Συνομιλητικό εμπόριο: Τι είναι αυτό και πώς μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε;

Τι είναι το Συνομιλητικό Εμπόριο?

Ως όρος, το συνομιλητικό εμπόριο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Chris Messina σε ένα άρθρο που γράφτηκε για το Medium. Ο Chris εργαζόταν ως Επικεφαλής Εμπειρία Προγραμματιστή για την Uber εκείνη την εποχή και έκτοτε συνέστησε τη Molly, μια τεχνολογική εκκίνηση βασισμένη σε πληροφορίες. Ωστόσο, θα είναι πάντα πιο γνωστός ως ‘ο τύπος που εφηύρε το hashtag’.


Στο άρθρο του Medium, ο Messina επέστησε την προσοχή στο αυξανόμενο επίπεδο δραστηριότητας στον τομέα των μηνυμάτων, εντοπίζοντας με ακρίβεια μια τάση που επηρέασε τον τρόπο που ψωνίζουμε σήμερα:

‘Από το μονοπάτι’Συγκεντρωτικό στοιχείο για να δώσετε έμφαση στο Talk, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε τοπικές επιχειρήσεις, στο Facebook’s $ 22 δισ. αγορά του WhatsApp, για ανάκτηση’s βοηθούς αγορών γραπτών μηνυμάτων, ή Fancy Hand’βοηθοί κατ ‘απαίτηση, στις πρόσφατες καινοτομίες μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο στη Μετάφραση Google, στο Ethan’ο στρατός των Ethans με κείμενο, για να ανέβει, να Lark, και καλύτερο στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης… εκεί’συμβαίνουν πολλά στον χώρο των επικοινωνιών και των μηνυμάτων.’

– Messina για Medium, 2015

Το συνομιλητικό εμπόριο είναι το σημείο στο οποίο η χρήση των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων συμπίπτει με (ή ιδανικά, βελτιώνει) τη διαδικασία πωλήσεων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αλληλεπίδραση με έναν σύμβουλο πελατών μέσω ζωντανής συνομιλίας ή να αφήσετε ένα chatbot να σας οδηγήσει στο σωστό χρώμα βαφής (περισσότερα σχετικά με αυτό αργότερα).

Τέσσερα χρόνια μετά τη δημοσίευση αυτού του ιογενούς άρθρου, το εμπορικό εμπόριο είναι τόσο καθιερωμένη πρακτική όσο και καθιερωμένος όρος. Αλλά είναι εδώ για να μείνετε; Και εάν εσύ’είναι μια μικρή επιχείρηση χωρίς εργατικό δυναμικό και προϋπολογισμό μεγέθους Uber, αξίζει ακόμη; Μείνετε μαζί μας καθώς εξερευνούμε όλα αυτά και πολλά άλλα.

Το «Γιατί» πίσω από την τάση

Η φοβία των χιλιετών τηλεφωνικών κλήσεων μπορεί να είναι πραγματική, αλλά αυτό δεν συμβαίνει’δεν σημαίνει’Αγαπώ τη συνομιλία – αυτό’είναι μόνο η μορφή που’άλλαξε.

Ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση της συνομιλίας σήμερα:

 1. Το 20% των αναζητήσεων Google για κινητά πραγματοποιούνται μέσω ενός βοηθού φωνητικής αναζήτησης, όπως το Siri
 2. Το 17% των ατόμων διαθέτουν έξυπνο ηχείο και το 34% σχεδιάζει να αγοράσει ένα. Αυτό το στατιστικό είναι στην πραγματικότητα από το 2018, έτσι’είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι αυτός ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος τώρα
 3. Ο μέσος χρήστης WhatsApp στέλνει 1.200 μηνύματα ανά μήνα

Συνδυάστε το με την τεκμηριωμένη άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και εσείς’έχετε μια ισχυρή πρόταση.

διάγραμμα σύγκρισης δημιουργών διαδικτυακών καταστημάτωνΘέλετε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα; Ρίξτε μια ματιά στη διαδικτυακή σύγκριση δημιουργών καταστημάτων για να βρείτε την τέλεια πλατφόρμα σας.

Συνομιλητικό εμπόριο: Παραδείγματα πραγματικού κόσμου

Ζωντανή συζήτηση

Εμείς’είστε πολύ εξοικειωμένοι με τα κουτιά ζωντανής συνομιλίας Αυτοί’συνήθως επανδρώνεται από ένα μέλος του προσωπικού (ή περισσότερα) και είναι ένας τρόπος για τους πελάτες να στέλνουν άμεσα μηνύματα στο προσωπικό για βοήθεια. Αυτοί’είναι μια πιο στιγμιαία και εντελώς πιο ελκυστική επιλογή από το να συμπληρώσετε μια φόρμα επικοινωνίας, να σβήσετε ένα email ή – παράδειγμα απαγόρευση – να σηκώσετε το τηλέφωνο.

