Hoe kunst online te verkopen – verdien geld met je passie

verkoop kunst online


“Het’is de vraag die alle kunstenaars stoort: hoe kun je je kunst online verkopen om geld te verdienen?”

Welnu, deze gids is hier om u te helpen precies dat te doen.

Laat me raden: jij’bent waarschijnlijk comfortabeler in uw studio dan op een computer. Je zou het misschien zelfs denken’is te technisch om kunst online te verkopen.

Als u weet waar u moet beginnen, kunt u gefrustreerd uw penselen uit de doos gooien.

Hoe verzend je je kunst? Hoe zit het met betalingsmogelijkheden?

Don’t paniek.

als jij’Ik ben op zoek om je kunst online te verkopen’heb goed nieuws voor je:

Een online galerij maken en uw werk verkopen was nog nooit zo eenvoudig.

U kunt kunst online weergeven en verkopen met websitebouwers zoals Wix, Squarespace en Weebly.

Dit zijn eenvoudig te gebruiken tools waarmee je een winkel kunt creëren zonder te weten hoe je moet coderen! U kunt tentoonstellingen promoten en klanten aantrekken – en dat allemaal zonder uw huis te verlaten.

Ik hou van kunst en breng veel van mijn vrije tijd door in galerijen, dus ik weet hoeveel tijd en moeite je hebt’ik heb het gedaan om je werk te maken.

In deze gids I’Ik leid je door alle informatie die je nodig hebt om kunst online te verkopen, waaronder:

 • Kies de beste websitebouwer om uw online kunstwinkel te maken
 • Je illustraties uploaden en effectieve beschrijvingen en afbeeldingen toevoegen
 • Je kunst prijzen en betalingen instellen
 • Verzekering afsluiten voor je kunstwerken en copycats verslaan
 • Marketing van uw kunstwinkel en gevonden worden in zoekmachines, zodat u klanten trekt

Wat voor kunst je ook maakt, jij’opnieuw op de juiste plaats. Aan het einde van deze gids kun je’Ik ben bereid om uw kunst online te verkopen.

Klinkt goed?

Laat’s duiken in.

1

Wat is de gemakkelijkste manier om kunst online te verkopen?

“Sitebouwers zijn de gemakkelijkste manier om uw eigen persoonlijke online galerij te maken. Ze kunnen u ook helpen uw kunst online te verkopen zonder u zorgen te maken over technisch onderhoud, zoals ervoor zorgen dat uw site dat niet doet’t crash.”

Wij’We hebben veel bouwers getest om de beste te vinden. Onze top drie om kunst online te verkopen zijn:

 • Wix
 • Squarespace
 • Weebly

Elk van de bovenstaande bouwers kan u helpen uw kunst online te verkopen, omdat ze allemaal e-commerce aanbieden (of ‘online winkel’) plannen. Met e-commerceplannen kunt u betalingen accepteren en bestellingen afleveren, niet alleen pronken met uw werk.

als jij’Als u een klein volume kunst verkoopt, zal een e-commerceplan met een van onze drie bouwers aan uw behoeften voldoen. Wij’Ik zal de belangrijkste verschillen tussen elke bouwer binnenkort dieper bespreken, maar bekijk voor nu deze grafiek voor een overzicht:

Deze bouwers helpen u om uw afbeeldingen centraal te stellen. Ze’opnieuw flexibel in gebruik. Als kunstenaar (en toekomstige online kunstverkoper) ben ik’Ik denk dat deze dingen belangrijk voor je zijn?

Ze bieden allemaal een gratis abonnement of een gratis proefperiode, dus u kunt ze testen voordat u geld vastlegt.

U maakt zich misschien zorgen dat het te lang duurt of te technisch moeilijk is om uw kunst online te krijgen.

Dat’s waar winkelbouwers binnenkomen.

Beschouw uw website als uw eigen persoonlijke online galerij. Met websitebouwers kunt u uw galerij bouwen en aanpassen zonder enige codering. U kunt de lay-out, het kleurenschema, de lettertypen, de prijzen en de informatie beheren. Dit komt omdat ze worden geleverd met editors met slepen en neerzetten.

Slepen en neerzetten betekent wat er op het blik staat. U kunt elementen van uw online galerij wijzigen door met de muis te klikken en ze naar de gewenste plek te slepen.

“Het’Het is alsof je stencils en veel verschillende spuitverven krijgt. Je krijgt een basisstructuur om je te begeleiden, maar jij’zijn vrij om te experimenteren met verschillende looks.”

Twee grote voordelen van een winkelbouwer zijn:

Ze’zijn goedkoop en groeien met u mee

Met een website builder heb je gewonnen’u hoeft geen dure ontwerper in te huren om uw site te maken. Bouwers geven je de kracht om dit zelf te doen. Uw bouwer zal uw site ook gratis hosten – geef hem een ​​plek om op internet te wonen. Iets dat je’anders moet u zelf uitzoeken en betalen.

Om kunst online te verkopen, moet u zich aanmelden voor een betaald e-commerceplan. Plannen beginnen vanaf $ 8 per maand – minder dan twee grote Starbucks-koffies! Ze’zijn veel waar voor uw geld en werken veel goedkoper dan zelf te betalen voor alle afzonderlijke stukjes.

Voor een klein maandelijks bedrag krijg je alles wat je nodig hebt om je kunst online te verkopen. Het’is ook erg handig. U kunt uw enige galerij vanaf één plek beheren. Het’het is alsof je naar een sportschool gaat als je’opnieuw proberen fit te worden. U krijgt toegang tot alle machines die u nodig heeft en personal trainers staan ​​klaar om al uw vragen te beantwoorden. Zie het als een investering in je carrière als artiest.

Betaalde plannen (wij’Ik leg in een oogwenk uit waarom je er een nodig hebt), geef je geweldige opslag en bandbreedte. Dit betekent dat u veel hoogwaardige afbeeldingen van uw illustraties kunt uploaden en uw site fris kunt houden. Bij bandbreedte gaat het erom hoeveel gegevens uw website nodig heeft om te draaien. Zie het als brandstof in je auto! Hoe meer bandbreedte u heeft, hoe meer bezoekers uw site kan trekken.

Websitebouwers zorgen ook voor de beveiliging van uw site door SSL (Secure Sockets Layer) -certificaten te verstrekken. Dit beschermt uw gegevens tegen hackers. Het voegt ook een klein groen slot toe aan je URL-balk, wat de geloofwaardigheid van je klanten vergroot. Hoe veiliger ze zich op uw site voelen, hoe groter de kans dat ze uw kunst kopen!

Resultaat!

Ze’opnieuw gemakkelijk te gebruiken

Website-bouwers’ drag-and-drop-editors maken het heel eenvoudig om wijzigingen aan te brengen in uw online galerij.

Jij kan’Onderschat niet hoe belangrijk dit is.

Het betekent dat je tijd gewonnen heeft’wordt niet gebruikt om wijzigingen aan te brengen op uw site. In plaats daarvan jij’Ik kan me concentreren op wat belangrijk is: jouw kunst.

