Keramaian Sampingan Dalam Talian Terbaik untuk 2020

Ia’s tahun baru, dan anda’d ingin mula membuang sedikit wang tambahan – adakah itu’s untuk deposit untuk rumah, percutian yang bagus, hari hujan, atau malam Jumaat yang besar. Apa’Lebih-lebih lagi, anda fikir anda mempunyai sedikit masa tambahan untuk meluangkan masa untuk kesibukan.


Tetapi perbezaan utama antara artikel ini dan artikel lain yang mungkin anda temui ialah: anda boleh memulakan kesibukan sampingan ini hanya dengan menggunakan komputer riba atau telefon pintar anda *.

* Terlepas dari nombor 7, di mana kita menipu sedikit tetapi ia sangat bernilai.

Anda tidak akan menjumpai anjing berjalan kaki, berbasikal untuk Deliveroo, memungut sampah, atau membuat roti di antara cadangan kami. Ini adalah’jualan bakar kelas ketujuh, dan anda muncul’t latihan untuk triatlon.

Anda berhak pulang, duduk di sofa, dan dapatkan sedikit wang tambahan di baju tidur anda – dan kami’anda mempunyai 18 cara terbaik untuk anda melakukannya.

18 Keramaian Sampingan Dalam Talian Terbaik untuk 2020:

Menuju ke atas! Jika awak’kami mempunyai produk untuk dijual, sama ada fizikal atau digital, kami mempunyai keseluruhan bahagian laman web ini yang’s penuh maklumat tentang cara menubuhkan kedai dalam talian – tetapi kami menang’merangkumi perkara ini dalam artikel ini. Sebaliknya, kami mengesyorkan anda pergi:

Cara Membangun Kedai Dalam Talian – sembilan langkah mudah untuk mula menjual secara dalam talian

5 Pembangun Laman Web E-dagang Terbaik – pilihan utama kami untuk membina kedai dalam talian anda

7 Platform E-dagang Percuma Terbaik – platform yang membolehkan anda mula menjual secara percuma

1

Terbitkan di Medium

Keramaian sampingan: terbitkan di medium

Ketika menjana wang secara dalam talian, menulis untuk web adalah jalan yang jelas untuk diambil (maksud saya hei, kita mungkin sedikit berat sebelah). Tetapi apabila anda tidak’Memiliki banyak pengalaman, itu dapat membuat pekerjaan bebas bekerja sukar, dan dapat menjadi sedikit tangkapan-22. Jadi dari mana anda bermula?

Blog adalah tempat yang bagus untuk menunjukkan bagaimana anda boleh menulis tentang sesuatu yang anda’sangat meminati, tetapi kami juga benar-benar menilai Medium sebagai platform untuk menyiarkan (atau menyiarkan semula) artikel anda. Ia’adalah cara terbaik untuk membina portfolio pekerjaan, dan anda sebenarnya dapat menghasilkan banyak keuntungan sementara ini melalui Medium’s Program rakan kongsi.

Cara Medium mengira pendapatan cukup unik, dan memberi manfaat kepada penulis khusus dan mereka yang mempunyai daya tarikan besar-besaran (atau mereka yang mempunyai ‘viral’ cerita untuk dikongsi). Ringkasnya, pendapatan anda bergantung pada bahagian masa membaca mereka yang diluangkan oleh ahli Medium untuk membaca artikel anda. Walaupun hanya 8% penulis Medium aktif memperoleh lebih dari $ 100, di sana’skop untuk mendapatkan lebih banyak daripada itu – pengarang Medium dengan bayaran tertinggi untuk bulan November 2019 memperoleh $ 22,658.57. Sesiapa yang secara rasmi boleh memanggil Medium keriuhan utama mereka.

