Spletni dizajn leta 2020 – trendi, nasveti in groze

trendi spletnega oblikovanja za leto 2020Z letom 2019 že bledi za nami’se začnemo osredotočati na sijočo, zlato obljubo novega leta: 2020.


Ali ti’že imate spletno mesto ali pa ste že naredili novo leto’ločljivost za začetek, vem kaj’s dogajanjem v svetu spletnega oblikovanja je vedno pozitiven. Mi’znova, da vas pripravimo na najbolj vroče trende v letu 2020, vas opozorimo na pogoste napake, ki se jih je treba izogibati, in delite najboljše oblikovalske spretnosti, ki jih lahko posvetite pred novim letom.

Obrnili smo se na strokovnjake za spletno oblikovanje iz številnih panog, ki bi nam lahko dali poseben vpogled v to, kaj bo novo leto imelo za spletni dizajn.

In tu so rezultati…

Najboljši trendi spletnega oblikovanja za leto 2020

 1. Uporabniški vmesnik: Temni način
 2. Vizualno oblikovanje: 3D grafika
 3. Mobilni telefon: Minimalna zasnova
 4. E-trgovina: Svetle barve
 5. UX: AI in glasovna interakcija
 6. Personalizacija: Ilustracije in animacije
 7. WordPress: Gutenberg
 8. Vsebina: Beli vesoljski okvirji
 9. Tipografija: Začrtana tipografija

Vsak trend sedi v drugačni kategoriji – mi’Vsako podrobneje bom podrobneje prejel, vključno s strokovnimi citati in nasveti.

Če ti’si oglejte naš seznam in se sprašujte, kako lahko te trende uporabite na svojem spletnem mestu, ne’ne skrbi. Mi’se bomo potopili tudi v oblikovalske spretnosti in orodja da se boste lažje pripravili na leto 2020, poleg tega pa preglejte nekaj običajnih oblikovalskih napak, ki se jim morate izogniti.

Desetletje se hitro bliža koncu, zato smo zmagali’t čakati več – naj’se potopimo naravnost v 9 najboljših trendov spletnega oblikovanja za leto 2020!

Spoznajte strokovnjake!

ana abrantes

Ana Abrantes,
Oblikovalec uporabniškega vmesnika

Kevin Murray

Kevin Murray,
Strokovnjak za rešitve za e-trgovino

ella johnson

Ella Johnson,
Ustvarjalni digitalni oblikovalec

carol verity mann

Carol Verity Mann,
ustanovitelj
Ženske na spletu

andreas poulos

Andreas Pouros,
Izvršni direktor Greenlight Digital

alex vasili

Alex Vasili,
Vodja blagovne znamke v MVF Global

edd Wilson

Edd Wilson,
Starejši tehnični specialist za SEO

1

Najboljši oblikovalni trend za uporabniški vmesnik: temni način

temni način spletnega oblikovanja mobilni Uporabniški vmesnik pomeni uporabniški vmesnik in je sestavljen iz vizualni elementi digitalnega izdelka. To vključuje obliko zaslonov, besedila, gumbov in slik – vse, kar uporabnik vidi in v interakciji z njim spada pod uporabniški vmesnik.

Temni način je postal razširjen trend oblikovanja v letu 2019, ko ga je Google predstavil v številnih svojih aplikacijah, od Chroma do YouTuba. Temni način je internet prevzel nevihta in vsi znaki kažejo, da se bo v letu 2020 še naprej širil.

temni način spletnega oblikovanja twitterTwitter se samodejno preklopi v temen način, ko ga vklopite v nastavitvah brskalnika.

To je zabavna funkcija, s katero se lahko igrate na svojem telefonu, toda zakaj bi to morali obravnavati kot vrhunski trend spletnega oblikovanja do leta 2020? No, Google Chrome in drugi spletni brskalniki imajo vgrajen temni način, tako da lahko spletna mesta zdaj samodejno preklopijo na temni način, če ga uporabnik vklopi.

To deluje le, če spletno mesto podpira temen način!

Ker toliko spletnih mest oaza’t, ko je še vedno ujet v temen način, je Google Chrome razvil “Nočno oko” funkcija, ki bo običajna spletna mesta postala temna, ne glede na to’smo bili optimizirani za to ali ne.

Priporočamo, da pri oblikovanju spletnega mesta ostanete pred krivuljo in razmišljate o temnem načinu, namesto da bi prepustili naključju, da bo vaše spletno mesto še vedno videti dobro v prisilnem nočnem načinu. YouTube, na primer, v temnem načinu izgleda odlično, kar pomeni, da še vedno ponuja odlično uporabniško izkušnjo:

temni način spletnega oblikovanja youtubeYouTube še vedno ponuja odlično uporabniško izkušnjo v temnem načinu in uporabnikom omogoča izbiro, kateri slog oblikovanja jim najbolj ustreza.

