Di mana Cari Imej Profesional untuk Laman Web Anda Tanpa Membayar Harga Profesional

Di mana-untuk-mencari-profesional-gambar-untuk-laman web-anda-tanpa-membayar-profesional-hargaSekiranya ada satu perkara yang boleh anda ubah di laman web anda yang akan menjadikan laman web anda kelihatan lebih dipercayai dan profesional – dan tidak memerlukan kemahiran teknikal, tidak ada kemahiran reka bentuk, dan tidak ada atau kos minimum, adakah anda akan melakukannya?


Jawapan saya akan selalu – Heck Yeah!

Sekiranya anda telah membaca Siri Petua Alat kami dan Panduan Reka Bentuk Web kami untuk Pemula, anda akan mengetahui bahawa kami adalah orang yang percaya besar untuk memasukkan sedikit usaha untuk mendapatkan kesan maksimum.

Artikel ini adalah peretasan reka bentuk lain yang dapat dengan cepat & naik taraf dengan mudah penampilan laman web anda!

Mengapa gambar berkualiti tinggi sangat penting untuk laman web anda?

Sekiranya anda bertanya kepada saya bagaimana menjadikan laman web anda kelihatan lebih profesional, perkara # 1 yang selalu saya cadangkan adalah gunakan gambar yang lebih baik di laman web anda.

Kenapa? – Kerana ini adalah cara terpantas untuk meningkatkan penampilan dan nuansa laman web anda dengan jumlah kerja yang paling sedikit!

Hanya dengan menukar gambar yang betul (yang saya’Saya akan menunjukkan cara memilih dan di mana mencarinya), anda dapat dengan serta-merta

  1. Jadikan produk anda lebih menarik dan diminati;
  2. Buat anda kelihatan lebih profesional dan lebih berkumpul, sehingga laman web anda kelihatan lebih dipercayai dan boleh dipercayai; dan
  3. Yang paling penting, ia akan menjadikan laman web anda kelihatan lebih mahal! Ini adalah peningkatan utama kerana kebanyakan orang mengaitkan sesuatu yang lebih berkualiti apabila ia kelihatan lebih mahal.

Berikut adalah beberapa fakta menarik tentang bagaimana kualiti dan gambar yang relevan dapat meningkatkan khalayak anda’pengalaman di laman web anda:

mengapa-laman web-anda-perlu-gambar-baikSumber: https://www.joomlashine.com/

Inilah sebabnya mengapa paparan gambar berkualiti tinggi dan relevan di laman web anda bukan sahaja menjadikan laman web anda kelihatan lebih profesional, tetapi juga akan meningkatkan pengunjung anda’ pertunangan – begitu’menang-menang untuk semua orang!

Mengapa anda menggunakan gambar yang tidak baik di laman web anda?

Anda mungkin tertanya-tanya:

“Jika ia’sangat mudah dan lurus ke hadapan – hanya dengan menggunakan gambar yang betul, maka mengapa timbul’lebih ramai orang yang melakukannya?”

Sebab (dan aduan) yang paling biasa saya dapat ialah:

  1. Saya tidak’tahu bagaimana memilih gambar yang menarik untuk laman web saya.
  2. Saya tidak’tak tahu nak cari gambar yang bagus.
  3. Saya tidak’Saya mahu membayar banyak wang untuk membeli gambar profesional.

Adakah ini terdengar seperti anda?

Sekiranya betul, teruskan membaca.

Saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana dan di mana untuk mencari gambar yang tepat dan menarik untuk laman web anda.

Teori Imej 101 – Cara memilih gambar yang tepat untuk laman web anda?

Memilih gambar yang tepat untuk laman web anda boleh menjadi sangat menyeronokkan setelah anda mengetahui apa yang harus dicari.

Terdapat 4 kriteria yang boleh anda gunakan semasa memilih gambar anda.

# 1 Gunakan Imej Berkualiti Tinggi

Don’t menggunakan gambar kabur atau piksel!

Sering kali saya melihat orang menggunakan gambar yang terlalu kecil. Oleh itu, apabila mereka memperluas gambar agar sesuai dengan ruang, gambar itu diregangkan dan ini akhirnya memutarbelitkan gambar dan membuatnya kelihatan sangat kabur.

kualiti-kualiti-perkara

Oleh itu, pastikan anda tidak’memuat naik gambar kecil kemudian meregangkannya agar sesuai dengan ruang yang dikhaskan untuk gambar!