2

Mulakan akaun Instagram khusus

Keramaian sampingan: akaun Instagram khusus

Anda’Saya akan melihat banyak artikel mengenai kesibukan sampingan yang mencadangkan menjadi ‘Pengaruh Instagram’ untuk mendapatkan sejumlah wang tambahan. Walaupun ini mungkin berfungsi lima tahun yang lalu, kenyataannya adalah bahawa Instagram cukup tepu dengan akaun seperti ini sekarang. Kecuali anda sudah mempunyai beberapa ribu pengikut, anda’Saya akan sukar untuk masuk ke dalam aksi influencer.

Tetapi itu tidak’bermaksud ada’wang yang akan dihasilkan di Instagram (dan cepat) – anda’Saya hanya perlu lebih kreatif. Seperti yang kita lihat, akaun khusus kini merupakan kaedah terbaik untuk mendekati Instagram. Anda boleh memanfaatkan kekuatan platform yang ada atau siri popular untuk mendapatkan pangkalan peminat setia dengan cepat; contoh kegemaran kami ialah @chandler_holding_ur_fav_album, @depopdrama, dan @meme_appetit. Setiap akaun ini dengan cepat memperoleh beberapa ribu pengikut, dan dua bergantung sepenuhnya pada kandungan yang dihantar oleh pengikut.

Sekali anda’anda mendapat pengikut yang baik, anda dapat mengewangkan akaun anda dengan satu cara dengan pelbagai cara. @depopdrama mengambil pembayaran untuk mempromosikan kedai Depop yang berlainan pada ceritanya, @chander_holding_ur_fav_album memiliki halaman sumbangan, dan @meme_appetit telah mulai menjual barang dagangan melalui RedBubble, yang merupakan platform yang kami’Saya akan bercakap lebih lanjut mengenai kemudian hari.

3

Ajar Bahasa Inggeris dari jauh

Keramaian sampingan: mengajar bahasa inggeris

Fikirkan anda tidak’ada kemahiran untuk ditawarkan? Fikir semula. Jika awak’fasih berbahasa Inggeris (atau, memang, bahasa apa pun), maka anda’mendapat sesuatu yang ingin dipelajari oleh orang lain. Oleh kerana bahasa Inggeris adalah bahasa yang popular, di sinilah terdapatnya’s peluang paling banyak. Terdapat banyak orang yang bersedia belajar dari jauh, dan banyak syarikat yang bersedia bertindak sebagai orang tengah.

Ajar Jauh, VIPKID, dan QKids akan semua membayar sehingga sekitar $ 25 / jam untuk perkhidmatan anda. Anda tidak’Tidak memerlukan pengalaman mengajar untuk menyertai laman web ini, tetapi kebanyakan memerlukan anda memiliki Sarjana Muda’ijazah. Sekali anda’telah memilih beberapa pelanggan tetap dan membuat nama untuk diri sendiri, siapkan diri dengan laman web tutor (kami suka templatnya ‘Tutor peribadi’ oleh Wix), jadi anda boleh mula mengenakan harga anda sendiri dan mengekalkan yuran penuh anda.

4

Lengkapkan tinjauan dalam talian

Keramaian sampingan: tinjauan dalam talian

Kami’Saya akan menjadi lebih awal mengenai perkara ini – melakukan tinjauan yang dimenangi secara dalam talian’membawa masuk wang yang besar, tetapi sangat mudah. Hampir tidak berakal, sebenarnya. Ia’adalah aktiviti yang sempurna untuk menyesuaikan dengan waktu henti – perjalanan anda, sambil menonton tayangan ulang di TV, dll. Survey Junkie adalah syarikat tinjauan yang popular, dan merupakan salah satu daripada beberapa yang akan membayar anda dalam masa 24 jam dari permintaan pembayaran anda, sama ada melalui PayPal atau dalam bentuk kad hadiah.

Setiap tinjauan akan memperoleh anda antara 50 dan 450 mata, dengan 100 mata sama dengan $ 1. Perlu diingat bahawa beberapa tinjauan ini akan cukup panjang, dan memerlukan sekitar setengah jam atau lebih untuk diselesaikan.

