Exchange Marketplace και ο Νέος Κόσμος Αγοράς Επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο

Shopify Exchange και αγορά online


‘Επιχειρηματικές εξαγορές’ Συνήθως θυμίζει οράματα των αιθουσών συνεδριάσεων, των αιθουσών και πολλών δικηγόρων. Το’είναι ένας εξειδικευμένος κόσμος. Ή μάλλον, ήταν. Το Διαδίκτυο έχει εκδημοκρατίσει κάθε είδους πράγματα στη σύντομη διάρκεια ζωής του – γνώση, νέα, τέχνη, το ονομάζετε. Τα τελευταία χρόνια λίγοι χώροι έχουν αναπτυχθεί τόσο επιθετικά όσο το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο. Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό δεν είναι’Όλα τα αρέσουν στα Amazon και Alibaba (αν και κάνουν κολύμπι). Πλατφόρμες όπως το Shopify έχουν ανοίξει το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο σε όλους. Πάνω από 500.000 επιχειρήσεις σε 175 χώρες τροφοδοτούνται από το Shopify, οι περισσότερες με ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα.

Τι συμβαίνει όταν θέλετε να εξαργυρώσετε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα; Έχουμε επικοινωνήσει με τον Nicholas Montgomery, επικεφαλής ανάπτυξης στο Exchange Marketplace, για να μιλήσουμε για το επόμενο βήμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο – αγορά και πώληση των ίδιων των επιχειρήσεων.

Αγορά

Το Exchange Marketplace είναι μέρος μιας κατηγορίας ιστότοπων που μεσολαβούν στην αγορά και πώληση επιχειρήσεων στο διαδίκτυο. Σκεφτείτε το ως μια αγορά αγοράς, όπου τα καταστήματα είναι τα προϊόντα. Παρακάτω είναι μια χούφτα από τους σημαντικότερους παίκτες.

 • Αγορά ανταλλαγής
 • Φλίπα
 • Empire Flippers

Το Exchange είναι μοναδικό μεταξύ αυτών των ιστότοπων στο γεγονός ότι εξυπηρετεί μόνο καταστήματα Shopify. Αντί να μεταβαίνουν σε ιστότοπο τρίτων, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων απλώς τοποθετούν μια καταχώριση στο Exchange. Ως υπηρεσία Shopify, το Exchange εμφανίζει βασικές πληροφορίες όπως έσοδα και επισκεψιμότητα αυτόματα. Το’είναι ένα κατάστημα’βιτρίνα.

Όταν κάποιος εκδηλώνει ενδιαφέρον για αγορά καταστήματος, το Exchange αυτοματοποιεί μεγάλο μέρος της διαδικασίας μεσιτείας, παρέχοντας δομημένα χρονικά πλαίσια και εκτενή τεκμηρίωση για να διασφαλίσει ότι όλοι θα έχουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Και αυτό’είναι γρήγορο. Από τα καταστήματα που πωλούνται, τα περισσότερα πωλούνται σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η πλατφόρμα εξυπηρετεί δύο βασικές λειτουργίες. Πρώτον, συγκεντρώνει τη διαδικασία απόκτησης έτσι ώστε σχεδόν όλοι να μπορούν να το κάνουν. Και δύο, καθιστά δυνατή την απόκτηση ολοκληρωμένων διαδικτυακών επιχειρήσεων χωρίς να χρειάζεται να τις χτίζουμε από την αρχή.

Από τότε που κυκλοφόρησε το περασμένο έτος, το Exchange έχει δουλέψει, τελειοποιώντας τις διαδικασίες του. Ιστότοποι όπως αυτό προχωρούν σε νέο έδαφος. Πώς εξισορροπείτε την ελευθερία για όποιον αγοράζει μια επιχείρηση με τη γραφειοκρατία που είναι απαραίτητη για να αποτραπεί ο τραυματισμός των ανθρώπων?

Διαφάνεια από πάνω προς τα κάτω

Η διαφάνεια είναι αναπόσπαστο μέρος του Exchange. Η ενσωμάτωσή του με το Shopify σημαίνει ότι οι δυνητικοί αγοραστές βλέπουν τους ίδιους αριθμούς που βλέπουν οι πωλητές. Ο επικεφαλής της ανάπτυξης στο Exchange, Nicholas Montgomery, δεν είναι ξένος στην επιτυχία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Λέει ότι μια διαφανής προσέγγιση είναι πιο υγιεινή για όλους, ότι είναι “θέτει πιο ρεαλιστικές προσδοκίες και για τις δύο πλευρές.”

