Γράψιμο για τον Ιστό: 19 κορυφαίες συμβουλές

Contents

Ο απόλυτος οδηγός γραφής για τον Ιστό

επιλεγμένη συγγραφή εικόνων για τον ΙστόΗ συγγραφή περιεχομένου για ένα διαδικτυακό κοινό συνοδεύεται από τις δικές της προκλήσεις, τους κανόνες και τις κρυφές παγίδες. Οι άνθρωποι παντού κάνουν τεράστια λάθη κατά τη σύνταξη του περιεχομένου τους στον ιστό.


Δεν το κάνουμε’Δεν θέλω να συμμετάσχετε μαζί τους.

Εμείς’επιστρέψτε εδώ για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπεράσει τους κοινούς κινδύνους ταξιδιού και ότι σας οδηγεί στη δημιουργία εκπληκτικού διαδικτυακού περιεχομένου. Κερδίστε τον ανταγωνισμό σας, εκπλήξτε τους αναγνώστες σας και αναπνέετε νέα ζωή στον ιστότοπό σας με τον αναλυτικό οδηγό μας.

Εμείς’Θα καλύψω τους πιο σημαντικούς κανόνες γραφής για τον Ιστό και θα σας προσφέρουμε αποκλειστικές πληροφορίες από πραγματικούς εμπειρογνώμονες που βασίζονται στην παραγωγή αστρικού περιεχομένου για τα προς το ζην.

Ακόμη και επαγγελματίες γραφής στο Διαδίκτυο μπορούν να σκοντάψουν και να χάσουν τους αναγνώστες τους’ ενδιαφέρον. Είτε εσύ’επανεκκίνηση ενός ιστολογίου, σύνταξη αντιγράφου για τον ιστότοπό της επιχείρησής σας ή διαχείριση λογαριασμών κοινωνικών μέσων, αυτός ο οδηγός θα σας δώσει συμβουλές με δυνατότητα δράσης για τη βελτίωση της αφοσίωσης και την αύξηση των μετατροπών.

Η πρώτη, ανεπίσημη συμβουλή μας είναι να διατηρήσουμε τις εισαγωγές σύντομες – έτσι εμείς’δ προχωρά καλύτερα στα καλά πράγματα!

εμπειρογνώμονας δημιουργίας ιστοσελίδων που γράφει για το web infographic

Το εύχρηστο γράφημα δείχνει και τα 19 βήματα που χρειάζεστε για να γράψετε για τον Ιστό. Μη διστάσετε να το αποθηκεύσετε, να το μοιραστείτε και να το επιστρέψετε όποτε χρειάζεστε χρήσιμες συμβουλές γραφής!

Εάν προτιμάτε μια καλή παλιομοδίτικη λίστα, εδώ’κάθε ένα από τα βήματα ξανά:

Κορυφαίοι 19 κανόνες σύνταξης για τον Ιστό

1 Ερευνήστε τον αναγνώστη σας
2 Γνωρίστε τον εχθρό σας
3 Χρησιμοποιήστε επικεφαλίδες
4 Αγκιστρώστε τον αναγνώστη σας
5 Κρατήστε τη γλώσσα απλή
6 Πείτε στους αναγνώστες πού βρίσκονται
7 Πληροφορίες εμπρόσθιου φορτίου
8 Να είσαι άμεσος
9 Χρησιμοποιήστε έναν συνομιλητικό τόνο
10 Να είστε ενεργός, όχι παθητικός 11 Κρατήστε το σύντομο
12 Να είστε γενναιόδωροι με εικόνες
13 Γράψτε για αναγνώστες οθόνης
14 Τοποθετήστε το γράψιμό σας για skimmers και σαρωτές
15 Αφήστε την ορολογία
16 Επιδιορθώστε σωστά
17 Δον’παραμελήστε τη μικροτυπία σας
18 Φροντίστε τα μεταδεδομένα σας
19 Γεια σας στα κοινωνικά μέσα

Τώρα εσύ’είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι με τα 19 απλά μας βήματα, διαβάστε για μια πλήρη ανάλυση του καθενός, καθώς και μερικές αποκλειστικές συμβουλές μπόνους από τους ειδικούς!

Τώρα εσύ’είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι με τα 19 απλά μας βήματα, διαβάστε για μια πλήρη ανάλυση του καθενός, καθώς και μερικές αποκλειστικές συμβουλές μπόνους από τους ειδικούς!

Περαιτέρω πληροφορίες

 • Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Διάγραμμα σύγκρισης δημιουργού ιστοτόπου αν η δημιουργία ενός ιστότοπου είναι το επόμενο βήμα σας – συγκρίνει τους καλύτερους κατασκευαστές!
 • Πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές συμβουλές συγγραφής ιστού για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο; Μπορείτε να βρείτε την κριτική μας για τις καλύτερες πλατφόρμες Blogging βοηθητικός.
 • Ψάχνετε κάτι πιο συγκεκριμένο; Μας Πώς να γράψετε μια παρότρυνση για δράση Ο οδηγός έχει μερικές συμβουλές εμπειρογνωμόνων για τη δημιουργία πειστικού αντιγράφου.

Πριν ξεκινήσεις

Σε αυτήν την ενότητα εμείς’Θα καλύψω:

Συμβουλή # 1: Ερευνήστε τον αναγνώστη σας

Συμβουλή # 2: Γνωρίστε τον εχθρό σας

# 1. Ερευνήστε τον αναγνώστη σας

Πριν βάλετε το στυλό σε χαρτί – ή, μάλλον, τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο – πρέπει να μπείτε στο μυαλό των αναγνωστών σας. Το’Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το κοινό σας ώστε να μπορείτε να τραβήξετε το ενδιαφέρον τους και να ικανοποιήσετε τις ανάγκες τους. Αναρωτηθείτε: γιατί έρχονται άνθρωποι στον ιστότοπό μου; Τι ψάχνουν?

Μόλις έχετε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, εκεί’μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε: δώστε στους αναγνώστες αυτό που θέλουν.

Οι αναγνώστες είναι άστατοι, ανυπόμονοι και πτήση πλάσματα – χρησιμοποιήστε τη λάθος γλώσσα ή τους δώστε λάθος πληροφορίες και αυτοί’Θα εγκαταλείψω τον ιστότοπό σας προτού μπορέσετε να το πείτε “σε παρακαλώ’πάμε.” Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ικανοποίηση των πελατών:

 • Δημιουργήστε προσωπικότητες – προσπαθήστε να δημιουργήσετε μεταξύ τριών και πέντε προσωπικών που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά τμήματα του κοινού σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω συνέντευξης σε πραγματικούς αναγνώστες, χρησιμοποιώντας δημογραφικά δεδομένα από τα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπού σας και ρίχνοντας μια ματιά στους αναγνώστες σας’ κοινωνικά προφίλ.
 • Προσαρμόστε το γράψιμό σας στο κοινό-στόχο σας – χρησιμοποιήστε την ίδια γλώσσα με τους αναγνώστες σας. Αν εσύ’γράφω για παλαιότερα δημογραφικά στοιχεία, don’Χρησιμοποιήστε εφηβικές αργκό λέξεις, και αν εσείς’γράφετε ξανά για ένα αγγλικό ή αμερικανικό κοινό, βεβαιωθείτε ότι έχετε’χρησιμοποιώντας ξανά τη σωστή γλώσσα και αναφορές.
 • Υφηγητής’να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις – ακόμη και όταν εσείς’εκδίδοντας ξανά κανονικό περιεχόμενο, don’Υποθέστε ότι γνωρίζετε τι θέλουν οι αναγνώστες σας. Συνεχίστε τον έλεγχο και την έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι οι αναγνώστες σας είναι ευχαριστημένοι.

