Πώς να γράψετε περιγραφές προϊόντων

Ο απόλυτος οδηγός για την περιγραφή προϊόντων

πώς να γράψετε περιγραφές προϊόντων επιλεγμένη εικόνα


Οι περιγραφές προϊόντων μπορούν συχνά να θεωρηθούν ως ενόχληση χαμηλής προσπάθειας της τελευταίας στιγμής – κάτι που πρέπει να χτυπηθεί γρήγορα και μετά να ξεχαστεί. Σίγουρα το προϊόν πρέπει να μιλήσει από μόνο του; Λοιπόν, όχι αρκετά.

Περιγραφή προϊόντος είναι το αντίγραφο που συνοδεύει ένα προϊόν – εξηγεί τι είναι το προϊόν, εισάγει τα χαρακτηριστικά, τα υλικά και τα χρώματα του, και ίσως το πιο σημαντικό, εξηγεί γιατί ο πελάτης πρέπει να το αγοράσει.

Ακούγεται αρκετά απλό, έτσι; Το πρόβλημα είναι ότι πάρα πολλές εταιρείες περιγράφουν μόνο τα προϊόντα τους. Και αυτό’όπου τα πράγματα αρχίζουν να πάνε στραβά.

Μια καλή περιγραφή προϊόντος είναι εξίσου σημαντική με τη λήψη φωτογραφιών των προϊόντων σας’επαναπώληση – αυτό’είναι ένα ζωτικό μέρος των διαδικτυακών πωλήσεων. Στην πραγματικότητα, ένα επιβλητικό 50% των αγοραστών επέστρεψαν ένα αντικείμενο επειδή δεν το έκανε’t ταιριάζει με την περιγραφή του προϊόντος που είδαν στο διαδίκτυο, έτσι’αξίζει να το πάρει σωστά την πρώτη φορά!

Πώς να γράψετε περιγραφές προϊόντων

 1. Γράψτε για το κοινό-στόχο σας
 2. Εστίαση στα οφέλη και όχι στα χαρακτηριστικά
 3. Χρησιμοποιήστε την αφήγηση
 4. Κάντε το αντίγραφο σας σαρώσιμο
 5. Να είστε συγκεκριμένοι
 6. Πάρτε πειστική
 7. Απαντήστε σε ερωτήσεις
 8. Παροχή ιστορικού
 9. Αξιοποιήστε τη δύναμη της κοινωνικής απόδειξης
 10. Κάντε το εύπεπτο

Είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε τις περιγραφές των προϊόντων σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας; Αφήνω’ξεκινήστε!

Περαιτέρω πληροφορίες

 • Χρειάζεστε ακόμη να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Εάν ναι, μπορούμε να βοηθήσουμε – ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Διάγραμμα σύγκρισης του Online Store Builder για να βρείτε το τέλειο ταίριασμα
 • Χρειάζεστε λίγη βοήθεια για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Διαβάστε τον οδηγό μας Γράφοντας για τον Ιστό για 19 εύκολες συμβουλές για τη δημιουργία καλύτερου διαδικτυακού περιεχομένου

1

Γράψτε για το κοινό-στόχο σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να γράψετε επιτυχημένες περιγραφές προϊόντων είναι να δημιουργήσετε ένα προφίλ του πελάτη σας. Αυτό είναι που φαντάζεστε να αγοράσετε τα προϊόντα σας – μόλις είστε’έχετε εντοπίσει το κοινό σας, ό, τι κάνετε πρέπει να λειτουργεί για να συνδεθείτε μαζί τους.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να προσπαθήσετε να γράψετε για όλους.

Η μείωση του κοινού σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο πειστικό αντίγραφο. Εάν γράφετε για όλους, εσείς’Θα καταλήξω σε κανέναν, επειδή το προϊόν σας κέρδισε’να συνδεθείτε με τους ανθρώπους που το διαβάζουν σε οποιοδήποτε σημαντικό επίπεδο.

Εδώ’Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα από την ASOS, έναν διαδικτυακό λιανοπωλητή ενδυμάτων που διατηρεί την επωνυμία του’ο τόνος της φωνής συνεπής σε όλες τις περιγραφές των προϊόντων του. Η αίσθηση του χιούμορ που ενέχεται στις περιγραφές της ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό στο νέο της κοινό.

περιγραφές προϊόντων asosΗ ASOS χρησιμοποιεί χιούμορ για να συνδεθεί με το κοινό της, με παιχνιδιάρικα σχόλια όπως “Σύντομα διαθέσιμο στα αποθηκευμένα αντικείμενά σας” και περιγράφοντας το ύφασμα ως “Το είδος που δεν το κάνει’τέντωμα.”

Λοιπόν, πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό για τα δικά σας προϊόντα? Σκεφτείτε τι είδους λέξεις χρησιμοποιεί το κοινό-στόχος σας, ποιες είναι οι απογοητεύσεις τους ή “σημεία πόνου” και ποιες ερωτήσεις ίσως χρειαστεί να απαντήσουν. Πώς θα τους μιλούσατε στην πραγματική ζωή?