5

Terjemahkan

Keramaian sampingan: terjemahan

Jika awak’anda bernasib baik kerana dapat bercakap lebih daripada satu bahasa, anda’mempunyai lebih banyak pilihan ketika memilih keramaian sampingan. Menterjemah adalah perniagaan yang kompetitif tetapi menguntungkan, dan semasa anda berada’Saya mungkin sukar untuk mengambil terjemahan sastera atau projek komersial besar tanpa ijazah yang relatif, anda boleh bekerjasama dengan agensi (atau menyerang sendiri) untuk mengambil projek yang lebih kecil.

Laman web seperti Fiverr sangat bagus untuk memulakan dengan cepat, tetapi dengan kebanyakan pesaing semakin banyak $ 5 untuk setiap 500 patah perkataan, ia’Saya akan mengambil sedikit masa untuk mengumpulkan sejumlah wang – dan dengan begitu banyak pesaing, ia’Akan sukar untuk mengunci ulasan penting itu.

Kami’d pasti mengesyorkan mencuba memilih pekerjaan agensi, atau menjangkau syarikat / menjawab iklan secara bebas. Dan untuk kelihatan berwibawa, anda’Saya mahu laman web menunjukkan contoh kerja anda, dan testimoni positif dari pelanggan. Kami menyukai templat Sofia by Squarespace untuk ini – ia memenuhi keseimbangan peribadi dan profesional yang ideal.

6

Buat tutorial YouTube

Keramaian sampingan: Tutorial YouTube

Google ‘cara mengikat tali leher’, dan hasil teratas adalah video YouTube. Dalam video ini, seorang lelaki yang kelihatan normal telah memfilmkan dirinya mengikat tali leher, dengan penjelasan suara. Dia mempunyai’t menggunakan sebarang peralatan mewah, dan video ini berdurasi kurang dari enam minit. Ia mempunyai lebih daripada 66 juta pandangan. Dengan andaian bahawa kebanyakan orang menonton video ini hingga akhir, tyer ikat pikat ini telah berjaya antara $ 200,000 dan $ 450,000 semata-mata dari iklan yang dijalankan oleh YouTube pada awal videonya.

Namun, untuk dapat mengewangkan saluran YouTube dengan cara ini, terdapat beberapa syarat. Anda’Saya memerlukan masa tontonan saluran lebih dari 4,000 minit dalam 12 bulan terakhir, ditambah lebih dari 1,000 pelanggan, semuanya memerlukan sedikit masa. Gunakan alat seperti ‘TubeBuddy‘ untuk membantu anda mengenal pasti jurang kandungan yang dapat anda isi, dan mencarinya!

7

Sewa barang di Fat Llama

Keramaian sisi: Llama Lemak

Baiklah, kita’sedikit menipu di sini. Fat Llama adalah laman web di mana anda boleh ‘sewa (hampir) apa sahaja’. Oleh itu, untuk menggunakannya sebagai sebahagian daripada keramaian sisi anda, anda’Saya perlu mempunyai sesuatu untuk disewakan. Peralatan teknologi cenderung berfungsi dengan baik pada Fat Llama; fikirkan lensa kamera mewah, drone, peralatan DJ, projektor, dan juga alat muzik. Satu-satunya akaun tanpa nama di papan pendahulu perolehan Fat Llama adalah jurugambar yang menyewa lensa kamera hampir secara eksklusif dengan harga sekitar $ 15- $ 20 sehari, dan memperoleh beberapa ribu dolar pada bulan lalu.

Alat dan mesin cenderung mendapat lebih sedikit wang, tetapi sangat diminati. Mesin basuh tekanan, pembersih permaidani, besi pematerian – kemungkinan anda’Saya akan mempunyai sesuatu yang orang lain perlukan, tetapi tidak’nak beli.

