Di mana Cari Pereka Laman Web Bebas, Pereka Grafik atau Pembangun yang Baik

di mana untuk mencari pereka dan pemaju web bebasDalam kehidupan, biasanya ada cara yang lebih sukar atau cara yang lebih mudah untuk menyelesaikan sesuatu. Tidak terkecuali mencari pereka atau pembangun laman web bebas yang betul.


Mencari dan mengupah seseorang untuk membantu anda membina laman web anda pasti berjaya – terutamanya jika ini adalah kali pertama anda membina laman web.

 • Ia memakan masa;
 • Freelancer yang anda sewa mungkin tidak memenuhi jangkaan anda walaupun anda melaburkan masa dan wang ke dalam projek.

Sejujurnya, kadang-kadang saya merasakan masa yang diperlukan untuk menguraikan projek, menghantar pekerjaan, menemubual pemohon dan mengambil pekerja bebas, saya pasti sudah menyelesaikan projek ini sendiri!

Sepanjang saya takut mencari pereka atau pembangun laman web bebas, saya tahu berapa banyak nilai yang dapat mereka bawa ke laman web kami.

Saya dapat melepaskan kerja rekaan saya kepada mereka, jadi saya dapat meluangkan lebih banyak masa saya sendiri untuk menumpukan perhatian pada tugas bernilai tinggi seperti pemasaran atau penciptaan produk yang benar-benar dapat mengembangkan perniagaan kita.

Belajar untuk menjadi usahawan yang cerdas, kami pertama kali mencari cara untuk menyewa pereka dan pembangun laman web bebas, sambil mengurangkan sakit kepala dan kekecewaan sepanjang proses.

Setelah mengupah, memecat dan bekerja dengan sejumlah freelancer selama bertahun-tahun, kami mengetahui formula atau sistem yang menjimatkan masa dan sakit kepala, dengan:

 1. Menyiapkan dan menguraikan projek dengan teliti; dan
 2. Menggunakan portal pekerjaan yang dipercayai yang memudahkan mencari, mengurus dan membayar freelancer kami (maklumat lebih lanjut di bawah).

Kami masuk ke dalam nitty gritty di bawah. Atau untuk merehatkan diri sendiri, hubungi salah seorang profesional yang dipilih sendiri oleh rakan-rakan kami di Expert Market.

Contents

Cabaran dengan Mempekerjakan, Mengurus dan Membayar Freelancer

Salah satu cabaran yang paling jelas yang harus kita hadapi, adalah mencari cara untuk mengambil, mengurus dan membayar pekerja bebas kita.

Anda boleh menemui pelbagai jenis pereka dan pemaju yang mahir di seluruh dunia, dari negara maju seperti AS, UK, Australia, dll., Hingga ke negara-negara membangun seperti Filipina, India, Romania, dll..

Apa yang sangat membantu ialah mencari portal pekerjaan yang memberi anda:

 1. Pilihan freelancer yang berkualiti di seluruh dunia.
 2. Sistem penilaian yang boleh dipercayai supaya anda dapat dengan cepat menghilangkan mereka yang mempunyai penilaian yang buruk.
 3. Alat ujian kemahiran supaya anda dapat mengetahui sama ada freelancer berkelayakan.
 4. Alat pengurusan pembayaran supaya anda dapat melindungi diri anda dengan pembayaran yang dijamin dan hanya melepaskan pembayaran semasa anda’berpuas hati dengan kerja yang telah siap.
 5. Perwakilan perkhidmatan pelanggan yang boleh anda hubungi jika anda mempunyai perselisihan dengan pekerja bebas anda.
 6. Alat pengurusan kakitangan terbina dalam yang membolehkan anda mengesan jam yang sebenarnya diluangkan oleh pekerja lepas anda untuk mengerjakan projek anda dan juga untuk mencipta tonggak untuk projek yang lebih besar (tidak semua portal pekerjaan mempunyai ciri ini).

Apabila anda menggunakan portal pekerjaan yang benar-benar mengurangkan kekecewaan dalam menguruskan pekerja bebas, ini benar-benar menjadikan proses ini jauh lebih tidak menyakitkan dan dapat menjimatkan banyak masa – jadi anda boleh melakukan perkara lain yang lebih penting bagi anda.

