10 най-добри платформи за блогове

Contents

Намерете най-добрия създател на уебсайтове за блогове, за да започнете успеха си в блоговете

най-добрите блог платформи


За да бъдеш писател, ти трябва писалка и хартия, доза смелост и усет за думи. Но ако искате да бъдете писател онлайн, можете да добавите страхотна блог платформа към списъка.

Съществуват купища инструменти за блогове, които да ви помогнат да пишете онлайн и да привлечете аудитория. Независимо дали искате да споделите страстта си към модата, сервирайте домашни рецепти за храна или създайте корпоративен блог за вашия бизнес.

Предизвикателството е да пресеете боклука, за да намерите инструмент, който да се погрижи за вашите нужди в блоговете.

Че’s защо в това ръководство ние’се фокусираме върху деветте най-добри блог платформи. Нашият списък се основава на обширни тестове на потребителите и личен опит с използването на инструменти за блогове.

Позволявам’намери своя най-добър създател на уебсайтове за блогове. Нашите най-добри снимки са:

Можете да опитате всеки от тях, като щракнете върху името в списъка по-долу.

 1. WordPress захранван от Bluehost – чудесно за мощни, напълно адаптивни блогове.
 2. Wix – идеален за комбиниране на блог с уебсайт.
 3. Squarespace – зашеметяващ дизайн на блогове и изображения.
 4. Weebly – номер едно за бързо и лесно изграждане на блог.
 5. WordPress.com – мощни вградени инструменти за блогове.
 6. Blogger – добър избор за един много основен блог.
 7. Tumblr – идеален за споделяне на кратко форма, кликващо съдържание.
 8. поразително – най-доброто за прости, стилни блогове с една страница.
 9. SITE123 – чудесно, ако имате нужда от помощна ръка за изграждане на блог.
 10. GoDaddy – бърза настройка, но липсва истинско качество.

WordPress.org (захранван от Bluehost) излезе отгоре: то’е безплатна платформа с отворен код, която’е буквално построен за заливане – но не’t лесно за начинаещи за настройка и персонализиране. Ако искате блог и уебсайт, Wix е идеалната платформа. Ако искате да покажете зашеметяващи изображения в блога си, Squarespace е чудесна опция.

Така че сега знаете деветте най-добри блог платформи, защо бихте прочели останалото ръководство?

Тъй като ние’Ще ви помогна да разберете кой инструмент за блогове е подходящ за вас.

В нашето изследване ние не само тествахме платформите и анализирахме техните характеристики, цени и други – ние имахме други, ежедневни хора, които да ги тестват и те. Като слушаме техните отзиви, ние’може да ви даде вътрешна представа за всяка блог платформа.

Когато става въпрос за намиране на подходящата платформа за блогове, там’s няма решение за един размер. Някои хора имат опит с кодирането. Други искат да печелят пари от своя блог.

Каквито мечтаят вашите блогове, ние’Ще насочите писалката си в правилната посока. Преминаваме през всяка от най-добрите платформи за блогове’ плюсове и минуси, колко струват и как ви помагат да намерите читатели.

Звучат добре?

Позволявам’започвам.

Повече информация:

10 най-добри строители на уебсайтове – рецензии на най-добрите 10 създатели на уебсайтове, според нашето проучване

Сравнителна таблица за създаване на уебсайтове – едно до друго, с един поглед сравнение на нашите най-добри снимки

Най-добри доставчици на хостинг на блогове – разберете кой хостинг доставчик е най-добрият за вашия блог

Най-добрите евтини уебсайтове – имате нужда от блог за бюджет? Намерете евтиния уебсайт строител, който’s до задачата.

Писане за Мрежата – блогъри, копирайтъри и хора онлайн – разгледайте нашето крайно ръководство за писане за мрежата във всичките й форми

WordPress 101 – задълбочен поглед върху популярната CMS система и защо не’не го препоръчвам за начинаещи

Как да създадете уебсайт – осемте прости стъпки към красив, функционален сайт

Кои са най-добрите блог платформи?

И така, какво всъщност могат да правят тези платформи за блогове? То’е доста просто наистина – те ви позволяват да създавате свой собствен блог, да публикувате публикации и да споделяте съдържанието си в социалните медии. Можете да използвате изображения или видеоклипове в публикациите си и да интегрирате социални емисии директно в своя сайт.

Платформи като тези ви позволяват да проследявате напредъка с помощта на инструменти за анализи и да увеличавате блога си’следвайте използването на маркетингови инструменти като бюлетини и електронни кампании. Някои от тях дори ви позволяват да правите всичко това безплатно!

И така, как да изберете платформа за блогове? Помислете какъв вид съдържание искате да публикувате и как искате блогът ви да изглежда .. Имате ли много висококачествени изображения за споделяне? Колко технологично разбирате? Искате ли пълен контрол върху дизайна на вашия блог или по-скоро просто ще персонализирате предварително направен шаблон?

Това са нещата, които трябва да имате предвид, когато разглеждаме по-подробно всяка платформа. До края на тази статия вие’Ще знам коя от тези девет девет блог платформи е идеалното съответствие за вас!