Dan jika tidak, luangkan masa untuk melihat Fat Llama dan menilai pasaran; adakah sesuatu yang boleh anda beli dengan cepat akan membayar sendiri? Bolehkah anda mengurangkan pesaing, dan menawarkan sesuatu yang mereka boleh’t – seperti penghantaran percuma? Anda boleh menghantar item di Fat Llama secara percuma, dan anda’dilindungi untuk ganti rugi sehingga $ 30,000.

8

Menjalankan ujian pengguna laman web

Keramaian sampingan: ujian pengguna

Ujian pengguna laman web semudah mengambil tinjauan dalam talian, dan berpotensi jauh lebih menguntungkan (walaupun anda’Saya perlu memberi perhatian lebih). Laman web seperti usertesting.com akan meminta anda melakukan tindakan terhadap pelanggan’laman web (seperti membeli produk tertentu) dan menceritakan pengalaman anda, serta memberi kesan laman web anda.

Setiap video akan mengambil masa antara 10 dan 20 minit dan akan menghasilkan anda $ 10, yang kemudian boleh dipindahkan ke akaun PayPal anda. Anda’Akan dipadankan dengan pelanggan berdasarkan lokasi dan demografi anda, dan di sana’Tidak perlu risau tentang tahap pemahaman atau pengalaman teknologi anda – mereka hanya ingin mendengar pemikiran jujur ​​dari pelanggan biasa untuk mengatasi masalah yang mengecewakan.

9

Cuba pemasaran afiliasi

Pemasaran afiliasi adalah tempat anda menambahkan pautan ke produk atau perkhidmatan dalam kandungan anda sendiri, dan kemudian mendapat komisen kecil jika pembaca anda terus membeli produk ini setelah mengkliknya dari laman web anda. Blogger fesyen, misalnya, akan menghantar pautan ke pakaian yang mereka pakai, dan mendapat keuntungan kecil jika pembacanya terus membeli pakaian yang sama.

Untuk menjana wang melalui pemasaran afiliasi, kami mempunyai nasihat serupa untuk memulakan akaun Instagram – niche.

Pemasaran gabungan boleh sangat menguntungkan, tetapi persaingannya sengit. Anda’Saya perlu mencari jurang kandungan, dan mengawasi trend yang muncul, untuk mencari niche anda sendiri.

10

Mulakan buletin

Keramaian sampingan: buletin

Bagi sesiapa yang’pernah memegang jawatan di pejabat, idea mendaftar untuk menerima e-mel secara sukarela mungkin kelihatan sama sekali asing. Tetapi membuat buletin boleh menjadi perniagaan besar bagi siapa saja yang mempunyai bakat kreatif, idea yang baik, dan kesediaan untuk berjam-jam.

Memulakan buletin isn’cara cepat untuk menghasilkan wang – tetapi ia pasti dapat menjadi baik. Sekali anda’telah membina pangkalan data pelanggan yang setia (menggunakan alat seperti MailChimp atau TinyLetter), anda boleh mula mengewangkan buletin anda. Cara yang paling popular untuk melakukannya adalah dengan menambahkan pautan afiliasi (lihat di atas untuk mengetahui apakah ini, dan bagaimana cara melakukannya), atau mendapatkan wang daripada penaja dengan memasukkan bahagian pada produk atau perkhidmatan mereka.

Ia’sukar untuk memberikan nombor berapa banyak yang dapat anda peroleh dari buletin anda, tetapi perlu diingat bahawa bagi sesetengah orang, ini adalah pekerjaan sepenuh masa mereka – jadi’selamat untuk dinyatakan di sana’beberapa potensi penghasilan yang serius di sini. Dengan cara yang sama, anda’menghadapi persaingan yang serius, jadi kami mengesyorkan anda melakukan penyelidikan dan mendaftar ke buletin sebanyak mungkin. Draf Seterusnya dan Apa Yang Kita’re Membaca adalah dua kegemaran kami.

Anda’Saya ingin membuat laman web yang mudah untuk menyediakan tempat untuk orang mendaftar ke buletin anda, dan untuk menghantar contoh kandungan yang lalu. Kami menyukai templat Foundry oleh Squarespace, kerana ia’cukup berfokus pada tipografi – sesuai untuk membiarkan kata-kata anda bercakap!