# 2 Gunakan Imej Unik

Foto stok adalah sumber yang bagus jika anda menggunakannya dengan betul.

Walau bagaimanapun, gambar terburuk yang dapat anda gunakan di laman web anda adalah foto palsu yang sama dengan rambut berambut perang, model bermata biru yang memegang telefon yang sepertinya hampir digunakan oleh setiap laman web perniagaan lain.

Anda tidak’Saya mahukan laman web pemotong kuki yang lain, jadi berhenti memilih gambar pemotong kuki untuk laman web anda:

Gambar saham yang tidak kelihatan asli atau nyataImej saham ini sangat palsu – tidak’t kelihatan tulen sama sekali!

Gunakan gambar yang kelihatan lebih nyata dan jujur ​​- mereka berhubung lebih baik dengan pelawat laman web anda:

Foto kakitangan yang jujur ​​dan unik yang kelihatan lebih nyataGambar-gambar ini lebih terang dan nyata. Mereka berhubung lebih baik dengan orang.

Sekiranya anda mengalami kesukaran untuk mencari gambar yang unik, mengapa tidak mengambil gambar sendiri?

Cukup cabut iPhone anda dan mula mengambil gambar. Terdapat banyak aplikasi penyuntingan foto percuma yang boleh anda gunakan untuk menyentuh gambar anda.

By the way, kita’Saya akan berkongsi dengan anda beberapa tempat terbaik untuk mencari gambar unik di bawah.

# 3 Gunakan Imej yang mempunyai Makna

Don’pilih saja gambar rawak kerana kelihatan bagus.

Anda mahu gambar itu berfungsi untuk keuntungan anda.

Pertimbangkan untuk menggunakan gambar yang menunjukkan orang melakukan sesuatu, atau berinteraksi antara satu sama lain.

Jenis gambar ini memberi anda cara lain untuk menerangkan apa sebenarnya laman web anda, dan dengan faedah tambahan untuk menarik lebih banyak perhatian.

Sebagai contoh, daripada hanya memaparkan gambar produk anda, anda mungkin ingin gambar seseorang menggunakan atau berinteraksi dengan produk.

gambar-dengan-tujuan

Sebagai contoh, menunjukkan anak menggunakan produk akan menghantar mesej “ia sangat mudah digunakan, malah kanak-kanak boleh menggunakannya.”

Sekiranya anda seorang penyedia perkhidmatan, bagikan gambar anda (atau salah seorang ahli pasukan anda) yang menyediakan perkhidmatan tersebut, atau mengadakan perjumpaan dalam kehidupan nyata.

Imej yang memperlihatkan interaksi memberikan kandungan visual anda lebih mendalam, dan dapat berhubung dengan khalayak anda dengan baik.

# 4 Gunakan Imej dengan Muka

Pernahkah anda perhatikan bahawa pemasar suka menggunakan orang dalam iklan mereka?

penggunaan gambar secara berkesan dalam iklan iklan

Orang secara semula jadi tertarik pada wajah dan pemasar mengetahui bahawa.

Apabila kita melihat iklan dengan model yang memandang lurus kepada anda, secara semula jadi kita akan memberi perhatian lebih.

Anda boleh menggunakan teknik yang sama di laman web anda jika anda mempunyai beberapa maklumat penting yang anda mahukan perhatian pengguna anda.

Memilih gambar yang tepat untuk laman web anda bukanlah sains roket. Anda hanya perlu ingat bahawa khalayak anda hanyalah orang normal seperti anda. Apa yang menarik bagi anda kemungkinan besar akan menarik minat mereka juga.

Ingatlah 4 kriteria di atas semasa memilih gambar anda, dan semuanya akan berjalan lancar.

Memilih gambar adalah kemahiran yang dipelajari. Anda’Saya hanya akan lebih mahir dengan lebih banyak latihan!

Di mana anda boleh mendapatkan gambar profesional

Terdapat banyak sumber yang hebat di mana anda dapat mencari gambar hebat untuk laman web anda, jadi saya’saya ingin berkongsi beberapa kegemaran saya yang saya’pernah digunakan.

Perlu diingat bahawa sebilangan sumber ini percuma, dan sebahagiannya dibayar.

Berbayar vs Gambar Percuma

Walaupun kecenderungan semula jadi adalah hanya mencari gambar percuma, saya menggunakan kedua-duanya secara percuma dan berbayar kerana kedua-duanya mempunyai tujuan yang berbeza.

