Cara Menggunakan Latar Belakang Video Di Laman Web Anda – Cara Yang Betul!

Saya tertanya-tanya apa awak’melihat semula?

cara menggunakan latar belakang video di laman web andaSumber: 11coffee.co.uk


Saya yakin perhatian anda secara automatik disesuaikan dengan latar belakang video, bukan? Ia’hampir mustahil untuk mengabaikannya ketika bergerak.

Di sana’s tidak salah dengan anda – itu’hanya sifat manusia dan bagaimana kita secara sedar sedar memutuskan di mana kita harus memberi perhatian.

Kita mudah terganggu oleh apa sahaja yang bergerak – sama seperti anjing yang mengabaikan segala yang ada di dunianya untuk mengejar tupai kecil yang menjengkelkan itu!

“Baiklah, anda membuat saya melihat video bodoh anda, apa kaitannya dengan reka bentuk laman web saya?”

Soalan yang hebat dan saya’saya gembira awak bertanya.

Latar belakang video di laman web anda, jika digunakan dengan betul, dapat membantu anda menangkap pengunjung laman web anda’ perhatian juga!

Latar belakang video adalah salah satu trend reka bentuk laman web yang paling popular yang nampaknya tetap ada di sini.

Pemasar menyukai latar belakang video kerana mereka menjadikan laman web kelihatan moden dan menimbulkan rasa kesenian yang dapat dilihat oleh gambar latar yang statik’t sepadan dengan.

Banyak pakar penukaran laman web dan orang biasa melihat pelawat mereka tinggal di laman web mereka lebih lama dan lebih cenderung untuk mendaftar atau memilih tawaran produk / perkhidmatan mereka.

138% peningkatan penukaran ketika beralih ke latar belakang video di laman utama.

Sumber: FoodBloggerPro

Saya’Saya mengakui – peningkatan 138% terdengar luar biasa dan mencabar untuk dicapai setiap hari.

Perlu diingat bahawa angka tinggi itu adalah dari ujian yang dijalankan oleh profesional pengoptimuman penukaran / perniagaan yang melakukan ini untuk mencari nafkah. Jadi ia’wajar untuk mengatakan bahawa tidak semua orang yang menjalankan laman web DIY akan melihat peningkatan yang serupa, hanya dengan menambahkan latar belakang video ke laman web mereka.

Walau bagaimanapun, walaupun peningkatan dalam penglibatan dan penukaran 10% – 20% tidak masuk akal bahkan untuk pemilik laman web kali pertama tanpa bantuan profesional – jika anda menggunakan latar belakang video di laman utama anda dengan cara yang betul!

Bayangkan jika anda mengumpulkan pelanggan buletin e-mel sehingga anda dapat mengikuti promosi khas atau berkongsi perbincangan menarik untuk membina jenama anda.

Pertimbangkan apa yang dapat dilakukan oleh peningkatan 20% pelanggan terhadap perniagaan anda? Ini boleh bermakna lebih banyak penjualan dan / atau kesedaran jenama yang lebih tinggi!

Semua ini dapat dilakukan sekiranya anda dapat menarik perhatian pengunjung anda’ perhatian dengan lebih berkesan – dengan menggunakan latar video.

Ini bukan sekadar idea hipotesis. Banyak kajian kes kehidupan nyata telah menunjukkan berapa banyak perniagaan yang berjaya dengan menggunakan latar belakang video untuk meningkatkan penjualan.

Seperti semua perkara dalam hidup, ada cara yang betul dan cara yang salah untuk melakukan sesuatu.

Walaupun dengan sesuatu yang luar biasa seperti latar belakang video, anda masih boleh mengacaukannya dan akhirnya merosakkan keseluruhan reka bentuk dan pengalaman laman web anda – jika anda tidak’mematuhi beberapa peraturan asas.

Oleh itu, memahami cara mengelakkan kesilapan asas ketika menggunakan latar belakang video di laman utama anda dapat memberi anda peluang yang lebih tinggi untuk berjaya dalam meningkatkan reka bentuk web anda.

Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda semua langkah dan amalan terbaik yang harus anda ambil untuk menggunakan latar video dengan berkesan:

 1. Cara menggunakan latar video dengan cara yang betul?
 2. Tempat mencari video untuk laman web anda?
 3. Cara menambah latar belakang video ke laman web anda?

Biarkan’mulakan….

Cara Menggunakan Latar Belakang Video – Cara Yang Betul

“Saya hanya perlu melekatkan video rawak di latar belakang laman web saya dan saya’Saya akan mendapat hasil penukaran yang lebih baik!”

Sekiranya ini yang anda fikirkan, maka semoga berjaya kerana anda’Saya memerlukannya.

Kami di WBE don’percaya pada tuah.

Kami percaya sesiapa sahaja yang mempunyai sedikit kemahiran membina laman web juga boleh berjaya merancang laman web profesional – jika anda hanya mengikuti beberapa peraturan mudah (seperti panduan reka bentuk lain ini kami’telah dibuat khas untuk mereka yang berkeluarga’dilahirkan dengan reka bentuk yang baik).

Sesuai dengan kepercayaan kita, kita’telah membuat peta jalan yang boleh anda ikuti dengan mudah untuk mendapatkan hasil yang luar biasa.

Bahagian 1: Bilakah Anda Perlu Menggunakan Latar Belakang Video di Laman Web Anda?

Latar belakang video paling berkesan apabila anda menggunakannya untuk (1) membuat getaran, (2) untuk menetapkan nada atau (3) untuk menimbulkan reaksi emosi.

Biarkan’s lihat beberapa contoh:

Contoh # 1: Perniagaan, Perkhidmatan, Organisasi

Latar belakang video berfungsi untuk kebanyakan laman web profesional, sama ada anda menjalankan klinik, perniagaan perundingan, atau agensi reka bentuk.

Anda boleh menggunakan latar belakang video untuk menunjukkan klip kehidupan kakitangan anda atau bahkan proses menolong pelanggan. Ini memberi peluang kepada calon pelanggan anda untuk mengenali anda sebelum bercakap dengan anda. Ini juga menggambarkan gambaran visual yang sangat jelas mengenai apa yang dapat mereka harapkan dari perniagaan anda.

cara menggunakan latar belakang video di laman web andaKlik untuk Main – Sumber: Premisehealth.com

Premise Health adalah penyedia perkhidmatan kesihatan swasta. Perhatikan bagaimana mereka menggabungkan klip video orang yang berlari dan melakukan yoga, dengan klip orang yang bercakap dengan doktor.

Ini membantu mewujudkan perasaan kesihatan dan kesejahteraan – pada dasarnya bagaimana Kesihatan Premis dapat meningkatkan kehidupan anda.

cara menggunakan latar belakang video di laman web andaKlik untuk Main – Sumber: Grainandmortar.com

Biji-bijian & Mortar adalah agensi reka bentuk. Contoh ini menarik kerana menunjukkan bahawa anda tidak’selalu perlu mempunyai latar belakang video halaman penuh untuk mendapatkan faedah yang serupa. Mereka hanya memaparkan video di bahagian tajuk halaman yang tidak lebih dari separuh harta tanah skrin.

Video menunjukkan kerjasama harian kakitangan (sesi strategi) dan bagaimana mereka membuat penyelesaian reka bentuk untuk pelanggan mereka.

Contoh # 2: Produk Fizikal atau Digital

Latar belakang video juga berfungsi dengan baik jika anda menjual produk.

Buat video yang menunjukkan orang menggunakan produk anda, sehingga mereka dapat melihat pengalaman menggunakannya secara visual.

Kuncinya di sini adalah untuk memberi inspirasi kepada jenis kehidupan pelanggan anda sekiranya mereka membeli dan menggunakan produk anda. Dengan menunjukkan gaya hidup tertentu kepada mereka, anda membuat mereka menginginkan apa yang anda tunjukkan kepada mereka. Pemasaran 101 barangan klasik.

