Τύποι ιστότοπων: 11 από τους πιο δημοφιλείς τύπους ιστότοπων

Το’πιστεύει ότι δημιουργούνται έως και 380 νέοι ιστότοποι κάθε λεπτό. Οτι’πάνω από έξι ιστότοπους κάθε δευτερόλεπτο!


Με τόσους πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους εκεί έξω, είναι λογικό να ταξινομηθούν όλα σε πολλά διαφορετικά ‘τύποι’. Στην πραγματικότητα, όταν μιλάτε για τύπους ιστότοπων, θα μπορούσατε να γράψετε μια λίστα που συνεχίζεται για πάντα – αλλά εμείς’το περιορίσαμε στα 11 πιο συνηθισμένα.

Οι πιο δημοφιλείς τύποι ιστότοπων

 1. Ιστολόγιο
 2. Επιχείρηση
 3. Προσπέκτους
 4. Crowdfunding
 5. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
 6. Εκπαιδευτικός
 7. Πολυμέσα ή ψυχαγωγία
 8. Μη κερδοσκοπικος
 9. Προσωπικός
 10. Πύλη
 11. Χαρτοφυλάκιο

1. Ιστολόγιο

Ενα blog

Ένα blog είναι ένας ιστότοπος που’ενημερώνεται τακτικά, διευθύνεται από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα, και είναι συνήθως γραμμένο σε χαλαρό στυλ.

Όσον αφορά το περιεχόμενο, όταν πρόκειται για blogging, ο κόσμος είναι πραγματικά το στρείδι σας. Κόλαση, εκεί’ακόμη και ένα blog για στρείδια!

Ακόμα κι αν ο ιστότοπός σας κέρδισε’να είσαι blog, αυτό’εξακολουθεί να είναι ένα εύχρηστο επιπλέον χαρακτηριστικό για να προσθέσετε ενδιαφέρον και εξουσία στον ιστότοπό σας. Απλά σιγουρευτείτε’δεσμευόμαστε να το διατηρούμε φρέσκο ​​και ενημερωμένο!

2. Επιχειρήσεις

Ένας επιχειρησιακός ιστότοπος

Ένας επιχειρησιακός ιστότοπος είναι κάθε είδος ιστότοπου που αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας. Ακόμη και οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις χρειάζονται μια απλή διαδικτυακή παρουσία (βλ ‘Προσπέκτους’ παρακάτω) να ληφθούν σοβαρά υπόψη σήμερα’ψηφιακά μυαλό κόσμο.

Ένας ιστότοπος είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δείξετε τι είναι η επιχείρησή σας και να βρείτε αυτούς τους πολύ σημαντικούς νέους πελάτες. Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να έχει μια σελίδα σχετικά με, και λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να σας βρουν οι άλλοι. Μετά από αυτό, ο ουρανός’το όριο. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας ‘ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ’ παρακάτω ενότητα για επιχειρήσεις που σκοπεύουν να πουλήσουν απευθείας μέσω του ιστότοπού τους.

3. Φυλλάδιο

Ένας ιστότοπος φυλλαδίων

Κατά την κατηγοριοποίηση ιστότοπων κατά λειτουργικότητα, α ‘προσπέκτους’ ο ιστότοπος είναι ο απλούστερος τύπος. Οι ιστότοποι φυλλάδιων έχουν συνήθως μόνο λίγες σελίδες και χρησιμοποιούνται από μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται απλή διαδικτυακή παρουσία. Λειτουργούν αποτελεσματικά ως διαδικτυακό φυλλάδιο, δίνοντας μια επισκόπηση του τι είναι η επιχείρηση και πώς μπορείτε να έρθετε σε επαφή. Το περιεχόμενο σε αυτούς τους ιστότοπους είναι γενικά όμορφο ‘στατικός’ – ότι’να το πω’σπάνια ενημερώνεται.

4. Crowdfunding

Ένας ιστότοπος crowdfunding

Το Crowdfunding είναι ο σύγχρονος τρόπος χρηματοδότησης της ιδέας σας. Από το πανέμορφο έως το γελοίο, το crowdfunding ήταν το μυστικό να φέρουμε τα πάντα, από κύβους fidget έως σαπούνι κρέατος στην αγορά.