Αυτό δεν είναι’για να πούμε ότι όλα είναι ανοιχτά στο Exchange, τουλάχιστον όχι αρχικά. Τα περιθώρια κέρδους, ένα αρκετά σημαντικό μέρος κάθε επιχείρησης, μπορούν’να επαληθευτεί από το Exchange. Οι πωλητές βάζουν αυτούς τους αριθμούς στους εαυτούς τους. Μερικές από τις βασικές πληροφορίες πωλητές που παρέχονται από πωλητές στο Exchange είναι:

 • Μέσο κέρδος / μήνα
 • Μέσο συνολικό περιθώριο κέρδους
 • Μέσος αριθμός πωλήσεων / μήνα

Οι πωλητές δεν μπορούν να αλλάξουν συνολικά έσοδα, ούτε αριθμούς επισκεψιμότητας. Μόλις κάποιος εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά καταστήματος, μπορεί να ρωτήσει αριθμούς που δεν εμφανίζονται στο ‘βιτρίνα.’ Η ανταλλαγή υποχρεώνει πολλή διαφάνεια, αλλά παραμένουν οι λεπτομέρειες μεταξύ του αγοραστή και του πωλητή.

Περισσότερο από τους διαμεσολαβητές

Αυτό που ξεχωρίζει για το Exchange είναι το ενδιαφέρον του για την επιτυχία των επιχειρήσεων που πωλούνται. Οι πλατφόρμες τρίτων’Πρέπει να προσέξουμε εάν οι συναλλαγές αφήνουν όλους ικανοποιημένους. Οτι’μεταξύ αγοραστών και πωλητών · κάποιος θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός.

Το Exchange, εν τω μεταξύ, ενδιαφέρεται για τις συναλλαγές που πηγαίνουν καλά και τα καταστήματα ακμάζουν. “Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Exchange και άλλων αγορών,” Λέει ο Μοντγκόμερι, “είναι το Exchange είναι ένα προϊόν από το Shopify, έτσι εμείς’όχι μόνο μαζί σας μέσω της διαδικασίας πώλησης της επιχείρησης.”

Η επιθυμία δεν είναι μόνο να πουλήσουν επιχειρήσεις, αλλά και να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένες. “Οτι’είναι το κύριο ήθος που οδηγεί πολλές από τις αποφάσεις μας για τα προϊόντα και τον τρόπο με τον οποίο το εφαρμόζουμε’είναι διαφορετικό από πολλές άλλες αγορές.”

Αυτό είναι αναμφίβολα γιατί το Exchange ενθαρρύνει μια εκτεταμένη διαδικασία παράδοσης, όπου οι πωλητές ενεργούν ως μέντορες στους διαδόχους τους έως ότου αυτοί’είμαι έτοιμος να το πάει μόνος του.

Μια φυσική επέκταση στο Shopify για επιχειρηματίες

Η πλατφόρμα Exchange είναι ένα προφανές επόμενο βήμα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αγοράστε’Η βάση χρηστών είχε πάντα μια ισχυρή επιχειρηματική πορεία και το Exchange προσφέρει τόσο την αρχή όσο και το τέλος ενός ταξιδιού. Όσοι έχουν εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουν μια βιώσιμη επιχείρηση έχουν έναν τρόπο να εξαργυρώσουν και να φύγουν. Όσοι θέλουν να μπει σε μια αγορά μπορούν να το κάνουν αμέσως αγοράζοντας αποδεδειγμένους ιστότοπους.

Πράγματι, η Montgomery θεωρεί το Exchange ως ένα φυσικό βήμα στον κύκλο ζωής πολλών διαδικτυακών καταστημάτων. Οτι’γιατί δεν υπάρχει’υπήρξε μεγάλη ώθηση στο μάρκετινγκ. “Όταν έρθει η ώρα, το Exchange θα είναι εκεί για εσάς και θα σας υποστηρίξει σε αυτό το μονοπάτι.”