Vendar pa bo vaše spletno mesto morda izgledalo kot grdo raco iz teme temnega načina – nekoliko podobno pohištvu IKEA’s spletnega mesta…

spletni dizajn temen način ikeaVarno reči, IKEA’Spletna trgovina bi lahko izgledala bolje v temnem načinu… 2

Najboljši trend oblikovanja vizualnega oblikovanja: 3D grafika

Primer 3d oblikovanja trendov spletnega oblikovanja dogstudio

Ko smo se pogovarjali s kreativno digitalno oblikovalko Ello Johnson, nam je omogočila vpogled v naraščanje 3D-oblikovanja:

“3D-upodobljen dizajn je priljubljen za izboljšanje posledic, zaradi česar so stvari videti res gladke in zadovoljujoče. Tam’smo veliko uporabili pri uporabi Cinema 4D za dodajanje 3D po učinkih in mislim, da je to le še bolj priljubljeno.”

To je smiselno, zlasti s porastom virtualne resničnosti – zdi se, da ljudje vse bolj iščejo bolj potopne izkušnje na spletu.

Premik k 3D grafiki kaže na gladek, eleganten in sodoben videz, čeprav bo zanimivo videti, kako se oblikovalci igrajo s tem na primer z ilustracijami in tipografijo..

Primer dobrega 3d spletnega oblikovanjaSpletna trgovina Welly uporablja 3D vizuale v kombinaciji z interaktivnim gibanjem, da ustvari edinstven pogled na izdelke za svoje stranke. Primer dobrega gibanja v spletnem 3d dizajnu

Odstopanje od ravnega dizajna bi lahko vplivalo tudi na barvno izbiro, ki jo začnemo videti. Ella se je o tem razširila in nam povedala:

Oblikovalci se oddaljijo od živih, svetlih barv in se bolj pomikajo proti utišanim in pastelnim barvam. To je še posebej učinkovito v 3D ilustriranih umetninah, kjer so kompozicije ustvarjene z gladkimi sencami in mehko naravno osvetlitvijo, kar ustvarja vizualno prijeten prizor.”

spletni dizajn trend pastel 3d trelloTrello poleg svoje 3D grafike uporablja veliko pastelnih barv, kar ustvarja gladek, svetel in sodoben občutek. 3

Najboljši trend oblikovanja za mobilne naprave: minimalno oblikovanje

google kviz v trendu mobilnega oblikovanja

Minimalizem je priljubljena oblikovalska izbira za mobilne naprave že nekaj let. Pa vseeno’s zanesljiv in dolgotrajen trend, ki se je več kot izkazal kot vreden in je videti, da bo do leta 2020 ostal močan.

Bistvo, ki ga želimo tukaj poudariti, je, da minimalističen dizajn ne’ne bi smelo pomeniti dolgočasnega oblikovanja. Še vedno lahko uporabljate krepke, svetle barve, prekrivajoče se odseke in težke pisave – kar ustreza vašemu trženju.

Minimalizem pomeni zmanjšanje nepotrebnega presežka, da se ustvari jasna in enostavna uporabniška izkušnja. Izkoristite bel prostor in se osredotočite na obliko in funkcijo, da ne boste preplavili obiskovalcev.

Od strokovnjakov

ana abrantes

Pravi Ana Abrantes… “To ni nekaj novega, vendar še vedno pomembno: v središču pozornosti bi moral biti prvi pristop k mobilnim telefonom. Uporabniki bodo v bližnji prihodnosti obiskali le spletna mesta na svojem telefonu, torej’Pomembno je biti pripravljen, ko pride ta dan.”

Tukaj’je odličen primer minimalnega dizajna za mobilne naprave s spletne strani oblikovalskega studia Yaroflasher:

yaroflasher minimalni mobilni primerOblikovalni studio Yaroflasher’Spletno mesto je izredno vizualno in stilsko, ne da bi se zmešalo. Uporablja minimalno zasnovo, da obiskovalcem omogoči čisto in enostavno uporabniško izkušnjo.

Ta spletna stran uporablja velike, drzne pisave, animacije in svetle barve v nasprotju s črnim ozadjem – in kljub temu še vedno ohranja jasen, minimalen dizajn,’je zelo enostaven za navigacijo.

