Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο φωτογραφίας

Contents

Ο εύχρηστος οδηγός για τη δημιουργία αυτού του ιδανικού ιστότοπου με εικόνα

Αν εσύ’είσαι φωτογράφος που θέλει να πετύχει σήμερα’ψηφιακή εποχή, εσύ’θα χρειαστείτε έναν ιστότοπο. Για όσους έχουν ένα δημιουργικό επάγγελμα, η κατοχή ενός ιστότοπου δεν είναι πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα – τώρα’είναι περισσότερο μια περίπτωση να μην έχει κανείς ένα σοβαρό μειονέκτημα. Είτε εσύ’Ψάχνετε για νέους πελάτες, μια νέα δουλειά ή απλά για να βελτιώσετε το προφίλ σας, ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου είναι το νούμερο ένα εργαλείο στη διάθεσή σας.


Αλλά, το ξέρεις ήδη, γι ‘αυτό και εσύ’είμαι εδώ. Και τα καλά νέα είναι, το’Κυριολεκτικά δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο φωτογραφίας για τον οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι – και δεν το κάνετε’Δεν χρειάζομαι τεχνικές δεξιότητες για να το βάλεις.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο φωτογραφίας σε 8 απλά βήματα:

 1. Ορίστε έναν σαφή στόχο για τον ιστότοπό σας.
 2. Επιλέξτε το σωστό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων.
 3. Διαλέξτε ένα σχέδιο.
 4. Βρείτε ένα πρότυπο που σας αρέσει.
 5. Προσθέστε τις φωτογραφίες και το περιεχόμενό σας.
 6. Εγκαταστήστε εφαρμογές.
 7. Δείτε τη φωτογραφία σας.
 8. Ελέγξτε και δημοσιεύστε.

Εμείς’Θα σας καθοδηγήσουμε λεπτομερώς σε κάθε ένα από αυτά τα βήματα, με στιγμιότυπα οθόνης που θα σας βοηθήσουν.

Καλό να ξέρω: Οι δημιουργοί ιστότοπων είναι απλά εργαλεία all-in-one για να βοηθήσουν οποιονδήποτε να συνδεθεί εύκολα. Σε αυτό το άρθρο, εμείς’Θα επικεντρωθώ στην κατασκευή ενός ιστότοπου φωτογραφίας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

Το WordPress είναι μια ισχυρή, αλλά ελαφρώς πιο τεχνικά απαιτητική πλατφόρμα. Αν εσύ’είστε λίγο πιο σίγουροι για την τεχνολογία και για ένα έργο, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη δημιουργία ιστότοπου με το WordPress για να συγκρίνετε τις επιλογές σας.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Τέλεια – ας’λάβετε τη συλλογή σας στο διαδίκτυο!

Πριν ξεκινήσουμε, ρίξτε μια ματιά σε μερικούς από τους άλλους οδηγούς μας:

Best Website Builders 2019 – 500 ώρες έρευνας αργότερα και έχουμε τα κορυφαία κορυφαία 10 για το 2019

Best Portfolio Website Builders – όταν πρόκειται για την κατασκευή ενός εντυπωσιακού ιστότοπου χαρτοφυλακίου, αυτές είναι οι καλύτερες πλατφόρμες για τη δουλειά

11 Best Builders Website Photography 2019 – μια αναλυτική ματιά στους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων φωτογραφίας

Σύγκριση Δημιουργίας Ιστοσελίδων Φωτογραφίας – για μια παράλληλη σύγκριση όλων των καλύτερων πλατφορμών για τη δημιουργία ενός ιστότοπου φωτογραφίας

1

Ορίστε έναν σαφή στόχο για τον ιστότοπο φωτογραφίας σας

Πριν μπείτε στην κατασκευή του ιστότοπου φωτογραφίας σας, αυτό’Είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και λάβετε υπόψη τους στόχους σας και τον κύριο σκοπό του ιστότοπού σας. Αυτό θα επηρεάσει την πλατφόρμα που επιλέγετε για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και τον τρόπο σχεδιασμού του. Για παράδειγμα:

 • Είστε φωτογράφος εκδηλώσεων που αναζητά νέα, τοπική επιχείρηση? Επιλέξτε έναν δημιουργό ιστότοπων με ισχυρές δυνατότητες SEO (Search Engine Optimization) για να σας βοηθήσουν να βρεθείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.
 • Ψάχνετε να κερδίσετε χρήματα με την πώληση των εικόνων σας στο διαδίκτυο? Επιλέξτε έναν δημιουργό ιστότοπων με καλή λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν θέλετε να πουλήσετε τις εικόνες ως λήψεις, βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής υποστηρίζει την πώληση ψηφιακών προϊόντων (δεν το κάνουν όλοι οι κατασκευαστές).
 • Ψάχνετε για μια νέα δουλειά στον κλάδο και χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο ως το χαρτοφυλάκιό σας? Βεβαιωθείτε ότι το γραπτό περιεχόμενό σας – όπως μια σελίδα Σχετικά με εμάς – μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο παράλληλα με τις εικόνες σας. Ίσως θελήσετε επίσης να προσθέσετε μια ενότητα βιογραφικού σημειώματος και ένα blog βασισμένο στη φωτογραφία για να δείξετε την εμπειρία σας.
 • Χρειάζεστε απλώς έναν απλό ιστότοπο για να ξεκινήσετε και να βελτιώσετε το προφίλ σας? Επιλέξτε ένα στρογγυλό οικοδόμο (εμείς’Θα σας ενημερώσουμε για το αγαπημένο μας στην επόμενη ενότητα) και ξεκινήστε με το φθηνότερο πρόγραμμα.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο:

 • Προσδιορίστε έναν σαφή στόχο – ή αρκετούς στόχους – για τον ιστότοπο φωτογραφίας σας. Ακόμα και αν εσύ’μόλις ξεκινήσετε, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση του τρόπου εμφάνισης του ιστότοπού σας.

