Κόστος συντήρησης ιστότοπου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κόστος συντήρησης ενός ιστότοπου

Ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζει η συντήρηση ενός ιστότοπου, το κόστος της μη συντήρησής του θα είναι σίγουρα υψηλότερο. Φανταστείτε’χτίσαμε ένα όμορφο καινούργιο σπίτι και μετά το άφησε ανέγγιχτο για ένα χρόνο. Θα υπήρχαν όλα τα είδη προβλημάτων, από την αδύναμη ασφάλεια, τα προβλήματα θέρμανσης και υδραυλικών, μέχρι το κατάφυτο γρασίδι στην αυλή… Με λίγα λόγια, οι επισκέπτες θα ρίχνουν μια ματιά στο μέρος και θα γυρίσουν!


Οτι’είναι ακριβώς αυτό που δεν κάνεις’Δεν θέλω να κάνουν οι χρήστες όταν κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας’σελίδα προορισμού. Ένας ιστότοπος μπορεί να γίνει ξεπερασμένος και μη ασφαλής ακόμη πιο γρήγορα από ένα σπίτι, έτσι’Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα πράγματα. Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές συντήρησης του ιστότοπου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ προσιτές. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της συντήρησης του ιστότοπου και των τιμών τους:

Κατανομή: το κόστος συντήρησης ενός ιστότοπου

 1. Ονόματα τομέα – $ 10-20 / έτος.
 2. Πιστοποιητικά SSL – 24-199 $ + / έτος.
 3. Πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων – 2,75-15,00 $ / μήνα.
 4. Φιλοξενία email – 1-5 $ / μήνα.
 5. Τεχνική βοήθεια – 0-1.000 $ / μήνα.

Εκτός από αυτά τα απαραίτητα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ή να αναθέσετε σε τρίτο μέρος με επιπλέον κόστος:

 1. Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης – DIY δωρεάν / εξωτερική ανάθεση για $ 200-800 / μήνα.
 2. Ταχύτητα φόρτωσης – DIY δωρεάν / εξωτερική ανάθεση για συνολικά 50-3.000 $.
 3. Ενημερώσεις περιεχομένου – DIY δωρεάν / εξωτερική ανάθεση για $ 500-3.000 συνολικά.

Εμείς’Θα συζητήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία σε βάθος παρακάτω. Αλλά πρώτα, εμείς’πρόκειται να μιλήσω για κατασκευαστές ιστοσελίδων – αυτοί’είναι το πρώτο εργαλείο στο ψηφιακό σας οπλοστάσιο, και πολλά από τα προαναφερθέντα κόστη συντήρησης του ιστοτόπου έρχονται πραγματικά περιλαμβάνεται στην τιμή ενός δημιουργού ιστότοπου.

Κατασκευαστές ιστοσελίδων

Μέσο κόστος: 10-30 $ / μήνα

αρχική σελίδα δημιουργού ιστότοπων squarespace

Το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων είναι το ψωμί και το βούτυρο του ιστότοπού σας (σε περίπτωση που δεν το κάνατε’να το πάρω από το όνομα). Η ομορφιά των περισσότερων κατασκευαστών ιστοσελίδων είναι ότι αυτοί’Θα φροντίσω για τα πιο τεχνικά στοιχεία της συντήρησης Ιστού για εσάς, όπως η ενημέρωση πλαισίων λογισμικού. Οι κατασκευαστές ιστοτόπων μεταφοράς και απόθεσης είναι οι ευκολότερη, ταχύτερη και πιο προσιτή τρόπος για να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο.

Το καλύτερο πράγμα για τους κατασκευαστές ιστότοπων είναι ότι το μηνιαίο κόστος τους περιλαμβάνει ήδη πολλά στοιχεία συντήρησης που εσείς’αλλιώς πρέπει να σκεφτείτε μόνοι σας. Όταν πληρώνετε 10-30 $ / μήνα για έναν δημιουργό ιστότοπων, εσείς’Συνήθως θα λάβετε ένα όνομα τομέα, βασική ασφάλεια SSL και τεχνική υποστήριξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εσείς’Θα πρέπει να πληρώσω για να ανανεώσω το όνομα τομέα σας μετά το πρώτο έτος.