Οι ιστότοποι Crowdfunding λειτουργούν λαμβάνοντας ‘δεσμεύσεις’ διαφορετικών ποσών από πολλά άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί το ποσό-στόχο που απαιτείται για την παραγωγή του προϊόντος. Οι δημοφιλείς ιστότοποι crowdfunding περιλαμβάνουν το Kickstarter και το Crowdcube.

5. Ηλεκτρονικό εμπόριο

Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου

Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι οποιοσδήποτε ιστότοπος που πωλεί άμεσα ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Για να μην συγχέεται με έναν ιστότοπο επιχείρησης, με έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου μπορείτε να προσθέσετε προϊόντα ή υπηρεσίες στο καλάθι σας και να τα πληρώσετε μέσω του ιστότοπου. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί ένα συνεχώς αυξανόμενο τμήμα των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

6. Εκπαιδευτικό

Ένας εκπαιδευτικός ιστότοπος

Ο όρος ‘εκπαιδευτικός’ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ιστότοπων.

Οι εκπαιδευτικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν οποιονδήποτε συνδυασμό παιχνιδιών, άρθρων, βίντεο και εικόνων για να εκπαιδεύσουν το κοινό τους. Αυτά μπορεί να προσανατολιστούν στη διασκεδαστική μάθηση για παιδιά ή να προσφέρουν μαθήματα σε ενήλικες, όπως το Coursera και το EdX.

7. Μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ψυχαγωγία

Ένας ιστότοπος πολυμέσων

Οι ιστότοποι πολυμέσων περιέχουν τακτικά ενημερωμένο περιεχόμενο σχετικά με τις τρέχουσες υποθέσεις, τον καιρό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Ειδησεογραφικοί ιστότοποι όπως το CNN και οι ιστότοποι ψυχαγωγίας όπως το ELLE εμπίπτουν και οι δύο σε αυτήν την κατηγορία.

Το περιεχόμενο σε ιστότοπους πολυμέσων είναι δυναμικός, σημαίνει αυτό’ενημερώνεται τακτικά. Οι μεγάλοι ιστότοποι πολυμέσων θα δημοσιεύουν πολλά άρθρα και βίντεο κάθε μέρα.

8. ΜΚΟ

Ένας μη κερδοσκοπικός ιστότοπος

Οι ΜΚΟ ενδέχεται να μην ταξινομούνται ως επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο, αλλά χρειάζονται ακόμη έναν ιστότοπο. Αυτά θα είναι γενικά αρκετά απλά, περιγράφοντας το θέμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού και δείχνοντας στους επισκέπτες πώς μπορούν να εμπλακούν, να δωρίσουν ή να υποστηρίξουν με κάποιον άλλο τρόπο. Οι μη κερδοσκοπικοί ιστότοποι θα έχουν συχνά τη λειτουργία να συλλέγουν διευθύνσεις email και να δημιουργούν μια βάση δεδομένων ατόμων που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν επαφή με τον οργανισμό μέσω ενημερωτικών δελτίων.

9. Προσωπικά

Ένας προσωπικός ιστότοπος

Ίσως έχετε ακούσει τη φράση ‘προσωπική μάρκα’ ενωμένοι, και η κατοχή ενός ιστότοπου μπορεί να αποτελέσει τεράστιο μέρος αυτού.

Μοιραστείτε φωτογραφίες, μοιραστείτε σκέψεις ή μεταχειριστείτε τον ιστότοπό σας σαν ψηφιακό βιογραφικό. Η επιλογή είναι δική σου!

Δεν το κάνεις’Πρέπει να είναι δημιουργικό (βλ ‘Χαρτοφυλάκιο’ παρακάτω) ή blogger (βλ ‘Ιστολόγιο’ παραπάνω) για να επωφεληθείτε από τη δημιουργία του δικού σας ιστότοπου – και δεν το κάνετε’Πρέπει ακόμη και να ξοδέψω χρήματα για να φτιάξω ένα.

