Πώς να ασφαλίσετε έναν ιστότοπο

Πώς να κάνετε έναν ιστότοπο ασφαλή: 7 συμβουλές μπορείτε’t Δυνατότητα παράβλεψης

πώς να ασφαλίσετε έναν ιστότοποΜια επίθεση χάκερ εμφανίζεται κάθε 39 δευτερόλεπτα στις ΗΠΑ, επηρεάζει έναν στους τρεις Αμερικανούς κάθε χρόνο.


Υφηγητής’t αφήνετε ανοιχτή την μπροστινή πόρτα του ιστότοπού σας! Πρέπει να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας, που σημαίνει την εφαρμογή προστασίας για την αποφυγή χάκερ, σφαλμάτων και άλλων διαδικτυακών κακών. Διαφορετικά, τα δεδομένα σας θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο, ο ιστότοπός σας ενδέχεται να καταρρεύσει ή ακόμη και να χάσετε χρήματα.

Μα εγώ’Δεν βγάζω καν χρήματα από τον ιστότοπό μου. Το’είναι απλώς ένα μικρό ιστολόγιο. Γιατί κάποιος με χαράζει; Γιατί έχει σημασία ακόμη και αν ένας χάκερ μπαίνει ούτως ή άλλως?

Εκτός από την απώλεια χρημάτων, η παραβίαση μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες στην κυκλοφορία, σε αναστολή ή διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού σας, ακόμη και κλοπή ταυτότητας. Τα προσωπικά σας δεδομένα και αυτά των επισκεπτών σας ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Αλλά πώς πρέπει να καταπολεμήσω τους χάκερ; Εγώ’Δεν είμαι τεχνικά εξειδικευμένος!

Αυτή είναι μια άλλη κοινή ανησυχία, αλλά ευτυχώς, εσύ δεν’Χρειάζομαι τρομακτικές τεχνολογικές δεξιότητες για να διασφαλίσετε τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε επιτυχώς τις επιθέσεις – και αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στα επτά κορυφαία:

Πώς να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας

 1. Εγκαταστήστε SSL
 2. Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό
 3. Κάντε τους κωδικούς πρόσβασής σας άθραυστο
 4. Διατηρήστε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο
 5. Υφηγητής’να βοηθήσω τους χάκερ
 6. Αποδοχή μη αυτόματων σχολίων επί τόπου
 7. Εκτελέστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

Πώς παραβιάζονται οι ιστότοποι?

Προτού αναφερθούμε στις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αποτροπής παραβίασης του ιστότοπού σας, πιθανότατα θα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς φαίνεται ένας παραβιασμένος ιστότοπος.

Ενώ εκεί’Δεν υπάρχει κανένας καθορισμένος τρόπος που ένας ιστότοπος θα φροντίζει για παραβίαση, υπάρχουν μοτίβα. Και θα πρέπει να σας πούμε τώρα, εάν ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί, εσείς’Δεν θα έχω καμία αμφιβολία γι ‘αυτό γιατί κάτι θα πάει πολύ λάθος. Ακολουθούν ορισμένοι συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους το hacking παρουσιάζεται:

 • Ransomware. Ο εισβολέας θα απειλήσει να δημοσιεύσει τα δεδομένα σας ή / και να παρακρατήσει την πρόσβαση στον ιστότοπό σας, εκτός εάν καταβληθεί χρηματικό ποσό.
 • Εβραϊκό χάκερ. Εσείς’Θα εντοπίσετε πολλές σελίδες που δημιουργήθηκαν αυτόματα γεμάτες λέξεις-κλειδιά και ασυναρτησίες, με σκοπό να κατατάξουν την κατάταξη στο Google για βασικούς όρους. Όταν κάνετε κλικ, αυτοί’Θα ανακατευθύνω σε έναν άθλιο ιστότοπο.
 • Παραβίαση λέξεων κλειδιών. Όπως παραπάνω, αλλά λίγο πιο εξελιγμένο – με την πρώτη ματιά, θα μοιάζουν με τον ιστότοπό σας’σελίδες, καθώς μόνο το γραπτό περιεχόμενο τροποποιείται.
 • Παραβίαση λέξεων-κλειδιών στα Ιαπωνικά. Δημιουργεί τυχαίες σελίδες στα Ιαπωνικά γεμάτες συνδέσμους θυγατρικών σε καταστήματα που πωλούν ψεύτικα εμπορεύματα.
 • Κακόβουλος κώδικας / ιοί. Εάν εισάγεται κακόβουλος κώδικας ή ιός στον ιστότοπό σας, ο ιστότοπός σας ενδέχεται να μην λειτουργεί ή να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι επηρεάζεται επίσης όλο το υλικό σας.
 • Άρνηση υπηρεσίας (DoS). Οι χάκερ χρησιμοποιούν bots για να υπερφορτώσουν έναν ιστότοπο με αιτήματα και να καταστρέψουν τον διακομιστή’στο.
 • Ηλεκτρονικό ψάρεμα. Οι απατεώνες επικοινωνούν με τους πελάτες σας που προσποιούνται ότι ανήκουν στην επιχείρησή σας και χρησιμοποιούν την επωνυμία σας με την ελπίδα να βρουν προσωπικά στοιχεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΕΙΡΟ

krs lambiase headshotΡωτήσαμε Krys Lambiase, Senior Product Marketing Manager στο Endurance International Group (EIG), η μητρική εταιρεία των γίγαντων φιλοξενίας ιστοσελίδων Bluehost και HostGator, για να μοιραστεί τις γνώσεις του σχετικά με την ασφάλεια του ιστότοπου με εμάς και τους αναγνώστες μας. Εσείς’Θα βρείτε αποσπάσματα και συμβουλές από τον Krys σε αυτόν τον οδηγό – φάμακριά, Ωστόσο, ο Krys αποκαλύπτει τους μεγαλύτερους κινδύνους ασφαλείας για νέους ιστότοπους:

“Ξεπερασμένο λογισμικό. Οι κάτοχοι ιστότοπων πρέπει να παρακολουθούν τις ενημερώσεις στο WordPress και σε άλλα CMS’, πρόσθετα και οτιδήποτε άλλο απαιτεί ενημέρωση. Εκτός από την επιδιόρθωση σφαλμάτων ή δυσλειτουργιών, οι ενημερώσεις λογισμικού περιλαμβάνουν συνήθως βελτιώσεις ασφαλείας ή ενημερώσεις κώδικα. Οι χάκερ θα αναζητούν πάντα τρόπους για να αξιοποιήσουν τις ευπάθειες λογισμικού. Αυτές τις μέρες, πολλές κυβερνοεπιθέσεις είναι αυτοματοποιημένες. Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν ρομπότ για σάρωση ιστότοπων που είναι ευάλωτοι. Έτσι, εάν εσείς’δεν μένετε ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού, θα είναι εύκολο για τους χάκερ να αναγνωρίσουν τον ιστότοπό σας προτού μπορέσετε να κάνετε οτιδήποτε σχετικά με αυτό.”

Τώρα ξέρετε πώς μοιάζει ένας παραβιασμένος ιστότοπος’ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τους επτά τρόπους για να αποτρέψετε τη δική σας:

Εγκαταστήστε SSL

Ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας, τον εαυτό σας και τους χρήστες σας, είναι να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό SSL (Secure Sockets Layer). Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά συναντάτε το SSL όλη την ώρα όταν περιηγείστε στον Ιστό – σε αυτό’είναι ο λόγος για το “μικρό” σε “https”, και το λουκέτο στη γραμμή διευθύνσεων.

εξασφάλιση ιστότοπου https Καλό να ξέρω…

Το SSL σημαίνει Secure Sockets Layer. Εγκαθιστάτε ένα πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας και κρυπτογραφεί δεδομένα (όπως στοιχεία σύνδεσης) που περνούν μεταξύ του ιστότοπού σας και των επισκεπτών σας. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα SSL – οι ιστότοποι ecommecre επεξεργάζονται λεπτομέρειες πληρωμής, για παράδειγμα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια πιο προηγμένη έκδοση.

Το SSL κρυπτογραφεί πληροφορίες που περνούν μεταξύ του ιστότοπού σας και των επισκεπτών σας. Η Google προειδοποιεί τώρα τους επισκέπτες όταν αυτοί’επανεισάγετε έναν ιστότοπο χωρίς SSL και ακόμη “διακρίνει” ενάντια σε αυτούς τους ιστότοπους στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το’Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε ασφάλεια SSL εάν εσείς’αποδέχεστε τις πληρωμές μέσω του ιστότοπού σας, ζητώντας στοιχεία σύνδεσης ή μεταφορά αρχείων. Χωρίς αυτό, τα δεδομένα δεν προστατεύονται και είναι ευάλωτα σε χάκερ.

Η Krys Lambiase υπογραμμίζει τη σημασία του SSL για την ασφάλεια των ιστότοπων – ειδικά των διαδικτυακών καταστημάτων:

“Ένα πιστοποιητικό SSL είναι απαραίτητο εάν εκτελείτε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή συλλέγετε πληροφορίες επισκεπτών, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στον ιστότοπό σας. Εκτός από την ενίσχυση του SEO, τα πιστοποιητικά SSL αποδεικνύουν ότι όλα τα δεδομένα που στέλνουν οι επισκέπτες σας στον ιστότοπό σας χρησιμοποιούν ένα κρυπτογραφημένο κανάλι, ώστε οι χάκερ να μπορούν’το βλέπω ενώ είναι’σε διαμετακόμιση.”

πώς να εξασφαλίσετε έναν ιστότοπο hostgator δωρεάν sslΟ πάροχος φιλοξενίας HostGator περιλαμβάνει δωρεάν ασφάλεια SSL σε όλα τα σχέδιά του. Εδώ, δείχνει τη σημασία του SSL.

Το’Δεν είναι σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε τα τεχνικά πλεονεκτήματα της ασφάλειας SSL, οπότε μην το κάνετε’μην ανησυχείτε αν δεν το κάνετε’Πραγματικά καταλαβαίνω πώς λειτουργεί. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι ο ιστότοπός σας χρειάζεται SSL και πώς να το αποκτήσετε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εγκατάστασης SSL. Οι τρεις βασικοί τρόποι που προτείνουμε είναι:

 1. Επιλέξτε έναν κατασκευαστή ιστότοπων καλής ποιότητας που περιλαμβάνει SSL δωρεάν
 2. Επιλέξτε έναν πάροχο φιλοξενίας (όπως HostGator) που παρέχει δωρεάν SSL με όλα τα πακέτα (εάν εσείς’ανακατασκευάζετε τον ιστότοπό σας με ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, όπως το WordPress.org)
 3. Εγκαταστήστε ένα βασικό Let’s Κρυπτογράφηση SSL δωρεάν

Εάν θέλετε πολύ υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, εσείς’Θα πρέπει να πληρώσω για ένα προηγμένο πιστοποιητικό SSL. Αυτά ποικίλλουν στην τιμή και μπορείτε να τα αγοράσετε από παρόχους φιλοξενίας ή καταχωρητές όπως το GoDaddy. Εκτός εάν εσύ’εκτελώντας ένα μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα, ή χειρίζοντας μεγάλες ποσότητες ευαίσθητων δεδομένων, η δωρεάν έκδοση του SSL πιθανότατα θα είναι αρκετή.