Το μηνιαίο κόστος ενός δημιουργού ιστότοπων ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργίας που επιλέγετε και τον αριθμό των δυνατοτήτων που επιλέγετε. Τα περισσότερα βασικά προγράμματα προσφέρουν περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, ενώ τα πιο προηγμένα σχέδια προσφέρουν συχνά δυνατότητες ανάλυσης και απεριόριστο εύρος ζώνης. Δείτε τις μηνιαίες τιμές των βασικών προγραμμάτων από κορυφαίες πλατφόρμες όπως Wix, Squarespace και Weebly παρακάτω:

ΟικοδόμοςΤιμή (χρεώνεται ετησίως)
WixΣχέδιο συνδυασμού – 13 $ / μήνα
SquarespaceΠροσωπικό σχέδιο – 12 $ / μήνα
ΓουέμπλιPro πρόγραμμα – 12 $ / μήνα

Εμείς’κατατάξαμε την κορυφή 10 καλύτεροι κατασκευαστές ιστότοπων με βάση εκτενή έρευνα, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Ειδοποίηση Spoiler: Το Wix παίρνει το νούμερο ένα σημείο – και μπορείτε να διαβάσετε σε βάθος μας Αναθεώρηση Wix για να μάθετε γιατί.

Τώρα, ας’Κατανεμήστε κάθε κόστος συντήρησης ιστότοπου ξεχωριστά.

Ονόματα τομέα

Μέσο κόστος: 10-20 $ / έτος

Ο πιο εμφανής επαναλαμβανόμενος ιστότοπος σας κοστίζει’Η συνάντηση είναι το κόστος του ονόματος domain σας. Το όνομα τομέα σας είναι ο ιστότοπός σας’μικρό “διεύθυνση” στο Διαδίκτυο, και αυτό’Δεν είναι στην πραγματικότητα μια εφάπαξ αγορά. Οι περισσότεροι καταχωρητές ονομάτων τομέα χρεώνουν σε ετήσια βάση και εσείς’Θέλω να παραμείνω στην κορυφή αυτού του ετήσιου κόστους, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε την κυριότητα του ονόματος domain σας.

Το κόστος του ονόματος domain σας θα διαφέρει ανάλογα με το επέκταση (π.χ. .com, .net) και το ληξίαρχος εσύ διαλέγεις. Παρακάτω, εμείς’συνοψίσαμε το κόστος ορισμένων δημοφιλών επεκτάσεων και πώς διαφέρουν όταν αγοράζονται μέσω των διαφορετικών καταχωρητών NameCheap, GoDaddy και HostGator:

Ληξίαρχος.com.οργ.μας.μουNameCheapΠάμε μπαμπάHostGator
8,88 $ / έτος11,98 $ / έτος3,88 $ / έτος3,88 $ / έτος
99¢/έτος10,17 $ / έτος7,99 $ / έτος3,49 $ / έτος
12,95 $ / έτος12,95 $ / έτος5,95 $ / έτος15,00 $ / έτος

Οι καταχωρητές ονόματος τομέα χρεώνουν επίσης περισσότερα μετά το πρώτο έτος – με άλλα λόγια, το τιμή ανανέωσης του ονόματος domain σας θα είναι συνήθως υψηλότερο από το εισαγωγική τιμή της πρώτης σας αγοράς. Γενικά, το κόστος γνωριμίας για τις γνωστές επεκτάσεις όπως το .com και το .org κοστίζει 3-12 $ / έτος, ενώ η ανανέωση ενός ονόματος domain κοστίζει $ 10-20 / έτος.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις; Εμείς’έχετε γράψει έναν σε βάθος οδηγό για πόσο κοστίζει ένα όνομα τομέα.

Πιστοποιητικά SSL

Μέσο κόστος: 24-199 $ + / έτος

Τα πιστοποιητικά SSL κρυπτογραφούν πληροφορίες που περνούν από τον ιστότοπό σας και διατηρούν τους επισκέπτες’ ασφαλείς πληροφορίες. Ανεξάρτητα από τον τύπο του ιστότοπού σας’ξανά, η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο αξιόλογα έξοδα που εσείς’Θα υπάρξει. Εάν οι επισκέπτες δεν’Για να δείτε τον ιστότοπό σας ως αξιόπιστο, θα επηρεάσει την αφοσίωση. Στην πραγματικότητα, το 75% των ερωτηθέντων σε μια έρευνα δήλωσαν ότι θα εγκαταλείψουν μια διαδικτυακή συναλλαγή εάν πιστεύουν ότι ο ιστότοπος δεν ήταν ασφαλής. Ακόμα και αν εσύ’δεν εκτελείτε ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, η Google ευνοεί ιστότοπους με SSL, επομένως η προσθήκη αυτού του επιπλέον επιπέδου ασφάλειας εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό κόστος συντήρησης ιστότοπου.

