Πώς το Crazy Egg Heatmaps σας βοηθά να δημιουργήσετε καλύτερους ιστότοπους

Χάρτες Crazy Egg HeatΜία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του “στα αληθεια” Η κατανόηση του ιστότοπού σας, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επισκέπτες σας βιώνουν και αλληλεπιδρούν με αυτόν.


Το σημείο δημιουργίας μιας ιστοσελίδας, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις, ηλεκτρονικό εμπόριο, σχεδιαστές / φωτογράφους, ή ακόμα και ως χόμπι, είναι να μοιραστείτε ό, τι έχετε να πείτε με τους επισκέπτες σας.

Αλλά πώς ξέρετε τι πραγματικά ενδιαφέρουν οι επισκέπτες σας στον ιστότοπό σας; Πώς ξέρετε πού κάνουν κλικ; Ή πόσο μακριά κάνουν κύλιση προς τα κάτω στις σελίδες σας?

Το’Δεν σας αρέσει να στέκεστε εκεί και να παρατηρείτε τι πραγματικά κάνουν οι επισκέπτες σας στον ιστότοπό σας.

Χωρίς αυτές τις γνώσεις, αυτό’Είναι πολύ δύσκολο να προσαρμόσεις τον ιστότοπό σου για να τον κάνεις πιο χρήσιμο στους επισκέπτες σου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ GOOGLE?

Το Google Analytics είναι καταπληκτικό. Το χρησιμοποιούμε συνεχώς για να δούμε πού πηγαίνουν οι επισκέπτες μας στον ιστότοπό μας, πόσο καιρό παραμένουν σε κάθε σελίδα, εάν είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες κ.λπ..

Όλα τα είδη δεδομένων είναι προσβάσιμα από τα δάχτυλά σας μέσω του Google Analytics.

Αλλά τι δεν κάνει το Google Analytics’Για να σας δείξω με ακρίβεια, είναι το σημείο όπου οι επισκέπτες σας κάνουν πραγματικά κλικ στις σελίδες σας. Ή πόσο μακριά κάνουν κύλιση προς τα κάτω στις σελίδες σας.

Όλα αυτά είναι πολύ αποκαλυπτικά για το πώς “αρραβωνιασμένος” οι επισκέπτες σας είναι όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Στο τέλος της ημέρας, εάν κανείς δεν κάνει κλικ στους συνδέσμους που έχετε τοποθετήσει στον ιστότοπό σας ή αν δεν κάνει κλικ’t μετακινηθείτε στο πάνω μέρος της σελίδας σας και μετά’σας λένε ότι οι επισκέπτες σας πιθανώς δεν ενδιαφέρονται πολύ για αυτό που έχετε να πείτε.

Η αλήθεια μπορεί να βλάψει – αλλά αυτό’είναι μια ευκαιρία για εσάς να βελτιώσετε τις ιστοσελίδες σας.

Τα CRAZY EGG HEATMAPS μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τους επισκέπτες σας’ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Εάν έχετε καταφύγιο’Δεν άκουσα χάρτες θερμότητας, αυτό’Είναι πολύ φοβερό να σας δείξω πώς συμπεριφέρονται οι επισκέπτες σας στις ιστοσελίδες σας.

Υπογραμμίζουν πού κάνουν κλικ οι περισσότεροι, κάτι που θα σας πει τι τους ενδιαφέρει πραγματικά. Εξίσου σημαντικό, οι χάρτες θερμότητας μπορούν να σας πουν τι δεν ενδιαφέρουν οι επισκέπτες σας, δείχνοντάς σας τι δεν κάνουν κλικ.

Για καταστήματα που πωλούν προϊόντα, οι άνθρωποι ψηφίζουν με τα πορτοφόλια τους. Για ιστοσελίδες, οι χρήστες ψηφίζουν με κλικ και πόσο μακριά κάνουν κύλιση προς τα κάτω για να καταναλώσουν τις πληροφορίες στη σελίδα.

Τρελό αυγό (εκτός από το να έχεις ένα ενδιαφέρον όνομα) είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που χρησιμοποιούμε συνεχώς για να μας δείξεις πόσο ενδιαφέρονται τα άτομα στις ιστοσελίδες μας και τι’ενδιαφέρομαι για.

Crazy Egg heatmap build ιστοσελίδες - Squarespace Heatmap

Σε αυτόν τον χάρτη θερμότητας σε μία από τις σελίδες μας, μας δείχνει πού κάνουν κλικ οι επισκέπτες μας, δείχνοντας ένα υψηλότερο επίπεδο ενδιαφέροντος.