Ti’Opazili bomo tudi, da je večina mobilnih aplikacij naklonjena minimalnemu dizajnu, na primer spodnji primer priljubljene aplikacije za meditacijo Headspace. To je’s je za to aplikacijo še posebej pomembno, da to zagotovi’Je enostaven za uporabo, saj ljudje pričakujejo umirjeno in sproščujočo izkušnjo.

minimalno mobilno oblikovanje aplikacije za glavoAplikacija Headspace uporablja minimalno zasnovo, da zagotavlja nemoteno in dostopno potovanje uporabnikov, hkrati pa še vedno pritegne svoje uporabnike.

Upoštevajte uporabo ikon, barv in ilustracij – vsi ti elementi sodelujejo pri vključevanju uporabnikov, hkrati pa vsebino ohranjajo preprosto in enostavno za prebavo in navigacijo..

Minimalni dizajn izgleda super, vendar tam’s še en razlog za spodbujanje tega trenda v letu 2020 – učinek, ki ga lahko ima na hitrosti nalaganja.

Kot vedno, hitrosti nalaganja so kritični dejavnik – in to bo postalo pomembnejše šele leta 2020 zaradi velike osredotočenosti na mobilne naprave’s narašča, odkar je Google marca 2018 uvedel prvo indeksiranje za mobilne naprave.

Pogovarjali smo se z Eddom Wilsonom, višjim tehničnim strokovnjakom za SEO pri digitalni marketinški agenciji Impression, ki je pojasnil, kako se spreminja krajina iskalnikov in oblikovanja zaradi porasta mobilnih telefonov:

“Google uvedel indeksiranje mobilnih telefonov marca 2018 – in zdaj, v letu 2019, večina spletnih mest v Googlu’indeks s pajk in gledanje z mobilne perspektive. Ker se večina naprav zanaša na 3G / 4G omrežje, to’Pomembno je razmisliti, da bodo želeli hitro nalaganje spletnega mesta.”

To je’s preprostim pregledom, kako mobilni celoten internet potiska k lažji vožnji, hitrejšemu nalaganju in zagotavljanju takojšnjega zadovoljstva za uporabnike – še posebej, če 5G zdaj dviguje glavo in svojim uporabnikom obeta strele..

Glede na to, da’ne preseneča, da starost minimalnega oblikovanja prihaja na vrsto za mobilne naprave!

4

Najboljši trend oblikovanja v e-trgovini: svetle barve

e-trgovina spletni dizajn jackie smith

Nekoč pred kratkim je e-trgovina zaznala val minimalnega, modernega oblikovanja z oceani belega prostora in enobarvnimi barvnimi shemami. Toda to bi se lahko spremenilo, ko bomo vstopili v leto 2020 – bodite pozorni na drzne in svetle barve, ki vam bodo prišle iz spletnih trgovin.

Svetle barve pritegnejo pozornost, ustvarijo čustvene reakcije in so lahko odlični motivatorji, tako je’Z lahkoto je razbrati, zakaj se velike in glasne barve vračajo v industrijo e-trgovine.

Alex Vasili je to povedal o prehodu od minimalizma k večbarvnosti v spletnem oblikovanju:

“Mi’si lahko ogledate resnično zmešavo stilov. Minimalistični, rafinirani dizajni, na katere smo se v zadnjih nekaj letih tako navadili, so dali priložnost za bolj drzno in motečo estetiko. To pomeni, da v industriji uporabljamo drzne vzorce in barve, tako v tisku kot v digitalni obliki.”

barvita e-trgovina lobanje sladkarije 12 razpoloženjbarvita galerija sladkarij e-trgovine lobanjeSpletna trgovina Skullcandy ima “12 razpoloženj”, kjer vsak mesec praznujemo drugačen način, kako se glasba počuti.barvite primer sladkarije e-trgovine lobanjeVsak mesec ima drugačno barvo, ki prevzame celoten zaslon.

Če ti’še vedno postavljate svojo blagovno znamko, zdaj je pravi čas za izbiro močne barvne sheme za vašo spletno trgovino. Izberite glavno barvo in sekundarno barvo, ki se medsebojno dopolnjujeta in ustvarjata videz, ki ustreza vaši blagovni znamki’s osebnost.

Morda se zdi staromodno, vendar je barvna psihologija izredno koristna pri iskanju pravih barv za uporabo na vašem spletnem mestu, zato pred skokom v notranjost izvedite nekaj raziskav. Raziskave kažejo, da barva lahko povečanje prepoznavnosti blagovne znamke do 80%, zato’splača se nekaj premisliti!

Od strokovnjakov

Kevin Murray

Kevin Murray pravi… “Moč in potencial e-trgovine je jasen. Do leta 2021 naj bi trg dosegel 4,9 bilijona dolarjev… Potrošniške navade se razvijajo vsak dan – želijo, da bi bila njihova nakupovalna izkušnja bolj personalizirana, hitrejša in kakovostnejša kot v preteklih letih… Leta 2020 morajo blagovne znamke začeti meriti, kako se počutijo kupci.”