Συμβουλές από τους ειδικούς

Τζον Πανέλ
Τζον Πανέλ
, Ανώτερο στέλεχος μάρκετινγκ στο Access Self Storage

“Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της γραφής για τον Ιστό είναι να γνωρίζει το κοινό σας. Πριν από τέσσερα χρόνια, προσελκύσαμε πάνω από 100 οργανικές επισκέψεις στο ιστολόγιό μας ανά μήνα. Σε μια αλλαγή τακτικής, αρχίσαμε να γράφουμε τακτικό, ποιοτικό, βελτιστοποιημένο περιεχόμενο με στόχο τα συμφέροντα των επισκεπτών του ιστότοπού μας και τώρα δημιουργούμε 2.500+ οργανικές επισκέψεις ανά μήνα.”

# 2. Να γνωρίζεις τον εχθρό σου

Μόλις γνωρίζετε τους αναγνώστες σας αρέσουν’είμαι παλιοί φίλοι, αυτό’ήρθε η ώρα να ερευνήσετε τους ανταγωνιστές σας. Πρέπει να γνωρίζετε δύο κρίσιμα πράγματα: ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας και ποιοι’κάνω.

Η έρευνα των ανταγωνιστών είναι απαραίτητη για την κατανόηση του τι πρέπει να κάνετε για να κάνετε τους αναγνώστες να επιλέξουν τον ιστότοπό σας από οποιονδήποτε άλλο’μικρό.

Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε τους κύριους ανταγωνιστές σας. Προσπαθήστε να αναφέρετε τους κορυφαίους δέκα αντιπάλους σας – αν δεν έχετε ιδέα, μπορείτε να μάθετε Googling την κύρια υπηρεσία, το προϊόν ή το θέμα σας και να δείτε ποιοι άλλοι ιστότοποι εμφανίζονται περισσότερο.

Κορυφαία συμβουλή! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το SEMrush για να ανακαλύψετε ποιοι ιστότοποι κατατάσσονται σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και πώς συγκρίνεται ο ιστότοπός σας.

Τώρα ξέρετε ποιος εσείς’πρέπει να νικήσουμε, να εγκατασταθεί για ένα εικονικό ποντάρισμα. Κοιτάξτε τι είδους περιεχόμενο’ξαναπαραγωγή – είναι βίντεο, δημοσιεύσεις ιστολογίου, ειδήσεις ή λήψεις; Τι’το επίπεδο ποιότητας; Πόσο συχνά δημοσιεύουν νέο περιεχόμενο?

Μόλις εσύ’έχετε ένα καλό προφίλ των ανταγωνιστών σας, μπορείτε να κάνετε την πιο σημαντική ερώτηση: τι μπορώ να κάνω καλύτερα?

Συμβουλές από τους ειδικούς

Λούκα Μπούντκα


Λουκ Μπούντκα
, Διευθυντής στο TopLine Comms

“Κατανοήστε τι αναζητούν οι προοπτικές σας και γιατί’το ψάχνω? ρίξτε μια ματιά στο περιεχόμενο που εμφανίζεται όταν αναζητάτε τι αναζητούν οι προοπτικές σας. και μετά γράψτε καλύτερο περιεχόμενο – με αυτήν τη σειρά!”

Μην τρομάξετε τον αναγνώστη σας μακριά

Σε αυτήν την ενότητα εμείς’Θα καλύψω:

Συμβουλή # 3: Χρησιμοποιήστε επικεφαλίδες

Συμβουλή # 4: Αγκιστρώστε τον αναγνώστη σας

Συμβουλή # 5: Διατηρήστε τη γλώσσα απλή

Συμβουλή # 6: Πείτε στους αναγνώστες πού βρίσκονται

Ίσως έχετε ακούσει τη σύγκριση των χρηστών του διαδικτύου με τα άγρια ​​ζώα, και αυτό’είναι ακριβώς αυτό που εμείς’μιλάω εδώ. Σήμερα’Οι διαδικτυακοί αναγνώστες αναζητούν πληροφορίες, αλλά δεν το κάνουν’Δεν θέλω να σπαταλήσω τόνους ενέργειας καταργώντας το ισόποσο ενός γιγαντιαίου βουβάλου. Ακριβώς σαν ένα λιοντάρι που διαλέγει το θήραμά του, ψάχνουν συνεχώς για περιεχόμενο που μπορούν εύκολα να αφομοιώσουν.

Εάν ο αναγνώστης δεν είναι’Δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτά που βλέπουν, μπορείτε να στοιχηματίσετε’Θα φύγω σε δευτερόλεπτα. Σκληρό, σωστά; Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στείλετε όλα τα σωστά μηνύματα, ώστε να μην το κάνετε’να τρομάξεις τον αναγνώστη σου.

# 3. Χρησιμοποιήστε επικεφαλίδες

Ο καλύτερος τρόπος για να βάζετε αμέσως έναν αναγνώστη άνετα είναι να χρησιμοποιήσετε επικεφαλίδες. Αυτό δίνει μια σαφή ένδειξη της σελίδας σας’Περιεχόμενο, χωρίς ο αναγνώστης να χρειάζεται να διαβάσει κανένα από αυτά.

Πότε’την τελευταία φορά που διαβάζετε μια ιστοσελίδα από την αρχή έως το τέλος, χωρίς να μεταβείτε μπροστά ή να σαρώσετε ενότητες; Στοιχηματίζουμε ότι δεν ήταν’πρόσφατα.

Οι επικεφαλίδες διευκολύνουν τους αναγνώστες να πάρουν γρήγορα το επίκεντρο του περιεχομένου σας και να κατευθυνθούν στην ενότητα που θέλουν να διαβάσουν. Σκεφτείτε επικεφαλίδες όπως πινακίδες, προσελκύοντας τον αναγνώστη σας’προσοχή και κουνώντας τους στη σωστή κατεύθυνση.

Οι επικεφαλίδες κάνουν τη σελίδα σας να φαίνεται πιο ελκυστική. Εκεί’Δεν είναι τίποτα χειρότερο από το να είσαι αντιμέτωπος με ένα τεράστιο μπλοκ κειμένου όταν εσύ’ξανα περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο!

Κορυφαία συμβουλή! Οι επικεφαλίδες είναι εξαιρετικές για τους αναγνώστες σας, αλλά αυτοί’είναι επίσης σημαντικό για SEO. Η καλή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης βοηθά τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται καλά στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης και η καλή, δομημένη επικεφαλίδα είναι ένας σημαντικός τρόπος βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας.

# 4. Αγκιστρώστε τον αναγνώστη σας

Πώς τραβάτε τον αναγνώστη σας’προσοχή και ζητήστε τους να διαβάσουν το άρθρο σας, αντί να πατήσουν το κουμπί πίσω ? Πρέπει να δημιουργήσετε ένα γάντζο.

Όλοι αγαπάμε λίγο δράμα. Διαμάχη, μυστήριο, εκπληκτικά γεγονότα – όλοι μας προσελκύουν με ένα βασικό αποτέλεσμα: θέλουμε να μάθουμε περισσότερα. Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε το περιεχόμενό σας με ένα γεγονός, μια ερώτηση, ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο ή ακόμα και ένα ανέκδοτο, έχετε τις πιθανότητες να προσελκύσετε τους αναγνώστες σας’ προσοχή.

γράφοντας για την άκρη Ιστού αγκιστρώστε τον αναγνώστη σας

# 5. Κρατήστε τη γλώσσα απλή

Ενώ βρίσκεστε στο σχολείο’ενθαρρύνεται να διευρύνει το μυαλό σας και να προσεγγίσετε τον θησαυρό σε κάθε πιθανή ευκαιρία, η γραφή για τον Ιστό είναι λίγο διαφορετική. Στην πραγματικότητα, αυτό’είναι ακριβώς το αντίθετο.