Wij’Later in de handleiding ga ik dieper in op het kiezen en aanpassen van sjablonen.

Voor nu hier’s waarom ze u tijd besparen:

 • Ze’opnieuw vooraf gevuld met inhoud – het enige wat u hoeft te doen is uw’zonde
 • Ze’zijn al ontworpen om klaar te zijn voor mobiel gebruik

Het is misschien beter om te beginnen met een leeg canvas als je’opnieuw schilderen, maar het’Het is zeker beter (en efficiënter) om een ​​sjabloon te gebruiken bij het bouwen van uw website. Uw site kan online zijn voordat uw verf is opgedroogd!

verkoop uw kunst online website-bouwersHet gebruik van een websitebouwer is de gemakkelijkste manier om uw kunst online te verkopen

Deze zijn niet’t de enige voordelen van het gebruik van een winkelbouwer om kunst online te verkopen…

 • Jij hebt gewonnen’t concurreren met andere artiesten’ werk. In tegenstelling tot een online marktplaats of een fysieke galerij.
 • Jij hebt gewonnen’niet gestoken door hoge commissiekosten. In tegenstelling tot een galerij, die 30-40% kan opladen. U kunt transactiekosten betalen (afhankelijk van welke bouwer / plan u kiest), maar deze zijn meestal rond de 2%.

OK, dus website-bouwers zijn geweldig, hoe kies je met welke je je kunst wilt verkopen?

Laat’s ontdek het…

2

Uw perfecte websitebouwer kiezen

“Om kunst online te verkopen, moet je de juiste winkelbouwer kiezen”.

In deze sectie I’Ik zal onze drie topbouwers doornemen voor het online verkopen van kunst (en de belangrijkste verschillen).

Vergeet niet dat ze allemaal gratis proefversies bieden (Wix en Squarespace) of een geld-terug-garantie van 30 dagen (Weebly – in feite een gratis proefversie). Dus don’Ik voel me niet onder druk gezet om aan te melden zonder eerst te experimenteren. Zie het als een cursus wijnproeven en alle verschillende flessen proberen voordat u besluit er een te kopen.

Deze tools zijn websitebouwers waarmee u heel snel en pijnloos online kunt gaan. Maar ze komen allemaal met slimme e-commerceplannen waarmee u uw online galerij in een online winkel kunt veranderen.

U kunt de belangrijkste functies vergelijken en u aanmelden voor een gratis proefperiode, of onze volledige recensie lezen op onze vergelijkingstabel:

Het punt is dat verschillende galerijen en verschillende soorten kunstwerken verschillende behoeften hebben. Houd bij het testen van uw bouwer rekening met het soort kunst dat u wilt verkopen.

Wix

Wix is ​​onze nummer één vanwege zijn veelzijdigheid. U kunt dus kiezen uit meer dan 510 aanpasbare sjablonen wat voor kunst je ook verkoopt, Wix zal aan je behoeften kunnen voldoen. Vind gewoon de sjabloon die je hebt’ben blij met en begin met het toevoegen van uw inhoud.

We vinden Wix’s editor heel gemakkelijk onder de knie te krijgen. Als je verdwaalt, beweeg je over het vraagtekenpictogram om nuttige tips te krijgen.

De Wix App Market is zeer uitgebreid. Wix Art Store is bijvoorbeeld een app die speciaal is ontworpen voor artiesten zoals jij die online willen verkopen.

Het wordt geleverd met tal van specialistische functies. Dit omvat e-mailmeldingen, zodat u op de hoogte kunt blijven van bestellingen en integratie van sociale media. Hierdoor kunnen klanten uw kunst delen op Facebook en Pinterest en uw doelgroep vergroten.

Via de App Market biedt Wix een geweldige integratie met services van derden, zodat uw klanten uw illustraties kunnen afdrukken op zaken als T-shirts. Ze’opnieuw een goede keuze als je’opnieuw verkopen van bedrukte goederen.

Als je vastloopt, heeft Wix uitstekende ondersteuning beschikbaar via de telefoon, e-mail of livechat. Het’zoals het hebben van een toegewijde bedrijfsadviseur die u helpt uw ​​kunst online te verkopen.

Al met al vindt Wix een perfect evenwicht tussen het gemakkelijk maken van het ontwerpen van een online galerij en het helpen bij het verkopen van uw producten.

Squarespace

Squarespace is het beste platform om een ​​visueel indrukwekkende website te maken. Ze bieden een grote selectie aan professioneel ontworpen sjablonen.

Dus als je’Als schilder of fotograaf is Squarespace misschien wel de beste plek om online kunst te verkopen.

Hun sjablonen zijn erg netjes en de witte ruimte zorgt ervoor dat je illustraties op het scherm verschijnen. Ze’re overzichtelijk en geef uw werkruimte om te ademen. Squarespace’De editor is niet zo intuïtief als Wix, maar je kunt de touwen nog steeds snel leren en zoals Wix daar’er is voldoende klantenservice beschikbaar.

Squarespace’s plannen zijn iets duurder dan Wix, maar hebben indrukwekkende functies. Dit omvat onbeperkte pagina’s, opslag en bandbreedte. Squarespace’s e-commerceplannen zijn zeer aantrekkelijk. E-commerce functionaliteit is volledig geïntegreerd. Dit betekent dat u betalingen kunt instellen en uw kunstwerken aan uw online galerij kunt toevoegen zonder te rommelen met plug-ins van derden.

Perfect als jij’zoek je om je online galerij allemaal op één plek te beheren.

Een ding om op te merken is dat je met Squarespace (in tegenstelling tot Wix) sjablonen kunt veranderen, zelfs nadat je er een hebt gekozen. Dit is erg handig als u zich realiseert dat een andere sjabloon bij uw kunst past’s heeft beter nodig.

We houden vooral van de controle die je krijgt over productvarianten, dat zijn verschillende versies van hetzelfde product. U verkoopt bijvoorbeeld een print van de Golden Gate Bridge in rood, blauw en groen. Elke kleur zou een andere variant zijn.

Dit soort flexibiliteit betekent dat u een geweldige ervaring kunt bieden aan klanten die uw kunst kopen. Om de functionaliteit van uw site uit te breiden, biedt Squarespace een reeks officiële integraties. Het’s beperkter qua reikwijdte dan Wix’aanbod, maar integraties zijn ingebouwd in het platform. Dit is geweldig voor gebruiksgemak omdat u ze kunt instellen zonder uw Squarespace-site te verlaten.

squarespace sjablonen artiestenSquarespace staat bekend om hun verbluffende sjablonen. Dit voorbeeld, ‘Wells’, is populair bij fotografen

Weebly

Weebly is naar onze mening de gemakkelijkste builder om te gebruiken.

als jij’Bent u op zoek naar de eenvoudigste manier om kunst online te verkopen, dan is Weebly het overwegen waard.

Weebly’s sjablonen zijn solide en duidelijk. Ze’zijn gemakkelijk in het oog, maar niet zo opvallend als Squarespace’s of Wix’s.

We houden van Weebly’s eenvoudige editor voor slepen en neerzetten. Het aanbrengen van wijzigingen op uw site is erg soepel en niet’neemt niet veel tijd in beslag.