Izvedi več

 • Je vaše novo leto’je ločljivost za začetek lastnega podjetja za e-trgovino? Oglejte si naš vodič Kako prodajati na spletu za roko pomoči!
 • Preberite naš korak po korak po poti Kako zgraditi spletno trgovino leta 2020 ustvarite svojo čudovito prodajalno.

5

Najboljši UX Design Trend: AI in Voice Interakcija

primer personalizacije netflix UX pomeni uporabniško izkušnjo in se nanaša na kako se uporabnik počuti pri interakciji z izdelkom ali storitvijo. Izpolnjevanje uporabnika’S potrebami, reševanjem težav in ustvarjanjem pozitivne in zadovoljujoče izkušnje je tisto, kar gre pri UX-u.

Ali ste vedeli, da 65% starih od 25 do 49 let vsaj enkrat na dan spregovorite s svojimi napravami, ki podpirajo glas? Način interakcije z blagovnimi znamkami na spletu se spreminja, pri čemer zasloni niso več nujni.

Glasovno iskanje in glasovne interakcije v kombinaciji z AI tehnologijami spreminjajo način, kako krmarimo po spletu.

Zaradi AI ljudje pričakujejo večjo stopnjo personalizacije in natančnejše predloge izdelkov, glasbe, filma in podobno – samo poglejte, kako Netflix prilagodi svojo vsebino vsakemu uporabniku na podlagi njihove izbire.

Zdaj pa mi’ne pravi, da bi morali začeti delati na lastnih prototipih AI ali ustvariti tekmeca za Siri – vendar sta lahko ta trend v letu 2020 dobrodošla:

1. Optimizirajte svoje spletno mesto za glasovno iskanje

Do leta 2020, 50% vseh spletnih iskanj bodo glasovna iskanja s pomočjo navideznega pomočnika, kot sta Siri ali Alexa – tako da je to enako zdrav razum kot ostati v trendu. Tu je nekaj načinov za začetek:

 • Uporabite naravni, pogovorni jezik s pomočjo vprašanj, preprostih stavkov in kontrakcij kot kaj’s, tukaj’s, in to’s.
 • Google naj olajša ključne podatke – na primer, da kontaktne podatke postavite na svojo stran ali celo na svojo domačo stran!
 • Ciljanje ključnih besed z dolgim ​​repom, kot naprimer “kje’je najboljši bar v New Yorku?”
 • Zmešajte vsebino dolge in kratke oblike – poskusite na koncu dolgih člankov vključiti hitra vprašanja.
 • Osredotočite se na hitrost strani – stisnite slike, izrežite nepotrebno kodo in odstranite datoteke, ki so težke, kot so oglasi in dolgi videoposnetki

2. Objemite AI

AI in UX morata biti v nebesih enakovredna – oba sta zasnovana tako, da razumeta človeško vedenje, nato pa ponujata uporabno in naravno rešitev.

Pozdravljanje AI na vašem spletnem mestu se morda zdi zastrašujoče, vendar obstaja nekaj dokaj preprostih načinov, kako lahko začnete ponujati boljšo uporabniško izkušnjo s pomočjo sodobne tehnologije:

 • Preizkusite klepetal, s katerim boste prek klepetanja v živo zagotovili hitro storitev za stranke, ki lahko pomagajo vašim obiskovalcem, ne da bi porabili svoj čas ali vire.
 • Uporabite AI, da obiskovalcem omogočite osebno izkušnjo. Ta je nekoliko naprednejša, vendar lahko prilagodite vsebino, ki jo obiskovalci vidijo na podlagi svojih prejšnjih odločitev ali nakupov – to je še posebej super za spletna mesta za e-trgovino in zabavo!

Ne glede na to, ali želite poskusiti in vključiti AI in glasovne interakcije v svoje spletno mesto, lahko pričakujete, da jih bo leta 2020 videl valovanje v spletu.

6

Najboljši oblikovalni trend za personalizacijo: ilustracije in animacije

primer spletnega oblikovanja ilustracija koox

Ilustracije so vroče na večini seznamov trendov 2020 – tam’je bil opazen premik od blage fotografije do bolj edinstvenih ilustracij. Zmešane, abstraktne, tekoče in ročno narisane slike postajajo vse bolj priljubljene, saj pomagajo prenašati osebnost, pozitivnost in ustvarjalnost.