2

Επιλέξτε έναν δημιουργό ιστότοπου

Οι δημιουργοί ιστότοπων είναι διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι για να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Επιλέγετε ένα πρότυπο ως βάση του ιστότοπού σας και, στη συνέχεια, μεταφέρετε και αποθέστε στοιχεία στο σημείο όπου θέλετε να καθίσουν. Μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον σελίδες, καθώς και να επεξεργαστείτε αυτές που συνοδεύουν το πρότυπο που έχετε επιλέξει. Εν ολίγοις, εάν εσείς’είστε άνετοι χρησιμοποιώντας το PowerPoint, εσείς’Θα είστε άνετοι χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, πληρώνετε μια all-in τιμή συνδρομής, συνήθως μεταξύ 5 και 25 $ / μήνα. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν στην πραγματικότητα σχέδια που είναι εντελώς δωρεάν, αλλά εμείς’Θα καλύψω γιατί εμφανίστηκαν’πάντα η καλύτερη ιδέα λίγο αργότερα.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να υποθέσουν ότι οι δημιουργοί ιστότοπων θα είναι πολύ περιοριστικοί για τον ιστότοπό τους. Ενώ είναι’είναι αλήθεια ότι αυτοί’δεν είναι η καλύτερη διαδρομή για κάθε τύπο ιστότοπου, για ιστότοπους φωτογραφίας, είναι πραγματικά ιδανικές. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με έναν δημιουργό ιστότοπων:

 • Μεταφόρτωση νέο περιεχόμενο γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε
 • Συνδέστε ένα υπάρχον όνομα τομέα ή επιλέξτε ένα νέο
 • Ενσωματώστε το δικό σας μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
 • Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας
 • Δημιουργώ ένα περιοχή σύνδεσης για πελάτες
 • Ενεργοποιήστε τον τρόπο εμφάνισης των εικόνων σας με ευκολία
 • Πουλήστε ψηφιακά και φυσικά προϊόντα

Η επιλογή του σωστού δημιουργού ιστότοπων είναι σημαντική – χρειάζεστε μια πλατφόρμα που κέρδισε’κοστίζει τη γη και μπορεί να κλιμακωθεί με τις φιλοδοξίες σας. Όλα συνδέονται με τη ρύθμιση στόχου που καλύψαμε στην τελευταία ενότητα.

Εμείς’διεξήγαγε εκτενή έρευνα για τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων στην αγορά, δοκιμάζοντας κάθε πλατφόρμα’ευκολία χρήσης, ευελιξία σχεδιασμού, σχέση ποιότητας / τιμής, χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Παρέχουμε επίσης στους καθημερινούς ανθρώπους να δοκιμάζουν κάθε οικοδόμο και να μας δίνουν τα σχόλιά τους.

Από τους 50+ κατασκευαστές ιστότοπων εμείς’δοκιμάστηκαν, αυτοί είναι οι τρεις πρώτοι’έχουν αναγνωριστεί ως τα καλύτερα για την κατασκευή ιστοσελίδων φωτογραφίας:

 • Squarespace
 • Wix
 • SmugMug

Αφήνω’ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε μία:

1. Squarespace

Ο καλύτερος δημιουργός ιστότοπων φωτογραφίας παντού

Το’Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Squarespace, ένας πραγματικός ηγέτης σχεδιασμού, είναι ο καλύτερος δημιουργός ιστότοπων για επαγγελματικούς ιστότοπους φωτογραφίας. Προσφέρει μερικά από τα πιο κομψά πρότυπα γύρω, με μια επιμελημένη επιλογή επιλογών ειδικά για τη φωτογραφία.

Λεωφόρος προτύπου SquarespaceΣε αυτό το παράδειγμα. επεξεργαζόμαστε το πρότυπο “Avenue”

Καθώς οι κατασκευαστές ιστότοπων πηγαίνουν, το Squarespace είναι ένας πολύ καλός πελάτης. Το μόνο παράπονό μας είναι ότι η διεπαφή επεξεργασίας είναι σύμφωνη με τη μινιμαλιστική εμφάνιση του εμπορικού σήματος – με άλλα λόγια’Δεν είναι πάντα προφανές πώς να κάνεις πράγματα.

Χρειάζεται λίγο να συνηθίσεις, αλλά μόλις το κάνεις, εσύ’Θα βρείτε το Squarespace μια κομψή πλατφόρμα με ισχυρά χαρακτηριστικά για να δείτε την εργασία σας.