Pada dasarnya, anda’sudah meyakinkan mereka sebelum mereka membaca kata isyarat di laman web anda!

cara menggunakan latar belakang video di laman web andaKlik untuk Main – Sumber: Fitradio.com

Fit Radio adalah aplikasi muzik untuk bersenam. Video ini sangat berkesan untuk menunjukkan kepada bakal pelanggannya betapa senangnya bersenam dengan aplikasi.

Anda boleh menggunakan idea ini untuk menunjukkan bagaimana kehidupan ketika menggunakan produk fizikal atau produk digital / pendidikan (mis. Belajar bahasa kedua dan perjalanan).

Contoh # 3: Pengalaman (Acara, Lawatan, Perhotelan)

Latar belakang video sangat berkesan untuk mewujudkan rasa keseronokan atau getaran, jadi mengapa tidak menggunakannya untuk membawa penonton anda dalam pengembaraan?

Ini berfungsi dengan baik jika anda adalah perancang acara, kendalikan B&B atau hotel, pemandu pelancong atau apa sahaja yang berkaitan dengan pengalaman destinasi.

cara menggunakan latar belakang video di laman web andaKlik untuk Main – Sumber: Visithumboldt.com

Contoh laman web menggunakan salah satu kegunaan latar belakang video kegemaran saya kerana mempromosikan pelancongan ke California’s Pantai Redwood.

Video membawa anda dalam perjalanan di rantau ini dan mencipta jalan cerita atau pengalaman yang serupa dengan Alice in Wonderland. Ini sangat berkesan sehingga membuatkan saya ingin merancang perjalanan ke sana!

Contoh # 4: Lokasi Fizikal (Restoran, Hotel, Galeri, Kedai)

Restoran, kafe, hotel, kedai atau persekitaran fizikal dapat menggunakan latar belakang video untuk menunjukkan lokasi mereka dan memberikan lawatan visual kepada pelanggan mereka.

Anda dapat mengawal pengalaman visual mereka di layar, dan merupakan kaedah yang sangat mudah tetapi berkesan untuk mewujudkan keinginan untuk mengunjungi lokasi fizikal anda!

cara menggunakan latar belakang video di laman web andaKlik untuk Main – Sumber: Vandalnewyork.com

Vandal adalah restoran di New York. Mereka menggunakan latar belakang video untuk mempamerkan reka bentuk dalaman yang bergaya untuk menarik anda pergi dan berkunjung.

cara menggunakan latar belakang video di laman web andaKlik untuk Main – Sumber: Wix.com

Walaupun ini adalah templat latar belakang video dari Wix dan bukan a “hidup” laman web, videonya sangat bagus (klik di atasnya untuk melihat sendiri).

Ini menunjukkan chef menyadur makanan segar dari kuali. Mulut anda mula menyiram hanya dengan melihatnya – sekurang-kurangnya ia berfungsi untuk saya seperti yang saya miliki’saya belum makan tengah hari (pada waktu saya’saya menulis ini pula!) Video ini sangat berkesan!

Kami hanya menggaru permukaan perniagaan atau laman web apa yang boleh menggunakan latar belakang video:

 • Spa – anda dapat mewujudkan rasa mewah, tenang, dan santai dengan menunjukkan klip rawatan popular dan tetamu yang senang menggunakan kemudahan.
 • Hotel / B&B / Sewaan Percutian – anda boleh menunjukkan video tempat penginapan, perkhidmatan yang anda sediakan dan aktiviti berdekatan untuk mewujudkan keseronokan dan rasa pengembaraan.
 • Perniagaan / Produk – anda boleh mencipta jenama yang lebih kuat dengan menggunakan video yang menyatakan intipati produk anda. Contohnya, jika anda menjual peralatan sukan, anda dapat menunjukkan klip orang yang bersenam dan bersenang-senang – memberi inspirasi kepada pengunjung laman web anda untuk ingin mempunyai pengalaman dan hasil yang serupa.