Θα έπρεπε κρατήστε το γράψιμό σας απλό – γύρω από το επίπεδο που είσαι’Περιμένω 12 ετών να κατανοήσουν εύκολα. Οτι’σωστά, πρέπει να σε φανταστούμε’γράφω ξανά για έβδομους μαθητές!

Η χρήση απλής γλώσσας δεν είναι’εννοώ “χαζεύω” το εξαιρετικό σας περιεχόμενο. Στην πραγματικότητα, μπορεί πραγματικά να πάρει περισσότερο ταλέντο για να κάνει τον απλό γράψιμο ήχο καλό. (Τουλάχιστον, αυτό’αυτό που θέλουμε να σκεφτόμαστε!)

Η απλή γλώσσα είναι πιο σαρώσιμη, καθιστά το περιεχόμενό σας πιο προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό και βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν το μήνυμά σας πολύ πιο γρήγορα.

Παράδειγμα

&# 10060; 1: Το γράψιμο σε απλή, κατανοητή γλώσσα είναι επιτακτική κατά τη δημιουργία περιεχομένου για ένα διαδικτυακό κοινό, λόγω των προτύπων και των συνηθειών ανάγνωσης που παρουσιάζονται πιο συχνά από τους αναγνώστες στο διαδίκτυο, οι οποίες διαφέρουν μαζικά από τις τακτικές που εφαρμόζονται κατά την ανάγνωση άλλων τύπων δημοσιευμένου υλικού.

&# 10004;&# 65039; 2: Το γράψιμο σε απλή, φιλική προς το χρήστη γλώσσα είναι το κλειδί κατά τη σύνταξη για τον Ιστό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δεν το κάνουν’να διαβάσετε διαδικτυακό περιεχόμενο όπως θα διάβαζε ένα βιβλίο.

Με ποιο παράδειγμα είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσετε; Ειδικά όταν εσύ’είστε ξανά στο τηλέφωνό σας, ελέγχοντας αυτό το άρθρο στα εφεδρικά πέντε λεπτά μεταξύ συναντήσεων στην εργασία; Είτε σου αρέσει είτε όχι, “απλός” είναι η καθολική γλώσσα του διαδικτύου.

# 6. Πείτε στους αναγνώστες πού βρίσκονται

Κάτι που ξεχνάνε πολλοί συγγραφείς ιστού είναι ότι οι αναγνώστες σας μπορεί να μην έχουν ιδέα για τον ιστότοπό σας. Σε αντίθεση με τα βιβλία, εκεί’Δεν υπάρχει αρχή, μέση ή τέλος, και το περιεχόμενό σας πρέπει να το αντικατοπτρίζει αυτό.

Ποτέ μην υποθέσετε ότι ο αναγνώστης σας έχει επισκεφτεί την αρχική σας σελίδα ή δεν εξερεύνησε τη σελίδα σας σχετικά – αυτό’πιθανότατα’απλώς μπήκα στον ιστότοπό σας και περιμένω απαντήσεις αμέσως.

Αν εσύ’γράφοντας ξανά μια σειρά συνδεδεμένων αναρτήσεων ιστολογίου ή σχετικών οδηγών, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει με την προηγούμενη, ώστε ο αναγνώστης σας να μπορεί να επιστρέψει και να πάρει κάποιο περιεχόμενο. Αν εσύ’επανεξετάζοντας κάτι, φροντίστε να ανακεφαλαιώσετε γρήγορα αυτό που είναι πρώτο.

Παίρνετε την ιδέα. Ξεκινάμε πάντα τις κριτικές και τις συγκρίσεις μας εξηγώντας εν συντομία τι είναι ένας δημιουργός ιστότοπων, πώς λειτουργεί το drag-and-drop ή τι φιλοξενία και γιατί το χρειάζεστε, πριν μπείτε στο κρέας του άρθρου.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν αυτά τα πράγματα μπορούν ήδη να προχωρήσουν, αλλά Η συμπερίληψη αυτών των πληροφοριών σας εξασφαλίζει’αποξενώστε τους αναγνώστες που αναζητούσαν αυτές τις απαντήσεις.

γράφοντας για το web tip πείτε στους αναγνώστες πού βρίσκονται

Κρατήστε τον αναγνώστη σας

Σε αυτήν την ενότητα εμείς’Θα καλύψω:

Συμβουλή # 7: Πληροφορίες μπροστινού φορτίου

Συμβουλή # 8: Να είστε άμεσος

Συμβουλή # 9: Χρησιμοποιήστε έναν συνομιλητικό τόνο

Συμβουλή # 10: Να είστε ενεργός, όχι παθητικός

Συμβουλή # 11: Κρατήστε το σύντομο

Συμβουλή # 12: Να είστε γενναιόδωροι με οπτικά

Μόλις εσύ’κατάφερα να πιάσεις τον αναγνώστη σου’προσοχή, πρέπει να τα κρατήσετε στη σελίδα σας. Αυτό είναι ευκολότερο να λεχθεί παρά να γίνει. Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι θα διαβάσουν περίπου το 20% των λέξεων σε μια ιστοσελίδα. (Λοιπόν, εάν εσείς’συνεχίζω να διαβάζω αυτό το άρθρο – συγχαρητήρια!)

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους αναγνώστες σας’ περιορισμένη έκταση προσοχής.

# 7. Πληροφορίες μπροστινού φορτίου

Ακούσατε ότι το μέσο ανθρώπινο εύρος προσοχής είναι τώρα μικρότερο από αυτό ενός χρυσόψαρου; Εμείς’είμαι πιο αποσπασμένος από ποτέ, χάνοντας τη συγκέντρωση μετά από λίγο πάνω από οκτώ δευτερόλεπτα.

infographic έρευνα ψηφιακών πληροφοριώνΠίστωση: Ψηφιακός κόσμος πληροφοριών

Γι ‘αυτό’είναι ζωτικής σημασίας για την πρώτη φόρτωση των πληροφοριών σας, βάζοντας τα βασικά πιάτα στην αρχή του κομματιού σας αντί να περιμένετε μέχρι το τέλος.

Αυτό δεν είναι’είναι ένα μυθιστόρημα Agatha Christie όπου δημιουργείτε αγωνία και δίνετε στους ανθρώπους τις απαντήσεις στο τέλος. Αντ ‘αυτού, πρέπει να δώσετε τις πιο σημαντικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι στην αρχή αυτού του άρθρου, σκιαγράψαμε τι θα καλύψαμε και στη συνέχεια αναφέραμε αμέσως τις βασικές επιλογές. Αυτό διαβεβαιώνει τον αναγνώστη ότι θα λαμβάνει πραγματικές απαντήσεις, αφαιρεί κάθε αίσθηση ότι παρασύρεται, και μάλιστα ενεργεί ως ένα teaser.

Για παράδειγμα, εάν εσείς’γράφω ένα συγκριτικό κομμάτι, don’περιμένετε μέχρι το τέλος για να αποκαλύψετε τον νικητή. Σκεφτείτε τι εσείς’Θέλετε εάν ήσασταν ο αναγνώστης – δώστε απαντήσεις αμέσως και, στη συνέχεια, ενθαρρύνετέ τους να συνεχίσουν να διαβάζουν για να μάθουν “Γιατί” πίσω από το επιχείρημά σας.

Δίνοντας μια συνοπτική έκδοση του περιεχομένου σας, μπορείτε να ανοίξετε τον αναγνώστη σας’περιέργεια – εσύ’αποδείξατε ότι ξέρετε τι εσείς’μιλάμε για τώρα, και τώρα θέλουν να μάθουν περισσότερα!

# 8. Να είσαι άμεσος

Όταν κάποιος γράφει για ένα διαδικτυακό κοινό, μπορεί να είναι δύσκολο να συνδεθεί. Υπάρχουν τόσες πολλές φωνές, πώς παίρνουν τα λόγια τους να ξεχωρίζουν από το πλήθος?

