchimp dan Constant Contact dapat membantu anda mengatur banyak alamat e-mel, dan menghantar pesanan berjadual yang disesuaikan kepada pengguna dalam senarai anda.

Cara Mempromosikan Laman Web Anda: Pembungkus

Pada ketika ini, anda mempunyai semua nasihat yang anda perlukan untuk menarik perhatian yang layak dilayari laman web anda. Untuk merakam, berikut adalah enam langkah teratas untuk promosi laman web yang hebat:

 1. Pilih hos web
 2. Gunakan SEO untuk kelebihan anda
 3. Sertakan blog
 4. Masukkan wajah anda
 5. Blog tetamu
 6. Gunakan media sosial

Beberapa langkah ini akan terbukti lebih berkesan untuk anda daripada yang lain, tetapi semuanya akan membantu membawa laman web anda ke tahap seterusnya! Sebagai contoh, Emma mengingatkan pengalaman berbeza yang dilalui oleh Xtreme Events dengan pemasaran media sosial berbanding SEO:

“Memandangkan kami mempunyai sejumlah selebriti yang suka mencuba aktiviti kami, dari Messi hingga KSI, kami pasti telah melihat beberapa manfaat dari media sosial, dengan banyak video kami menjadi viral atau diambil oleh penerbitan nasional. Walau bagaimanapun, ROI pada kempen sosial tidak’belum nampak hasil yang baik seperti Google AdWords atau SEO.”

Setiap strategi promosi laman web kami’yang telah dibincangkan akan membantu anda menyebarkan berita mengenai laman web anda, tetapi kami ingin mengetahui yang mana yang paling sesuai untuk anda. Beritahu kami dalam komen – dan selamat mempromosikan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me