Μια υπόθεση για Clunky, Utilitarian Web Design

Μια υπόθεση για Clunky Web Design - F MoortheyΕικόνα: Francesco Moorthy


Πρόσφατα είχα την ευχαρίστηση να περιηγηθώ στον ιστότοπο του Neil Young Archives (NYA), έναν νέο διαδικτυακό πόρο για όλα τα Neil Young. “Ένα γιγαντιαίο γραφείο μηχανών χρόνου,” όπως το θέτει ο Young. Άλμπουμ και κομμάτια, κομμάτια, χειρόγραφα και έργα τέχνης, ταινίες και βίντεο και σχεδιασμός ιστοσελίδων που πετάει μπροστά στη συμβατική σοφία.

Υπάρχουν δοκιμασμένα και αληθινά πρότυπα για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και η κατάστασή τους είναι καλά κερδοφόρα. Καθαροί, μινιμαλιστικοί, διαισθητικοί ιστότοποι έχουν το i’s και διασχίζουν το t τους’s, αλλά αυτοί’δεν είναι ο μόνος τρόπος. Υπάρχει ένα μέρος για clunky, για labyrinthian, για το περίεργο και παράξενο. Το’Είναι πιο εύκολο να κάνεις λάθος, αλλά μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας ιστότοπος είναι να σου ζητήσει να παίξεις μαζί του.

Το Grainy είναι το νέο σέξι

Τα αρχεία Neil Young είναι πολλά για να ξεπεράσετε το μυαλό σας. Προσγειωθείτε στην αρχική σελίδα και εσείς’συναντήθηκα με κουμπιά, πίνακες, κολλώδεις νότες, κλειδαρότρυπα. όλα τα πράγματα εσείς’είναι απίθανο να βρείτε σε δημοφιλή πρότυπα ιστότοπου. Το’είναι περίεργο, και δεν είναι’Είναι προφανές πού να πάτε ή τι να κάνετε. Αντ ‘αυτού εσείς’σας προσκάλεσαν να παίξετε με τον ιστότοπο, για να μάθετε τους κανόνες του.

Το’είναι ένα χρηστικό μοντέλο. Ο σκοπός του NYA είναι να παρέχει έναν συγκεντρωτικό πόρο για όλα τα Neil Young, από επιδείξεις έως φωτογραφίες. Ο ιστότοπος είναι χτισμένος γύρω από αυτόν τον σκοπό. Έχει αισθητική, αλλά οι εμφανίσεις είναι σαφώς δευτερεύον μέλημα.

Τα αρχεία Neil YoungΤα αρχεία Neil Young μοιάζουν με μια πύλη της δεκαετίας του ’90 και είναι ευχάριστη η περιήγησή τους

Οι ιστότοποι με σαφή αξία μπορούν μερικές φορές να ζητούν υπομονή από τους χρήστες του. Το NYA είναι, όπως το θέτει ο Michael Hann του The Guardian, “σαν ένα από τα πρώτα κύματα κουτιών που επεκτάθηκαν στο λογικό του άκρο, αλλά ακόμα – παρά το τεράστιο εύρος του – διαχειρίζεται με τρόπο που τα 18 CD του Dylan’Το The Cutting Edge μόλις έγινε’τ.”

Η χρησιμότητα δεν ξεφεύγει ποτέ από τη μόδα

Η ομορφιά είναι τόσο προϊόν λειτουργίας όσο και εμφάνισης, ίσως περισσότερο στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Το Fashionable είναι καλό, αλλά είναι επίσης προσωρινό. Ένας ιστότοπος wow-factor σήμερα χάνεται στο πλήθος αύριο. Ένας χρήσιμος ιστότοπος σήμερα θα διατηρήσει τους χρήστες για όσο διάστημα εξακολουθεί να είναι χρήσιμος, ακόμα κι αν είναι’κάπου κοντά στο Quasimodo στην κλίμακα ελκυστικότητας.

Το 76% των προγραμμάτων περιήγησης λένε ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτούς σε έναν ιστότοπο’ο σχεδιασμός είναι “μου διευκολύνει να βρω αυτό που θέλω.” Ξέρετε πόσες είπε η πιο σημαντική εμφάνιση; 5 τοις εκατό. Μάθετε τι θέλουν να βρουν οι χρήστες σας και κάντε το όσο το δυνατόν πιο απλό για να το κάνουν. Για μερικούς, το μόνο που χρειάζεται είναι σαφές ‘Σχετικά με’ και ‘Κατάστημα’ επιλογές στη γραμμή πλοήγησης. Για άλλους, αυτό σημαίνει κάτι λίγο πιο ασταθές.