Od strokovnjakov

ella johnson

Pravi Ella Johnson… “Ilustracija, zlasti vektorska ilustracija, se vrača – bolj kot realistična risba. Zaradi tega bi pričakoval nadaljnjo uporabo vzorcev in krepkih barv za izboljšanje slik. Vektorska ilustracija je odlična, saj jo je mogoče široko uporabljati in ima priročno majhno velikost datoteke – in kdo ne’ne maram malo doodle!”

ilustracija spletni dizajn sebastian curi primerSebastian Curi je ilustrator in animator, ki sodeluje s strankami, ki potrebujejo grafiko za svoja spletna mesta. Ta slog ilustracije se vedno bolj pojavlja na spletu.

Animacije to idejo naredijo še korak dlje, da v spletno stran vdihnejo več življenja in so lahko koristno orodje za ustvarjanje močnejše podobe blagovne znamke in bolj privlačne izkušnje za vaše obiskovalce.

Ustvarjajo lahko tudi animacije in gibalne grafike bolj prilagojena izkušnja za uporabnike, jim pomagajo pri povezovanju, pomnjenju in ponovnem obisku vašega spletnega mesta. Odličen primer tega je Animal, švedska oblikovalska agencija, ki za interakcijo uporabnikov uporablja interaktivno grafiko gibanja:

primer animacije trendov spletnega oblikovanjaOblikovalna agencija Animal’Spletno mesto s svojimi obiskovalci uporablja interaktivno grafiko gibanja. primer spletnega oblikovanja trend animacije živali, interaktivni primerObiskovalci lahko s kazalcem obrišejo besedilo in spodbudijo sodelovanje s sporočili spletnega mesta.

Vendar bodite previdni – kot je poudarila naša interna strokovnjakinja Ana Abrantes:

“Glavni trend je uporaba velikih slik ali ilustracij z gibanjem, vendar to lahko povzroči, da je spletno mesto zelo počasno in Google zlomi’s pravili o hitrosti spletnega mesta.”

Da bi se temu izognili, Ana priporoča optimizacijo in stiskanje slik, da zmanjšate hitrost spletnega mesta, hkrati pa ohranite ostrino.

7

Najboljši trend oblikovanja za WordPress: Gutenberg

wordpress trend gutenberg

V redu, vemo, da tehnično Gutenberg tehnično ni’res trend spletnega oblikovanja. In ja, izšla je novembra 2018. Toda novi WordPress urejevalnik naj bi bil leta 2020 velik za uporabnike WordPressa.

Kako to vemo? No, soustanovitelj WordPressa Matt Mullenweg’s Naziv države v novembru’s WordPress Camp US je bil precej osredotočen na Gutenberga – omenil ga je več kot 70-krat v svojem govoru – zato smo mislili, da bi morali sedeti in poslušati.

“… to je [Gutenberg] temeljni temelj, ki ga imamo mi’sestavljamo WordPress v naslednjem desetletju” – Matt Mullenweg, soustanovitelj WordPress-a

Gutenberg je velika težava, saj znova preuči celoten postopek gradnje in urejanja WordPress-a. Mi’izbrali smo tri funkcije Gutenberga, ki so videti vroče za WordPress spletni dizajn leta 2020.

Tema dvajset WordPress teme

Nova privzeta tema WordPress za leto 2020 – primerno imenovana dvajset dvajset – je zasnovana tako, da kar najbolje izkoristi urednika Gutenberga. Njen poudarek je na fleksibilnosti, urejanju na blokih in prilagodljivosti. Zaenkrat še’je bil nameščen več kot 400.000-krat – poglejte spodaj in preverite, ali menite, da bi to lahko vplivalo na vaš slog 2020.

wordpress trend dvajset dvajset temaWordPress’ nova privzeta tema je zasnovana za Gutenberg in želi olajšati prilagoditev svojim uporabnikom.

Gradienti

Gutenberg vam omogoča enostavno gumbom dodajte barvne gradiente, ne da bi vedeli nobeno kodo. Preprosto kliknite na gumb in izberite barve na zaslonu, ki se prikaže – izberite želeni dizajn in kliknite posodobi, da shranite spremembe!

Wordpress web design gutenberg gumb gradientTo je’Zdaj enostavno dodate barvne učinke, vključno z gradienti, svojim gumbom’ni treba celo kodirati!

Slika in besedilo

Gutenberg vam tudi dovoli postavite sliko in besedilo drug ob drugem. Čeprav bi pred tem povzročilo veliko glavobolov in frustracij, bi to’je zdaj zelo enostavno vstaviti “Mediji & Besedilo” blok, da vstavite slike in besedilo drug poleg drugega.

Wordpress spletni dizajn gutenberg blok besedila in medijevMediji & Besedilni blok omogoča zelo enostavno vstavljanje slike z besedilom.