Λοιπόν, τι ψάχνουν οι άνθρωποι για να δουν εάν ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής; Το εικονίδιο λουκέτου και “https: //” στη γραμμή διευθύνσεων είναι και τα δύο ενδεικτικά ενός πιστοποιητικού SSL (επίπεδο ασφαλών υποδοχών). Δείτε πώς εμφανίζονται παρακάτω:

Λουκέτο SSL

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν μια βασική έκδοση προστασίας SSL δωρεάν μέσω του μη κερδοσκοπικού Let’s Κρυπτογράφηση. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε ισχυρότερο επίπεδο προστασίας SSL (εμείς’το προτείνω αυτό για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, δεδομένου ότι οι επισκέπτες θα μοιράζονται τα στοιχεία πληρωμής τους), το επόμενο βήμα θα ήταν να αγοράσετε την ασφάλεια SiteLock, την οποία μπορείτε να αγοράσετε μέσω του παρόχου φιλοξενίας σας για περίπου $ 2 / μήνα – όχι πολύ ακριβό, λαμβάνοντας υπόψη ότι’αναμένεται να δαπανήσει περίπου 6 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έως το 2021! SiteLock’Οι επιπλέον λειτουργίες περιλαμβάνουν καθημερινές σαρώσεις κακόβουλου λογισμικού, αυτόματη κατάργηση κακόβουλου λογισμικού και παρακολούθηση μαύρης λίστας Google.

Υφηγητής’Θέλετε να πληρώσετε περισσότερα από όσα πρέπει; Δείτε το 10 καλύτεροι δωρεάν πάροχοι φιλοξενίας SSL.

Πάροχοι Web Hosting

Μέσο κόστος: 2,75-15,00 $ / μήνα

πάροχος φιλοξενίας bluehost

Αν εσύ’χρησιμοποιώντας ξανά ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, τότε η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι ένα άλλο κόστος που θα επιλυθεί για εσάς. Ωστόσο, εάν εσείς’χρησιμοποιώντας ξανά ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) όπως το WordPress, τότε εσύ’Θα πρέπει να βρω έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων. Οι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων τροφοδοτούν τον ιστότοπό σας και αποφασίζουν τα πάντα, από το πόσο γρήγορα φορτώνουν οι σελίδες σας έως πόσα αρχεία μπορείτε να αποθηκεύσετε. Βασικά, η φιλοξενία αποτελεί ουσιαστικό μέρος του κόστους συντήρησης ενός ιστότοπου.

Η φιλοξενία Ιστού είναι επίσης μια επαναλαμβανόμενη πληρωμή που εσείς’Θα πρέπει να κάνω προϋπολογισμό για να διατηρήσουμε τον ιστότοπό σας σε λειτουργία – κυριολεκτικά. Αυτό συμβαίνει επειδή παράγοντες όπως ο χρόνος λειτουργίας του ιστότοπου εξαρτώνται επίσης από τον πάροχο φιλοξενίας σας.

Το κόστος φιλοξενίας ποικίλλει ανάλογα πάροχος φιλοξενίας και τύπος φιλοξενίας. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι φιλοξενίας είναι κοινόχρηστοι, VPS, cloud και αποκλειστική φιλοξενία. Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι ο φθηνότερος τύπος και μπορεί ακόμα να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων μικρομεσαίων ιστοσελίδων. Παρακάτω, εμείς’σκιαγράφησε το κόστος αγοράς κοινού μεσαίου επιπέδου από τρεις από τους κορυφαίους κοινόχρηστους παρόχους φιλοξενίας:

Πάροχος φιλοξενίαςΤιμή (χρεώνεται ετησίως)
Σε κίνησηΣχέδιο ισχύος – 8,49 $ / μήνα
HostGatorΠρόγραμμα για μωρά – 3,95 $ / μήνα
Φιλοξενία Α2Swift πακέτο – 4,90 $ / μήνα