Senarai terus berjalan dan anda hampir dapat memanfaatkan latar belakang video tidak kira apa jua laman web anda.

Sekarang, lihat laman web anda sendiri dan bayangkan bagaimana latar belakang video dapat membantu mengubah reka bentuk anda dan meningkatkan pengenalan jenama dan pengguna anda ke tahap seterusnya.

Sekiranya anda tidak’Kami belum menyediakan laman web, kami’Saya akan menunjukkan beberapa pilihan di bawah ini di mana anda boleh mencari pembina laman web yang menawarkan keupayaan latar belakang video.

Kami menjalankan penyelidikan sendiri untuk menentukan pembangun laman web mana yang terbaik untuk tujuan yang berbeza. Ikuti kuiz kami untuk mendapatkan cadangan bahawa’disesuaikan dengan keperluan anda.

Bahagian 2: Bila Anda TIDAK DAPAT Menggunakan Latar Belakang Video di Laman Web Anda?

Walaupun latar belakang video sangat berkesan dalam menarik perhatian, ini dapat menjadi bumerang jika anda ingin penonton anda memfokus pada kandungan yang sangat spesifik di laman web anda.

Kenapa? Kerana video berpotensi menarik perhatian terlalu banyak dan jadi jika ia digunakan terlalu agresif, video tersebut dapat mengatasi isi kandungan lain yang ingin Anda fokuskan oleh pengunjung anda.

Inilah sebabnya mengapa latar belakang video pada umumnya bukan idea yang baik jika anda mempunyai perkhidmatan atau produk yang kompleks yang memerlukan penjelasan terperinci untuk difahami oleh penonton anda.

Dalam situasi seperti ini, latar belakang video mungkin mengalihkan perhatian pengunjung anda daripada memfokuskan pada perkara-perkara tertentu dan penting.

Oleh itu, tinjau laman web dan perniagaan anda dan lihat apakah anda sesuai dengan profil ini. Alat reka bentuk seperti latar belakang video bertujuan untuk membantu meningkatkan pengalaman. Sekiranya ia tidak’untuk menjadikan laman web anda lebih baik, jangan’berasa tertekan untuk menggunakannya.

Latar belakang video adalah alat untuk membantu meningkatkan pengalaman laman web anda. Sekiranya alat ini tidak’sesuai dengan laman web atau profil perniagaan anda – jika ragu-ragu, tinggalkan!

Bahagian 3: 5 Peraturan Emas yang Perlu Dipatuhi Semasa Menggunakan Latar Belakang Video

Walaupun kandungan video yang berbeza berfungsi dengan baik untuk laman web yang berbeza, ada beberapa “peraturan dummy-proof” yang boleh digunakan untuk membantu anda membuat pengalaman terbaik untuk laman web anda.

Ini bukan senarai yang mengakhiri semua senarai, tetapi ini adalah titik permulaan yang baik untuk mengarahkan anda ke jalan yang betul supaya anda dapat mengelakkan beberapa kesalahan yang sangat biasa, tetapi mematikan.

Peraturan # 1: Hanya gunakan video dengan tujuan

Video dengan tujuan membantu memperkuatkan jenama anda atau mesej yang ingin anda sampaikan.

Sebagai contoh, jika anda seorang akauntan, anda harus’t tunjukkan video yang menyoroti beberapa pemandangan indah dari Pegunungan Alpen Swiss! Walaupun kelihatan cantik, mungkin tidak’mempunyai banyak kaitan dengan perniagaan anda atau mewakili siapa diri anda. Dengan kata lain, video tersebut mungkin tidak relevan dan gagal menonjolkan perniagaan anda.

Selain itu, ia mungkin mengelirukan bakal pelanggan anda: “Adakah ini kedai bekalan gear luaran? Atau laman web ini menjual saya pakej percutian ke Switzerland?“

Pastikan video yang anda pilih untuk latar belakang anda memenuhi kehendak halaman utama anda.