Om nog maar te zwijgen over het geeft een artiest zoals jij ruimte om je creatieve spieren te buigen…

Weebly’Het e-commerce-aanbod is ook heel behoorlijk. Zelfs met het Starter plan kun je tot 10 producten verkopen en hulp krijgen bij (SEO) zoekmachine optimalisatie. SEO is waar uw galerij op Google staat wanneer mensen zoeken naar online inhoud met betrekking tot uw kunst. Hoe beter je ranking, hoe meer kans je maakt’ll haalt verkeer (en verkopen) op.

Zie het als een opvallend bord buiten uw fysieke galerij. Hoe beter uw bord en hoe relevanter het is voor uw klanten, hoe groter de kans dat mensen uw galerij binnengaan.

Stel uzelf bij het testen van online winkelbouwers deze vragen:

 • Vindt u het gemakkelijk om wijzigingen aan te brengen in het uiterlijk en de functionaliteit van de site?
 • Kunt u nieuwe kunstwerken toevoegen?
 • Is er voldoende variatie in het ontwerp?
 • Laat de sjablonen uw illustraties in het beste licht zien?
 • Is klantenondersteuning behulpzaam genoeg als je een blok raakt?

squarespace clay template artiestenMet sjablonen die zijn ontworpen voor online winkels, kunt u uw kunstwerken verkopen in een stijlvolle omgeving, en niet alleen tentoonstellen. Kijk maar eens naar dit voorbeeld van Squarespace!

Weet u nog steeds niet welke bouwer het beste is voor uw online kunstwinkel? Wilt u aanbevelingen ontvangen die zijn afgestemd op uw behoeften?

Wij’We hebben deze quiz met 4 vragen gemaakt die zal aanbevelen welke bouwer voor u geschikt is op basis van uw antwoorden. Het’is snel, gemakkelijk en gratis!

website bouwer quiz 3

Meld u aan voor een e-commerceplan

“Om het meeste uit uw online kunstwinkel te halen, moet u’Ik moet ervoor kiezen om een ​​plan te kiezen waarmee u online betalingen kunt accepteren en verkoop en leveringen kunt beheren.”

Als je je kunst online wilt verkopen, heb je meer nodig dan alleen een website. U heeft een e-commercesite nodig. De verkoop op de online kunstmarkt bereikte in 2016 $ 3,75 miljard – een stijging van 15% ten opzichte van 2015 (Hiscox).

Zonder een site die verkopen kan accepteren, loopt u het risico mis te lopen. Grote namen als Christie’s domineren, maar daar’er is geen reden waarom dat kan’t krijg een stukje van de taart.

Onze top drie bouwers’ prijzen beginnen vanaf $ 8 per maand. Minder dan een verfpot van Walmart!

De meest elementaire plannen die het online verkopen van kunst ondersteunen, zijn:

 • Wix eCommerce – $ 17 / maand
 • Squarespace Business – $ 18 / maand
 • Weebly Starter – $ 8 / maand

Laat me uitleggen waarom een ​​betaald e-commerceplan een slimme investering is.

Zonder een betaald abonnement laat uw website uw bouwer zien’s logo en uw domeinnaam wordt gekoppeld aan uw bouwer.

Bij een gratis abonnement is uw domeinnaam bijvoorbeeld wixsite.myart.com.

Je hebt een betaald abonnement nodig om een ​​persoonlijke domeinnaam te krijgen. Dit is een naam voor uw website die niet verwijst naar uw bouwer. Bijvoorbeeld uwnaamartwork.com. (Wij’in een oogwenk meer over domeinnamen).

Betaalde abonnementen verwijderen ook alle advertenties op de site. Met een gratis abonnement, uw bouwer’Het logo wordt op uw site weergegeven.

Het hebben van uw eigen domeinnaam en het verwijderen van advertenties betekent dat u een site kunt maken met uw persoonlijkheid.

De onbeperkte bandbreedte die u krijgt bij een betaald abonnement is vooral handig voor artiesten. Bandbreedte is de hoeveelheid verkeer en gegevens die uw winkel aankan. Zie het als het aantal auto’s en vrachtwagens dat een brug kan nemen voordat deze instort. Kunstwebsites hebben vaak een zware belasting omdat ze veel afbeeldingen van hoge kwaliteit nodig hebben. Maar met onbeperkte bandbreedte doe je dat niet’u hoeft zich geen zorgen te maken over grote bestandsgroottes die uw site vertragen.

Voor de prijs van een tube verf elke maand, kun je je kunst verkopen in een online galerij’heb gemaakt en jij hebt de controle.

Zelfs met een betaald abonnement kan het soms de moeite waard zijn om te upgraden naar een geavanceerder plan. Je kunt bijvoorbeeld kunst online verkopen met Weebly Starter. Maar jij’zijn beperkt tot 10 producten en klanten zullen afrekenen op een Weebly.com-adres.

Dit is alsof je een klant in een echte galerie vraagt ​​om de weg over te steken en de bestelling in een ander gebouw te voltooien wanneer ze aankopen willen doen.

Als u een upgrade naar Weebly Business uitvoert, betalen klanten af ​​op uw domein en kunt u onbeperkte producten (kunstwerken) verkopen.

Bekijk de onderstaande tabel om de prijsplannen van onze topbouwers voor het online verkopen van uw kunst te vergelijken:

Your Builder Features Basic Advanced logo-wix-100x100 Kies uw plan Lees prijsoverzicht Premium ondersteuning Kar herstel Gratis SSL-certificaat Kies uw plan Lees prijsoverzicht Kies uw plan Lees prijsoverzicht Premium ondersteuning Kar herstel Gratis SSL-certificaat Kies uw plan Lees prijsoverzicht logo-weebly-100x100 Kies uw plan Lees prijsoverzicht Premium ondersteuning Kar herstel Gratis SSL-certificaat Kies uw plan Lees prijsoverzicht

Weet u niet zeker wat de functies in de grafiek zijn? Laat het me uitleggen:

Premium ondersteuning – bij het uitzoeken hoe je je kunst online kunt verkopen, heb je onderweg misschien wat hulp nodig. Websitebouwers met premium ondersteuningssystemen hebben hulp beschikbaar via de telefoon, e-mail en livechat.

Verlaten winkelwagenherstel – als uw klant van uw kunstwerk houdt, plaatst u het in hun winkelwagentje, maar niet’Om het niet echt te kopen, zal deze functionaliteit hen automatisch een e-mail sturen om hen te informeren over hun vergeten aankoop. Dit zal hen eraan herinneren hoeveel ze van je werk houden en zal hen ertoe aanzetten om terug te keren en (hopelijk!) Te kopen – wat je verkoop en winst verhoogt!

SSL-certificaat – dit betekent dat alle gegevens die door uw online kunstwinkel gaan, dit veilig en zeker zullen doen. U en uw klanten hoeven zich geen zorgen te maken – en een veilige klant is een tevreden klant!