Εκεί’Δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα, αλλά υπάρχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος δύο εβδομάδων. Τα premium σχέδια ξεκινούν από μόλις 12 $ / μήνα και σας επιτρέπουν επίσης να συνδέσετε τον δικό σας τομέα.

2. Wix

Ευκολότερο στη χρήση του δημιουργού ιστότοπων φωτογραφίας

Εάν η ευκολία χρήσης είναι η κύρια προτεραιότητά σας, τότε το Wix προσφέρει πραγματικά. Στην πραγματικότητα, ήταν το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που οι χρήστες μας πιθανότατα θα συνιστούσαν μετά τη δοκιμή του.

Προσθήκη φωτογραφιών στον ιστότοπο WixΟ επεξεργαστής Wix είναι πραγματικά διαισθητικός – εσείς’Θα το παραλάβω σε χρόνο μηδέν, όπως το έκαναν οι χρήστες μας

Wix’Τα πρότυπα ενδέχεται να μην έχουν την ίδια στιγμή ‘wow συντελεστής’ ως Squarespace’s, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρουν περισσότερο περιθώριο προσαρμογής – και εκεί’Είναι επίσης πολύ περισσότερα από αυτά (στην πραγματικότητα πάνω από 500). Αν εσύ’χαίρομαι που περνάς λίγο χρόνο πειραματισμός, μπορείς να φτιάξεις κάτι τέτοιο’είναι πραγματικά μοναδικό και αναμφισβήτητα εντυπωσιακό.

Το Wix προσφέρει ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα ή προγράμματα επί πληρωμή που ξεκινούν από $ 13 / μήνα.

3. SmugMug

Καλύτερο για ασφάλεια φωτογραφιών

Το SmugMug είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για φωτογράφους, που σημαίνει ότι συνοδεύεται από πολλά σχετικά χαρακτηριστικά.

Πρόγραμμα επεξεργασίας SmugMugΌταν πρόκειται για την κατασκευή του ιστότοπου φωτογραφίας σας, το SmugMug κάνει πολύ μεγάλο βάρος για εσάς – αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι’Τόσο κομψό όσο με το Squarespace ή το Wix

Εάν έχετε διαφορετικούς πελάτες που συνδέονται στον ιστότοπό σας για να δουν τις εικόνες τους, τότε η ασφάλεια είναι φυσικά εξαιρετικά σημαντική – κάτι που το SmugMug έχει τα χαρακτηριστικά που μπορεί να φιλοξενήσει. Ορισμένα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης την επιλογή να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο υδατογράφημα στις εικόνες σας, για να τα προστατεύσετε από την αντιγραφή ή τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης χωρίς τη συγκατάθεσή σας (παρόλο που’αυτομάτως με αυτήν την πρακτική – κάτι που εμείς’καλύπτεται στην ενότητα FAQ).

Όπως το Squarespace, δεν υπάρχει δωρεάν πακέτο – αλλά με πακέτα επί πληρωμή που ξεκινούν από μόλις 4,78 $ / μήνα, το SmugMug προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής. Μπορείτε ακόμη και να πουλήσετε φυσικές εικόνες με αυτό το φθηνό σχέδιο – ένα τεράστιο μπόνους. Εκεί’Προσφέρεται επίσης δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο:

 • Ελέγξτε καθεμία από τις παραπάνω πλατφόρμες σε σχέση με τους στόχους του ιστότοπού σας
 • Αποφασίστε ποια πλατφόρμα εσείς’Θέλω να δοκιμάσω και να εγγραφώ – ή καλύτερα, εγγραφείτε σε ένα ζευγάρι και δοκιμάστε τα!

Περαιτέρω πληροφορίες:

Wix Review – Μάθετε γιατί βγήκε κορυφαία στις δοκιμές των χρηστών μας

Κριτική Squarespace – Οι φωτογράφοι το λατρεύουν, αλλά πώς αποδόθηκε στην έρευνά μας?

SmugMug Review – Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του ειδικού διαδικτυακού δημιουργού χαρτοφυλακίου?

3

Διαλέξτε ένα σχέδιο

Όταν εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, εσείς’Θα σας ζητηθεί να δώσετε το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και να επιλέξετε ποιο σχέδιο θα ξεκινήσετε (αν και διαφορετικοί κατασκευαστές ιστότοπων το κάνουν με μια ελαφρώς διαφορετική σειρά). Αυτό είναι επίσης το στάδιο στο οποίο εσείς’Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα όνομα τομέα, δηλαδή τον ιστότοπό σας’μοναδική διεύθυνση – η δική μας, για παράδειγμα, είναι το websitebuilderexpert.com.

Πολλοί κατασκευαστές (περιλαμβάνονται Wix) προσφέρουν δωρεάν πακέτο. Αυτό είναι ιδανικό για να ελέγξετε εάν το πρόγραμμα δημιουργίας είναι κατάλληλο για εσάς, αλλά δεν το κάνουμε’Δεν συνιστούμε να διατηρήσετε αυτό το δωρεάν σχέδιο για πολύ καιρό. εσείς’Θα κολλήσω με τον οικοδόμο’s διαφημίσεις στον ιστότοπό σας, και το όνομά του στο όνομα τομέα σας. Wix’Τα ονόματα τομέα δωρεάν σχεδίου είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, ακολουθώντας τη μορφή username.wixsite.com/siteaddress. Έτσι, το δικό μας θα ήταν hannah57707.wixsite.com/hannahsphotography – όχι το πιο ελκυστικό!