# 1. WordPress.org (задвижван от Bluehost)

Чудесно за технологично поддържаните блогъри, които искат пълна творческа свобода

Плюсове и минуси на WordPress.org

Противопоказания на WordPress.org ProsWordPress.org
 • Много мощни инструменти за блогове – над 54 000 плъгини, от които да избирате, включително инструменти за дизайн и бюлетини
 • Пълна персонализация чрез кодиране
 • Стръмна крива на учене – не е удобна за начинаещи поради необходимостта от кодиране
 • Хостинг, домейни и плъгини трябва да се управлявате сами

WordPress.org е безплатен и с отворен код софтуер, който помогна на милиони хора да стартират блогове онлайн.

Всъщност WordPress.org е толкова популярен, че захранва 24% от всички уебсайтове. Че’е един дявол на социална препоръка!

WordPress.org блоговете се представят добре за оптимизация на търсачките (SEO за кратко). SEO е практиката да правите вашия блог високо място в търсачки като Google. Колкото по-високо се класирате, толкова повече читатели получавате.

Отворен код означава, че можете да играете с кода. Резултатът от това е, че получавате пълен контрол върху външния вид на вашия блог. Би било като да отговаряте за шрифта, цвета и изображението на корицата на вашата физическа книга. Предпочитанието е, че вие’Ще се нуждаете от някакво техническо умение (или пари, за да наемете програмист), за да се възползвате максимално от тази гъвкавост.

Тази гъвкавост ви позволява да добавяте функции към блога си като:

 • форум
 • Онлайн магазин
 • членство

То’s защо WordPress.org е една от най-добрите платформи за блогове на пазара. WordPress.org е особено добър вариант за повече технически блогъри, които искат да развият по-сложен блог в дългосрочен план.

Един недостатък на WordPress’Силата е, че по-малко техническите потребители ще открият кривата на учене по-стръмна от пускането на блог на конструктор на уебсайтове с влачене и пускане, като Wix или Squarespace.

Освен това, въпреки че платформата е свободна за използване, разходите като хостинг и осигуряване на вашето име на домейн могат да се сумират.

Защото то’с отворен код, ще трябва да подредите хостинг и сигурност. Хостинг означава да дадете блога си някъде, за да живеете онлайн. Това може да е главоболие за блогърите, които не са’t като компютърно добре.

Добрата новина е хостинг решение Bluehost осигурява интеграция с едно щракване с WordPress.org. Ако искате да стартирате блога си в WordPress.org, натиснете бутона по-долу, за да започнете.

Нашата присъда: WordPress.org е мощен инструмент, който е подходящ за новоизлюпените писатели до постигнатите блогъри. Колкото по-квалифициран сте, толкова повече ще излезете от платформата. За пълните начинаещи блогъри или тези, които искат по-малко практическо, интензивно време, има по-добри възможности. ние’Ще ви запозная с един следващ.

wordpress.org примери за блогове Уолт Дисни компанияWordPress.org е една от най-добрите платформи за блогове и се използва от някои от света’Най-големите компании като Walt Disney!

# 2. Wix

Идеален за комбиниране на вашия блог с уебсайт

Плюсове и минуси на Wix

Wix ProsWix минуси
 • Чудесен за дългосрочен растеж и интегриране с уебсайт
 • Приятелски за начинаещи, бързо и лесно за изграждане
 • По-малко функции за блогове, отколкото други платформи като Weebly и WordPress.com
 • Липсва място за съхранение, особено при по-ниски планове

Wix е интуитивен създател на сайтове, който ви позволява да интегрирате блог с едно натискане на бутон.

Казано по-просто, Wix е един от най-високо оценените създатели на уебсайтове на блогове. То’Не е трудно да разбера защо базираната в Израел компания се гордее с над 100 милиона потребители.

Можете да стартирате блог със своя Wix сайт на всеки план, от Безплатен план нагоре. Въпреки това, за да свържете името на вашия домейн вие’Ще трябва да се запишете в комбо плана на $ 13 / месец. Това също ще ви позволи да се отървете от рекламите на Wix. ние’d препоръчвам надграждане до платен Wix план. То’s малка цена, която да платите, за да изглежда блога ви професионален.

Колкото по-професионален е вашият блог, толкова повече читатели ще ви се доверят. Помисли за това. Когато влезете в книжарница, ще вземете ли книга, в която рекламите бяха залепени по цялата корица и различни автори’ имена върху него?

Що се отнася до шаблоните, Wix разполага с голям избор от зашеметяващи и актуални шаблони, от които можете да избирате.

Наскоро Wix обнови своя редактор на съдържание. Заедно с всички съществуващи функции, сега можете:

 • Персонализирайте галерии с изображения
 • Добавете надписи и връзки към изображения
 • Поставете видеоклипове от YouTube или Vimeo

Богатият редактор в Wix ви кара да се чувствате като вас’преработвате блога си с най-добрите материали. Мощното персонализиране е опростено.