Πιστεύει, ωστόσο, ότι το Exchange είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στο ραντάρ σας. “Ένα από τα πράγματα που ενθαρρύνω τους ανθρώπους να κάνουν, ακόμα κι αν αυτοί’δεν σκέφτεστε άμεσα να πουλήσουν την επιχείρησή τους αύριο, είναι εγκατεστημένη την εφαρμογή Exchange στο κατάστημα Shopify.” Η εφαρμογή εξετάζει αριθμούς στο κατάστημά σας’υποστηρίζει και τις σταθμίζει έναντι άλλων πηγών για να προτείνει μια τιμή αποτίμησης. Καλό να το ξέρετε, ακόμη και δελεαστικό.

Δεδομένου του επιπέδου ολοκλήρωσης και υποστήριξης, θα ήταν περίεργο για τους χρήστες του Shopify να μην λάβουν υπόψη το Exchange.

Η αλλαγή προέρχεται από χρήστες

Ομοίως, θα ήταν λάθος για το Exchange να μην διατηρεί τους χρήστες του στο νου. Ως αρχική πλατφόρμα σε άγνωστη περιοχή, τα σχόλια και οι προτάσεις είναι κρίσιμης σημασίας. Η καινοτομία είναι πολύ καλή και καλή, αλλά πρέπει να είναι συμβατή με αυτό που θέλουν και χρειάζονται οι άνθρωποι.

Όπως σημειώνει το Montgomery, “όποτε εσύ’χτίζοντας μια εταιρεία ή έναν επιχειρηματία, έχετε αυτά τα οράματα και τις ιδέες για το πώς τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, αλλά στο τέλος της ημέρας’s μιλώντας στους πελάτες ότι λαμβάνετε τα πιο αξιόπιστα σχόλια.”

Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν ανοίξει επιχειρηματικές ευκαιρίες για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες. Η πρόοδος είναι ρευστή και γρήγορη, αλλά πρέπει να προέλθει από τη βάση χρηστών για να είναι επιτυχής. Καθώς το Exchange συνεχίζει να αναπτύσσεται, αυτό θα είναι απαραίτητο για την επιτυχία τους. Και αυτό’ενθαρρύνεται πάρα πολύ. “Μας αρέσει να ακούμε σχόλια από αγοραστές και πωλητές, ή από πιθανούς αγοραστές και πωλητές,” πείτε Μοντγκόμερι. “Μη διστάσετε να μας γράψετε ένα email, να μας στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ή να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή συνομιλία στον ιστότοπο.”

Βάζοντας ένα πρόσωπο στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ένα από το Exchange’Η εστίαση προς τα εμπρός είναι να βάλει ένα πρόσωπο στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η διαδικτυακή επιχείρηση συχνά μπορεί να αισθάνεται σαν λαβύρινθος αναλυτικών στοιχείων, απρόσωπη και βάσει δεδομένων. Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά για τη σύγχρονη επιχείρηση (απαραίτητη ακόμη και), αλλά η Μοντγκόμερι θέλει να δώσει χώρο στην προσωπικότητα να λάμψει.

Αυτος λεει, “Αυτή τη στιγμή το έργο I’Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βάζει ένα πρόσωπο σε πολλές επιχειρήσεις που πωλούν στο Exchange.” Οι καταχωρίσεις τονίζουν επί του παρόντος τις μετρήσεις, αλλά το Montgomery δεν το κάνει’Δεν θέλω να ξεχάσει κανείς το γεγονός ότι κάθε επιχείρηση είναι άνθρωποι. “Υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων που έχουν περάσει από πολλές δυσκολίες για να φτάσουν εκεί που βρίσκονται’είχαμε μεγάλη επιτυχία και θέλουμε πραγματικά να το κοινοποιήσουμε.”

Αυτό δεν είναι’Ενθαρρύνεται μόνο στις λίστες. Το Exchange θα ξεκινήσει σύντομα μια σειρά βίντεο συνέντευξης όπου επιχειρηματίες θα μοιραστούν τις ιστορίες πίσω από τα καταστήματά τους. “Γιατί ξεκινήσατε αυτήν την επιχείρηση; Πώς πραγματοποιήσατε την πρώτη σας πώληση; Γιατί φτάσατε στο σημείο που βρίσκεστε’πουλάτε τώρα; Το’Είναι πραγματικά εμπνευσμένο για να ακούσω τις απαντήσεις.”

