Make-up online verkopen

Het’Het is makkelijker dan ooit om make-up vanuit huis te verkopen

De Amerikaanse schoonheids- en cosmetica-markt gaat niet overal. Het was in 2016 $ 60 miljard waard en dat cijfer zal tegen dit jaar $ 90 miljard bereiken. Dat’er is genoeg winst om rond te gaan, dus waarom zou u er niet mee beginnen??


Wij’We hebben deze handleiding samengesteld om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om thuis make-up te verkopen. Dus, zonder verder oponthoud, bekijk onze stapsgewijze analyse:

Make-up online verkopen

 1. Vind je niche
 2. Bron een fabrikant
 3. Merk en verpak je make-up
 4. Kies een platform
 5. Promoot je make-up

Laat het nu’s bekijk al deze stappen van dichterbij.

1

Vind uw niche

De schoonheidsindustrie is al enorm en de Amerikaanse markt zal naar verwachting jaarlijks met 3,5% blijven groeien. Terwijl dat jou betekent’hebben een enorm potentieel publiek, het betekent ook jou’Ik moet een manier vinden om ons te onderscheiden van de massa van andere mensen die schoonheidsproducten online verkopen.

Om jezelf te onderscheiden, don’probeer niet elke consument aan te spreken – als u een te breed net werpt, dan hebben uw producten gewonnen’t slaat een persoonlijk akkoord aan iedereen. Stel uzelf in plaats daarvan twee vragen om uw doelgroep te beperken:

 1. Wat maakt uw product uniek?
 2. WHO zal dat unique selling point (USP) aantrekken?

Uw USP kan zo simpel zijn als lage prijzen of onconventionele kleuren, of zo complex als zonnebrand-omkerende vochtinbrengende crème (en als het u lukt om die te bedenken, laat het ons weten). Alles wat uw product duidelijk en krachtig onderscheidt van de concurrentie, is waar u naar moet streven.

door sarah skincare companyBeautymerk By Sarah heeft naam gemaakt door zich uitsluitend te concentreren op biologische, chemicaliënvrije huidverzorging. Door je merk aan te scherpen’s bepalende kenmerken (in dit geval volledig natuurlijke ingrediënten), jij’Ik kan een duidelijke identiteit creëren.

als jij’Als je problemen hebt met het bedenken van een origineel idee, probeer dan een USP te bedenken die zou overtuigen u om een ​​aankoop te doen. Daar zijn ze tenslotte’is geen demografie die je beter kent dan die van jezelf! Doorloop mentaal uw dagelijkse schoonheidsroutine en kijk of er hiaten zijn die een nieuw product zou kunnen vullen. Weigert je mascara altijd af te wassen? Misschien kun je de sterkste oogmake-up remover op de markt verkopen. Is je schoonheidsroutine saai? Misschien is een grappig gezichtsmasker uw ticket voor succes.

2

Bron een fabrikant

als jij’Als u uw schoonheidsproducten niet helemaal opnieuw maakt, dan is de vraag: met wat voor soort fabrikant wilt u werken?

Er zijn twee hoofdopties voor het inkopen van een fabrikant. De eerste optie is samenwerken met een fabrikant om uw eigen unieke product te produceren. Dit betekent dat u cosmetica-fabrikanten moet onderzoeken – lokaal of in het buitenland – die met u zullen samenwerken om een ​​originele productlijn te creëren. Dit is een geweldige optie, omdat u nog steeds het merkvoordeel krijgt om uw producten te labelen als “origineel.” Mogelijk kunt u zelfs een geschikte fabrikant bij u in de buurt vinden, waardoor u het creatieproces gemakkelijk kunt overzien. Bekijk deze lijst met cosmeticafabrikanten in de VS om erachter te komen of die er zijn’is dat een goede leverancier’is ook lokaal voor jou.

De tweede optie is white labeling, of met behulp van een generiek product dat de fabrikant u in staat stelt om onder uw eigen label een nieuwe naam te geven. Wat cosmetica betreft, betekent dit meestal een kleine wijziging van de kleur / geur / enz. van een schoonheidsproduct en het vervolgens verkopen met uw eigen merknaam. White labeling is handig omdat u’Met één druk op de knop krijgt u een kant-en-klaar product dat u vervolgens via uw eigen merk kunt verkopen. Het nadeel van white labeling is natuurlijk dat het zo is’het is moeilijk om geloofwaardigheid vast te stellen, aangezien u dat kunt’beweer niet dat uw producten uniek zijn.