4

Uw domeinnaam kiezen

“Een groot deel van het online verkopen van uw kunst is het kiezen van een domeinnaam. Een goede domeinnaam geeft uw online galerie een identiteit en betekent dat fans van uw werk u kunnen vinden.”

Beschouw uw domeinnaam als het internetequivalent van uw studio’s adres. Het’s de bit in de URL die uw winkel identificeert. Als Picasso bijvoorbeeld een website had, zou de URL https: // www kunnen zijn.picassoart.com. ik’heb de domeinnaam vetgedrukt.

Met een van onze aanbevolen bouwers’ e-commerce abonnementen krijgt u een jaar lang een gratis domeinnaam. Je kunt ook een domeinnaam krijgen van registrars zoals Domain.com, maar als je dit via je builder doet, is het proces heel eenvoudig.

Niet slecht hè?

Hier zijn vier snelle tips die u kunt gebruiken om een ​​geweldige domeinnaam te kiezen:

 1. Hou het kort – hoe langer uw domeinnaam, hoe moeilijker het is om te onthouden. We raden niet langer dan vier woorden aan.
 2. Ga lokaal – als jij’Als je een artiest bent die in een specifiek gebied werkt, denk er dan over na, neem het op in de domeinnaam. Dit kan ook werken als uw stijl aan een bepaald gebied is gekoppeld. U kunt zoekopdrachten opzoeken van mensen die op zoek zijn naar kunst over een specifieke locatie. Houd er rekening mee dat als u uw domeinnaam verplaatst, deze de relevantie verliest.
 3. Vermeld je naam – bij voorkeur uw achternaam of de naam u’bekend als kunstenaar. Bekijk bijvoorbeeld kunstenaar Brad Albright’s website – alrightillustration.com.
 4. Ga niche – om u te onderscheiden van de massa, kunt u overwegen een trefwoord toe te voegen dat betrekking heeft op het type kunst dat u maakt. Een trefwoord is een woord dat de inhoud van een pagina beschrijft. Mensen gebruiken ze in zoekmachines wanneer ze’proberen iets te vinden. Klanten die bijvoorbeeld naar afbeeldingen van Texas zoeken, kunnen typen ‘Texaanse schilderijen’ naar Google. Austinartgarage.com is een goed voorbeeld van een site die deze methode gebruikt. Hoe meer uw domeinnaam een ​​zoekwoord kan weergeven, hoe groter de kans dat u hoog wordt weergegeven in zoekopdrachten naar dat zoekwoord.

Een unieke domeinnaam voegt een persoonlijk tintje toe en laat uw galerij er professioneel uitzien.

5

Een sjabloon kiezen

“Door een sjabloon te kiezen, kiest u hoe uw online kunstwinkel eruitziet. Je kunt je creatieve sappen laten stromen”.

Sjablonen zijn vooraf ontworpen stijlen die het uiterlijk van uw online kunstwinkel bepalen. Builders zoals Wix en Squarespace worden geleverd met een grote verscheidenheid aan professioneel ontworpen sjablonen. Vooraf ingevulde inhoud maakt het gemakkelijk om uw eigen inhoud in te wisselen en heel snel online kunst te verkopen.

Zie sjablonen als een set kleding. Als je dat niet doet’Vind je het niet leuk hoe een set eruit ziet of aanvoelt, dan kun je een andere proberen.

Kies een thema dat uw kunst laat zien. Grote afbeeldingen en veel witruimte zorgen ervoor dat uw kunstwerken goed worden tentoongesteld.

Experimenteer met verschillende sjablonen van uw bouwer en zorg ervoor dat deze de functies en functionaliteit heeft die uw galerij nodig heeft. Bijvoorbeeld Squarespace’s Flatiron-sjabloon ondersteunt multimedia, waardoor het populair is bij regisseurs en illustratoren.

squarespace flatiron sjabloonartiestenVerbluffende sjablonen zoals Flatiron zijn perfect voor artiesten die online werk willen presenteren en verkopen

Het kiezen van een sjabloon kan een beetje overweldigend zijn. Wix heeft meer dan 510 om uit te kiezen, dus we weten hoe u zich voelt!

Zo richt de Urban Art Store zich op straatartiesten die in print werken. Het komt met een ‘Over’ en ‘Contact’ pagina en laat u kunstwerken toevoegen aan een ‘Winkel’ sectie.

wix urban art store template artiestenWix-sjablonen zoals Urban Art Store hebben je opgezet met een winkel en ‘over’ en ‘contact’ Pagina’s. Het enige dat u hoeft te doen, is het artwork en de informatie toevoegen!

Ik voel me nog steeds een beetje verloren?

U kunt sjablonen filteren op verschillende categorieën, waardoor u uw keuze kunt beperken.

Don’het is niet beperkt tot alleen de sjablonen in uw categorie. Omdat u sjablonen kunt aanpassen (meer hierover hieronder), kunt u kiezen uit een breed scala.

Sommige sjablonen lijken misschien duur, maar beschouw het als een investering op lange termijn in uw site. Als het je helpt om kunst online te verkopen, zal het snel zijn vruchten afwerpen!

Al onze aanbevolen bouwers’ sjablonen zijn mobielvriendelijk. Dit is een enorm pluspunt omdat steeds meer mensen verschillende apparaten gebruiken om online te browsen en te winkelen. In feite zal mobiele e-commerce tegen 2020 45% van de Amerikaanse e-commercemarkt uitmaken, volgens Business Insider.

Je wilt een stukje van die taart goed?

6

Uw sjabloon aanpassen

“Het kiezen van een sjabloon om uw kunst online te verkopen is nog maar het begin. De volgende stap is het aanpassen van uw sjabloon om een ​​online galerij te maken met uw persoonlijkheid.”

Met websitebouwers kunt u nieuwe pagina’s en functies toevoegen ‘Winkel nu’ knoppen totdat u’hebben de site voor u gemaakt’ben blij mee.

U kunt het beste beginnen.

Hier zijn enkele startpunten voor inspiratie:

 • Voeg uw logo en huisstijl toe aan de startpagina om uw stempel op uw nieuwe site te drukken.
 • Creëer een ‘Over’ pagina en voeg inhoud toe die uw verhaal als artiest beschrijft
 • Upload een kunstwerk dat jij’zijn op zoek om te verkopen en er een titel aan te geven
 • Voeg een contactformulier toe zodat bezoekers contact met je kunnen opnemen

als jij’Als u denkt aan het inhuren van een ontwerper, kan het uiteindelijk meer kosten dan u denkt.

Ontwerpers zijn duur en daar’is geen garantie dat ze u zullen produceren’ben blij mee. Dit komt omdat ze’interpreteren van uw ideeën. Zelfs na meerdere bewerkingen produceren ze mogelijk niet wat u wilt. Investeer wat tijd in uw bouwer en u’Ik kan een site maken die aan uw behoeften voldoet.

7

Hoe u uw kunst kunt laten zien

“De online kunstmarkt heeft nu een aandeel van 8,4% in de totale kunstmarkt – een stijging van 7,4% in 2015,” (Hiscox)

Online kunst verkopen wordt steeds belangrijker voor kunstenaars.

