Hoe T-shirts online te verkopen

Ontwerp en verkoop T-shirts online – 9 onmisbare tips

hoe je t-shirts online kunt verkopenDe omzet van t-shirts en singlets alleen al bedroeg in 2019 iets meer dan $ 22 miljoen in de VS en de markt zal naar verwachting elk jaar blijven groeien. als jij’Overweegt u online t-shirts te verkopen, nu is het tijd om uw dromen waar te maken.


Jij niet’Je hebt geen technische vaardigheden of veel geld nodig om online T-shirts te verkopen, en deze gids laat je zien hoe. We weten dat aan de slag gaan met elk project ontmoedigend kan zijn, dus wij’Ik begeleid u bij elke stap, van het vinden van uw doelgroep tot het auteursrechtelijk beschermd maken van uw geniale t-shirtontwerpen.

Hoe T-shirts online te verkopen – 9 eenvoudige stappen

 1. Doe je onderzoek
 2. Vind uw niche
 3. Begin met ontwerpen
 4. Beslis hoe u online verkoopt
 5. Maak je T-shirts echt
 6. Stel uw winkel in
 7. Omarm online marketing
 8. Bescherm uw ontwerpen
 9. Don’t Geef op!

Wij’Ik zal bij elke stap meer in detail treden en u nuttige adviezen, tips en dos en don geven’ts om u te helpen bij het opzetten van uw t-shirtbedrijf voor succes.

Meer te weten komen

 • Wilt u een website opzetten voordat u aan de slag gaat? Bekijk onze Online winkelvergelijkingstabel om uw perfecte bouwer te vinden

1

Doe je onderzoek

We weten dat dit het saaie deel is. Maar het’is ook een essentieel aspect bij het creëren van een succesvol online bedrijf – zonder onderzoek, u’Ik zal moeite hebben om de juiste doelgroep voor uw producten te vinden en misschien zelfs iemand anders dupliceren’s ideeën zonder het te beseffen!

Er zijn drie hoofdgebieden waarop u onderzoek moet doen – pak dus een kopje koffie, sorteer een snack voor jezelf en ga lekker zitten.

1. Identificeer uw doelgroep

Allereerst moet u weten wie u bent’opnieuw verkopen aan. Wie denk je dat je je t-shirts koopt, draagt ​​en liefhebt? (Aanwijzing: het antwoord mag niet’t zijn “iedereen.”)

Het verfijnen van uw doelgroep of ideale doelgroep helpt u bij elke stap bij het online ontwerpen en verkopen van t-shirts. Dus, hoe ontdek je je doelgroep? Hier zijn een paar tips:

 • Denk na over je passies en interesses en wie ze deelt
 • Vind merken die iets soortgelijks doen met uw idee en gebruik hun website, sociale media en recensiespagina’s om te zien wie hun belangrijkste klantenbestand vormt
 • Ontdek wat mensen willen – u kunt enquêtes of interviews houden om meer te weten te komen over wie u bent’opnieuw richten

Als u deze vragen onderzoekt, kunt u snel ontdekken aan wie u wilt verkopen – of op zijn minst aan wie u heeft gewonnen’niet gericht zijn, wat net zo handig is.

x bestanden t-shirts redbubbleDaar’is een hele reeks T-shirts gericht op fans van het tv-programma The X-Files – niemand anders zal dergelijke nicheproducten kopen, maar deze verkopers kennen hun publiek!

Door een goed begrip van uw doelgroep te krijgen, kunt u:

 • Bepaal de beste plaatsen om online te verkopen (bijvoorbeeld hoeveel u op sociale media vertrouwt)
 • Kies de juiste taal, tone of voice, kleuren en branding om klanten aan te trekken
 • Maak producten die verkopen door uw ontwerpen te focussen en aan te passen aan uw publiek

2. Concurrentieanalyse

Dit klinkt misschien droog, maar beschouw het meer als iets uit James Bond. Jij mag “spion” op uw concurrenten, werk hun sterke punten en gebreken uit en gebruik die informatie vervolgens om uw eigen product en verkoopstrategie nog sterker te maken.

