Οι νέοι millennials χάνουν το Facebook για Snapchat και Instagram

Young Millenials Facebook Snapchat-minΟι νέοι Millennials, που γεννήθηκαν μεταξύ του 1991 και του 2001, απομακρύνονται από το Facebook, μαζικά.


Το πρωταρχικό τους κίνητρο, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας?

Το’γεμίζουν με πάρα πολύ κείμενο και μικρές φωτογραφίες μωρών και γατών που δημοσιεύτηκαν από τους γονείς τους, τους παππούδες τους και τους φίλους τους.

Αχ! Το’είναι μια παλιά, τόσο ρετρό μάρκα, σαν κάτι από το πρώιμο Διαδίκτυο. Έτσι, τη δεκαετία του 1990.

Το’Είναι σαφώς απαλή από την άποψή τους. Αυτοί’προτιμάτε να μοιραστείτε στιγμιότυπα από τον εαυτό τους και τα emoji με τους φίλους τους στο Instagram και το Snapchat – εντελώς σε ένα με τη φυλή των εφήβων τους και τις αρχές των είκοσι ετών. Και χωρίς επίβλεψη από τη μαμά και τον μπαμπά.

Αυτό δεν είναι απλώς ένα ανεκδοτικό byte δημογραφικών δεδομένων σχετικά με τη Generation Z. Υπάρχουν εμπειρικά στοιχεία που δείχνουν τις γραμμές τάσης.

Μια αναφορά την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία e-Marketer έδειξε ότι οι χρήστες στο δημογραφικό 12-17 ετών μειώθηκαν κατά 9,9% το 2017, ή σχεδόν 1,4 εκατομμύρια χρήστες. Τι’Το χειρότερο, είπε ο e-Marketer, είναι ότι η πτώση της χιλιετίας υποστήριξης για τον ιστότοπο θα γλιστρήσει περαιτέρω φέτος, με άλλη μείωση.

Αυτό χάνει 2,2 εκατομμύρια χιλιετίες για τα ονειρεμένα, Elysian πεδία του Snapchat και του Instagram.

Βαθιά ρίζες στην Ψυχή

Οι έμποροι και οι ειδικοί στα μέσα ενημέρωσης έχουν πολλές γνώσεις σχετικά με αυτήν την τάση και λένε ότι έχει βαθιές ψυχογραφικές ρίζες με αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες προτεινόμενες λύσεις για επωνυμίες που επιδιώκουν να φτάσουν σε αυτήν την αόριστη ομάδα – συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων και άλλου περιεχομένου κοινωνικών μέσων από επωνυμίες που διαθέτουν μόνο meme ή emoji και φωτογραφίες, χωρίς καθόλου λόγια.

“Η απάντηση στο γιατί οι millennials εγκαταλείπουν το Facebook για το Snapchat και το Instagram μπορούν να συνοψιστούν σε τρεις λέξεις: ναρκισσισμός και άμεση ικανοποίηση,” παρατηρεί ο Carole Lieberman M.D., ιατρός γνωστός ως Αμερική’s ψυχίατρος των μέσων ενημέρωσης, και συγγραφέας πολλών ιατρικών έργων που παρέχουν εικόνα για την Αμερική’ψυχή. “Παρόλο που μπορείτε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες και βίντεο στο FB, το Snapchat και το Instagram είναι πιο κατάλληλα για εικονογραφικές εκφράσεις χωρίς την ανάγκη λέξεων.”

Αυτό το περίεργο στυλ επικοινωνίας έχει τις ρίζες του στις παιδικές εμπειρίες αυτών των αναδυόμενων ενηλίκων.

“Η σοβαρότητα του ναρκισσισμού σε χιλιετίες ποικίλλει – ορισμένοι έχουν ναρκισσισμό ποικιλίας κήπου και κάποιοι θα επωφεληθούν από την ψυχοθεραπεία,” λέει ο γιατρός Λίμπερμαν. “Η δημοσίευση φωτογραφιών του εαυτού τους στο Snapchat και το Instagram είναι σαν ο Έλληνας θεός Νάρκισσος να κοιτάζει την εικόνα του στο νερό. Και όπως ο Νάρκισσος, το να γίνεις πολύ γοητευμένος από την εικόνα τους μπορεί να τους προσγειώσει επίσης στο νερό.”

Αυτό καθιστά δυσκολότερο με ορισμένους τρόπους να προσεγγίσει αυτούς τους πιθανούς καταναλωτές ως έμπορος.

“Ο ναρκισσισμός είναι μια ψυχολογική άμυνα ενάντια στην ανασφάλεια και την κακή αυτοεκτίμηση,” λέει ο γιατρός Λίμπερμαν. “Το πρόβλημα με τους millennials είναι ότι οι γονείς τους δεν το κάνουν’να τους δώσουμε μια αληθινή αντανάκλαση του εαυτού τους. Οι γονείς τους είτε είναι πολύ απασχολημένοι, είτε αγνοούν τους, είτε τους χαλάσουν, δίνοντάς τους μια αίσθηση δικαιώματος που επιδιώκουν πάντα να εκπληρώσουν.”