Als u besluit om met dit model te gaan, dan bent u’Ik moet grondig onderzoek doen naar uw leverancier. Hier zijn enkele vragen waarmee u rekening moet houden wanneer u potentiële white label-fabrikanten overweegt:

 • Zijn er ingrediënten die je niet gebruikt?’t wilt in uw producten? als jij’Als u bijvoorbeeld biologische of veganistische make-up wilt verkopen, zorg er dan voor dat uw leverancier aan deze vereisten kan voldoen. Zo ook jij’Ik wil weten wat voor soort conserveringsmiddelen een leverancier gebruikt om producten vers te houden.
 • Is de leverancier goedgekeurd in uw land? Voor in de VS gevestigde bedrijven, u’Ik wil ervoor zorgen dat uw leverancier voldoet aan zowel de Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (FD&C Act) en de Fair Packaging and Labelling Act (FPLA). In tegenstelling tot drugs, cosmetica hebben geen FDA-goedkeuring nodig voordat ze in de uitverkoop gaan, maar de FDA voert nog steeds inspecties uit en biedt voorschriften om ervoor te zorgen “vervalst en verkeerd gebrandmerkt” producten worden van de markt gehaald.
 • Zijn er bestelminima? Zorg ervoor dat je het niet doet’t eindigen bij een leverancier die meer volume vraagt ​​dan u’bent klaar om zich aan het begin toe te leggen. Naarmate uw bedrijf meer gevestigd wordt en meer klanten wint, zullen uw voorraadorders groeien. Maar wanneer u voor het eerst make-up online gaat verkopen, is dat het wel’s het beste om geld en middelen te besparen waar u kunt – ook op inventaris!
 • Levert de leverancier productverpakkingen? Als uw leverancier niet’t de fysieke verpakking van het product leveren, u’Ik moet uitzoeken waar je bent’gaan het krijgen. U kunt uw producten thuis verpakken, met het voordeel dat u zelf de kwaliteit verzekert – maar dat doen we niet’t dit niet aanbevelen, tenzij u ontwerpervaring hebt! In plaats daarvan kunt u via een afzonderlijke leverancier aanschaffen. Er zijn tal van toegewijde leveranciers van cosmetische verpakkingen om uit te kiezen, waarvan u bij de meeste de verpakking kunt aanpassen aan uw merk.

Of u nu besluit om uw eigen cosmetica te maken, samen te werken met een fabrikant of white label-producten, het zal helpen om een ​​kijkje te nemen bij de FDA’s Good Manufacturing Practice (GMP) richtlijnen voor cosmetica. Dit zijn slechts richtlijnen (in tegenstelling tot vaste regels) en ze’re een geweldig referentiepunt om ervoor te zorgen dat uw productieproces u op weg helpt naar succes.

3

Merk en verpak uw make-up

“Branding” omvat alle ogenschijnlijk kleine elementen die bij elkaar optellen de manier waarop mensen naar uw product kijken. Dit omvat uw afbeeldingen, tone of voice en logo’s. Het lijkt misschien overweldigend om met zoveel bewegende delen te werken, maar de kunst is om één element te kiezen, het heel goed aan te passen en vervolgens de andere elementen eenvoudig op diezelfde toon af te stemmen. Dit bespaart u tijd en zorgt ervoor dat uw branding samenhangend is. En cohesie is belangrijk: 70% van de deelnemers aan één enquête meldde dat consistente branding cruciaal is bij communicatie met klanten.

We raden aan om te beginnen met uw merk’s beeldmateriaal – met name uw merk’s kleuren! Dit zal de beslissingen informeren over logo’s, verpakking en toon die later zullen komen. Kleurenschema’s don’Het gebeurt niet willekeurig – in feite is er bij vrijwel elk merklogo dat je op straat passeert urenlang nagedacht.

Dit is waar het van pas komt om te weten wat uw niche is. U kunt kleurpsychologie gebruiken om uw merkkleuren af ​​te stemmen op de interesses van mensen in uw niche. Zo roept paars voor de meeste mensen motieven als rijkdom en luxe op. Dus als je’Als u een geavanceerd, luxe product op de markt brengt, dan is dit een ideale kleur om te gebruiken. Ondertussen roept blauw een gevoel van vertrouwen en veiligheid op, daarom ben jij’Ik zie dat veel banken het gebruiken voor hun branding (denk aan Chase en American Express). als jij’Bent u op zoek naar meer kleurspecifieke tips, wij’We hebben deze uitsplitsing geschreven over het kiezen van een kleurenschema voor een website, en dezelfde principes zijn van toepassing op het kiezen van een kleurenschema voor een merk.