Wix е силен и за мобилни устройства. Актуализирането на вашия блог на мобилни устройства е безболезнено изживяване. Помислете за това, ако сте’отново някой, който пътува много и планира да прави блог в движение.

Ще получите достъп и до премиум поддръжка по телефона и имейла – лукс, който нямате’Не мога да се свържа с WordPress.org, например. Това е голяма причина по-малко опитни блогъри да отидат с Wix през WordPress.org.

Нашите изследвания обаче показват, че на Wix липсват няколко основни характеристики. Например, можете’не създадете архив в Wix’s инструмент за блогване. И вие можете’t добавете RSS емисия, което прави по-трудно актуализирането на съдържание.

Нашата присъда: Wix е супер опция за блогъри, които искат да влязат безпроблемно онлайн. Липсват му основни функции за блогове, но Wix’Инфраструктурата и жаждата за развитие го превръщат в една от най-добрите платформи за блогове, ако искате да получите онлайн, но продължавате да нараствате.

пример за блог на wixМожете да използвате Wix, за да създадете изумителен и мощен блог. Просто погледнете този пример от Тестото, обичащо тестото!

# 3. Squarespace

Зашеметяващи дизайни и изображения на блогове

Плюсове и минуси на квадратното пространство

Пространства на квадратите ProsSquarespace минуси
 • Висококачествен дизайн и функции на шаблони
 • Позволява тонове творческа свобода
 • Ограничен брой ценови планове за избор
 • По-труден за използване от други строители на уебсайтове като Wix и Weebly

Squarespace е една от най-добрите платформи за блогове за художници и дизайнери заради своите шаблони и шлифовани чувства.

Там’s безплатен план на Squarespace; за да създадете блог, трябва да сте поне на личния план $ 12 / месец. За да осигурите приходи от вашия блог, вие’Ще трябва да надстроите до $ 18 / месечен бизнес план.

Код на офертата на квадратното пространствоИзползвайте кода на офертата "WBE" при плащане за 10% отстъпка

Вземете 10% отстъпка от всеки план за квадратно пространство

Готови ли сте да пуснете Squarespace в движение? Имаме ексклузивен код за оферта за нашите читатели, който ще спестявам ви 10% за цената на всеки план на Squarespace! За да осребрите тази отстъпка, просто въведете: Код на офертата: “WBE” на касата.

Това звучи скъпо, така че заслужава ли си? През последните години Squarespace подобри своите функции за блогове. Някога в техния най-евтин платен план сте били ограничени до само 20 страници. Сега тази капачка е повдигната изцяло.

Но истинската стойност за парите се крие в естетиката. Базираната в Ню Йорк компания е добре известна с визуалното качество на своите шаблони. Те’това, което прави Squarespace една от най-добрите платформи за блогове на пазара.

Можете да разглеждате безплатни и платени шаблони по отрасли и да изберете един, който е подходящ за вашия блог’s нужди; има 6 шаблона за избор, които са създадени специално за блогове. Squarespace се погрижи много за това как съдържанието ви е разположено върху шаблоните му. Дизайните са най-добрите в обхвата и функции като подреждане на мрежата и 3D превъртане могат да придадат на вашия блог уникален вид и усещане.

Понякога се чувства като изграждане на блогове от бъдещето!

В нашето тестване на потребители Squarespace отбеляза силно за функции. Можеш:

 • Показване на категории за блогове
 • Разрешаване на коментари
 • Добавете RSS емисия (за разлика от Wix)

Персонализирането обаче е по-леко, отколкото на Weebly или Wix. Кривата на обучение е по-стръмна на Squarespace, отколкото при други създатели на уебсайтове. Освен това, за да отворите повече възможности за редактиране, ще трябва да преминете към бизнес плана на Squarespace.

Що се отнася до SEO, Squarespace не е толкова лесен за начинаещи, колкото някои от другите блог платформи. Например, някои шаблони показват SEO информация на сайта. Това е странна странност, която може да алармира по-малко опитни блогъри. Ако ти’имам малко SEO-ноу-хау, ти’Ще мога да го взема достатъчно лесно. Има обаче множество полезни подробни ръководства за SEO, които да помогнат на начинаещите да помагат.

Нашата присъда: Квадратурното пространство е много ориентирано към дизайна. То’е идеален за дизайнери, художници или фотографи. Може да не е толкова просто за използване като Wix или Weebly, но ако вашият блог се фокусира силно върху визуалното, Squarespace е за вас.

пример за блог на квадратSquarespace’Зашеметяващите шаблони го правят най-високо оценената блог платформа за художници и фотографи от пътуването

# 4. Weebly

Номер едно за създаване на блог бързо и лесно

Прогнози за и против

Weebly ProsWeebly Cons
 • Бързо, лесно и удобно за начинаещи
 • Голяма гама от функции за блогове, като управление на коментари и планирано споделяне
 • По-малко персонализиране в сравнение с други платформи
 • Дългосрочният растеж може да бъде ограничен

За разлика от WordPress.org, Weebly е конструктор на уебсайтове с влачене и пускане. То’s един от най-добрите създатели на уебсайтове за блогове поради колко просто е да се използва. За да добавите блог към вашия уебсайт и да го попълните със страхотно съдържание, всичко, което трябва да направите, е да посочите и щракнете.