10. Πύλη

Ένας ιστότοπος πύλης

Οι ιστότοποι πύλης, όπως το Yahoo, συγκεντρώνουν πληροφορίες από πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους και τις παρουσιάζουν σε ένα μέρος.

Οι διαδικτυακές πύλες μπορούν να είναι εσωτερικοί ιστότοποι για οργανισμούς όπως σχολεία ή για μεγάλες επιχειρήσεις. Το’είναι ένα κεντρικό μέρος για να μοιράζεστε νέα, εκπαίδευση και ενημερώσεις, καθώς και για τους μαθητές ή τους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στα email και τα αρχεία τους. Οι χρήστες θα χρειαστούν τη δική τους συγκεκριμένη σύνδεση για να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πύλες.

11. Χαρτοφυλάκιο

Ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου

Αν εσύ’είσαι συγγραφέας, καλλιτέχνης ή σχεδιαστής, εσύ’Θέλω να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα από έναν προσωπικό ιστότοπο – εδώ μπορεί να βοηθήσει ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου.

Αυτοί είναι ένας τρόπος για τα δημιουργικά να προβάλλουν τη δουλειά τους σε μελλοντικούς υπαλλήλους, να αγοράζουν τους εαυτούς τους ως ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά να αναδεικνύουν το όνομά τους (και να εργάζονται) στον μεγάλο ευρύ κόσμο.

Τύποι ιστότοπων: Περίληψη

Εμείς’Σας έκανα σε μια περιοδεία whistle-stop σε 11 από τους πιο δημοφιλείς τύπους ιστότοπων γύρω από σήμερα.

Στο χρόνο αυτό’Σας πήρε να διαβάσετε αυτό το άρθρο, έχουν δημιουργηθεί περίπου 1.997 νέοι ιστότοποι. Αν εσύ’ξανά για να δημιουργήσετε τη δική σας, γιατί να περιμένετε; Μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από τις επιλογές μας:

Οι 11 πιο δημοφιλείς τύποι ιστότοπων

 1. Ιστολόγιο. Μια τακτικά ενημερωμένη, απλή ροή περιεχομένου.
 2. Επιχείρηση. Ένα μέρος για τους πελάτες ή τους πελάτες να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια επιχείρηση στο διαδίκτυο.
 3. Προσπέκτους. Ένας απλός, ενημερωτικός ιστότοπος που’είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μικρές επιχειρήσεις.
 4. Crowdfunding. Ένας ιστότοπος συγκέντρωσης χρημάτων που βοηθά στη ζωή των ιδεών σας.
 5. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. Ένας ιστότοπος που πουλά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία απευθείας.
 6. Εκπαιδευτικός. Ένας ιστότοπος που’φτιαγμένο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν πράγματα!
 7. Πολυμέσα ή ψυχαγωγία. Ένας ιστότοπος με περιεχόμενο που ενημερώνεται τακτικά για τρέχοντα γεγονότα.
 8. Μη κερδοσκοπικος. Ένας ιστότοπος που διευκολύνει τους επισκέπτες να υποστηρίξουν τον οργανισμό.
 9. Προσωπικός. Ένας ιστότοπος που λειτουργεί ως χαρτοφυλάκιο, βιογραφικό σημείωμα ή απλά χώρος για τις σκέψεις σας.
 10. Πύλη. Μια οργανωμένη παρουσίαση πληροφοριών από ολόκληρο τον Ιστό.
 11. Χαρτοφυλάκιο. Περισσότερο σε βάθος από έναν προσωπικό ιστότοπο!

Υπάρχει ένας τύπος ιστότοπου που θέλετε’καλύπτεται; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Δημοφιλείς τρόποι δημιουργίας ιστοσελίδων

Τώρα έχετε μια ιδέα για τους διαφορετικούς τύπους ιστότοπων που διατίθενται, ας’ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο πώς αυτοί’ξαναχτίστηκε.

