Wix vs WordPress: Κορυφαίες 9 διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε

Wix εναντίον WordPress δεν είναι μια εύκολη απόφαση – ειδικά αν εσείς’καινούργιος για τη δημιουργία ιστοσελίδων.


Εμείς’Αντιμετωπίζουμε δύο πολύ μεγάλα ονόματα εδώ: Το Wix έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και υπερηφανεύεται για πολλούς οπαδούς διασημοτήτων όπως η Karlie Kloss. Το WordPress, εν τω μεταξύ, τροφοδοτεί το ένα τρίτο των ιστότοπων που ζουν σήμερα.

Αυτοί’και οι δύο μεγάλες πλατφόρμες, αλλά αυτές’είμαι πραγματικά πολύ διαφορετικός:

wix vs wordPress

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα το Wix και το WordPress – και να μάθετε ποιο λειτουργεί για εσάς – εμείς’έχετε συγκεντρώσει αυτόν τον πρακτικό οδηγό που σκάβει σε οκτώ βασικές περιοχές.

Πραγματοποιούμε τη δική μας έρευνα για να αποφασίσουμε ποιος δημιουργός ιστότοπων είναι ο καλύτερος για διαφορετικούς σκοπούς. Πάρτε το κουίζ μας για να λάβετε μια πρόταση’εξατομικευμένη στις ανάγκες σας.

Σκεφτείτε ότι γνωρίζετε ήδη ποιο’σωστά για σένα; Δείτε παρακάτω μια πιο συγκεκριμένη ανάγνωση:

Contents

Περαιτέρω πληροφορίες

 • Ανακαλύψτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Wix σε βάθος Αναθεώρηση Wix
 • Μάθετε αν το WordPress είναι κατάλληλο για εσάς Αναθεώρηση WordPress
 • Μάθετε για το Wix’s τιμές και σχέδια στο μας Τιμολόγηση Wix ανασκόπηση
 • Συγκρίνετε τα καλύτερα από τα καλύτερα στην κριτική μας για το Κατασκευαστές ιστοτόπων με κορυφαία βαθμολογία

Τι’είναι η διαφορά μεταξύ Wix και WordPress?

Το Wix είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων all-in-one ότι’Είναι ιδανικό για αρχάριους και μη κωδικοποιητές, ενώ Το WordPress είναι ένα αυτο-φιλοξενούμενο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι με το WordPress χτίζετε τον ιστότοπό σας εντελώς από το μηδέν, ενώ με το Wix όλα έρχονται ενσωματωμένα και έτοιμα να ξεκινήσετε την κατασκευή.

Το WordPress είναι πιο ισχυρό από το Wix, αλλά απαιτεί περισσότερη τεχνολογική τεχνογνωσία στη χρήση – η γνώση του κώδικα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν θέλετε πλήρη ευελιξία. Αντίθετα, το Wix κάνει τα πάντα όσο πιο εύκολα γίνεται – έχει ακόμη και σχεδιαστική βοήθεια που μπορεί να δημιουργήσει έναν εξατομικευμένο ιστότοπο για εσάς!

Το Wix σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο που αναζητά γρήγορα και εύκολα, παρέχοντας προκαθορισμένα πρότυπα, ενσωματωμένη ασφάλεια και εσωτερικές δυνατότητες. Από την άλλη πλευρά, το WordPress είναι ιδανικό για τη δημιουργία σύνθετων ιστότοπων και σας δίνει πλήρη ευελιξία και έλεγχο. Εσείς’Θα πρέπει να βρω φιλοξενία (προτείνουμε το Bluehost), να εγκαταστήσετε πρόσθετα, να εκτελέσετε ενημερώσεις και άλλα.

Wix vs WordPress: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα πλατφόρμας Wix WordPress
1. Εύκολο στη χρήση. Το’απευθύνεται σε μη τεχνικούς χρήστες, επομένως δεν απαιτείται κωδικοποίηση.
2. Περιλαμβάνει ειδική ομάδα υποστήριξης.
3. Περιλαμβάνει ενσωματωμένες δυνατότητες πωλήσεων με όλα τα σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου.
1. Μπορεί να λείπουν ή να είναι περιορισμένες πιο περίπλοκες δυνατότητες ιστότοπου.
2. Οι χρήστες έχουν λιγότερο έλεγχο συνολικά, ως αντιστάθμιση για την ευκολία χρήσης.
3. Τα απλοποιημένα πρότυπα είναι δύσκολο να προσαρμοστούν.
1. Έχει ευρεία λειτουργικότητα και σύνθετα χαρακτηριστικά.
2. Υπέροχα σχέδια προτύπων με προηγμένες επιλογές προσαρμογής.
3. Προσφέρει καλές δυνατότητες εγγενών blogging, συμπεριλαμβανομένης μιας ενότητας σχολιασμού.
1. Η καμπύλη εκμάθησης μπορεί να είναι τραχιά.
2. Καμία ειδική ομάδα υποστήριξης. μόνο διαδικτυακοί οδηγοί και φόρουμ.
3. Πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου εάν δημιουργείτε ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ευχρηστία: Που έχει μια πιο ήπια καμπύλη εκμάθησης?

Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, η καμπύλη εκμάθησης για το WordPress είναι σίγουρα πιο απότομη. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το WordPress για την ευελιξία του, αλλά με αυτήν την ευελιξία έρχεται η πολυπλοκότητα.

Εάν έχετε κάποια γνώση κωδικοποίησης, το WordPress κάνει τον κόσμο σας στρείδι. Μπορείτε να επεξεργαστείτε σχεδόν οτιδήποτε, αλλά θα χρειαστείτε προηγμένες τεχνικές γνώσεις για να κάνετε προσαρμογές.

Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να προσλάβετε έναν εξειδικευμένο προγραμματιστή, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ακριβό.

Ενώ υπάρχουν όρια για το Wix, είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ειδικά έτσι’είναι εύκολο για χρήση από μη προγραμματιστές. Μπορείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Wix πολύ πιο γρήγορα.

Το Wix είναι ένα εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG), ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέτετε παραγράφους, εικόνες, παρουσιάσεις, κουμπιά καλαθιού αγορών και πολλά άλλα οπουδήποτε στις ιστοσελίδες σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος οτιδήποτε με λίγα απλά κλικ.

Για να σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με το Wix, συνδυάζουμε αυτό το βίντεο:

Όσο για το WordPress, το μειονέκτημα είναι ότι όποιο περιεχόμενο εισάγετε στον επεξεργαστή, κερδίσατε’να δεις πώς μοιάζει “ζω” μέχρι να κάνετε προεπισκόπηση ή να δημοσιεύσετε τη σελίδα.

Αυτό δεν είναι καθόλου σημαντικό ζήτημα, αλλά θα πρέπει να κάνετε συνεχώς κλικ μεταξύ των λειτουργιών επεξεργασίας και προεπισκόπησης, απλώς για να δείτε πώς’όλα μαζί.