Създаването на блог е възможно на всеки от Weebly’s ценови планове, които започват от безплатния план и стигат до $ 26 / месечен план за изпълнение на онлайн магазините.

Ако ти’създавате личен или хоби блог, тогава препоръчваме да скочите върху личния план на $ 6 / месец. Това идва със същите функции като безплатния план, с добавения бонус, който ви позволява да свържете собствен потребителски домейн, за да дадете на сайта си по-професионален образ.

Въпреки това, за да премахнете Weebly реклами от вашия блог вие’Ще трябва да надстроите до $ 12 / месец Професионален план.

Това е планът, който препоръчваме на повечето потребители на Weebly, тъй като предлага страхотни функции и страхотна цена / качество. За $ 12 / месец можете да поздравите с функции като неограничено място за съхранение, безплатен домейн и защитени с парола страници – идеален за издаване на изключително съдържание на вашите абонати!

Професионалният план е най-добрият избор за блогърите, които искат да създадат блог, който’Ще бъдат възприети сериозно от читателите му – вместо да се възприемат като а “просто за забавление” или краткосрочен проект.

Като цяло предлагаме блогъри направляват ясно както на безплатния план, така и на най-скъпия план за изпълнение, тъй като нито един от тях не е пригоден за блогъри’ потребности.

Какъвто и план да изберете, можете да създадете уебсайт и да добавите страница в блога, без да докосвате код. Weebly ще се погрижи за всички технически тежки повдигания на заден план. Той ще се увери, че вашият блог се зарежда бързо и е достъпен за читателите.

Налични са безплатни теми Weebly и, докато тя’не е толкова мощен като WordPress.org и там’С по-малък потенциал за персонализиране, Weebly ви позволява да добавите впечатляващ брой функции за блогове. Това е голяма причина, че се класира толкова високо в нашето тестване.

Тези функции включват:

 • Подробна анализа във вашия блог’s изпълнение
 • Архив с лесен достъп
 • Секция с коментари
 • Социални отметки, за да помогнете на вашия блог да бъде вирусен

Планираното публикуване е много лесно в Weebly. Можете да настроите блога си да излиза на живо в определено време. Така че, ако пишете блога си през деня, но Weebly аналитика ви казва, че вашите читатели участват вечер, можете да забавите публикуването.

Когато става въпрос за SEO, Weebly не е така’t ефектно, но се грижи за основите на SEO. Създавате персонализирани URL адреси, маркери за заглавия и мета описания.

Нашата присъда: Weebly е един от най-високо оценените създатели на уебсайтове за блогове. То’е перфектен, ако сте’търсите бърз и лесен начин да получите уебсайт и блог онлайн. Но ако се надявате да развиете по-дългосрочен, пълнофункционален блог, Weebly може да се почувства ограничаващ. Въпреки че, надстройката до напреднал план отключва повече функционалност.

пример за блогИзползвайки Weebly, можете да създадете блог с реален характер, допълнен с RSS емисия, категории и архиви.

# 5. WordPress.com

Мощни вградени инструменти за блогове

Плюсове и минуси на WordPress.com

Противопоказания на WordPress.com ProsWordPress.com
 • Мощни блог инструменти, включително социални маркери и RSS емисии
 • По-лесен за използване от WordPress.org, по-напреднал от строители като Wix и Weebly
 • Не е много удобно за начинаещи – изисква знания за кодиране
 • По-малко персонализиране и инструменти от WordPress.org

WordPress.com е услуга за хостинг на блогове от същата компания, Automattic’s зад WordPress.org.

То’е свободен да стартирате блога си в WordPress.com, но трябва да плащате за допълнителни функции като хранилище и собствено име на домейн. Подобно на Wix и Weebly, за да премахнете логото на WordPress.com, трябва да преминете към платен план, който започва от $ 4 на месец. WordPress.com работи по същия начин като строителите с влачене и пускане. Вие изграждате блога си, като избирате и движите елементи на екрана си

SEO е един от WordPress.com’с големи силни страни, като сайтовете се зареждат бързо и подкрепени от мощна инфраструктура.

Настройката е бърза и платформата е ясна, за да се захванете. От друга страна, възможностите за персонализиране са ограничени – особено в сравнение с WordPress.org. Можеш’t редактирайте кода и не го правите’нямам пълен контрол над вашия блог.

Тук’s моментна снимка на ключовите функции на WordPress.com, които я правят една от най-добрите платформи за блогове:

 • Темите, оптимизирани за мобилни устройства, правят блога ви да изглежда страхотно на всички устройства.
 • Техническо поддържане, включително актуализации на софтуера, хостинг и регистрация на домейни.
 • Модерен дизайн на сайта.
 • Разширена аналитичност, която да ви помогне да разберете какво харесват вашите читатели.

дон’не се бъркате от сходството на името с WordPress.org, те са различни платформи.

Добре, така какво’s разликата между WordPress.org и WordPress.com?

