Πώς λειτουργεί το Shopify; Μάθετε να χρησιμοποιείτε το Shopify σε 9 βήματα

πώς λειτουργεί το shopifyΤο Shopify είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, που σημαίνει’Έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Διαθέτει πρότυπα για να διαλέξετε, εργαλεία πωλήσεων για χρήση και ακόμη και ένα μεγάλο κατάστημα εφαρμογών για τις υπόλοιπες ανάγκες πώλησης. Με λίγα λόγια, διευκολύνει τη λειτουργία της επιχείρησής σας.


Στην πραγματικότητα, το Shopify είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαθέτει το ευρύτερο φάσμα εργαλείων πωλήσεων στην αγορά, και αυτό’Είναι πολύ απλό στη χρήση.

Το’Όχι μόνο εμείς που το πιστεύουμε, – πάνω από 640.000 ιδιοκτήτες καταστημάτων Shopify θα συμφωνούσαν.

Θέλετε να συμμετάσχετε στο πλήθος; Λοιπόν εσύ’εκ νέου στην τύχη. Εμείς’θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε το Shopify σε 9 απλά βήματα.

Οι άνθρωποι λατρεύουν το Shopify για δύο πράγματα: τα χαρακτηριστικά πωλήσεων και την ευκολία χρήσης. Ουσιαστικά, είναι’Η κατασκευή ενός ισχυρού και ευημερούμενου διαδικτυακού καταστήματος είναι ένα απόλυτο αεράκι, που σημαίνει ότι κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να συνδεθεί εύκολα στο διαδίκτυο.

Όχι μόνο αυτό, η χρήση πλατφορμών όπως το Shopify θα σας εξοικονομήσει από το να ξοδέψετε μεγάλα χρήματα σε σχεδιαστές ιστοσελίδων και συνήθως χρειάζονται μερικές ώρες για να δημιουργήσετε ένα κατάστημα.

Εμείς’χωρίσατε το ταξίδι Shopify σε 9 βήματα. Καλύπτοντας τα πάντα, από την εγγραφή έως τη δημοσίευση, εμείς’Θα σας δείξω πώς να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας, προσφέροντας μερικές εύχρηστες συμβουλές στο δρόμο.

Έτσι, μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, εσείς’Όχι μόνο θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Shopify, αλλά και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το κατάστημά σας.

Ενθουσιασμένος για να ξεκινήσετε; Το ίδιο και εμείς. Αφήνω’φύγε…

1

Εγγραφείτε

Για να ξεκινήσετε, κατευθυνθείτε προς Shopify.com. Η αρχική σελίδα έχει δύο μπλε ‘Ξεκίνα’ κουμπιά, οπότε κάντε κλικ σε ένα και μπορείτε να ξεκινήσετε τη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

αρχίστε το shopifyΤο Shopify καθιστά σαφές πώς να ξεκινήσετε την κατασκευή του καταστήματός σας

Στη συνέχεια, το Shopify σας ζητά μερικές λεπτομέρειες: το email σας, τον επιλεγμένο κωδικό πρόσβασης και το πιο σημαντικό, το όνομα του καταστήματός σας. Το όνομα του καταστήματός σας πρέπει να είναι μοναδικό, επομένως γίνετε δημιουργικοί!

Τώρα εσύ’είμαι έτοιμος να ‘Δημιουργήστε το κατάστημά σας’.

πεδία λεπτομερειών καταστήματος shopifyΤο Shopify απαιτεί μόνο μερικές απλές λεπτομέρειες πριν ξεκινήσετε 2

Προσθέστε προϊόντα

Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, εσείς’στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη σελίδα διαχειριστή Shopify. Εκεί’s ένα καθαρό μενού πλοήγησης στα αριστερά, αριθμοί πωλήσεων στα δεξιά και παρέχει τρεις εύχρηστες συντομεύσεις εργαλείων κατασκευής στη μέση. Μπορείς’μου λείπουν.

Οι συντομεύσεις καλύπτουν τρία πραγματικά σημαντικά βήματα: ‘Προσθήκη προϊόντος’, ‘Προσαρμογή θέματος’, και ‘Προσθήκη τομέα’.

