Hoe foto’s online te verkopen

hoe foto's online uitgelichte afbeelding te verkopenHoe u online foto’s kunt verkopen en geld kunt verdienen: een gedetailleerde momentopname

Daar’is geen betere plek om fotografie te verkopen dan internet – waar anders kunt u meer dan 4,3 miljard gebruikers als potentiële kijkers hebben?


Maar als u uw kansen om geld te verdienen met het online verkopen van foto’s wilt maximaliseren, moet u dat doen’Ik moet het lawaai doorbreken om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dit klinkt misschien intimiderend, maar het kan eenvoudig worden gedaan met behulp van een sterk platform.

Er zijn drie soorten platforms om uit te kiezen als het gaat om het online verkopen van foto’s:

 • Website-bouwers
 • Stock fotografie websites
 • Online marktplaatsen

Ze’allemaal gemakkelijk te gebruiken opties, en elk heeft verschillende sterke punten. In deze gids, we’Ik leg de voor- en nadelen van elke optie uit, zodat u uw beste beslissing kunt nemen. Wij’Ik bespreek ook hoe te integreren e-commerce functies en met succes betrek doelgroepen, zodat uw fotografie zal gedijen, ongeacht het platform dat u kiest.

Dus leun achterover en lees verder, en je foto’s zullen online staan ​​in een flash.

Een Website Builder gebruiken

Websitebouwers zijn de meest populaire tools om online te gaan – en ze zijn misschien ook de beste manier om foto’s online te verkopen. Ze’zijn goedkoper dan het inhuren van een webdesigner en nog steeds verrassend eenvoudig te navigeren.

Website-builders zijn drag-and-drop-platforms waarmee u snel een website kunt ontwerpen, zonder enige codering. Normaal gesproken allemaal’U hoeft alleen maar een kleurenschema en een sjabloon te kiezen en vervolgens verschillende inhoudselementen (zoals afbeeldingen of tekstvakken) naar de plaats te slepen waar u’ik zou willen dat ze verschijnen.

Hieronder is een voorbeeld van Wix’s editor voor slepen en neerzetten. De blauwe omtrek geeft de grenzen van elk inhoudselement weer, terwijl u met het menu aan de rechterkant het formaat, de inhoud van de inhoud kunt wijzigen, dupliceren en verwijderen zoals u wilt:

wix slepen en neerzetten functies

Website-bouwers zijn het beste voor diegenen die zoveel mogelijk controle willen hebben over het fotoverkoopproces.

Top 4 website-bouwers voor het online verkopen van foto’s

 1. Squarespace
 2. Wix
 3. SmugMug
 4. Weebly

1. Squarespace

Het beste voor: een mooi uitziend portfolio

Squarespace biedt 60 verschillende sjablonen – niet zoveel als Wix of Weebly, maar veel meer dan SmugMug. Hoewel Squarespace een algemene website-bouwer is en niet volledig is toegewijd aan fotografieportfolio’s, zijn de sjablonen nog steeds de best ontworpen sjablonen op de markt. Squarespace-sjablonen bieden vorm en functie – elk is verbluffend en wordt geleverd met alle functies die u heeft’Ik moet uw werk onder de aandacht brengen en verkopen, zoals het automatisch schalen van uw foto’s om er op elk apparaat op hun best uit te zien.

fotografie sjabloonpagina

Squarespace’De tariefplannen bieden ook een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor $ 12 / maand, het goedkoopste abonnement omvat onbeperkte bandbreedte en opslag, zodat al uw baanbrekende foto’s de ruimte krijgen om te schitteren!

Geld verdienen met Squarespace

Vanwege zijn door design geleide reputatie, Squarespace’s e-commerce vaardigheden worden vaak enigszins onterecht over het hoofd gezien. Het is misschien geen pure online winkelbouwer, maar het heeft een aantal geweldige tools om jou en je snaps te bieden.

Om op Squarespace te verkopen, moet je de kiezen Zakelijk prijsplan ($ 18 / maand), integreer dan Squarespace Commerce. Hiermee kunt u onbeperkt foto’s uploaden, digitale en gedrukte producten verkopen, kortingsbonnen genereren en meerdere betalingsmethoden accepteren.