Η υποβολή αυτών των ερωτήσεων θα σας βοηθήσει να διαγράψετε γενικές, χωρίς νόημα φράσεις και να μεταβείτε στα σημαντικά πράγματα!

2

Εστίαση στα οφέλη και όχι στα χαρακτηριστικά

Ωστόσο, όσοι δείκτες παρέχουμε, πρέπει να περιγράψετε το προϊόν σας και να συμπεριλάβετε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά του. Εμείς’δεν λέω να το απορρίψω εντελώς, αλλά έπρεπε’να είσαι ο μοναδικός στόχος σου. Όχι μόνο μια τεράστια λίστα χαρακτηριστικών δεν δίνει στον πελάτη καμία ιδέα για το γιατί πρέπει να αγοράσει το προϊόν σας, αυτό’είναι επίσης απλά βαρετό.

Φανταστείτε εάν η Apple απλώς ανέφερε όλες τις τεχνικές δυνατότητες του τελευταίου iPhone της. Οθόνη Super Retina XDR, A13 Bionic leverage, PMU, πυρήνες υψηλής απόδοσης… Χασμουρητό! Τι σημαίνει ακόμη και αυτό?

Αντ ‘αυτού, η Apple ηγείται με το οφέλη Αυτές οι δυνατότητες θα προσφέρουν στους πελάτες της – για παράδειγμα, επιπλέον διάρκεια ζωής μπαταρίας πέντε ωρών.

περιγραφή προϊόντος παράδειγμα iphoneΗ Apple γνωρίζει τους χρήστες της’ ο πόνος επισημαίνει και τις αντιμετωπίζει αναφέροντας τα οφέλη, αντί να οδηγεί με τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ξεπερνούσαν τους περισσότερους αγοραστές’ κεφάλια.

Αυτό είναι εγγυημένο για να πιάσει τους αγοραστές’ προσοχή πολύ περισσότερο από μια στενή λίστα τεχνικών προδιαγραφών.

Για παράδειγμα, εάν εσείς’επαναπώληση ρούχων, τονίστε πόσο άνετα είναι ο τύπος του υφάσματος. αν εσύ’επαναπώληση τροφίμων ή ποτών, επισημάνετε τυχόν οφέλη για την υγεία. αν εσύ’επαναπωλούν παιδιά’παιχνίδια, εξηγήστε πόσο ασφαλή και ανθεκτικά είναι.

Αυτό δίνει στους αγοραστές έναν σαφή λόγο για τον οποίο πρέπει να κάνουν κλικ στο “Αγορά” κουμπί – εστιάζοντας στα οφέλη, εσείς’να πείσετε τους ανθρώπους ότι η ζωή τους θα είναι καλύτερη αν αγοράσουν το προϊόν σας!

3

Χρησιμοποιήστε την αφήγηση

Σε ένα κατάστημα, οι αγοραστές μπορούν να κρατήσουν τα προϊόντα σας και να φωτογραφίσουν τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας το σπίτι. Αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει όταν εσείς’βλέπω μια δισδιάστατη εικόνα σε μια οθόνη. Βοηθήστε τους πελάτες σας να τους ταξιδέψουν με το προϊόν μέσω του αντιγράφου σας.

Η εταιρεία Smoothie Innocent Drinks είναι επαγγελματίας στη χρήση αφήγησης στις περιγραφές των προϊόντων της. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω παράδειγμα, αυτό απευθύνεται απευθείας στον πελάτη για να δημιουργήσει μια σχετική ιστορία, αξίζει τον κόπο, και μας πείθει ότι ναι, χρειαζόμαστε πραγματικά αυτό το smoothie για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

παράδειγμα περιγραφής προϊόντος αθώουΗ Innocent χρησιμοποιεί καθημερινές καταστάσεις, αγώνες και δραστηριότητες για να δημιουργήσει μια ιστορία για τους πελάτες της, και τους βοηθά να φανταστούν ακριβώς πώς ένα Innocent smoothie θα ταιριάζει τέλεια στη ζωή τους.

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η δημιουργία ενός στιγμιότυπου του ιδανικού αγοραστή σας’καθημερινή ζωή, και στη συνέχεια να τους δείξουμε πόσο καλά το προϊόν σας θα ταιριάζει σε αυτήν τη σκηνή – όπως έκανε και η Innocent.

4

Κάντε το αντίγραφο σας σαρώσιμο

Εκτός από τη ζωγραφική φωτογραφιών των πλεονεκτημάτων και τη χρήση αφήγησης για να κερδίσετε τους αγοραστές, πρέπει να το κάνετε Κάντε τις περιγραφές των προϊόντων σας με δυνατότητα σάρωσης. Δυστυχώς, δεν θα αφιερώσουν όλοι οι αγοραστές χρόνο για να διαβάσουν κάθε λέξη της προσεκτικά κατασκευασμένης περιγραφής του προϊόντος σας – το γνωρίζουμε’είναι τόσο άδικο!