Η ζωντανή συνομιλία έχει γίνει μια αρκετά συνηθισμένη λειτουργία σε επιχειρηματικούς ιστότοπους και είναι εύκολο να εφαρμοστεί χωρίς πολύ τεχνική τεχνογνωσία. Ακολουθούν ορισμένα βασικά οφέλη:

 1. Αντιγράψτε την αίσθηση ενός βοηθού καταστήματος στο διαδίκτυο, προσφέροντας μια προσωπική πινελιά για όσους το θέλουν
 2. Εάν υπάρχει ζήτηση, ένα μέλος του προσωπικού μπορεί να επικοινωνήσει με πολλούς πελάτες ταυτόχρονα
 3. Κέρδισε πολύτιμο ‘στο ΕΔΑΦΟΣ’ πληροφορίες σχετικά με τους κοινούς πόνους των χρηστών μέσω συνομιλιών ένας-προς-έναν

Πιστεύουμε ότι ο Etsy κάνει πολύ καλή δουλειά στο να βάζει ζωντανή συνομιλία. Έχετε την επιλογή να στείλετε μηνύματα στον πωλητή ξεχωριστά και κάθε πωλητής συνοδεύεται από μια ένδειξη της ώρας’Συνήθως θα απαντώ.

etsy - ένα παράδειγμα εμπορικού εμπορίου

Chatbots

Οπτικά, τα chatbots μοιάζουν αρκετά με τα live κουτιά συνομιλίας – στην πραγματικότητα, συχνά φαίνονται πανομοιότυπα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικές κρίσιμες διαφορές μεταξύ των δύο, τόσο όσον αφορά τη δομή όσο και την πρόθεση.

Τα Chatbots χρησιμοποιούν AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) για να απαντήσουν σε ερωτήσεις χρηστών. Είναι ρομπότ που ‘μαθαίνω’ πώς να απαντήσετε σε ερωτήσεις βάσει ιστορικών προτύπων.

Αλλά όταν εξετάζουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο σήμερα, είναι’είναι σαφές ότι τα chatbots προσφέρουν κάτι παραπάνω και πέρα ​​από μια ζωντανή προσομοίωση συνομιλίας. αυτοί’προσφέροντας έναν εντελώς εναλλακτικό τρόπο πλοήγησης σε έναν ιστότοπο.

Αφήνω’ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στον ιστότοπο της Dulux για ένα παράδειγμα αυτού. Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν λίγες αποφάσεις αγοράς πιο τρομακτικές από το να επιλέξουμε ένα χρώμα βαφής από τους χιλιάδες συνδυασμούς χρωμάτων και τελειωμάτων που προσφέρονται – και αυτό’είναι ένα θέμα με το οποίο αναμφίβολα το Dulux είναι πολύ εξοικειωμένο.

dulux - ένα παράδειγμα εμπορικού εμπορίου

Κατά την προσγείωση στον ιστότοπο Dulux, εσείς’προσφέρθηκαν τρεις διαφορετικοί τρόποι πλοήγησης στον ιστότοπο για να βρείτε το τέλειο χρώμα σας.

 1. Πρώτα, εκεί’είναι μια παραδοσιακή κορυφαία γραμμή πλοήγησης, με μια επιλογή επιλογών όπως ‘Βρείτε ένα χρώμα’ και ‘Επιλέξτε ένα προϊόν’. Αυτό είναι για τους πιο σίγουρους αγοραστές, οι οποίοι έχουν ήδη μια σαφή ιδέα για το τι θέλουν, ή είναι ευτυχείς να περάσουν χρόνο περιήγησης.
 2. Δεύτερον, εκεί’είναι ένα διαδραστικό κουίζ που θα σας οδηγήσει στην τέλεια επιλογή σας βάσει του τρόπου με τον οποίο απαντάτε στις ερωτήσεις. Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε είτε ‘Έχω κάποια χρώματα στο μυαλό μου’ ή ‘Θα ήθελα μερικές ιδέες’. Αυτό είναι ιδανικό για χρήστες που έχουν μόνο μια γενική ιδέα για το τι χρειάζονται ή που βιάζονται.
 3. Τρίτον, εκεί’είναι ένα chatbot, που καθοδηγεί τους χρήστες σε μια παρόμοια διαδικασία με το κουίζ, αλλά σε μια συνομιλία. Αυτή είναι η τέλεια λύση για τους πιο προσεκτικούς αγοραστές, οι οποίοι μπορεί να αγωνίζονται να μάθουν από πού να ξεκινήσουν όταν κάνουν την επιλογή τους.