Μπορεί να αισθάνεστε λίγο μπερδεμένοι αυτή τη στιγμή, επειδή σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε απευθείας διεύθυνση. Η άμεση διεύθυνση είναι όπου απευθύνεστε στον αναγνώστη ως “εσείς.” Υφηγητής’να μπερδευτώ με το διφορούμενο “αυτοί” ή το ξεπερασμένο “ένας” – αποθηκεύστε αυτό για τους χαρακτήρες στο Downton Abbey.

Χρήση “εσείς” για να απευθυνθείτε στον αναγνώστη σας, χρησιμοποιήστε το “εμείς” να μιλήσω από την άποψη μιας εταιρείας και να χρησιμοποιήσουμε “Εγώ” για μια μεμονωμένη φωνή.

Αυτό είναι πιο άμεσο και δημιουργεί αμέσως μια σχέση μεταξύ εσάς και του αναγνώστη σας.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως ειδήσεις, αλλά συνολικά αυτός είναι ένας σημαντικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε. Ακόμη και τραπεζικοί και νόμιμοι ιστότοποι χρησιμοποιούν άμεση γλώσσα για να προσελκύσουν το κοινό τους και εσάς’Θα τα δω σε όλο τον Ιστό – αυτά “Σχετικά με εμάς” όλες οι σελίδες χρησιμοποιούν απευθείας διεύθυνση!

η γραφή για τη συμβουλή ιστού είναι άμεση

# 9. Χρησιμοποιήστε έναν συνομιλητικό τόνο

Ώρα ερώτησης: προτιμάτε να συνομιλείτε με τους φίλους σας ή να μιλάτε από κάποιον που χρησιμοποιεί επίσημη, ομιλία; Εμείς’υποθέτω ότι ξέρουμε την απάντηση, και αυτό’Γιατί γράφουμε με έναν αρκετά συνομιλητικό τόνο φωνής.

Αυτό δεν το κάνει’t λειτουργεί για όλους τους ιστότοπους, αλλά αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνομιλητική γλώσσα, σας προτείνουμε. Η χρήση οικείων λέξεων, η υποβολή ερωτήσεων, η αναγνώριση αναγνωρισμένων ρημάτων και η εισαγωγή κάποιων προσωπικοτήτων μπορούν να προσελκύσουν πολύ τον ενδιαφέρον του αναγνώστη σας.

Σκεφτείτε τις αγαπημένες σας επωνυμίες, ιστότοπους και ιστολόγια – τι είδους τόνος χρησιμοποιούν; Κάνουν χρήση της καθημερινής γλώσσας και κάνουν τις προτάσεις τους παιχνιδιάρικες; Εάν ναι, αυτό’επειδή αυτοί’στοχεύω κατευθείαν στο κοινό-στόχο τους και δημιουργώντας μια προσωπική εμπειρία ανάγνωσης.

Και αυτό’είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνετε. Μερικές φορές, σημαίνει κάμψη μερικών από τους κανόνες που μάθατε στο γυμνάσιο. Αυτό μπορεί να αισθανθεί περίεργο στην αρχή, αλλά μόλις πάρετε μια γεύση αυτής της ελευθερίας, εσείς’Θα παλέψω να επιστρέψω!

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα τρόπων με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε το γράψιμό σας ‘χαρτί κολεγίου’ κι αλλα ‘συνομιλία’:

 • Χωρίστε τις προτάσεις σας: Μπορείτε να κόψετε λίγο τις προτάσεις σας. Ξέρετε, για έμφαση. Όπως εμείς’κάνω τώρα!
 • Ξεκινήστε προτάσεις “λανθασμένος” τρόπος: Οι λάτρεις της γραμματικής παντού, κοιτάζουν μακριά, γιατί όταν γράφετε για τον Ιστό μπορείτε να ξεκινήσετε προτάσεις “και,” “αλλά,”, “Έτσι,” και “επειδή.” Συνεχίστε, ξέρουμε ότι θέλετε.
 • Βάλτε ειδικές προτάσεις στη δική τους γραμμή: Αν εσύ’κάνοντας ένα σημείο, τονίζοντας μια συγκεκριμένη φράση, ή θέλουν ο αναγνώστης να θυμάται κάτι, το θέτει στη δική του γραμμή. Αυτό μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο του ρυθμού και του χιούμορ.
 • Γίνετε λίγο περιστασιακοί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θορύβους όπως phew, διακριτικά (όπως αυτό), ακόμη και να μοιραστείτε τα δικά σας ανέκδοτα για να συνδεθείτε με τους αναγνώστες σας. Προσέξτε, ωστόσο, να τα πάρετε στη θάλασσα – να τα αξιολογήσετε προσεκτικά!
 • Αφήστε τη φωνή σας να λάμψει: Η γραφή σας πρέπει να αντικατοπτρίζει την εταιρεία ή την επωνυμία σας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει’σημαίνει το δικό σας μοναδικό στυλ’Προσθέστε αξία. Εμπιστευτείτε μας, οι αναγνώστες σας θα εκτιμήσουν την προσωπική πινελιά!

Αυτές οι τεχνικές θα βοηθήστε το γράψιμό σας να ακούγεται πιο ανθρώπινο, το οποίο με τη σειρά του θα βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδεθούν με αυτό που εσείς’λέω. Υφηγητής’να είστε απρόσωποι – αφήστε τους αναγνώστες σας να αισθάνονται σαν να σας γνωρίζουν.

Συμβουλές από τον ειδικό

andy golpys

Άντι Γκόλπις, Συνιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής στο MadeByShape

“Η πρώτη και πιο θεμελιώδης συμβουλή μου είναι να είσαι ο εαυτός σου και να εκπροσωπήσεις την προσωπικότητα της μάρκας σου. Αν εσύ’είναι μια άτυπη εταιρεία που είναι άμεση και περιεκτική – πηγαίνετε για αυτό. Από την άλλη πλευρά, εάν εσείς’είναι μια πολύ σοβαρή, επίσημη εταιρεία που φοράει κοστούμια καθημερινά, τότε η γλώσσα στον ιστότοπο πρέπει να το αντιπροσωπεύει.”

# 10. Να είσαι ενεργός, όχι παθητικός

Αυτό είναι ένα καλό τέχνασμα γραφής που μπορεί να ακούγεται τεχνικό, αλλά είναι πραγματικά εύκολο μόλις ξέρετε τι να ψάξετε.

Το’φορά που σας παρουσιάσαμε ενεργή έναντι παθητικής γραφής. Για να είναι τεχνικός σχετικά με αυτό, όταν γράφετε με ενεργή φωνή, το θέμα της πρότασης εκτελεί την ενέργεια, ενώ όταν γράφετε με παθητική φωνή, το θέμα λαμβάνει την ενέργεια.

Αυτό ακούγεται πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα, οπότε ας’Χρησιμοποιήστε ένα παράδειγμα. Αφήνω’Πάρτε τη διάσημη φράση, “η γάτα κάθισε στο χαλί.” Αυτό είναι γραμμένο στην ενεργή φωνή. Εάν το ξαναγράψουμε έτσι ώστε’παθητικό, θα πήγαινε: “το χαλάκι καθόταν από τη γάτα.” Όχι τόσο πιασάρικο, έτσι?

Πρέπει πάντα να προσπαθείτε να γράψετε με ενεργή φωνή. Αυτό συμβαίνει γιατί’Είναι πολύ πιο εύκολο για τους αναγνώστες να επεξεργαστούν – χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια για να κατανοήσουν οι εγκέφαλοί μας, δηλαδή εμείς’είναι πιο πιθανό να διαβάσετε περισσότερα από αυτό.