Περισσότερα απόρρητο, παρακαλώ

Ένας ειδικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ένα πρακτορείο διαφημίσεων με έδρα το Βαλτιμόρη, λέει ότι το Facebook είναι πολύ διαφορετικό για χιλιετίες, όσον αφορά τις διαθέσιμες απόψεις και απόψεις και ότι αυτή η ομάδα νέων θέλει να διατηρήσει το απόρρητό τους και να κλείσει άλλους.

“Τα ακόλουθα μου στο Snapchat και το Instagram μπορεί να είναι πιο κλειστά. Ενώ το Facebook σημαίνει αλληλεπίδραση με μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα φίλων και οικογένειας, μία’Ο λογαριασμός Snapchat μπορεί να περιορίζεται σε ‘μόνο φίλοι,’ δημιουργώντας μια ισχυρότερη αίσθηση απορρήτου,” λέει ο Ryan Goff, ο οποίος διευθύνει την πρακτική των κοινωνικών μέσων στο MGH – ένα πρακτορείο διαφήμισης και μάρκετινγκ πλήρους υπηρεσίας, και είναι γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην περιοχή του Ατλαντικού των ΗΠΑ..

“Εκεί’είναι επίσης η διάχυτη επιθυμία μεταξύ αυτών των εφήβων και των πρώτων είκοσι ετών – και το έχουμε συναντήσει εδώ και πολλές γενιές – να θεωρηθεί δροσερό.

“Με όλους αυτούς τους παλιούς λαούς στο Facebook, και πάντα κάνουν ερωτήσεις – “Πού πας στο κολέγιο; Πως είναι οι γονείς σου? Γιατί καταφύγιο’τηλεφώνησες; – αυτό’είναι πολύ πιο δροσερό να είσαι με τη φυλή των συναδέλφων εφήβων.”

ο “αντίληψη της επωνυμίας” των νέων millennials είναι ότι η μάρκα Facebook είναι αρχαία. Γκέιζερ. Πέρασε το πρωταρχικό του. Πρέπει να βγαίνει σε βοσκότοπους σαν μια παλιά φοράδα με μια λαμπερή οπλή.

“Το Facebook είναι παλιό!” λέει ο Γκοφ. “Το’Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά το κοινωνικό δίκτυο έγινε 14 φέτος. Καθώς οι νέοι χιλιετίες σκέφτονται πού να επενδύσουν τον ψηφιακό τους χρόνο, αυτό’είναι δύσκολο να κάνουμε την υπόθεση για το παλαιότερο παιδί στο μπλοκ.”

Λιγότερο κριτικά, μπορεί να υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας εδώ, ένας που υπήρχε στις προηγούμενες γενιές – αγκαλιάζοντας τη νέα τεχνολογία.

Οι προηγούμενες γενιές έχουν αγκαλιάσει το ραδιόφωνο, μετά την τηλεόραση, μετά το καλωδιακό και το δορυφόρο και μετά το Διαδίκτυο. Αν και το Snapchat και το Instagram δεν είναι πραγματικά αποκλίνουσες τεχνολογίες, ξεχωριστές από το Διαδίκτυο, αυτές’είναι αρκετά διαφορετικοί για να αισθάνονται οι νέοι χιλιετίες μοναδικοί όταν χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία επικοινωνίας.

Χρήση κοινωνικών μέσων Millenials Facebook Instagram Snapchat-minΗ Millenials αγκαλιάζει νεότερες πλατφόρμες όπως το Snapchat και το Instagram σε βάρος του Facebook

“Οι νεότερες γενιές μετακινούνται πάντα σε νεότερα μέσα – αυτό’ο τρόπος εξέλιξης των μέσων ενημέρωσης. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι άνθρωποι στη δεκαετία του ’20 οδήγησαν το δρόμο από την τηλεόραση δικτύου στο καλώδιο και τώρα κάνουν το ίδιο από καλώδιο σε ροή,” λέει ο Paul Levinson, καθηγητής μελετών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικός στην ποπ κουλτούρα στο Πανεπιστήμιο Fordham, στη Νέα Υόρκη. Το’Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το ίδιο συμβαίνει στα κοινωνικά μέσα, με [νέους] χιλιετίες να πηγαίνουν από το FB στο Snapchat και το Instagram.”

Οι ίδιοι οι νέοι millennials συμφωνούν με την παραδοχή του eMarketer ότι θέλουν να απομακρυνθούν από ένα “ψυχρός” υπηρεσία που είναι εκεί “ηλικιωμένοι παρέα στο διαδίκτυο,” όπως είπε μια πηγή.

“Όταν πηγαίνετε σιωπηλοί στο Facebook, σας παρακαλεί να επιστρέψετε στέλνοντας ατελείωτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να προωθείτε ειδοποιήσεις σχετικά με το τι δημοσιεύουν οι άλλοι σε περίπτωση απουσίας σας. Μείνετε ήσυχοι στο Snapchat ή στο Instagram και εσείς’θα χάσετε ολόκληρες τις συνομιλίες από τον εσωτερικό κύκλο σας – ή τα άτομα που επιθυμείτε ήταν στον εσωτερικό σας κύκλο – που θα εξαφανιστούν σε 24 ώρες,” λέει ο Meaghan Downs, στρατηγός κοινωνικών μέσων με την εταιρεία Phelps, σε συνέντευξή του.

