Cara Menulis Halaman Tentang Kami: 9 Dos dan Don & rsquo; ts

Jika awak’kembali tertekan tentang cara menulis “Tentang kita” halaman untuk laman web anda, ini mungkin bermaksud anda tahu pentingnya memiliki yang baik. Seorang “Tentang kita” bahagian adalah peluang untuk memperkenalkan diri dengan syarat anda sendiri. Ia’s juga pelawat’Pertemuan pertama dengan orang-orang dan kisah di sebalik laman web anda, dan halaman yang kuat akan memindahkan minat anda kepada pembaca anda.


Yang baik “Tentang kita” halaman dimulakan dengan asas-asasnya, tetapi dengan cepat bergerak di luarnya. Ya, pengguna perlu mengetahui siapa anda dan perkhidmatan apa yang anda berikan. Tetapi halaman anda juga harus mengetahui perkara-perkara yang lebih lembut yang ingin diketahui oleh orang lain.

Fikirkan seperti bertemu seseorang untuk pertama kalinya – mereka’Saya ingin tahu mengapa anda melakukan apa yang anda lakukan, dan bagaimana anda memulakan bidang anda. Sekiranya anda bertemu dengan seseorang di pesta makan malam yang terus menerus memikirkan tentang perkara-perkara industri khusus, anda’d mungkin mula merancang jalan keluar kecemasan ke arah kuda d’oeuvres.

Mengetahui apa yang perlu disertakan menjadikannya lebih mudah untuk membuat “Mengenai” halaman yang mencapai keseimbangan antara praktikal dan memberi inspirasi – dan berita baiknya ada di sana’Tidak ada orang yang lebih baik untuk pekerjaan itu daripada anda. Teruskan membaca untuk mengetahui perkara penting dan jangan’ts, dan untuk melihat contoh halaman yang sudah betul.

Apa yang perlu disertakan dalam halaman Tentang Kami

1. Nada yang betul

Nada adalah elemen yang harus konsisten sepanjang masa anda “Mengenai” halaman. Tetapi jangan’jangan risau – anda menang’Tidak perlu membuang buku teks Bahasa Inggeris sekolah menengah untuk mendapatkan hak ini! Untuk laman web profesional, penulisan hanya perlu mencari jalan tengah antara berpengetahuan dan didekati.

Ingat itu “profesional” tidak’mesti ada maksudnya “membosankan” – ia’tidak mengapa tulisan anda menunjukkan kegembiraan! Dan jangan’terlalu memikirkannya, sama ada. Anda sudah tahu apa yang anda’kembali bercakap, jadi biarkan maklumat mengalir seolah-olah bercakap dengan rakan dan anda’Mungkin akan menyerlahkan nada yang ideal.

Membaca salinan baru anda dengan kuat adalah kaedah terbaik untuk menguji nada. Mendengar bagaimana ayat-ayat itu disatukan akan memberi amaran kepada anda mengenai struktur atau pilihan perkataan yang tidak wajar yang anda mahukan’sebenarnya digunakan dalam perbualan harian.

2. Nilai syarikat anda

Setelah anda mempunyai nada umum, perkuatkannya dengan memperkenalkan syarikat anda’nilai s. Jika awak’menulis semula halaman untuk organisasi yang lebih besar, anda mungkin mempunyai beberapa nilai atau panduan jenama yang telah ditentukan untuk diambil. Tetapi jangan’jangan risau sekiranya itu’bukan masalahnya – yang harus anda lakukan adalah sumbang saran beberapa kata kunci yang paling sesuai mewakili perniagaan anda.

Menekankan beberapa nilai yang baik adalah kaedah terbaik untuk mengatur apa yang anda’d ingin mengatakan pada anda “Mengenai” halaman, dan boleh menjadikan tugas menerangkan perniagaan anda kelihatan kurang menakutkan. Walau bagaimanapun, ia’penting untuk tidak memilih kata kunci hanya kerana kedengarannya hebat, yang merupakan perangkap mudah untuk masuk: 55% daripada semua senarai syarikat Fortune 100 “integriti” sebagai nilai teras, sementara 40% menyebut “kerja berpasukan.” Atribut yang bernilai pasti, tetapi mereka mula kehilangan makna apabila semua orang’s membuang mereka.