Υπό αυτήν την έννοια, φαίνεται ότι το Exchange, καθώς και η αγορά, θέλει να χρησιμεύσει ως ένα είδος κοινοτικού κόμβου για επιχειρηματίες. Ένα μέρος όπου οι διαδρομές διασχίζουν και μοιράζονται εμπειρίες προς όφελος όλων. “Νομίζω ότι η αφήγηση αυτών των ιστοριών και η τοποθέτηση ενός προσώπου πίσω από την επιχείρηση θα κάνουν τους ανθρώπους να συνδέονται πολύ περισσότερο,” Λέει ο Μοντγκόμερι.

Ηρεμία μετά την καταιγίδα

Το’είναι καθησυχαστικό να ακούσω αυτό το ήθος από ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος όπως το Shopify. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αναπτυχθεί μαζικά σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτή η επέκταση τείνει να συνδέεται περισσότερο με την τεχνολογία παρά με τους ανθρώπους. Καθώς η σκόνη καθιερώνεται και οι πρωτοπόροι γίνονται βολάν, ελπίζει κανείς εκεί’Είναι περισσότερο χώρο για την ανθρώπινη πινελιά.

Το Μοντγκόμερι φαίνεται να το πιστεύει. Καθώς οι πελάτες εξοικειώνονται με τις δυνατότητες του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου, οι προσδοκίες γίνονται πιο λογικές. “Νομίζω αν εσύ’είστε σε θέση να είστε μπροστά και ρεαλιστικοί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε’Αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους θα έχουν πολλή συμπάθεια για αυτό και να καταλάβουν. Οτι’Είναι σχεδόν ένα πλεονέκτημα που ξεκίνησαν οι μικρές επιχειρήσεις, επειδή οι πελάτες θέλουν πραγματικά να υποστηρίξουν τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω τους.”

Και πάλι βλέπετε ότι το να παίζεις στις διαδικασίες παράδοσης του Exchange, όπου το να είσαι αρχάριος δεν είναι τίποτα να ντρέπεται. Η προθυμία για μάθηση είναι το μόνο πραγματικό εμπόδιο για την είσοδο στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο αυτές τις μέρες. Η διαφάνεια και η επικοινωνία παρέχουν στις επιχειρήσεις τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας και τα λάθη την καλύτερη ευκαιρία να γίνουν κατανοητά. Όπως λέει ο Μοντγκόμερι, “Οι επιχειρήσεις που έχουν επαναλαμβανόμενους πελάτες θα είναι σίγουρα αυτές που είναι διαφανείς σχετικά με τον τρόπο που αυτοί’λειτουργεί ξανά.”

Το μέλλον

Το’θα είναι ενδιαφέροντα χρόνια για το Exchange. Καθώς όλο και περισσότερα καταστήματα Shopify εγκαθίστανται και περισσότεροι επιχειρηματίες παρακολουθούν το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, οι καλοί μεσολαβητές θα είναι απαραίτητοι για όλους. “Η φιλοδοξία μας” λέει ο Μοντγκόμερι, “είναι να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να πουλήσουν τα πάντα. Ήδη τα άτομα στον ιστότοπο πωλούν ονόματα τομέα’επαναπώληση διαφορετικών τμημάτων καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλων πλατφορμών.”

Το τελικό παιχνίδι? “Θέλουμε πραγματικά να είμαστε σε θέση να θέσουμε τους ανθρώπους σε θέση όπου μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν οποιοδήποτε είδος επιχειρηματικού περιουσιακού στοιχείου σε αυτήν την πλατφόρμα.” Η εξισορρόπηση αυτού του πεδίου με μια ανθρώπινη εστίαση δεν είναι μικρή δουλειά, αλλά μπορείτε’Βοήθησε αλλά νιώσε το’θα πρέπει να είναι έτσι. Το Exchange έχει τη μοναδική ευκαιρία να μοντελοποιήσει διαφανείς, βιώσιμες επιχειρηματικές εξαγορές στο διαδίκτυο. Αφήνω’Ελπίζω να το καταλάβουν και με τα δύο χέρια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map