Peraturan # 2: Don’t membiarkan video anda bersaing dengan kandungan anda

Anda mungkin akan mempunyai teks atau beberapa jenis kandungan di atas latar belakang video anda. Oleh itu, pastikan video tidak menjejaskan kebolehbacaan kandungan anda di atas video.

Sekiranya berlaku, pelawat anda akan sukar membaca maklumat tersebut.

Bagaimana anda melakukannya?

Pilihan 1: Pilih warna kandungan yang berbeza

Pastikan warna kandungan anda (seperti teks, butang) berbeza dengan video anda.

Contohnya, jika anda mempunyai video yang lebih gelap, gunakan warna putih pada logo, butang dan teks anda. Ini akan menjadikannya muncul.

Sekiranya anda menggunakan video yang lebih ringan, gunakan warna yang lebih berwarna atau lebih gelap dalam kandungan anda.

Teknik ini dapat membantu mewujudkan kontras yang anda perlukan supaya kandungan anda tidak menyatu dengan latar belakang video.

cara menggunakan latar belakang video di laman webSumber: Fitradio.com

Fit Radio berfungsi dengan baik dalam menonjolkan kandungan dengan menggunakan warna putih dan kuning. Mereka benar-benar muncul dari latar belakang video yang lebih gelap.

Pilihan 2: Hamparkan latar belakang video anda dengan skrin gelap atau terang

Sekiranya anda menggunakan latar belakang video yang sangat bersemangat dengan banyak perincian, ia boleh menjadikan kandungan anda sukar dibaca walaupun anda menggunakan warna kontras yang betul dalam kandungan anda.

Ini adalah ketika anda ingin mengurangkan intensiti latar belakang video anda dengan lapisan gelap atau terang.

Ini akan menjadikan latar belakang video anda lebih gelap atau lebih terang daripada yang asal dan meredam segala perincian yang menjadikan kandungan anda sukar dibaca.

cara menggunakan latar belakang video di laman webcara menggunakan latar belakang video di laman webContoh Overlay Gelap – Contoh Overlay FortyLight – Cobble Hill

Pilihan 3: Hamparkan latar belakang video anda dengan warna

Anda juga boleh melapisi video anda dengan warna. Ini memberi anda kesan yang sama seperti pilihan 2 di atas, dengan faedah tambahan untuk mencipta penjenamaan yang lebih kuat ketika anda menggunakan warna jenama anda sebagai hamparan anda.

Dalam kebanyakan kes, warna kandungan putih akan berfungsi dengan baik dengan hampir semua lapisan warna.

cara menggunakan latar belakang video di laman webSumber: Makmal Fokuscara menggunakan latar belakang video di laman webSumber: Harbrcara menggunakan latar video di laman webSumber: Sudio Wolf

Peraturan # 3: Gunakan klip video pendek yang gelung

Kelajuan memuatkan laman web anda menjadi perhatian besar ketika menggunakan latar belakang video, kerana fail video mungkin besar dan mungkin memakan masa lebih lama untuk dimuat.

Penyelidikan menunjukkan bahawa kelajuan memuatkan laman web yang rendah dapat menyebabkan pengunjung anda meninggalkan laman web anda sebelum waktunya, dan mungkin menurunkan kedudukan mesin pencari anda..

Kunci untuk meningkatkan kelajuan memuatkan laman web anda ketika menggunakan latar belakang video adalah memastikan video pendek dan fail video kecil.

Rule of Thumb: Cuba hadkan video hingga 5-10 saat, dan saiz fail video menjadi 6MB atau kurang. Anda boleh mengulangi video anda secara berterusan untuk memberi kesan bahawa video lebih panjang daripada yang sebenarnya.

Anda’tidak membuat gambar bergerak di sini, jadi jika ukuran fail video anda terlalu besar, pastikan anda memendekkannya dan / atau mengurangkan kualiti video.