Ga gewoon naar Google en begin te zoeken naar merken waarvan u denkt dat ze een vergelijkbaar publiek targeten, vergelijkbare producten aan u verkopen of de t-shirtmarkt domineren. Vraag jezelf:

 • Wat doen ze goed? Mag ik dit repliceren?
 • Wat doen ze niet goed? Hoe kan ik het beter doen?
 • Kan ik realistisch concurreren met dit merk? Zo niet, hoe kan ik anders zijn?

Dit zal je ideeën gaan focussen en helpen ervoor te zorgen dat je’creëer een unieke ruimte voor jezelf in de t-shirtindustrie.

3. Inspiratie

Het leuke deel! Al die tijd jij’re sluip door concurrenten’ sites en blader door t-shirtontwerpen, je moet je ogen wijd open houden voor inspiratie. Of het’s de t-shirts zelf, of zelfs merknamen, logo’s of kleuren, kunt u tijdens onderzoek ideeën opdoen voor uw eigen bedrijf.

Kijk uit voor:

 • Ontwerpideeën
 • Goed kleurgebruik
 • Voorbeelden van humor
 • Maatwerk opties
 • Bestverkopende patronen

U kunt deze ideeën vervolgens gebruiken om uw eigen ontwerpen te beïnvloeden als het gaat om het online maken en verkopen van uw t-shirts.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Identificeerde uw doelgroep
 • Concurrentieonderzoek uitgevoerd
 • Op zoek naar inspiratie of nieuwe ideeën

2

Vind uw niche

U’je hebt je waarschijnlijk al gerealiseerd dat t-shirts overal zijn. Van online marktplaatsen tot straathoeken in de stad, het lijkt erop dat iedereen je hun ontwerpen wil verkopen – en als je dat doet’t hebben een uniek verkoopargument, uw producten worden weggespoeld in het t-shirt tij.

Dat’s waarom je een niche nodig hebt.

Vanaf de eerste dag zou je moeten nadenken wat onderscheidt u van alle andere t-shirtverkopers en waarom mensen uw T-shirts willen kopen in plaats van uw concurrenten’ producten. Don’t paniek – wij’heb het niet over het bevestigen van jetpacks aan T-shirts of het volledig heroverwegen van mode. Het kan veel eenvoudiger zijn dan dat!

Een goede plek om te beginnen is na te denken over waarom jij’opnieuw t-shirts maken. Afgezien van geld verdienen, waarom ben je gaan googelen hoe je t-shirts online kunt verkopen? Sommige mensen doen het om geld in te zamelen voor een goed doel, om het bewustzijn van psychische problemen te vergroten of om hun liefde voor een tv-show, boek of film te uiten.

het verkopen van t-shirts online campagne voor geestelijke gezondheidBedrijven, beroemdheden en individuen gebruiken vaak t-shirts om berichten te verspreiden. Dit t-shirt is afkomstig van een beroemdheidscampagne, uitgevoerd om geld in te zamelen voor goede doelen die de geestelijke gezondheid ondersteunen. Goed om te weten… 75% van de consumenten geeft de voorkeur aan merken om hun berichten, aanbiedingen en ervaringen te personaliseren. Overweeg om een ​​aanpasbaar ontwerp te bieden om klanten te betrekken en de verkoop te stimuleren.

Hier zijn enkele andere dingen om over na te denken:

 • Pijnpunten waarmee uw doelgroep wordt geconfronteerd – hoe kunt u in hun behoeften voorzien??
 • Spring je op een snelle trend, of ontwerp je voor de lange termijn?
 • Heeft u een unieke invalshoek? Bijvoorbeeld de milieu-impact van je t-shirts of het verhaal dat je ontwerpen vertellen?

Het’Het is vrij duidelijk dat uw niche nauw aansluit bij uw doelgroep, dus probeer ze centraal te stellen in uw merk.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Nagedacht over wat jou anders maakt dan je concurrenten
 • Beperk uw niche op de markt
 • Overweeg uw doelgroep en hoe u contact met hen kunt maken

3

Begin met ontwerpen

Nu’is het moment om te beginnen met het ontwerpen van uw producten. Misschien ben je hiermee begonnen en heb je al heel veel ideeën, of misschien is dit de eerste keer dat je’ben gaan zitten om na te denken over wat je eigenlijk wilt maken.

Hoe dan ook’Het is tijd om creatief te worden en die doodles om te zetten in ontwerpen om geld te verdienen!