Ο τρόπος για να αποφύγετε την απώλεια μιας πώλησης είναι να κάνετε το αντίγραφο σας πολύ εύκολο στη σάρωση με μια ματιά. Οι κουκκίδες, τα οπτικά εικονίδια και η διάδοση βασικών πληροφοριών θα σας βοηθήσουν να μεταδώσετε το μήνυμά σας στους αγοραστές βιαστικά.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα παρακάτω για να τραβήξετε την προσοχή και να παραδώσετε πληροφορίες:

 • Αξιοποιήστε στο έπακρο το κενό διάστημα για να διαχωρίσετε τα βασικά σημεία
 • Παίξτε με μεγαλύτερα μεγέθη γραμματοσειρών
 • Χρησιμοποιήστε κουτιά
 • Δοκιμάστε απλές δηλώσεις μιας γραμμής

Αν εσύ’χρειάζεστε έμπνευση, δείτε αυτό το παράδειγμα από το Dollar Shave Club, το οποίο χωρίζει την περιγραφή του προϊόντος σε διαχειρίσιμα κομμάτια:

περιγραφή προϊόντος με δυνατότητα σάρωσης σε δολάριαΤο Dollar Shave Club συνδυάζει πράγματα τόσο για να ενημερώσει όσο και να πείσει τους αγοραστές του χωρίς να τα υπερφορτώσει με μεγάλα κομμάτια κειμένου.

Αυτή η διάταξη είναι εξαιρετικά απλή, δεν είναι’t skimp στις σημαντικές λεπτομέρειες, αλλά επίσης το καθιστά γρήγορο και εύκολο να ξεφλουδίσετε. Δεν το κάνεις’Πρέπει να ξοδεύουμε αιώνες για να μάθουμε αυτή την περιγραφή προϊόντος για να κατανοήσουμε τα βασικά οφέλη και τα χαρακτηριστικά.

5

Να είστε συγκεκριμένοι

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την περιγραφή προϊόντος’γράφτηκε για ένα ζευγάρι φανταστικών παπουτσιών:

“Αυτά τα παπούτσια είναι πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας’είναι απλώς εξαιρετικά προϊόντα που φαίνονται πραγματικά εκπληκτικά, καθώς είναι πραγματικά τα καλύτερα παπούτσια στην αγορά σήμερα. Πιστεύουμε ότι αυτοί’είναι ωραία παπούτσια και πολύ ωραία, οπότε πρέπει να τα αποκτήσετε σήμερα.”

Θα αγοράζατε τα παπούτσια που περιγράφονται σε αυτήν την περιγραφή προϊόντος; Μάλλον όχι, σωστά; Οτι’επειδή είναι’κάνει πολλές αξιώσεις, αλλά δεν’υποστηρίξτε οποιοδήποτε από αυτά. Χρησιμοποιεί επίσης αόριστη, δισκέτα και γλώσσα στο φράχτη όπως “όμορφη,” “περίπου,” και “πράγματι.”

Υφηγητής’να πέσω σε αυτήν την παγίδα!

Αντί να γράψετε μια περιγραφή προϊόντος όπως αυτή παραπάνω, θα πρέπει να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι και λεπτομερείς μπορείτε. Υφηγητής’να γλιστρήσω σε γενικές, γενικές δηλώσεις όπως “αυτό είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ποιότητας” – δείξτε στον πελάτη γιατί’εξαιρετική ποιότητα και αποδείξτε το με την εξήγησή σας για τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του.

Αν εσύ’Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο κατασκευής του προϊόντος, για παράδειγμα, μετά πηγαίνετε σε λεπτομέρειες, αντί να δώσετε μια ήπια δήλωση όπως “κατασκευασμένο σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα.” Ήταν χειροποίητο από εσάς; Δοκιμάστηκε από τρίτο μέρος για ποιότητα και ανθεκτικότητα; Το εργοστάσιο στο οποίο χτίστηκε έχει βραβεία ή πιστοποιητικά που μπορείτε να αναφέρετε?

Το παρακάτω παράδειγμα είναι από το Wayfair, και πηγαίνει σε περιγραφικές λεπτομέρειες σχετικά με την καρέκλα πτέρυγας’πωλείται. Αντί να πω “το’είναι ένα διακριτικό σχήμα,” Αυτή η περιγραφή αναλύει τις λεπτότερες λεπτομέρειες των ραφών, των κουμπιών, των ελατηρίων και άλλων.