Κορυφή συμβουλή: Εάν γνωρίζετε’επιθυμείτε να πουλάτε προϊόντα μέσω του ιστότοπού σας, να παρακολουθείτε σχέδια που περιλαμβάνουν λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν εσύ’αναποφάσιστοι, ξεκινήστε με ένα φθηνότερο πρόγραμμα και αναβαθμίστε αργότερα.

Ακόμα και αν εσύ’μόλις ξεκινήσω, εκεί’είναι ένα στοιχείο του ‘προσποιήσου το μέχρι να το καταφέρεις’ – εάν ο ιστότοπός σας φαίνεται επαγγελματικός και εσείς’βάζεις ξανά την πρώτη εντύπωση, εσύ’Θα είμαι πολύ πιο έμπειρος.

Το αντίστροφο ισχύει επίσης, φυσικά. Η διαγραφή για τουλάχιστον το φθηνότερο σχέδιο είναι, κατά τη γνώμη μας, η μόνη επιλογή για οποιονδήποτε φωτογράφο.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο:

 • Συγκρίνετε τις δυνατότητες κάθε προγράμματος που προσφέρεται από το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που έχετε επιλέξει
 • Αποφασίστε για το σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Αν εσύ’δεν είμαι σίγουρος, ξεκινήστε με ένα φθηνότερο πρόγραμμα και αναβαθμίστε αργότερα

4

Βρείτε ένα πρότυπο που σας αρέσει

Ως φωτογράφος, θέλετε τη λάμψη της δημιουργικότητάς σας στις φωτογραφίες σας – και ο ιστότοπός σας δεν πρέπει να διαφέρει. Θα πρέπει να είστε σε θέση να το καταφέρετε ‘δικος σου’ – ότι’Γιατί η επιλογή ενός δημιουργού ιστότοπων που προσφέρει πολλή προσαρμογή είναι τόσο σημαντική.

Πρότυπα φωτογραφίας SquarespaceΕδώ’είναι μια επιλογή του Squarespace’πρότυπα φωτογραφίας

Το Wix και το Squarespace προσφέρουν και ένα ευρύ φάσμα όμορφων προτύπων για να διαλέξετε, τα οποία όλα κατηγοριοποιούνται σε διαφορετικές βιομηχανίες. Απλώς κάντε κλικ στο ‘Φωτογραφία / Χαρτοφυλάκιο’ κατηγορία και, στη συνέχεια, επιλέξτε το καλύτερο πρότυπο που ταιριάζει στις φωτογραφικές σας φιλοδοξίες.

Πρότυπα φωτογραφίας WixΤο Wix διαθέτει αυτήν τη στιγμή 40 πρότυπα που κατηγοριοποιούνται ως ‘ιστοσελίδες φωτογραφίας’

Καθώς το SmugMug επικεντρώνεται σε ιστότοπους φωτογραφίας, οποιοδήποτε από τα 26 πρότυπα θα λειτουργήσει καλά για τον ιστότοπό σας.

Πρότυπα φωτογραφίας καπνούΕδώ’είναι ένα στιγμιότυπο του τρόπου εμφάνισης του ιστότοπου SmugMug Καλό να ξέρω: Το Squarespace και το SmugMug σάς επιτρέπουν να αλλάξετε το πρότυπό σας μετά τη δημοσίευση, αλλά εσείς’δεν μπορώ να το κάνω με το Wix. Εάν επιλέξετε Wix, βεβαιωθείτε ότι έχετε’χαίρομαι με την επιλογή του προτύπου προτού ξεκινήσετε τη μετάδοση.

Μόλις εσύ’έχετε επιλέξει ένα πρότυπο μέσω του εργαλείου δημιουργίας, μπορείτε να εξατομικεύσετε το κείμενο, τις εικόνες φόντου, τα μενού και τις γραμμές πλοήγησης. Η προσαρμογή λειτουργεί λίγο διαφορετικά ανάλογα με το πρόγραμμα δημιουργίας που επιλέγετε:

Squarespace – δεν το κάνεις’Έχω τόση ελευθερία όσον αφορά την αλλαγή του προτύπου που έχετε επιλέξει’την εμφάνιση, εκτός αν εσείς’χαίρομαι που πηγαίνω στον κώδικα. Αυτό δεν είναι κακό, καθώς σας εξασφαλίζει να ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού.

Wix – εσείς’έχουμε πλήρη ελευθερία να μεταφέρετε και να ρίξετε το περιεχόμενό σας οπουδήποτε. Πράγματι, μπορείτε γρήγορα να καταλήξετε σε κάτι που δεν μοιάζει με το αρχικό σας πρότυπο (για αυτό μπορείτε’t εναλλαγή προτύπων μετά τη δημοσίευση).