Το WordPress προσθέτει επιπλέον βήματα και σε μια άλλη κατηγορία: φιλοξενία και ονόματα τομέα. Εσείς’Θα πρέπει να αγοράσω το καθένα ξεχωριστά για το WordPress, αλλά και τα δύο είναι συσκευασμένα σε προγράμματα Wix, εξοικονομώντας στους χρήστες του Wix τον χρόνο και την προσπάθεια που θα χρειαστούν οι χρήστες του WordPress για να βρουν την καλύτερη υπηρεσία φιλοξενίας και να αγοράσουν ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα.

Καλό να ξέρω…

Συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με το Bluehost. Το’είναι ο κορυφαίος πάροχος φιλοξενίας WordPress και αυτό’έχει υποστηριχθεί από το ίδιο το WordPress. Τι’Ακόμα καλύτερα, οι τιμές για νέους πελάτες ξεκινούν από μόλις 2,95 $ το μήνα. Φιλοξενώντας τον ιστότοπό σας WordPress στο Bluehost, αποκτάτε πρόσβαση σε πολλές δυνατότητες που καθιστούν όλη τη διαδικασία εγκατάστασης πολύ πιο εύκολη:

 • Εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ
 • Πίνακας ελέγχου χρηστών με επίκεντρο το WordPress
 • Δωρεάν όνομα τομέα και πιστοποιητικό ασφαλείας SSL
 • Αυτόματες ενημερώσεις WordPress
 • 24/7 υποστήριξη από εσωτερικούς εμπειρογνώμονες του WordPress

Wix vs WordPress: Ευκολία χρήσης – Ετυμηγορία

Το Wix είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση από το WordPress! Το Wix διευκολύνει την κατασκευή ιστότοπων για όλους χάρη στον απλό επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης. Από την άλλη πλευρά, το WordPress είναι η πιο ισχυρή πλατφόρμα, αλλά έρχεται επίσης με πολυπλοκότητα. Εσείς’Θα πρέπει να αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο για να μάθω πώς να χρησιμοποιώ το WordPress.

Περαιτέρω ανάγνωση

Οδηγός δημιουργίας ιστότοπων (Wix) έναντι WordPress SEO – δείτε τη γνώμη μας για το SEO με δημιουργούς ιστότοπων όπως το Wix και πώς συγκρίνεται με το WordPress.

Σχεδιασμός και προσαρμογή: Πόσο δημιουργικό μπορείτε να πάρετε?

Ο σχεδιασμός και η προσαρμογή είναι πράγματα για τα οποία υπερηφανεύεται το WordPress. Εκεί’ουσιαστικά δεν υπάρχει όριο στο πόσο μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας… αλλά όπως γνωρίζετε τώρα, αυτό’Δεν είναι υπερβολικά απλό να γίνει.

Σας παρείχε’Είστε άνετοι με την κωδικοποίηση, το WordPress σάς επιτρέπει να κάνετε χονδρικές αλλαγές στα θέματα του και να βάλετε πραγματικά τη δική σας σφραγίδα στον ιστότοπό σας.

Το WordPress διαθέτει μια επιλογή δωρεάν προτύπων, ή ‘θέματα’, μπορείτε να εργαστείτε – αλλά αν το κάνετε’είσαι σοβαρός για τον ιστότοπό σου’αισθητική, εσύ’Θέλω να αγοράσω μία από τις premium επιλογές της.

Ενώ μπορείτε να αγοράσετε θέματα WordPress από διάφορες πηγές, εμείς’προτείνω να κολλήσετε σε αυτά που κατασκευάζονται από την ίδια την πλατφόρμα. Αυτό είναι για να αποφύγετε να πληρώσετε για ένα παράξενο θέμα που κάποιος ερασιτέχνης σχεδιαστής έχει χτυπήσει μαζί.

Θέματα WordPressΤο WordPress έχει πολλά δωρεάν και premium θέματα.

Τα θέματα premium WordPress κοστίζουν μεταξύ 25 και 299 $. Αυτοί’δεν είναι καθόλου φθηνή, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε ένα κομψό σχέδιο που’προστατεύεται από σφάλματα και ενημερώσεις.

Το Wix σας επιτρέπει να επιλέξετε από μια τεράστια γκάμα πάνω από 500 προτύπων. Όλα αυτά τα πρότυπα ταξινομούνται ανά κλάδο και είναι προσυμπληρωμένα με παραδείγματα περιεχομένου, για να σας δώσουν μια ιδέα για την εμφάνιση του τελικού σας ιστότοπου..

Πρότυπα WixΗ Wix έχει πάνω από 500 επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα που κατηγοριοποιούνται ανά κλάδο.

Ένα άλλο καλό πράγμα είναι ότι κάθε πρότυπο θα έχει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον κλάδο που το διαθέτει’κατηγοριοποιούνται κάτω από. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια προσπαθώντας να βρείτε κάτι σαν φόρμα συνδρομής για τον ιστότοπο του περιοδικού σας, για παράδειγμα.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον κωδικό ενός προτύπου Wix, αλλά σε αυτόν’Δεν συνιστάται, εκτός αν εσείς’είμαι τεχνικά προηγμένος. Θα πρέπει να μπορείτε να προσαρμόσετε όλα όσα χρειάζεστε απλά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης.

Εάν είστε’Μην ασχοληθείτε με το σχεδιασμό και την προσαρμογή, ή απλά μην το κάνετε’έχω το χρόνο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το Wix ADI. Αυτό είναι ένα εργαλείο υποβοηθούμενο από το σχεδιασμό που θα δημιουργήσει τον ιστότοπό σας για εσάς, απλώς ρωτώντας σας μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον ιστότοπό σας’ο σκοπός και οι σχεδιαστικές σας προτιμήσεις. Για να μάθετε περισσότερα για το Wix ADI, διαβάστε την κριτική μας εδώ.

Wix vs WordPress: Σχεδιασμός και προσαρμογή – Ετυμηγορία

Το WordPress έχει καλύτερες επιλογές σχεδίασης και προσαρμογής από το Wix! Το Wix μπορεί να είναι η πιο εύκολη και ασφαλέστερη επιλογή, αλλά για καθαρό σχεδιασμό και προσαρμογή, το WordPress είναι ασυναγώνιστο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε με την προηγμένη κωδικοποίηση και να έχετε μια σειρά από δωρεάν και premium θέματα για να διαλέξετε.

Εφαρμογές και προσθήκες: Ποιος έχει τα καλύτερα πρόσθετα?

Οι προσθήκες και οι εφαρμογές κάνουν το ίδιο πράγμα: επιτρέπουν στους χρήστες Wix και WordPress να προσθέτουν επιπλέον λειτουργίες πέρα ​​από τα βασικά στον ιστότοπό τους.

Τα συνηθισμένα πρόσθετα περιλαμβάνουν λειτουργίες – όπως προσθήκη ροών Facebook ή Twitter σε ιστότοπο – ή το αντίστροφο, όπως προσθήκη ενότητας Store σε μια σελίδα Facebook. Άλλες εφαρμογές και προσθήκες ενδέχεται να βοηθήσουν έναν κάτοχο ιστότοπου να παρακολουθήσει το SEO του ή να προσφέρει μια φόρμα επικοινωνίας για να επιτρέψει στο κοινό τους να τους στείλει email εύκολα.