Daripada menjadi generik, luangkan masa untuk memikirkan apa yang anda lakukan’sangat membanggakan, dan apa yang memisahkan anda dari pesaing anda. Adakah anda serius dengan produk kualiti? Adakah anda berusaha untuk kelestarian dalam proses pembuatan anda? Inilah masanya untuk meraikannya!

3. Visual, visual, visual

Teks tebal dan tajuk utama yang ditempatkan secara strategik adalah permulaan yang baik ketika mengatur laman anda, tetapi cara terbaik untuk menarik pembaca’mata adalah melalui beberapa grafik atau jadual yang diletakkan dengan baik. Kajian menunjukkan bahawa orang dapat mengingat 65% maklumat yang disajikan secara visual tiga hari setelah melihatnya.

Don’peluh jika anda tidak’fikirkan diri anda sebagai rekaan. Di sana’terdapat banyak perisian reka bentuk web di luar sana yang dibuat untuk membuat tugas ini semudah mungkin. Ketika menekankan elemen visual, Squarespace sangat berguna – jadi jika anda mempunyai banyak karya kreatif untuk dipamerkan,’adalah pilihan yang bagus.

Sekiranya anda tidak’Mempunyai banyak karya kreatif untuk dipamerkan, kemudian foto ruang pejabat yang bagus atau grafik menarik tahun lalu’kenaikan jualan adalah lebih dari cukup. Menambah visual atau dua adalah cara terbaik untuk memecah teks di halaman anda, dan menjadikan kandungan anda lebih senang dibaca.

Terdapat banyak alat digital yang mudah digunakan yang dapat membantu anda membuat visual tersebut. Canva, misalnya, adalah alat reka bentuk grafik yang sesuai untuk semua (atau tidak) tahap kemahiran, di mana anda dapat membuat infografik dan logo asli.

Senaraikan: 9 pembina laman web terbaik untuk artis

Alat yang sesuai untuk kreatif yang ingin memaparkan karya seni dalam talian

Jika awak’kembali terjebak untuk idea, ada adalah satu foto yang benar-benar dapat membuat atau merosakkan halaman anda. Yang membawa kita ke…

4. Pasukan anda

Seorang “Tentang kita” halaman harus memperibadikan perniagaan anda, supaya calon pelanggan tidak dapat’t melihat anda sebagai ahli sihir jenis Oz ‘lelaki di belakang tirai.’ Menambah gambar dan latar belakang manusiawi tentang anda dan pasukan anda menawarkan peluang yang baik untuk berhubung dengan khalayak anda dan menjadi kreatif.

Bahagian terbaik dari mana-mana cerita adalah orang-orang, dan bakal pelanggan akan penasaran dengan apa yang mendorong anda sebagai individu dalam industri anda. Seperti yang kami katakan sebelumnya, tidak ada yang tahu kisah ini lebih baik daripada anda, jadi jangan’jangan takut untuk memberitahu!

5. Sebab untuk mempercayai anda

Orang yang datang ke laman web anda untuk pertama kalinya terutamanya berminat dengan apa yang anda katakan – itulah sebabnya kami’telah memberikan penekanan yang tinggi mengenai bagaimana cara mengatakannya. Tetapi apabila pelawat baru membentuk pendapatnya tentang perniagaan anda, ada baiknya memberikan keterangan dari luar untuk disahkan.

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada restoran tertentu itu bagus, anda mungkin mahu’t hubungi mereka untuk mengetahui. Sebaliknya, anda mungkin beralih kepada ulasan TripAdvisor atau Yelp. Prinsip yang sama berlaku di sini. Anda “Mengenai” halaman adalah tempat yang tepat untuk memasukkan sebut harga pelanggan positif, supaya orang tahu mereka’mendapat gambaran keseluruhan yang jujur. Pada zaman di mana 91% pengguna mempercayai ulasan dalam talian dan juga cadangan peribadi, sedikit bukti sosial sangat berguna.