Το ήξερες?

Η εισβολή είναι η νούμερο ένα μέθοδος παραβίασης δεδομένων στο διαδίκτυο, αντιπροσωπεύοντας το 61,9% των χαμένων πληροφοριών. Περισσότεροι από 8 δισεκατομμύρια δίσκοι έχουν χαθεί λόγω εισβολής.

Περαιτέρω πληροφορίες

 • Μάθετε περισσότερα για Γιατί ο ιστότοπός σας χρειάζεται HTTPS στο ειδικό άρθρο μας
 • Ανακαλύψτε το 10 καλύτεροι δωρεάν πάροχοι φιλοξενίας SSL και διατηρήστε τον ιστότοπό σας ασφαλή

Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό

“Λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού” μπορεί να ακούγεται σαν πολλή ορολογία, αλλά τα καλά νέα είναι ότι το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό κάνει πραγματικά τη σκληρή δουλειά για εσάς – έτσι δεν το κάνετε’Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για οποιοδήποτε από τα τεχνικά πράγματα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές αντι-κακόβουλου λογισμικού εκεί έξω. Ορισμένα έχουν δωρεάν προγράμματα – όπως το Bitdefender Antivirus Free – ενώ άλλα πρέπει να πληρώσετε, όπως το SiteLock.

Το SiteLock χρησιμοποιείται από περισσότερους από 12 εκατομμύρια ιστότοπους και προσφέρει διαφορετικά πακέτα που παρέχουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε την ασφάλειά σας στον ιστότοπό σας’ανάγκες, καθώς και τον προϋπολογισμό σας. Ορισμένες από τις υπηρεσίες ασφαλείας που παρέχει περιλαμβάνουν:

 • Σάρωση στο Διαδίκτυο
 • Ανίχνευση και κατάργηση κακόβουλου λογισμικού
 • Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού
 • Επιδιόρθωση ευπάθειας
 • Προστασία DDoS
 • Συμμόρφωση PCI

Εάν δεν το κάνετε’να ξέρω τι σημαίνει αυτό, αυτό’εντάξει – αυτό’για ποιο λογισμικό λογισμικού προστασίας από κακόβουλο λογισμικό υπάρχει!

πώς να ασφαλίσετε ένα λογισμικό anti-malware ιστότοπουΤο SiteLock είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια ιστότοπων και είναι ένα δημοφιλές λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό που συχνά περιλαμβάνεται στα προγράμματα φιλοξενίας.

Ένας δημιουργός ιστότοπου καλής ποιότητας ή ένας πάροχος φιλοξενίας πρέπει να φροντίζει τον ιστότοπό σας’ασφάλεια για εσάς. Οι πάροχοι φιλοξενίας συχνά περιλαμβάνουν λογισμικό κατά του κακόβουλου λογισμικού ως μέρος των σχεδίων τους – ορισμένοι προσφέρουν ακόμη και υπηρεσίες επί πληρωμή όπως το SiteLock δωρεάν!

Άλλοι πάροχοι περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο σύνολο εργαλείων – το InMotion, για παράδειγμα, περιλαμβάνει μια σουίτα ασφαλείας στο φθηνότερο πακέτο της. Αποτελείται από:

 • Δωρεάν SSL
 • Προστασία από hack
 • Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας
 • Προστασία DDoS

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία ασφαλείας για τον ιστότοπό σας και οι δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε όποτε θέλετε’εξετάζω την επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας. Είτε ο πάροχός σας διαθέτει εργαλεία ενσωματωμένα είτε προσφέρει επιπλέον δωρεάν, όπως το SiteLock, το λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό σας προσφέρει ένα ευπρόσδεκτο επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Η καλή ασφάλεια του ιστότοπου ξεκινά με έναν καλό οικοδεσπότη Ιστού, όπως επισημαίνει ο Krys Lambiase:

“Οι οικοδεσπότες Ιστού είναι η ραχοκοκαλιά του ιστότοπού σας. Σας βοηθούν να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και συχνά παρέχετε πρόσθετα εργαλεία για τον ιστότοπό σας, δίνοντάς σας τη δύναμη να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με την εμφάνιση και την αίσθηση που χρειάζεστε. Οι ποιοτικοί πάροχοι φιλοξενίας ιστότοπων διαθέτουν πρωτόκολλα για την προστασία του WordPress και άλλων συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου, που φιλοξενούν όπως αυτόματες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και ενημερώσεις. Το’ο πάροχος φιλοξενίας’δουλειά για τη συντήρηση των διακομιστών τους και την εφαρμογή ουσιαστικής παρακολούθησης της ασφάλειας.”

Το ήξερες?