Gambar percuma disebut sebagai “commons kreatif”. Mereka’percuma untuk anda memuat turun dan menggunakan di laman web anda selagi anda memberikan kredit yang tepat kepada pemilik gambar (seperti memetik sumber atau nama orang yang mengambil gambar).

  • Gambar percuma biasanya kurang fokus dan lebih kreatif. Anda boleh mendapatkan lebih banyak gambar inspirasi dan artistik dalam sumber percuma daripada berbayar. Gambar ini bagus untuk digunakan sebagai latar belakang, gambar tajuk, dan gambar suasana hati untuk membantu mengatur nada laman web anda.
  • Gambar berbayar biasanya mempunyai lebih banyak aplikasi komersial yang digunakan dalam iklan dan di laman web perniagaan. Walaupun tidak menarik atau inspirasi untuk dilihat, mereka cenderung melayani / memenuhi tujuan tertentu. Anda biasanya akan menemui lebih banyak pilihan untuk aplikasi perniagaan. Sebagai contoh, jika anda mencari gambar umum orang yang berbelanja, gambar berbayar akan memberi anda lebih banyak pilihan daripada sumber percuma.

# 1 – Unsplash.com

Percuma dengan commons kreatif – Sumber gambar percuma terbaik untuk inspirasi, tajuk gambar ambien, dan gambar latar.

unplash-image-sumber

Unsplash menawarkan gambar berkualiti tinggi yang diambil oleh jurugambar yang sangat berbakat. Sejauh ini adalah sumber gambar percuma kegemaran saya.

Saya’Saya sentiasa kagum dan gembira dengan kualiti gambar percuma yang ditawarkan Unsplash.com.

Saya secara peribadi merasakan bahawa beberapa gambar percuma di sini setanding dengan gambar berbayar.

Hampir semua gambar di Unsplash.com benar-benar trend. Anda pasti dapat menjumpai gambar yang sangat indah walaupun dengan mata anda tertutup – itu’sukar untuk salah.

Seperti kebanyakan sumber gambar percuma, foto-foto tersebut tidak dibuat untuk kegunaan komersial. Oleh itu, anda akan menemui banyak pemandangan, gambar objek dan barang-barang yang cukup rawak. Ini bagus untuk latar belakang halaman, gambar tajuk dan di laman web mana pun yang tidak’mempunyai aplikasi komersial khusus.

Satu perkara yang saya ingin unplash.com perbaiki ialah alat menyusun gambar. Mereka mempunyai banyak pilihan gambar yang menakjubkan. Oleh itu, bersiaplah untuk menelusuri banyak gambar untuk mencari gambar yang anda perlukan.

Secara jujur, saya’saya jurugambar yang mengerikan. Saya tahu saya tidak akan dapat mengambil gambar berkualiti tinggi yang ditawarkan oleh Unsplash.com.

Jadi bagi saya, saya tidak’fikiran meninjau puluhan jika tidak beratus-ratus gambar – I’Saya bersyukur kerana mempunyai sumber ini di hujung jari saya, terima kasih, unsplash.com!

# 2 – 500px.com

Percuma & Berbayar – Sumber gambar percuma terbaik untuk pelbagai & sumber berbayar terbaik untuk imej profesional semula jadi.

Sumber gambar-500px

Ini adalah tempat kegemaran saya untuk mencari gambar berbayar yang saya boleh’cari di sumber gambar stok berbayar yang lain.

500px.com mempunyai pilihan gambar yang lebih besar daripada Unsplash.com, dan kualitinya sama baiknya.

Terdapat banyak pilihan gambar percuma, dan anda akan mendapat lebih banyak pilihan jika anda melihat bahagian berbayar.

Saya dapati gambar yang terdapat di sini lebih artistik, dan beberapa gambarnya “kehidupan sebenar” gambar jauh lebih realistik jika dibandingkan dengan gambar kalengan dari sumber lain.

Gambar dalam tin kelihatan tidak semula jadi dan palsu – jadi pasti menjauhinya!

# 3 – GettyImages.com

Berbayar – Sumber gambar berbayar terbaik untuk aplikasi komersial dalam iklan, laman web perniagaan, brosur, dll.

gettyimage-image-sumber

Getty Images adalah sumber masuk saya untuk gambar komersial berbayar.

Imej komersial bermaksud ia berfungsi dengan baik untuk semua jenis perniagaan.