Sebagai alternatif, jika anda tidak’Jika anda ingin menggunakan freelance, anda boleh menggunakan syarikat yang menawarkan perkhidmatan penuh untuk membina dan merancang laman web seperti Exai.com.

Kelebihan dan Kekurangan Portal Pekerjaan Percuma vs Berbayar

Seperti yang disebutkan di atas, terdapat portal carian pekerjaan percuma atau berbayar.

Saya tidak’tahu tentang anda, tetapi kami gemar menggunakan alat percuma (jika ia berfungsi dengan baik). Mengapa perlu membayar apabila anda boleh menggunakan sesuatu yang sama baiknya – secara percuma?

Tetapi ketika datang ke portal pekerjaan dan pengurusan projek secara umum, ada kes yang kukuh untuk menggunakan portal pekerjaan berbayar.

Biarkan’s mengatasi kebaikan dan keburukan portal pekerjaan percuma dan berbayar…

PORTAL KERJA PERCUMA

Craigslist adalah tempat yang paling jelas untuk mencari orang yang ingin disewa. Sekiranya negara anda tidak’mempunyai Craigslist, ia mungkin akan mempunyai beberapa forum rahsia dalam talian yang serupa di mana orang boleh menawarkan perkhidmatan tempatan, menjual barang terpakai, dll..

Forum rahsia percuma ini membolehkan anda mencari orang di kawasan tempatan anda sekiranya anda tidak melakukannya’merasa selesa dengan menggaji seseorang dari bandar atau negara lain.

Terdapat beberapa kelemahan ketika menggunakan forum rahsia percuma untuk mencari freelancer:

 • Ia’sukar menilai calon kerana tidak ada penilaian atau ulasan pelanggan yang lalu yang boleh anda rujuk.
 • Sesiapa sahaja boleh melamar dan anda tidak tahu sama ada orang itu layak. Bagaimana jika anda’hanya mencari pereka web yang berpengalaman? Anda’Saya akan menghabiskan banyak masa untuk menyaring pemohon yang tidak berkelayakan.
 • Disana ada tiada alat pengurusan projek terbina dalam untuk membantu anda mengatur dan mengekalkan banyak e-mel, dokumen, dan gambar yang akan dihantar berulang-alik dengan pekerja bebas anda. Ingat, mencari orang yang tepat untuk membantu anda dalam projek anda hanyalah permulaan. Setelah projek anda dimulakan, anda memerlukan alat pengurusan projek yang baik untuk membantu anda mengatur semua perbincangan dan pemindahan fail.
 • Terdapat tiada platform pembayaran selamat yang membolehkan anda menyimpan dana dalam bentuk escrow dan melepaskannya hanya apabila projek atau pencapaian tertentu selesai.

Menguruskan projek dari awal hingga akhir tidak seperti membeli beg kentang dari kedai runcit. Apabila anda menggali butiran kasar harian, terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan, terutamanya jika anda tidak melakukannya’mempunyai hubungan kerja sebelumnya dengan freelancer (yang juga boleh tinggal di bandar atau negara lain).

Sekiranya anda mempunyai pengalaman luas dalam pengurusan projek atau bekerja dengan orang dalam talian yang tidak berada berdekatan dengan anda, maka anda mungkin tidak memerlukan alat tambahan ini untuk menjadikan hidup anda lebih mudah.

Tetapi bagi kebanyakan orang yang tidak pernah mengupah seseorang dalam talian sebelum ini, alat ini boleh menjadi penyelamat kehidupan.

Inilah sebab mengapa kami menghargai portal pekerjaan yang menawarkan kepada anda bukan hanya akses kepada calon yang berkelayakan, tetapi juga sistem penyaringan yang unggul, sistem pengurusan projek, dan alat pembayaran yang dapat membantu mengurangkan ketidakpastian dan membatasi miskomunikasi / salah faham.

PORTAL KERJA YANG DIBAYAR

Dengan portal pekerjaan berbayar, percuma untuk anda mencari atau menghantar pekerjaan ke papan kerja.

Walau bagaimanapun, portal pekerjaan akan mengambil bayaran komisen setelah anda mengambil pekerja bebas.