6. Cara untuk menghubungi anda

Pada masa pelawat selesai membaca pemikiran anda “Tentang kita” halaman, mereka’Saya akan berlumba untuk berhubung. Sebilangan besar pembangun laman web dengan mudah membenarkan anda melekat “Hubungi” bentuk di mana sahaja di halaman, atau anda boleh menyediakan halaman khusus yang terpisah dan memautkannya.

Terdapat juga banyak pembangun laman web yang dirancang khusus dengan mempertimbangkan perniagaan kecil, yang sangat berguna dalam membuat setiap halaman di laman web anda – dari “Tentang kita” ke “Hubungi Kami” – merasa digilap dan profesional.

Senaraikan: 6 penyedia hosting e-dagang terbaik

Platform yang sesuai untuk perniagaan yang ingin menjual dalam talian

Perkara yang harus dielakkan di halaman Tentang Kami

Sekarang anda tahu apa yang menjadi hebat “Tentang kita” halaman, ia’masa untuk bercakap mengenai perkara-perkara yang paling baik ditinggalkan. Teruskan membaca untuk don’ts:

1. Don’t pergi reka-gila

Tata letak dan ciri reka bentuk bertujuan untuk melengkapkan kandungan anda dan menjadikannya lebih mudah dibaca. Reka bentuk yang buruk berlaku sebaliknya – ia mengalihkan perhatian pembaca dari kata-kata di halaman. Sebilangan besar pembangun laman web akan mempunyai templat yang boleh anda gunakan untuk mengelakkan masalah ini. Namun, pastikan anda sentiasa mengunjungi halaman anda dengan mata segar untuk melihat apakah ada gambar atau kesan khas yang mengalihkan perhatian daripada kandungan anda.

2. Don’Jangan lupa beritahu orang yang anda buat.

Di sana’tidak ada yang lebih mengecewakan daripada tertarik dengan tulisan yang ditulis dengan baik “Mengenai” halaman, hanya untuk mencapai akhir dan menyedari bahawa anda tidak tahu apa yang sebenarnya dilakukan atau dijual oleh syarikat itu.

Lebih kerap daripada tidak, orang menang’Saya ingin melakukan usaha tambahan untuk mengetahui apa yang anda lakukan (atau mengapa mereka memerlukan perkhidmatan anda). Ia’anda boleh meletakkan beberapa ayat yang sangat jelas di bahagian atas anda “Mengenai” halaman untuk mengelakkan mengasingkan pembaca yang keliru.

3. Don’t terlalu banyak ke satu halaman

Anda “Tentang kita” halaman akan menjadi salah satu, jika bukan, halaman paling penting di laman web anda – tetapi itu tidak’maksudnya ia kelihatan seperti satu-satunya halaman di laman web anda. Pastikan anda hanya menonjolkan aspek terpenting dalam perniagaan anda untuk mengelakkan maklumat pengunjung yang terlalu banyak. Maklumat periferal boleh tinggal di tempat lain di laman web anda, dan anda juga boleh memberikan pautan ke laman web tersebut.

Halaman Tentang Kami kegemaran kami

Sekarang anda sudah mengetahui perkara tersebut’s dan don’lihatlah contoh kemenangan ini “Tentang kita” halaman dari semua jenis industri. Kami’telah mengaturnya berdasarkan kekuatan tertentu, sehingga anda dapat memperoleh inspirasi untuk setiap aspek halaman yang sempurna.

Terbaik untuk: bercerita dan kreativiti

1.1 Papan Salji Burton

contoh mengenai halaman kami

Burton’s “Tentang kita” halaman melakukan pekerjaan yang luar biasa untuk memanusiakan syarikat besar – sebenarnya, halaman itu sebenarnya bertajuk “Siapa kita.” Pada masa anda’selesai membaca mengenai Burton’permulaan yang sederhana di Vermont dan pasukan’dedikasi untuk snowboarding, anda’Saya mahu masuk ke lereng sendiri.