1. Wees creatief

Het lijkt een simpele tip, maar don’Wees niet bang om je innerlijke ontwerper te omarmen en pak een pen (of twee of drie). Zelfs als je dat hebt gedaan’t gedaan kunst sinds de middelbare school, zet je gedachten en ideeën op papier en wees creatief met kleuren, patronen, texturen en meer. Meng dingen door elkaar!

2. Wees origineel

Dit kan het moeilijkste zijn om iets nieuws te creëren – ervoor zorgen dat het echt nieuw is!

Daar’Er is niets mis met het gebruik van andere merken voor inspiratie, omdat dit je kan helpen om trendy te blijven en je te helpen als je vastloopt.

Het loont echter om uw eigen stempel op uw t-shirtontwerpen te drukken en streven naar een unieker product. Dit zal u helpen om u te onderscheiden van concurrenten en een enthousiaster publiek op te bouwen, in plaats van u te beperken tot eenmalige bestellingen.

3. Experimenteren

Vooral in de beginperiode, don’wees niet bang om te experimenteren. Ja, misschien heb je het mis. Ja, mensen kunnen uw ontwerpen haten. Dat’Het is goed. U’Ik leer van iedereen die je uitdraagt ​​en vergroot zowel je zelfvertrouwen als je begrip van wat wel en niet doet’t werkt.

4. Vind je stijl

Misschien jij’ben van nature creatief, misschien jij’niet – je moet nog steeds je stijl vinden. Don’Geen paniek – dit doet het niet’Dit betekent niet dat u jaren moet besteden aan het zorgvuldig maken van een unieke tekentechniek.

In plaats daarvan, bedenk wat je t-shirts met elkaar verbindt. Zijn ze bijvoorbeeld meestal wit met zwarte letters erop? Zo ja, welk lettertype gaat u gebruiken? Waarom? Misschien zullen je t-shirts cartoons of foto’s of abstracte patronen bevatten – er moet toch iets zijn dat ze van jou maakt.

Top Tip… als jij’Als u een grote verscheidenheid aan ontwerpen en stijlen maakt, kunt u ze in afzonderlijke collecties plaatsen. Dit maakt uw klanten’ leven gemakkelijker wanneer u door uw producten bladert!yizzam tshirts collectiesDeze online winkel, Yizzam, verdeelt zijn producten in collecties om het browsen voor zijn klanten gemakkelijker te maken.

Hier zijn enkele handige tools die je misschien wilt bekijken tijdens het ontwerpen van je t-shirts:

 • Canva – een eenvoudige, gratis tool die’is een geweldige manier voor beginners om te beginnen met het samenstellen van ontwerpen.
 • Adobe Illustrator – Deze tool wordt vaak gebruikt door ontwerpers, heeft een leercurve en wordt geleverd met een prijskaartje, maar geeft u veel vrijheid en professionele resultaten.
 • Inkscape – zoals een meer basale versie van Adobe Illustrator, Inkscape is een gratis tool voor het bewerken van vectorafbeeldingen’is behoorlijk flexibel, hoewel niet het gemakkelijkst te gebruiken voor beginners.
 • Google Fonts – heeft een enorme bibliotheek met meer dan 800 gratis en downloadbare lettertypen die u kunt doorbladeren en gebruiken zoals u wilt.
 • Koelers – als jij’worstelt met het kiezen van de juiste kleuren voor uw ontwerpen, kan dit hulpmiddel voor het genereren van kleurenschema’s helpen. Het’is gratis, leuk en super makkelijk te gebruiken!

Als je dat niet doet’geen zin om productie op zich te nemen, dat’is ook goed. Als je een idee hebt, kun je iemand anders briefen om je ontwerp te maken. Sites zoals Fiverr en 99designs zijn geweldige bronnen om gemakkelijk grafische ontwerpondersteuning te vinden tegen eerlijke prijzen.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Begonnen met het ontwerpen van je t-shirts
 • Experimenteerde met verschillende stijlen en designs
 • Ik heb een paar verschillende tools geprobeerd om u te helpen

4

Beslis hoe u online verkoopt

Er zijn talloze manieren om t-shirts online te verkopen, dus u moet de optie vinden die het beste bij u past.