Sekiranya anda memerlukan bantuan dengan mengedit video anda dengan panjang dan ukuran yang tepat tetapi jangan’Untuk mengetahui cara melakukannya sendiri, Fiverr.com adalah pilihan terbaik di mana anda boleh mendapatkan sedikit bantuan profesional dengan sedikit penyuntingan, dengan kos yang sangat berpatutan.

Peraturan # 4: Gunakan video tanpa audio

Audio yang dimainkan secara automatik setelah halaman web dimuatkan sebagai salah satu perkara yang paling menjengkelkan ketika datang ke pengalaman laman web – terutamanya jika ia mula meletup ketika anda berada di pejabat!

Latar belakang video dimainkan secara automatik semasa anda memuatkan laman web. Oleh itu, jika video anda mempunyai audio, ia juga akan dimainkan secara automatik.

Oleh itu, jika klip video anda disertakan dengan audio, keluarkannya (gunakan Fiverr.com) atau bisamkan audio.

Peraturan # 5: Jangan sekali-kali menunjukkan kawalan video

Saya’telah melihat berulang kali orang mahu menambah atau memaparkan kawalan video dalam tajuk video atau latar belakang.

Satu perkara penting untuk anda ingat adalah bahawa ia hanya latar belakang video. Don’t memperlakukannya dengan cara yang sama seperti pemain video di halaman.

Sekiranya anda menambahkan kawalan video, ia akan bertentangan dengan tujuan latar belakang video dan mengubahnya daripada hanya menjadi latar belakang ke item video utama, kecuali tanpa suara dan dimainkan secara berterusan dalam satu gelung.

Sekiranya anda ingin memasukkan video pengajaran atau maklumat ke laman web anda, maka jangan’t menggunakannya sebagai latar belakang anda. Cukup gunakan susun atur halaman biasa, dan tambahkan pemain video untuk memainkan video itu.

Semasa anda mencuba trend reka bentuk baru (seperti latar belakang video), kuncinya adalah meningkatkan penglibatan pengguna – bukan mengurangkannya. 5 peraturan di atas membantu anda mencapainya.

Sekarang anda tahu bagaimana menggunakan latar belakang video dengan cara yang betul, biarkan’Lihat bagaimana anda boleh menambahkan latar belakang video ke laman web anda.

Tempat Mencari Video Untuk Laman Web Anda

Cabaran pertama anda adalah mencari video yang sesuai untuk laman web anda.

Perlu diingat peraturan # 1 dari atas, dan pastikan video yang anda pilih membantu menyampaikan nilai dan memperkukuhkan jenama anda.

Beberapa latar belakang video terbaik kami’dilihat adalah dibuat khas. Dengan teknologi pada masa kini, anda boleh merakamnya sendiri dengan kamera digital atau dengan iPhone anda. Ingat ia tidak’Tidak semestinya sempurna, ini benar terutamanya jika anda menggunakan overlay gelap, terang atau warna pada video anda.

Sekiranya anda memerlukan bantuan dengan penyuntingan video, anda boleh menemui banyak profesional bebas yang berpatutan:

 • Upwork (sebelumnya oDesk & Elance)
 • Fiverr

Sekiranya anda tidak’Untuk merasa selesa membuat video anda sendiri, anda boleh menggunakan video stok percuma atau berbayar.

Video saham ini sangat bagus dalam mewujudkan suasana tertentu. Perbezaan antara video stok percuma berbanding berbayar adalah kualiti dan pilihan. Oleh itu, kami mencadangkan agar anda memeriksa sumber berbayar dan percuma.

 1. VideoHive: Kami’pernah menggunakan ini pada beberapa kesempatan ketika kami mencari latar belakang video dan kami juga menemui beberapa klip yang bagus ketika membuat video promosi perniagaan. Video cukup berpatutan dengan kebanyakannya bermula dari $ 5 hingga $ 35. Mereka mempunyai banyak pilihan sehingga anda’Saya mempunyai peluang yang baik untuk mencari apa yang anda’mencari semula di sana.
 2. Sumber Video Percuma: Majalah Video Digital mempunyai catatan yang baik mengenai 25 sumber video percuma teratas. Ini juga merupakan tempat yang baik untuk memulakan pencarian.