С две думи WordPress.com е напълно хостваната версия, която се грижи за техническата страна на вашия блог. Начинът на работа е по-подобен на Wix или Weebly от WordPress.org. С WordPress.org вие жертвате лекотата на използване, за да получите достъп до кода и да получите по-големи възможности за персонализиране. За повече информация за разликата между WordPress.org и WordPress.com, посетете нашия преглед на WordPress.

WordPress.com е една от най-добрите платформи за блогове наоколо. То’е с разпръскване с функциите, от които се нуждаете, за да създадете мощен блог. Но Wix или Weebly остават по-добър избор за блогърите за първи път поради това колко интуитивни са да използват. Плюс това получавате достъп до екипи за поддръжка по телефона.

Има обаче повече възможности за широко персонализиране на вашия блог с WordPress.com. Това е така, защото Premium блоговете включват персонализирани CSS (Cascading Style Sheets). По време на писането това не е възможно в Wix. CSS е кодиращ език и това, че има свобода да променя, означава, че можете да направите наистина изчерпателни промени в своя блог. Имайте това предвид, ако имате дългосрочни амбиции за вашия блог.

Нашата присъда: Никой списък с най-добрите блог платформи не би бил пълен с WordPress.com. Големият потенциал за персонализиране, плюс хостинг и техническо обслужване, правят WordPress.com чудесно средно място между WordPress.org и създателите на уебсайтове с влачене и пускане. То’е идеален за вас, ако не’не искате да изцапате ръцете си с механичната страна на воденето на блог, но се притеснявате, че строител като Wix може да се почувства ограничаващ в дългосрочен план.

# 6. Blogger

Добър избор за много основни блогове

Плюсове и минуси на Blogger

Проблеми на Blogger ProsBlogger
 • Лесно и много бързо споделяне на съдържание
 • Страхотен вариант за нетехнически потребители
 • Много основни инструменти ограничават растежа и персонализирането
 • Броят на персонажите и броя на блоговете са ограничени

Начин за запознанства, обратно към 1999 г., Blogger е платформа, която прави това, което пише на тенекия.

Този старец на блогове е безплатен, лесен за използване и, тъй като е закупен от Google през 2003 г., много надежден. Подобно на някои други блог платформи, Blogger се грижи за всяка скорост и изисквания за хостинг. Дори получавате SSL сертификат за сигурност (обикновено над 70 долара), хвърлен безплатно.

Хостовете на блогове са от Google (малко приличат на света’(най-мощният наемодател), освен ако не плащате за потребителски домейн. Вашият Blogger акаунт е свързан с вашия акаунт в Google – чудесно за простота, защото всичко, което трябва да направите, е да влезете с данните си в Google.

Работата с Google носи преимущества. Осигуряването на приходи от страницата ви в Blogger може да стане чрез Google AdSense, което ще добави подходящи реклами към вашия блог. Това е по-лесен път към приходите, отколкото при създаването на уебсайт.

За съжаление използването на Blogger ви ограничава до основни инструменти. Това е блогване с голи кости, събличано до най-важното. Можеш’Не добавяйте нови функции и дизайнерските опции са ограничени до шепа шаблони. Неговата простота може да го направи една от най-добрите платформи за блогове, но това е така’е и причината’s не е най-добрият.

Може да се чувствате като блог в аналог, когато другите платформи са дигитални. Например, имате нужда от тромави пренасочвания, за да имате начална страница на Blogger.

Също така броят на персонажите ви и броят на блоговете са ограничени. То’Не е случайно, че основателят на Blogger продължи да стартира най-добрата платформа за смилаемо съдържание – Twitter. Ако се забиете в Blogger, ето’s малка или никаква поддръжка, която не е налице, освен форум и помощен център.

Blogger не се актуализира редовно и вие, разбира се, сте уязвими от Google за забавяне на платформата. То’s има опит в убийството на продукти. Запомнете Google Reader?

Нашата присъда: Blogger е спартански инструмент, който е добра опция за нетехнически потребители или такива с ограничено време. Можете да споделяте съдържанието си със света много бързо. То’s много кратък път от писане на вашето съдържание до публикуване. И все пак’е трудно да погледнете отвъд ограниченията и ще ви бъде по-добре с Blogger’s пряка конкуренция: лесни за използване строители на уебсайтове, които могат да растат заедно с вас.

пример за блог на блогърBlogger може да премахне блоговете до най-важните неща, но все пак можете да водите привличащ вниманието блог!

# 7. Tumblr

Идеален за споделяне на кратко форма, кликващо съдържание

Плюсове и минуси на Tumblr

Против Tumblr ProsTumblr
 • Много бързо и лесно публикуване на публикации в блогове
 • Игрална, популярна и много споделена платформа
 • Неподходящ за публикуване на по-дълго съдържание в блога
 • Ограничена възможност за растеж

Tumblr е чист инструмент за блогове, който’s USP е съдържание с възможност за кликване, споделяне и къса форма.

Сайтът за микро-блогове, базиран в Ню Йорк, е основан през 2007 г. и е домакин на над 400 милиона блога.