Komisen ini berkisar antara 5% – 15% dari jumlah kos projek dan ia dapat dibayar sama ada oleh majikan (anda) atau pekerja bebas. Sekiranya freelancer yang membayar yuran, biasanya dia akan memperhitungkannya menjadi yuran harga jam atau tetap mereka (yang bermaksud anda akan akhirnya membayarnya).

Walaupun ini memang kos tambahan, ia memberi anda akses ke sistem dan alat yang anda menangi’cari di portal pekerjaan percuma (seperti yang dibincangkan di atas).

Sistem dan alat ini merangkumi:

 • Akses ke kumpulan freelancer global (tidak terhad di kawasan tempatan anda);
 • Calon pra-saringan (dan bahkan menguji mereka untuk mengesahkan kemahiran mereka);
 • Membolehkan anda menyemak setiap calon’penilaian sejarah dari majikan mereka sebelumnya;
 • Sistem komunikasi dan penyimpanan fail supaya anda tidak’Saya perlu meneliti ratusan e-mel;
 • Pengurusan pembayaran (termasuk menyimpan dana dalam escrow dan tidak melepaskannya sehingga anda berpuas hati dengan hasil projek); dan
 • Pengurusan pertikaian.

Memandangkan anda mempunyai akses ke alat pengurusan projek ini, yuran yang anda bayar portal pekerjaan mula masuk akal.

Ingat, jika anda tidak’sebenarnya anda akhirnya mengambil pekerja bebas untuk projek anda, anda tidak wajib membayar apa-apa.

Inilah salah satu sebab terbesar mengapa kami memilih portal pekerjaan berbayar:

Tempat Terbaik untuk Mencari Pereka Bebas & Pemaju

# 1 UpWork (sebelumnya Elance dan oDesk)

Portal pekerjaan keseluruhan terbaik untuk semua jenis projek
KOS: Percuma untuk Dihantar | Bagus untuk projek berasaskan projek atau berdasarkan jam

di mana untuk mencari pereka bebas UpWork Elance

Bekerja di Atas adalah portal pekerjaan dalam talian yang besar untuk semua jenis freelancer, dari pereka hingga arkitek hingga pembantu peribadi.

Dengan UpWork, anda’Saya mempunyai peluang yang baik untuk mencari bantuan untuk sebarang pekerjaan yang dapat dihantar dalam talian.

Secara keseluruhan, sistem mereka cukup mudah digunakan. Hanya memerlukan beberapa minit untuk berkeliaran di portal pengguna mereka untuk mencari pelbagai fungsi, seperti tempat mencari projek aktif anda, tempat membiayai akaun anda, atau tempat melepaskan pembayaran.

Sejak kami mula menggunakan UpWork, mereka’telah membuat banyak peningkatan tambahan untuk alat pengurusan projek mereka yang sangat berguna untuk projek yang lebih besar dengan garis masa yang lebih panjang.

Semua sejarah perbincangan kami dengan freelancer kami dan semua dokumen dan gambar yang kami kongsi terletak di satu tempat yang penting. Jadi kami tidak’Saya perlu melalui ratusan e-mel untuk mencari perbincangan khusus yang berlaku pada masa lalu.

Satu lagi alat pengurusan projek yang sangat baik yang ditawarkan oleh UpWork adalah alat pengesanan masa. Kami mempunyai sejumlah freelancer yang bekerja setiap jam untuk projek yang lebih kecil. Freelancer ini boleh log masuk ke akaun UpWork mereka dan mengaktifkan penjejak masa, sehingga sistem dapat pantau dan lacak jumlah masa mereka menjalankan projek kami.

Sistem ini secara automatik mengambil tangkapan skrin monitor komputer mereka, sehingga kami dapat pengesahan visual bahawa para freelancer benar-benar mengerjakan projek kami. Ini membuat mereka bertanggungjawab dan memberi kita ketenangan fikiran yang bebas dari para freelancer’menagih kami untuk kerja yang tidak berkaitan. Alat yang sangat kemas!

Kami hanya menggunakan alat pengesanan masa untuk freelancer baru. Sekali kita’telah bekerja dengan mereka beberapa kali, dan jika kualiti kerja mereka baik, kita secara amnya cukup mempercayai mereka untuk mengetahui berapa lama masa yang diperlukan untuk menyelesaikan setiap projek.