Και έτσι, ο Dulux έχει διασφαλίσει ότι κάθε άτομο στα αναμφισβήτητα ευρεία δημογραφική του θέση μπορεί να βρει το τέλειο χρώμα του.

Στη συνέχεια, ας’ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπο του σχεδιαστή UX Adrian Zumbrummen, ο οποίος αξιοποιεί τη δύναμη της AI με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Adrian Zumbrunnen - παράδειγμα εμπορικού εμπορίου

Τα παντα ‘στο πάνω μέρος’ – δηλ. Όλα στην επάνω ενότητα της ιστοσελίδας, τα οποία είναι ορατά χωρίς κύλιση – παρουσιάζονται σαν μια συνομιλία, με τον χρήστη να προσφέρει καθορισμένες απαντήσεις για να περιηγηθεί σε ένα ‘συνομιλία’ με ‘Zumbrummen’.

Αυτό είναι πολύ ωραίο υλικό και κάνει αμέσως αυτόν τον ιστότοπο πολύ αξέχαστο. Όσοι δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη λειτουργία συνομιλίας μπορούν απλώς να περάσουν από αυτήν για να δουν τον σχεδιαστή’δουλειά και βιογραφικό με τον κανονικό τρόπο.

Χρήση συνομιλητικού εμπορίου στον ιστότοπό σας

Πώς να προσθέσετε ζωντανή συνομιλία στον ιστότοπό σας

Οποιοσδήποτε τύπος ιστότοπου έχετε, θα πρέπει να βρείτε την εφαρμογή ζωντανής συνομιλίας πολύ απλή.

Οι Olark, Sendinblue και LiveChat είναι όλες δημοφιλείς πλατφόρμες. Αν εσύ’Χρησιμοποιώντας ξανά ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, οι περισσότεροι από τους κορυφαίους παίκτες θα πρέπει να έχουν μια εφαρμογή ζωντανής συνομιλίας, είτε από μία από αυτές τις μάρκες (το Wix έχει ζωντανή συνομιλία από το LiveChat, όπως και ο Weebly) ή ενσωματωμένο.

Αν εσύ’έχετε δημιουργήσει τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας ένα σύστημα CMS, τότε θα πρέπει να υπάρχει και ένα αντίστοιχο πρόσθετο. Εδώ είναι διαθέσιμα για το WordPress (εκεί’πάνω από 150 από αυτά).

Ίσως σκέφτεστε: αξίζει να προσθέσετε ζωντανή συνομιλία στον ιστότοπό μου εάν εγώ’Θα μπορώ να απαντήσω σε ζωντανά ερωτήματα μόνο για μία ώρα περίπου την ημέρα?

Το’είναι μια πραγματικά μεγάλη ερώτηση, και μια που κάναμε σε μια πρόσφατη συνομιλία για το εμπόριο MeetUp στο Λονδίνο.

Μια απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να προσφέρουμε ένα απλό μήνυμα σύμφωνα με το ‘Εμείς’δεν είμαστε online τώρα, αλλά αφήστε μας ένα μήνυμα και εμείς’Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.’

Θυμηθείτε, μπορεί να γνωρίζετε ότι εσείς’είστε μόνο online για μια ώρα – αλλά ο πελάτης σας θα ελέγχει τον ιστότοπο μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα, έτσι’είναι απίθανο να το παρατηρήσετε.

Και επιπλέον, το να αφήνετε ένα μήνυμα με αυτόν τον τρόπο είναι ακόμη προτιμότερο από τις παλιές φόρμες επικοινωνίας. Ακόμα κι αν εσείς’εκ νέου ένα άτομο, η απάντηση στην ερώτησή μας ήταν ότι ήταν’Ακόμα μια επιλογή αξίζει να εξεταστεί.

Μάθετε περισσότερα:

Κορυφαίοι 10 καλύτεροι δημιουργοί ιστότοπων – η οριστική λίστα μας που βασίζεται σε περισσότερες από 500 ώρες εμπεριστατωμένης έρευνας

Wix Review – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κόσμο’Το πιο δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων

Weebly Ecommerce Review – που ανήκει στον επεξεργαστή πληρωμών, Square, ρίχνουμε μια ματιά κάτω από την κουκούλα αυτού του εύχρηστου δημιουργού διαδικτυακών καταστημάτων

Πώς να προσθέσετε ένα Chatbot στον ιστότοπό σας

Ενώ η ζωντανή συνομιλία μοιάζει με μη-εγκεφάλου, το ερώτημα αν θα εφαρμόσουμε chatbots είναι λίγο πιο περίπλοκο.