Maar hier’s het probleem: uw illustraties zullen alleen zo effectief zijn als de foto die u in uw winkel gebruikt.

Online kunst verkopen met ondermaatse foto’s is als het indienen van een cv zonder uw beste werkprestaties. Wat jij’heb gedaan kan geweldig zijn. Maar jij’jezelf opnieuw te onderdrukken als het echt telt.

als jij’Als u uw kunst online wilt verkopen, overweeg dan om een ​​professionele fotograaf in te huren. Of investeer in ieder geval in een goede digitale camera (10 megapixels of hoger).

Met Wix, Squarespace en Weebly kun je je kunst laten zien in de hoogste beeldkwaliteit. Het’Het is het beste om ervoor te zorgen dat alle afbeeldingen die u uploadt dezelfde grootte hebben. Dit bespaart ruimte en handhaaft de kwaliteit.

U kunt de belangrijkste kenmerken van uw werk benadrukken. Klanten kunnen ook close-up details en texturen bekijken en het werk vanuit verschillende invalshoeken bekijken.

Wix artiesten fotograaf sjabloonMet winkelbouwers kunt u afbeeldingen van hoge kwaliteit uploaden om uw kunst te verkopen. Dit voorbeeld van Wix laat de fotograaf zien’s assortiment en kwaliteit.

Zorg ervoor dat u bij het uploaden van uw illustraties alt-tags en metabeschrijvingen toevoegt.

Alt-tags zorgen ervoor dat uw afbeeldingen bijdragen aan Google’s begrip van uw site als geheel. Hoe beter Google uw site begrijpt, hoe beter uw ranking. Hoe beter je ranking, hoe meer klanten je zult aantrekken. Denk aan alt-tags als een bibliotheekclassificatiesysteem. Ze helpen Google te organiseren en kunnen gebruikers de juiste afbeeldingen bieden’ aandacht bij het online zoeken.

Metabeschrijvingen geven aan waar uw website over gaat. Ze helpen ook om uw site een boost te geven in Google’s ranglijst. Ze’re zoals de kaarten onder werken in een museum.

8

Onweerstaanbare beschrijvingen schrijven

“79% van de klanten wil meer achtergrondinformatie over de kunstenaar en het object.” (Hiscox)

Dus wat moet je doen?

Neem natuurlijk de tijd om diepgaande beschrijvingen voor uw kunstwerken te schrijven.

Verdeel uw beschrijvingen in twee secties. Ik noem deze: de feiten en het verhaal.

De feiten zijn onder meer:

 • Dimensies – centimeters en inches. Om kunst online te verkopen, moet u ervoor zorgen dat klanten weten dat het kunstwerk past waar ze het willen laten zien.
 • Materialen – waar je het kunstwerk van hebt gemaakt. Acrylverf of gips bijvoorbeeld. Ook het canvastype waard.
 • Prijs – hoeveel het werk kost.
 • Levering – uw koerier en verzendopties.
 • Verpakking – werkt noppenfolie? Kan de klant het kunstwerk opgerold en uitgerekt krijgen??

Bezoek het kunstwerk regelmatig opnieuw om te controleren of deze informatie up-to-date is.

…En het verhaal:

Klanten houden van verhalen. Don’Wees niet bang om uit te leggen waarom je het kunstwerk hebt gemaakt en hoe.

Beschouw je werk als vergelijkbaar met een autobiografie in een grote boekwinkel. Mensen zullen het boek veel eerder kopen als de blurb het achtergrondverhaal verklaart.

Leg in elke kunstwerkbeschrijving uit:

 • Waarom je hebt speciale technieken of materialen gebruikt om het werk te maken
 • WHO of wat jou inspireerde
 • Wat het betekent persoonlijk voor jou als kunstenaar
 • Hoe het heeft betrekking op je hele oeuvre

Om het af te maken, zorg ervoor dat uw kunstwerken’ beschrijvingen zijn trefwoord rijk.

Bijvoorbeeld als jij’We hebben een schilderachtig landschap van het Texaanse platteland geschilderd, uw beschrijving zou kunnen luiden:

“Verbijsterend schilderen van de Texaans platteland in waterverf door een lokale kunstenaar”.

De vetgedrukte woorden zijn trefwoorden.

Wat’s het belang hiervan?

Kunstkopers (uw potentiële klanten) die op Google zoeken, zullen u eerder vinden. Dus in dit voorbeeld zou u een koper kunnen aantrekken die op zoek is naar een aquarel van het Texaanse platteland.

Het gebruik van zoekwoorden is een goed idee.

Ga ten slotte terug op uw beschrijving en controleer op spellings- of grammaticafouten.

Spellings- en grammaticafouten zijn de gemakkelijkste manier om uw galerij er slordig uit te laten zien. Je hebt misschien een prachtig kunstwerk, maar als de beschrijving slap is, zul je moeite hebben om het te verkopen. Klanten wonnen’Ik vertrouw je niet. Als ze dat doen’vertrouw je niet, ze hebben zeker gewonnen’t kopen van jou.

weebly art store over onsHet creëren van een ‘Over ons’ pagina en uw bezoekers vertellen over uw artistieke reis is eenvoudig met behulp van de beste websitebouwers 9

Uw producten correct prijzen

Stel je dit voor: jij’heb een boeiende beschrijving geschreven en een verbluffende afbeelding gebruikt. Je kunstwerk is klaar om te worden verkocht.

Wacht even voordat u begint met het tellen van de dollars.

U moet de juiste prijzen krijgen – en niet alleen rekenen wat u denkt dat uw kunstwerk waard is.

Kunst prijzen is een delicate wetenschap en moet rekening houden met verschillende factoren. Het heeft meer te maken met de markt voor kunst dan jij als kunstenaar. Doe je onderzoek om een ​​benchmark voor de prijs te krijgen.

Rekening houden met:

 • Je loopbaangeschiedenis / cv
 • Vorige verkoopgeschiedenis
 • Uw specifieke niche van de markt

Zie het als onroerendgoedprijzen. Huizenprijzen zijn gebaseerd op wat andere panden in de buurt hebben verkocht. Een herenhuis met 10 slaapkamers in Beverly Hills zal heel anders worden geprijsd dan exact hetzelfde pand in de woestijn van Nevada.

Vervang in de kunstwereld de buurt door de context. Je kunst lijkt misschien op die van andere kunst’wordt verkocht in:

 • Stijl
 • Materialen
 • Tijd die nodig is om te creëren
 • Publiek
 • Datum gemaakt

Als je eenmaal’We hebben uw kunstwerk vergeleken met de rest van de markt, het’s tijd om het te prijzen. Om kunst online te verkopen, is dit een belangrijke stap.

Lees verder voor een paar technieken die u kunt gebruiken om een ​​eerlijke prijs te vinden bij het online verkopen van uw kunst.

squarespace prijzen artworkProducten toevoegen met prijzen is eenvoudig op een websitebouwer’s e-commerceplan. Pas op dat u niet te veel items in de uitverkoop zet. Het risico bestaat dat uw kunstwerk minder goed wordt.