1. Print-on-demand sites

Voorbeeld sites: Redbubble, TeePublic, Spreadshirt

Best voor: hobbyisten en beginners testen hun eerste producten

Goed voor jou als: u’ben gewoon uit om wat plezier te hebben en tegelijkertijd een beetje geld te verdienen

Met print-on-demand-sites kunt u een account aanmaken en uw ontwerpen uploaden, die ze vervolgens voor u produceren, verkopen en verzenden. Dit maakt ze enorm populair bij parttime verkopers wie don’t willen veel moeite en energie steken in hun t-shirt side hustle.

Het nadeel is dat de winsten daar vrij laag zijn’is een hoop concurrentie en je hebt weinig tot geen controle over je merk of product.

t-shirt met op verzoek redbubble printRedbubble is een populaire print-on-demand-site die het voor beginners en onafhankelijke artiesten gemakkelijk maakt om hun producten online te verkopen.

2. Online marktplaatsen

Voorbeeld sites: Amazon, Etsy, eBay

Best voor: parttime verkopers met wat tijd en geld en een gevestigde klantenkring

Goed voor jou als: u’heb vertrouwen in uw producten’ mogelijkheid om te verkopen, maar niet’zo zeker van marketing

Online marktplaatsen bieden het voordeel van enorme hoeveelheden verkeer, wat betekent dat meer mensen uw producten zullen zien en hopelijk zullen kopen. Ze’zijn populair bij en vertrouwd door consumenten en geven u meer controle over uw producten.

Een van de belangrijkste problemen is dat je nog steeds heel weinig controle hebt over het opbouwen van een echt merk of een zakelijke identiteit met online marktplaatsen – en het kan ook moeilijk zijn om relaties met klanten op te bouwen.

U kunt ook vermeldings- en verkoopkosten tegenkomen en bent nog steeds onderworpen aan de grillen van de door u gekozen marktplaats – als ze bijvoorbeeld hun algoritme wijzigen, kunnen uw verkopen lijden.

t-shirt die amazon online marktplaats verkoopt Amazon is een enorme online marktplaats’s dagelijks door miljoenen shoppers bezocht.

3. Online winkelbouwer

Voorbeeld sites: Shopify, Wix, BigCommerce

Best voor: zowel beginners als professionele verkopers die hun bedrijf willen opbouwen

Goed voor jou als: u wilt controle over uw producten en aangepaste branding

Met e-commercebouwers zoals Shopify kunt u uw eigen online winkel maken, zonder technische vaardigheden of veel tijd en geld. Dit betekent dat u al uw producten op één plek kunt hebben, totale zeggenschap kunt krijgen over uw branding en marketing en langdurige relaties met klanten kunt opbouwen.

Hoewel het meer werk betekent – jij’u heeft alles onder controle, van verzending tot klantenservice – u kunt veel taken automatiseren om tijd en moeite te besparen.

Het’Het is ook vermeldenswaard dat u met een online winkelbouwer verkoop op andere platforms (zoals Amazon, eBay en Etsy) kunt integreren en dropshipping-services kunt gebruiken om de problemen met het opslaan en verzenden van uw producten te verwijderen.

t-shirt verkopen shopify online winkelbouwerShopify heeft specifieke verkooptools om het online verkopen van je t-shirts zo gemakkelijk en succesvol mogelijk te maken.

Welke methode is geschikt voor u?

Welke verkoopoptie u kiest, hangt af van uw eigen behoeften en doelen. Over het algemeen raden we echter aan een online winkel te bouwen om online t-shirts te verkopen. Het’s geschikt voor zowel beginners als grotere projecten, geeft u meer ruimte voor groei en is professioneler dan andere methoden.

Onze meest aanbevolen e-commercebouwers zijn:

 • Shopify
 • Wix
 • BigCommerce

Het is echter echt aan jou! Het gebruik van een print-on-demand-site kan een goede tactiek zijn om mee te beginnen, gevolgd door het bouwen van uw eigen online winkel. Het gebruik van een online marktplaats heeft zijn voordelen, maar kan soms meer gedoe zijn’s waard.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Onderzocht de verschillende verkoopopties die online beschikbaar zijn
 • Gekozen voor de online verkoopmethode die het beste bij u past

Meer te weten komen

 • Weet u niet zeker welke e-commerce builder het beste voor u is? Bekijk deze beoordelingen om u te helpen beslissen:
  • Shopify-beoordeling – ontdek waarom Shopify onze best beoordeelde e-commercebouwer is
  • Wix E-commerce recensie – ontdek waarom Wix geweldig is voor beginners en wat nog meer’is goed in
  • BigCommerce recensie – krijg inzicht in BigCommerce en zijn krachtige verkooptools

5

Maak je T-shirts echt

Als je eenmaal’heb besloten hoe je’Ik verkoop je t-shirts online, jij’d ervoor zorgen dat u’heb een aantal echte producten om over te schreeuwen!