Κορυφαία συμβουλή! Η παθητική φωνή μπορεί ακόμα να είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Χρησιμοποιήστε την παθητική φωνή εάν θέλετε να ακούσετε πιο επίσημη ή έγκυρη. Μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εσείς’Αντιμετωπίζουμε ευαίσθητες καταστάσεις.

Η παθητική φωνή είναι πολύ λιγότερο άμεση και προσωπική από την ενεργή φωνή, καθιστώντας την πιο συνετή – αυτό το καθιστά χρήσιμο όταν στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν συνάδελφο ή συντάσσετε μια καταγγελία.

Για παράδειγμα, λέγοντας “δεν το έκανες’να ολοκληρώσω το έργο εγκαίρως” θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια άβολα δράματα γραφείου, ενώ “το έργο δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως” είναι πολύ λιγότερο κατηγορηματικό.

Το γράψιμο με ενεργή φωνή βοηθά επίσης να διατηρήσουμε τα πράγματα καθαρά, συνοπτικά και επηρεασμένα. Η παθητική γραφή μπορεί να είναι αόριστη και ευδιάκριτη και κινδυνεύει να μπερδέψει τον αναγνώστη αντί να παραδώσει το μήνυμά σας με σαφήνεια.

η γραφή για τη συμβουλή ιστού είναι ενεργή και όχι παθητική

# 11. Κρατήστε το σύντομο

Το’είναι ένας από τους βασικούς κανόνες γραφής για ένα διαδικτυακό κοινό: πρέπει να διατυπώσετε το θέμα σας με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις. Μακροχρόνιες ποινές μπορεί να έχουν δουλέψει στα χέρια του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και του Τζέιμς Τζόις, αλλά δυστυχώς’είναι ένα μεγάλο όχι-όχι όταν γράφετε για τον Ιστό.

Και αυτό’Δεν είναι μόνο προτάσεις. Οι απλές λέξεις, οι σύντομες προτάσεις και οι γρήγορες παράγραφοι είναι το χρυσό τρίο της επιτυχημένης γραφής στο διαδίκτυο.

Οι σύντομες προτάσεις και οι παράγραφοι σάς βοηθούν να παραμείνετε συνοπτικοί και να σταματήσετε τον αναγνώστη σας να απομακρύνεται στα μισά του σημείου σας. Το’όλα σχετικά με τη διατήρηση του αναγνώστη σας’προσοχή και αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε λέξη.

Κορυφαία συμβουλή! Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις προτάσεις σας όχι περισσότερο από 25 λέξεις, εάν είναι δυνατόν, και οι παραγράφους σας όχι περισσότερες από τρεις γραμμές.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε εάν το γράψιμό σας στο διαδίκτυο είναι πολύ ευφυές είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο αναγνωσιμότητας. Αυτά σαρώσουν την εργασία σας και διαλέγουν λέξεις και προτάσεις που είναι πολύ μεγάλες.

αναγνώσιμο εργαλείο αναγνώσιμοΤο Readable είναι ένα εργαλείο που σας λέει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αναγνωσιμότητα της γραφής σας.

Εμείς’προτείνω το Readable, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Το’Θα σας πω ποιες λέξεις και προτάσεις είναι πολύ μεγάλες, όπου εσείς’έχετε χρησιμοποιήσει την παθητική φωνή και ακόμη και αν ο τόνος σας είναι πιο επίσημος ή συνομιλητικός. Παίρνετε επίσης μια γενική βαθμολογία – στόχος για Β ή παραπάνω.

# 12. Να είστε γενναιόδωροι με οπτικά

Τα άρθρα με εικόνες έχουν 94% περισσότερες προβολές από αυτές χωρίς. Ναι, αυτό’δεν είναι μόνο το γράψιμό σας αυτό’είναι σημαντικό όταν εσείς’δημιουργείτε διαδικτυακό περιεχόμενο – χρειάζεστε και γραφικά.

Αν αυτό’Οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα γραφήματα ή τα διαγράμματα, τα γραφικά βοηθούν τους ανθρώπους να επεξεργαστούν πληροφορίες και να τραβήξουν την προσοχή τους.

Γιατί είμαστε τόσο προσεκτικοί στις εικόνες; Λοιπόν, οι εγκέφαλοί μας είναι σχεδόν ενσύρματοι για οπτική επεξεργασία, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερη την επεξεργασία εικόνων με υψηλή ταχύτητα από το κείμενο. Έτσι, οι εικόνες προέρχονται’απλώς για να είναι όμορφο – αυτοί’είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της δέσμευσης του αναγνώστη σας.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε εικόνες που σχετίζονται τόσο με το θέμα σας όσο και με το κοινό-στόχο σας. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε’γράφω ξανά για φοιτητές, don’να χρησιμοποιούν εικόνες συνταξιούχων που απολαμβάνουν τη συνταξιοδότησή τους.

Δεν το κάνεις’Πρέπει να ξοδέψουμε πολλά (ή οτιδήποτε άλλο) σε επαγγελματικές εικόνες. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν, υψηλής ποιότητας εικόνες από ιστότοπους όπως το Unsplash ή να πληρώσετε για πιστώσεις από το Adobe Stock.

Ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε τον αντίκτυπο των οπτικών σας εικόνων είναι να χρησιμοποιήσετε εικόνες ανθρώπων. Το’Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε εικόνες με πρόσωπα από ό, τι χωρίς – για παράδειγμα, οι φωτογραφίες ατόμων στο Instagram έχουν 38% περισσότερες πιθανότητες να λάβουν επισημάνσεις “μου αρέσει” από ό, τι οι εικόνες χωρίς πρόσωπο!

Τα πρόσωπα βοηθούν στη δημιουργία συναισθημάτων ενσυναίσθησης στον αναγνώστη σας και μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν εκεί όπου ο αναγνώστης σας κατευθύνει την προσοχή τους.

Μελέτες παρακολούθησης ματιών διαπίστωσαν ότι παρακολουθούμε το βλέμμα των ανθρώπων σε εικόνες. Αν λοιπόν εσείς’προσπαθείτε να κάνετε τους αναγνώστες σας να δώσουν προσοχή σε ένα κουμπί εγγραφής, για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή τακτική να δοκιμάσετε!

παράδειγμα superdry εικόνωνΗ Superdry έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την εικόνα στην αρχική της σελίδα – παρατηρήστε πώς το βλέμμα των ανθρώπων στην εικόνα κατευθύνεται προς την παρότρυνση για δράση του Holiday Shop.

Μην αφήνετε κανέναν έξω

Σε αυτήν την ενότητα εμείς’Θα καλύψω:

Συμβουλή # 13: Εγγραφή για αναγνώστες οθόνης

Συμβουλή # 14: Τοποθετήστε το γράψιμό σας για Skimmers και σαρωτές

Συμβουλή # 15: Αφήστε το Jargon

Το Διαδίκτυο υπάρχει για οποιονδήποτε και για όλους, ανεξάρτητα από την τεχνική τους ικανότητα ή εμπειρία. Οταν εσύ’γράφετε ξανά για τον Ιστό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα υπέροχα λόγια σας είναι κατάλληλα για να το απολαύσουν όλοι!

# 13. Εγγραφή για αναγνώστες οθόνης

Το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης είναι ένα πρόγραμμα που λαμβάνει περιεχόμενο στην οθόνη (όπως κείμενο, εικόνες και συνδέσμους) και το βάζει σε μια μορφή που μπορούν εύκολα να λάβουν άτομα με προβλήματα όρασης, όπως ομιλία ή Braille.