Μια επίθεση DDoS θα μπορούσε να κοστίσει μια μικρή επιχείρηση έως 120.000 $ – και αν εσείς’εκ νέου στη χρηματοδότηση ή λιανική τότε εσείς’είστε ιδιαίτερα σε κίνδυνο. Κανείς δεν είναι ασφαλής, ωστόσο, με τις επιθέσεις DDoS να αναμένεται να φτάσουν τα 14,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι το 2022!

Κάντε τους κωδικούς πρόσβασής σας

Κωδικοί πρόσβασης. Αυτοί’είμαστε τόσο εξοικειωμένοι που μερικές φορές μπορούμε να ξεχάσουμε πόσο σημαντικό είναι. Το’είναι εύκολο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι συχνά, ο κωδικός πρόσβασής σας είναι το μόνο αυτό’βρίσκεται ανάμεσα σε έναν χάκερ και τα προσωπικά σας στοιχεία.

Όχι μόνο οι κωδικοί πρόσβασης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά και αυτοί’είναι επίσης ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε για να αυξήσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας. Αφιερώστε μόλις 20 λεπτά σήμερα κάνοντας τους κωδικούς πρόσβασής σας πιο δυνατούς και εσείς’Θα βρεθείτε σε έναν πιο ασφαλή ιστότοπο.

Το ήξερες?

Το 40% των ερωτηθέντων μικρών επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι η εταιρεία τους υπέστη επίθεση λόγω εργαζομένων’ οι κωδικοί πρόσβασης παραβιάζονται. Το μέσο κόστος κάθε επίθεσης ήταν λίγο πάνω από $ 380 χιλιάδες!

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο’Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανέλυσε τους πιο κοινούς κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται από λογαριασμούς που είχαν παραβιαστεί σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, συνέθεσαν μια λίστα με τους 10 πρώτους κωδικούς πρόσβασης που έχουν παραβιαστεί – αν εσύ’χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα ακόλουθα, αυτό’ήρθε η ώρα να το αλλάξετε (όπως, τώρα)!

 1. 123456
 2. 123456789
 3. qwerty
 4. Κωδικός πρόσβασης
 5. 111111
 6. 12345678
 7. abc123
 8. 1234567
 9. κωδικός πρόσβασης1
 10. 12345

Αντί να χρησιμοποιείτε εύκολες να μαντέψετε φράσεις, ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε αντί:

 • Συνδυάστε τρεις τυχαίες, άσχετες, αλλά αξέχαστες φράσεις
 • Χρησιμοποιήστε μια τυχαία ακολουθία χαρακτήρων
 • Υφηγητής’επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης – χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να τους παρακολουθείτε όλους
 • Κάντε τον κωδικό πρόσβασής σας μακρύς
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε προσωπικά στοιχεία στον κωδικό πρόσβασής σας – αυτό’Το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσουν οι χάκερ!

Εκεί’είναι μια φαινομενικά ατελείωτη λίστα συμβουλών για κωδικούς πρόσβασης εκεί έξω, και θα πρέπει να συνδυάσετε μερικές από αυτές τις τακτικές για να δημιουργήσετε uncrackable κωδικούς πρόσβασης. Μόλις εσύ’έχουμε τους λαμπερούς νέους αλεξίσφαιρους κωδικούς πρόσβασης, να είστε προσεκτικοί μαζί τους – μην τα μοιραστείτε, ακόμη και με φίλους, και τα αλλάζετε τακτικά (περίπου μία φορά κάθε τρίμηνο).

Διατηρήστε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο

Εμείς’δεν μιλάμε για δημοσίευση του τελευταίου κουτσομπολιού ή για διατήρηση των επισκεπτών σας με το νεότερο προϊόν σας. Πρόκειται για τη σημασία της διατήρησης του ιστότοπού σας’ενημερωμένο λογισμικό.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, δεν το κάνετε’Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ, γιατί Οι περισσότεροι κατασκευαστές θα χειριστούν ενημερώσεις λογισμικού και θέματα ασφαλείας για εσάς. Ωστόσο, εάν εσείς’επαναχρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα όπως το WordPress, πρέπει να είστε εντελώς κορυφαίοι και να εκτελείτε ενημερώσεις όταν είναι απαραίτητο.

Πρέπει να εκτελέσετε ενημερώσεις για το λογισμικό πυρήνα του WordPress, καθώς και τυχόν πρόσθετα που έχετε’έχετε εγκαταστήσει. Εάν δεν το κάνετε’t, τότε μπορεί όλα να είναι ξεπερασμένα και ευάλωτα σε σφάλματα, δυσλειτουργίες και – το χειρότερο απ ‘όλα – χάκερ που χρησιμοποιούν κακόβουλο κώδικα.

Το ήξερες?

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο θα κοστίσει στον κόσμο άνω των 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το 2021 – αυτό’αύξηση 100% από το 2015!

Τα καλά νέα είναι ότι θα πρέπει να μπορείτε να ρυθμίσετε αυτές τις ενημερώσεις να πραγματοποιούνται αυτόματα στον πίνακα ελέγχου σας – αλλά αυτό’Αξίζει να παρακολουθείτε και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Το να αφήσετε τον ιστότοπό σας να είναι ξεπερασμένο μπορεί να είναι ένα θανατηφόρο πλήγμα όσον αφορά την ασφάλεια, έτσι δεν ισχύει’Δεν είναι κακό να είμαι σε εγρήγορση σχετικά με την ενημέρωση.

