Ποια χώρα της ΕΕ είναι πιο ευάλωτη στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο;

Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο?

Η διατήρηση της ασφάλειας των επισκεπτών στον ιστότοπό σας είναι σημαντική για όλους όσους δημιουργούν έναν ιστότοπο. Το’Είναι ακόμη πιο σημαντικό να θυμάστε όταν εκτελείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, επειδή οι χρήστες σας εμπιστεύονται τις σημαντικές οικονομικές τους λεπτομέρειες. Εάν ο ιστότοπός σας μπορεί’Προστατέψτε αυτές τις λεπτομέρειες από τον χρήστη’Η εμπιστοσύνη θα σπάσει και αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην φήμη σας.


Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο γίνεται όλο και πιο σημαντικό θέμα και πολλές από τις ερωτήσεις που θέτουμε από τους αναγνώστες επικεντρώνονται στις δυνατότητες ασφάλειας που διατίθενται για τους ιστότοπούς τους.
μεγαλύτερα θύματα της εε εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

Αυτό δεν είναι’Δεν προκαλεί έκπληξη αν ληφθεί υπόψη ο αριθμός των επιθέσεων υψηλού προφίλ στον κυβερνοχώρο που έχουν συμβεί μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 – εμείς’είχαμε το WannaCry ransomware, τις διαρροές CloudBleed και την πιθανή έκθεση των αρχείων ψηφοφόρων από χάκερ.

Θέλαμε να πάρουμε μια ιδέα για το πόσο ευάλωτες είναι οι χώρες στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο και αποφασίσαμε να εξετάσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του πλούτου των διαθέσιμων στο κοινό δεδομένων, του αριθμού των εμπλεκόμενων χωρών και της κοινωνικοοικονομικής ποικιλομορφίας μεταξύ αυτών των 28 χωρών.

Ποιοι παράγοντες εξετάσαμε στη μελέτη μας?

Αυτή η έρευνα εξέτασε μια σειρά παραγόντων που θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικοί για τη μέτρηση του πόσο ευάλωτες χώρες ήταν στο πιθανό έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Αυτοί οι παράγοντες ήταν:

1. Πόσοι κάτοικοι είχαν ήδη βιώσει το έγκλημα στον κυβερνοχώρο

Κοιτάζοντας δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταφέραμε να εκτιμήσουμε το ποσοστό κάθε έθνους της ΕΕ’πληθυσμός που ήταν θύμα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

2. Πόσο συχνά οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν κακόβουλο λογισμικό και ιούς κάθε χρόνο

οι χώρες της εε εγκλήματος στον κυβερνοχώρο είναι λιγότερο προετοιμασμένεςΚαταφέραμε να καταλάβουμε πόσο συχνά οι Ευρωπαίοι κάτοικοι αντιμετώπιζαν κακόβουλο λογισμικό και ιούς (που χρησιμοποιούνται για τη μόλυνση υπολογιστών και τη διάπραξη εγκλήματος στον κυβερνοχώρο) εξετάζοντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα από τη Microsoft.

3. Κάθε έθνος’δέσμευση για πρωτοβουλίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Βαθμολογήσαμε τις δεσμεύσεις μεμονωμένων χωρών για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον Παγκόσμιο Δείκτη Cybersecurity, μια έρευνα που μετρά παράγοντες όπως νομικά πλαίσια, τεχνική ικανότητα, οργανωτικά μέτρα, ανάπτυξη ικανοτήτων και συνεργασία με άλλες χώρες.