11

Tulis kandungan bebas

Keramaian sampingan: menulis kandungan bebas

Jika awak’minat kembali disebabkan oleh idea buletin, atau penerbitan di Medium, maka kemungkinan Anda dapat menghasilkan sejumlah wang dari penulisan lepas.

Ramai orang gementar memasarkan diri sebagai penulis. Di sana’salah tanggapan bahawa anda harus menjadi F. Scott Fitzgerald seterusnya agar kerja anda layak dibayar. Tetapi kenyataannya adalah bahawa banyak penulisan komersial hanya dapat menjelaskan sesuatu dengan ringkas, dan dalam bahasa Inggeris. Dan tentu saja, ejaan dan tatabahasa yang baik adalah suatu keharusan.

Sekali anda’Setelah membina beberapa pengalaman sebagai freelancer, anda boleh menjana pendapatan antara $ 0.12 dan $ 0.20 setiap perkataan. Tetapi untuk sampai ke tahap ini, anda’Saya ingin membina profil yang baik, dan itu termasuk – anda’sudah meneka – laman web! Di sinilah anda dapat memaparkan contoh karya anda yang lalu, menulis catatan blog untuk menunjukkan minat anda, dan memberi orang jalan untuk menghubungi anda. Laman web ini oleh Wooden Writing adalah contoh yang bagus, dan templat portfolio kegemaran kami adalah Henson by Squarespace.

12

Proofread

hiruk pikuk: pembacaan bukti

Adakah anda ahli tatabahasa dan ejaan yang bermata elang, tetapi bukan peminat penulisan? Proofreading dapat menjadikan keramaian sisi yang sempurna.

Tetapi memulakan pembuktian adalah tidak’selalu perjalanan yang mudah. Bertentangan dengan kepercayaan popular, anda tidak’sebenarnya memerlukan ijazah Bahasa Inggeris untuk mengambil pekerjaan sebagai pembaca bukti bebas, tetapi anda perlu membuktikan nilai anda. Sebagai penulis, ini mudah – anda hanya boleh menghantar contoh karya anda dalam portfolio. Tetapi bagi pembaca bukti, anda’Saya mesti menunjukkan kemahiran anda dengan cara yang berbeza. Untuk mendapatkan pekerjaan pertama, anda’Saya mesti menawarkan harga yang sangat kompetitif, dan / atau bergantung pada rangkaian anda. Anda boleh menyemak pekerjaan membaca semula freelance di laman web seperti Freelance Writing Gigs.

Pastikan anda mengumpulkan testimoni dari pelanggan yang gembira. Dengan cara itu, anda dapat membina CV dalam talian yang memperincikan projek yang anda buat’telah diusahakan, dan mengemukakannya kepada pelanggan masa depan sebagai bukti bahawa salinannya akan berada di tangan yang selamat. Sekali lagi, terdapat banyak templat yang dapat digunakan untuk ini – kegemaran kami adalah Suhama by Squarespace, kerana ia meletakkan pelanggan anda di depan dan pusat untuk memberi kesan maksimum.

13

Buat kursus dalam talian

keramaian sampingan: kursus dalam talian

Jika awak’anda melihat-lihat hiruk pikuk yang berpusat pada tulisan, kerana kekurangan kemampuan anda dalam bidang ini, kemudian dengarkan: di sini’di mana anda boleh menjana wang hampir semua kemahiran yang anda miliki, dengan syarat anda’bersedia berkongsi.

Kursus secara peribadi sangat mahal, jadi’tidak hairanlah bahawa semakin banyak orang beralih ke kursus dalam talian untuk meningkatkan kemahiran. Udemy adalah salah satu laman web terbesar untuk kursus seperti ini, menawarkan segala-galanya dari tutorial Photoshop hingga tutorial keyakinan diri, dengan harga bermula dari sekitar $ 15 hingga beberapa ratus.