Όταν λειτουργούν καλά, μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, σε αντίθεση με την ομάδα σας, μπορούν να εργαστούν ευτυχώς όλο το εικοσιτετράωρο – δωρεάν.

Αλλά όταν λειτουργούν άσχημα, τα chatbots μπορεί απλά να είναι πιο ενοχλητικά από αυτά’αξίζει, απογοητεύοντας τους χρήστες που χρειάζονται ήδη βοήθεια.

Η συμβουλή μας; Ξεκινήστε το μικρό. Προσφέρετε βασική βοήθεια πλοήγησης και δοκιμάστε να το συνδυάσετε με την επιλογή να μιλήσετε με ένα μέλος του προσωπικού εάν κολλήσουν (ή τουλάχιστον για να αφήσετε ένα μήνυμα).

Όσον αφορά το πώς να το εφαρμόσετε πρακτικά στον ιστότοπό σας, πάλι, οι περισσότεροι κορυφαίοι κατασκευαστές ιστότοπων θα έχουν μια αντίστοιχη εφαρμογή. Εκεί’είναι επίσης ένας τόνος προσθηκών διαθέσιμων για ιστότοπους που έχουν δημιουργηθεί με χρήση CMS. Για κάτι πολύ εξελιγμένο και ‘έξυπνος’, Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να λάβετε κάποια επιπλέον βοήθεια από έναν σχεδιαστή ή προγραμματιστή UX.

Πώς να βελτιστοποιήσετε τη φωνητική αναζήτηση

Αν θέλετε να μπείτε στη δράση συνομιλίας, αλλά ίσως μην’Θέλετε να εγκαταστήσετε τη λειτουργία ζωντανής συνομιλίας ή συνομιλίας, τότε η βελτιστοποίηση για φωνητική αναζήτηση είναι ένα απλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εμείς’Έχω γράψει ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά με αυτό για το Rank Magic, οπότε σίγουρα πηγαίνετε να το ελέγξετε αν αυτό’δεν είναι κάτι εσύ’είμαι πολύ εξοικειωμένος με.

Εδώ’είναι μια ανακεφαλαίωση των κορυφαίων συμβουλών μας από την ανάρτηση:

 1. Χρησιμοποιήστε δομημένα δεδομένα – προσθέστε σήμανση σχήματος για να βοηθήσετε την Google να αναγνωρίσει τη μορφή των δεδομένων που εσείς’έχει προστεθεί, ώστε να μπορεί να προσδιορίσει πού βρίσκεται η απάντηση στην ερώτηση και έτσι να μπορεί ένας βοηθός φωνής ‘ανάγνωση’ το δυνατά με λογικό τρόπο.
 2. Μείνετε συνομιλητές – προσπαθήστε να γράψετε όπως εσείς’μιλήστε, έτσι ώστε το περιεχόμενό σας να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θέτουν ερωτήσεις στους βοηθούς φωνής τους.
 3. Δώστε προτεραιότητα στην ανταπόκριση σε κινητά – Αυτή είναι η καλή πρακτική SEO ούτως ή άλλως, αλλά με τόσες πολλές φωνητικές αναζητήσεις που πραγματοποιούνται σε κινητά, αυτές οι δύο συμβαδίζουν.
 4. Κοιτάξτε λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά – οι άνθρωποι είναι τεμπέλης όταν πληκτρολογούν, αλλά γενικά θα σας προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες όταν χρησιμοποιούν φωνητική αναζήτηση (σκεφτείτε ‘όπου’είναι το πλησιέστερο ταχυδρομείο μου’ και όχι απλώς ‘ταχυδρομείο κοντά’). Εστιάζοντας στη διατήρηση του περιεχομένου σας σε συνομιλία, θα πρέπει να βελτιστοποιείτε φυσικά αυτές τις λέξεις-κλειδιά – αυτό’είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε.

Τυλίγοντας το

Το εμπορικό εμπόριο, όπως πολλές ψηφιακές τάσεις, κάποτε απορρίφθηκε ως μανία. Αντ ‘αυτού, αυτό’συνέχισε να γίνεται μια αποδεδειγμένη και καθιερωμένη τεχνική για την αύξηση των πωλήσεων.

Και όπως εμείς’Έχω δει, ακόμη και οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν στη δράση – απλώς θυμηθείτε να ξεκινήσετε μικρές και να βεβαιωθείτε ότι οτιδήποτε εφαρμόζετε πραγματικά λειτουργεί.

Έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε ζωντανή συνομιλία ή chatbots για τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου; Έχετε κάποιες συμβουλές, προτάσεις ή ωραία αποτελέσματα για κοινή χρήση; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map