SmugMug – με το SmugMug, όλα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ‘μπλοκ περιεχομένου’. Το’Δεν είναι τόσο εύκολη όσο το Wix, αλλά’λιγότερο άκαμπτο από το Squarespace.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο:

 • Επίδειξη πολλών διαφορετικών προτύπων φωτογραφίας / χαρτοφυλακίου
 • Δοκιμάστε μερικά πρότυπα που προσφέρονται από το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για να δείτε ποια θα ταιριάζουν καλύτερα στο περιεχόμενό σας
 • Πειραματιστείτε με την προσαρμογή μερικών προτύπων, προτού αποφασίσετε την τελική σας επιλογή. Θυμηθείτε, εάν χρησιμοποιείτε το Wix, κερδίσατε’να μπορέσω να αλλάξω πρότυπο μετά τη δημοσίευση

5

Προσθέστε τις φωτογραφίες και το περιεχόμενό σας

Τώρα εσύ’διάλεξα ένα πρότυπο, αυτό’ώρα για τα σημαντικά πράγματα – προσθέτοντας τις φωτογραφίες και το περιεχόμενό σας! Πρέπει να σχεδιάσετε ό, τι θέλετε και πού θέλετε. Εμείς’Θα εξηγήσω πώς να προσθέσετε περιεχόμενο σε κάθε ενότητα του ιστότοπού σας παρακάτω.

Αρχική σελίδα

Το σπίτι είναι όπου είναι η τέχνη. Εκτός από το πραγματικό σας χαρτοφυλάκιο, η αρχική σελίδα είναι η πιο σημαντική σελίδα στον ιστότοπό σας. Πρέπει να αποτυπώσετε τη φαντασία των επισκεπτών με μία μόνο σελίδα, οπότε κάντε τον να μετράει!

Εδώ είναι μερικές σκέψεις:

 1. Πλέγμα ή εικόνα ήρωα – θέλετε να εμφανίσετε πολλές εικόνες σε ένα πλέγμα ή να κάνετε μια δήλωση με μία μόνο?
 2. Χρώμα και γραμματοσειρά – ποια χρώματα και στυλ θα λειτουργούν καλά με τις εικόνες σας?
 3. Πλοήγηση – αυτός είναι ουσιαστικά ο ιστότοπός σας’μενού και πώς οι χρήστες θα βρουν τις διάφορες ενότητες του ιστότοπού σας. Σκεφτείτε πού θέλετε να βρίσκεται αυτή η σελίδα. Στην πάνω και κάτω αριστερή πλευρά υπάρχουν και οι δύο τυπικές επιλογές, οπότε κάτι διαφορετικό θα κάνει μια δήλωση
 4. Ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων – θέλετε να προσθέσετε κουμπιά, μια ροή Instagram ή και τα δύο?

Κορυφή συμβουλή: Αν εσύ’Είναι απίθανο να ενημερώνετε πολύ συχνά το βασικό περιεχόμενο του ιστότοπού σας, η προσθήκη μιας συλλογής Instagram μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να εμφανίσετε κάποιο νέο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, χωρίς επιπλέον εργασία. Καθώς ανεβάζετε μια εικόνα στο λογαριασμό σας στο Instagram, θα μεταφερθεί αυτόματα και στην αρχική σας σελίδα, διατηρώντας την εμφάνιση φρέσκια και ενημερωμένη.

Παρουσιάστε τις εικόνες σας

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι μια επιμελημένη επιλογή του έργου σας’είμαι πολύ περήφανος – συχνά, αυτό θα είναι το πιο πρόσφατο υλικό σας. Υφηγητής’να παραδοθεί στον πειρασμό να ανεβάσετε ό, τι εσείς’έχετε δουλέψει ποτέ – θα κάνει τον ιστότοπό σας ακατάστατο και δύσκολο να πλοηγηθείτε.

Όταν πρόκειται για την παρουσίαση των εικόνων σας, εσείς’έχω μερικές διαφορετικές επιλογές:

 1. Χρησιμοποιήστε μια συλλογή

Η εμφάνιση εικόνων σε μορφή γκαλερί είναι μια αρκετά τυπική προσέγγιση. Με μια εφαρμογή όπως το Wix Pro Gallery, μπορείτε να τακτοποιήσετε τις εικόνες σας ως πλέγμα ή προβολή διαφανειών και οι επισκέπτες μπορούν ‘σαν’ φωτογραφίες απευθείας στον ιστότοπό σας.

 1. Διαιρέστε τις εικόνες ανά θέμα, έργο ή ημερομηνία

Μια ελαφρώς πιο περιορισμένη μέθοδος παρουσίασης είναι να χωρίσετε τις εικόνες σας ανά έργο ή θέμα (π.χ. ‘Πορτρέτα’ ή ‘Κίνηση’), και δώστε σε κάθε σύνολο τη δική του σελίδα. Αυτή η σελίδα συνδέεται στη συνέχεια από τον ιστότοπό σας’πλοήγηση στην αρχική σελίδα.

Σχετικά με τη σελίδα

Οι υποψήφιοι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν το μάτι πίσω από το φακό. ο ‘Σχετικά με μένα’ Η ενότητα σας επιτρέπει να προσθέσετε μια βουτιά προσωπικότητας και να μιλήσετε για την έμπνευση και την εμπειρία σας. Πρέπει να μιλάς στο πρώτο άτομο και εμείς’δ συνιστούμε να προσθέσετε μια φωτογραφία του εαυτού σας για να προσφέρετε στο χαρτοφυλάκιό σας μια πιο ευχάριστη αίσθηση.