Το WordPress είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι οι κωδικοί του είναι ανοιχτοί σε όλους για χρήση και τροποποίηση. Οποιοσδήποτε προγραμματιστής ή κωδικοποιητής μπορεί να χρησιμοποιήσει το WordPress για να δημιουργήσει τα δικά του θέματα ή πρόσθετα για να αγοράσουν ή να κατεβάσουν άλλοι δωρεάν.

Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η κοινότητα του WordPress έχει επεκταθεί σε περισσότερους από 75 εκατομμύρια ιστότοπους (με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία να λένε ότι τώρα τροφοδοτεί περίπου το 30% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο). Καθώς περισσότερα άτομα και επιχειρήσεις δημιουργούν ιστότοπους, το WordPress αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Υπάρχουν πάνω από 55.000+ πρόσθετα WordPress, τα οποία έχουν ληφθεί περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια φορές, δίνοντάς σας μια ιδέα για το πόσο εκτεταμένη είναι η κοινότητα του WordPress.

Πρόσθετα WordPressΤο WordPress έχει περισσότερες προσθήκες από ό, τι μπορείτε να κουνήσετε ένα ραβδί, αλλά μπορεί να είναι πολύ χτύπημα και να χάσετε.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το WordPress είναι τόσο μεγάλο είναι ένα πιθανό πρόβλημα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οποιοσδήποτε με λίγη γνώση κωδικοποίησης μπορεί να δημιουργήσει ένα θέμα ή πρόσθετο για το WordPress – το οποίο φέρει το δικό του σύνολο κινδύνων.

Η ποιότητα αυτών των εργαλείων θα μπορούσε να είναι εξαιρετική, ή θα μπορούσε να είναι ανεπιθύμητη.

Έτσι από αυτή την οπτική γωνία, ενώ το WordPress σας δίνει τόνους ευελιξίας με εργαλεία, πολλά από αυτά είναι μέτρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει’οποιεσδήποτε καλές προσθήκες WordPress – στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά – αλλά θα πρέπει να εξετάσετε πολλά από αυτά για να δείτε ποια είναι όρθια.

Το Wix δεν είναι πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο η ιδιωτική ομάδα ανάπτυξης μπορεί να παράγει εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων. Σαν άποτέλεσμα, Wix’Τα εργαλεία είναι πλήρως ενσωματωμένα στο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να είναι “αμαξάκι”.

Το Wix επεκτείνει επίσης το Apps Market, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε πολύ περισσότερες λειτουργίες σε έναν ιστότοπο Wix. Αυτές οι εφαρμογές είναι πλήρως ενσωματωμένες, έτσι δεν το κάνετε’Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγκατάσταση – δείτε την πλήρη αναθεώρηση του Wix App Market εδώ.

Εάν αντιμετωπίζετε τεχνικά προβλήματα με το Wix’s εργαλεία, το Wix θα το διορθώσει για εσάς.

Wix vs WordPress: Εφαρμογές και προσθήκες – Ετυμηγορία

Το Wix κερδίζει το WordPress για εφαρμογές και προσθήκες, επειδή προσφέρει καλύτερη ασφάλεια. Με το Wix, όλα ελέγχονται και ελέγχονται από μια ιδιωτική ομάδα ανάπτυξης για να διασφαλιστεί η ποιότητα και έχει επίσης καλές, κεντρικές λειτουργίες υποστήριξης. Αντίθετα, το κύριο μέλημα του WordPress είναι ότι πολλά από τα εργαλεία και τα πρόσθετά του ενδέχεται να μην κατασκευάζονται από εξειδικευμένους προγραμματιστές.

Περαιτέρω ανάγνωση

Πίνακας σύγκρισης Wix vs WordPress – Συγκρίνετε το Wix και το WordPress δίπλα-δίπλα στο χρήσιμο γράφημα

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Τι’s Καλύτερα για πώληση στο Διαδίκτυο?

Η κύρια διαφορά που πρέπει να καλύψετε εδώ όταν αποφασίζετε για το WordPress ή το Wix είναι αυτό Το Wix διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εσείς’Πρέπει να εγγραφώ σε ένα από το Wix’Τα ειδικά σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά από εκεί, όλα όσα χρειάζεστε για να πουλήσετε online είναι έτοιμα και σας περιμένουν.

Wix eCommerceΗ Wix έχει τρία ειδικά σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου με ενσωματωμένες δυνατότητες πωλήσεων.

Με το WordPress, εσείς’Θα πρέπει να εγκαταστήσω ένα πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου για να πουλήσετε online. Το WooCommerce είναι η πιο δημοφιλής επιλογή: αυτό’είναι δωρεάν εγκατάσταση, αλλά υπάρχουν ορισμένα επιπλέον κόστη, όπως τέλη συναλλαγής. Άλλες προσθήκες στην κατηγορία περιλαμβάνουν το BigCommerce και το Shopify, καθώς και συγκεκριμένες προσθήκες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το MemberPress που εστιάζει στη συνδρομή ή το πρόσθετο ψηφιακής λήψης Easy Digital Downloads.

WordPress WooCommerceΤο WooCommerce ενισχύει ιστότοπους WordPress με λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Wix’Οι δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι σχετικά προηγμένες, αλλά όχι’Συγκρίνετε με καθαρές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify. Το ηλεκτρονικό εμπόριο Wix είναι πραγματικά για άτομα που θέλουν έναν ιστότοπο που’Είναι σε θέση να πουλήσει το περίεργο προϊόν εδώ και εκεί. Το’Δεν συνιστάται για πλήρη καταστήματα σε απευθείας σύνδεση.

Η προσθήκη WooCommerce είναι πολύ πιο προηγμένη. Αυτό είπε, αυτό’Είναι ένα άλλο κόστος που πρέπει να παρακολουθείτε και θα χρειαστεί και πάλι κάποια τεχνική γνώση για να ρυθμίσετε. Το WordPress με το WooCommerce είναι καλύτερο εάν χρειάζεστε έναν ιστότοπο μόνο για να πουλήσετε στο διαδίκτυο, αν και μπορεί να είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου εάν αυτό’είναι ο στόχος σας.

Wix vs WordPress: Ηλεκτρονικό εμπόριο – Ετυμηγορία

Το WordPress είναι καλύτερο για το ηλεκτρονικό εμπόριο από το Wix! Αυτή είναι μια κλήση που συνοψίζει σχεδόν το Wix vs WordPress: ευκολία έναντι ισχύος. Το WordPress κερδίζει, καθαρά επειδή εμείς’δεν μιλάμε για ευκολία ή ταχύτητα εγκατάστασης – μάλλον, είναι’είναι μια ερώτηση για το πόσο καλή μπορεί να είναι η πλατφόρμα για online πωλήσεις. Ωστόσο, το Wix δεν είναι καθόλου κακή επιλογή για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ειδικά για μικρότερα καταστήματα.

Blogging: Ποιο είναι το καλύτερο για αναρτήσεις ιστολογίου?