Καλό να ξέρω… Οταν εσύ’επιλέγοντας πρόσθετα για τον ιστότοπό σας στο WordPress, προσέξτε την ποιότητα. Οι προσθήκες μπορούν να δημιουργηθούν από οποιονδήποτε και οι κακής ποιότητας μπορούν να περιέχουν σφάλματα ή κακόβουλο κώδικα. Διαβάστε κριτικές, αναζητήστε αξιόπιστους προγραμματιστές και ελέγξτε προσεκτικά την προσθήκη πριν κάνετε κλικ στην Εγκατάσταση.

Μάθετε περισσότερα

 • Αν εσύ’χρησιμοποιώντας το WordPress, αυτό’Είναι απαραίτητο να διατηρείτε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο και ασφαλές. Ανακαλύψτε το Οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας WordPress για να δώσετε στον ιστότοπό σας την καλύτερη αρχή στη ζωή.
 • Διαβάστε τα λεπτομερή μας Αναθεώρηση Bluehost για να μάθετε γιατί το ίδιο το WordPress το προτείνει στον ιστότοπό σας WordPress – και γιατί το κάνουμε επίσης!

Υφηγητής’t Βοηθήστε τους χάκερ

Γνωρίζουμε, αυτό ακούγεται σαν σύνολο “Νταχ” στιγμή. Λοιπόν, προφανώς εγώ’Δεν πρόκειται να παραδώσω τα στοιχεία μου και να αφήσω τον ιστότοπό μου να χακαριστεί – αυτό’είναι ο λόγος που εγώ’διαβάζω αυτό το άρθρο! Το πρόβλημα είναι ότι, οι άνθρωποι – χωρίς κανένα δικό τους λάθος – πέφτουν θύματα απατεώνων και παραδίδουν εν αγνοία σημαντικές πληροφορίες για τον εαυτό τους.

Γνωρίζατε ότι το 92,4% του κακόβουλου λογισμικού παραδίδεται μέσω email? Αυτό το κάνει νούμερο ένα μέθοδος επίθεσης, και σημαίνει ότι πρέπει πάντα να προσέχετε για κάτι ασυνήθιστο στα εισερχόμενά σας.

Εκεί’Είναι πάντα περισσότερη τεχνολογία που μπορείτε να εφαρμόσετε για την προστασία του ιστότοπού σας, αλλά πρέπει να το κάνετε’Μην ξεχνάτε ότι το 95% των παραβιάσεων της κυβερνοασφάλειας οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη. Προστατέψτε τον ιστότοπό σας με την επιφύλαξη, και ύποπτοι για κείμενα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικές κλήσεις που ζητούν προσωπικά στοιχεία.

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά οι απάτες γίνονται όλο και πιο περίπλοκες. Εδώ είναι πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας δεν λειτουργεί’ανοίξτε την πόρτα σε ανεπιθύμητους επισκέπτες:

 1. Προσοχή στις δημόσιες ή ανοιχτές συνδέσεις στο Διαδίκτυο αν εσύ’δουλεύω σε κοινόχρηστο χώρο όπως ένα καφέ – κέρδισαν’να είσαι ασφαλής!
 2. Ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε μηνύματα που φαίνονται ύποπτα – διαγράψτε αμέσως το email! Αυτό εξακολουθεί να είναι σημαντικό εάν εσείς’Χρησιμοποιείτε ξανά επαγγελματικό email συνδεδεμένο στον ιστότοπό σας και όχι προσωπικό.
 3. Προσέξτε ποιος παραχωρείτε πρόσβαση στον ιστότοπό σας – ελέγξτε τους διαχειριστές είναι άτομα που μπορείτε να εμπιστευτείτε και βεβαιωθείτε ότι αυτοί’σχετικά με την ασφάλεια.
 4. Αλλάξτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, κωδικούς πρόσβασης και ονόματα χρήστη του ιστότοπού σας μόλις εσείς’ρυθμίστε τον λογαριασμό σας – αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ιστότοπους WordPress.
 5. Μόνο επαληθευμένοι επαγγελματίες εμπιστοσύνης για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, οι απατεώνες μερικές φορές θέλουν να ελέγχουν την οθόνη σας με την πρόφαση ότι επιλύουν ένα τεχνικό πρόβλημα.

Παίρνετε την ιδέα. Γνωρίζουμε ότι αυτό φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” γίνονται όλο και πιο ρεαλιστικά – γι ‘αυτό μείνετε σε εγρήγορση!

Αποδοχή μη αυτόματων σχολίων επί τόπου

Υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να χτυπάτε δημοσιεύσεις στον ιστότοπό σας και μετά να βλέπετε τα σχόλια να αρχίζουν να εμφανίζονται; Το’απόδειξη ότι οι άνθρωποι έχουν επισκεφτεί πραγματικά τον ιστότοπό σας – και το έχουν απολαύσει.

Τα σχόλια είναι ο τέλειος τρόπος για τη μέτρηση της αφοσίωσης, την παροχή κοινωνικών αποδείξεων σε άλλους επισκέπτες, τη σύνδεση με άλλα άτομα στη θέση σας και ακόμη και με εποικοδομητικά σχόλια. Μας αρέσει να λαμβάνουμε σχόλια, και πρέπει επίσης!