Ada sebilangan freelancer yang berkeras menggunakan alat penjejak masa. Ini kerana ia dapat menghilangkan kemungkinan pertikaian mengenai waktu sebenar mereka masuk ke projek mereka. Alat ini melindungi semua pihak dalam projek tersebut.

Kami suka UpWork’alat pembayaran juga. Anda boleh membuat beberapa tonggak untuk projek yang lebih besar, dan konfigurasikan sistem untuk melepaskan pembayaran secara automatik setelah setiap tonggak dicapai – sudah tentu anda dapat menyetujui setiap pencapaian.

Anda boleh membiayai akaun anda terlebih dahulu sehingga memberi ketenangan fikiran kepada pekerja bebas bahawa mereka akan dibayar setelah pekerjaan selesai dengan betul.

Satu lagi ciri menarik yang ditawarkan oleh UpWork yang kebanyakan portal pekerjaan tidak dibayar’t, adalah alat pengujian kemahiran.

Freelancer boleh mengambil ujian standard pada sebarang kemahiran teknikal seperti tatabahasa, kemahiran berkaitan pengekodan seperti HTML, CSS, JavaScript dan banyak lagi. Markah dari ujian ini membolehkan anda membuat penanda aras setiap calon dengan mudah’kemahiran – terutamanya jika anda tidak’mempunyai kemahiran tertentu.

Sebagai contoh, jika anda memerlukan pengekodan HTML atau CSS, anda dapat menyaring freelancer yang memperoleh skor lebih dari 90% atas kemahiran ini. Ini membantu memastikan anda mengambil pekerja yang baik dan berkelayakan.

Secara keseluruhan, kami suka UpWork. Kami’pernah menggunakannya untuk projek pendek dan panjang. Dalam beberapa kes, kami menggunakannya sebagai perisian pengurusan projek utama kami untuk freelancer jangka panjang.

Seperti kita’kita menjadi lebih baik dalam kemahiran pengkodan dan reka bentuk kita sendiri, kita’menjadi kurang bergantung pada UpWork. Tetapi apabila kita perlu mengupah sesuatu yang lain, UpWork selalu menjadi tempat pertama yang kita lawati.

Apa yang ditawarkan oleh UpWork?

Kirim pekerjaan dan tunggu calon melamarYa
Cari mesin untuk anda mencari freelancer dengan kemahiran yang sangat spesifikYa
Akses freelancer di seluruh duniaYa
Ulasan pelanggan yang lalu & penilaianYa
Ujian standard untuk freelancer untuk mengesahkan kemahiran teknikal merekaYa
Alat pengurusan projek (menetapkan tonggak, komunikasi, penjejakan masa, pengesahan visual)Ya
Platform pembayaran selamatYa

Siapa yang harus menggunakan UpWork?

 • Sekiranya anda baru mengambil dan mengurus freelancer secara dalam talian.
 • Sekiranya anda mempunyai projek yang lebih besar dengan jangka masa yang lebih lama yang benar-benar dapat memanfaatkan UpWork’s pengurusan projek dan alat pembayaran tonggak.
 • Sekiranya anda mahukan lebih banyak keselamatan dan kebertanggungjawaban ketika bekerja dengan pereka atau pemaju.
 • Sekiranya anda ingin membina pasukan freelancer dan menguruskan semua orang di satu tempat.

# 2 Fiverr

Portal pekerjaan terbaik untuk projek atau projek yang lebih kecil dengan anggaran terhad
KOS: Tetapkan harga oleh projek (kebanyakan pekerjaan adalah $ 5)

di mana untuk mencari pereka freelance fiverr

Fiverr adalah cara yang sangat berbeza untuk mengupah freelancer.

Secara tradisinya, anda menghantar pekerjaan dan anda menunggu pemohon membuat permohonan. Anda melalui portfolio dan pengalaman mereka untuk mencari orang yang tepat.

Fiverr membalikkan pendekatan ini secara terbalik!

Pereka atau pembangun akan menghantar jenis pekerjaan yang ingin mereka laksanakan, seperti membuat logo vintaj, iklan animasi 2 minit, pembuatan sampul buku, dan lain-lain. Anda boleh mencari melalui freelancer yang pakar dalam jenis pekerjaan yang ingin anda ambil untuk.