Als je eenmaal’Als u uw kleurkeuze heeft afgerond, kunt u deze gebruiken om al het andere te informeren. Het is duidelijk dat als u een blauw kleurenschema kiest, u’Ik wil dat weerspiegelen in uw logo en productafbeeldingen. Maar u kunt het ook gebruiken om uw merk te achterhalen’s tone of voice – een “blauw” merk zou dat moeten gebruiken’s betrouwbaar en rustgevend, bijvoorbeeld.

Wilt u meer diepgaande tips over branding? Onze Een merk opbouwen gids zal u alles vertellen wat u moet weten

Als je eenmaal weet hoe je merk eruit gaat zien, kun je gaan nadenken over verpakkingen. Het’Het klopt dat er verpakkingen zijn gemaakt om producten tijdens transport veilig te houden, maar u’Als dat zo is, beperk ik uw zaken’is alles waar je het voor gebruikt!

Merkverpakkingen creëren een vollere ervaring voor de klant, en het’s vooral belangrijk voor een online bedrijf. Zonder fysieke winkel om een ​​winkelervaring te creëren, moet u op uw vertrouwen “unboxing-ervaring” om wat speling op te vangen. Stijlvolle, leuke en ervaringsgerichte verpakkingen zijn ook een moeiteloze marketingtactiek in het tijdperk van Instagram en YouTube.

youtube marketing voorbeeld

Hoewel sommige bedrijven influencers van sociale media betalen om producten online te pushen, maken veel mensen nog steeds organische video’s en berichten die ook veel grip kunnen krijgen. Zelfs zonder de factor van online engagement, gaat een geweldige verpakking nog een heel eind: online bedrijven die bijzondere aandacht besteden aan hun verpakking melden gemiddeld een toename van 30% van de belangstelling van de consument. Dat’is een geweldige manier om loyale klanten te behouden!

Je make-up labelen

Wanneer je’je make-up online verkoopt, jij’ll moet letten op uw land-, staats- en regiospecifieke vereisten voor het labelen van verpakkingen van schoonheidsproducten. Deze vereisten hebben betrekking op elementen zoals ingrediëntenlijsten, veiligheids- en allergiewaarschuwingen en eventuele berichten / claims op de verpakking. De FDA’De Cosmetics Labelling Guide is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw make-up correct wordt geëtiketteerd voordat u deze verzendt.

4

Kies een platform

Nu jij’Hebt u een product gemaakt waar mensen enthousiast over zijn, dan is de volgende vraag: waar kunt u schoonheidsproducten online verkopen? De drie meest effectieve platforms zijn e-commerce website-bouwers, online marktplaatsen, en dropshipping. De beste manier om make-up online te verkopen, komt uiteindelijk neer op wat voor jou het beste werkt, maar wij’Ik leg de bijzonderheden van deze drie topmethoden uit, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

E-commerce website-bouwers

E-commerce website-bouwers zijn ontworpen om het maken van uw eigen website zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken. Het installatieproces omvat meestal het kiezen van een sjabloon en vervolgens een begeleide slepen-en-neerzetten-editor om uw site aan te passen’s indeling. Daarna kunt u eenvoudig e-commercefunctionaliteit toevoegen via apps en widgets die vaak zelfs vooraf zijn geïnstalleerd.

E-commerce website-bouwers in een oogopslag

Kosten$ 20-30 / maand, plus transactiekosten
VoordelenIngebouwde klantenservices, gemakkelijk te gebruiken maar nog steeds zeer aanpasbaar
NadelenMoet zelf het verkeer naar de site promoten en stimuleren
Best voorDegenen die een persoonlijke winkelervaring willen creëren
Beste providersShopify, BigCommerce

Shopify en BigCommerce zijn twee van de beste e-commerce website-bouwers op de markt, en wij’gaan Shopify gebruiken als onze casestudy omdat het’s de best presterende bouwer in ons eigen onderzoek.