Deze stap is afhankelijk van de verkoopoptie die u kiest. als jij’Als u bijvoorbeeld een print-on-demand-service gebruikt, hoeft u alleen uw ontwerpen en ze te uploaden’Ik zorg voor de rest.

Maar als je’u bent verantwoordelijk voor het beheer van uw eigen producten’Ik moet over een paar van deze dingen nadenken…

1. Sourcing van uw t-shirts

Wilt u duurzame T-shirts van hoge kwaliteit leveren? Misschien woon je op een warme plek waar klanten een lichte, luchtige stof nodig hebben? Promoot je een milieuvriendelijk product?

T-shirts kopen dat passen bij uw merk’s waarden helpt een positieve reputatie op te bouwen en onderscheidt u van producten van mindere kwaliteit.

sourcing t-shirts rapanui voorbeeldDit eenvoudige biologische T-shirt van online winkel Rapanui wordt geleverd met een traceerbaar verhaal over hoe en waar het is gemaakt, met de nadruk op de biologische aard van het product.

2. Afdrukken van uw t-shirts

Er zijn verschillende manieren om t-shirts te bedrukken, waaronder:

 • Direct op kleding – goedkoop maar langzaam, inkt wordt rechtstreeks op de stof aangebracht via een inkjetprinter, wat een professioneel en gedetailleerd resultaat oplevert; het beste voor kleine bestellingen
 • Zeefdruk – gebruikt lagen inkt en stencils, waardoor het een goede optie is voor het in bulk afdrukken van eenvoudige ontwerpen met slechts een paar kleuren; het’s ook zeer langdurig
 • Warmteoverdracht – een snelle, gemakkelijke en kosteneffectieve manier om kleurenafbeeldingen af ​​te drukken met behulp van warmteoverdrachtspapier, deze optie is geweldig voor complexe ontwerpen, maar zal na verloop van tijd barsten of vervagen

Uw keuze moet afhangen van de grootte van uw bestellingen, de complexiteit van het ontwerp en de snelheid en kosten waarvoor u de t-shirts moet produceren.

3. Opslaan en verzenden

Als je dat niet doet’t veel opslagruimte, of don’Als je niet wilt omgaan met het reilen en zeilen van koeriers en verzendkosten, kun je een afhandelingsservice gebruiken of een dropshipping-service kiezen. Deze werken op een redelijk vergelijkbare manier, in die zin je don’u hoeft uw producten niet zelf op te slaan of te verzenden.

Als u ervoor kiest om bijvoorbeeld via Amazon te verkopen, kunt u betalen om de Amazon Fulfillment-service te gebruiken, die zorgt voor opslag, bezorging, klantenservice en retourverwerking. Het enige dat u hoeft te doen, is Amazon uw producten sturen.

Je kunt ook dropshipping kiezen, waar je naar toe stuurt (of “laten vallen”) de details van uw klant’s bestelling naar uw dropshipping leverancier, die het product vervolgens rechtstreeks naar de klant verzendt.

Met beide methoden hoeft u zelf geen producten op te slaan en te verzenden – dropshipping brengt minder risico en investeringen met zich mee, terwijl vervulling een breder klantenbestand kan dienen en betere verzendservices heeft.

dropshipping model oberloDeze afbeelding van dropshipping-leverancier Oberlo laat zien hoe dropshipping werkt, zodat u zelf geen producten hoeft op te slaan en te verzenden. Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Dacht aan wat’is belangrijk voor u bij het kopen van uw t-shirts
 • Besloten wat de beste manier is om je t-shirts te bedrukken
 • Heeft gekeken hoe u uw t-shirts wilt opslaan en verzenden

6

Stel uw winkel in

Nu’het is tijd om uw producten op de markt te brengen! Nogmaals, dit is afhankelijk van de verkoopmethode die u gebruikt’heb gekozen. Wij’Ik zal ze allemaal kort verkennen voordat ik verder ga met het online promoten van uw producten.