Σελίδα επικοινωνίας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα ειδικό ‘Επικοινωνία’ σελίδα (περιλαμβάνεται στην πλοήγηση στην αρχική σας σελίδα) ώστε οι δυνητικοί πελάτες να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Μπορείτε είτε να προσθέσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε αυτήν τη σελίδα είτε να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας για να επιτρέψετε στα άτομα να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους σε ένα μέρος, όλο το εικοσιτετράωρο.

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Εάν θέλετε να κερδίσετε μερικά λεπτά από τα στιγμιότυπα σας, τότε χρειάζεστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Στα Wix, Squarespace και SmugMug, αυτό μπορεί να γίνει αναβαθμίζοντας σε ένα πρόγραμμα τιμών που ξεκλειδώνει τη λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ιστολόγιο

Αυτό είναι σίγουρα προαιρετικό, αλλά κάτι που αξίζει να εξεταστεί. Ένα ιστολόγιο μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό συμπλήρωμα σε έναν ιστότοπο φωτογραφίας – είτε το χρησιμοποιείτε ως τρόπο για να μοιραστείτε τις συμβουλές και τις ιδέες σας για τη φωτογραφία ή να το χρησιμοποιήσετε για να διηγηθείτε την ιστορία πίσω από τα πιο πρόσφατα έργα σας.

Αλλά το γράψιμο δεν είναι’όλοι’ένα φλιτζάνι τσάι, και αυτό’εντάξει – αν είναι’Δεν είναι κάτι που νιώθεις άνετα να κάνεις, ή σε ξέρεις’Θα παλέψω για να το διατηρήσω ενημερωμένο, τότε’είναι καλύτερα.

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο:

 • Αποφασίστε για μια μορφή για την αρχική σας σελίδα
 • Τοποθετήστε ένα χρώμα και γραμματοσειρά που ταιριάζει με το περιεχόμενο και την προσωπική σας επωνυμία
 • Δημιουργήστε μια σελίδα Σχετικά με εμάς και μια σελίδα επαφών
 • Προσθέστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στον ιστότοπό σας (εάν σκοπεύετε να πουλήσετε τις εικόνες σας, είτε ως downloadables ή ως εκτυπώσεις)
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο και να ανεβάσετε μερικές αρχικές αναρτήσεις αν αυτό είναι κάτι εσείς’θέλω να δοκιμάσω

6

Εγκαταστήστε εφαρμογές

Οι εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ιστότοπού σας σε τομείς όπως μάρκετινγκ, χρηματοδότηση, κοινωνικά μέσα, ναυτιλία και blogging.

Για τον ιστότοπό σας φωτογραφίας, εμείς’προτείνω να ενσωματώσετε μια εφαρμογή ροής κοινωνικών μέσων όπως το Facebook ή το Twitter. Αυτό θα συνδέσει τον ιστότοπό σας με τα κοινωνικά σας κανάλια, τα οποία μπορούν να εμφανίσουν τις φωτογραφίες σας σε ένα τεράστιο κοινό κοινωνικών μέσων, απευθείας από τον ιστότοπό σας, με λίγα μόνο κλικ.

Ενεργό στο Instagram; Μπορείτε να συνδέσετε τη ροή Instagram με τον ιστότοπό σας, δίνοντας στους επισκέπτες σας μια ματιά στα στιγμιότυπα κοινωνικών μέσων σας.

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω μιας εφαρμογής. Με τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής καμπάνιας μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα με υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες και να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία ανοίγματα της γκαλερί.

Το’αξίζει να σημειωθεί ότι εσείς’Θα πρέπει να πληρώσω για ορισμένες εφαρμογές, αν και ένας δίκαιος αριθμός είναι δωρεάν.

Τόσο το Wix όσο και το SmugMug έχουν αγορές εφαρμογών, από τις οποίες μπορείτε να περιηγηθείτε και να αγοράσετε από ακριβώς όπως θα κάνατε στο smartphone σας’s App store. Μόνο το Wix έχει πάνω από 250 εφαρμογές:

φωτογραφία αγοράς εφαρμογών wix

Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας δωρεάν εφαρμογές Wix για έναν ιστότοπο φωτογραφίας:

 • Φόρμες Wix – για ερωτήσεις επικοινωνίας
 • Wix Art Store – για την πώληση ψηφιακής τέχνης και εκτυπώσεων
 • Ροή Instagram – για να προσθέσετε τη ροή Instagram στην αρχική σας σελίδα
 • Spotify Player – προσθέστε ένα δωρεάν soundtrack σε κάθε έργο

Αγαπάμε επίσης το πρόσθετο SmugMug Adobe Lightroom, το οποίο σας επιτρέπει να αποκόψετε τον μεσάζοντα, πηγαίνοντας απευθείας από την επεξεργασία έως τη δημοσίευση.