Ορισμένοι ιστότοποι λειτουργούν σαν φυλλάδια: δεν φιλοξενούν παρά μόνο λίγες αμετάβλητες ιστοσελίδες, από το ‘Σχετικά με’ σελίδα σε α ‘Επικοινωνήστε μαζί μας’ σελίδα. Αλλά ένα blog είναι διαφορετικό. Οποιοσδήποτε ιστότοπος διαθέτει τακτικά νέες δόσεις σε μια σειρά αναρτήσεων συνοδεύεται από τις δικές του δυνατότητες.

Τόσο το Wix όσο και το WordPress προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη για ένα blog. Εδώ’πώς μοιάζει με κάθε υπηρεσία.

Το Wix προσφέρει τις περισσότερες βασικές λειτουργίες blogging: υποστηρίζει άρθρα, περιλαμβάνει κατηγορίες και ετικέτες και διαθέτει ένα αρχείο δωρεάν μέσων όπως εικόνες, βίντεο και GIF.

ΕΝΑ “Wix Blog” Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προσθέτετε συνεισφέροντες συντάκτες και σας επιτρέπει να κάνετε blog απευθείας από μια κινητή συσκευή.

Ωστόσο, ο Wix δεν το κάνει’Περιλαμβάνει μια μεγάλη λειτουργικότητα σχολιασμού: εσείς’Πιθανότατα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω σχόλια στο Facebook, τα οποία δεν έχουν’Φαίνεται καθαρό και μπορεί ακόμη και να προσελκύσει spammers. Αντίθετα, το WordPress διαθέτει μια ενότητα εγγενών σχολίων που διατίθεται μόνο σε άτομα με λογαριασμούς WordPress.

Το WordPress, το οποίο έχει τις ρίζες του στο blogging, προσφέρει σχεδόν όλες τις ίδιες δυνατότητες blogging με το Wix, και προσθέτει μερικά ακόμη – συμπεριλαμβανομένης της επιλογής για εμφάνιση μίας μόνο εικόνας στο πάνω μέρος μιας ανάρτησης ιστολογίου και της δυνατότητας για αναδρομική ημερομηνία μιας ανάρτησης ή τοποθέτησης σε ιδιωτική λειτουργία που το καθιστά αόρατο στους αναγνώστες σας.

Αλλά το WordPress δεν έχει ένα μεγάλο προνόμιο που προσφέρει το Wix: δεν το κάνει’Έχω μια δωρεάν βιβλιοθήκη πολυμέσων έτοιμη να μπει σε μια ανάρτηση. Αντ ‘αυτού, οι bloggers του WordPress θα πρέπει να εντοπίσουν τις δικές τους δωρεάν εικόνες και χωρίς πνευματικά δικαιώματα διαδικτυακά σε ιστότοπους όπως το Pexels ή το Pixabay.

Wix vs WordPress: Blogging – Ετυμηγορία

Το WordPress είναι μια καλύτερη επιλογή για blogging από το Wix. Συνολικά, το WordPress ξεπερνά το Wix όσον αφορά το blogging, καθώς προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και δυνατότητες blogging. Ωστόσο, το Wix δεν είναι ακόμα τίποτα να φταρνίσουμε – οι bloggers πιθανότατα θα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με οποιαδήποτε από τις δύο υπηρεσίες.

SEO: Είναι ένα ακόμα βελτιστοποιημένο από το άλλο?

Πριν ανακαλύψουμε ποια πλατφόρμα είναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα, ας’Κάντε ένα βήμα πίσω και καταλάβετε τι είναι πραγματικά το SEO.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία πραγματοποίησης αλλαγών στον ιστότοπό σας για να βελτιωθούν οι πιθανότητές της να κατατάσσεται σε υψηλή θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας’s SEO, και όλα αυτά συνυπολογίζονται σε μηχανές αναζήτησης, όπως το Google και το Bing, όταν δημιουργούν αλγόριθμους κατάταξης.

Ακόμα μαζί μας; Εξαιρετική!

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το είδος των πραγμάτων, μπορείτε να αλλάξετε για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας’s SEO, διαβάστε μερικές από τις συμβουλές μας σχετικά με το backlinking, το κείμενο αγκύρωσης και την αρχιτεκτονική του ιστότοπου.

Το WordPress και το Wix έχουν στην πραγματικότητα κάτι κοινό όταν πρόκειται για SEO – και οι δύο βασίζονται σε εφαρμογές ή προσθήκες.

Στο WordPress, πρέπει να εγκαταστήσετε μια κλήση προσθήκης Yoast. Το Yoast είναι το νούμερο ένα πρόσθετο SEO για το WordPress και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 5 εκατομμύρια ιστότοπους. Προσφέρει δωρεάν και premium υπηρεσίες, αν και η δωρεάν επιλογή είναι πολύ περιορισμένη.

WordPress YoastΤο Yoast είναι το νούμερο ένα πρόσθετο SEO SEO.

Το Yoast premium κοστίζει 69 $ για χρήση σε έναν ιστότοπο WordPress και συνοδεύεται από εξαιρετικές δυνατότητες SEO όπως:

 • Επεξεργασία μεταδεδομένων – Αλλαγή του κειμένου που εμφανίζεται στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης.
 • Εσωτερικές προτάσεις σύνδεσης – Οδηγίες για τις καλύτερες σελίδες για σύνδεση στον ιστότοπό σας κατά τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας.
 • Ανακατευθύνσεις – Αυτόματη αποστολή κάποιου σε νέα διεύθυνση URL όταν αλλάζετε το γυμνοσάλιαγκας σε μια υπάρχουσα σελίδα.

Το Wix διαθέτει επίσης μια σειρά από αποκλειστικές εφαρμογές SEO, οι πιο δημοφιλείς από τις οποίες είναι το Site Booster. Το Site Booster είναι δωρεάν εάν εσείς’ξανά εγγραφή στο Wix’s Απεριόριστο πακέτο ή υψηλότερο, αλλά θα κοστίσει δωρεάν και χρήστες συνδυαστικών προγραμμάτων 3,44 $ / μήνα.

Ενισχυτής ιστότοπου WixΤο Site Booster διατίθεται ως δωρεάν πρόσθετο για το Wix’χρήστες στο πρόγραμμα απεριόριστων ή υψηλότερων.

Το Site Booster διαθέτει επίσης τόνους δροσερών δυνατοτήτων SEO, όπως ενσωμάτωση της διεύθυνσης της εταιρείας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, στόχευση λέξεων-κλειδιών και παρακολούθηση απόδοσης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Wix’πλήρεις δυνατότητες SEO στην ειδική μας αναθεώρηση Wix SEO.

Wix vs WordPress: SEO – Ετυμηγορία

Το Wix και το WordPress προσφέρουν σταθερό SEO. το’είναι ισοπαλία! Τόσο το Wix όσο και το WordPress διαθέτουν βασικά, ενσωματωμένα εργαλεία SEO και και τα δύο προσφέρουν εφαρμογές ή προσθήκες που σας δίνουν πρόσβαση σε πιο προηγμένες δυνατότητες SEO. Εμείς’δ λένε ότι το Yoast είναι ελαφρώς καλύτερο, αν και το Site Booster περιλαμβάνεται στο κόστος των περισσότερων σχεδίων Wix χωρίς επιπλέον χρέωση.