Ini menjadikan pengambilan projek yang lebih kecil jauh lebih efisien daripada cara tradisional mencari calon. Anda melihat semuanya di muka sehingga tidak ada tekaan.

Cukup dengan jenis pekerjaan yang ingin anda cari (iaitu membuat tokoh kartun), dan lihat semua pereka untuk disewa. Anda dapat melihat setiap freelancer’penilaian pelanggan, latar belakang mereka, mengapa jenis projek yang anda boleh pesan dari mereka, dan berapa lama masa yang diperlukan untuk menyelesaikan projek tersebut.

Anda boleh memilih dari menu tawaran pekerjaan yang telah ditetapkan oleh pekerja bebas dan memesannya dalam talian seperti – seperti membeli sesuatu dari Amazon.

Fiverr cepat, boleh dipercayai, dan berpatutan!

Apa yang ditawarkan oleh Fiverr?

Kirim pekerjaan dan tunggu calon melamarTidak. Anda menjumpai pekerja bebas, memesan pekerjaan, dan menghantar maklumat mengenai pekerjaan kepada pekerja bebas. Itu’itu!
Cari mesin untuk anda mencari freelancer dengan kemahiran yang sangat spesifikYa
Akses freelancer di seluruh duniaYa
Ulasan pelanggan yang lalu & penilaianYa
Ujian standard untuk freelancer untuk mengesahkan kemahiran teknikal merekaTidak
Alat pengurusan projek (menetapkan tonggak, komunikasi, penjejakan masa, pengesahan visual)Tidak. Ini adalah pekerjaan mikro yang hanya memerlukan beberapa jam hingga kurang dari sehari untuk disiapkan.
Platform pembayaran selamatYa

Siapa yang harus menggunakan Fiverr?

 • Sekiranya anda mempunyai pekerjaan kecil atau sekali untuk diselesaikan.
 • Sekiranya anda mempunyai anggaran terhad.
 • Sekiranya anda memerlukan pekerjaan untuk diselesaikan dengan cepat dan anda tidak’mempunyai hari untuk menunggu pemohon.
 • Sesiapa yang mahukan lebih banyak keselamatan dan kebertanggungjawaban ketika bekerja dengan pereka atau pemaju.

# 3 99 reka bentuk

Portal pekerjaan terbaik untuk mencari pereka grafik
KOS: Beli pakej dan minta beberapa pereka menyerahkan reka bentuknya. Pilih yang kegemaran anda.

di mana untuk mencari pereka bebas 99 reka bentuk

99 reka bentuk adalah pasar yang penuh dengan pereka yang menawar projek grafik anda.

Anda mempunyai pereka profesional yang mengkhususkan reka bentuk untuk logo, aplikasi, pakaian & barang dagangan, seni & ilustrasi, buku & majalah, sepanduk iklan, dll. Pada dasarnya, ada kaitan dengan grafik, 99 reka bentuk mempunyai pereka untuk itu.

Bahagian terbaik dari perkhidmatan ini ialah apabila anda menghantar projek anda, anda akan mempunyai banyak reka bentuk pereka untuk anda di hadapan, dan anda hanya perlu memilih pemenang.

Anda hanya membayar setelah anda menemui reka bentuk grafik yang ingin anda gunakan! Oleh itu, jika anda tidak berpuas hati dengan reka bentuk yang ada, anda tidak boleh’kita perlu membayar sepeser pun – membuang semua risiko kewangan dari anda.

Oleh itu, anda kini mempunyai “mini” tentera pereka bekerja untuk anda, dan anda hanya membayar reka bentuk yang anda mahukan!

Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan reka bentuk secara berkala, 99 reka bentuk juga menawarkan Perkhidmatan Pro. Bayangkan anda mendapatkan pengurus pengambilan pekerja dalaman yang juga membantu anda menguruskan setiap projek reka bentuk. Ini meluangkan banyak masa anda untuk mengurus aspek lain dari perniagaan anda.

Mencari nasihat reka bentuk?

99desain juga memberi anda akses kepada profesional reka bentuk yang dapat menasihati anda bagaimana merancang terbaik untuk pekerjaan reka bentuk yang anda miliki. Anggap saja sebagai rakan pereka yang boleh anda gunakan untuk meminta petua mengenai projek tertentu.