Kursus-kursus ini memerlukan masa yang agak lama untuk disatukan, tetapi apabila mereka berjaya’selesai, ia’sebahagian besarnya lepas tangan. Anda’Saya mesti membalas soalan, dan kadang-kadang mengemas kini bahagian, tetapi kerja keras akan dilakukan dengan berkesan. Udemy bahkan mempunyai pasukan sokongan Pengajar untuk membantu anda sepanjang perjalanan – dan ia’tidak hairanlah, memandangkan mereka’Saya akan mengambil 50% jualan anda melalui platform mereka. Itu’mengapa sekali lagi, sekali anda’kami telah mengumpulkan sedikit kegembiraan di laman web seperti Udemy, kami juga mengesyorkan untuk menawarkan kursus di platform anda sendiri, dengan menyediakan laman web mudah untuk menempatkan kandungan anda.

14

Menawarkan jawapan pakar

keramaian sampingan: jawapan pakar

Jika awak’seorang pakar yang berkelayakan dalam bidang anda, tetapi jangan’Dengan idea untuk membuat kursus dalam talian, anda boleh menjana sejumlah wang dengan memberi jawapan pakar untuk pertanyaan. Laman web seperti JustAnswer dan PrestoExperts membolehkan anda mendaftar sebagai pakar dalam apa sahaja dari Kewangan hingga Haiwan, walaupun anda’Saya perlu mengemukakan bukti untuk menyokong pilihan anda.

Sekali anda’kembali dan berjalan, ini boleh menjadi keramaian sampingan yang cukup menguntungkan. Di JustAnswer, anda boleh menjana pendapatan antara $ 20 hingga $ 50 + setiap soalan, sementara di PrestoExperts, anda dapat hasilkan $ 2 per minit.

15

Permainan di Twitch

keramaian sisi: Twitch

Sekiranya anda menganggap diri anda seorang pemain permainan profesional, kemungkinan anda’sudah mendengar mengenai Twitch. Sekiranya anda mempunyai tempat perlindungan’t, kita’Saya akan mengisi sebentar.

Twitch adalah laman web di mana anda boleh melakukan streaming permainan bermain video, dan juga menonton orang lain bermain permainan video. Ia’perkara yang tidak’Kedengarannya seperti perkara, tapi itu’sebenarnya satu perjanjian yang sangat besar; Twitch mempunyai lebih daripada 15 juta pengguna aktif setiap hari.

Seperti YouTube, anda dapat menjana wang daripada memaparkan iklan pada awal video Twitch anda. Kerana ia’adalah platform milik Amazon, itu’juga sangat mudah untuk membuat pautan Amazon afiliasi ke permainan atau produk lain. Anda mungkin dapat mengambil tawaran penajaan sekiranya anda mendapat jumlah tontonan yang mencukupi.

16

Jual t-shirt dalam talian

keramaian sampingan: menjual tshirt dalam talian

Semua orang tahu bahawa satu orang yang selalu mempunyai t-shirt yang sangat bagus. Sekiranya anda mempunyai kecurigaan bahawa anda sebenarnya adalah orang itu, maka dengarkan: anda boleh menjana wang menjual t-shirt secara dalam talian, tanpa perlu memproses pembayaran – atau bahkan memegang t-shirt.

Ya, kita’kembali serius. Dengan RedBubble, yang perlu anda lakukan ialah memuat naik reka bentuk anda – mereka’Saya akan menjaga yang lain. Pasti, potongan anda akan cukup kecil – tetapi memandangkan anda menang’Kami perlu melabur dalam stok, atau membayar kedai dalam talian, kami berpendapat’perjanjian yang cukup manis. Penyediaan ini sangat sesuai untuk projek sampingan kecil yang sebahagian besarnya akan menguruskan dirinya sendiri, dan ia’bukan hanya t-shirt, anda juga boleh memuat naik reka bentuk anda untuk casing telefon, seni dinding, dan sebilangan besar produk lain.