Θέλετε περισσότερες επιλογές? Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κατάταξη του 8 καλύτεροι πάροχοι κοινής φιλοξενίας

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές με την κατανομή του Πόσο κοστίζει η φιλοξενία ιστοτόπου

Η κοινή φιλοξενία θα κάνει το τέχνασμα για τους περισσότερους ιστότοπους, αλλά αν εσείς’εκτελείτε ένα μεγάλο blog ή ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, εσείς’Θα ήθελα αντ ‘αυτού να εξετάσω τη φιλοξενία VPS. Ενώ η κοινή φιλοξενία σημαίνει κοινή χρήση διακομιστή’πόροι με άλλους ιστότοπους, η φιλοξενία VPS σημαίνει ότι διατίθενται περισσότεροι πόροι διακομιστή στον ιστότοπό σας. Τα σχέδια VPS είναι πιο ισχυρά και επομένως πιο ακριβά, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

ΠρομηθευτήςΤιμή (χρεώνεται ετησίως)
Σε κίνησηΠρόγραμμα VPS-1000 – 22,99 $ / μήνα
HostGatorΠρόγραμμα Snappy 2000 – 19,95 $ / μήνα
Φιλοξενία Α2Ισχύς + σχέδιο – 25,00 $ / μήνα

Πολύ μεγάλοι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει τελικά να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε ειδικό πρόγραμμα φιλοξενίας, το οποίο κοστίζει μεταξύ 80-300 $ / μήνα. Με αυτόν τον τύπο φιλοξενίας, ένας διακομιστής και όλοι οι πόροι του είναι αφιερωμένοι εξ ολοκλήρου στον ιστότοπό σας, έτσι η επιχείρησή σας κέρδισε’επηρεάζεται από διακυμάνσεις σε οποιονδήποτε άλλο’κυκλοφορία ή αρχεία.

Heads Up – Φιλοξενία Ιστού και τιμές γνωριμίας

Ανεξάρτητα από το σχέδιο και τον πάροχο που καταλήγετε να επιλέξετε, το κόστος της φιλοξενίας ιστοσελίδων σας θα αυξηθεί αισθητά μετά το πρώτο έτος. Αυτό είναι ένα αρκετά αναπόφευκτο κόστος και αξίζει να το μάθετε. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα InMotion VPS των 22,99 $ / μήνα που αναφέρεται παραπάνω ανανεώνεται στα 64,99 $ / μήνα μετά τον πρώτο χρόνο.

Αν εσύ’Δεν είστε σίγουροι τι είδους φιλοξενία θα χρειαστεί ο ιστότοπός σας, μπορείτε να πάρετε το δικό μας κουίζ φιλοξενίας ιστοσελίδων για να λάβετε μια προσαρμοσμένη πρόταση! Αν εσύ’κολλήσει ανάμεσα σε μερικές διαφορετικές επιλογές, συμβουλευτείτε μας γράφημα σύγκρισης φιλοξενίας ιστοσελίδων να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση.

Φιλοξενία email

Μέσο κόστος: 1-5 $ / μήνα

“Φιλοξενία email” σημαίνει να έχετε έναν προσαρμοσμένο διακομιστή email για τον ιστότοπό σας, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει διευθύνσεις email @ yourdomain.com και να προσδώσετε περισσότερη νομιμότητα στον ιστότοπό σας. Όπως η ασφάλεια SSL, η βασική φιλοξενία email διατίθεται δωρεάν από πολλούς παρόχους φιλοξενίας, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες ιστότοπων επιλέγουν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για περισσότερες δυνατότητες και δυνατότητες.

αρχική σελίδα email bluehost

Για παράδειγμα, το Bluehost’Η φιλοξενία email, την οποία μπορείτε να αγοράσετε ως πρόσθετο σε ένα κανονικό πρόγραμμα φιλοξενίας, κοστίζει 2,99 $ / μήνα για το πρώτο έτος (ανανεώνεται στα 4,99 $ / μήνα) και περιλαμβάνει:

 • Email και ημερολόγια
 • Πρόσβαση στο Διαδίκτυο του Outlook
 • 15 GB αποθήκευσης email

Η φιλοξενία email είναι ένα απαραίτητο κόστος για έναν ιστότοπο επιχείρησης, επειδή η φιλοξενία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου @ ο τομέας σας ενισχύει τον ιστότοπό σας’επαγγελματισμός. Από την άλλη πλευρά, εάν εσείς’Εκτελώντας ξανά έναν προσωπικό ιστότοπο, η φιλοξενία email είναι μια εξαιρετική προσθήκη αν έχετε επιπλέον προϋπολογισμό για να ξοδέψετε – αλλά αν όχι, μην’το ιδρώτα!