Ωστόσο, υπάρχουν πάντα αυτά τα σχόλια που προκύπτουν’είναι πολύ διασκεδαστικό. Bots, ψεύτικοι λογαριασμοί και troll είναι έτοιμα και περιμένουν με ένα ανόητο σχόλιο ή ανεπιθύμητο σύνδεσμο. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό’ενοχλητικό – στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια για εσάς και τους χρήστες σας.

Εάν οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν σχόλια απευθείας στον ιστότοπό σας, εκεί’Υπάρχει πιθανότητα κακόβουλοι σύνδεσμοι να γλιστρήσουν στην ενότητα σχολίων. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον ιστότοπό σας’επισκέπτες, ποιος μπορεί να κάνει κλικ στον σύνδεσμο και να διακινδυνεύσει να εκθέσει προσωπικά δεδομένα ή να εγκαταστήσει κατά λάθος κακόβουλο λογισμικό.

Το ήξερες?

Ένα στα δέκα Οι διευθύνσεις URL είναι κακόβουλες – και αυτός ο αριθμός’s πάνω.

Για να το καταπολεμήσετε, μπορείτε αλλάξτε τον ιστότοπό σας’ρυθμίσεις έτσι ώστε να χρειαστεί μη αυτόματη έγκριση σχολίων πριν εμφανιστούν στον ιστότοπό σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να διαγράψετε τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα. Άλλοι τρόποι για τη μείωση αυτών των κακόβουλων συνδέσμων περιλαμβάνουν:

 • Χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό anti-spam ή μια προσθήκη (όπως το Akismet για χρήστες WordPress)
 • Ζητήστε από τους επισκέπτες να εγγραφούν πριν αρχίσουν να σχολιάζουν
 • Απενεργοποιήστε τα σχόλια σε αναρτήσεις μετά από ένα ή δύο μήνες

Αυτές οι τακτικές θα πρέπει να διατηρούν την ενότητα σχολίων σας ένα ασφαλές, διασκεδαστικό και χαρούμενο μέρος τόσο για εσάς όσο και για τους επισκέπτες σας και να διατηρείτε τους χάκερ και τους κακόβουλους συνδέσμους τους στο εξωτερικό.

Εκτελέστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

Ακολουθώντας κάθε ένα από τα βήματα εμείς’έχουν περιγραφεί μέχρι στιγμής θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε τους χάκερ στα ίχνη τους. Αλλά μη’να πάρετε τον ιστότοπό σας’Η ασφάλεια είναι δεδομένη – όπως ακριβώς το να έχετε ένα δίχτυ ασφαλείας κάτω από εσάς είναι καλή ιδέα όταν περπατάτε σε ένα σχοινί, το να χρησιμοποιείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας έχει νόημα.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας διασφαλίζει ότι εάν συμβούν τα χειρότερα, εσείς’εξακολουθείτε να έχετε μια πρόσφατη έκδοση του ιστότοπού σας αποθηκευμένη ασφαλή και υγιή, και έτοιμη για επανεκκίνηση.

Ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι ουσιαστικά ένα αντίγραφο των δεδομένων του ιστότοπού σας – όπως αρχεία, περιεχόμενο, πολυμέσα και βάσεις δεδομένων. Εάν έχετε έναν μεγάλο ή περίπλοκο ιστότοπο, εσείς’Θα χρειαστώ μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύσετε όλα τα δεδομένα σας.

Ο Krys Lambiase εξηγεί γιατί τα αντίγραφα ασφαλείας είναι μια καλή ιδέα:

“Εάν ο ιστότοπος της επιχείρησής σας έχει παραβιαστεί, χρειάζεστε έναν τρόπο να ξεκινήσετε και να τρέχετε ξανά γρήγορα, ώστε να μην το κάνετε’μην χάσετε πελάτες. Λάβετε μια αυτόματη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου όπως το CodeGuard και μπορείτε να επαναφέρετε γρήγορα την πιο πρόσφατη μη κατεστραμμένη έκδοση του ιστότοπού σας εάν κάτι πάει στραβά. Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε υπηρεσία επιλέγετε εκτελεί καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, ώστε να μην το κάνετε’Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια ενημερωμένη έκδοση ιστότοπου σε περίπτωση σφάλματος.”

Λοιπόν, πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας για να διατηρήσετε τα πράγματα ομαλά; Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας, όπως:

 • Χρησιμοποιήστε μια εφεδρική υπηρεσία όπως CodeGuard ή Sucuri, το οποίο κάνει τη δουλειά για εσάς σε τιμή.
 • Χρησιμοποιήστε έναν οικοδεσπότη Ιστού που περιλαμβάνει αντίγραφα ασφαλείας στα σχέδιά του, όπως το A2 Hosting. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή είναι διαθέσιμο ως πρόσθετα. Ωστόσο, αυτά μπορεί να έχουν περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, επομένως συνήθως συνιστούμε να μην βασίζεστε σε αυτά για όλες τις ανάγκες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
 • Χρησιμοποιήστε μια προσθήκη WordPress όπως το UpdraftPlus ή το VaultPress. Οι χρήστες του WordPress μπορούν απλά να εγκαταστήσουν την επιλεγμένη προσθήκη τους και να διαχειριστούν τις δικές τους προτιμήσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Η χρήση μιας εφεδρικής υπηρεσίας είναι συνήθως ο ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος να πάτε. Ωστόσο, όποια και αν είναι η μέθοδος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει πάντα να αναζητάτε:

 1. Αντίγραφα ασφαλείας εκτός ιστότοπου – Αυτό διατηρεί τα δεδομένα σας μακριά από τους χάκερ σε μια ασφαλή τοποθεσία εκτός ιστότοπου και όχι σε έναν κανονικό διακομιστή. Αυτό προστατεύει επίσης τα αντίγραφα ασφαλείας σας από αστοχία υλικού.
 2. Αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας – Θυμάστε όταν είπαμε ότι το 95% των παραβιάσεων ασφαλείας οφείλονταν σε ανθρώπινο λάθος; Υφηγητής’Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να πληρώσετε το τίμημα – αυτοματοποιώντας αυτήν τη διαδικασία μπορείτε απλά να καθίσετε και να χαλαρώσετε.
 3. Περιττή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – αυτό σημαίνει τον ιστότοπό σας’Τα δεδομένα αποθηκεύονται όχι μόνο σε μία, αλλά σε πολλές τοποθεσίες διακομιστή. Σκεφτείτε το σαν να έχετε αντίγραφα ασφαλείας ή αντίγραφα ασφαλείας σας!
 4. Τακτικά αντίγραφα ασφαλείας – αυτό’δεν είναι καλό αν εσύ’εκτελεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο μία φορά το χρόνο. Εάν χτυπήσει μια επίθεση hack, εσείς’Θα μείνω με μια παλιά έκδοση του ιστότοπού σας. Θα πρέπει να στοχεύσετε τουλάχιστον σε εβδομαδιαία δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Όσο πιο συχνά ενημερώνετε τον ιστότοπό σας, τόσο πιο συχνά θα είναι τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Σας προτείνουμε να κάνετε λάθος από την πλευρά της προσοχής – αν επιτεθείτε σε εσάς’Ποτέ δεν θα λυπάμαι που δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας πάρα πολύ!

Γιατί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι σημαντική – 3 μελέτες περιπτώσεων

# 1. Zynga: 172,9 εκατομμύρια δίσκοι παραβιάστηκαν

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, η Zynga – ο υπεύθυνος παραγωγός παιχνιδιών για κινητά “Farmville” – χάθηκε.

Ο χάκερ είχε πρόσβαση στα στοιχεία σύνδεσης για παίκτες των δημοφιλών παιχνιδιών “Λέξεις με φίλους” και “Σχεδιάστε κάτι”, συμπεριλαμβανομένου:

 • Όνομα χρήστη
 • Κωδικοί πρόσβασης
 • Σύνδεση και αναγνωριστικά Facebook
 • Τηλεφωνικοί αριθμοί
 • Αναγνωριστικά λογαριασμού Zynga

Αυτό το hack είχε αρχικά θεωρηθεί ότι επηρέασε 218 εκατομμύρια ανθρώπους, λόγω ισχυρισμών από τους πραγματικούς επιτιθέμενους. Αλλά το τελικό ποσοστό εκτιμήθηκε περίπου 173 εκατομμύρια από τον ιστότοπο παρακολούθησης παραβιάσεων Έχω βρεθεί.

Σε απάντηση στην επίθεση, η Zynga συμβούλεψε τους χρήστες της να μην χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς – αυτό ενισχύει τη σημασία της ύπαρξης μοναδικούς, ασφαλείς και ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς.

# 2. 7-Eleven, Ιαπωνία: 500.000 $ πελάτες’ χαμένα χρήματα

Αν νομίζετε ότι η αναμονή μιας ημέρας για να διευθετήσετε την ασφάλειά σας κέρδισε’να κάνω τη διαφορά, ξανασκεφτείτε.

Η 7-Eleven Japan παρουσίασε μια νέα εφαρμογή πληρωμής για τους πελάτες της, αλλά άφησε ένα σημαντικό ελάττωμα με τη μορφή μιας εύκολης επαναφοράς κωδικού πρόσβασης που θα μπορούσε να ζητηθεί από οποιονδήποτε.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και έκλεισε δύο ημέρες αργότερα στις 3 Ιουλίου λόγω παραπόνων πελατών – χρειάστηκε τόσο πολύ οι χάκερ για να σπάσουν περίπου 900 λογαριασμούς και να κλέψουν ¥55 εκατομμύρια (510.000 $).

Οι επιθέσεις χάκερ είναι συχνές και αν βρουν αδυναμία, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι κέρδισαν’για να το εκμεταλλευτώ. Υφηγητής’περιμένετε να επιλύσετε την ασφάλειά σας – οι χρήστες σας’ Τα δεδομένα διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο με το δικό σας εάν ο ιστότοπός σας δέχεται επίθεση!

# 3. Marriott: 500 εκατομμύρια επισκέπτες’ εκτεθειμένα δεδομένα

Η ξενοδοχειακή εταιρεία Marriott International διακυβεύτηκε από ένα hack που ξεκίνησε ήδη από το 2014 – και πέρασε απαρατήρητο μέχρι το 2018. Ήταν ακόμα πρωτοσέλιδα πέρυσι, καθώς η Marriott συνέχισε να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι περίπου 500 εκατομμύρια πελάτες επηρεάστηκαν από το hack, το οποίο διέρρευσε:

 • Ονόματα
 • Διευθύνσεις
 • Τηλεφωνικοί αριθμοί
 • Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Αριθμοί διαβατηρίου
 • Ημερομηνια γεννησης
 • Φύλα
 • Κρυπτογραφημένα στοιχεία πληρωμής

Από τότε’Έχει προταθεί ότι ο αριθμός των ατόμων που επηρεάστηκαν ήταν στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερος – περίπου 383 εκατομμύρια. Ακόμα, με 5,25 εκατομμύρια αριθμούς διαβατηρίου που δεν έχουν κρυπτογραφηθεί, αυτό είναι’αποτυγχάνει ακόμα μια τεράστια κυβερνοασφάλεια.