Satu-satunya kelemahan? Baiklah, biarkan’katakan satu atau dua orang sampai di sana terlebih dahulu. RedBubble sangat kompetitif, jadi anda juga’Saya juga ingin melakukan pemasaran produk anda. Kami’d suka mengatakan bahawa reka bentuk hebat anda akan menjual sendiri, tetapi dengan begitu banyak halaman produk yang ditawarkan, malah gaya terbaik akan memerlukan sedikit peningkatan.

Adakah anda mencari pasaran baru yang berkilat untuk dilancarkan? Lihat panduan kami di Cara Menjual CBD Dalam Talian jika awak’berasa lebih berani! 17

Melabur dalam saham dan saham

keramaian sampingan: aplikasi saham dan saham

Walaupun melabur dalam saham dan saham mungkin terdengar seperti aktiviti yang sangat besar’hanya untuk mereka yang ingin memasukkan wang besar, kenyataannya adalah dengan menggunakan sejumlah wang dengan bijak adalah kaedah terbaik untuk menjana lebih banyak wang.

Jadi, jika anda’anda telah memperoleh sedikit wang tambahan dari salah satu kesibukan dalam senarai ini, mengapa tidak membuatnya lebih jauh dengan melaburkannya? Suatu ketika dahulu, untuk mencari kejayaan di pasaran saham memerlukan beberapa jam kajian terperinci, dan pemantauan tren yang berterusan. Dan yang pasti, ini masih merupakan pilihan – tetapi kami lebih suka pendekatan aplikasi.

Robinhood adalah aplikasi pelaburan tanpa bayaran, tetapi lebih baik bagi mereka yang mempunyai idea tentang apa yang mereka ada’d suka melabur. Sementara itu, Swell Investing memfokuskan pelaburan pada syarikat yang memberi kesan positif kepada dunia. Di sana’pada dasarnya merupakan aplikasi pelaburan untuk sesiapa sahaja, tidak kira tahap pengalaman anda.

Pergi ke puncak 18

Transkrip video

Pergi ke puncak Keramaian sisi: transkrip video

Jika awak’seorang jurutaip berbakat, mentranskrip mungkin merupakan cara yang baik untuk anda menjana beberapa dolar tambahan. Anda’Saya ingin menjadi jurutaip pantas, kerana kebanyakan laman web akan membayar anda setiap jam audio atau video yang ditranskrip, dan bukannya per jam yang anda habiskan untuk mengerjakannya.

TranscribeMe secara meluas dianggap sebagai salah satu platform berbayar terbaik untuk transkrip, membayar antara $ 15 hingga $ 22 setiap jam audio (mereka yang mempunyai latar belakang Undang-undang atau Perubatan akan mendapat kadar yang lebih tinggi). Transkripsikan laporan saya purata pendapatan bulanan untuk jurubahasa menjadi $ 250, dan juga pendapatan bulanan tertinggi dilaporkan $ 2,200.

Pergi ke puncak 19

18 Hiburan Sampingan Dalam Talian Terbaik: Membungkusnya

Pergi ke puncak

Terima kasih kerana terus bersama kami ketika membongkar 18 kesibukan terbaik dalam talian kami untuk tahun 2020 – kami harap ada sedikit perkara untuk semua orang di sana!

Di sini’Senaraikan sekali lagi:

Seperti biasa, kami’d ingin mengembalikannya kepada anda, pembaca kami yang sangat bijak – ada petua utama untuk menghasilkan sedikit wang? Sebarang ‘cepat kaya’ skim yang harus kita elakkan seperti wabak? Adakah anda berjaya menjadikan pasukan anda menjadi pekerjaan sepenuh masa? Kami’d suka mendengar daripada anda! Sila kongsi pengalaman anda dalam komen, agar kami dapat terus menjadikan laman web ini sebagai sumber yang berguna dan bekerjasama.

Selamat bersiar-siar!

Pergi ke puncak

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map