Περαιτέρω ανάγνωση

Website Builder SEO εναντίον WordPress SEO: ανακαλύψτε ποιο είναι καλύτερο για να βρείτε τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο

Συνεχής συντήρηση: Πόσο απαιτείται καθαριότητα?

Από την άποψη της συντήρησης, το WordPress ενημερώνεται πάντα για να βελτιώσει την ασφάλεια και να διορθώσει σφάλματα. Όταν συμβαίνει αυτό (μερικές φορές το χρόνο), εσείς’Θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ορισμένοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ενημερώσεις για εσάς, ώστε να μην το κάνετε’πρέπει να. Για παράδειγμα, οι καθημερινές αυτόματες ενημερώσεις του ιστότοπού σας στο WordPress παρέχονται στάνταρ στο Bluehost’s WordPress σχέδια. Επιπλέον, οι περισσότεροι μεγαλύτεροι, πιο αξιόπιστοι προγραμματιστές θέματος και προσθηκών θα ενημερώσουν τα προϊόντα τους για εσάς, αλλά αυτό’δεν συμβαίνει πάντα.

Ενημερώσεις WordPressΤυχόν ενσωματωμένες προσθήκες εκτός WordPress θα πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς.

Εάν το θέμα και τα πρόσθετα που χρησιμοποιείτε δεν ενημερώνονται από τον προγραμματιστή του WordPress, ενδέχεται να διακινδυνεύσετε αυτά τα εργαλεία να έρχονται σε διένεξη και ενδεχομένως να βλάψουν την απόδοση του ιστότοπού σας.

Ενημερώσεις προσθηκών WordPressΔεν ενημερώνονται τακτικά όλες οι προσθήκες WordPress.

Για αυτόν τον λόγο, εμείς’προτείνω να ελέγξετε διεξοδικά τα θέματα και τις προσθήκες WordPress που χρησιμοποιείτε. Μετά από όλα, δεν το κάνεις’Δεν θέλω να σε πιάσω.

Με το Wix, όλες οι ενημερώσεις πραγματοποιούνται από την τεχνική του ομάδα και αναπτύσσονται αυτόματα στον ιστότοπό σας – δεν το κάνετε’Πρέπει να σηκώσω ένα δάχτυλο (και μάλλον κερδίσατε’ακόμη και να ξέρω ότι πραγματοποιήθηκαν οι ενημερώσεις). Αυτό είναι ένα πραγματικό όφελος, ειδικά αν δεν είστε από τεχνική άποψη.

Το Wix δημιουργεί επίσης συνεχώς νέα πρότυπα και εφαρμογές για χρήση. Οι εφαρμογές μπορούν να προστεθούν σε έναν υπάρχοντα ιστότοπο ανά πάσα στιγμή, αλλά’Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε’να αλλάξετε τον ιστότοπό σας’Πρότυπα χωρίς να χρειάζεται να σχεδιάσετε ξανά ολόκληρο το θέμα από το μηδέν.

Wix vs WordPress: Συνεχής συντήρηση – Ετυμηγορία

Το Wix απαιτεί πολύ λιγότερο συνεχή συντήρηση από το WordPress! Ειλικρινά, ούτε το WordPress ούτε το Wix είναι τέλειο σε αυτόν τον τομέα, αλλά το Wix το σκιάζει λόγω των αυτόματων, εσωτερικών εφαρμογών και ενημερώσεων λειτουργιών. Ενώ, εάν το WordPress ενημερώνεται, εκεί’Δεν λέτε τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στον ιστότοπό σας εάν χρησιμοποιείτε μη συμβατές προσθήκες.

Βοήθεια και υποστήριξη: Ποιο είναι καλύτερο για πρόσθετη βοήθεια?

Το WordPress έχει μια τεράστια κοινότητα χρηστών και ένα τεράστιο πλήθος οδηγών για να σας βοηθήσουν. Και πάλι, εκεί’Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές πληροφορίες εκεί έξω, αλλά χωρίζοντας το καλό από το κακό είναι’πάντα απλό.

Βοήθεια WordPressΤο WordPress διαθέτει ένα τεράστιο φόρουμ γεμάτο πληροφορίες.

Μια επιλογή είναι να προσλάβετε έναν εξειδικευμένο προγραμματιστή WordPress για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε, να ρυθμίσετε ή να τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας – αλλά αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει ακριβό. Ωστόσο, ορισμένοι οικοδεσπότες, όπως το Bluehost, σας παρέχουν 24/7 πρόσβαση στους ειδικούς τους στο WordPress όταν εγγραφείτε σε ένα από τα σχέδιά τους.

Αν εσύ’είστε άνετοι να μαθαίνετε μόνοι σας, το WordPress’ οι διαδικτυακοί οδηγοί μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε κοινά προβλήματα. Οι οδηγοί με δυνατότητα αναζήτησης χωρίζονται σε θέματα από “Ξεκινώντας” προς την “Ασφάλεια,” κάνοντας το σωστό άρθρο λίγο πιο εύκολο να βρεθεί.

Τα φόρουμ κοινότητας είναι επίσης διαθέσιμα για όσους χρησιμοποιούν το WordPress για να συζητήσουν τα προβλήματά τους με πιο έμπειρους χρήστες του WordPress. Ωστόσο, η βάση χρηστών του WordPress είναι απλά πολύ μεγάλη για την υπηρεσία για να έχει μια πολύτιμη ειδική ομάδα υποστήριξης.

Το Wix έχει ένα αφοσιωμένη ομάδα υποστήριξης για να βοηθήσει τους χρήστες να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Το’Επίσης δημιούργησε πολλά άρθρα και βίντεο βοήθειας, καθώς και φόρουμ για να σας υποστηρίξει στη δημιουργία του ιστότοπού σας. Το Wix προσφέρει επίσης email και προγραμματισμένη τηλεφωνική υποστήριξη επισης.

Βοήθεια WixWix’Το κέντρο βοήθειας είναι σαφές και περιεκτικό, ενώ μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια μέσω τηλεφώνου ή email.

Wix’Η ομάδα υποστήριξης θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο – δεδομένου ότι όλα όσα χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων δημιουργούνται από την ίδια την Wix, οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα ο ιστότοπός σας θα είναι ελάχιστες.

Wix vs WordPress: Βοήθεια και υποστήριξη – Ετυμηγορία

Το Wix παρέχει πολύ περισσότερη βοήθεια και υποστήριξη από το WordPress. Ισχυρό όπως το WordPress, είναι’Είναι πιο δύσκολο να βρεις σχετική, αξιόλογη βοήθεια. Από την άλλη πλευρά με το Wix, μπορείτε πάντα να λάβετε καλή βοήθεια επικοινωνώντας με την αφοσιωμένη ομάδα υποστήριξής του. Η υποστήριξη είναι επίσης διαθέσιμη μέσω ποικίλων υπηρεσιών, όπως τηλέφωνο, email και κέντρο βοήθειας.