Καλό να ξέρω: Το Squarespace λειτουργεί με λίγο διαφορετικό τρόπο. Δεν το κάνει’Διαθέτουμε μια αγορά εφαρμογών για εξωτερικές ενσωματώσεις, προτιμώντας να δημιουργείτε επιπλέον δυνατότητες εσωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγγυηθείτε ότι τα χαρακτηριστικά του Squarespace είναι υψηλής ποιότητας, αλλά μην το κάνετε’Έχω την ίδια ποικιλία όπως θα κάνατε, ας πούμε, Wix. Πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο:

 • Βρείτε και εξερευνήστε το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων’κατάστημα εφαρμογών ή επιλογή χαρακτηριστικών
 • Πειραματιστείτε με την προσθήκη μερικών διαφορετικών λειτουργιών στον ιστότοπό σας και αποφασίστε για την τελική σας επιλογή – μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερες αργότερα

7

Δείτε τη φωτογραφία σας

Εσείς’τώρα δημιουργήσατε τον ιστότοπό σας. Ζήτω! Μα αυτό’μόνο η μισή ιστορία? Τώρα οι άνθρωποι πρέπει να το βρουν.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό σας – και δεν το κάνουμε’απλά σημαίνει να πείτε στους συναδέλφους, τους φίλους και την οικογένειά σας!

Το SEO (Search Engine Optimization) παίζει τεράστιο ρόλο στην προβολή του ιστότοπού σας. Το SEO περιλαμβάνει τροποποίηση ή ‘βελτιστοποίηση’ τον ιστότοπό σας για να βοηθήσετε την Google ‘ανάγνωση’ αυτό, βελτιώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης υψηλών στη σελίδα αποτελεσμάτων.

Ποτέ δεν δουλέψατε με SEO; Μην ανησυχείτε – εμείς’Θα σας δείξω πώς να προσφέρετε στον ιστότοπό σας φωτογραφίας μεγαλύτερη έκθεση στο Google με τις κορυφαίες συμβουλές SEO.

 • Προσθήκη εναλλακτικού κειμένου – Οι μηχανές αναζήτησης μπορούν μόνο ‘ανάγνωση’ οι λεζάντες σας – μπορούν’να δω εικόνες! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε απλές περιγραφές σε κάθε μια από τις φωτογραφίες σας, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά αν μπορείτε.
 • Να είστε έτοιμοι για κινητά – Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά, οπότε αναδιαμορφώνεται ώστε να φαίνεται υπέροχος στην οθόνη smartphone (οι κατασκευαστές ιστότοπων που αναφέραμε διαθέτουν αυτήν τη δυνατότητα ενσωματωμένη). Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν προτεραιότητα στους ιστότοπους που ανταποκρίνονται σε κινητές συσκευές στις σελίδες αποτελεσμάτων τους.
 • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά – Αναζητήστε την κορυφή ‘λέξεις-κλειδιά’ που σχετίζονται με τον τύπο φωτογραφίας σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αναζήτησης όπως το Google Keyword Planner και, στη συνέχεια, εφαρμόστε τις λέξεις φυσικά στο αντίγραφο σας, χωρίς να τις χρησιμοποιήσετε υπερβολικά. Για παράδειγμα, εάν εσείς’Είστε φωτογράφος γάμου στη Βοστώνη, χρησιμοποιήστε το Google Keyword Planner για να ελέγξετε ότι οι άνθρωποι αναζητούν τον όρο ‘φωτογράφος γάμου Βοστώνη’, στη συνέχεια ενσωματώστε αυτήν τη φράση στο αντίγραφο του ιστότοπού σας.
 • Ελαχιστοποιήστε το μέγεθος του αρχείου εικόνας – Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το kraken.io για να συμπιέσετε τις εικόνες σας, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Αυτό θα μειώσει τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας, διατηρώντας ευχαριστημένους τους πελάτες και τις μηχανές αναζήτησης. Δείτε τη γρήγορη συμπίεση πριν και μετά την παρακάτω συμπίεση – η εικόνα στα δεξιά είναι 18,7% ‘μικρότερος’ όσον αφορά το μέγεθος του αρχείου και χρειάστηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Προ συμπίεση εικόναςΠριν από τη συμπίεση: 62,61 KB Εικόνα μετά τη συμπίεσηΜετά τη συμπίεση: 50,90 KB

Εικόνα: @danielacuevas μέσω Unsplash

Οι περισσότεροι κατασκευαστές έρχονται επίσης με έναν τόνο συμβουλών SEO, οπότε μην το κάνετε’Μην ανησυχείτε αν όλα αυτά ακούγονται λίγο συντριπτικά.

Από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές μας, οι Wix και Squarespace ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα δυνατοί σε αυτόν τον τομέα. Το Wix διαθέτει τον πόρο Wix SEO Wiz για να σας προσφέρει συμβουλές για τη στιγμή, καθώς και για μεγαλύτερη ανάγνωση:

ιστότοποι φωτογραφίας πόρων wix seoΕδώ’είναι μια γρήγορη επισκόπηση του είδους των περιοχών που μπορεί να σας βοηθήσει ο Wix SEO Wiz

Όσον αφορά το SEO, το Squarespace δεν το κάνει’έχω το ίδιο ‘ΚΡΑΤΗΜΑ χεριων’ προσέγγιση, αλλά έχει μια πραγματικά εντυπωσιακή σειρά σημαντικών χαρακτηριστικών για να κοιτάξετε τον ιστότοπό σας. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Squarespace:

 • Επεξεργασία τίτλων ιστότοπου και μετα-περιγραφών
 • Δημιουργήστε μια προσαρμοσμένη σελίδα 404
 • Τροποποίηση διευθύνσεων URL που δημιουργούνται αυτόματα

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα ελέγχου Squarespace SEO για το πλήρες σύνολο των προσφερόμενων δυνατοτήτων.

