6 Laman Web Direka Terbaik pada Tahun 2020 – Senarai Definitif!

laman web yang direka dengan baikReka bentuk laman web terbaik benar-benar membuat anda berfikir. Anda’telah mengklik dan menatal sepanjang hari, dan kemudian anda berhenti. Ini boleh berupa interaksi cerdik, foto fenomenal, atau sekadar sesuatu yang anda lakukan’tidak pernah dilihat sebelumnya. Apa pun, anda’terpikat semula.


Bagaimana? Ia’semuanya bergantung kepada trend pengalaman pengguna (UX) terkini. Dengan kata lain, perjalanan pelanggan. Dan meningkatkan perjalanan akan menjadikan laman web yang baik, menjadi laman web yang bagus. Dan, seperti semua perkara yang bergaya, UX sentiasa berubah.

Jadi mengapa bersusah payah dengan UX? Baiklah, jika anda’adalah perniagaan, laman web yang direka terbaik, ambil, libatkan dan jual. Pada dasarnya, ia akan menuntut pengguna’perhatian, jaga mereka di halaman dan, semoga, membawa kepada penukaran.

Bagi blogger dan portfolio, ini akan menjadikan mereka terus membaca dan berkongsi. Ia’perlu diingat bahawa 75% orang menilai laman web’kredibiliti bagaimana ia kelihatan. Jadi ia’sangat penting bahawa setiap pemilik laman web memberi tumpuan kepada pengguna.

Jadi, di bawah ini, kita’telah mengetengahkan trend UX terkini dan mengumpulkan enam reka bentuk laman web kegemaran kami pada tahun 2019. Mari’s lihat apa yang anda fikirkan…

Trend UX

Jadi apa’panas pada 2019? Biarkan’mulakan dengan asas: Tajuk. Lebih besar lebih baik tahun ini, dengan jenis huruf tebal yang dipadankan dengan animasi anggun menjadi lebih popular. Pengguna menghabiskan lebih sedikit masa di laman web hari ini, dan kira-kira 46% daripadanya akan keluar jika halaman tersebut ‘kekurangan mesej’.

Di sinilah tajuk utama yang banyak membantu, dan yang berwarna-warni juga. Satu kajian mendapati warna meningkatkan pengecaman laman web sebanyak 80%. Kami mengesyorkan kapsyen besar-besaran di Sans Serif dengan latar belakang yang berwarna dan bersih.

Oleh itu, untuk benar-benar menarik perhatian penonton anda, anda harus mengajak mereka berkunjung (yang menyeronokkan!), Bercerita dengan kandungan yang tidak dapat dilupakan. Animasi yang dicetuskan tatal adalah pencerita yang luar biasa, tetapi jangan’t terlalu rumit susun atur.

Ini hanyalah contoh, tetapi lakukan semua ini, dan kita’yakinlah anda’Saya akan mendapat ganjaran.

Serius Tanpa gula

Sedikit tetapi lebih dari cukup. Klise, ya, tapi itu’juga merupakan salah satu trend reka bentuk terpanas pada tahun 2019. Jenama air berkilau ini telah menghasilkan laman web yang sangat minimalis tetapi menimbulkan pemikiran.

Dicipta pada Ruang Squarespace, ia memaparkan warna yang berani di sebalik botol yang jelas (satu untuk setiap rasa), dengan aliran visual yang mudah dicari di bawah. Ia juga menampilkan logo berbentuk X di seluruhnya, memberikan pengiktirafan jenama penting.

laman web laman web tanpa gulaLaman utama yang sangat sederhana dan berwarna-warni ini sangat menarik perhatian.

Di WBE, kami katakan melepaskan minimum dalaman anda. Dengan membuang apa yang disebut oleh pereka ‘usaha kognitif’ iaitu reka bentuk pengguna yang rumit, anda menjadikan kehidupan lebih mudah bagi penonton anda. Halaman dimuat lebih cepat, yang mengurangkan kadar pentalan (pelawat yang keluar dari halaman pertama), dan fokus pada jenama anda’tujuan.