Τιμολόγηση και συνεχιζόμενες δεσμεύσεις: Πού είναι η αξία για τα χρήματα?

Το ποσό των χρημάτων που θέλετε να επενδύσετε στον ιστότοπό σας είναι ένα σημαντικό ζήτημα και αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ, ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε Wix ή WordPress.

Η Wix προσφέρει επτά προγράμματα τιμολόγησης premium και ένα δωρεάν πρόγραμμα. Καθώς ανεβαίνετε τα πακέτα, αποκτάτε πρόσβαση σε περισσότερες δυνατότητες.

προγράμματα τιμολόγησης ιστότοπου και ηλεκτρονικού εμπορίου wixΤο Wix προσφέρει ένα δωρεάν πακέτο, καθώς και επτά premium για να διαλέξετε. Τα τέσσερα φθηνότερα πακέτα είναι μόνο για ιστότοπους, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα πακέτα είναι για διαδικτυακά καταστήματα.

Εάν εγγραφείτε σε ένα ετήσιο πρόγραμμα, μπορείτε να εξοικονομήσετε μεταξύ 17% και 24% ετησίως, ανάλογα με το πακέτο που επιλέγετε:

Σχέδια τιμολόγησης Wix Μήνα ($ / μήνα) Εξοικονόμηση 1 έτους ($ / μήνα) (%)ΣυνδυασμόςΑπεριόριστοςΥπέρΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ*πολύ σπουδαίο πρόσωπο
17 $13 $23%
22 $17 $22%
27 $22 $18%
28 $23 $17%
47 $39 $17%

* Αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει το πρόγραμμα Business Basic, το οποίο είναι το φθηνότερο από τα τρία ασφάλιστρα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για τα προγράμματα Combo, Unlimited, Pro, eCommerce και VIP, το Wix σας δίνει ένα δωρεάν όνομα ονόματος ενός έτους (αξίας 10 $ – 12 $) και 300 $ σε κουπόνια διαφήμισης (Google Adwords και Facebook Ads). Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε τα κουπόνια, μπορείτε να επιστρέψετε την ετήσια χρέωση σας πολύ γρήγορα.

Με το WordPress, εσείς’Θα χρειαστεί να αποκτήσω τη δική σας υπηρεσία φιλοξενίας (συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Bluehost) από περίπου 4 $ / μήνα. Εσείς’Θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε ένα θέμα, αφού το WordPress δεν το κάνει’Έρχονται με ελκυστικά δωρεάν πρότυπα.

Ένα προκατασκευασμένο θέμα WordPress κοστίζει περίπου 25 $ – 299 $, ανάλογα με το πόσο αξιόπιστο είναι ο προγραμματιστής θέματος (γενικός κανόνας: όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο πιο αξιόπιστο είναι).

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress (όπως φανταχτερά slideshow, widgets κ.λπ.), μπορείτε να εγκαταστήσετε μερικές δωρεάν ή πληρωμένες προσθήκες, οι οποίες μπορεί να κοστίζουν περίπου 15 $ – 70 $ ανά προσθήκη. Και πάλι, αυτό θα εξαρτηθεί από τη φήμη του προγραμματιστή.

Επιπλέον, εσύ’Θα πρέπει να αγοράσετε το δικό σας προσαρμοσμένο όνομα τομέα όταν χρησιμοποιείτε το WordPress, το οποίο κοστίζει περίπου 10 $ – 12 $ ετησίως. Μπορείτε να αναζητήσετε και να αγοράσετε έναν τομέα από γνωστούς καταχωρητές τομέα όπως το Domain.com.

Αυτό σημαίνει ότι η αρχική επένδυση για έναν ιστότοπο WordPress θα μπορούσε να κυμαίνεται από 140 $ έως 200 $ ή υψηλότερα, ανάλογα με το πόσα πρόσθετα επί πληρωμή παίρνετε.

Αυτό δεν το κάνει’Συντελεστής στο κόστος πρόσληψης ενός προγραμματιστή WordPress εάν θέλετε να κάνετε προσαρμογές στον ιστότοπό σας.

Wix vs WordPress: Τιμολόγηση και συνεχιζόμενες δεσμεύσεις – Ετυμηγορία

Wix’Οι τιμές είναι φθηνότερες και ευκολότερες στον προϋπολογισμό από ό, τι το WordPress’ τιμολόγηση. Ενώ το Wix χρεώνει μια καθορισμένη μηνιαία τιμή, το WordPress μπορεί να διαφέρει δραστικά. Το WordPress θα κοστίζει σχεδόν πάντα περισσότερο από το Wix για χρήση όταν συνυπολογίζει όλα τα επιπλέον κόστη, και θα μπορούσατε να μείνετε σε ένα τουρσί – εκτός αν διαθέτετε έναν τόνο μετρητών για έναν προγραμματιστή.

Wix vs WordPress: Τι σκέφτεται ένας χρήστης?

Ενώ διεξάγουμε τη δική μας έρευνα σε κάθε δημιουργό ιστότοπων που εξετάζουμε, θέλουμε να ρωτήσουμε και τους πραγματικούς ανθρώπους για τις εμπειρίες τους. Μιλήσαμε με τη Ρεβέκκα, η οποία’πέρασε τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκοντας τον εαυτό της να δημιουργεί ιστότοπους σε μια σειρά διαφορετικών πλατφορμών. Συγκεκριμένα, τη ρωτήσαμε σχετικά με τους ιστότοπους της The New Black Studio (φτιαγμένο με WordPress) και το The Wedding People (χτισμένο με Wix).

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΗΣΤΗ: ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ + Ο ΓΑΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

αναθεώρηση χρήστη rebecca wix vs wordpress

Η Rebecca βρίσκει το Wix πιο φιλικό προς το χρήστη και διαισθητικό από το WordPress.

Αφού δεν έψαχνε καμία επένδυση όταν ξεκίνησε την επιχείρησή της, η Ρεβέκκα δημιούργησε τα πάντα χρησιμοποιώντας την τελευταία επιταγή πληρωμής από την προηγούμενη δουλειά της. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να μειώσει το κόστος και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό της ιστότοπο χρησιμοποιώντας το WordPress. Από τότε, αυτή’δημιούργησε περισσότερους από πέντε άλλους ιστότοπους σε διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Wix.

Ερ&Α με τη Ρεμπέκα

Τι σε έκανε να επιλέξεις το Wix και το WordPress?

“Επέλεξα το WordPress να ξεκινήσει γιατί φαινόταν σαν αυτό που χρησιμοποιούσαν όλοι. Εκείνη την εποχή, δεν το έκανα’Πραγματικά καταλαβαίνω πολλά για το SEO, οπότε κατέληξα στο Wix γιατί ένιωσα λιγότερο περίπλοκο.”

Ποια πιστεύετε ότι η κύρια διαφορά είναι μεταξύ Wix και WordPress?

“Νομίζω ότι η κύρια διαφορά είναι η χρηστικότητα και το επίπεδο γνώσης που απαιτείται. Προσωπικά βρέθηκα να έχω στο Google ‘Πως να…’ πολύ περισσότερα όταν χρησιμοποιείτε το WordPress από το Wix.”