Από την άλλη πλευρά, μας δείχνει τι δεν ενδιαφέρουν οι επισκέπτες μας (χωρίς κλικ).

Το πώς αυτό γίνεται πραγματικά χρήσιμο για εσάς, είναι αν νομίζετε ότι ένας επισκέπτης “πρέπει” να ενδιαφέρεστε για ορισμένα μέρη της ιστοσελίδας, και δεν το κάνετε’t δείτε τυχόν κλικ (ή “θερμότητα”εκεί, τότε αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας μπορεί να μην ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτό. Ή, ίσως η τοποθέτηση αυτού του συγκεκριμένου περιεχομένου δεν είναι η βέλτιστη και θα πρέπει να το μετακινήσετε αλλού.

Μπορείτε να μετακινήσετε το περιεχόμενο ψηλότερα στη σελίδα ή να αλλάξετε την εικόνα ή να τροποποιήσετε το στυλ των γραμματοσειρών για να τραβήξετε την προσοχή στο περιεχόμενο. Στη συνέχεια, εκτελέστε έναν άλλο χάρτη θερμότητας και συγκρίνετε πώς αντιδρούν οι άνθρωποι με τον προηγούμενο χάρτη θερμότητας.

Αυτό θα σας δείξει πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται πραγματικά στις αλλαγές σας. Βρήκαμε τέτοιου είδους “πειράματα” χρήσιμο στη βελτίωση των επισκεπτών μας’ εμπειρίες.

Εκτός από την εμφάνιση χαρτών θερμότητας, το Crazy Egg σας δείχνει επίσης ένα “κομφετί” χάρτης, ο οποίος θα σας δείχνει ακριβώς πού πραγματοποιείται κάθε κλικ.

Crazy Egg χάρτης ιστοσελίδας κατασκευής - Squarespace Confetti

Το’είναι απλώς ένας άλλος τρόπος εμφάνισης παρόμοιων δεδομένων με έναν χάρτη θερμότητας, αλλά σε πολύ πιο λεπτομερές, διορατικό επίπεδο.

Με το χάρτη Confetti, μπορείτε να τμηματοποιήσετε τα κλικ με βάση τους νέους ή τους επιστρεφόμενους επισκέπτες, τους επισκέπτες από διαφορετικές μηχανές αναζήτησης, τις χώρες, από τους περιηγητές ιστότοπων, την ώρα της ημέρας κ.λπ..

Crazy Egg χάρτης χάρτης ιστοσελίδες - Confetti Segment

Αυτό μπορεί να επισημανθεί εάν οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης ιστότοπου, από διαφορετικές χώρες, κ.λπ., ενδιαφέρονται για διαφορετικά μέρη των σελίδων σας. Αυτό μπορεί να σας δώσει μερικές βαθιές πληροφορίες για τους επισκέπτες σας’ η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΓ’Το S SCROLLMAP σας βοηθά να μετράτε τους επισκέπτες σας’ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η κατανόηση του βαθμού κύλισης των επισκεπτών σας προς τα κάτω στις ιστοσελίδες σας θα σας δώσει μια ιδέα για το πού αρχίζουν να βρίσκουν το περιεχόμενό σας όχι πολύ ελκυστικό (ή πιο αμβλύ, βαρετό).

Εάν οι επισκέπτες σας ενδιαφέρονται πολύ για αυτό που αυτοί’ξανα διαβάζω, αυτοί’Πιθανότατα μετακινηθείτε προς τα κάτω στην πλειονότητα της σελίδας σας. Αν δεν το κάνουν’να βρω το υλικό χρήσιμο, αυτοί’Θα φύγω.

Λοιπόν’Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε από πού ξεκινούν οι επισκέπτες σας “παρασύρεται” στις σελίδες σας.

Crazy Egg χάρτης χάρτης ιστοσελίδες - Squarespace Scrollmap

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε όταν βλέπετε τον χάρτη κύλισης; Μερικά πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε:

 • Βελτιώστε το περιεχόμενό σας για να διατηρήσετε τους επισκέπτες σας αφοσιωμένους
 • Μετακινήστε πιο πολύτιμο περιεχόμενο υψηλότερα στη σελίδα σας, αν δεν το κάνετε’να βλέπω τους ανθρώπους να κάνουν κύλιση αρκετά κάτω
 • Καταργήστε τυχόν περισπασμούς που ενδέχεται να έχουν κάνει κλικ οι χρήστες που τους οδήγησαν μακριά από τη σελίδα (αυτό θα πρέπει να αναλυθεί μαζί με τα δεδομένα που βλέπετε από τον χάρτη θερμότητας και τον χάρτη κομφετί)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ – ΠΩΣ ΤΟ CRAZY EGG ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map