Το κόστος του τερματισμού του Διαδικτύου

κόστος κλεισίματος του Διαδικτύου


Η εμπιστοσύνη στο Διαδίκτυο για καθημερινές λειτουργίες έχει γίνει γρήγορα παγκόσμιο φαινόμενο.

Η εξάρτησή μας από το Διαδίκτυο των πραγμάτων πρόκειται να αυξηθεί μόνο με την πρόσφατη έκρηξη ψηφιακών οικιακών βοηθών και την έννοια του έξυπνου σπιτιού που δεν είναι πλέον απλώς ένα κομμάτι της φαντασίας.

Πολλοί άνθρωποι, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, θα χαθούν χωρίς το Διαδίκτυο.

Επιχειρήσεις, τόσο μικρές όσο και μεγάλες’να είναι σε θέση να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες σε περίπτωση διακοπής του Διαδικτύου.

Οι κυβερνήσεις, ακόμη και, θα έμεναν σε στάση χωρίς τη δύναμη του Διαδικτύου για να τις κρατήσουν σε λειτουργία.

Η διακοπή του Διαδικτύου είναι η σύγχρονη ισοδύναμη διακοπής ρεύματος, εκτός από το ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι το μη τεχνικό άτομο. Δεν υπάρχει ψηφιακό ισοδύναμο φωτισμού κεριού για να μπορείτε να λειτουργείτε μέσω διακοπής ρεύματος.

Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ της ικανότητάς μας να χρησιμοποιήσουμε το Διαδίκτυο και της κατανόησής μας για το πώς λειτουργεί πραγματικά. Θα ήμασταν αβοήθητοι μπροστά στην καταστροφή.

Φανταστείτε την απογοήτευση, την οργή και, τελικά, τις οικονομικές απώλειες που προκλήθηκαν εάν υπήρχε μια παγκόσμια διακοπή ρεύματος στο Διαδίκτυο.

Μια διακοπή του Διαδικτύου, μια πλήρης και απόλυτη απώλεια σύνδεσης, θα έδινε το άτομο σε απογοήτευση χάνοντας την επαφή με φίλους και δεν θα μπορούσε να γελάσει με τον Τραμπ’οι πιο πρόσφατες βλάβες στο Twitter.

Κάθε ώρα, πάνω από 230 χιλιάδες ερωτήματα αναζήτησης γίνονται στο Google. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς το Διαδίκτυο για μία μόνο ώρα, 230 χιλιάδες ερωτήσεις θα απαντηθούν.

Και τι γίνεται αν το Διαδίκτυο χαλάσει για μια μέρα; Οτι’πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια ερωτήσεις που θα παραμείνουν ένα μυστήριο για τα περίεργα μυαλά που τους ρωτούν.

Από αυτά τα ερωτήματα αναζήτησης, πολλά θα είναι εμπορικού χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς το Διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ειδικότερα, θα υποφέρουν περισσότερο.

Η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως θα έχασε εκατομμύρια αν το Διαδίκτυο είχε διακοπεί για ακόμη και μία ώρα.

Ποιος είναι ο κίνδυνος διακοπής του Διαδικτύου?

Είναι λίγο γνωστό το γεγονός ότι σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις διαθέτουν ένα Διακοπτό Διαδικτύου. Αυτό τους δίνει τη δύναμη να κλείσουν το Διαδίκτυο εάν το κρίνουν κατάλληλο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λέγεται ότι διαθέτουν ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση να διακόψει το Διαδίκτυο σε περιόδους εθνικής έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αυτό καταστεί απαραίτητο.

Υπάρχουν κάποιες εικασίες σχετικά με το αν αυτό είναι ‘Σκοτώστε το διακόπτη’ στην πραγματικότητα υπάρχει, αλλά αν συμβαίνει αυτό, το Διαδίκτυο των ΗΠΑ βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια του Προέδρου Τραμπ – πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι!

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Υπουργός Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού έχει την εξουσία να αναστείλει τις υπηρεσίες Διαδικτύου σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Και η Κίνα’Το διαβόητο πτητικό Διαδίκτυο ελέγχεται και λογοκρίνεται από την κυβέρνησή τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι τακτικές τοπικές διακοπές δεν είναι ασυνήθιστες στη χώρα.

Ωστόσο, αυτό’όχι μόνο κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακοπή στο Διαδίκτυο για μια χώρα’προστασία. Η απώλεια σύνδεσης μπορεί επίσης να προέλθει από κακόβουλα μέσα.

Μία από τις πιο πρόσφατες απειλές για το Διαδίκτυο είναι η κοπή καλωδίων. Η μετάδοση πληροφοριών μέσω καλωδίων οπτικών ινών είναι αυτό που κρατά το Διαδίκτυο ζωντανό – στην πραγματικότητα, το 99% όλων των δεδομένων Διαδικτύου μεταδίδονται μέσω αυτών.

Πολλά από αυτά τα καλώδια κατοικούν κάτω από τον ωκεανό και ήταν ένα σαμποτάζ από αγκίστρι βαθέων υδάτων, όπως εικάζεται από στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ότι το Διαδίκτυο θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες.

Αλλά ποιες είναι ακριβώς αυτές οι συνέπειες; Και πόσο θα κόσμος’Οι οικονομίες υποφέρουν χωρίς το Διαδίκτυο?