Pro-function Brutalism

‘Τι θέλουν να βρουν οι άνθρωποι’ είναι μια μεγάλη σκηνή. Οι άνθρωποι θέλουν να βρουν κάθε είδους πράγματα. πληροφορίες, έμπνευση, προϊόντα, εργαλεία, υπηρεσίες, δεξιότητες. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει. Πολλές φορές που απαιτεί μια ιστοσελίδα να είναι καθαρή και σέξι, αλλά σίγουρα όχι πάντα.

Οι επισκέπτες του Neil Young Archives θέλουν να βρουν ένα μέρος για να χαθούν, να ανακαλύψουν μουσική και τις ιστορίες πίσω από αυτήν τη μουσική. Το’Είναι δυνατόν ένα γιγαντιαίο ντουλάπι μηχανών χρόνου να συγκρατηθεί και να μινιμαλιστεί, αλλά μπορώ’Φανταστείτε ότι θα ήταν κατάλληλο.

Windows 93Το Windows93.net φαντάζεται πώς θα ήταν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Στην πραγματικότητα δεν έρχεται με το Half-Life 3. Συγγνώμη για αυτό

Τα φόρουμ είναι ένα άλλο καλό παράδειγμα της αξίας του ωφέλιμου σχεδιασμού. Το Reddit, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους στον κόσμο, δεν έκανε’να αλλάξει το σχεδιασμό του για μια δεκαετία. Πήγε καλά. Το Amazon δεν το κάνει’να σπαταλάς χρόνο με όμορφες. Πωλούν πράγματα. Προσγειωθείτε στον ιστότοπό τους, εκεί’τα πράγματα παντού. Βρείτε το πράγμα, κάντε κλικ στο πράγμα, αγοράστε το πράγμα. Θαυμάσιος.

Ο David Lee, διευθύνων σύμβουλος της Squarespace, λέει ότι έχει δει αύξηση “κατά του σχεδιασμού βαρβαρότητα” τα τελευταία χρόνια, ιστότοποι που σκοτώνουν σκόπιμα και είναι δύσκολο να περιηγηθούν. Οτι’δεν είναι αυτό που εγώ’μιλάω εδώ, αλλά είναι αναμφισβήτητα μέρος της ίδιας τονικής αλλαγής. Ο φυσικός ξάδερφος του αντι-σχεδιασμού βαρβαρισμού είναι ο βαρβαρισμός υπέρ της λειτουργίας. Η άνοδος των ιστοτόπων ανατροπής όπως το Neocities δείχνει εξίσου.

Μάθε τον εαυτό σου

Ο βοηθητικός σχεδιασμός μπορεί να είναι καταστροφή. Είναι n’πάντα κατάλληλο. Δεν υπάρχει μια λύση που να ταιριάζει σε όλους στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, αλλά όπως έγραψε η Candace Jackson για τους The New York Times πέρυσι, υπάρχει κόσμος πέρα ​​από το “κομψή ομοιομορφία” του σύγχρονου ιστού. Το’είναι ένας ακατάστατος κόσμος, αλλά εκεί’πολλά να μάθεις εκεί.

Η ομορφιά μιας ιστοσελίδας είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε ό, τι θέλετε και η άνοδος των δημιουργών ιστότοπων όπως το Wix σημαίνει εκεί’Δεν υπάρχουν πραγματικά εμπόδια στην είσοδο αριστερά. Αυτοί’σχετικά με τα εργαλεία. Οι κατασκευαστές ιστοτόπων μεταφοράς και απόθεσης είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να παίξετε με τη λειτουργικότητα και την παρουσίαση του ιστότοπου, ακόμη και αν δεν έχετε τεχνική ικανότητα.

Γνωρίστε τον χρήστη σας και γνωρίστε τον εαυτό σας. Αυτό που θέλετε από έναν ιστότοπο και αυτό που θέλουν οι επισκέπτες δεν είναι πάντα το ίδιο πράγμα. Αναβάλλετε τους καλεσμένους σας. Ξέρουν καλύτερα. Η απόφαση να πάει απλή ή περίπλοκη θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Μερικές φορές μόνο ο clunky θα κάνει.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map