Podobna funkcija je v cevovodu za gumbe, kjer gumbe enostavno formatirate v vrsti, ne pa navpično.

To je samo tri načine, kako Gutenbergov urejevalnik odpre zasnovo, zlasti za tiste, ki nimajo veščin kodiranja. Skratka, omogoča večjo prilagodljivost oblikovanja pri uporabi WordPressa in pomeni, da lahko preprosto prilagodite svoje spletno mesto.

Izvedi več

 • Pravkar začnete z WordPressom? Tukaj’je naš preprost vodnik v 8 korakih Kako ustvariti spletno mesto WordPress da vam pomagajo!

8

Najboljši oblikovalni trend v vsebini: beli vesoljski okvirji

Picasso kronika primer belega prostora

Slike na celotnem zaslonu in drsenje po paralaksu sta bili priljubljeni v zadnjem letu, in medtem ko mi’prepričani, da so’tam ne bo izginil’s novim trendom v mestu, ki kaže veliko obljube, zlasti za vsebinsko obremenjena spletna mesta.

Mi’ko govorimo o uporabi trdnih blokov belega prostora za ločevanje vsebine, risanje oči in okvirja slik ali blokov besedila. To je odličen način, kako svojemu spletnemu mestu zagotoviti občutek strukture in hierarhije, hkrati pa celotno stran predstaviti svež in sodoben slog.

Uporaba belega prostora lahko pomaga povečati razumevanje vsebine za skoraj 20%, tako da je to še posebej uporaben trend oblikovanja za vsebinsko obremenjena spletna mesta. En tak primer je Medium, spletno mesto za objave. Beli prostor učinkovito uporablja za subtilno ohranjanje svojih bralcev’ Pozor:

primer spletnega oblikovanja belega prostoraKombinacija belega prostora, besedila in prekrivajočih se blokov osredotoča bralca’s pozornostjo in učinkovito okvirja vsebino.

Apple, Dropbox in Squarespace so vsi primeri, ki si jih oglejte za navdih iz belega prostora. Uporaba trdnih odsekov belega prostora za okvirjanje slik in besedila je drzen, čist način predstavitve informacij in usmerjanje vaših uporabnikov’ oko na pomembne poudarke.

9

Najboljši oblikovalni trend za tipografijo: orisane pisave

primer tipografije spletnega oblikovanja dot dot

Občrtana tipografija je nekaj, kar je treba pozorno spremljati v prihodnjem letu. To je morda neznan izraz, vendar resnično naredi tisto, kar piše na pločevinki – to je, da obris besedila sestavlja črke in ne telo.

orisan trend tipografije ella johnsonObčrtana tipografija je stilsko privlačna in naj bi bila pripravljena za leto 2020. (Slika avtorice Ella Johnson)

Od Elle Johnson smo dobili nasvet o njenem napovedovanju trendov tipografije v letu 2020:

Mi’V zadnjem času sem videl veliko začrtane tipografije – Huawei in Clarks sta bila dva primera – in to’je naša najmočnejša napoved trenda za leto 2020. To’je priljubljen pri videoposnetkih (zlasti glasbenih video posnetkih)’je resnično učinkovit, ko animirate.”

Občrtana tipografija omogoča privlačen način oblikovanja naslovov in dodate večplastne teksture vašemu spletnemu mestu in se preprosto posodite 3D učinkom.

Možnost, da se vaše besedilo prikaže skozi besedilo, je zanimiva dinamika, s katero se lahko igrate, in ustvarja zelo sodoben občutek.

primer tipografije spletnega oblikovanja badassTa primer iz francoske produkcijske družbe Badass predvaja video posnetke v ozadju za svojim obrisom, ki se napolni s trdno roza barvo, ko se pomikate po strani.

Seveda morate biti previdni, kako uporabljate barve in vzorce, ko jih združite z začrtano tipografijo’se zanašate na svoje ozadje in tako dajete jasnost besedila. Navadno ozadje in kontrastne barve najbolje delujejo, vendar se lahko s slogom poigrate – kot ga ima Badass v zgornjem primeru – dokler ne’ponovno srečen.