Maar eerst een korte blik op de basisstappen die u moet nemen om aan de slag te gaan:

 • Maak productfoto’s – wees grondig, gebruik goede verlichting, kies alleen duidelijke afbeeldingen en doe niet’vergeet het achteraanzicht niet!
 • Schrijf productbeschrijvingen – specifiek, beknopt, beschrijvend en overtuigend zijn en alle essentiële productinformatie bevatten, zoals materiaal, maat, verzorgingsdetails, enzovoort.
 • Bepaal prijzen – don’onderverkoop uw producten niet, maar don’Mensen worden ook niet afgeschrikt met torenhoge prijskaartjes. Wees consistent in uw prijzen en zorg ervoor dat u wat geld mee naar huis neemt!

Meer te weten komen

 • Ontdek Productfoto’s maken die indruk maken op bezoekers en de verkoop stimuleren in onze handige gids
 • Het’is niet zo eenvoudig als het lijkt… lees onze gids op Productbeschrijvingen schrijven voor enkele deskundige tips en trucs
 • Weet u niet zeker hoeveel u moet betalen voor uw t-shirts? Wij’hebben uw rug – profiteer van onze Hoe een product te prijzen gids

1. Stel uw print-on-demand-site in

Maak gewoon een account aan, upload uw producten en leun achterover en ontspan!

2. Stel uw online marktplaats in

Maak een verkopersaccount aan, voeg uw producten toe, selecteer uw productcategorie en don’vergeet niet om uw productvermeldingen te optimaliseren met zoekwoorden om hoger te scoren in de zoekresultaten.

3. Stel uw online winkel in

Maak een account aan, kies een sjabloon en bewerk deze tot u’blij met het uiterlijk van uw etalage. Voeg vervolgens producten toe en krijg grip op uw instellingen, zoals verzendopties en voorraadwaarschuwingen, totdat alles is zoals u het wilt. Klik op publiceren en uw winkel is live op internet!

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Productfoto’s gemaakt om op uw website te plaatsen
 • Schriftelijke, overtuigende productbeschrijvingen om mensen over uw t-shirts te vertellen
 • Stel realistische prijzen in voor elk product
 • Stel je winkel in

Meer te weten komen

 • Hulp nodig bij het opzetten van uw eigen online winkel? Ga naar onze uitgebreide gids over Hoe een online winkel te bouwen De volgende!

7

Omarm online marketing

Dus je t-shirts staan ​​nu op internet, wachtend op een gelukkige klant die langskomt om ze te kopen. Uw producten wachten… en ze wachten… en ze wachten… en helaas dat’is alles wat ze zijn’Ik doe het, tenzij je een beetje online marketing omarmt.

Het’Het is waar dat print-on-demand-sites en online marktplaatsen hun eigen verkeer hebben, in tegenstelling tot glimmende nieuwe online winkels, maar er zijn nog steeds dingen die u kunt doen om de verkoop te stimuleren.

1. SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is de kunst om uw website hoog te laten scoren in Google’s zoekresultaten. als jij’opnieuw bouwen van een nieuwe online winkel, SEO is je beste vriend – u wilt aanwezig zijn op de eerste pagina met resultaten om mensen te helpen uw site te vinden.

Hier zijn een paar tips om mee te beginnen:

 • Gebruik trefwoorden in koppen, kopieer- en afbeeldingsbestandsnamen
 • Schrijf beschrijvende alt-tekst voor afbeeldingen
 • Link naar andere pagina’s op uw website
 • Start een blog
 • Gebruik SSL-beveiliging (dit komt sowieso meestal ingebouwd in uw bouwer)

De lijst gaat maar door!

Online marktplaatsen hebben ook hun eigen soort SEO, waarbij iedereen zo hoog probeert te komen in Amazon’s resultaten (bijvoorbeeld). Het probleem hier is dat Amazon ook zelf producten verkoopt en deze meestal boven alle anderen plaatst’s!