περιγραφή προϊόντος wayfairΤο Wayfair παρέχει ένα μεγάλο επίπεδο λεπτομέρειας χωρίς να μετατρέπει την περιγραφή του προϊόντος σε μια μακρά ή ευδιάκριτη ανάγνωση. Το’συνοπτική, συγκεκριμένη και χρήσιμη για την περιγραφή του προϊόντος. 6

Πάρτε πειστική

Η πειστική γραφή μπορεί να ακούγεται σαν μια ολισθηρή δεξιότητα για να ξεκουραστείτε, αλλά υπάρχουν μερικά εύκολοι τρόποι για να κάνετε το γράψιμό σας πιο πειστικό. Η χρήση της αφήγησης και της φαντασίας έρχεται σε αυτό, έτσι κι εσείς’είμαι ήδη στη μέση εκεί. Εδώ’είναι μερικά επιπλέον πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Χρησιμοποιήστε αισθητήριες λέξεις

Ενώ θέλετε να αποφύγετε κενές περιγραφικές λέξεις όπως “όμορφη,” οι αισθητήριες λέξεις βοηθούν τους ανθρώπους να φανταστούν πώς είναι το προϊόν στην πραγματική ζωή. Χρησιμοποιήστε λέξεις που προκαλούν ήχους, μυρωδιές, άγγιγμα και γεύση για να προσελκύσετε τους πελάτες σας – παραδείγματα περιλαμβάνουν μαλακό, λείο, τραγανό, ελαφρύ, φωτεινό, τραγανό και ζεστό.

Αισθητηριακές λέξεις όπως αυτές μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για ζωντανεύει το προϊόν σας, και να κάνει τον πελάτη σας να αισθάνεται σαν να χρειάζεται να το έχει. Αυτό το παράδειγμα από το Cadbury κάνει το στόμα σας νερό μέσω της αισθητικής περιγραφής του προϊόντος:

αισθητηριακή περιγραφή προϊόντος cadburyΤο Cadbury χρησιμοποιεί αισθητήριες λέξεις για να προωθήσει τις σοκολάτες του, περιγράφοντας την υφή, τη γεύση, ακόμη και τον ήχο της ράβδου Dairy Milk Oreo.

Αυτό αποδεικνύεται επίσης περιγραφές προϊόντων don’Πρέπει να είναι πολύ καιρό για να είναι αποτελεσματικό – οι λέξεις “αφρογαλακτώδης,” “μαλακός,” “τραγανός,” και ακόμα “θραύση” όλοι συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια αισθητηριακή εμπειρία για τον πελάτη.

Χρησιμοποιήστε λέξεις δύναμης

Οι ισχυρές λέξεις είναι σαν φορτιστές στο αντίγραφο σας που μπορούν να ενθουσιάσουν, να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν τους αναγνώστες, ενθαρρύνοντάς τους να αναλάβουν δράση. Να είστε προσεκτικοί και να γλιτώσετε με λέξεις δύναμης – δεν το κάνεις’Δεν θέλω να γεμίσετε το αντίγραφο σας γεμάτο από αυτά, καθώς θα ήταν υπερβολικό και θα προκαλούσε αυτές τις μαγικές λέξεις να χάσουν την επίδρασή τους.

Εδώ’είναι μια μικρή επιλογή ισχυρών λέξεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις περιγραφές των προϊόντων σας:

 • Νέος – τα νέα προϊόντα είναι πάντα πιο ελκυστικά από τα παλιά, οπότε φωνάξτε για αυτό!
 • Επειδή – εξηγώντας γιατί είναι μια συχνά παραβλέπεται και απίστευτα ισχυρή τακτική
 • Βιασύνη – αυτό δημιουργεί επείγουσα ανάγκη για τους αγοραστές, αλλά προσπαθήστε να μην ακούτε πολύ πιεστικούς ή ανεπιθύμητους
 • Φοβερο – αντί να πούμε “όμορφη”, δοκιμάστε κάτι σαν “φοβερο” ή “εντυπωσιακός”
 • Τώρα – Αυτό δείχνει στους πελάτες ότι το προϊόν σας είναι φρέσκο ​​και ενημερωμένο και επίσης εμπνέει δράση

Πάντα σιγουρευτείτε’παραμένουμε πιστοί στην επωνυμία σας’τον τόνο της φωνής – διατηρήστε μοναδική την περιγραφή του προϊόντος σας και διαλέξτε λέξεις δύναμης που αισθάνονται φυσικές και όχι αναγκαστικές. Η εταιρεία καλλυντικών Lush θέτει τη γραμμή με τις φυσαλίδες, ενημερωτικές περιγραφές των προϊόντων της:

πώς να γράψετε περιγραφές προϊόντων πλούσιο παράδειγμαΤο Lush χρησιμοποιεί λέξεις όπως “ανυψωτικό,” “ΛΑΜΠΡΌΣ,” και “νικητής” να απευθύνω έκκληση στους αγοραστές. Δείχνει επίσης στους αγοραστές ότι αυτό είναι ένα φρέσκο ​​προϊόν χρησιμοποιώντας φράσεις όπως “αυτη την εποχη” και “χειμώνας”. 7

Απαντήστε σε ερωτήσεις

Είχατε ποτέ μια ερώτηση σχετικά με ένα προϊόν που έπρεπε να ξέρετε πριν χωρίσετε τα χρήματά σας; Ινν’είναι τόσο απογοητευτικό όταν μπορείτε’να βρω τις πληροφορίες’ψάχνω για?