Od strokovnjakov

alex vasili

Alex Vasili pravi… “pri trženju blagovnih znamk in oblikovanja sem opazil splošno težnjo k preprostim in drznim strukturam, z več kreativne svobode, ki jih imajo oblikovanja… Ker tradicionalne znamke izgledajo, da bodo njihove identitete bolj uporabne in dinamične v digitalnem prostoru… vse več blagovnih znamk uporablja veliko, krepko, čisto tipografijo za njihov logotip, hkrati pa daje več prostora za ilustracijo in barvo za razvoj svoje zgodbe o blagovni znamki”

9 Napake, ki se jih je treba izogibati leta 2020

Zdaj, ko smo’pokazal sem vam, kaj bi morali početi v letu 2020, naj’Oglejte si nekaj grehov v dizajnu, ki se jih boste morali izogibati v prihodnjem letu. Okrog naše pisarne smo povprašali, kaj skupnih oblikovalskih elementov resnično dobi pri ljudeh’s živci – morda ti’ste že krivi za nekatere od njih!

Odzivov je bilo veliko, toda tu je 9 napak pri oblikovanju, ki so ljudi najbolj razjezili:

 1. Samodejno predvajanje medijev
 2. Skrite kontaktne informacije
 3. Vsiljivi pojavni okni in oglasi, ki vas spremljajo po strani
 4. Neskončno drsenje
 5. Nerodne strani z izdelki
 6. Obstruktivne lepljive glave
 7. Spletna mesta s počasnim nalaganjem
 8. Spletne trgovine brez odjave gostov
 9. Pojavna okna na celotnem zaslonu, ki pokrivajo celotno spletno stran

Mediji za samodejno predvajanje so bili zagotovo na vrhu seznama ubojev, en kolega pravi: “videoposnetki s samodejnimi predvajanji so greh in jih je treba prepovedati.” Precej močne stvari – in jasen znak, da se izognete temu posebnemu trendu oblikovanja, če želite svoje obiskovalce osrečiti.

Za spletne trgovine je ključnega pomena možnost nakupa gostov – kjer lahko svoje naročilo dokončate, ne da bi se morali prijaviti. Dejansko je nedavna raziskava pokazala, da je 31% ljudi opustilo naročila, ker je spletna stran želela, da ustvari račun, s čimer je ustvarila svoj račun drugi najpogostejši razlog za opustitev vozička!

Ta seznam kaže, da niso vsi trendi oblikovanja dobri – tako kot pri večini stvari, samo zato, ker je nekaj priljubljenega, pa tudi ne’t pomeni, vsi bi ga morali začeti kopirati. Enako velja za vaše spletno mesto – dobro razmislite o svoji izbiri oblikovalcev in o tem, ali bodo koristili vašim uporabnikom, pa tudi, če boste videti kul.

To je bila pomembna točka, ki jo je poudarila Carol Verity Mann, ki je dejala:

“Kadar je dizajn a ‘trend’, za uporabnika in uporabnika dejansko ne more biti primeren ‘poglej’ želijo upodobiti… Da, obstajajo trendi in ne bi’rečem, da jih sploh ignoriram. A zmagal sem’narediti nekaj ali uporabiti nekaj samo zato’je trend. Trend bi uporabil le, če bi ga’je popolnoma ustrezen celotni zgradbi.”

To poudarja pomembnost razmišljanja o vašem spletnem mestu, blagovni znamki in uporabnikih ter od tam naprej, da se odločite, kakšne trende ali oblikovalske taktike uporabiti. Pomislite, zakaj pred čim drugim.

Naš nasvet je:

 • Objemite bel prostor
 • Pridobite povratne informacije od drugih
 • Če dvomite, ga pustite zunaj!

Napake in nesreče se zgodijo, vendar ne’t naj vaše spletno mesto trpi zaradi slabe zasnove. Prisluhnite strokovnjakom in si poskusite zapomniti, kaj vas moti, ko ste’z uporabo spleta – verjetno se tudi vaši obiskovalci počutijo enako!

Od strokovnjakov

andreas poulos

Andreas Pouros pravi… “Ankete na strani ali celo izhodne ankete so odličen način za pridobivanje več informacij o strankah in njihovi izkušnji na spletnem mestu. Ankete na strani omogočajo vrednotenje določenih področij spletnih strani. Če se naučite njihovih misli, lahko ocenite njihove občutke do spletnega mesta in ugotovite morebitne ovire, ki bi lahko povzročile negativno izkušnjo.”

3 oblikovalske spretnosti, ki jih je treba leta 2020 zasukati

Mogoče ti’si že postavite cilje, ki jih želite doseči v naslednjem letu, in ste pripravljeni in hitijo za odhod. Če pa ti’gledate naš seznam in se sprašujete, kje na zemlji ste’tukaj naj bi začeli’s seznamom spretnosti in orodij, ki jih je treba upoštevati.

1. Animacija

Zdi se, da se večina ljudi strinja, da bo animacija do leta 2020 velika – pravzaprav je nedavna svetovna raziskava oblikovanja pokazala, da gibanje je bila veščina, ki se je je večina oblikovalcev želela naučiti v naslednjih dveh do treh letih, da bi ostali pomembni za svoje področje.