Το’Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η γραφή σας κέρδισε’απλώς να τα κοιτάξετε από τους αναγνώστες σας – παρακάτω είναι μερικά εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο προσβάσιμο σε όλους τους τύπους αναγνωστών:

 • Δομή των τίτλων σας – Οι αναγνώστες οθόνης χρησιμοποιούν συχνά επικεφαλίδες για πλοήγηση σε σελίδες, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε’είμαστε σαφείς και δομημένοι με τη σελίδα σας’διάταξη. Ένα δομημένο σύστημα θα ήταν το H1, το H2, το H3 και το H2, αν χρειαστεί. Υφηγητής’t πηδήξτε μεταξύ H1 και H6, για παράδειγμα, καθώς αυτό θα προκαλέσει σύγχυση για έναν αναγνώστη οθόνης.
 • Να είστε περιγραφικοί στο alt κείμενο σας – όταν μπορείτε’να δεις μια εικόνα, εσύ’βασίζεστε στο περιγραφικό alt κείμενο (η εικόνα’περιγραφή, η οποία θα εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω σας) για να σας πει τι δείχνει η εικόνα. Το κείμενο Alt είναι επίσης σημαντικό για SEO, οπότε θα πρέπει να το κάνετε ούτως ή άλλως, αλλά βεβαιωθείτε ότι το κάνετε’δίνοντας στους χρήστες την πλήρη εικόνα.
 • Κάντε σαφείς τους συνδέσμους σας – σκεφτείτε αν οι σύνδεσμοι σας έχουν νόημα από μόνοι τους. “Κάντε κλικ ΕΔΩ” δεν’να δώσω οποιαδήποτε ιδέα για το πού μπορεί να καταλήξει ο χρήστης!
 • Να είστε προσεκτικοί με την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο – εάν ένας αναγνώστης οθόνης μετατρέπει κείμενο σε ομιλία και στη συνέχεια ένα βίντεο αρχίζει να παίζει αυτόματα στη σελίδα σας, αυτό’θα προκαλέσει σύγχυση και δεν βοηθά τον χρήστη. Παρέχετε τουλάχιστον μια επιλογή για απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής.
 • Υφηγητής’να είμαι ασαφής – να είστε προσεκτικοί και να σκεφτείτε εάν η σελίδα σας θα έχει νόημα για κάποιον που μπορεί’το βλέπω. Για παράδειγμα, σε μορφές don’απλά λέω “Επιλέξτε το πλαίσιο για να επιβεβαιώσετε ότι το έχετε διαβάσει.” Ένας αναγνώστης οθόνης ενδέχεται να έχει παραλείψει τη φόρμα – αντίθετα, επαναλάβετε τι συμφωνεί ο χρήστης, όπως: “Η εγγραφή τώρα θα επιβεβαιώσει την παρουσία σας. Επιλέξτε το πλαίσιο για να επιβεβαιώσετε ότι το έχετε διαβάσει.”

γράφοντας για το web tip γράψτε για αναγνώστες οθόνης

Γιατί να μην δοκιμάσετε να περιηγηθείτε στον ιστότοπό σας με έναν αναγνώστη οθόνης; Αυτό θα σας δώσει την καλύτερη ιδέα για το πόσο προσιτό είναι το περιεχόμενό σας σε άτομα με προβλήματα όρασης και θα σας δείξει πού βρίσκεστε’το βρίσκετε ήδη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο προσβάσιμο, διαβάστε αυτό το άρθρο: Χρησιμοποίησα τον Ιστό για μια μέρα χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη οθόνης

# 14. Τοποθετήστε το γράψιμό σας για Skimmers και σαρωτές

Το’λυπημένος, αλλά αληθινός – δεν πρόκειται όλοι να χαλαρώσουν με ένα φλιτζάνι καφέ, να σηκώσουν τα πόδια τους και να διαβάσουν το κομμάτι σας από την αρχή έως το τέλος. Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες σας θα είναι skimmers ή scanner.

Οι Skimmers και οι σαρωτές αναζητούν συγκεκριμένες πληροφορίες, το συντομότερο δυνατό. Οι Skimmers προσπαθούν να αποκτήσουν μια συνολική αίσθηση για το τι είναι η σελίδα και αν είναι’είναι κάτι αυτοί’Θα απολαύσετε ή θα βρείτε χρήσιμο. Οι σαρωτές δίνουν λίγο περισσότερη προσοχή – έχουν κατά νου μια συγκεκριμένη ερώτηση και ψάχνουν.

‘Πόσο τολμούν να αντιμετωπίσουν το γράψιμό μου έτσι!’ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να φωνάξετε – αλλά μη’τ. Οι skimmers και οι σαρωτές αξίζουν μια υπέροχη εμπειρία ανάγνωσης, ειδικά καθώς αποτελούν την πλειοψηφία του κοινού σας.

Εμείς’περιγράψαμε μερικά βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φτιάξετε το κείμενό σας ‘με δυνατότητα απεικόνισης’ και σαρώσιμο. (Και εμείς’το βάζετε σε κουκκίδες, για όλους εσάς που κάνετε skimmers και scanner εκεί έξω!)

 • Χρήση επικεφαλίδων – και πάλι, οι επικεφαλίδες είναι ο καλύτερος φίλος σας!
 • Χρησιμοποιήστε τολμηρά – Χρησιμοποιήστε το με φειδώ για να επισημάνετε βασικά γεγονότα ή σημαντικές φράσεις
 • Χρήση λευκού χώρου – Ο λευκός χώρος περιβάλλει παραγράφους και εικόνες. Το’Είναι σημαντικό να χωρίσετε τη σελίδα σας και να αφήσετε το κείμενό σας να αναπνέει – επιτρέπει στον αναγνώστη σας’Ο εγκέφαλος αναπνέει επίσης
 • Χρησιμοποιήστε λίστες και σημεία κουκκίδων – αυτοί’είναι πιο εύκολο να αφομοιώσουν οι αναγνώστες!
 • Χρήση κουτιών – μπορείτε να χωρίσετε σημαντικές πληροφορίες σε πλαίσια για να τραβήξετε τον αναγνώστη’προσοχή

Υφηγητής’Εντούτοις, φαίνεται ότι όλα τα αναλυτικά, σε βάθος αντίγραφά σας θα χαθούν. Αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο, το Google χαμογελάει σε ποιοτικό, μακράς διαρκείας περιεχόμενο, οπότε η δημιουργία όμορφων γραφημάτων ιστού θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να ταξινομήσει καλά.

# 15. Αφήστε το Jargon

Μόλις. Υφηγητής’τ. Χρήση. Ακατάληπτη γλώσσα.

Τουλάχιστον, αν μπορείτε να το αποφύγετε!

Εκεί’Δεν υπάρχει τρόπος να χάσετε τους αναγνώστες πιο γρήγορα από το να τους κάνετε να αισθάνονται ανόητοι με εξειδικευμένους τεχνικούς όρους.

Υπάρχουν στιγμές που’Είναι αναπόφευκτο να χρησιμοποιήσετε ορολογία, ειδικά αν εσείς’γράφω για την τεχνολογία, την ιατρική ή την επιχείρηση. Εδώ στο Website Builder Expert, γράφουμε για τους δημιουργούς ιστότοπων, τη φιλοξενία και ακόμη και την κωδικοποίηση – εμείς’δεν ξέρω στην ορολογία!!

Όταν πρέπει να συμπεριλάβετε την ορολογία στα γραπτά σας, φροντίστε να την εξηγείτε πάντα καθαρά για τον αναγνώστη σας πρώτα. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε ένα ακρωνύμιο ή συντομογραφία (για παράδειγμα, SEO), δώστε το κατάλληλο όνομα και εξηγήστε το έτσι ώστε ο αναγνώστης σας να γνωρίζει τι εννοείτε.

Ποτέ μην υποθέσετε ότι ο αναγνώστης σας γνωρίζει τι γνωρίζετε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν το κάνεις’να αποκλείσετε οποιονδήποτε μπορεί να έχει χάσει το υπόμνημα.