Υφηγητής’να αφήσετε τους αγοραστές σας να κρέμονται – διοργανώστε μια διεξοδική συνεδρία προγραμματισμού όπου σκέφτεστε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τα προϊόντα σας. Αυτό μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολο όταν γνωρίζετε τα προϊόντα σας από μέσα, οπότε βάλτε τον εαυτό σας στα παπούτσια τους. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

 • Η εικόνα του προϊόντος δείχνει την οπίσθια προβολή; Εάν όχι, είναι κάτι που θα μπορούσε να περιγραφεί για να βοηθήσει τους αγοραστές να γνωρίζουν ακριβώς τι’παίρνω?
 • Από τι είναι κατασκευασμένο το προϊόν; Θα μπορούσαν αυτά τα υλικά να προκαλέσουν προβλήματα, όπως αλλεργικές αντιδράσεις ή μεταφορές χρωμάτων?
 • Υπάρχουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προϊόντος?
 • Πόσο ζυγίζει το προϊόν?
 • Θα μπορούσε το προϊόν να φαίνεται διαφορετικό από την εικόνα κατά την άφιξή του?

Αν υπάρχει’κάθε μέρος του προϊόντος που μπορείτε’να δείτε από την εικόνα, να το καταστήσετε σαφές στην περιγραφή. Για παράδειγμα, εάν εσείς’επαναπώληση επίπλων, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει το βάρος των αντικειμένων ή ότι τα χειροποίητα προϊόντα μπορεί να φαίνονται διαφορετικά από το εικονιζόμενο αντικείμενο.

Μόλις ξεκινήσετε την πώληση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχόλια από τους πελάτες σας για να ενημερώσετε τις περιγραφές των προϊόντων σας στο μέλλον – χρησιμοποιήστε λόγους επιστροφής και συχνές ερωτήσεις για να κατανοήσετε ακριβώς τι θέλουν να γνωρίζουν οι άνθρωποι!

περιγραφή προϊόντος ikeaΤο ΙΚΕΑ χωρίζει την περιγραφή του προϊόντος σε ξεχωριστές ενότητες για να διευκολύνει τους αγοραστές να βρουν αυτό που αυτοί’ψάχνω για. 8

Παροχή ιστορικού

Θυμηθείτε την ιδέα να δημιουργήσετε μια ιστορία γύρω από το προϊόν σας για να κάνετε τον αγοραστή’Η φαντασία λειτουργεί; Λοιπόν, εκεί’με έναν άλλο τρόπο που μπορείτε να το κάνετε αυτό που μπορεί να βρείτε λίγο πιο εύκολο – απλά πείτε το παρασκήνιο του προϊόντος σας.

Γιατί πουλάτε σπιτικά κεριά; Πώς ήρθες να τρέξεις το δικό σου αμπελώνα στο Μίσιγκαν; Πότε ξεκίνησαν όλα και ποιος βρίσκεται στην καρδιά της επιχείρησης; Αν αυτό’είναι ο σύντροφός σας ή η τοπική σας κοινότητα, εισαγάγετε τους πελάτες σας στα πρόσωπα και τις ιστορίες πίσω από το προϊόν που αυτοί’κοιτάζω ξανά.

Υφηγητής’να τα κάνω όλα για εσάς – οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να ακούσουν για το πώς θα ωφελήσει τελικά αυτό το προϊόν – αλλά μπορεί να βρείτε ότι η παροχή ενός παρασκηνίου βοηθά τους χρήστες να συνδεθούν με την επωνυμία σας.

Ρίξτε μια ματιά στο The Giving Keys για να δείτε πώς είναι’Ολοκληρώθηκε – αντί να είναι απλώς ένα άλλο κατάστημα κοσμημάτων, η αποστολή του είναι να υποστηρίζει άτομα που μεταβαίνουν από την έλλειψη στέγης δίνοντάς τους δουλειά. Αυτό γίνεται σαφές στην περιγραφή του προϊόντος – “Η αγορά σας δημιουργεί θέσεις εργασίας!” – που βοηθά τον αγοραστή να αισθάνεται καλά για την απόφασή του.

δίνοντας κλειδιά προϊόντος περιγραφήΤο Giving Keys χρησιμοποιεί την αποστολή του για να προσθέσει συναίσθημα στις περιγραφές των προϊόντων, εστιάζοντας στο παρασκήνιο του στην καρδιά της μάρκας του. 9

Αξιοποιήστε τη δύναμη της κοινωνικής απόδειξης

Η κοινωνική απόδειξη είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο όπου οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν κάτι εάν βλέπουν ότι και άλλοι άνθρωποι το κάνουν. Το’Γιατί το 92% των ατόμων που ψωνίζουν στο διαδίκτυο εξετάζουν κριτικές προϊόντων πριν από την αγορά και γιατί συμμετέχουμε σε μεγάλες ουρές στα εστιατόρια – εμείς’ψάχνω πάντα αυτή τη σφραγίδα έγκρισης!