Probeer Squarespace of vind meer informatie in onze Squarespace Review

2. Wix

Het beste voor: creatieve controle en gebruiksgemak

screenshot van wix-sjablonen

Het grootste voordeel van websitebouwers is controle en Wix biedt het in schoppen. De slepen-en-neerzetten-sjablonen zijn eenvoudig aan te passen en er zijn meer dan 500 om uit te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het ontwerpproces zo praktisch te zijn als je zelf wilt zijn. Enerzijds kan Wix ADI (Artificial Design Intelligence) een originele site voor u maken op basis van uw antwoorden op een paar vragen; Aan de andere kant kunt u de optie Wix-code gebruiken om de HTML achter uw sjabloon persoonlijk te bewerken. Wix’De drag-and-drop-editor is een soort van gelukkig medium tussen deze opties!

Geld verdienen met Wix

Wix’s tariefplannen variëren. Om te beginnen kunt u een portfolio maken met het gratis abonnement. Maar om verkopen jouw foto’s, jij’Ik moet me aanmelden voor Wix’s E-commerce-prijsplan voor $ 17 per maand. Als je eenmaal’Als u zich opnieuw heeft aangemeld voor het e-commerceplan, is uw winkel actief.

Er zijn ook enkele optionele add-ons van de Wix App Market die u eenvoudig met uw site kunt integreren om het nog aantrekkelijker te maken. De beste gratis apps zijn onder meer:

 • Wix Pro Gallery – biedt de “meest professioneel ogende galerij op internet”
 • Wix-fotoalbums – essentieel voor evenementenfotografen
 • Instagram Pro – koppelt uw afbeeldingen op sociale media

Probeer Wix of vind meer informatie in onze Wix Review Nog enkele toptips om u op weg te helpen:

 • Een fotografiewebsite maken
 • Gratis fotografie website sjablonen
 • Hoe een zakelijke website te bouwen

3. SmugMug

Het beste voor: eenvoudig inkomsten genereren met uw portfolio

smugmug homepage

In tegenstelling tot de andere websitebouwers op deze lijst, is SmugMug toegewijd enkel en alleen online portefeuilles, wat betekent dat u er zeker van kunt zijn dat elke sjabloon afbeeldingen snel en stijlvol laadt. Er zijn geen’t veel sjablonen om uit te kiezen – 26 in totaal, waarvan er slechts zes beschikbaar zijn op het goedkoopste plan – maar wij’noem dit een geval van kwaliteit boven kwantiteit. Elke sjabloon is modern en minimalistisch, gebouwd om de nadruk op uw werk te houden.

SmugMug niet’t biedt een gratis abonnement aan, dus na de gratis proefperiode van twee weken heeft u’Ik moet een betaald abonnement kiezen als je wilt doorgaan. SmugMug’s goedkoopste plan is de Basisplan voor $ 48 per jaar, in één keer betaald. U kunt ook kiezen voor het Basisplan op $ 5,99 per maand, wat neerkomt op meer jaarlijks maar minder tijdsbesteding vereist.

Als u besluit dat een betaald plan voor u is, bent u dat zullen veel waar voor uw geld krijgen. Met elk SmugMug-abonnement kun je een onbeperkt aantal foto’s en video’s uploaden en je kunt fotoafdrukken, boeken en geschenken verkopen via SmugMug’s afdrukpartners. Het enige grote nadeel van SmugMug is dat het een commissie van 15% op uw verkopen kost, wat veel hoger is dan bij de meeste andere websitebouwers.

Geld verdienen met SmugMug

De andere twee platforms die we’ll cover – stockfotosites en online marktplaatsen – spreken voor zich als het gaat om het genereren van inkomsten met je foto’s. Websitebouwers zijn daarentegen iets minder intuïtief. Met elke bouwer kun je gemakkelijk verkopen, maar er zijn ook tal van add-ons die je in je voordeel kunt gebruiken.

SmugMug heeft ingebouwde e-commercefuncties, zodat u in één vloeiende beweging kunt klikken, uploaden en verkopen. U kunt klanten per download in rekening brengen, terwijl de site zorgt voor facturering, verzending en verwerking.

Bovendien kunt u aangepaste prijslijsten maken en gemakkelijk afdrukken verkopen zonder andere integraties. Over het algemeen’s het beste voor degenen die al een portefeuille hebben en snel geld willen verdienen.