Cara Menambah Latar Belakang Video ke Laman Web Anda

Segala-galanya sejauh ini agak mudah – peraturan apa yang harus diikuti untuk mengelakkan kesilapan biasa dan tempat mencari video anda.

Sekarang datang bahagian yang lebih sukar – bagaimana anda mengatur video sebagai latar belakang halaman anda?

Ini semudah mengklik butang atau sama sukarnya dengan menulis semula kod ke laman web anda.

Betapa mencabarnya untuk menambahkan latar belakang video di laman web anda bergantung pada pembangun laman web mana yang anda gunakan!

Sekiranya Anda Menggunakan WordPress

Sekiranya anda menggunakan WordPress, anda mempunyai dua pilihan untuk menambahkan latar belakang video:

 1. Gunakan tema yang menyokong latar belakang video; atau
 2. Gunakan pemalam latar video.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan pemalam latar video, anda’Saya mesti mengujinya terlebih dahulu untuk melihat sejauh mana ia berfungsi. Juga, pastikan ia sesuai sepenuhnya dengan tema WordPress semasa anda sehingga ia menang’menyebabkan konflik yang mungkin berlaku “rehat” laman web anda.

Sebagai alternatif, periksa sama ada tema anda mempunyai fungsi latar video yang sudah menjadi sebahagian daripada reka bentuk. Sekiranya ia berlaku, maka ia’senang untuk mengaktifkannya.

Sekiranya tema anda tidak’mempunyai fungsi latar belakang video terbina dalam, anda mungkin perlu mencari tema yang mempunyai fungsi bawaan. Kelemahannya ialah anda’Saya perlu mengubah reka bentuk laman web anda dengan tema baru. Oleh itu, timbangkan pilihan anda dan lihat mana yang sesuai dengan keperluan anda.

Sekiranya Anda Menggunakan Seret & Jatuhkan Pembina Laman Web

Bagaimana jika anda tidak menggunakan WordPress, tetapi drag & jatuhkan pembangun laman web seperti Wix, Squarespace, Weebly atau pembangun kedai dalam talian seperti Shopify?

Sekiranya anda menggunakan Weebly, tidak mudah untuk menambahkan latar belakang video tanpa mengetahui cara membuat kod.

Walaupun Weebly terkenal sebagai salah satu pembangun laman web termudah untuk digunakan, dan memberi anda kemampuan untuk menambahkan latar belakang video dengan pengekodan tersuai, mereka tidak’mempunyai latar belakang video asli yang dibina.

Penyelesaiannya adalah menggunakan gambar GIF animasi sebagai gambar latar anda. Anda tidak akan mendapat kualiti gambar yang sama dengan video sebenar, tetapi anda akan mendapat latar belakang gerakan.

Jadi, pembangun laman web mana yang membolehkan anda menambahkan latar belakang video dengan mudah?

Wix, Squarespace dan Shopify boleh!

# 1 Latar Belakang Video Wix

Menggunakan Wix adalah cara paling mudah untuk menambah dan mengurus latar belakang video dengan kemahiran pengekodan sifar. Anda boleh membaca ulasan terperinci mengenai mereka di sini.

Menambah latar belakang video semudah menambahkan gambar dengan Wix. Berikut adalah video yang menunjukkan kepada anda bagaimana ini berfungsi:

(Klik pada gambar untuk memainkan video)

Tema Latar Belakang Video Wix:

Berikut adalah beberapa tema Wix yang boleh anda cuba secara percuma untuk memaparkan latar belakang video di laman web anda. Hanya perlu beberapa klik untuk memuat naik video anda – tidak memerlukan pengekodan teknikal.