E-commerce website-bouwers zoals Shopify zijn geweldig voor het aanpassen van uw website en vervolgens uw klanten’ winkel ervaring. als jij’serieus bent over het creëren van een sterk merk voor uw producten, dan zijn e-commercebouwers de juiste keuze. Bekijk de Shopify-editor hieronder – het is echt zo simpel als klikken “product toevoegen” of “thema aanpassen” om uw site operationeel te krijgen!

Shopify editor-scherm

Omdat jij’Als u uw eigen site maakt en geen producten verkoopt als onderdeel van een grotere markt, is het nadeel dat u heeft gewonnen’t heeft een ingebouwd publiek om mee te werken. In plaats daarvan kunt u tactieken zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO) gebruiken om uw site te verbeteren’s ranking op de resultatenpagina’s van zoekmachines zoals Google. Don’laat je niet afschrikken door het acroniem – SEO kan eigenlijk heel eenvoudig zijn, en wij’We hebben een uitgebreide Shopify SEO Review geschreven die je echt op weg helpt.

Prijsoverzicht

Shopify’s goedkoopste volwaardige e-commerceplan is het basisplan, dat $ 29 / maand kost. Deze prijs dekt een reeks e-commerce-apps en -functies en omvat alles behalve de transactiekosten van 2,9%, die 0% worden als u besluit Shopify Payments te gebruiken. Je kunt Shopify zonder risico uitproberen via de gratis proefperiode van 14 dagen.

Niet blij met Shopify?

Lees onze ranking van de 7 beste e-commerceplatforms om meer opties te ontdekken

Online marktplaatsen

U kunt online marktplaatsen zien als “gemeenschappelijk” online ruimtes, waar veel verschillende leveranciers producten verkopen op dezelfde website. Het meest voor de hand liggende voorbeeld van een online marktplaats is Amazon. Klanten gebruiken online marktplaatsen voor de variëteit die ze hebben’opnieuw kunnen bieden.

Online marktplaatsen in één oogopslag

Kosten20¢ listingkosten, plus 3,5% van uw verkoopprijs
VoordelenIngebouwd publiek, snel installatieproces
NadelenConcurrentie voor kopers’ aandacht, niet zo aanpasbaar als website-bouwers
Best voorDegenen die snel willen verkopen
Beste providersEtsy, Glambot.com

Etsy en Glambot.com zijn twee geweldige online marktplaatsen voor het verkopen van make-up. Glambot is speciaal gericht op schoonheidsproducten, maar wij’we gaan ons concentreren op Etsy, omdat het een enorm publiek trekt – en dat’s de belangrijkste aantrekkingskracht van een online marktplaats.

etsy make-up resultatenpagina

Vanaf 2018 kochten meer dan 39 miljoen gebruikers op Etsy. Dat betekent dat als u schoonheidsproducten online verkoopt via Etsy, meer dan 39 miljoen zoekers toegang hebben tot uw producten – dus in tegenstelling tot bij een e-commerce website builder, won u’u hoeft zich geen zorgen te maken over het genereren van verkeer naar uw vermelding. Dat gezegd hebbende, jij zullen moeten strijden om aandacht met de miljoenen andere actieve verkopers op Etsy, wat een gedoe kan zijn.

Het andere grote verschil tussen online marktplaatsen en e-commerce website-bouwers is dat u sneller aan de slag kunt met online marktplaatsen. Omdat het Etsy-platform zelf al is ingesteld, hoef je alleen maar je productvermeldingen toe te voegen aan de bestaande site – terwijl je bij Shopify eerst de tijd moet nemen om creëren de website. De afweging is echter dat online marktplaatsen dat kunnen’t bieden een gepersonaliseerde, aparte winkelervaring zoals e-commerce website-bouwers dat kunnen.

Prijsoverzicht

Etsy rekent een 20¢ listingkosten, plus 3,5% van uw verkopen. Wat jij’hier echt voor betaalt is Etsy’s reeds bestaand publiek en het installatiegemak dat dit platform biedt.

Dropshipping

Dropshipping is een verrassend eenvoudig model waarin jij, de retailer, niet doneert’u hoeft geen producten te verwerken of voorraad te verzenden. In plaats daarvan bestellen klanten producten via uw online winkel en waarschuwt u uw leverancier. Vervolgens verzendt uw leverancier het product naar de klant. Een grote aantrekkingskracht van dropshipping is dat het zo is’is gemakkelijk te budgetteren – aangezien u don’t eigenlijk zelf voorraden in voorraad hebt, u niet’u hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet break-even bent!