Torej, smiselno je, da se na leto 2020 pripravimo tako, da se naučimo gibanja ali animacijskih veščin!

globalna raziskava spletnega oblikovanjaDribbleble’Raziskava globalnega oblikovanja je pokazala, da je oblikovanje gibanja znanje, ki se ga je večina oblikovalcev želela naučiti v naslednjih dveh do treh letih.

Lepa stvar pri oblikovanju gibanja je, da jo lahko prilagodite tako, da ustreza vašim želenim srednjim ali obstoječim znanjem. Na primer, če ste’vse o ustvarjanju ilustracij, lahko poskusite z roko pri animiranju svojih modelov.

Za začetek si oglejte ta orodja in vire:

 • Adobe Photoshop – pomaga pri seznanjanju s tem, preden začnete uporabljati Adobe After Effects
 • Adobe After Effects – najboljša izbira za ustvarjanje grafike v gibanju
 • Šola gibanja – spletna platforma za usposabljanje, posebej za oblikovanje gibanja
 • Lynda.com – neverjeten vir, poln spletnih tečajev

2. Ilustracija

Če pogledamo pričakovane trende do leta 2020, to’jasno je, da bo ustvarjalnost še naprej uspevala in rasla v spletnem oblikovanju. Ilustracija bo verjetno igrala ključno vlogo pri določanju blagovnih znamk, vključevanju občinstva in oblikovanju oblikovalskih strani’je vredno vzeti resno.

Začnite se igrati z ilustracijo, da bi našli svoj slog in nišo!

3. Kodiranje

Morda se sliši strašljivo, toda če ste’šele začenjate, nato pa vam bo učenje neke kode pomagalo iti naprej. Obstajajo različna kodiranja “jezikih” lahko se naučite, toda tukaj so glavne, ki si jih želite ogledati:

 • HTML – to pomeni HyperText Markup Language in se uporablja za podajanje vsebin in strukture spletnih strani
 • CSS – Cascading Style Sheets nadzoruje slog in oblikovanje spletne strani’s HTML
 • JavaScript – to morate dodati v svoj nabor spretnosti, če želite izstopati iz konkurence, in svoje interaktivne elemente dvignite na naslednjo raven

Najboljši oblikovalni trendi do leta 2020: zaokrožitev

Mi’Sem govoril s strokovnjaki, mi’sem vlekel po spletu za žareče primere, in mi’smo vam predstavili izbor najbolj vročih trendov spletnega oblikovanja za leto 2020, od mobilnih do e-trgovine. Raziskali smo celo običajne napake v oblikovanju, ki se jih je bilo treba izogibati, in oblikovalske spretnosti, da bi jih pripravili za leto 2020.

Toda po vsem tem želimo resnično povedati: trendi spletnega oblikovanja leta 2020 so v vaših rokah. Se boste odločili za raziskovanje ilustracij ali 3D grafike? Ali boste sprejemali utišane barve ali izbrali žive gradiente za svoje spletno mesto?

Strokovnjaki so spregovorili, vendar trendi leta 2020 niso imeli’še ni bilo napisano – vendar se odločite, kateri so pravi za vas, tukaj’s kratkim pregledom naših najbolj vročih krajev:

 1. Uporabniški vmesnik: Temni način
 2. Vizualno oblikovanje: 3D grafika
 3. Mobilni telefon: Minimalna zasnova
 4. E-trgovina: Svetle barve
 5. UX: AI in glasovna interakcija
 6. Personalizacija: Ilustracije in animacije
 7. WordPress: Gutenberg
 8. Vsebina: Beli vesoljski okvirji
 9. Tipografija: Začrtana tipografija

Ali ti’se šele začenjamo ali si strokovnjak, upamo, da’vesel smo naše razčlenitve leta 2020’največji trendi spletnega oblikovanja in so navdušeni, da bodo sprejeli vse novo leto!

Hvala našim strokovnjakom!

ella johnson

Ella Johnson,
Ustvarjalni digitalni oblikovalec v Armadillu

carol verity mann

Carol Verity Mann,
solastnica družbe We Get Digital in ustanoviteljica Women on the Web

andreas poulos

Andreas Pouros,
Generalni direktor Greenlight Digital

ana abrantes

Ana Abrantes,
Oblikovalec uporabniškega vmesnika

edd Wilson

Edd Wilson,
Starejši tehnični strokovnjak za SEO v podjetju Impression

Kevin Murray

Kevin Murray,
Generalni direktor pri Greenlight Commerce

alex vasili

Alex Vasili,
Vodja blagovne znamke v MVF Global

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me