Όσον αφορά τη δημιουργία ενός ιστότοπου, υπάρχουν δύο διαφορετικές διαδρομές:

1. CMS

Η πρώτη επιλογή είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS), όπως το WordPress. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας κατεβάζοντας το WordPress ή άλλο σύστημα CMS, αγοράζοντας ένα πρότυπο και χτίζοντας τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας κώδικα. Εσείς’Θα πρέπει να πληρώσω για ένα όνομα τομέα και να φιλοξενήσω και τον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου με αυτόν τον τρόπο, αλλά εσείς’Θα χρειαστεί κάποια τεχνική τεχνογνωσία για να σας φτάσει εκεί. Εάν επιλέξετε να εγγραφείτε σε έναν σχεδιαστή Ιστού για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, αυτή είναι η διαδρομή που αυτοί’Πιθανότατα θα διαλέξω.

2. Δημιουργία ιστοσελίδων

Οι δημιουργοί ιστότοπων είναι διαδικτυακές πλατφόρμες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν τον δικό τους ιστότοπο βάσει μιας επιλογής προτύπων. Δεν το κάνεις’Πρέπει να ξέρω πώς να κωδικοποιήσετε για να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων – αυτοί’είναι γενικά πολύ εύκολο στη χρήση και εσείς’Θα πληρώσω ένα μηνιαίο τέλος για να συνεχίσει. Αυτοί’είναι τέλεια για επιχειρηματικούς ιστότοπους, ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, ιστολόγια και χαρτοφυλάκια. Πιο περίπλοκες ιστοσελίδες – πύλες σκέψης και ιστότοποι πολυμέσων – πιθανότατα θα πρέπει να δημιουργηθούν με ένα σύστημα CMS.

Ωστόσο, δεν δημιουργήθηκαν όλοι οι δημιουργοί ιστότοπων ίσοι. Και εάν εσύ’θα δεσμευτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα για τον ιστότοπό σας, εσείς’Θέλω να το μάθω’είναι το καλύτερο για τη δουλειά.

Οτι’όπου μπορούμε να βοηθήσουμε.

Εμείς’διεξήγαγε εκτενή έρευνα για τους δημιουργούς ιστοσελίδων τα τελευταία χρόνια. Πληρώσαμε για σχέδια με όλους τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων και ζητήσαμε από τους καθημερινούς ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν και να μας δώσουν τα σχόλιά τους. Εμείς’συγκρίναμε χαρακτηριστικά, και συγκρίναμε τις τιμές. Διαβάστε τον οδηγό μας για τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων για να δείτε τι βρήκαμε.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος?

Αυτό εξαρτάται πραγματικά από τον τύπο του ιστότοπου που χρειάζεστε και από τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε. Πολλοί κατασκευαστές ιστότοπων προσφέρουν δωρεάν σχέδια θα μπορούσατε να αποκτήσετε έναν ιστότοπο ζωντανά χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα λεπτό. Οι πιο σύνθετοι ιστότοποι θα απαιτήσουν εργασία από έναν σχεδιαστή Ιστού ή / και έναν προγραμματιστή Ιστού, και θα μπορούσαν κοστίζει πάνω από 10.000 $.

Ποιοι ιστότοποι είναι οι καλύτεροι για δημιουργία με CMS?

Το CMS είναι απαραίτητο για ιστότοπους μεγάλης κλίμακας που δημιουργούν τακτικά μεγάλο περιεχόμενο, όπως ιστότοπους πύλης, ιστότοπους πολυμέσων και εκτεταμένα ιστολόγια.

Ποιοι ιστότοποι είναι καλύτεροι για δημιουργία με έναν δημιουργό ιστότοπων?

Μικρότερα, πιο προσωπικά ιστολόγια είναι εύκολο να δημιουργηθούν με τους δημιουργούς ιστότοπων. Οι δημιουργοί ιστότοπων είναι επίσης ιδανικοί για χαρτοφυλάκια, φυλλάδια, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ιστότοπους τοπικών επιχειρήσεων. Αν εσύ’δημοσιεύοντας εκ νέου μια διαχειρίσιμη ποσότητα περιεχομένου, τότε οι δημιουργοί ιστότοπων είναι ένας εύκολος τρόπος για να εμφανίσετε αυτό το περιεχόμενο όμορφα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map