Τεχνική βοήθεια

Μέσο κόστος: 0-1.000 $ + / μήνα

Τόσο οι κατασκευαστές ιστότοπων όσο και οι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων διαθέτουν εσωτερικές ομάδες υποστήριξης πελατών για να σας βοηθήσουν να επιλύσετε τεχνικές δυσκολίες, χωρίς χρέωση. Ωστόσο, εάν θέλετε πιο προσαρμοσμένη υποστήριξη, μπορείτε να επιλέξετε να αναθέσετε σε τρίτους και να πληρώσετε για μια υπηρεσία συντήρησης ιστότοπου. Οι υπηρεσίες συντήρησης ιστότοπων διατίθενται ως πακέτα κλιμακωτών, οπότε μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα (και, το πιο σημαντικό, μια τιμή) με βάση τον ιστότοπό σας’ανάγκες.

Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα συντήρησης ιστού εξωτερικού για ένα προσωπικό ιστολόγιο θα κοστίζει περίπου 50 $ / μήνα και θα περιλαμβάνει τακτικές ενημερώσεις στον ιστότοπό σας’Θέμα και προσθήκες. Για περισσότερους εμπορικούς ιστότοπους, μπορείτε να πληρώσετε περίπου $ 100 / μήνα και να λάβετε ειδική υποστήριξη SEO εκτός από τακτικές ενημερώσεις. Οι μεγαλύτεροι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να πληρώσουν 500-1.000 $ / μήνα για να προσθέσουν υποστήριξη ανάπτυξης, όπως τη δημιουργία νέων προτύπων και λειτουργιών για τον ιστότοπό σας.

Η τεχνική υποστήριξη δεν θα σας κοστίσει τίποτα ή θα μπορούσε να είναι το πιο ακριβό κόστος συντήρησης ιστότοπου στη λίστα σας. Όλα εξαρτώνται από το τι εσείς’ψάχνω να βγούμε από αυτές τις υπηρεσίες. Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με την εσωτερική υποστήριξη που περιλαμβάνεται στην τιμή των κατασκευαστών ιστότοπων και των παρόχων φιλοξενίας και να αποφασίσετε ποια πρόσθετη υποστήριξη (εάν υπάρχει) εσείς’Θα χρειαστεί από εκεί.

Θέλετε να πάρετε τα χρήματά σας’αξίζει από την εσωτερική τεχνική υποστήριξη?

Το Bluehost είναι ο νούμερο ένα πάροχος φιλοξενίας για υποστήριξη πελατών. Διαβάστε μας Αναθεώρηση Bluehost να μάθω περισσότερα.

Κόστος συντήρησης διαφορετικών τύπων ιστότοπων

Το ποσό του προϋπολογισμού σας’Θα πρέπει να αφιερωθεί για κάθε στοιχείο της συντήρησης της ιστοσελίδας θα διαφέρει ανάλογα με το είδος του ιστότοπου που εσείς’τρέχω ξανά. Εμείς’Παραθέτουμε έναν γενικό οδηγό για τις τιμές συντήρησης ιστότοπου παρακάτω:

 • Μικρό ιστολόγιο ή προσωπικό χαρτοφυλάκιο: 5-30 $ / μήνα
 • Μεγάλο ιστολόγιο: 50-100 $ / μήνα
 • Τοπικός ιστότοπος: 30-60 $ / μήνα
 • Μεγάλος ιστότοπος επιχειρήσεων: 60-300 $ / μήνα
 • Μικρό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου: 100-1,500 $ / μήνα
 • Μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου: 300-1.500 $ / μήνα

Διαφορετικοί ιστότοποι πρέπει να επικεντρωθούν σε διαφορετικούς τομείς προκειμένου να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος μικρών επιχειρήσεων μπορεί να ασχολείται ιδιαίτερα με τη φιλοξενία email, επειδή αυτό’είναι μια μικρή δαπάνη που προσθέτει πολλή νομιμότητα. Εν τω μεταξύ, ένα μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου θα ανησυχεί περισσότερο για την εύρεση μιας ισχυρής πύλης πληρωμών, η οποία θα ήθελα’ακόμη και να είναι έξοδα για έναν ιστότοπο μικρών επιχειρήσεων.