(Ω, και το SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, σε περίπτωση που κάποιος αναρωτιόταν.)

γράφοντας για την άκρη του διαδικτύου αφήστε τη φράση

Συμβουλές μετά τη σύνταξη

Σε αυτήν την ενότητα εμείς’Θα καλύψω:

Συμβουλή # 16: Proofread σωστά

Συμβουλή # 17: Don’t Παραβλέψτε τη μικροτυπία σας

Συμβουλή # 18: Φροντίστε τα Μεταδεδομένα σας

Συμβουλή # 19: Πείτε Γεια στα Κοινωνικά Μέσα

Τα θλιβερά νέα είναι ότι’Όλα για τις συμβουλές μας σχετικά με τη σύνταξη του πραγματικού σας αντιγράφου Ιστού – αλλά τα καλά νέα είναι η διασκέδαση’να τελειώσω εκεί: εμείς’έχετε τέσσερα ακόμη βήματα για να τα καταφέρετε ώστε να θαμπώσετε το κοινό σας.

Εσείς’είμαστε τόσο κοντά στο να γίνεις πλοίαρχος στο Διαδίκτυο, έτσι κι εμείς’Θα φτάσω κατευθείαν σε αυτό – εκεί’Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

# 16. Απόδειξη ανάγνωσης σωστά

Διαβάστε τα γραπτά σας. Στη συνέχεια, διαβάστε το ξανά. Στη συνέχεια, κάντε ένα διάλειμμα, κάντε έναν καφέ, κάντε μια βόλτα και καθαρίστε το κεφάλι σας. Στη συνέχεια, διαβάστε το ξανά.

γράφοντας σωστά για την άκρη του διαδικτύου

Η απόδειξη ανάγνωσης είναι ένα κρίσιμο βήμα. Εάν τυχόν ορθογραφικά λάθη ή λάθη εισέλθουν στην τελική έκδοση, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τον αναγνώστη σας’εμπιστοσύνη σε αυτό που εσείς’λέω. Δεν το κάνει’να συναντηθώ ως επαγγελματίας ή αξιόπιστος!

Κορυφαία συμβουλή! Υφηγητής’βιαστείτε να διαβάσετε την απόδειξη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χρόνο για να γράψετε τα έγγραφά σας πριν από την προθεσμία δημοσίευσης.

Σας συνιστούμε να ζητήσετε τουλάχιστον ένα άλλο άτομο να διαβάσει την εργασία σας πριν από τη δημοσίευση. Το’είναι καλό να αποκτήσετε ένα φρέσκο ​​ζευγάρι ματιών’Είναι εύκολο να τυφλωθείτε σε μικρά λάθη όταν εσείς’δούλευα για ένα κομμάτι για λίγο.

# 17. Υφηγητής’t Παραβλέψτε τη μικροτυπία σας

Το Microcopy περιγράφει τα μικρά κομμάτια αντιγράφου που βοηθούν τους χρήστες να περιηγηθούν σε έναν ιστότοπο. Τα μηνύματα σφάλματος και τα κουμπιά συνδέσμου είναι και τα δύο παραδείγματα μικροτυπίας.

μικροτυπία σελίδας σφάλματος eharmonyΑυτή η σελίδα σφάλματος από το eharmony είναι ένα παράδειγμα μικροτυπίας! Δεν το κάνει’εγκαταλείψτε τον χρήστη, αλλά σας δίνει πολλές επιλογές για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο.

Ακολουθούν οι κύριες συμβουλές μας για τη δημιουργία καλής μικροτυπίας:

 • Απευθυνθείτε στον αναγνώστη σας’ανησυχίες – εσείς’Θα το δω σε φόρμες συνδρομής, όταν οι εταιρείες υπόσχονται να μην σας spam ή να μοιραστούν τα δεδομένα σας.
 • Να είστε συγκεκριμένοι – με μηνύματα σφάλματος, don’απλά λέω “εσφαλμένη φόρμα, δοκιμάστε ξανά.” Αντ ‘αυτού, είστε συγκεκριμένοι και δώστε μια ακριβή πρόταση: “Ο κωδικός πρόσβασής σας είναι λανθασμένος.”
 • Παρέχετε δράση – Η μικροτυπία μπορεί να είναι το τελευταίο εμπόδιο μεταξύ του αναγνώστη σας και του κουμπιού εξόδου. Δώστε τους πάντα ένα επόμενο βήμα – για παράδειγμα, αν μπορούν’Συνδεθείτε στον λογαριασμό τους, δώστε έναν σύνδεσμο για να ανακτήσετε τα στοιχεία τους ή να λάβετε βοήθεια.
 • Κρατήστε το σύντομο – το’ονομάζεται μικροτυπία για έναν λόγο!
 • Ακολουθεί – Οι ετικέτες κουμπιών πρέπει να ταιριάζουν με το τι συμβαίνει όταν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτό. Οι χρήστες πρέπει’δεν λαμβάνετε spam εάν εσείς’δεν υποσχέθηκα κανένα spam. Χτίστε εμπιστοσύνη ακολουθώντας τις υποσχέσεις σας.

Η μικροτυπία είναι μικρή αλλά δυνατή. Υφηγητής’υποτιμάτε τη δύναμή του να επηρεάσει τον χρήστη σας’αποφάσεις – η καλή μικροτυπία μπορεί να είναι πολύ πειστική, ενώ η κακή μικροτυπία μπορεί να κάνει τους αναγνώστες σας να τρέχουν στους λόφους.

Συμβουλές από τους ειδικούς

Χάντα Γουάιτφιλντ

Hannah Whitfield, Διαχειριστής περιεχομένου στο Website Builder Expert

“Λέξη προς λέξη, ο ιστότοπός σας’Η μικροτυπία είναι το πιο σημαντικό περιεχόμενό της. Βοηθά τους χρήστες σας να πλοηγούνται στον ιστότοπό σας και δημιουργεί εμπιστοσύνη για να τους επιτρέψει να προβούν στην επιθυμητή ενέργεια (ή, ‘μετατρέπω’) με αυτοπεποίθηση. Αφιερώστε χρόνο για να το κάνετε σωστά. Αναζητήστε επωνυμίες που θαυμάζετε για έμπνευση και χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Optimizely και το Hotjar’πάντα δοκιμάζουμε, μαθαίνουμε και βελτιώνουμε.”

# 18. Φροντίστε τα μεταδεδομένα σας

Τα μεταδεδομένα μπορεί να ακούγονται σαν ένα από τα ρομπότ από τις ταινίες Transformers, αλλά’Στην πραγματικότητα μόνο οι πληροφορίες της σελίδας που εμφανίζονται στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Το’Είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα μεταδεδομένα σας, επειδή επηρεάζει πόσο καλά κατατάσσεται ο ιστότοπός σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και επηρεάζει επίσης πόσα άτομα επιλέγουν να κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας, αντί για τα αποτελέσματα που αναφέρονται παραπάνω ή παρακάτω!

Όταν κάνετε αναζήτηση στο Google, εσείς’Θα δείτε έναν μετα-τίτλο και να εμφανίζεται μια μετα-περιγραφή. Ο τίτλος μετα είναι η μπλε επικεφαλίδα στην οποία κάνετε κλικ για να επισκεφθείτε τον ιστότοπο. Η μετα-περιγραφή είναι η μικρή παράγραφος που εμφανίζεται από κάτω για να σας ενημερώσει λίγο για τη σελίδα.

παράδειγμα μεταδεδομένωνΣε αυτό το παράδειγμα, “Περιοδικό Time” είναι ο τίτλος μετα και το κείμενο ξεκινά “Σπάζοντας νέα και ανάλυση” είναι η μετα-περιγραφή.