Качването на съдържание от изображения до кратки статии е много бързо и лесно…да не говорим за безплатно! Въпреки че има набор от платени шаблони.

Подобно на Blogger обаче, възможностите за растеж са ограничени. Там’Не е налице същата инфраструктура за използване на маркетинг в социални медии, игра с оформления или изграждане на разширена страница в блога. Архивирането на вашия блог Tumblr също е сложно.

Фокусът върху краткото съдържание също може да има последици за SEO. Направянето на вашия блог SEO-приятелски е далеч по-малко лесно или изпълнимо в Tumblr, отколкото в конструктор с плъзгане и пускане, или чрез платформа като WordPress.org.

И макар че подходът на Tumblr от разпръсната пушка може да е привлекателен, ако искате’получихте фокусирана идея в блога (като например мода), платформата може да се чувства твърде случайна и ‘тук днес, отишъл утре’.

Нашата присъда: Tumblr си струва да разгледате дали вашият блог се съсредоточава върху съдържание, което може да се кликва, а не върху текст. GIF файлове, изображения, мемове, анкети и тестове са Tumblr’s хляб и масло. Помислете Tumblr, ако те’също така вида на съдържанието, което планирате да поставите на вашия сайт. Но ако искате да създадете стилен и сложен блог, изберете различен вариант от нашия списък с най-добрите платформи за блогове.

# 8. поразително

Най-доброто за прости, стилни сайтове за блогове с една страница

Поразително плюсове и минуси

Поразително ProsStrikingly минуси
 • Най-добра стойност за парите на всеки строител
 • Много проста и лесна за използване
 • Само ви позволява да създавате уебсайтове с една страница на безплатен план
 • Ограничена творческа свобода

Поразително е безплатен и много лесен за използване строител на уебсайтове, който съчетава простотата с голям набор от инструменти за блогове.

Ако искате стилен, прост блог, без да се притеснявате за каквато и да е технология, тогава Strikingly е отличен избор. Целта му е да превърне интернет в място за всички, които да споделят идеите си, без значение колко технологично (или не) може да бъдете!

Поразително е изключително лесен за използване и е най-подходящ за създаване на уебсайтове с една страница. Когато добавите функцията Simple Blog към вашия сайт, вие също отключвате голям набор от инструменти за блогове, включително:

 • анализ
 • RSS емисия
 • Социални отметки
 • абонамент
 • Секция с коментари
 • Категории
 • Функция за търсене

Въпреки че можете да създавате само сайтове с една страница в безплатния план, но не’не трябва да се притеснявате за публикациите в блога ви, затъващи в сайта ви. Заглавията на публикациите ви в блога се появяват на вашия сайт и когато читателят кликне върху този, който иска да прочете, публикацията се отваря в собствената си страница. Това запазва началната ви страница незабранена и лесна за навигация.

На поразително’С безплатен план получавате също 5GB месечна честотна лента, 24/7 поддръжка, възможност за продажба на един продукт на сайт и неограничен брой безплатни сайтове за изграждане. Вашето име на домейн ще има вградено поразително.com, така че ако искате да свържете собствения си домейн, вие’Ще трябва да надстроите до един от Strikingly’с три платени плана.

То’е лесно да интегрирате социалните си медии с вашия уебсайт и можете да проследявате вашия сайт’успех с вградени инструменти за анализ. Персонализирането е лесно, но сравнително основно.

Поразително не е така’не се преструвайте да се конкурирате с легенди за блогове като WordPress.org, но предлага по-малка, по-проста алтернатива за тези, които искат да започнат или поддържат нещата управляеми.

Може да има красота в простотата и това’s нещо поразително показва изключително добре!

Нашата присъда: Поразително е идеална платформа за блогове за начинаещи, защото това’е толкова лесен за използване. Там’не го отричам’s не е толкова мощен или напреднал като WordPress.org, и може’не поддържам наистина сложни сайтове. То’не е много мащабируема опция, но ако сте’след един прост и стилен блог, Strikingly е солиден избор.

поразително най-добрата проста блог платформаПоразително е бърза, лесна и страхотна платформа за изграждане на вашия блог.

# 9. SITE123

Чудесно, ако имате нужда от помощна ръка за изграждане на блог

SITE123 плюсове и минуси

SITE123 ProsSITE123 Минуси
 • Блестяща поддръжка на клиенти
 • Лесен за използване с помощ при проектиране
 • Липса на качество в неговите характеристики
 • Ограничителни възможности за дизайн

Ако искате отлична помощ и подкрепа, докато настройвате блога си, тогава SITE123 е чудесен избор.

То’s е много основен строител, така че не е идеален за сериозни или сложни сайтове за блогове, но е интуитивно и лесно да се закачите, докато започнете. Получавате блестяща функция за чат на живо, което я прави идеална за начинаещи, които са малко нервни или се нуждаят от това допълнително ниво на подкрепа.