Probeer SmugMug of vind meer informatie in onze SmugMug Review

4. Weebly

Het beste voor: snel een website opzetten

weebly sjablonen screenshot

Weebly bespaart u een hoop tijd als u’ben op zoek om uw website snel up and running te krijgen. De zin “slepen en neerzetten” is nog nooit zo letterlijk geweest, en jij’Ik heb in een mum van tijd een professioneel huis voor uw foto’s. Deze websitebouwer biedt ook een fatsoenlijk gratis abonnement, wat geweldig is om het platform uit te testen. U kunt zelfs op het gratis abonnement verkopen, hoewel Weebly een commissie zal vragen. Voor meer vrijheid met uw online winkel kunt u upgraden naar de Pro-abonnement, dat is $ 12 / maand wanneer u een jaar vooruit betaalt, of u kunt kiezen uit meer van Weebly’s prijsopties.

Top Tip: Weebly optimaliseert afbeeldingen automatisch tijdens het uploaden, wat betekent dat pixels verloren kunnen gaan en de fotokwaliteit in het gedrang kan komen. Houd dit in de gaten wanneer u foto’s uploadt naar uw site!

Geld verdienen met Weebly

Weebly is een bijzonder sterke optie als het gaat om het verkopen van fysieke prints van je foto’s.

Weebly’s Photo Store-app beschikt over een “Koop nu” knop, die is geïntegreerd met CanvasPop’s afdrukservices. Dit zorgt voor alle print-, verzend- en klantenservice, dus je don’u hoeft zich geen zorgen te maken over de technische kant.

Om echter echt geld te verdienen met uw gedrukte producten, moet u zich aanmelden met een CanvasPop-ontwikkelaarsaccount en de toegangssleutel in de app-instellingen plakken. Een vervelende voetnoot, maar dat doet het niet’het duurt niet lang.

Probeer Weebly, of vind meer informatie in onze Weebly Review If you’Bent u op zoek naar meer diepgaand commercieel advies, wij’We hebben ook een handleiding geschreven om inkomsten te genereren met uw website

Een Stock Fotografie-website gebruiken

Stockfotografie-websites zijn platforms die afbeeldingen verkopen voor ontwerpdoeleinden. Zodra u uw afbeeldingen uploadt naar een stockfotografie-site, gaat de site ze verkopen voor u. Dit is ideaal voor iedereen die niet begint’Nog niet veel publiek, want populaire stockwebsites trekken al duizenden bezoekers per dag. Maar de nadelen zijn aanzienlijk: om te beginnen nemen de meeste websites met stockfotografie tot 70% van elke verkoop die u doet, waardoor u een relatief kleine korting krijgt.

Top 3 Stock Fotografie Plaatsen voor het online verkopen van Foto’s

 1. Shutterstock
 2. Alamy
 3. iStock

1. Shutterstock

shutterstock-bestemmingspagina

Shutterstock is een enorm populaire bron van stockfotografie en heeft momenteel een bibliotheek van ongeveer 200 miljoen foto’s. Shutterstock betaalt u tussen 20-30% van elke verkoop die u op het platform doet, afhankelijk van uw “Levenslange inkomsten.” Levenslange inkomsten zijn hoeveel u’in totaal verdiend als Shutterstock-bijdrager, onderverdeeld in vier niveaus: $ 0-500, $ 500-3.000, $ 3.000-10.000 en $ 10.000+.

2. Alamy

alamy foto voorbeelden

Alamy is een geweldige stockfotosite voor beginners, omdat u uw afbeeldingen binnen 24 uur te koop kunt aanbieden. Het aanmeldingsproces duurt slechts een paar minuten en eenmaal Alamy’Het kwaliteitscontroleteam heeft uw afbeeldingen gecontroleerd, u’Ik ben klaar om te gaan!

Alamy is uniek omdat het dat niet doet’t beperkingen op inhoud – het is alleen dierenartsen voor technische kwaliteit. Dit betekent dat u uw foto’s kunt uploaden naar een grote, diverse bibliotheek, en u kunt er zeker van zijn dat de kans groot is dat een potentiële klant uw werk wil gebruiken.

3. iStock

istock homepage

iStock is eigendom van Getty Photo Images, wat betekent dat uw werk toegankelijk zal zijn voor klanten over de hele wereld. Natuurlijk kan niet zomaar iedereen werk uploaden naar een platform met zo’n geweldige reputatie.

Om een ​​iStock-bijdrager te worden, moet u 3-6 voorbeelden van uw werk uploaden voor beoordeling. Als je eenmaal’opnieuw geaccepteerd, de commissie u’Ik verdien tussen de 25 en 45%, wat een behoorlijke korting is in vergelijking met de meeste diensten.