Contohnya, jika anda mempunyai laman web prasekolah dan anda memerlukan foto yang menunjukkan kanak-kanak berseronok belajar, Getty Images akan menjadi tempat untuk mencari ini.

Di antara semua penyedia gambar berbayar, kami sangat menyukai Getty. Mereka mempunyai salah satu pilihan terbaik gambar dan grafik seperti stok.

Sebilangan gambar mereka eksklusif untuk Getty Images sehingga anda boleh’t cari yang ada di sumber gambar stok lain.

Mereka juga mempunyai alat carian yang baik yang membolehkan anda mencari gambar yang anda perlukan dengan cepat.

Sebilangan gambar mereka eksklusif untuk Getty Images sehingga anda boleh’t cari yang ada di sumber gambar stok lain.

# 4 – Shutterstock.com & Bigstock.com

Berbayar – Sumber gambar berbayar yang lebih berpatutan untuk aplikasi komersial dalam iklan, laman web perniagaan, brosur, dll

Shutterstock dan Bigstock adalah dua syarikat yang berasingan. Sebabnya kita’mereka mengumpulkan mereka kerana mereka melakukan pekerjaan yang sama.

Kedua-duanya mempunyai pilihan gambar dan grafik yang sangat luas dan tidak terlalu mahal.

Sekiranya anda menjalankan blog dan memerlukan gambar secara berkala, Bigstock mempunyai rancangan bulanan yang berpatutan yang membolehkan anda menyesuaikan jumlah gambar yang boleh anda muat turun setiap bulan.

bigstock-image-sumber

Sekiranya anda kadang-kadang memerlukan gambar beberapa kali dalam setahun, Shutterstock tidak’t menghendaki anda mendaftar untuk rancangan bulanan. Anda hanya boleh membeli kredit dan menggunakannya untuk gambar yang anda mahukan.

shutterstock-gambar-sumber-stok-foto

# 5 – Rawpixel

Percuma (tetapi perlu e-mel untuk mendaftar) – Sumber gambar percuma terbaik untuk aplikasi komersial dalam iklan, laman web perniagaan, brosur, dll

Rawpixel adalah tempat yang sangat baik untuk mencari gambar cantik dan percuma yang sangat berguna untuk mana-mana laman web perniagaan.

Semasa anda membina laman web perniagaan, anda ingin menggunakan gambar dengan konteks. Gambar dengan konteks adalah gambar yang menceritakan kisah, yang menjalin hubungan yang lebih kuat dengan pelawat anda dan juga menyampaikan secara halus apa yang perniagaan anda lakukan.

Sebagai contoh, jika anda mempunyai laman web yang menjual alat bantu dengar untuk warga tua, ini akan menjadi gambar yang bagus untuk digunakan:

Sumber gambar rawpixel percuma

Warga emas yang senang berbual secara bersebab dan mudah antara satu sama lain adalah gambar halaman utama yang bagus untuk menjual alat bantu dengar. Ia ringkas, indah dan menyampaikan mesej yang sangat kuat mengenai apa yang dapat dilakukan oleh produk alat bantu dengar – menolong orang menikmati kehidupan sedikit lebih!

Jenis gambar kontekstual ini tidak mudah dijumpai di kebanyakan sumber gambar percuma kerana sumber gambar percuma kebanyakannya menumpukan pada gambar inspirasi. Anda akan mengalami kesukaran untuk mencari gambar halaman rumah yang sesuai untuk rumah persaraan, agensi pelancongan, atau banyak perniagaan lain.

Inilah sebabnya mengapa Rawpixel menonjol bagi saya sebagai sumber gambar komersial yang sangat baik dan mempunyai aplikasi yang sangat praktikal untuk pelbagai jenis laman web perniagaan.

Rawpixel masih cukup baru pada masa saya’saya menulis panduan ini, jadi pilihannya mungkin terhad kerana meningkatkan koleksinya. Anda perlu melanggan sebelum memuat turun sebarang gambar. Anda hanya perlu memasukkan alamat e-mel anda dan menetapkan kata laluan, yang sangat cepat dan mudah.

Sejujurnya, saya baru mula menggunakan Rawpixel, tetapi saya sudah dapat melihat betapa bergunanya mana-mana pereka laman web atau DIYer yang membina laman web perniagaannya.

Kesimpulan – Suntikan ‘kehidupan’ ke laman web anda!

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me