1.2 Ruji

contoh kedua mengenai halaman kami

Kami’Saya mengakui bahawa papan salji cukup senang untuk bersenang-senang. Itu’mengapa Staples mendapat mata brownies tambahan kerana berjaya memberi inspirasi semasa menjual… barang keperluan pejabat. Perhatikan bagaimana syarikat menyusun maklumat di halamannya untuk memastikan pengunjung terus terlibat. Bermula dengan “Cerita kita” adalah kaedah terbaik untuk berkongsi inspirasi, dan mengikutinya “Apa yang kita lakukan” menambah gabungan kepraktisan yang sempurna.

Terbaik untuk: fakta dan kepercayaan

2. HSBC

contoh ketiga mengenai halaman kami

HSBC’s “Mengenai” halaman menekankan nombor untuk membangkitkan kepercayaan. Anda boleh melakukan perkara yang sama dengan menyenaraikan statistik yang menunjukkan populariti dan kebolehpercayaan perniagaan anda. Bilangan pelanggan yang anda ada, atau bertahun-tahun anda’sudah ada, adalah tempat yang bagus untuk bermula.

Sekiranya anda berfikir anda’telah membahas yang jelas, jangan ragu untuk mendapatkan spesifik. Berapa banyak pastri segar yang disediakan oleh kafe anda setiap hari? Berapa banyak sweater rajutan yang dijual oleh kedai anda dalam seminggu? Ia’sangat bagus untuk membuat orang berfikir tentang semua kerja keras yang berlaku di luar talian.

Terbaik untuk: reka bentuk

3. Jacob Tyler

contoh keempat mengenai halaman kami

Nampaknya jelas bahawa agensi kreatif akan mengambil kek untuk reka bentuk terbaik, tetapi kita semua dapat mengambil beberapa petunjuk dari kelancaran agensi Jacob Tyler’s “Apa yang kita lakukan” halaman. Skema warna merah, putih, dan hitam yang sederhana memudahkan anda menentukan apa yang akan menonjol.

Mempunyai pautan dengan tajuk seperti “Komunikasi” dan “Pengalaman pengguna” juga membolehkan halaman kelihatan kemas, tanpa mengorbankan maklumat lebih lanjut. Reka bentuk ini adalah bukti bahawa Mudah Dibaca + Senang Diperhatikan adalah gabungan yang berjaya.

Keseluruhan terbaik: Moburst

contoh kelima mengenai halaman kami

Moburst’s “Mengenai” halaman adalah bukti bahawa kreativiti dan statistik sukar sebenarnya boleh menjadi rakan. Syarikat pemasaran ini menyajikan beberapa tokoh yang mengagumkan bersama foto pasukan yang menyeronokkan dan bios pengasas berdasarkan keperibadian. Hasil akhirnya adalah halaman interaktif yang ramping yang’Sungguh menarik untuk ditelusuri – tetapi yang paling penting, penulisan berorientasikan perincian akan senang dibaca dengan atau tanpa reka bentuk yang hebat.

Cara menulis halaman Tentang Kami: rangkum

Dengan contoh-contoh ini untuk rujukan, anda’dilengkapi dengan baik untuk mencipta yang ideal “Tentang kita” halaman untuk perniagaan anda. Semasa anda memperibadikan halaman anda, rujuk kembali keenam elemen penting untuk merangkumi:

 1. Nada yang betul
 2. Nilai syarikat anda
 3. Visual
 4. Sedikit mengenai pasukan anda
 5. Sebab untuk mempercayai anda
 6. Kaedah untuk menghubungi anda

Dan pastikan anda tidak’t

 1. Pergi gila
 2. Lupakan untuk memberitahu orang apa yang sebenarnya anda lakukan
 3. Terus terlalu banyak ke satu halaman

Dengan dos dan don ini’dalam fikiran, kita’Saya akan memberikan anda mikrofon sekarang. Jadi, teruskan… beritahu kami tentang diri anda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map