Apa yang ditawarkan oleh 99designs?

Kirim pekerjaan dan tunggu calon melamarYa
Cari mesin untuk anda mencari freelancer dengan kemahiran yang sangat spesifikYa
Akses freelancer di seluruh duniaYa
Ulasan pelanggan yang lalu & penilaianYa
Ujian standard untuk freelancer untuk mengesahkan kemahiran teknikal merekaTidak
Alat pengurusan projek (menetapkan tonggak, komunikasi, penjejakan masa, pengesahan visual)Tidak
Platform pembayaran selamatYa

Siapa yang mesti menggunakan 99 reka bentuk?

 • Sekiranya anda mahukan lebih banyak ketelusan semasa mengambil pereka. Anda boleh memilih antara banyak reka bentuk dan anda hanya membayar setelah anda memilih yang anda gemari.
 • Sekiranya anda mempunyai projek reka bentuk kecil dan besar.
 • Sekiranya anda memerlukan pertolongan semasa mengambil pereka dengan menggunakan 99 reka bentuk’ khidmat nasihat reka bentuk.
 • Sekiranya anda mempunyai keperluan reka bentuk biasa dan ingin membina pasukan untuk jangka masa panjang dengan menggunakan 99 reka bentuk’ Perkhidmatan pro.

Sebutan terhormat – Toptal

Ambil 3% bakat freelance teratas

di mana untuk mencari toptal pereka bebas

Toptal adalah cara yang menarik untuk mencari bakat freelance yang luar biasa yang sebelumnya hanya tersedia untuk syarikat besar.

Pendedahan penuh – kami tidak pernah menggunakan Toptal sebelum ini.

Forum pengumuman pekerjaan ini disyorkan dari usahawan yang sangat kami kagumi. Setelah membaca lebih lanjut mengenai Toptal dan apa yang mereka lakukan, kami dapati ia menjadi sumber yang sangat menarik yang kami ingin kongsikan kepada anda.

Sekiranya anda pernah mengambil pekerja sebelum ini, anda tahu bahawa mencari bakat yang baik adalah seperti memenangi loteri – itu’tidak mudah!

Walaupun anda sanggup membelanjakan dolar teratas untuk mengupah orang terbaik untuk pekerjaan itu, ia tetap tidak dapat dilakukan’t menjamin bahawa anda akan berjaya.

Di sinilah Toptal masuk ke dalam gambar.

Sebilangan besar portal pekerjaan membenarkan para freelancer dari set kemahiran atau pengalaman untuk membuat profil dan mula menerima tawaran pekerjaan. Cara Toptal menonjol dari khalayak ramai adalah mereka mempunyai proses pemeriksaan yang ketat untuk hanya membenarkan freelancer terbaik (3% teratas) untuk bergabung dengan mereka.

Bayangkan Toptal sebagai syarikat perekrut yang menyaring dan menjalankan pemeriksaan latar belakang calon sebelum menghantar senarai pendek kepada anda. Mereka meletakkannya sehingga anda dapat memastikan kualiti orang yang akan anda pekerjakan.

Toptal’laman web kelihatan hebat dan banyak syarikat besar menggunakannya. Dari membaca mengenai apa yang mereka lakukan dan bagaimana ia berbeza, kita’kembali berminat untuk mencuba perkhidmatan mereka dalam masa terdekat.

Lihat laman web mereka dan lihat apakah perkhidmatan mereka sesuai untuk anda. Sekiranya anda memutuskan untuk mencuba Toptal, pastikan anda kembali dan berkongsi pengalaman anda dengan memberikan komen di bawah! Kami’d suka mendengar maklum balas anda.

Tempat Terbaik untuk Mencari Pakar Pembangun Laman Web Tertentu

Shopify (eCommerce) | Komersial Besar (e-dagang)
Ruang Squarespace (Bukan Komersial)

# 4 Ahli Shopify (untuk laman web eCommerce)

KOS: Harga berdasarkan projek yang ditetapkan oleh pakar yang disetujui oleh Shopify (pereka, pemasar, pemaju, dan jurugambar)

di mana untuk mencari pereka freelance ahli shopify

Shopify, pada pandangan kami, adalah salah satu pembangun e-dagang yang dihoskan terbaik di pasaran sekarang.