 • Zoek een artiest die’is vergelijkbaar met u en kijk wat ze vragen. Vergelijk op geografische locatie, ervaring en productiesnelheid.
 • Prijs uw werk op basis van goede oude tijd, arbeid en materialen. Meest relevant als je’beginnen net. Gebruik uw rekenmachine en bereken een uurloon’ben blij mee. Vermenigvuldig het met de tijd die nodig was om uw kunstwerk te maken en zorg ervoor dat u de materiaalkosten en verzendkosten dekt.

Een ding om te onthouden: zorg ervoor dat uw prijzen consistent zijn. Uw klanten verliezen het vertrouwen in u als ze u ontdekken’u heeft uw werk elders goedkoper verkocht.

Waar moet u prijzen weergeven?

De twee meest populaire manieren om prijzen weer te geven bij het online verkopen van kunst zijn:

 1. Op het kunstwerk zelf
 2. Op een aparte prijspagina (winkelbouwers maken het maken van nieuwe pagina’s eenvoudig)

Zoek uit wie uw klanten zijn en kies degene die het beste bij u past. Als je dat niet doet’wil niet dat de prijs uw klanten beïnvloedt’ ervaring van uw kunst, optie 2 is aantrekkelijk.

10

Uw kunstwerk categoriseren

Net als bij elke succesvolle e-commerce winkel, moet uw kunstwerk correct worden georganiseerd.

Als je door een museum loopt, worden kamers samengesteld. Ze’geordend op thema, kunstenaar of periode in de geschiedenis. Bezoekers kunnen door de galerij lopen en niet verdwalen.

Waarom zou uw online galerij anders zijn??

Met al onze top drie bouwers kunt u categorieën maken. U kunt bijvoorbeeld een ‘Aanbevolen collectie’ van uw beste werk dat op uw startpagina wordt weergegeven. U kunt ook categorieën gebruiken om uw illustraties in een logische structuur te ordenen. Bezoekers (potentiële kopers) kunnen naar het gewenste kunstwerk springen. Dit zou kunnen zijn:

 • Een soort kunstwerk – zoals sculptuur of schilderij
 • Een thema – landschap of portretten
 • Een periode in je carrière – 2001-2011

Het toevoegen van een gerelateerd en aanbevolen artworkgedeelte is een geweldige manier om te verkopen.

U kunt ook filters gebruiken om ervoor te zorgen dat klanten kunnen sorteren op verschillende soorten werk, evenals op prijs, maat, materiaal en leveringsoptie.

Een groot pluspunt van websitebouwers is dat ze je helpen een groot aantal werken te verkopen, met meerdere varianten. Dus als je’Als u een print in verschillende kleuren verkoopt, kunt u die kleuren vermelden als verschillende varianten van dezelfde print.

In Squarespace kun je bijvoorbeeld tot 100 varianten toevoegen voor elk product (artwork) dat je uploadt. Klanten kunnen kiezen tussen verschillende opties met behulp van een vervolgkeuzemenu.

kunstenaar aanbevolen collectieGroepeer uw beste illustraties in een ‘Aanbevolen collectie’. U kunt instellen dat de collectie op uw startpagina wordt weergegeven en een mooie titel geven.

Het’het is een goed idee om jezelf te beperken tot 40-60 werken. Nog meer en uw galerij kan slordig worden.

Houd een gezonde balans tussen verkocht en onverkocht. Te veel kunstwerken te koop en je riskeert je kunst te verminderen.

Voeg oudere werken toe aan een andere categorie. Door nieuwere werken naar voren te halen, krijgt uw online galerij een fris gevoel.

De mogelijkheden om uw online galerij aan te passen zijn onbeperkt. Speel rond in je bouwer en vind een structuur die jouw stijl weerspiegelt.

11

Betalingen instellen

“Nu is uw kunstwerk gesorteerd in categorieën, laat me raden: u wilt geld gaan verdienen? Jij tenslotte’re hier om kunst online te verkopen, niet alleen het creëren van een galerij recht?”

Het leuke is dat websitebouwers het gemakkelijk maken om betalingen te accepteren.

wix art store prijzen artworkMet behulp van een e-commerceplan kunnen uw bezoekers uw kunstwerken aan een winkelwagentje toevoegen en kopen. Kijk en bewonder niet alleen!

U kunt een betalingsmethode instellen en klanten uw kunst laten kopen met een creditcard, bankpas of PayPal. Het kost maar een paar minuten in uw bouwer’s admin-tool om uw betalingsinstellingen in te stellen.

Hier’s hoe eenvoudig het is om betalingen in Wix in te stellen, bijvoorbeeld:

Navigeer naar de winkelmanager aan de linkerkant van je Wix Editor en druk op ‘Beheer uw winkel’. Van daaruit zou u gemakkelijk een betaling moeten kunnen vinden.

Onthoud, welke bouwer je ook bent’gebruikt om uw kunst online te verkopen, kunt u om hulp vragen.

Elke bouwer wordt geleverd met uitstekende klantenondersteuning, dus als je hulp nodig hebt, neem dan gewoon contact op! U kunt online of telefonisch contact opnemen met Wix, Squarespace en Weebly.

12

Verzending en verpakking van uw bestellingen

OK, ik weet wat je’denken in dit stadium.

“Hoe zorg ik ervoor dat de kunst veilig aan de klant wordt geleverd?”

Door ervoor te zorgen dat je kunst goed verpakt is.

Uw kunst verpakken

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw producten correct zijn verpakt.

Bij het afhandelen van een bestelling moet u een pakketoptie kiezen bij uw bouwer. Kies een pakket dat bij uw levering past’s behoeften. Via uw bouwer kunt u verbinding maken met koeriersbedrijven zoals UPS en Fedex om uw kunstwerken af ​​te leveren. Deze koeriersbedrijven ondersteunen de meeste soorten verpakkingen.

U’ll moet pakkettype, gewicht en afmetingen selecteren. Vaak bepaalt dit de prijs die uw klant in rekening wordt gebracht op de afrekenpagina.

Vraag dit na bij uw bouwer’s klantenondersteuning als je’Weet u niet zeker welke verpakking geschikt is voor uw werk.

Stel je voor hoe het zou zijn als er voor de verpakking zou worden gezorgd. U kunt meer tijd besteden aan uw passie: uw kunstwerken.

Droom niet langer!

Verschillende bouwers ontgrendelen verschillende verzendfuncties door integratie met andere bedrijven.

Wix Art Store verzorgt bijvoorbeeld alle verzend-, verpakkings- en betalingsverwerking voor je. Door uw Squarespace-winkel te verbinden met ShipStation, kunt u werken met fulfilmentdiensten die uw artwork voor u inpakken en opslaan. Ze zullen dan de verzending afhandelen wanneer de bestellingen binnenkomen!

Laat’s enkele vuistregels uitpakken:

 • Voor prints en posters, u’re best af met kartonnen verzendkokers
 • Kleinere prints kan worden verzonden in stevige kartonnen enveloppen
 • Bescherm prints in de verpakking met opvulling of bellenmailer.