Ή όπως λέει ο γιατρός Lieberman, αυτές οι νέες χιλιετίες όπως οι εικόνες Snapchat και Instagram που αναβοσβήνουν γρήγορα καθώς λαχταρούν “άμεση ικανοποίηση.”

Η μεγάλη διάρκεια ζωής των φωτογραφιών στο Facebook κάνει το περιεχόμενο να φαίνεται φρέσκο ​​στους νέους χιλιετίες, με άλλα λόγια, ενώ τώρα που το βλέπετε, τώρα δεν το κάνετε’t, πτυχή των εικόνων Snapchat και Instagram, απευθύνεται σε αυτούς τους νέους. Μια άλλη πηγή, η 18χρονη επιχειρηματίας, η Vandita Pendse, 18χρονη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και συνιδρυτής της Genies Inc., λέει ότι η Snapchat και το Instagram έχουν συλλάβει την ατμόσφαιρα της γενιάς της με τρόπο που το Facebook απλά δεν μπορεί.

“Το Snapchat και το Instagram είναι το κλειδί στη διαμόρφωση των προτιμήσεων του GenZ,” λέει ο Pendse, σε μια συνέντευξη.

“Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του Instagram και του Snapchat είναι το δικό τους ‘αποδοτικότητα.’ Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι και οι δύο πλατφόρμες παρέχουν τεράστια ποσότητα πληροφοριών σε χιλιοστά του δευτερολέπτου – είτε πρόκειται’είναι ένα Instagram των φίλων σας σε μια βραδινή έξοδο ή ένα Snapchat του φίλου σας μετά από ένα μεσάνυχτο, βλέπετε με ποιον ήταν, πού ήταν και τι συνέβη κοιτάζοντας μια φωτογραφία.”

“Και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το γεγονός ότι αυτές οι εικόνες εμφανίζονται, και στη συνέχεια εξαφανίζονται, είναι ελκυστικό, ενώ το Facebook’Το περιεχόμενο παραμένει στο μυαλό των νέων Millennials,” Ο Πέντσε είπε.

Ανέφερε επίσης ότι οι εταιρείες που επικεντρώνονται στις εικόνες είναι “εξαιρετικά επιτυχημένη” με τη γενιά της, επειδή μπορούν να επικοινωνήσουν μια σημαντική ποσότητα πληροφοριών ταυτόχρονα.

Το Pendse εργάζεται για την τεχνολογία για νέους Millennials που το μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο – μια τεχνολογία που ονομάζεται “Γένη,” που παράγουν άμεσα emoji και meme που συνοψίζουν τα νέα της ημέρας με μία γραφική εικόνα. Εμπορικά σήματα και μουσικοί που χρησιμοποιούν “αυτοκόλλητα” για να εμπνεύσουν οι ίδιοι την ιδέα για την τεχνολογία, προσθέτει ο Pendse.

Προσαρμόστε ή αλλιώς

Μπαίνουμε σε μια εποχή μάρκετινγκ εικόνας που μοιάζει με τους μεσαίωνα, όπου οι έμποροι δημοσίευσαν πινακίδες με μια εικόνα ενός πέταλου για να δηλώσουν ότι ήταν σιδηρουργός ή με κηροπήγιο για να δείξουν ότι ήταν αργυροχόος?

Μπορεί. Μάλλον όχι.

Όπως και να έχει, οι τεχνολογίες Generation X και Baby Boomers και οι προτιμήσεις περιεχομένου θα αρχίσουν να είναι λιγότερο σημαντικές για τους έμπορους τα επόμενα χρόνια, καθώς οι χιλιετίες αποκτούν δύναμη στην αγορά μέσω αγοραστικής δύναμης, υποδηλώνουν τα δεδομένα..

Τελικά, αυτό μπορεί να κάνει τα κοινωνικά μέσα να μην εξαρτώνται από λέξεις ή συνομιλίες με τους καταναλωτές για να μετακινούν προϊόντα και αγορές.

Snapchat’Η αναμενόμενη ανάπτυξη είναι εκπληκτική – το eMarketer εκτιμά ότι θα αυξήσει το κοινό του στις ΗΠΑ κατά 9% το 2018. Αυτό θα έδινε στην εταιρεία περίπου 86,5 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του έτους. Η ανάπτυξη για το Instagram αναμένεται να συμβαδίσει με αυτό το ποσοστό, ενώ το Facebook’Η έκκληση συνεχίζει να μειώνεται με τους νέους Millennials.

Η επιχείρηση κοινωνικών μέσων θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα δημογραφική πραγματικότητα της Generation Z πριν από αυτήν’είναι πολύ αργά.

“Με την πάροδο του χρόνου και οι βιομηχανίες προσαρμόζονται στις νέες γενιές, οι προτιμήσεις GenX και Baby Boomer θα γίνονται όλο και λιγότερο σημαντικές για τους εμπόρους,” Ο Pendse προτείνει.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me