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος μιας διακοπής στο Διαδίκτυο

Εξετάσαμε δημόσια διαθέσιμα δεδομένα από το eMarketer σχετικά με τις ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου από 22 χώρες παγκοσμίως που έχουν σημαντική παρουσία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο διαχωρισμός των ετήσιων εσόδων από το ηλεκτρονικό εμπόριο με τον αριθμό ωρών ενός έτους μας έδωσε κάποια συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία:

Οι κορυφαίοι 10 χαμένοι

Κατάταξη Χώρα Απώλεια ανά ώρα (Εκατομμύρια)# 1China# 2US# 3UK# 4 Ιαπωνία# 5 Γερμανία# 6 Ινδία# 7 Γαλλία# 8Νότια Κορέα# 9 Καναδά# 10 Ρωσία
179,04 $
55,02 $
15,10 $
13,98 $
9,43 $
6,31 $
6,08 $
5,77 $
4,54 $
3,47 $

Εάν ο κόσμος βιώσει διακοπή στο Διαδίκτυο, η Κίνα αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος ηττημένος με μακριά. Για κάθε ώρα χωρίς Διαδίκτυο, η χώρα’Η οικονομία θα χάσει ένα επιβλητικό 179 εκατομμύρια δολάρια.

Κίνα’Απώλεια περισσότερο από τα τριπλάσια των ΗΠΑ, του δεύτερου μεγαλύτερου ηττημένου, που θα έβλεπε 55 εκατομμύρια δολάρια από την οικονομία τους κάθε ώρα με την κατάρρευση της κυβερνοσφαιρίας.

Στην πραγματικότητα, η Κίνα’Η απώλεια σχεδόν διπλασιάζει εκείνη των άλλων χωρών στις πρώτες 5 ομάδες!

Για να το ξεπεράσουμε ακόμη περισσότερο, αν το Διαδίκτυο σταματήσει για ένα λεπτό, η Κίνα θα χάσει μόλις κάτω από 3 εκατομμύρια δολάρια (2,98 εκατομμύρια δολάρια) και οι ΗΠΑ μόλις κάτω από 1 εκατομμύριο δολάρια (916.933).

Αυτό σημαίνει ότι σε ένα λεπτό, η Κίνα’Η κατακλυσμική απώλεια ξεπερνά αυτό που θα χάσουν οι περισσότερες χώρες εκτός των 10 πρώτων σε μια ώρα!

Για να ερευνήσουμε βαθύτερα τον οικονομικό αντίκτυπο ενός κυβερνοχώρου, αναφέραμε κάθε χώρα’ωριαίες απώλειες με το ετήσιο ΑΕγχΠ τους. Ενώ οι αριθμοί είναι μικροσκοπικοί όσον αφορά το% του ΑΕΠ που χάνονται από μια ώρα χωρίς Διαδίκτυο, αυτή η έρευνα παρήγαγε μια ενδιαφέρουσα κατάταξη.

Έτσι ποιος χάνει το μεγαλύτερο ΑΕΠ χωρίς το Διαδίκτυο?

Κατάταξη Χώρα# 1# 2# 3# 4# 5# 6# 7# 8# 9# 10
Κίνα
Ηνωμένο Βασίλειο
Δανία
Νότια Κορέα
Φινλανδία
Νορβηγία
Ιαπωνία
Καναδάς
ΜΑΣ
Γερμανία

Η Φινλανδία και η Δανία, που κατατάσσονται 1 και 2 αντίστοιχα για χώρες που θα χάσουν το λιγότερο στην περίπτωση διακοπής του Διαδικτύου θα χάσουν στην πραγματικότητα μεγαλύτερα ποσοστά του ΑΕΠ τους από ό, τι οι περισσότερες άλλες χώρες της λίστας.

Η Δανία κατατάσσεται ως ο τρίτος μεγαλύτερος ηττημένος σε σχέση με το ποσοστό του ΑΕΠ που χάθηκε με τη Φινλανδία να έρχεται στην πέμπτη θέση.

Οι σλαβικές οικονομίες βασίζονται περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, με το Μεξικό και τη Βραζιλία να χάσουν μερικά από τα μικρότερα ποσοστά του ΑΕγχΠ τους χωρίς το Διαδίκτυο.

Κατατάσσονται 3η και 4η αντίστοιχα όσον αφορά τις χώρες που χάνουν το μικρότερο% του ΑΕΠ. Αυτό συμβαίνει παρά την κατάταξη της Βραζιλίας λίγο έξω από τους 10 μεγαλύτερους εφάπαξ χαμένους (11ος).

Παραδόξως, παρά το ότι ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος χαμένος σε καθαρά νομισματικά όρους, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 9η θέση όσον αφορά τις απώλειες του ΑΕΠ. Ενώ οι δαπάνες τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως, η οικονομία τους δεν έχει’Βασίζομαι τόσο πολύ στις διαδικτυακές πωλήσεις όσο και οι άλλοι για να κερδίσουμε τα μεγάλα κέρδη.

Ελέγξτε το πλήρες σύνολο δεδομένων μας για να δείτε πού κατατάσσεται η χώρα σας!

Μεθοδολογία

Για να φτάσουμε στο ποσό που θα χάσει καθεμία από αυτές τις 22 χώρες εάν το Διαδίκτυο κλείσει για μια ώρα, απλώς πήραμε τα ετήσια έσοδα από τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και το διαιρέσαμε με τον αριθμό ωρών σε ένα χρόνο.

Για να μάθουμε το% του ΑΕΠ κάθε χώρα θα χάσει λόγω μιας ώρας χωρίς Διαδίκτυο, παραπέμψαμε τα ευρήματά μας σε κάθε χώρα’ετήσιο ΑΕγχΠ και στη συνέχεια τα κατατάσσει ανάλογα.

Βρήκα αυτή την έρευνα χρήσιμη?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map