Βρίσκετε το Wix ή το WordPress πιο εύκολο στη χρήση?

“Σίγουρα βρίσκω το Wix την ευκολότερη πλατφόρμα για την κατασκευή ενός ιστότοπου. Οι δυνατότητες μεταφοράς και απόθεσης είναι τόσο εύχρηστες και τα πρότυπα είναι γενικά καλύτερα από αυτά που παρέχονται στο WordPress. Η βιομηχανία μου είναι τόσο οπτική και δημιουργική και το Wix παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για εξατομίκευση.”

“Προτιμώ να δημιουργώ ιστότοπους στο Wix γιατί’είναι πολύ πιο οπτικό. Το’Είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορο μόλις ξέρετε το δρόμο σας και πραγματικά ευέλικτο.”

Τι σας αρέσει περισσότερο για το Wix και γιατί?

“Αυτό που μου αρέσει περισσότερο για το Wix είναι’είναι αρκετά δύσκολο να σπάσει! Σε γενικές γραμμές, όλα είναι σε κατανοητή γλώσσα, και τίποτα δεν θαμμένο σε ένα δύσκολο CMS.”

Τι σας αρέσει περισσότερο στο WordPress και γιατί?

“Μου αρέσει πολύ η μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων προσθηκών. Για μένα, αυτό σήμαινε ότι αν δεν το κάνω’Όπως ένας συγκεκριμένος δημιουργός φόρμας ή πρόγραμμα επεξεργασίας, μπορώ απλά να πάω και να κατεβάσω άλλο.”

Τι δεξιότητες έχετε αποκτήσει από τη δημιουργία ιστότοπων στο Wix και το WordPress?

“Εγώ’Έχω μάθει τόσες πολλές δεξιότητες από τη δημιουργία ιστότοπων στο Wix και το WordPress, αλλά κυρίως υπομονή! Σπούδασα τέχνη και σχεδιασμό, έτσι’s πρόσθεσε ένα άλλο εργαλείο στη ζώνη μου στο σχεδιασμό και την οπτική πλευρά. Εγώ’Έμαθα επίσης πολλά για τον τρόπο λειτουργίας των ιστότοπων και τις διαφορές μεταξύ κινητών, tablet και επιτραπέζιων υπολογιστών.”

Wix vs WordPress: Σύνοψη και σύσταση

Θα πρέπει τώρα να έχετε μια ισχυρή ιδέα για το τι είναι το Wix και το WordPress και πώς λειτουργούν. Εμείς’καλύψατε τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο πλατφορμών και τώρα θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το ποια είναι πιο κατάλληλη για τις ανάγκες σας.

Το Wix είναι ένα εύχρηστο, δημιουργικό ιστότοπου all-in-one έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει όλους να δημιουργήσουν έναν εκπληκτικό ιστότοπο. Εν τω μεταξύ, Το WordPress είναι μια ισχυρή, ευέλικτη πλατφόρμα που σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον ιστότοπό σας, από το σχεδιασμό έως την ασφάλεια. Το Wix είναι καλύτερο για αρχάριους, ενώ το WordPress είναι πιο τεχνικά προκλητικό.

Το WordPress είναι ιδανικό για δημιουργία σύνθετοι ιστότοποι, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αντιμετωπιστεί. Αφ ‘ετέρου, Το Wix είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση, αλλά δεν’Έχω το ίδιο επίπεδο ευελιξίας που προσφέρει το WordPress. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι το Wix είναι καλύτερο εάν χρειάζεστε έναν ελκυστικό ιστότοπο ζωντανά γρήγορα.

Ως ανακεφαλαίωση, εδώ’είναι ένας συνοπτικός πίνακας της παραπάνω σύγκρισής μας, μαζί με μερικές τελικές σκέψεις παρακάτω:

Wix vs WordPressWixWordPressΕυκολία στη χρήση

Νικητής: Wix

Σχεδιασμός και προσαρμογή

Νικητής: WordPress

Εφαρμογές και προσθήκες

Νικητής: Wix

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Νικητής: WordPress

Blogging

Νικητής: WordPress

SEO

Το’είναι ισοπαλία!

Συνεχής συντήρηση

Νικητής: Wix

Βοήθεια και υποστήριξη

Νικητής: Wix

Τιμολόγηση και συνεχιζόμενες δεσμεύσεις

Νικητής: Wix

Ένα πολύ φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης. Δεν το κάνεις’Πρέπει να ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε, καθώς το Wix απευθύνεται σε μη τεχνικούς χρήστες.Απότομη καμπύλη μάθησης (όχι φιλική προς τους αρχάριους). Το’είναι καλύτερο αν ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε και είστε τεχνικά καταλαβαίνω. Εάν όχι, ίσως χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον που είναι.
Πάνω από 500 επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα για να εργαστείτε, αλλά μπορείτε’t εναλλαγή προτύπων χωρίς επανασχεδιασμό του ιστότοπού σας.Σχεδόν απεριόριστος έλεγχος στον ιστότοπό σας’αισθητική (αν έχετε γνώσεις κωδικοποίησης). Θυμηθείτε ότι σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε θέματα WordPress που δημιουργήθηκαν από την ίδια την πλατφόρμα.
Περιορισμένη προσαρμογή, αλλά όλες οι δυνατότητες και οι λειτουργίες ελέγχονται στενά, παρακολουθούνται και δοκιμάζονται για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν σωστά.Πολύ ευέλικτο και προσαρμόσιμο, αλλά μπορεί να είναι προβληματικό εάν τα προσαρμοσμένα εργαλεία ή τα πρόσθετα σας καταρρεύσουν.
Ενσωματωμένες δυνατότητες πωλήσεων σε οποιοδήποτε από τα σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου. Ιδανικό για πώληση μερικών προϊόντων.Πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο όπως το WooCommerce για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Καλύτερα για καθαρούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου ή για χονδρική πώληση.
Υποστηρίζει κατηγορίες, ετικέτες, blogging για κινητά και συνεισφέροντες συντάκτες. Περιλαμβάνει δωρεάν βιβλιοθήκη πολυμέσων.Υποστηρίζει επίσης κατηγορίες και επισημάνσεις, μαζί με επιλεγμένες εικόνες, αναρτήσεις και ιδιωτικές αναρτήσεις.
Βασική λειτουργικότητα SEO, με προηγμένες δυνατότητες που περιλαμβάνονται μέσω του Site Booster στο πρόγραμμα Unlimited ή υψηλότερη.Βασικά εργαλεία SEO, με το πρόσθετο Yoast που παρέχει προηγμένες δυνατότητες με premium κόστος 69 $ για έναν ιστότοπο.
Δεδομένου ότι ο Wix δεν το κάνει’Για να ανοίξει την πλατφόρμα της σε εξωτερικούς προγραμματιστές, ελέγχει όλες τις πτυχές της πλατφόρμας – που σημαίνει ότι διαχειρίζεται όλες τις ενημερώσεις και τις εργασίες συντήρησης για εσάς.Απαιτείται συχνή συντήρηση και παρακολούθηση, ειδικά εάν υπάρχουν ενημερώσεις για την πλατφόρμα, το θέμα ή τις προσθήκες. Είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση του ιστότοπού σας.
Αφιερωμένη ομάδα υποστήριξης με οργανωμένα σεμινάρια. Μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια μέσω τηλεφώνου ή email.Μεγάλο κοινοτικό φόρουμ γεμάτο συζητήσεις, αλλά όχι καλά οργανωμένο. Η έγκαιρη απάντηση είναι επίσης ασυνεπής.
7 προγράμματα premium, που κυμαίνονται από 13 $ ανά μήνα έως 49 $ ανά μήνα (με βάση τα ετήσια προγράμματα). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Wix δωρεάν, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς.Μπορεί να κυμαίνεται από 200 $ – 15.000 $, ανάλογα με διάφορους παράγοντες (φιλοξενία, θέματα, προσθήκες, βοήθεια πρόσληψης κ.λπ.)