Dropshipping in één oogopslag

KostenKosten van een e-commercebouwer of online marktplaats, plus ongeveer $ 30,00 / maand voor een dropshipping leverancier / app
VoordelenMaakt budgettering eenvoudig, geen zorgen over het aanvullen van producten
NadelenOnpersoonlijke ervaring voor zowel koper als verkoper, duurder door verkoop aan derden
Best voorDe fauteuil-ondernemer
Beste providersOberlo-app (via Shopify)

Je kunt gebruiken een van beide een e-commerce website builder of een online marktplaats om dropshipping te starten. De bovenstaande secties geven u voldoende informatie om de voor- en nadelen af ​​te wegen en uw eigen beslissing te nemen, maar als u het ons vraagt, zijn e-commerce website-bouwers de betere tool voor het online verkopen van make-up. Ze bieden meer personalisatie zonder gebruiksgemak op te offeren, en Shopify biedt zelfs een dropshipping-app genaamd Oberlo.

oberlo app

Oberlo is ontworpen om te integreren met Shopify-winkels en stelt u in staat om snel producten te importeren en taken te automatiseren. Natuurlijk is Oberlo slechts een van de vele handige apps voor dropshipping, maar dat is het wel’het is zeldzaam om een ​​combinatie van e-commercebouwer en dropshipping-app te vinden die zo naadloos in elkaar past als Shopify en Oberlo.

Prijsoverzicht

Dropshipping omvat de kosten van de e-commerce website builder of online marktplaats die u kiest, plus de kosten van een dropshipping app / leverancier, die ongeveer $ 30,00 / maand is.

Geïntrigeerd? Lees onze volledige gids voor Een dropshippingbedrijf starten voor meer informatie 5

Promoot je make-up

U bent dus online aanwezig. Nu het’s tijd om het woord te verspreiden! De eenvoudigste manier om uw producten te promoten is door – u raadt het al – sociale media.

Het’Het is geen geheim dat sociale media de gemakkelijkste manier zijn om uw reputatie via mond-tot-mondreclame te vergroten, en de meeste merken maken daar actief gebruik van: zoals het er nu uitziet, heeft minstens 96% van de schoonheidsmerken een social media-account. Het belangrijkste doel van een aanwezigheid op sociale media is de kans die het biedt bezighouden met je publiek.

U kunt aan de slag gaan door populaire mensen en pagina’s binnen de door u gekozen niche te volgen en met hen te communiceren om een ​​aanhang te krijgen. U kunt ook relevante originele inhoud tweeten, vastzetten, posten en delen om mensen aan het praten te krijgen over uw merk. Sociaal bewijs van echte mensen is het beste soort reclame dat u kunt doen, aangezien 92% van de consumenten suggesties van mensen die ze kennen, gelooft boven suggesties van onpersoonlijke reclame. Denk er eens over na: jij’d vertrouwde waarschijnlijk een restaurantaanbeveling van een vriend of collega over een schaamteloze promotie op een billboard. Wanneer iemand’s Facebook-vriend deelt uw bedrijf’s post, het betekent veel meer dan wanneer je het zelf had gepromoot.

Wilt u meer diepgaande tips over promotie? Onze Een product op de markt brengen gids zal u alles vertellen wat u moet weten

Make-up online verkopen: samenvatting

Op dit moment kent u alle basisprincipes die nodig zijn om make-up met succes thuis te verkopen. Het begint allemaal met het verkrijgen van de juiste juridische basis en van daaruit kunt u leuke dingen doen, zoals het aanpassen van uw product en het online promoten ervan.

Om samen te vatten, hier zijn alle vijf stappen:

Toptips voor het online verkopen van make-up

 1. Vind je niche
 2. Bron een fabrikant
 3. Merk en verpak je make-up
 4. Kies een platform
 5. Promoot je make-up

Als het gaat om het kiezen van een platform, dan wel’is eigenlijk een beslissing tussen e-commerce website bouwers en online marktplaatsen. Afhankelijk van welke methode je kiest, raden we respectievelijk Shopify en Etsy aan. En jij kan’gaat niet mis met Shopify’s Oberlo-app als je besluit om voor dropshipping te gaan.

Ongeacht het platform dat u kiest, het’is een geweldige ervaring om iets te verkopen’re gepassioneerd over – en de schoonheidsmarkt kon het niet’Het is geen betere plek om te beginnen. Veel succes en houd ons op de hoogte in de reacties!

Make-up online verkopen: veelgestelde vragen

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map