Mereka mempermudah proses membuat kedai dalam talian supaya anda tidak’Anda perlu menjadi guru teknikal tegar untuk membina laman web e-dagang anda sendiri.

Di sini’s tinjauan terperinci kami mengenai Shopify, jika anda ingin membina perniagaan e-dagang anda sendiri.

Salah satu aspek terbaik dari Shopify adalah mereka mempunyai ekosistem pakar yang besar. Walaupun kebanyakan orang dapat membina kedai dalam talian yang bagus dengan Shopify tanpa bantuan tambahan, anda mungkin memerlukan pertolongan tambahan setelah perniagaan anda menjadi cukup besar (seperti untuk mengoptimumkan kedai anda lebih jauh, atau untuk menggabungkan alat yang lebih hebat lagi ke kedai dalam talian anda ).

Apabila anda mencapai tahap itu, Shopify menawarkan koleksi pakar pra-saringan untuk anda gunakan.

Salah satu sakit kepala yang paling besar ketika mengambil pereka atau pemaju adalah anda tidak’tahu adakah mereka mahir dalam pekerjaan mereka atau tidak.

Shopify menyelesaikan masalah ini dengan memeriksa setiap pereka atau pembangun yang disenaraikan di Pasar Ahli Shopify. Ini memastikan bahawa freelancer ini adalah pakar sebenar platform Shopify dan bahawa mereka memenuhi standard tertinggi Shopify’kawalan kualiti.

Apa yang boleh dilakukan oleh Ahli Shopify untuk anda?

 1. Sediakan kedai dalam talian Shopify anda.
 2. Reka bentuk kedai dalam talian Shopify anda.
 3. Bangun fungsi baru atau satukan perisian eCommerce pihak ketiga ke kedai Shopify anda.
 4. Pasarkan produk atau perkhidmatan anda melalui kempen media sosial dan SEO. Mereka membantu anda mewujudkan kesedaran jenama.
 5. Buat gambar dan gambar tersuai untuk laman web eCommerce anda.

Apa yang ditawarkan oleh Ahli Shopify?

Kirim pekerjaan dan tunggu calon melamarYa
Cari mesin untuk anda mencari freelancer dengan kemahiran yang sangat spesifikYa
Akses freelancer di seluruh duniaYa
Ulasan pelanggan yang lalu & penilaianYa
Ujian standard untuk freelancer untuk mengesahkan kemahiran teknikal merekaTidak
Alat pengurusan projek (menetapkan tonggak, komunikasi, penjejakan masa, pengesahan visual)Tidak
Platform pembayaran selamatTidak

# 5 Pakar BigCommerce (untuk laman web eCommerce)

KOS: Harga berdasarkan projek yang ditetapkan oleh pakar yang diluluskan oleh BigCommerce

di mana untuk mencari pakar perniagaan besar pereka bebas

Komersial Besar juga merupakan pembangun e-dagang yang kukuh. Sekiranya anda ingin membina kedai dalam talian, anda pasti akan melihat ulasan platform mereka di sini.

Sama seperti Shopify, anda boleh membina kedai e-dagang profesional dengan BigCommerce’alat s. Mereka direka sedemikian rupa sehingga anda tidak boleh’Saya perlu mengupah pemaju tegar untuk membantu anda menyiapkan kedai anda.

Tetapi mungkin sampai pada saat anda’telah mengembangkan kedai sehingga anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengambil beberapa pakar untuk membantu anda mengintegrasikan alat tertentu atau hanya untuk mengoptimumkan kedai anda sedikit lagi.

Sama seperti Shopify, BigCommerce juga menawarkan panel pakar untuk pengambilan pekerja.

Apa yang boleh BigCommerce’pakar lakukan untuk anda?

 1. Sediakan kedai dalam talian BigCommerce anda.
 2. Reka kedai yang kelihatan khusus.
 3. Membantu anda mengintegrasikan perisian atau aplikasi pihak ketiga.
 4. Pakar iklan untuk membantu anda merancang dan melaksanakan kempen iklan berbayar.
 5. Pasarkan produk atau perkhidmatan anda melalui kempen media sosial dan SEO. Mereka membantu anda mewujudkan kesedaran jenama.
 6. perunding eCommerce untuk memberi nasihat mengenai cara membuat kedai eCommerce yang lebih baik.