Dan bagaimana? Gunakan ruang putih dengan skema warna yang sederhana namun berbeza, fokus pada butiran kecil, seperti variasi logo, dan gunakan tajuk yang menerangkan setiap halaman dengan jelas.

Kod Tawaran SquarespaceGunakan Kod Tawaran "WBE" di Checkout untuk Diskaun 10%

Dapatkan Diskaun 10% dari Segala Pelan Squarespace

Bersedia untuk mencuba Squarespace? Kami mempunyai kod tawaran eksklusif untuk pembaca kami jimat 10% pada kos mana-mana rancangan Squarespace! Untuk menebus diskaun ini, masukkan:
Kod Tawaran: “WBE”
di daftar keluar.

Lemonade

Apabila syarikat insurans memberi anda lemon, buatlah limun. Ini adalah laman web yang mengubah permainan. Dengan menggunakan integrasi CUI (Antaramuka Pengguna Percakapan), ia menyediakan sebut harga insurans hanya dalam lima minit.

Lemonade juga merupakan contoh terbaik laman web satu halaman yang menarik. Berselerak dengan butang tindakan yang diletakkan dengan baik misalnya ‘Dapatkan Harga Dan Tukar’, ia’sangat senang dilayari. Berakhir dengan Maya, chatbot.

Maya berinteraksi dengan anda di peringkat manusia. Malahan dia mempunyai wajah! Reka bentuk web jenis ini sangat berkesan kerana interaksi penggunanya, dan ia boleh dipercayai. Peralihannya juga lancar, dengan borang jawapan yang dilabel dengan jelas.

Suka idea? Petua yang berguna adalah menulis skrip chatbot anda dalam segmen kecil, meramalkan setiap kemungkinan tindak balas pengguna. Dan ajarkan kesalahan ejaan pengguna yang paling biasa!

Kami suka Lemonade’Reka bentuk fokus UX, dari tajuk utama yang berani ‘Lupakan Semua yang Anda Ketahui Mengenai Insurans’ ke butang merah jambu. Walaupun chatbots bukanlah idea baru, kami percaya mereka’kembali antara muka masa depan, jadi naiklah.

chatbot laman web lemonade.comSalah seorang Maya’soalan mudah dan mesra menunjukkan bagaimana anda dapat merancang chatbot anda agar kelihatan lebih manusiawi.

Perdagangan Crypton

Satu untuk pencinta teknologi. Crypton Trading adalah pusat untuk cryptocurrency, menggunakan kecerdasan buatan untuk meramalkan arah aliran dan tempoh pembelian yang optimum. Bukan peminat crypto? Kami berpendapat bahawa animasi yang dipicu oleh tatal yang menakjubkan akan membuatkan anda terus membaca.

Dengan setiap tatal, sepucuk surat diturunkan, membentuk kalimat dengan santai. Anda akan dibawa dalam perjalanan kripto secara beransur-ansur. Tetapi jangan’jangan risau, terperinci, antara muka pengguna perbualan (UI) memudahkan untuk mencerna perkara teknikal – seperti belajar bahasa baru.

Adakah anda tahu JavaScript? Kemudian anda boleh menghidupkan halaman anda dengan tatal dengan mudah. Sekiranya tidak, maka jangan’bimbang. Sebilangan besar pembangun laman web mempunyai banyak ciri animasi untuk dipilih!

Walau bagaimanapun, nota ringkas. Satu kajian baru-baru ini oleh NNG, penyelidik pasaran UX, mendapati kebanyakan pengguna mengalami kelajuan halaman yang perlahan kerana animasi tatal yang terlalu banyak digunakan, dan mendapati konsep umum menjengkelkan apabila berlebihan. Oleh itu, bersusah payah mencetuskan pencetus ini, atau berisiko mengosongkan pengunjung anda.

laman web laman web crypton tradingCrypton’mesej alu-aluan interaktif memberi kesan serius.

epal

Sama seperti pai buatan sendiri, senarai laman web cemerlang boleh’t pergi tanpa Apple. Dan syarikat gergasi inovatif telah berjaya tahun ini.