Top Tip: Om de kosten voor het verzenden van schilderijen te verlagen, moet u kijken of u het canvas kunt uitrekken, het in een buis kunt rollen en het vervolgens kunt verzenden. Dit kan de vrachtkosten voor klanten verlagen. De klant kan het canvas vervolgens lokaal laten overdrukken.

Wix artwork upload productpaginaHet uploaden van uw illustraties in bouwers zoals Wix is ​​heel eenvoudig. Je kunt ze titels en prijskaartjes geven.

Verzending instellen

De volgende stap na het sorteren van verpakkingen is het instellen van uw verzendinstellingen.

Om dit te doen moet je naar de ‘Verzending’ sectie van uw bouwer’s dashboard.
De sleutel is om de verzendinstellingen te vinden die bij uw kunstwinkel passen. U kunt samenwerken met topkoerierbedrijven zoals Fedex en UPS en integreren met services van derden om uw verzendopties uit te breiden.

Om te beginnen met het verzenden van uw kunst, moet u een pakketgrootte en een herkomstadres invoeren. Een herkomstadres is vooral belangrijk als u uw kunst verzendt vanaf een adres dat’is niet uw studio, kantoor of huis. Dit zorgt ervoor dat al uw belastingen en verzendkosten correct zijn.

U hebt een verzendadres nodig om etiketten af ​​te drukken en offertes te ontvangen.

Bouwers zoals Wix en Squarespace kunnen het instellen van effectieve verzending heel eenvoudig maken. U hebt veel opties binnen handbereik om te beslissen hoe u uw artwork naar klanten wilt verzenden en hoe u ze in rekening brengt.

Laat ik er een paar voorstellen:

 • Forfaitaire verzendkosten: al uw illustraties kosten hetzelfde voor verzending. Aantrekkelijk als u hoogwaardige kunst verkoopt in kleine verpakkingen, zoals handgemaakte miniaturen. Of als uw kunstwerk dezelfde grootte en hetzelfde gewicht heeft.
 • Berekende verzendkosten: uw verzendkosten worden automatisch berekend op basis van Fedex- en UPS-voorschriften. U moet elk kunstwerk invoeren’s maat en gewicht.
 • Afhankelijk van gewicht: verzendkosten verschillen per gewicht. Dit is handig als je kunst verkoopt met enorm verschillende gewichten (zoals bronzen sculpturen en illustraties).
 • Volgende dag geleverd: bezorging de volgende dag is een grote aantrekkingskracht. Kijk of je het kunt betalen!
 • Tarieven verschillen per regio: u brengt klanten verschillende bedragen in rekening, afhankelijk van de regio waarin ze zich bevinden’komen uit.
 • Winkel of lokale afhaling: Ik ben dol op deze optie. Als u lokaal aanwezig bent, is het uitnodigen van uw klanten om kunst op te halen een geweldige manier om een ​​persoonlijke relatie op te bouwen.

Er zijn zoveel verschillende verzendmethoden, we raden u aan contact op te nemen met uw bouwer’s ondersteuningsteam als je’weet niet zeker welke het beste is voor uw behoeften.

Top Tip: klanten, vooral kunstkopers, houden van het persoonlijke tintje. Als je de tijd hebt, voeg dan een notitie toe aan elke levering en bedank ze voor hun bestelling.

Weebly-afrekenpagina voor verzendingUw klanten kunnen bij het afrekenen op pagina 13 kiezen uit een reeks verschillende verzendopties

Verzekering! Bescherm uw kunstwerk tegen rampen

Zorg ervoor dat u, voordat u begint met het online verkopen van uw kunst’hebben de juiste verzekering.

Je kunst online verkopen zonder de juiste verzekering zou zijn alsof je in de winter je beste pak draagt, maar vergeet een paraplu mee te nemen. Als het regent, is je pak kapot.

Vervoerders zoals FedEx en UPS bieden op de meeste pakketten een beperkte verzekering aan. UPS is bijvoorbeeld aansprakelijk voor schade tot $ 100 voor binnenlandse pakketten zonder aangegeven waarde. Als uw kunstwerk dit overschrijdt, moet u de waarde invoeren wanneer u de verzending instelt.

Bekijk de specifieke dekkingskosten en beperkingen van elke koerier’s verzekeringsdekking. Hoe waardevoller uw kunst, hoe beter u verzekerd bent.

Neem contact op met je bouwer als je’opnieuw in twijfel.

14

Wat te doen met copycats

Wanneer u besluit kunst online te verkopen, bestaat het risico van plagiaat.

Het internet is ver van het Wilde Westen, maar het’Het is niet ongebruikelijk dat kunstenaars hun werk opnieuw laten toewijzen.

Hopelijk kunnen we ervoor zorgen dat dit niet het geval is’gebeurt niet met jou.

Vaker wel dan niet daar’is een onschuldige verklaring voor plagiaat. Een bezoeker van uw site kan echt van uw werk houden en deze ergens anders plaatsen.

Zorg ervoor dat uw galerij een ‘Neem contact met ons op’ pagina met uw e-mailadres en telefoonnummer. Geef fans zoveel kans om rechtstreeks contact met je op te nemen. Het kan leiden tot gratis publiciteit!

Dat gezegd hebbende, moet je bereid zijn op te komen voor je rechten. Website-bouwers kunnen u hierbij helpen.

U kunt uw afbeeldingen beschermen met een aangepast watermerk. Als u uw watermerk smaakvol toevoegt, kunnen ze uw merk echt versterken. Als iemand uw illustraties screent, zijn uw watermerk en branding nog steeds zichtbaar.

Door uw afbeeldingsformaten laag te houden, kunt u ook plagiaat voorkomen. Afbeeldingen met een breedte van 1500 tot 2500 pixels en kleiner dan 500 KB zijn minder gemakkelijk af te drukken. Natuurlijk moet je afbeeldingen met een hoge resolutie gebruiken om te pronken met je kunst. Maar probeer een balans te vinden!

Wanneer je’Als iemand je kunstwerk heeft opgeheven, neem dan eerst zelf contact met hem op. Leg uit dat je de originele artiest bent en zij’hergebruik van uw werk zonder toestemming. Stuur een vervolgmail voordat u juridische stappen overweegt.

Het komt erop neer: je hebt rechten als kunstenaar. Als je denkt dat je’Als u slachtoffer bent van plagiaat, heeft u het recht om contact op te nemen met een auteursrechtadvocaat.

15

Promoot uw kunstwinkel

“Een van de moeilijkste uitdagingen bij het online verkopen van uw kunst is ervoor zorgen dat de juiste mensen het zien”.

Don’laat uw liefdevol gemaakte kunstwerk niet wegvijlen in een genegeerde hoek van het internet.

Een deel hiervan komt door SEO (of hoe goed uw website is geoptimaliseerd voor online zichtbaarheid). Maar u kunt uw kunstwinkel ook actief promoten.

Onze aanbevolen bouwers helpen u te integreren met verschillende tools om uw marketing te stimuleren.

Hier zijn enkele snelle technieken die je kunt proberen:

Email reclame

Verbind uw online galerij met een e-mailplatform zoals MailChimp.