Το Wix vs WordPress είναι μια πολύ προσωπική επιλογή – Το WordPress είναι πιο ισχυρό και ευέλικτο, αλλά χρειάζεται επίσης χρόνος για να ταξινομήσετε όλα τα σεμινάρια και τις προσθήκες για να βρείτε τα σωστά εργαλεία.

Το Wix, εν τω μεταξύ, διαχειρίζεται όλες τις ενημερώσεις και την υποστήριξή του. Παρόλο που δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το WordPress, το Wix διευκολύνει την εμπειρία δημιουργίας ολόκληρου του ιστότοπου και είναι πολύ πιο ευχάριστο – ειδικά για μη τεχνικούς.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Wix If…

Το Wix είναι κατάλληλο για εσάς αν δεν το κάνετε’Έχω πολλή τεχνική εμπειρία στη δημιουργία ιστοσελίδων και θέλω μια εύχρηστη πλατφόρμα χωρίς να απαιτείται κωδικοποίηση. Εάν δεν το κάνετε’χρησιμοποιήστε το Wix’Δωρεάν πρόγραμμα – το οποίο συνοδεύεται από κολλώδεις διαφημίσεις – θα σας κοστίσει μεταξύ 13 $ / μήνα και 49 $ / μήνα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress If…

Το WordPress είναι σωστό εάν εσείς’είμαστε λίγο πιο τεχνολογικοί, και θέλουμε δύναμη και ευελιξία. Να είστε προσεκτικοί – απαιτείται κάποια γνώση κωδικοποίησης και εσείς’Θα πρέπει να διατηρήσω τον ιστότοπό σας όταν ενημερώνεται το WordPress. Το κόστος ποικίλλει, αλλά γενικά εσείς’Θα κοιτάζω περίπου 200 $ αμοιβή εγκατάστασης με συνεχιζόμενες μηνιαίες δαπάνες μετά από αυτό.

Απλώς να γνωρίζετε ότι ο χρόνος και οι πόροι είναι τα βασικά ζητήματα εδώ:

 • Wix – λιγότερη συντήρηση και χαμηλότερο κόστος μακροπρόθεσμα
 • Το WordPress υποστηρίζεται από το Bluehost – περισσότερη ευελιξία, αλλά περισσότερη συντήρηση, απότομη καμπύλη μάθησης και κόστος μακροπρόθεσμα

Συμπερασματικά, αν είστε ομάδα ενός ατόμου ή don’Διαθέτουμε εξειδικευμένους τεχνικούς πόρους για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε, να συντηρήσετε ή να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε έναν ιστότοπο.

Αν εσύ’δεν είστε ακόμα σίγουροι, δοκιμάστε να εγγραφείτε σε μια δωρεάν δοκιμή και να πάρετε το Wix για μια δοκιμαστική μονάδα.

Ελπίζουμε ότι αυτή η συζήτηση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Wix και WordPress ήταν χρήσιμη για εσάς! Εάν έχετε οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις – αυτό προέκυψε’απάντησα στις συχνές ερωτήσεις μας – στείλτε μας ένα σχόλιο και εμείς’Θα σας απαντήσω.

Wix vs WordPress: Συχνές ερωτήσεις

Ποιο είναι καλύτερο: Wix ή WordPress?

Αν εσύ’είμαι αρκετά τεχνικά σίγουρος και ψάχνετε να χτίσετε έναν μεγάλο ιστότοπο, το WordPress αξίζει μια δοκιμή. Ωστόσο, εάν εσείς’δεν είστε τόσο τεχνολογικά καταλαβαίνω και προτιμάτε μια ευκολότερη πλατφόρμα – ενώ εξακολουθείτε να είστε σε θέση να δημιουργήσετε έναν όμορφο και επαγγελματικό ιστότοπο – σίγουρα κοιτάξτε το Wix.

Είναι το Wix ή το WordPress πιο εύκολο στη χρήση?

Το Wix είναι ένα καθαρό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης και είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Το WordPress είναι πολύ πιο περίπλοκο και απαιτεί υψηλότερο επίπεδο τεχνικών γνώσεων. Εάν η ευκολία χρήσης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για εσάς κατά τη λήψη της απόφασής σας, το Wix είναι αυτό που σας ταιριάζει.

Είναι το Wix πραγματικά δωρεάν?

Το Wix διαθέτει ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα – εσείς’Απλώς πρέπει να είμαι εντάξει με την εμφάνιση των διαφημίσεών του στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να τα ξεφορτωθείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναβαθμίσετε στο φθηνότερο μηνιαίο πακέτο του, το οποίο κοστίζει 11 $ / μήνα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ WordPress.com και WordPress.org?

Το WordPress.org είναι ένα αυτο-φιλοξενούμενο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί κώδικα για τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστότοπων. Το WordPress.com είναι μια πλατφόρμα blogging που’φιλοξενείται για εσάς. Εμείς’συγκρίναμε το Wix με το WordPress.org, αλλά μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας στο WordPress.com.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός ιστότοπου με το Wix?

Μπορείτε να δημιουργήσετε τεχνικά έναν ιστότοπο με το Wix για τίποτα! Το Wix έχει δωρεάν πρόγραμμα, αλλά συνοδεύεται από περιορισμούς – μπορείτε’να συνδέσετε ένα προσωπικό όνομα τομέα και ο ιστότοπός σας θα έχει διαφημίσεις Wix σε αυτό. Οι τιμές των προγραμμάτων πριμοδότησης κυμαίνονται από 13 $ έως 39 $ ανά μήνα (πληρώνεται ετησίως), ή ελαφρώς περισσότερο εάν εσείς’δ μάλλον πληρώνετε ανά μήνα.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός ιστότοπου με το WordPress?

Εσείς’Θα πρέπει να διευθετήσω τη φιλοξενία ($ 5 – $ 10 / μήνα) και ένα όνομα τομέα (περίπου 10 $ ετησίως). Εσείς’Θα ήθελα επίσης να επενδύσω σε ένα θέμα επί πληρωμή ($ 30 – $ 80), καθώς και επιπλέον πρόσθετα ($ 15 – $ 50). Η αρχική επένδυση θα κοστίσει πιθανώς περίπου 200 $.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map