Kami bercakap dengan Ganesh, seorang Arkitek Senior UX di MVF Global, yang mengatakan bahawa dia menyukai mereka “gambar sensasi hiper-realistik yang diambil dari sudut unik untuk mempromosikan produk mereka”. Dia juga berkata “ia’Pencahayaan unik yang benar-benar membuat iPhone melompat keluar di laman web mereka.”

laman web iphone appleepal’s foto produk iPhone Xs yang menakjubkan sungguh menonjol.

Ok, tidak semua orang boleh bersaing dengan ini. Kami mendapatnya. Tetapi prinsip terasnya tetap sama: gambar produk berkualiti tinggi dijual. Oleh itu, luangkan masa (dan wang, tentu saja) ke dalam foto anda, dan fikirkan tentang siapa yang membeli.

Adakah anda ingin memberi inspirasi dengan cadangan penggunaan? Atau sekadar memberitahu dengan jarak dekat yang bersih? Lagipun, gambar bernilai seribu perkataan. Dan (berpotensi) seribu penukaran.

Leandro Pedretti

Ingin membina kehadiran dalam talian peribadi anda? Portofolio tidak’jauh lebih baik daripada Leandro Pedretti’laman web yang merangsang secara visual, dibuat pada Wix. Tajuk itu menampilkan video penuh yang memaparkan syarikat’kemahiran reka bentuk. Satu klik dan anda’kembali kagum.

Bagaimana video berkesan? Mereka membangkitkan emosi. Jauh lebih daripada gambar. Oleh itu, kami mengesyorkan anda memanfaatkan peningkatan kelajuan internet selagi anda boleh. Tetapi pastikan kandungannya pendek dan manis, dengan bisu automatik diaktifkan. Di sana’tidak ada yang lebih buruk daripada kebisingan laman web yang tidak dapat dikesan, bukan? Ia’seperti ingin mencari lalat di bilik anda.

tajuk laman web leandro pedrettiLeandro Pedretti menarik pengunjung dengan tajuk video.

Harry

Lelaki’syarikat pisau cukur, Harry’s, memaksimumkan prestasi mudah alih dengan penampilan yang dicukur bersih. Langkah bijak, memandangkan tinjauan baru-baru ini mendapati 83% pembeli di seluruh dunia merancang untuk membuat pembelian mudah alih dalam masa terdekat.

Jika awak’membina semula kedai e-dagang, pertama, pastikan anda melabur dalam tema responsif mudah alih terkini. Kemudian, tunjukkan pengguna anda’ tugas yang paling biasa dengan jelas (mis ‘Mulakan Percubaan’), buat promosi dengan mudah diketepikan, dan buat menu menjadi pendek!

Laman web e-dagang anda juga harus memaparkan foto produk profesional. Ini meningkatkan kepercayaan jenama dan mempamerkan stok anda tanpa kedai batu bata. Inilah yang kami sukai tentang Harry’s, yang dibina menggunakan Shopify

laman web laman web mudah alih harrysHarry’s adalah contoh utama tema mudah alih yang bersih dan mudah dilakukan dengan baik.

Laman Web Direka Terbaik: Kesimpulan

Dan di sana kita memilikinya. Enam dari laman web terbaik yang dirancang pada tahun 2019. Jadi mari’baca semula apa yang kita sukai mengenai halaman ini:

 1. Serius Tanpa gula – Minimalis yang luar biasa.
 2. Lemonade – Pengguna fokus, dengan interaksi inovatif.
 3. Crypton Berniaga – Animasi tatal yang hebat.
 4. epal – Foto produk yang hebat.
 5. Leandro Pedretti – Pengepala video.
 6. Harry’s – Dibuat untuk telefon bimbit.

Anda boleh menjadikan penampilan anda juga bagus, dengan sedikit pemikiran. Pertama, ketahui khalayak anda. Buat laman web yang sesuai untuk mereka, dan fikirkan estetika. Adakah pengikut anda yang gemar teknologi akan menikmati animasi? Atau adakah produk berani anda tidak memerlukan alat bantu visual.

Apa sahaja laman web anda, jangan lupa siapa yang akan membaca, mengklik dan menatal. Terus mengikuti trend reka bentuk, dan anda juga boleh memiliki laman web yang benar-benar membuat orang berfikir.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map