Η χρήση κοινωνικής απόδειξης είναι ένα σημαντικό μέρος της πείσης των ανθρώπων να αγοράσουν το προϊόν σας. Οι κριτικές προϊόντων είναι 12 φορές πιο αξιόπιστες από τις περιγραφές προϊόντων, επομένως πρέπει να αξιοποιήσετε τις κοινωνικές αποδείξεις για να κάνετε τους αγοραστές σας να αισθάνονται σίγουροι για την επωνυμία σας.

Μπορείτε να το κάνετε συμπεριλαμβάνοντας:

 • Αξιολογήσεις αστεριών
 • Κριτικές πελατών
 • “Χαμηλό απόθεμα” ετικέτες
 • “Πώληση γρήγορα” ετικέτες
 • Πόσοι άλλοι βλέπουν αυτήν τη στιγμή το αντικείμενο
 • Αριθμός ατόμων που έχουν ήδη αγοράσει το προϊόν
 • Μια κριτική από ειδικούς, μια σφραγίδα ή μια πρόταση
 • Κοινή χρήση κοινωνικών μέσων ή αναφορές

Μπορείτε ακόμη και να εισάγετε κοινωνικές αποδείξεις στις περιγραφές των προϊόντων σας χρησιμοποιώντας φράσεις όπως “που πετούν από τα ράφια” ή “το πιο δημοφιλές προϊόν μας” – οτιδήποτε τονίζει το γεγονός ότι άλλοι αγοραστές αγαπούν τα αντικείμενά σας.

Ο διαδικτυακός γίγαντας Amazon είναι γνωστός για τις κριτικές των πελατών του:

περιγραφή προϊόντος amazonΗ Amazon κυβερνά τον κόκορα όταν πρόκειται για χρήση κοινωνικής απόδειξης – οι κριτικές πελατών της βρίσκονται στην καρδιά της επιχείρησής της.

Η βαθμολογία των αστεριών, το “Αμαζόνα’Επιλογή” ετικέτα, η επαναλαμβανόμενη χρήση λέξεων όπως “επίσημος,” και – πιο κάτω στη σελίδα – η λίστα των προϊόντων που αγοράζονται συνήθως από άλλους αγοραστές μετά την προβολή αυτού του προϊόντος είναι όλα παραδείγματα χρήσης κοινωνικών αποδείξεων για την ενθάρρυνση των πωλήσεων.

10

Κάντε το εύπεπτο

Η τελευταία μας συμβουλή, μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες, είναι να θυμηθείτε να διατηρείτε τα πράγματα απλά και εύπεπτα. Το’Είναι δελεαστικό να ρίξετε κάθε τακτική στην περιγραφή του προϊόντος σας, αλλά προσέξτε να μην κατακλύσετε ή να μπερδέψετε τους αγοραστές σας.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε τη δημιουργία μιας νέας περιγραφής προϊόντος:

 • Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από πεζούς και κουκκίδες
 • Διαχωρίστε τις πληροφορίες σε καρτέλες, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν αυτό που θέλουν να διαβάσουν
 • Χρησιμοποιήστε εικονίδια για να διαχωρίσετε το κείμενο και να ενεργήσετε ως οπτικά στοιχεία
 • Κρατήστε τη γραφή σας περιεκτική
 • Εάν πρέπει να είναι μακρύ, αγκαλιάστε το και τρέξτε μαζί του!

Το τελευταίο σημείο είναι ότι αν έχετε ένα προϊόν αυτό’είναι η υπογραφή σας, το πιο δημοφιλές, το πιο σημαντικό προϊόν, εκεί’Δεν είναι ντροπή να φωνάζεις γι ‘αυτό. Αλλά αυτό δεν είναι’μια δικαιολογία για τη δημιουργία περιγραφών προϊόντων βάφλας.

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να αφιερώσετε μια ολόκληρη σελίδα για να αναδείξετε αυτό το προϊόν, αρκεί να διαχωρίσετε κείμενο, να χρησιμοποιήσετε εικόνες, να προσθέσετε οφέλη, να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καρτέλες και τις αναπτυσσόμενες ενότητες και να συμπεριλάβετε μόνο βασικές πληροφορίες.

Το’ως επί το πλείστον μεγάλες μάρκες, όπως η Apple και η Volkswagen, που ξεφεύγουν από αυτήν την προσέγγιση:

περιγραφή προϊόντος volkswagenΗ Volkswagen χωρίζει τη σελίδα των προϊόντων της σε ενότητες, όπως σχεδιασμό, τεχνολογία και ασφάλεια.

5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν γράφετε περιγραφές προϊόντων

Εμείς’καλύψατε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να πουλήσετε τα προϊόντα σας – αλλά τι γίνεται με τα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε; Εδώ είναι τα πέντε κορυφαία πράγματα που πρέπει να αποφύγετε…

1. Κενές αξιώσεις

Το’Είναι κατανοητό ότι ίσως θέλετε να μεγεθύνετε το προϊόν σας. Και εκεί’δεν είναι κακό να είσαι θετικός και ενθουσιώδης – δεν το κάνεις’Δεν θέλω να πωλήσω τον εαυτό σας.