Μετα τίτλοι

Ο μετα-τίτλος σας πρέπει να είναι σύντομος και να λέει με σαφήνεια στον χρήστη τι να περιμένει από τη σελίδα που αυτοί’πρόκειται να επισκεφθείτε ξανά. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά σας στον τίτλο μετα για να βοηθήσετε τη σελίδα σας να κατατάξει υψηλότερη.

Ο μετα-τίτλος σας πρέπει’απλώς απευθύνω έκκληση στο Google – πρέπει επίσης να πείσετε τους χρήστες να κάνουν κλικ στον σύνδεσμό σας. Υπάρχουν μερικές τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τον μετα-τίτλο σας πιο ελκυστικό και εντυπωσιακό από τους ανταγωνιστές σας’, συμπεριλαμβανομένου:

 • Χρήση αριθμών – Η χρήση αριθμών είναι ιδιαίτερα καλή για τους οδηγούς, για παράδειγμα, “Πώς να αποκτήσετε την εργασία των ονείρων σας σε 5 εύκολα βήματα.” Το’Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε περίεργους αριθμούς όταν εσείς’προσπαθώ να πιάσω ανθρώπους’προσοχή – μη’μας πιστεύεις; Δείτε αυτήν τη μελέτη περίπτωσης σχετικά με την ψυχολογία Odd vs Even Number.
 • Χρησιμοποιήστε λέξεις δύναμης – επιλέξτε προσεκτικά τις σχετικές λέξεις δύναμης για να χτίσετε την εμπιστοσύνη, να προκαλέσετε περιέργεια και γενικά να κάνετε τους ανθρώπους να θέλουν να κάνουν κλικ στον σύνδεσμό σας. Παραδείγματα λέξεων περιλαμβάνουν “φοβερο,” “αποκλειστικός,” “σώσει,” και “ακρώς απόρρητο.”
 • Συμπεριλάβετε την ημερομηνία – εσύ δεν’Πρέπει να το κάνω αυτό, αλλά’Είναι ένας καλός τρόπος για να δείξετε στους χρήστες ότι το περιεχόμενό σας είναι ενημερωμένο και ενημερωμένο.

Μετα-περιγραφές

Σε αντίθεση με τους μετα-τίτλους, οι μετα-περιγραφές δεν’επηρεάζει άμεσα την κατάταξή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο εάν οι άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν τη σελίδα σας, έτσι αξίζει ακόμα αγάπη και πολλή προσοχή.

Οι μετα-περιγραφές πρέπει’να είσαι πολύ μεγάλος, αλλά θέλεις να γεμίσεις πολλές πειστικές ικανότητες και πληροφορίες εκεί για να δελεάσεις τους επισκέπτες στον ιστότοπό σου. Να είστε ξεκάθαροι για το τι είναι η σελίδα, να υποδείξετε τι θα βρει ο επισκέπτης και να προσπαθήσετε να κάνετε μια παρότρυνση για δράση επίσης, όπως “ξεκινήστε το ιστολόγιό σας σήμερα.”

# 19. Πείτε Γεια στα Κοινωνικά Μέσα

Εμείς’ήρθατε στο τελευταίο βήμα στον οδηγό μας για τη γραφή για τον Ιστό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιραστείτε τη γραφή σας με τον κόσμο, αλλά αυτό’είναι επίσης μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει τους δικούς της κανόνες γραφής και παγίδες.

Πρέπει’Προσπαθήστε να μοιραστείτε σε κάθε κοινωνική πλατφόρμα που μπορείτε. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε τα καλύτερα για εσάς και το κοινό-στόχο σας και δεσμευτείτε να δημιουργήσετε ποιοτικό περιεχόμενο για αυτά τα κανάλια.

Το’είναι συνήθως αρκετά προφανές πώς πρέπει να γράφετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουν να το διατηρούν σύντομο στο Twitter, επειδή στην πραγματικότητα περιορίζει τον αριθμό των χαρακτήρων σας – αλλά υπάρχουν μερικές μικρές συμβουλές που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας βοηθήσουν.

Το πρώτο είναι να κρατήσετε τη φωνή σας. Είτε εσύ’Είστε ένας μεμονωμένος blogger ή γράφοντας για μια μεγάλη εταιρεία, η φωνή σας πρέπει να είναι συνεπής σε όλα τα κανάλια σας. Αυτό περιλαμβάνει τον ιστότοπό σας’περιεχόμενο, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δεύτερο είναι να διατηρείτε τις δημοσιεύσεις σας σχετικές. Αν εσύ’είστε νομική εταιρεία, προσέξτε να μοιράζεστε βίντεο με γάτες ή να χρησιμοποιείτε συντομογραφίες. Ναι, αυτά τα πράγματα είναι ευρέως αποδεκτά στα κοινωνικά κανάλια, αλλά δεν υπάρχουν’τόσο αποδεκτό για σοβαρές μάρκες.

Το τρίτο είναι να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε να βγείτε από τις δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλετε να αποκτήσετε οπαδούς; Θέλετε τους χρήστες να κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας; Ενθάρρυνση υπαρχόντων οπαδών για μετατροπή; Έχοντας αυτόν τον στόχο κατά νου, θα βοηθήσετε να εστιάσετε τις αναρτήσεις σας και να διατηρήσετε την κοινή χρήση σχετική.

γράφοντας για την άκρη του ιστού πείτε γεια στα κοινωνικά μέσα

Γράφοντας για τον Ιστό: Ενημέρωση

Συγχαρητήρια! Τώρα είστε ένας πλήρης συγγραφέας ιστού, έτοιμος να δημιουργήσετε το δικό σας ποιοτικό διαδικτυακό περιεχόμενο!

Εμείς’έχετε ξεφύγει, σαρώσει, βυθιστεί και βουτήξει στα 19 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να νικήσετε τους ανταγωνιστές σας και να θαμπώσετε τους αναγνώστες σας. Αφήνω’Έχετε μια γρήγορη ανανέωση αυτών των βημάτων.

Κορυφαία 19 βήματα για τη σύνταξη για τον Ιστό

 1. Ερευνήστε τον αναγνώστη σας
 2. Να γνωρίζεις τον εχθρό σου
 3. Χρησιμοποιήστε επικεφαλίδες
 4. Γαντζώστε τον αναγνώστη σας
 5. Κρατήστε τη γλώσσα απλή
 6. Πείτε στους αναγνώστες πού βρίσκονται
 7. Πληροφορίες εμπρόσθιου φορτίου
 8. Να είσαι άμεσος
 9. Χρησιμοποιήστε έναν συνομιλητικό τόνο
 10. Να είστε ενεργός, όχι παθητικός
 11. Κρατήστε το σύντομο
 12. Να είστε γενναιόδωροι με γραφικά
 13. Γράψτε για αναγνώστες οθόνης
 14. Τοποθετήστε το γράψιμό σας για skimmers και σαρωτές
 15. Αφήστε την ορολογία
 16. Αποδείξτε σωστά
 17. Υφηγητής’παραμελήστε τη μικροτυπία σας
 18. Φροντίστε τα μεταδεδομένα σας
 19. Γεια σας στα κοινωνικά μέσα

Από αυτές τις πρώτες μέρες της έρευνας των αναγνωστών σας μέχρι την κοινή χρήση της εργασίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εσείς’ήρθατε πολύ.

Μπορούμε’περιμένω να δούμε τι εσύ’Θα κάνω με τις συμβουλές μας – εσείς’Θα βρείτε ακόμη και τις δικές σας ειδικές συμβουλές καθώς αρχίζετε να γράφετε το δικό σας περιεχόμενο ιστού. Τώρα προχωρήστε και γράψτε, αλλά επιστρέψτε για να μας ενημερώσετε πώς θα προχωρήσετε!

Γνωρίζετε ένα ή δύο πράγματα για το γράψιμο για τον Ιστό; Μοιραστείτε τις γνώσεις σας στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map