Een online marktplaats gebruiken

Online marktplaatsen zijn e-commerce websites waar producten zijn verkocht door verschillende derde partijen, en transacties zijn verwerkt door de aanbieder van de marktplaats. Het meest gangbare voorbeeld van een online marktplaats is Amazon – u (de derde partij) kunt een gebruikt boek verkopen aan een vreemde en Amazon (de marktplaatsprovider) zal het betalingsproces afhandelen.

Op een online marktplaats ben jij’bent degene die de verkoop doet. Dit geeft u meer controle dan een stockfoto-website, hoewel dat nog steeds kan’t vergelijken met de vrijheid die je krijgt met een websitebouwer.

Net als stockfotosites zijn online marktplaatsen gemakkelijker op te zetten dan websitebouwers, omdat bij dit laatste – je raadt het al – eigenlijk gebouw eerst een website. Hoewel u minder zeggenschap heeft over de lay-out van een online marktplaats, is het een trefzekere manier om te verkopen snel. En omdat online marktplaatsen veel gevarieerde producten verkopen (in tegenstelling tot alleen foto’s), trekken ze een groter publiek aan dan de meeste websites met stockfoto’s.

Top 3 marktplaatsen voor het online verkopen van foto’s

 1. Etsy
 2. Snapped4U
 3. 500px

1. Etsy

etsy homepage

Etsy is een enorme marktplaats voor originele en handgemaakte producten. Meer dan 2 miljoen mensen verkopen allerlei goederen op het platform, van lippenbalsem tot handgemaakte verjaardagskaarten. Etsy brengt 20 cent in rekening voor het verkopen van je werk, plus 3,5% van de verkoopprijs, wat een geweldig tarief is.

Het goede nieuws voor fotografen is dat de producten die je op Etsy verkoopt, niet worden verkocht’t moet tastbaar zijn. U kunt digitale downloads van fotografie net zo gemakkelijk verkopen als handgemaakte ambachten. Maar omdat de site zo’n groot publiek heeft (bijna 40 miljoen kopers), kan het moeilijk zijn om uw werk te onderscheiden van de rest. Etsy heeft echter een verkopershandboek vol tips geplaatst om het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Bekijk hoe Etsy zich verhoudt tot Shopify en WordPress als het gaat om het verkopen van digitale downloads.

2. Snapped4U

snapped4u homepage

Snapped4U is een marktplaats die volledig is gewijd aan het verkopen van evenementfotografie. Het’is een geweldige manier voor beginners om een ​​aanhang te krijgen, want als je eenmaal’Heb je foto’s gemaakt tijdens een evenement, dan kunnen bezoekers je galerij op Snapped4U bekijken en de foto’s kopen die ze leuk vinden.

Het kost $ 10 om een ​​account aan te maken, maar Snapped4U behoudt meestal slechts 10-12% van elke verkoop die je doet – niet zo laag als Etsy, maar nog steeds veel lager dan de meeste andere platforms.

3. 500 px

500px startpagina

500px is een soort hybride voorraadfoto- / marktplaats waarmee je andere fotografen kunt volgen en feedback kunt krijgen over je werk. Beter nog, nieuwe uploads hebben een goede kans om opgemerkt te worden vanwege 500px’s tijdgevoelig classificatiesysteem, dat elke foto een score van 1-100 geeft op basis van een algoritme dat rekening houdt met likes en reacties op de foto. Er is zelfs een pagina gewijd aan het presenteren van de dag’s meest populaire foto’s, dus nieuwer werk gewonnen’verdwaal niet in de menigte.

500px is geweldig om een ​​community rond je werk op te bouwen, maar het heeft een groot nadeel. De site neemt minimaal 40% van elke verkoop die je doet, wat veel meer is dan Etsy en Snapped4U. als jij’Als u probeert zo snel mogelijk geld te verdienen, is dit misschien niet de keuze voor u.

Succesvol zijn

Zodra u uw foto’s en uw platform heeft, bent u’Ik moet ervoor zorgen dat je’re bereiken en een groot publiek boeien. Het heeft tenslotte zin om foto’s te verkopen als die er zijn’is niemand op zoek om ze te kopen ?! Wij’We hebben de beste tips verzameld om uw publiek te boeien:

1. Zoekmachineoptimalisatie

als jij’opnieuw met behulp van een websitebouwer, dan is het beste wat u kunt doen om uw doelgroep te maximaliseren, een beetje Search Engine Optimization (SEO).