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε να κάνετε κενές αξιώσεις για τα προϊόντα σας. Οι άνθρωποι είναι αρκετά ευαίσθητοι σε αυτά τα πράγματα και θα είναι σε εγρήγορση εάν εντοπίσουν υπερβολές – πόσο μάλλον ξυπόλυτα ψέματα!

Υφηγητής’να είσαι ασαφής, don’να κάνεις μεγάλες δηλώσεις και να μην κάνεις’ισχυρίζομαι ότι είσαι κάτι εσύ’όχι.

Το’Είναι εύκολο να παγιδευτείς στο ανταγωνιστικό πνεύμα και να στρέψεις την αλήθεια για να ξεπεράσεις τους ανταγωνιστές σου, αλλά αυτό’δεν αξίζει τον κόπο. Οι αγοραστές μπορούν να δουν με άδειες αξιώσεις όπως ένα ζευγάρι προδιαγραφών ακτίνων Χ – έτσι να εστιάζετε πάντα στις δυνατότητες και τα οφέλη και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για τυχόν αξιώσεις.

2. Επικίνδυνες λέξεις

Ξέρεις πότε εσύ’ψωνίζεις online, αλλά εσύ’έχω αυτή τη φωνή μέσα στο κεφάλι σου λέγοντας ότι πραγματικά έπρεπε’αγοράζετε κάτι τώρα; Αυτή η φωνή σας λέει ότι θα πρέπει να εξοικονομείτε ή να αγοράζετε κάτι βαρετό όπως τουαλέτα?

Οτι’τη φωνή που πρέπει να σιγήσετε με τη νικηφόρα περιγραφή του προϊόντος σας!

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να το κάνετε’Χρησιμοποιήστε ριψοκίνδυνες λέξεις που θα προκαλέσουν αυτή την ενοχλητική εσωτερική φωνή και (απαγορεύουν τον ουρανό) στην πραγματικότητα κάνουν τον δυνητικό αγοραστή σας να ακούσει τη λογική αλλαγή του εγώ τους.

Αυτές οι λέξεις και φράσεις περιλαμβάνουν:

 • Ακριβός
 • Ακριβός
 • Πληρώνω
 • Ενοχή
 • Θεραπεύω
 • Είσαι σίγουρος?

Θέλετε να αποφύγετε οτιδήποτε κάνει τον αγοραστή να σταματήσει και να αμφισβητήσει την αγορά του – για παράδειγμα, μπορείτε να ξεφύγετε από τη χρήση “θεραπεύω” αν το καλέσετε πειστικά και πείσετε τους πελάτες σας ότι αξίζουν να συμπεριφέρονται (ή άλλοι).

Όταν ρωτήσαμε γύρω, βρήκαμε και άλλες λέξεις που δεν άρεσαν στα άτομα “πρέπει να έχουν,” “πολυτελής,” “καύχημα,” και “επιεικής” – προτείνοντας στους καταναλωτές’μου αρέσει να νιώθεις σαν’προσπαθείτε πάρα πολύ σκληρά για να πουλήσετε ή να σπρώξετε το προϊόν σας πάνω τους. αντι αυτου, διατηρήστε το φυσικό και χωρίς ενοχές!

3. Γέμισμα λέξεων-κλειδιών

Ένας καλός τρόπος για να παρατηρήσετε τα προϊόντα σας είναι να γράψετε τις περιγραφές σας έχοντας κατά νου τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στο αντίγραφο σας που ταιριάζουν με το προϊόν.

Ένα μεγάλο λάθος που οι άνθρωποι έκαναν πολλά ήταν το γέμισμα λέξεων-κλειδιών, όπου εσείς’d γεμίστε όσο το δυνατόν περισσότερους όρους αναζήτησης στην περιγραφή του προϊόντος σας. Σήμερα, η Google τιμωρεί το γέμισμα λέξεων-κλειδιών, επειδή οδηγεί σε πραγματικά απαίσιο περιεχόμενο για τους επισκέπτες σας.

Φανταστείτε να φτάσετε σε μια σελίδα προϊόντος και να δείτε αυτήν την περιγραφή προϊόντος:

“Αυτός ο μαύρος βραχίονας με ψηλό λαιμό είναι κατασκευασμένος από βαμβάκι και είναι ένας πολύ άνετος μαύρος πουλόβερ για φθορά – μπορείτε να αποκτήσετε αυτόν τον μαύρο πουλόβερ για τον εαυτό σας τοποθετώντας τον μαύρο πουλόβερ στο καλάθι σας σήμερα!”

Ναι! Αντί να το κάνουμε αυτό, διασπορά τις λέξεις-κλειδιά σας φυσικά μέσω του αντιγράφου σας, και ανακατέψτε λίγο. Οι άνθρωποι κέρδισαν’Απλώς αναζητήστε ένα πράγμα – θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό μαύρο πουλόβερ, βαμβακερό πουλόβερ, ψηλό λαιμό, πουλόβερ με μέγεθος 14 κ.ο.κ..