4. Πόσο εκτεθειμένες συνδέσεις στο Διαδίκτυο ήταν σε κάθε χώρα

Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο αποτελείται από πολλά μικρά σημεία σύνδεσης ‘κόμβοι’. Κάθε ένας από αυτούς τους κόμβους είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά ενός διαφορετικού τύπου πληροφοριών, π.χ. ο κόμβος POP3, τον οποίο ενδέχεται να αναγνωρίσετε από το smartphone σας, είναι ένας κόμβος που μεταφέρει πληροφορίες email για κινητά. Σε κάθε χώρα πολλοί από αυτούς τους κόμβους είναι στραμμένοι προς το κοινό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εκτεθειμένοι και δυνητικά ευάλωτοι σε επιθέσεις. Επομένως, όσο λιγότεροι κόμβοι μια χώρα έχει εκθέσει, τόσο πιο προστατευμένοι είναι οι χρήστες του διαδικτύου. Συγκεντρώσαμε δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των εκτεθειμένων κόμβων που υπήρχαν σε κάθε χώρα της ΕΕ εξετάζοντας τον Εθνικό Δείκτη Έκθεσης που δημιουργήθηκε από την εταιρεία ασφαλείας Διαδικτύου, Rapid7.

Ασφάλεια του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της ΕΕ

Τι μας έλεγαν τα αποτελέσματα?

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Μάλτα, που βρίσκεται ακριβώς νότια της Ιταλίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, ήταν η χώρα που είναι πιο ευάλωτη σε πιθανές επιθέσεις εγκλήματος στον κυβερνοχώρο παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Μάλτας κατατάσσονται στη μέση του πακέτου για πραγματικές συναντήσεις με κακόβουλα προγράμματα και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο..

Αυτό συμβαίνει επειδή η μελέτη μας ήθελε να εξετάσει την ευπάθεια και τη Μάλτα’Το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εκτεθειμένων συνδέσεων στο Διαδίκτυο (73%), η έλλειψη νομοθεσίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η κακή διεθνής συνεργασία σημαίνει ότι η Μάλτα’Ο πληθυσμός, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει εγκλήματα στον κυβερνοχώρο ελαφρώς λιγότερο από τους ευρωπαίους γείτονές του, στην πραγματικότητα διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο μακροπρόθεσμα με λίγα προστατευτικά ή προληπτικά μέτρα..

Η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Σλοβακία αποτελούσαν τα υπόλοιπα πέντε πιο ευάλωτα έθνη.

χώρες της ΕΕ, τα μικρότερα θύματα του εγκλήματος στον κυβερνοχώροΣτο αντίθετο άκρο της κλίμακας, βρήκαμε τη Φινλανδία ως την πιο ασφαλή στον κυβερνοχώρο χώρα στην ΕΕ με βαθμολογία ευπάθειας μόλις 29% – δεν είναι καθόλου κακό! Θεωρήσαμε τη Φινλανδία ως την πιο ασφαλή επειδή έχει το χαμηλότερο ποσοστό αντιμετώπισης εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στην Ευρώπη και είναι επίσης ένα από τα πιο προετοιμασμένα έθνη, με ισχυρές δεσμεύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και υψηλό ποσοστό μη εκτεθειμένων συνδέσεων στο Διαδίκτυο.

Η Εσθονία εμφανίστηκε ως στενός υποψήφιος στη Φινλανδία με βαθμολογία τρωτότητας 30%, αντικατοπτρίζοντας τις αλλαγές που έγιναν στις κυβερνητικές στρατηγικές ασφαλείας, στα νομικά πλαίσια και στους οργανισμούς ως απάντηση στις κυβερνοεπιθέσεις του 2007..

Η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούσαν τα υπόλοιπα πέντε λιγότερο ευάλωτα έθνη, τα οποία πρέπει να ανακουφίσουν αυτές τις οικονομικές δυνάμεις.

οι χώρες της ΕΕ είναι το πιο έγκλημα στον κυβερνοχώροΑλλού – και κάπως εκπληκτικά – διαπιστώσαμε ότι η Ιβηρική χερσόνησος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ήταν μεταξύ των χωρών που είναι πιο ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις και εγκλήματα. Η Ισπανία ειδικότερα έχει ένα εκπληκτικά υψηλό ποσοστό συνδέσεων στο Διαδίκτυο που εκτίθενται σε πιθανές απειλές (76%), καθώς και μια πολύ μεσαία δέσμευση για τη νομοθεσία και τις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Πλήρη αποτελέσματα

Πηγές

Βρήκα αυτή την έρευνα χρήσιμη?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map