Apa yang ditawarkan oleh Pakar BigCommerce?

Kirim pekerjaan dan tunggu calon melamarTidak
Cari mesin untuk anda mencari freelancer dengan kemahiran yang sangat spesifikYa
Akses freelancer di seluruh duniaYa
Ulasan pelanggan yang lalu & penilaianYa
Ujian standard untuk freelancer untuk mengesahkan kemahiran teknikal merekaTidak
Alat pengurusan projek (menetapkan tonggak, komunikasi, penjejakan masa, pengesahan visual)Tidak
Platform pembayaran selamatTidak

# 6 Pakar Squarespace (untuk laman web eCommerce dan bukan eCommerce)

KOS: Harga berdasarkan projek atau setiap jam yang ditetapkan oleh pereka dan pemaju yang diluluskan oleh Squarespace

di mana untuk mencari pakar ruang pereka freelance

Ruang Squarespace adalah antara tarikan terbaik & jatuhkan pembangun laman web di pasaran sekarang.

Mereka sangat berorientasikan reka bentuk, jadi banyak orang menyukai penampilan laman web mereka kerana templat reka bentuk yang mereka tawarkan sangat cantik. Yang terbaik, anda tidak’t perlu tahu bagaimana membuat kod sama sekali.

Anda boleh melihat ulasan kami mengenai Squarespace di sini.

Oleh kerana mereka adalah tarikan & jatuhkan pembina laman web (tidak memerlukan kod), kebanyakan pengguna tidak’untuk menyedari bahawa laman web Squarespace mereka dapat disesuaikan. Oleh itu, panel pakar mereka (Pakar Squarespace) tidak terlalu kerap dibincangkan.

Apa yang boleh dilakukan oleh Pakar Squarespace untuk anda?

 1. Siapkan laman web Squarespace anda.
 2. Reka laman web Squarespace khusus atau buat penyesuaian mengikut reka bentuk anda.
 3. Tambahkan fungsi, hubungkan dengan perisian pihak ketiga, atau integrasikan aplikasi.
 4. Dapatkan foto profesional syarikat, kakitangan, atau produk anda yang diambil oleh jurugambar berbakat.
 5. Perkhidmatan membina laman web penuh yang membantu anda merancang, menjenamakan dan membina laman web Squarespace tersuai.

Apa yang ditawarkan oleh Pakar Squarespace?

Kirim pekerjaan dan tunggu calon melamarTidak
Cari mesin untuk anda mencari freelancer dengan kemahiran yang sangat spesifikYa
Akses freelancer di seluruh duniaYa
Ulasan pelanggan yang lalu & penilaianTidak
Ujian standard untuk freelancer untuk mengesahkan kemahiran teknikal merekaTidak
Alat pengurusan projek (menetapkan tonggak, komunikasi, penjejakan masa, pengesahan visual)Tidak
Platform pembayaran selamatTidak

Kesimpulan: Mencari Freelancer yang Baik tidaklah sukar jika anda tahu di mana hendak mencari

Tidak semua orang mempunyai bakat untuk reka bentuk, dan itu’baiklah.

Walaupun kebanyakan orang dapat mengetahui seperti apa reka bentuk yang baik ketika mereka melihatnya, kebanyakan sukar untuk membuat reka bentuk yang baik sendiri atau tahu bagaimana mengubah visi reka bentuk menjadi reka bentuk laman web yang berfungsi.

Terima kasih kepada portal pekerjaan yang menakjubkan seperti UpWork, Fiverr, 99designs dan banyak lagi, lebih mudah berbanding sebelumnya untuk mengakses pereka atau pembangun bebas di seluruh dunia.

Apabila laman web anda mencapai tahap ketika masuk akal untuk mengupah seorang profesional untuk menurunkan kerja reka bentuk dan pembinaan laman web anda, anda boleh meluangkan banyak masa berharga anda sendiri untuk mengembangkan perniagaan anda, atau hanya untuk mengurus perkara lain yang lebih penting bagi anda.

Lawati Bahagian 1 panduan ini untuk melihat cara terbaik untuk mengambil dan mengurus pekerja bebas.

← Halaman 1Page 2

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me