Het verzenden van e-mails naar je klanten en fans is een geweldige manier om een ​​persoonlijke relatie op te bouwen. U kunt verkopen promoten, reclame maken voor pop-upevenementen en nieuwe kunstwerken delen.

Begin met het toevoegen van een abonneerknop aan je galerij. U kunt dit doen met een klik op een knop in uw bouwer’s app store.

Naarmate uw lijst met abonnees groeit, verzamelt u meer informatie over uw klanten. Hiermee kunt u gerichte campagnes verzenden. Als u bijvoorbeeld weet dat een klant geïnteresseerd is in olieverfschilderijen, kunt u hem een ​​speciale e-mail sturen met uw beste olieverfschilderijen. De klant krijgt een heel persoonlijke e-mail. Je vergroot je kans om een ​​verkoop te doen.

Het’s een win-win.

Ga naar je bouwers’ app store om door de selectie van e-mailmarketingintegraties te bladeren.

Laat me je in de goede richting wijzen:

 • Wix App Store
 • Squarespace-integraties
 • Weebly App Center

Sociale media

“Social media worden steeds belangrijker voor artiesten. Zozeer zelfs dat 91% van de galerijen actief sociale media gebruikt om hun kunst te promoten, (Hiscox).

Gelukkig maken winkelbouwers het gemakkelijk om uw online galerij te verbinden met sociale mediaplatforms.

Experimenteer op Facebook, Flickr en Pinterest. Maak evenementen op Facebook voor galerijverkopen.

Kom in contact met andere artiesten via sociale media en deel regelmatig uw mening over kunst. Maak deel uit van de juiste gesprekken.

Houd er rekening mee dat hoewel Facebook en Twitter in 2016 de twee dominante kanalen waren, Instagram de groeiende kracht is. 57% van de galerijen zegt Instagram het meest effectief te vinden op het gebied van bewustmaking, vergeleken met 42% die Facebook zegt (Hiscox).

Net als e-mailintegratie, kunt u add-ons voor sociale media vinden in uw bouwer’s app store.

Maak een blog

“Dit is de gemakkelijkste vorm van marketing. Tenzij je het echt doet’Als je geen tijd over hebt, zou je dit moeten doen!”

Begin met bloggen door een nieuwe pagina toe te voegen aan uw online galerij. Zodra je je blog hebt opgezet, begin je te schrijven over je passie.

Hoe kan dit u helpen uw kunst online te verkopen??

Door je verhaal te vertellen, kom je in contact met je klanten. Hoe meer klanten het gevoel hebben dat ze zich tot u kunnen verhouden, hoe groter de kans dat ze iets kopen.

Builders bieden eenvoudige bewerkingssystemen en tools om uw blog op sociale media te promoten. Met name Google houdt van nieuwe inhoud en zal uw site zo goed mogelijk waarderen’s regelmatig bijgewerkt.

Ze’opnieuw een one-stop-shop voor het runnen van een succesvolle blog.

squarespace blogpaginaOp je blog kun je een nieuwe collectie introduceren en de inspiratie erachter uitleggen. Hierdoor heb je een echte verbinding met je klanten. 16

Offline v Online: overweeg een pop-upwinkel

Online kunst verkopen mag GEEN offline inspanningen vervangen. Als je een galerie runt, tentoonstelt op shows of kunst verkoopt in lokale coffeeshops of restaurants, blijf het dan doen.

Als je dat niet doet’t, nu’s het perfecte moment om te beginnen.

Jouw offline en online verkopen mag niet gescheiden zijn. Beschouw ze als uw linker- en rechterhand. Ze moeten allebei samenwerken om uw werk te promoten en klanten te vinden.

Omdat dit een gids is voor het online verkopen van kunst, hebben we gewonnen’t gaan in detail…

Maar we zullen een of twee technieken bespreken die u meteen kunt proberen:

 • Werk samen met een galerij – bekijk de galerij’s social media-account om een ​​idee te krijgen van de grootte en artistieke focus. Als wat ze doen overeenkomt met uw werk, waarom komt u dan niet langs en gaat u een relatie aan? Neem contact met hen op via een professionele e-mail, niet via sociale media.
 • Pop-up winkel – dit kan zo simpel zijn als het vragen aan een plaatselijke kunsten & ambachtelijke winkel om je een week lang te laten winkelen. Je kunt ook lokale coffeeshops of diners vragen om je werk aan hun muren te hangen.
 • Stel je studio open voor het publiek – als je in een studio werkt, gooi dan je deuren open en nodig mensen uit. Adverteer het evenement in lokale bars en coffeeshops en natuurlijk in je nieuwe online galerij.

Een ding om te onthouden: zorg ervoor dat uw prijzen offline hetzelfde zijn als op uw website. Klanten voelen zich gedupeerd als ze inloggen op uw online galerij en prijzen vinden die anders zijn dan toen ze de kunst zelf zagen.

Wix artist template homepageU kunt op uw nieuwe website alle real-life tentoonstellingen of pop-up galerijen aankondigen’s homepage 17

Conclusie – Tijd om uw kunst online te verkopen!

“Online kunst verkopen is nu mogelijk voor elke artiest – hoe groot of klein ook, of hoe zeker van technologie”.

U kunt een online galerij maken om uw kunst aan de wereld te laten zien. Daarnaast kun je je kunst online verkopen via je galerij.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een bouwer te gebruiken die de functionaliteit biedt die u nodig hebt om een ​​online winkel te maken.

Vergis je niet: je hebt een website nodig als je’opnieuw een artiest.

“Vandaag binnen’s kunstmarkt zou een kunstenaar zonder een website zijn als een boot zonder zeil. Je zweeft misschien rond, maar jij’geven jezelf niet de beste kans om verder te gaan.”

Website-bouwers’ e-commerce functionaliteit betekent dat uw website ook inkomsten kan genereren.

In deze gids, we’We hebben enkele van de belangrijkste aspecten van het online verkopen van kunst uitgelegd.

Inmiddels ben jij’Ik weet hoe u uw producten kunt toevoegen, betalingen kunt instellen, de verzending kunt regelen en de rest!

Dit is het deel waar u de laatste hand legt aan uw galerij en bestellingen begint op te nemen!

Gewoon om samen te vatten…

De beste manier om kunst online te verkopen

Onze top drie bouwers om kunst online te verkopen zijn:

 1. Wix
 2. Squarespace
 3. Weebly

Wix is ​​omdat het geweldige e-commerce-functionaliteit combineert met een reeks sjablonen. Het’is heel eenvoudig en intuïtief te gebruiken.

Al onze aanbevolen bouwers zullen je uitzoeken omdat ze zorgen voor alle technische aspecten van het runnen van je winkel. Jij niet’U hoeft geen ontwikkelaars of ontwerpers in te huren of zelf code te leren om uw online galerij draaiende te houden.

Gebruik de gratis proefversies van elke bouwer om erachter te komen welke u het gemakkelijkst vindt om te gebruiken.

Zoals Picasso zei, “actie is de fundamentele sleutel tot al het succes”.

Dus waarom wachten, actie ondernemen en uw kunst vandaag nog online verkopen!

Ga naar de top

Vond deze gids nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me