Παρ ‘όλα αυτά, ένα από τα κύρια πράγματα για τα οποία έχει επικριθεί η Marriott είναι η απάντησή της στην επίθεση – κυρίως λόγω έλλειψης επικοινωνίας, καθώς και περαιτέρω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια στον τομέα των email της.

Αν εσύ’εκτελείτε έναν ιστότοπο επιχείρησης, ή ακόμη και ένα προσωπικό ιστολόγιο, και παραβιάζεται, βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε καθαρά με το κοινό σας. Γρήγορα να τα συμπληρώσετε’συνέβη, δώστε τους τα γεγονότα, και συμπάθεια μαζί τους για το πώς μπορεί να αισθάνονται.

Μάθετε από πού οι επιχειρήσεις όπως η Marriott το έκαναν λάθος!

Πώς να ασφαλίσετε έναν ιστότοπο: Περίληψη

Η καλή ασφάλεια του ιστότοπου ξεκινά από εσάς – επιλέγοντας έναν αξιόπιστο δημιουργό ιστότοπων ή πάροχο φιλοξενίας, κάνοντας λογικές επιλογές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τον ιστότοπό σας και καταβάλλετε επιπλέον προσπάθεια για να διασφαλίσετε τους κωδικούς πρόσβασης.

Και εμείς’είμαι εδώ για να σας βοηθήσω στην πορεία!

Ας ελπίσουμε εσείς’έμαθα πώς να ασφαλίσουμε έναν ιστότοπο και τον βρήκαμε’Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο σκεφτήκατε για πρώτη φορά. Δεν το κάνεις’Χρειάζεστε τεχνολογικές δεξιότητες ή τεράστιο προϋπολογισμό για να κάνετε τον ιστότοπό σας ασφαλή – όπως έχει δείξει η λίστα μας!

Εμείς’περιγράψαμε τα επτά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε να προστατεύετε τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, αυτή η λίστα δεν είναι εξαντλητική – υπάρχουν πολλές περισσότερες συμβουλές, κόλπα και εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την καλύτερη προστασία του ιστότοπού σας.

Αν εσύ’Είστε χρήστης του WordPress, για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε πολλές συμβουλές ασφαλείας στο WordPress’ σελίδες υποστήριξης. Το Sucuri είναι ένας άλλος μεγάλος πόρος, με έναν τεράστιο πλούτο οδηγών, γραφημάτων και μαθημάτων που θα σας βοηθήσουν να ασφαλίσετε με ασφάλεια τον ιστότοπό σας.

Προς το παρόν όμως, ξεκινήστε ακολουθώντας τα απλά μας βήματα…

Πώς να ασφαλίσετε έναν ιστότοπο: 7 απλά βήματα

 1. Εγκαταστήστε SSL. Ένα πιστοποιητικό SSL είναι απαραίτητο για κάθε ιστότοπο. Κρυπτογραφεί πληροφορίες που περνούν μεταξύ του ιστότοπού σας και των επισκεπτών σας.
 2. Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό όπως το SiteLock για σάρωση και προστασία του ιστότοπού σας από κακόβουλο κώδικα.
 3. Κάντε τους κωδικούς πρόσβασής σας άθραυστο. Χρησιμοποιήστε έναν τυχαίο συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων όταν είναι δυνατόν.
 4. Διατηρήστε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο. Εγκαταστήστε τυχόν ενημερώσεις λογισμικού ή προσθηκών μόλις γίνουν διαθέσιμες.
 5. Υφηγητής’να βοηθήσω τους χάκερ. Προσέξτε για ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.
 6. Αποδοχή μη αυτόματων σχολίων. Αυτό σας επιτρέπει να απορρίψετε τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα προτού μεταδοθούν ζωντανά.
 7. Εκτελέστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας. Εάν ο ιστότοπός σας παραβιαστεί, με αυτόν τον τρόπο εσείς’Θα έχω μια πρόσφατη έκδοση για επανεγκατάσταση.

Εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο, το πρώτο βήμα τώρα είναι να ελέγξετε εάν έχετε εγκατεστημένο πιστοποιητικό SSL. Εσείς’Θα ξέρω αν δεν το κάνεις’t, επειδή η διεύθυνση ιστού σας θα ξεκινήσει “http” αντί “https”. Πρέπει επίσης να ελέγξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας και να τους βεβαιωθείτε’είσαι αρκετά δυνατός για να αντέξεις σε επιθέσεις!

Εάν έχετε καταφύγιο’Άρχισα να χτίζω τον ιστότοπό σας ακόμα, τότε το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να επιλέξετε έναν κατασκευαστή ιστότοπων καλής ποιότητας ή έναν πάροχο φιλοξενίας, ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή του σωστού, μπορούμε να βοηθήσουμε – έχουμε κριτικές για τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων και τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε τον τέλειο ταίριασμα.

Συχνές ερωτήσεις

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map