2. Sociale media

Ga naar je sociale kanalen en schreeuw over je geweldige t-shirts – maar kies verstandig je kanalen. Denk na over uw doelgroep en waar ze zijn’zijn waarschijnlijk aan het browsen. Wees dan voorzichtig en tactvol in je geschreeuw…

Mensen wenden zich tot sociale media om te ontspannen en te ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven, dus don’stress uw volgers niet door uw producten constant in hun gezicht te duwen, schreeuwend “Kopen kopen kopen!” In plaats daarvan, post relevante, regelmatige, interessante inhoud om uw merknaam op te bouwen.

sociale media marketing t-shirts threadless instagramThreadless is een populaire marktplaats voor t-shirts en de Instagram combineert ontwerpen met leuke, relevante berichten om volgers betrokken te houden.

Een geweldige manier om mensen betrokken te krijgen, is door door gebruikers gegenereerde inhoud – vooral als uw doelgroep een generatie is die graag foto’s deelt en likes krijgt! Vraag klanten gewoon om foto’s in te sturen van zichzelf met uw producten en beloningen te bieden, zelfs als dat zo is’is gewoon de “winnen” foto op je social media kanalen.

Dit is de perfecte manier om leuke inhoud te produceren en tegelijkertijd uw sociale bewijs te versterken – door te laten zien dat mensen uw producten kopen, ervan genieten en ze promoten, is de kans groter dat anderen kopen!

gebruiker gegenereerde inhoud grote wilde gedachte t-shirtsBig Wild Thought is een t-shirt- en kledingmerk dat veel door gebruikers gegenereerde inhoud op Instagram gebruikt om zijn producten te promoten en zijn klanten te betrekken. Top Tip… Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar u moet een apart account voor uw bedrijf maken in plaats van iets te doen in een persoonlijk profiel!

3. Productrecensies

Productrecensies zijn enorm belangrijk bij het runnen van een e-commercebedrijf. Het’s een van de redenen waarom Amazon zo populair is – het plaatst feedback van klanten op de voorgrond van zijn markt. Het probleem is dat dit het moeilijk maakt wanneer je’opnieuw beginnen.

Mensen willen productbeoordelingen zien voordat ze op kopen klikken, maar niemand heeft nog iets gekocht om te beoordelen, wat betekent dat niemand zal kopen omdat er geen beoordelingen zijn… deze vicieuze cirkel kan maar doorgaan.

Om dit te omzeilen, probeer freebies weg te geven en feedback van klanten te vragen, of samenwerken met een bekender merk dat uw producten kan onderschrijven. Bied kleine beloningen voor klanten die hun aankopen beoordelen en beoordelen, en probeer waar mogelijk citaten voor getuigenissen te verzamelen.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Geoptimaliseerd uw producten om gevonden te worden door klanten
 • Maak een professionele sociale media-account aan en begin met het delen van inhoud
 • Stel een plan op om klantrecensies en feedback te verzamelen

8

Bescherm uw ontwerpen

Een veelgestelde vraag die wordt gesteld bij het starten van een bedrijf is “Wat gebeurt er als iemand mijn idee steelt??”

Wij’Ik zal wat snel algemeen advies geven, maar nu’s een goed moment voor de disclaimer dat we geen advocaten zijn – dus als u echt juridisch advies nodig heeft, neem dan een professional in dienst!

Ten eerste zal het u misschien verbazen te weten dat zodra u een nieuw ontwerp maakt en het op papier (of op een t-shirt) zet, het’s eigenlijk auteursrechtelijk beschermd als intellectueel eigendom. Zelfs als je niet geregistreerd bent, heb je wettelijke rechten over je creatie, zolang het maar zo is’s origineel en “vast in een tastbare vorm.”

Het kan echter de moeite waard zijn om uw ontwerpen voor uw gemoedsrust te registreren, omdat het u een openbaar register van eigendom – en is essentieel als u ooit iets moet doen aan iemand anders die uw werk plagiaat pleegt.

als jij’opnieuw t-shirts online verkopen als hobby of kleine bijzaak, dan is het’Het is waarschijnlijk niet de moeite waard om te registreren voor copyright. Maar als je’re het opzetten van een bedrijf, dan is het’is waarschijnlijk beter dan genezen.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Besloten of u zich officieel moet registreren voor copyright
 • Zorg ervoor dat uw ontwerpen in aanmerking komen voor copyright
 • Toegepast om uw ontwerpen te registreren indien geschikt

9

Don’t Geef op!