Bij de meeste websitebouwers kunt u toevoegen alt-tags bij elke foto. Dit zijn eenvoudige bijschriften, zoals “voetbal” of “chocoladetaart,” waarmee Google de getagde afbeelding kan indexeren (vinden) en betalende ogen naar uw site kan brengen. U kunt ook zoekwoorden vinden met een tool genaamd Google Ads, waarmee u kunt zien wat mensen online zoeken.

2. Sociale media

Als het gaat om het maken van een naam voor jezelf, is sociale media je vriend. Dankzij deze kant-en-klare netwerken voor het delen van tools met een ingebouwd publiek, kun je je website tweeten, delen op Facebook of bloggen op LinkedIn – maar het beste van alles is dat je het voor fotografen kunt linken aan Instagram.

Puur ontworpen voor het delen van foto’s, Instagram is perfect. Het’is ook gratis, dus jij’Het is verstandig om lid te worden van de 1 miljard maandelijkse gebruikers.

Door je werk te koppelen aan platforms zoals Instagram en Tumblr, vergroot je je zichtbaarheid. U’Ik heb toegang tot een veel breder publiek, terwijl tools zoals Hashtagify je online aanwezigheid versterken door je de huidige trends te laten volgen.

Lees meer over hoe u geld kunt verdienen op Instagram

3. Branding

Een onfeilbare manier om als fotograaf grip te krijgen, is door een sterk merk rond uw werk op te bouwen. Op deze manier krijgen potentiële kopers een goed idee van wie je bent en wat voor soort foto’s je graag maakt.

De eerste stap om een ​​geweldig merk op te bouwen is vind je niche. Dus hoe werkt dat? Simpel gezegd, u moet een kernthema voor uw afbeeldingen vinden. Dit kan gemakkelijk naar je toe komen, gezien je passies of persoonlijke interesses, of het kan wat onderzoek vergen.

Als u bijvoorbeeld uw weekenden door bossen wandelt, moet u nadenken over natuurfotografie.

Aan de andere kant hou je misschien van menselijke relaties en interacties, dus jij’zullen waarschijnlijk graag portretten maken. U kunt hier tal van wegen kiezen: wilt u bruiloften fotograferen of bedrijfsfoto’s maken? Het’is aan jou.

Als je eenmaal’Hebben besloten over uw vakgebied, een geweldige manier om het aan uw kijkers te laten zien, is door een blog te starten. Dit geeft u een aanpasbare ruimte waar potentiële kopers u op het web kunnen leren kennen, en u kunt de kwaliteit van uw werk laten zien zoveel u wilt!

als jij’Als u een websitebouwer gebruikt om uw foto’s te verkopen, kunt u met een paar klikken een blogpagina toevoegen. Zelfs als je’opnieuw verkopen op een stockfoto of marktplaats, het’Het is de moeite waard om de tijd te nemen om een ​​blog op te zetten waarnaar u kunt linken.

Klaar om in te duiken? Bekijk onze gidsen voor een blog starten, een logo maken, en online een merk bouwen.

Hoe online foto’s te verkopen: samenvatting

Tussen websitebouwers, stockfotosites en online marktplaatsen, Daar’er is geen gebrek aan opties voor iedereen die online foto’s wil verkopen en geld wil verdienen.

als jij’zit nog steeds vast op welke methode te gebruiken, hier’s onze snelle uitsplitsing:

 • Websitebouwers zijn het beste voor: fotografen die een sterk merk willen creëren en veel controle hebben over het proces
 • Stockfotosites zijn het beste voor: fotografen die hun publiek willen laten groeien
 • Online marktplaatsen zijn het beste voor: fotografen die klaar zijn om hun inspanningen voor het genereren van inkomsten te vergroten

U kunt ook meer dan een van de bovenstaande platforms gebruiken om uw aanwezigheid op het web te vergroten. U kunt bijvoorbeeld een stockfotosite gebruiken om uw afbeeldingen te verkopen en een websitebouwer om uw merk te laten zien.

Het’Het is belangrijk om een ​​website te hebben waar klanten u en uw werk kunnen leren kennen. Dit is n’zo moeilijk als het klinkt – sites zoals SmugMug en Squarespace bieden een volledig aanpasbare hoek van het web om jezelf voor te stellen. Zeg kaas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me