SITE123 е подходящ само за малки, лични блогове. Включвате множество функции, но тя се навежда към количество над качество. Това каза, ето’s няколко функции, които можете да очаквате от SITE123:

 • Блогови конкретни шаблони
 • Система за коментари
 • Планиране на публикации в блога
 • RSS
 • Инструмент за отговор на коментари
 • Коментирайте автоматично потвърждение
 • Интеграция на социалните медии

SITE123’Шаблоните за блогове са оптимизирани да изглеждат страхотно както на мобилни устройства, така и на работния плот и са напълно отзивчиви. Те спечелиха’не издухайте чорапите си, като Squarespace’s теми или ви дават много творчески контрол, като WordPress.org, но те’отново прости и чисти дизайни.

Основното, което трябва да знаете със SITE123’s шаблони е можете’не превключвайте дизайна, след като веднъж’публикувахте блога си.

Освен вградените инструменти за блогове, вие получавате и достъп до SITE123 App Market. Това ви дава множество екстри, за да засилите блога си, от Google Analytics до приложения за чат на живо. Там’е комбинация от безплатни и премиум приложения, от които да избирате. Подобно на всичко със SITE123, App Market е лесен за използване и създаден да ви помогне!

Можете да изградите блога си безплатно с SITE123’безплатен план, който ви дава 500MB съхранение и 1GB честотна лента. Или можете да надстроите до $ 10,80 на месец Premium план за по-модерни функции, включително безплатен домейн, 10GB хранилище и електронна търговия.

Въпреки че не е инструмент за блогове, това’s заслужава да се подчертае SITE123’е отличен 24/7 поддръжка за чат на живо. Това улеснява задаването на въпроси и спестява време, ако се удариш в удар’изграждате вашия сайт.

Нашата присъда: SITE123 е идеалният избор, ако имате нужда от помощна ръка, докато блогвате или изграждате своя сайт. Неговата 24/7 поддръжка на чат на живо е отлична, и то’s лесна за използване платформа, която ви позволява да изграждате безплатно. Въпреки това’е подходящ само за много основни блогове и бързо ще стане ограничаващ, тъй като сайтът ви става все по-напреднал.

site123 блогSITE123 е безопасен избор за начинаещи, които искат да създадат основен блог.

# 10. GoDaddy

Бързо за настройка, но липсва истинско качество

Плюсове и минуси на GoDaddy

GoDaddy ProsGoDaddy Против
 • Бързо изкарайте блога си на живо
 • Чувствайте се подкрепена през целия процес на изграждане на вашия блог
 • Блоговете изглеждат малко ‘чисто и просто’
 • Функциите се подобряват, но все още са ограничени в сравнение с конкурентите

Блогът с GoDaddy измина дълъг път. Преди това не успяхте да добавите блог към вашия бизнес уебсайт. И ако всъщност сте искали да създадете блог, вие’Ще намерите функциите за доста ограничаващи. Като цяло, ако искате да създадете блог, GoDaddy е най-добре да се избягва.

Оттогава GoDaddy направи някои сериозни подобрения, спечелвайки го място в топ 10. Това каза, че все още има начин да премине, преди да може да се конкурира с най-добрите платформи за блогове наоколо -’в крайна сметка с причина, в края на краищата.

И така, какво’да харесате GoDaddy? Първо, това’е наистина бърз и лесен за създаване на блог. Както наистина, много лесно – отговаря на обещанието на GoDaddy да бъде ‘толкова лесно баба ти можеше да го направи’.

GoDaddy наистина ви води през процеса, разграждайки всяка фаза на малки стъпки, като просто да изберете шрифт. Наистина чувстваш, че ръката ти се държи по целия път.

Крайният продукт е основен, но отговаря на всички основни нужди на блога: можете да активирате коментари, да свързвате към социалните си платформи и т.н. С планове, започващи от $ 5,99 на месец,’определено е достъпна опция също.

И така, къде пада GoDaddy? Първо, можем’не помагам, но чувствайте, че блоговете на GoDaddy в крайна сметка изглеждат малко ‘чисто и просто’. Определено има други строители по-нататък в този списък, които ще ви осигурят по-добре изглеждащ сайт.

Второ, SEO инструментът е много ограничен. Това е нещо, което определено би могло да се подобри.

Нашата присъда: Изобщо, ако сте’не се тресете от това да имате много творческа свобода и искате бързо да получите блога си на живо, GoDaddy може да работи добре за вас. Но като цяло повечето хора ще се справят по-добре със създателя на уебсайт, включен по-високо в този списък.

Съвети за избор на платформа за блогове

ние’дадох ви деветте най-добрата платформа за блогове на пазара – може би една изскочи право към вас, но какво ще стане, ако вие’все пак чесаш главата си? Как имаш предвид да избереш само един, за да изградиш блога си?

Ето някои въпроси, които да зададете, които ще ви помогнат да намерите най-добрата платформа за блогове за вас.

Искате ли да си осигурите приходи от вашия блог?

Ако вашият план е да печелите пари от вашата страст, тогава ви е необходима платформа, която да ви подкрепя и да стимулира растежа. WordPress.org е топ избор за осигуряване на приходи от вашия блог, с Blogger и Weebly се приближават отзад. Ако ти’си просто блог за любовта към него, тогава ти’Ще бъдете по-фокусирани върху други функции, предлагани от вашата платформа.