Een nieuw bedrijf opzetten is altijd een beetje eng. Het’Het is belangrijk om te onthouden dat het vanaf dag één misschien niet helemaal gaat zoals gepland – en dat deze stappen voor iedereen anders zullen zijn.

De t-shirtmarkt is behoorlijk vol, maar dat betekent gewoon dat iedereen met grote ogen wacht op het volgende grote ding – dus wat er ook gebeurt, don’geef niet op!

In het begin hadden we het over het zoeken naar inspiratie, experimenteren, creatief worden en het in de gaten houden van zowel je doelgroep als je concurrenten. Don’stop hiermee. Zet ontwerpen die niet zijn’t voor nu in een la voor later, vraag om feedback en bekijk de trends.

Blijf erbij en blijf verkopen!

Hoe T-shirts online te verkopen: samenvatting

Wij’We hebben gekeken naar de stappen voor het online verkopen van t-shirts, vanaf de allereerste fasen van onderzoek en verbeelding, tot en met de sensatie van het zien binnenkomen van uw eerste bestellingen.

We realiseren ons dat dit een vrij grote gids is, dus don’maak je geen zorgen – jij niet’Dit moet je niet allemaal op één dag aanpakken. Bewaar deze pagina en kom er op terug wanneer u zin ​​heeft om verder te gaan met uw t-shirtbedrijf, en geniet van elke stap!

T-shirts online ontwerpen en verkopen: 9 eenvoudige stappen

 1. Doe je onderzoek
 2. Vind uw niche
 3. Begin met ontwerpen
 4. Beslis hoe u online verkoopt
 5. Maak je T-shirts echt
 6. Stel uw winkel in
 7. Omarm online marketing
 8. Bescherm uw ontwerpen
 9. Don’t Geef op!

Er zijn zoveel verschillende manieren om online t-shirts te verkopen. Onze favoriete methode is om uw eigen online winkel te bouwen met behulp van een e-commercebouwer – wij’We hebben dit uitgebreid onderzocht en onze belangrijkste aanbevelingen voor bouwers zijn:

 • Shopify
 • Wix
 • BigCommerce

Begin vandaag door wat onderzoek te doen en uw doelen te bepalen – dit zal u helpen bij het kiezen van de beste manier om later online te verkopen. We hopen dat deze gids je enthousiast heeft gemaakt over het online verkopen van t-shirts, en dat jij’Ik kom terug en laat ons weten hoe je verder gaat!

FAQs

Zal het opzetten van mijn eigen online winkel duur zijn??

Niet noodzakelijk! De meeste toegewijde e-commercebouwers (zoals Shopify en BigCommerce) kosten ongeveer $ 29 per maand, maar je kunt bouwers van goede kwaliteit zoals Weebly vinden voor slechts $ 9 per maand. Het’Het is de moeite waard om de verschillende bouwers te vergelijken en rond te shoppen om de beste voor u te vinden!

Hoe zit het met sites zoals TeeSpring of TeeChip voor het online verkopen van mijn t-shirts?

Dit worden soms campagnesites genoemd en werken op een vergelijkbare manier als print-on-demand. Het verschil is dat ze uw t-shirt meestal pas bedrukken nadat een bepaald aantal bestellingen is geplaatst, en uw product slechts voor een beperkte tijd aanbieden. Ze’re bijzonder goed als u al een bestaand klantenbestand heeft!

Kan ik echt geld verdienen met het online verkopen van t-shirts?

Ja! Het’is een leuke en gemakkelijke manier om online geld te verdienen, zonder dat je een team van mensen hoeft in te huren of technisch aan de slag hoeft te gaan met gadgets of code. Het enige probleem met het verkopen van t-shirts is dat het zo is’is een erg populaire markt, dus jij’worden geconfronteerd met een behoorlijke hoeveelheid concurrentie. Dat’s waarom het’Het is de moeite waard om wat extra tijd en zorg te besteden aan het maken van een meer uniek product dat jij’re gepassioneerd over!

Website Builder Expert streeft ernaar u eerlijke gegevens te verstrekken. Dat’s waarom we zelf onderzoek doen en direct persoonlijk inzicht krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me