Τακτική συντήρηση ιστοτόπου που δεν συμβαίνει’t Πρέπει να κοστίσει οτιδήποτε

Εκτός από τις πληρωμένες προτεραιότητες συντήρησης εμείς’Έχουμε ήδη συζητήσει, υπάρχουν μερικές μη αυτόματες εργασίες που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του ιστότοπού σας χωρίς επιπλέον κόστος. Δεν το κάνεις’Πρέπει να κάνετε αυτά τα καθήκοντα μόνοι σας – μπορείτε να προσλάβετε έναν οργανισμό για να τα χειριστείτε – αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε χρήματα και να εξοικονομήσετε κάποιο προϋπολογισμό, εμείς’περιγράφεται πώς παρακάτω.

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Το SEO καλύπτει όλα τα μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τον ιστότοπό σας’κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Οτιδήποτε διευκολύνει τον ιστότοπό σας για εύρεση ανιχνευτών μηχανών αναζήτησης θα συμβάλει σε ένα καλό SEO. Ακολουθούν ορισμένα βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

 • Γράψτε τίτλους και περιγραφές σελίδων: ο τίτλος και η περιγραφή αποτελούν την προεπισκόπηση της σελίδας σας στο Google. Σύντομοι, ενημερωτικοί τίτλοι και περιγραφές θα ενθαρρύνουν τους χρήστες να κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας.
 • Ενσωμάτωση σχετικών λέξεων-κλειδιών: οι λέξεις-κλειδιά είναι οι όροι αναζήτησης για τους οποίους κατατάσσεται η σελίδα σας. Για παράδειγμα, εάν εσείς’πουλάτε σπιτικά κοσμήματα, ίσως θέλετε η σελίδα του προϊόντος σας να εμφανίζεται ως αποτέλεσμα όταν οι χρήστες αναζητούν “βραχιόλια χειροτεχνίας.” Επομένως, εσύ’Θέλω να συμπεριλάβω τον όρο “βραχιόλια χειροτεχνίας” στη σελίδα σας, όπου ισχύει.
 • Εικόνες ετικετών: όταν ανεβάζετε μια εικόνα στον ιστότοπό σας, μπορείτε να παρέχετε “alt κείμενο” που θα εμφανιστεί στη θέση της εικόνας σε περίπτωση φόρτωσης προβλημάτων. Αυτό το κείμενο είναι επίσης μια ιδέα για τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης που προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι η σελίδα σας.

Αν εσύ’πηγαίνετε στη διαδρομή DIY για το SEO σας, αυτό’Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες πλατφόρμες έχουν καλύτερες δυνατότητες από άλλες. Μπορείτε να ελέγξετε τους οδηγούς μας για τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας για SEO και τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων για SEO για να δείτε ποιες πλατφόρμες έχουν τις ισχυρότερες δυνατότητες SEO.

Κόστος εξωτερικής ανάθεσης: 200-800 $ / μήνα. Αν εσύ’προτιμάτε να έχετε έναν ειδικό που χειρίζεται τον ιστότοπό σας’Στο SEO, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν οργανισμό SEO για να αναλύσετε τον ιστότοπό σας και να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη στρατηγική.

Ταχύτητα φόρτωσης

Η διατήρηση της ταχύτητας φόρτωσης της σελίδας όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι καλή τόσο για την εμπειρία SEO όσο και για τους χρήστες. Το πόσο γρήγορα φορτώνεται ο ιστότοπός σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος αρχείου και η συμπίεση εικόνας, και οι δύο από τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος και να συμπιέσετε τις εικόνες σας με μια απλή εναλλαγή με δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία όπως το ImageResizer.com – αυτό’είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για να ανεβάζουμε φωτογραφίες στον Ειδικό δημιουργού ιστότοπων!