Колко сте технически уверени?

Искате ли вашия сайт да се създава бързо, лесно и с минимална суматоха? Искате ли да научите как да кодирате или отделяте време за усъвършенстване на вашите страници? Това ще повлияе масово коя платформа сте избрали!

Излязохме от трите ни най-добри блог платформи, WordPress.org е мощен, но ще отнеме известно време, за да свикнете. Wix и Weebly са супер лесни за използване, и бърза настройка, но малко по-малко напреднала в техните инструменти за блогове.

Как ще ви намерят хората?

SEO (оптимизация за търсачки) е от съществено значение за класирането в Google и да намерите в резултатите от търсенето. дон’не изберете платформа с мръсни SEO инструменти или вие’Ще останете в сенките на деветата страница с резултати.

Също така разгледайте интеграцията на социалните медии и маркетинга по имейл, за да знаете, че вашата платформа може да подкрепи вашия растеж и да ви помогне да разпространите думата!

Какво’s Фокусът на вашия блог?

Ако ти’отново сте фотограф, представящ много изображения или удвояване на блога си като портфолио, Вие’Ще ви трябва платформа, за да покажете таланта си! Изборът на платформа като Squarespace ще даде на работата ви пространството и естетиката, от която се нуждае, за да свети наистина.

СЗО’s Вашата целева аудитория?

Ако вашият блог е много ниша – част от фен-база, например – тогава използването на платформа като Tumblr е чудесен начин да достигнете до хората, които споделят едни и същи интереси. Можеш изграждане на следното, след това преминете към по-напреднала платформа, докато блогът ви расте!

Най-добрите блог платформи: Резюме

Тук’s напомняне за нашите девет най-добри блог платформи и кои са те’най-добре за:

 1. WordPress захранван от Bluehost – за тези, които са технологични и искат да развият стилен блог.
 2. Wix – за тези, които искат да интегрират блога си с уебсайт (без никакво техническо ноу-хау).
 3. Squarespace – за тези, които искат достъп до професионално проектирани шаблони и изображения с високо качество.
 4. Weebly – за тези, които искат бърз и лесен начин за стартиране на блог.
 5. WordPress.com – за тези, които искат по-технически и мощни инструменти за блогове от Wix или Weebly.
 6. Blogger – за тези, които искат съвсем основен блог.
 7. Tumblr – за онези, чийто блог съдържа съдържание с възможност за кликване с кратка форма.
 8. поразително – за тези, които искат прост, стилен блог с една страница.
 9. SITE123 – за тези, които се нуждаят от помощна ръка за изграждане на блог.
 10. GoDaddy – бърза настройка, но липсва истинско качество.

Ако искате да отидете на нашата най-високо оценена блог платформа, WordPress.org, уверете се, че сте готови за предизвикателството. То’не е най-лесният за използване, но ние’оцених го номер едно, защото го’е напълно персонализируем и захранва толкова много блогове.

Ако решите да започнете блога си с WordPress.org, нашият съвет е да го домакинствате с Bluehost. Самите WordPress.org ги препоръчват, така е’е не-мозъчен.

Честит блог!

Най-добрите блог платформи: често задавани въпроси

Какво’s най-добрата платформа за блогове, която да използвате за блог за портфолио или фотография?

Squarespace има най-качествените дизайни на шаблони от всички създатели на уебсайтове на блога на пазара. Ако имате висококачествени изображения, Squarespace наистина ще ги покаже! Той също така има страхотни вградени функции, като например позволяване на множество сътрудници и синхронизиране със социални медии – така че вашият блог спечели’просто изглежда добре, така е’Ще подкрепя и дългосрочния растеж.

Прочетете нашия преглед на квадратното пространство за повече информация относно този дизайнерски ориентиран конструктор на уебсайтове, или погледнете нашия преглед на шаблони за квадратни пространства за правилен поглед върху предлаганите дизайни.

Коя блог платформа трябва да използвам вместо WordPress.org?

WordPress.org е основната блог платформа, но тя’не е за всички. Ако имате някои технически умения, тогава препоръчваме WordPress.com, тъй като’s по-лесната платформа за използване, като все още поддържате мощните инструменти за блогове, за които WordPress.org е известен. Ако не’изобщо не искам да кодирам, опитайте Weebly. Той има страхотни функции за блогове, атрактивен дизайн и добро SEO. То’е много начинаещ приятелски и е мащабируем.

Вижте нашето ръководство за най-добрите WordPress алтернативи за списък на най-добрите създатели на уебсайтове, които бихте могли да използвате вместо WordPress.

Коя платформа за блогове е най-подходяща за печелене на пари?

WordPress.org е най-популярната платформа за осигуряване на приходи от блогове – предлага много мощни инструменти, персонализиране и пространство за растеж. Ако не’не искате да използвате WordPress, добрата новина е Wix, Weebly и Squarespace също са чудесни опции!

Търсите да печелите пари онлайн? Вижте нашето ръководство за това как да печелите пари в Instagram за да разберете повече!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map