Selanjutnya, Wix memberi anda fungsi penyuntingan latar belakang video tertentu, seperti kemampuan untuk mengkonfigurasi pola atau warna overlay untuk latar belakang video Anda, atau menyesuaikan fungsi loop video.

Mereka mempermudah anda agar latar belakang video anda berfungsi dalam beberapa minit.

templat tema laman web latar belakang video wixtemplat tema laman web latar belakang video wixtemplat tema laman web latar belakang video wixtemplat tema laman web latar belakang video wixtemplat tema laman web latar belakang video wixtemplat tema laman web latar belakang video wix

(Klik pada mana-mana gambar di atas untuk melihat tema sebenar dengan latar belakang video)

# 2 Latar Belakang Video Squarespace

Pertama sekali, Ruang Squarespace adalah salah satu pembangun laman web berorientasikan reka bentuk terbaik di pasaran sekarang.

Jadi ia’tidak mengejutkan bahawa mereka menjadikan penambahan latar belakang video ke laman web anda mudah dan elegan. Anda boleh membaca ulasan terperinci mengenai mereka di sini.

Latar Belakang Video Squarespace

Anda boleh memuat naik video anda ke YouTube atau Vimeo, kemudian memasukkan alamat web video ke dalam editor Squarespace, dan itu’s mengenainya.

Hanya perhatikan bahawa tidak semua templat Squarespace menyokong latar belakang video. Anda’Saya akan mencari senarai templat yang menyokong ciri ini di sini (bersama dengan tutorial mengenai bagaimana latar belakang video berjalan dan berjalan).

Squarespace juga membolehkan anda mengedit tampilan dan nuansa latar belakang video dengan alat penyuntingan seperti penapis bergaya, warna overlay, dan kecepatan main balik. Ini memberi anda kemampuan untuk menambahkan sedikit penyesuaian pada reka bentuk anda.

# 3 Latar Belakang Video Shopify

Shopify membolehkan anda menambahkan latar belakang video dengan cara yang sama seperti laman web WordPress. Oleh itu, anda boleh melakukannya dengan menggunakan tema yang menyokong latar belakang video atau anda boleh menggunakan pemalam latar video yang terdapat di Shopify’kedai aplikasi s.

Jika dibandingkan dengan Wix dan Squarespace, memerlukan lebih banyak kerja untuk menambahkan latar belakang video di Shopify. Tetapi ini adalah pilihan yang lebih baik untuk anda jika anda menjalankan perniagaan e-dagang (Shopify adalah salah satu pembangun e-dagang terbaik di pasaran sekarang. Anda dapat melihat ulasan kami tentang mereka di sini).

Latar Belakang Video ShopifyKlik gambar untuk melihat tema Shopify

Pada masa ini, tema latar video agak terhad di Shopify’s Tema Kedai. Anda mendapat lebih banyak pilihan jika anda mencari Tema Latar Belakang Video Shopify di penyedia pihak ketiga seperti Themeforest.

Perlu diingat semua tema yang ada di Shopify’s Tema Kedai ditayangkan, disetujui dan disokong oleh Shopify.

Sebagai perbandingan, Tema Shopify dari penyedia pihak ketiga tidak menjalani Shopify’proses saringan langsung. Walaupun saya tidak mengatakan tema pihak ketiga tidak begitu baik, saya hanya ingin anda dimaklumkan sekiranya anda mempertimbangkan untuk membeli dari pihak ketiga.

Kesimpulan – Pengambilan

Menggunakan latar belakang video boleh menjadi aset reka bentuk yang bagus jika anda tahu menggunakannya dengan betul. Dengan mengikuti 5 peraturan keemasan kami di atas, anda akan berada di depan permainan!

Ingat, orang yang berbeza bertindak berbeza terhadap pelbagai video. Oleh itu, pertimbangkan untuk menguji beberapa video untuk melihat mana yang paling sesuai untuk laman web dan pelawat anda!

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me