Κόστος εξωτερικής ανάθεσης: 50-3.000 $. Μπορείτε να προσλάβετε έναν τεχνικό SEO ή να συνεργαστείτε με ένα ψηφιακό πρακτορείο για να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας πέρα ​​από την αλλαγή μεγέθους εικόνας και τη συμπίεση. Εμείς’προτείνω την εξωτερική ανάθεση για ταχύτητα φόρτωσης μόνο εάν εσείς’εκτελείτε ένα μεγάλο ιστολόγιο, έναν επιχειρηματικό ιστότοπο ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Όταν πρόκειται για μικρούς ιστότοπους και προσωπικές σελίδες, η χειροκίνητη προσαρμογή των εικόνων θα πάει καλά.

Ενημερώσεις περιεχομένου

Η εμφάνιση και η αίσθηση του ιστότοπού σας είναι ένα πράγμα. Το πραγματικό περιεχόμενο που δημοσιεύει ο ιστότοπός σας είναι άλλο. Υπέροχο περιεχόμενο – δημοσιεύσεις ιστολογίου, “Σχετικά με εμάς” κομμάτια, βιογραφικά και βασικά οτιδήποτε μπορούν να διαβάσουν, να παρακολουθήσουν ή να δουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας – θα κάνουν ή θα διακόψουν την αφοσίωση του κοινού σας.

Εάν απολαμβάνετε τις δημιουργικές πτυχές της λειτουργίας ενός ιστότοπου, τότε μπορείτε να διασκεδάσετε με το σχεδιασμό και τη δημιουργία περιεχομένου. Η σύνταξη του ίδιου του περιεχομένου θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς, αλλά αυτό’Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να ακολουθήσετε ένα καλό πρόγραμμα όταν εσείς’στην πραγματικότητα δημοσιεύω το περιεχόμενο. Τίποτα’είναι χειρότερο από το να κάνετε κλικ σε μια σελίδα ιστολογίου που δεν έχει’ενημερώθηκε από το 2011!

Κόστος εξωτερικής ανάθεσης: 500-3.000 $. Αν εσύ’Αν προτιμάτε να ακολουθήσετε τον ανεξάρτητο copywriter ή τη διαδρομή δημιουργικού πρακτορείου για το αντίγραφο ιστού σας, οι τιμές θα διαφέρουν δραματικά ανάλογα με τις εργασίες που πρέπει να κάνετε. Εάν θέλετε νέες αναρτήσεις ιστολογίου να γράφονται πολλές φορές την εβδομάδα, εσείς’Πληρώνω μεταξύ 10¢ και 1 $ ανά λέξη. Εάν χρειάζεστε μόνο μια σελίδα προορισμού γραμμένη μία φορά, αυτή είναι’Θα κοστίσω περίπου 500-1.000 $ για ολόκληρη τη σελίδα.

Κόστος συντήρησης ιστότοπου: Ανακεφαλαίωση

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά και μη απαραίτητα κόστη συντήρησης ενός ιστότοπου, μπορείτε να σχεδιάσετε έναν αποτελεσματικό προϋπολογισμό. Να θυμάστε ότι τα έξοδά σας θα ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του ιστότοπού σας’Εκτελείται εκ νέου: για παράδειγμα, ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που λαμβάνει πληρωμές επί τόπου θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα για την ασφάλεια SSL από ό, τι ένα προσωπικό ιστολόγιο. Και αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, θα περιληφθούν στο πρόγραμμά σας πολλά βασικά κόστη.

Για να ανακεφαλαιώσετε, αυτά είναι τα βασικά κόστη συντήρησης του ιστότοπου:

 1. Ονόματα τομέα – $ 10-20 / έτος.
 2. Πιστοποιητικά SSL – 24-199 $ / έτος.
 3. Πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων – 2,75-15,00 $ / μήνα.
 4. Φιλοξενία email – 1-5,00 $ / μήνα.
 5. Τεχνική βοήθεια – 0-1.000 $ / μήνα.

Και μπορείτε να κάνετε DIY ή να αναθέσετε εξωτερικά αυτά τα δευτερεύοντα στοιχεία συντήρησης:

 1. SEO – DIY δωρεάν / εξωτερική ανάθεση για $ 200-800 / μήνα.
 2. Ταχύτητα φόρτωσης – DIY δωρεάν / εξωτερική ανάθεση για συνολικά 50-3.000 $.
 3. Ενημερώσεις περιεχομένου – DIY δωρεάν / εξωτερική ανάθεση για $ 500-3.000 συνολικά.

Με αυτές τις κινήσεις κατά νου, εσείς’είστε έτοιμοι να συνεχίσετε την καλή δουλειά!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map