4. Παθητική γλώσσα

Η παθητική γλώσσα είναι όπου η πρόταση ακούγεται μακρύτερη και πιο περίπλοκη από ό, τι χρειάζεται. Ένα παράδειγμα θα ήταν “το χαλάκι καθόταν από τη γάτα,” αντί για το κλασικό “η γάτα κάθισε στο χαλί.”

Ακούγεται περίεργο, σωστά?

Όλοι μπορούμε να περάσουμε στην παθητική φωνή κάθε τόσο χωρίς να το συνειδητοποιούμε, αλλά αυτό μπορεί να βλάψει τις περιγραφές των προϊόντων σας. Η χρήση ενεργής γλώσσας, από την άλλη πλευρά, είναι σαφής, περιεκτική, κατανοητή και εμπνέει δράση.

5. Απλή περιγραφή

Στο τέλος της ημέρας, μπορεί να είστε κουρασμένοι και βαρεμένοι – ίσως εσείς’άφησε τις περιγραφές των προϊόντων σας μέχρι την τελευταία στιγμή και θέλεις να τις βρεις γρήγορα για να χαλαρώσεις. Οτι’όταν πρέπει να θυμάστε την τελευταία μας συμβουλή: αποφύγετε την απλή περιγραφή των προϊόντων σας.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να το κάνετε – αυτό’Είναι γρήγορο, εύκολο και αρκετά χωρίς μυαλό. Το θέμα είναι, εκτός αν εσείς’είναι ένα τεράστιο εμπορικό σήμα, οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το προϊόν από ό, τι μπορούν να δουν στη φωτογραφία.

ασαφής περιγραφή προϊόντος zaraΑυτή η περιγραφή του προϊόντος σας κάνει να θέλετε να προσθέσετε το προϊόν στο καλάθι σας πριν εξαντληθεί; Πιθανώς όχι – δεν το κάνει’να σας πω πολλά, πόσο μάλλον να σας εμπνεύσει να κάνετε κλικ “αγορά”!

Οι αγοραστές πρέπει να πείσουν να αγοράσουν από εσάς και όχι από τους ανταγωνιστές σας, και η περιγραφή του προϊόντος είναι συχνά η γέφυρα από ένα “Ω, φαίνεται ωραίο” σε ένα “Εγώ’ΠΡΕΠΕΙ να το έχω!”

Οτιδήποτε κι αν κάνετε, υφηγητής’απλώς περιγράψτε το προϊόν. Μαύρο παπούτσι, μέγεθος 8 isn’θα ξεχωρίσω σε κανέναν. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές που εμείς’σας προτείνουμε, προσθέστε κάποια πειστική πιζάζ στις περιγραφές των προϊόντων σας και τα στοιχεία πωλήσεών σας θα σας ευχαριστήσουν αργότερα.

Πώς να γράψετε μια περιγραφή προϊόντος: Συμπέρασμα

Αυτός ο οδηγός σας έχει οδηγήσει στους καλύτερους τρόπους για να γράψετε περιγραφές προϊόντων, από τη μείωση του κοινού-στόχου σας έως την αφήγηση της ιστορίας των προϊόντων σας.

Εδώ’είναι μια γρήγορη ανακεφαλαίωση κάθε άκρης:

Πώς να γράψετε περιγραφές προϊόντων

 1. Γράψτε για το κοινό-στόχο σας
 2. Εστίαση στα οφέλη και όχι στα χαρακτηριστικά
 3. Χρησιμοποιήστε την αφήγηση
 4. Κάντε το αντίγραφο σας σαρώσιμο
 5. Να είστε συγκεκριμένοι
 6. Πάρτε πειστική
 7. Απαντήστε σε ερωτήσεις
 8. Παροχή ιστορικού
 9. Αξιοποιήστε τη δύναμη της κοινωνικής απόδειξης
 10. Κάντε το εύπεπτο

Εξετάσαμε επίσης γιατί πρέπει να αποφύγετε πράγματα όπως κενές αξιώσεις, επικίνδυνες λέξεις, γέμιση λέξεων-κλειδιών, παθητική γλώσσα και την παγίδα της απλής περιγραφής των προϊόντων σας.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές, κερδίσατε’απλά δημιουργείτε καλές περιγραφές προϊόντων – εσείς’Θα γράφω περιγραφές προϊόντων που πουλάνε, που πω, που χτυπούν τις κάλτσες από τους πελάτες σας και χτυπούν τους ανταγωνιστές σας από το νερό.

Αν εσύ’είμαι έτοιμος και ανυπόμονος να πάει, αλλά καταφύγιο’ξεκινήσαμε να χτίζουμε την διαδικτυακή σας παρουσία ακόμα, εμείς’πήρατε την πλάτη σας με τη λίστα με τους 5 καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου του 2019.

Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει ένα κατάστημα και είναι έτοιμο, τότε τι περιμένετε; Ελπίζουμε να σας αρέσει να γράφετε τις περιγραφές των προϊόντων σας – επιστρέψτε και ενημερώστε μας για το πώς θα προχωρήσετε!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map