Μάθετε περισσότερα:

Αναθεώρηση Wix SEO

Wix SEO Battle

Αναθεώρηση Squarespace

Πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο:

 • Προσθέστε κείμενο alt στις εικόνες σας
 • Ελαχιστοποιήστε τα μεγέθη των αρχείων εικόνας σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο συμπίεσης εικόνας, όπως το kraken.io
 • Ελέγξτε πώς εμφανίζεται κάθε σελίδα από το κινητό σας τηλέφωνο ή μειώνοντας το μέγεθος του παραθύρου στο πρόγραμμα περιήγησής σας
 • Αναζητήστε λέξεις-κλειδιά εσείς’Θέλετε να στοχεύσετε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως οι λέξεις-κλειδιά Google και να τις ενσωματώσετε με γούστο στους τίτλους αντιγραφής και σελίδας σας

8

Ελέγξτε και δημοσιεύστε τον ιστότοπο φωτογραφίας σας

Πριν δημοσιεύσετε τον ιστότοπό σας, πρέπει να ελέγξετε ότι όλα λειτουργούν. Μην αφήνετε καμία πέτρα – δοκιμάστε το αντίγραφο σας, δοκιμάστε τους συνδέσμους σας και ανακατέψτε τη συλλογή σας εάν αισθάνεστε την ανάγκη να.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ζητήσετε από ορισμένους φίλους και συγγενείς να ελέγξουν τον ιστότοπό σας. Η δεύτερη γνώμη μπορεί πραγματικά να συμβάλει στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη του ιστότοπού σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει κάποια σχόλια πριν από τη δημοσίευσή σας!

Οταν εσύ’είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τον ιστότοπό σας, αυτό’ήρθε η ώρα να πατήσετε αυτό το κουμπί για να μεταδοθείτε ζωντανά στο διαδίκτυο. Αισθάνεται καλά, σωστά?

Ωστόσο, αυτό’Δεν είναι το τέλος της ιστορίας δημιουργίας του ιστότοπού σας. Ακόμα και μετά από εσάς’έχετε δημοσιεύσει, θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά τον ιστότοπό σας με τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σας για να τον διατηρείτε φρέσκο. Επίσης, όσο περισσότερο ανανεώνετε τα εναλλακτικά κείμενα και τις λέξεις-κλειδιά σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί ο ιστότοπός σας από περισσότερους πελάτες και πελάτες στο διαδίκτυο.

Για να το ολοκληρώσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε:

 • Ελέγξαμε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας από μια ποικιλία διαφορετικών μεγεθών οθόνης
 • Ζήτησε από τους φίλους και την οικογένειά σας να διορθώσουν κάθε αντίγραφο και να δοκιμάσουν κάθε σελίδα του ιστότοπού σας για να ξεπεράσουν τυχόν λάθη
 • Πατήστε δημοσίευση!
 • Σχεδιάστηκε σε μερικές μελλοντικές ενημερώσεις για να διατηρήσετε το περιεχόμενό σας φρέσκο

Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο φωτογραφίας: Περίληψη

Εκεί το έχετε – ο οδηγός μας για τη δημιουργία ιστότοπου φωτογραφίας. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν το κάνετε’Να είμαι σχεδιαστής ιστοσελίδων για να επιτύχουμε κάτι όμορφο και λειτουργικό. απλά πρέπει να αποφασίσετε για τον βασικό σκοπό του ιστότοπού σας και να επιλέξετε το καλύτερο εργαλείο για τη δουλειά. Οι δημιουργοί ιστότοπων είναι πιο προηγμένοι τώρα από ποτέ, οπότε εκεί’Δεν είναι καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε να χτίζετε τη δική σας.

Ενθουσιασμένος για να ξεκινήσετε; Στοιχηματίζουμε ότι είστε – εδώ’ρίξτε μια γρήγορη ματιά σε αυτά τα βήματα ξανά:

8 βήματα για τη δημιουργία ιστότοπου φωτογραφίας:

 1. Ορίστε έναν σαφή στόχο για τον ιστότοπό σας.
 2. Επιλέξτε το σωστό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων.
 3. Διαλέξτε ένα σχέδιο.
 4. Βρείτε ένα πρότυπο που σας αρέσει.
 5. Προσθέστε τις φωτογραφίες και το περιεχόμενό σας.
 6. Εγκαταστήστε εφαρμογές.
 7. Δείτε τη φωτογραφία σας.
 8. Ελέγξτε και δημοσιεύστε.

Αν εσύ’έχουμε δημιουργήσει έναν ιστότοπο φωτογραφίας και έχουμε τις δικές σας συμβουλές ή κόλπα, εμείς’μου αρέσει να τα ακούω! Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Και εν τω μεταξύ, χαρούμενη δημιουργία!

Συχνές ερωτήσεις

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me