Εμείς’θα ξεκινήσω με τη ραχοκοκαλιά κάθε καταστήματος – τα προϊόντα. Απλώς κάντε κλικ στο μπλε κουμπί για να ξεκινήσετε την πώληση φυσικών, ψηφιακών ή αντικειμένων υπηρεσιών, από την τέχνη έως το μακιγιάζ.

shopify admin page προσθήκη προϊόντωνΗ σελίδα διαχειριστή Shopify διαθέτει τρεις συντομεύσεις για να διευκολύνει τον σχεδιασμό του καταστήματός σας

Η προσθήκη προϊόντων με το Shopify είναι πολύ εύκολη. Απλά πρέπει να το ονομάσετε, να το περιγράψετε και να ανεβάσετε μια εικόνα. Υπάρχουν επίσης μερικά λιγότερο συναρπαστικά πεδία για συμπλήρωση, όπως οι παραλλαγές γραμμωτού κώδικα, βάρους και μεγέθους. Απλώς κάντε κύλιση προς τα κάτω για αυτά.

προσθήκη προϊόντων shopifyΗ προσθήκη προϊόντων στο Shopify είναι εύκολη, με πολλά οπτικά στοιχεία και απλή γλώσσα 3

Προσαρμογή θέματος

Η Shopify ξέρει ότι η κατασκευή ενός ιστότοπου πρέπει να είναι ένα ταξίδι – και διασκεδαστικό σε αυτό! Μετά απο εσένα’ολοκλήρωσε μια εργασία, κινείται μαζί σου και σε κρατά κίνητρα. Το’σαν να έχετε προσωπικό εκπαιδευτή για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Στην παρακάτω εικόνα, παρατηρήστε πώς ‘Προσθήκη προϊόντος’ έχει επιλεγεί, και το ‘Προσαρμογή θέματος’ η καρτέλα επισημαίνεται τώρα.

shopify προσαρμόστε τη συντόμευση θέματοςΤο Shopify σας μιλάει μέσω της διαδικασίας δημιουργίας καταστημάτων, έτσι κι εσείς’ποτέ δεν μπερδεύτηκα

Κατά την προσαρμογή του καταστήματός σας’Σχεδιασμός, έχετε τρεις επιλογές. Μπορείτε να κολλήσετε με το Shopify’θέμα υπογραφής, ‘Ντεμπούτο’; επιλέξτε ένα από τα 10 δωρεάν θέματα. ή επιλέξτε ένα από τα 50+ πληρωμένα πρότυπα, με κόστος 140 έως 180 $.

Για αυτόν τον οδηγό, εμείς’Θα μείνω με το Debut και θα σας δείξω πώς να το προσαρμόσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί επάνω δεξιά και ετοιμαστείτε να αφήσετε αυτούς τους δημιουργικούς χυμούς – εμείς’πρόκειται να σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα για το σχεδιασμό του προτύπου σας.

Επεξεργασία κειμένου

Για όλες τις ανάγκες της γραμματοσειράς σας, χρησιμοποιήστε το αριστερό μενού. Από εδώ, κάντε κλικ σε κάθε καρτέλα σελίδας για να ενημερώσετε το κείμενο της κεφαλίδας και της επικάλυψης και για να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς. Μπορείτε ακόμη και να ρίξετε ένα ‘Ετικέτα κουμπιού’ και συνδέστε το με μια διεύθυνση URL ή άλλη σελίδα στον ιστότοπό σας.

μενού πλοήγησης επεξεργαστή shopifyΤο μενού του προγράμματος επεξεργασίας θεμάτων Shopify είναι ξεκάθαρο, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια

Επαναλάβετε αυτό το βήμα για κάθε σελίδα και ο ιστότοπός σας θα πει τώρα τι θέλετε. Θέλετε να προσθέσετε κείμενο σε ακόμη περισσότερες σελίδες; Κανένα πρόβλημα – απλά χτυπήστε ‘Προσθήκη ενότητας’ και επιλέξτε μια κατηγορία ενότητας.

Το Shopify σας επιτρέπει να προσθέσετε κάθε τύπο σελίδας, από ιστολόγια και γκαλερί σε χάρτες και μαρτυρίες. Το’ολοκληρωμένη σε όλα τα τμήματα.

shopify δωρεάν εικόνα φόντουΤο Shopify παρέχει πολλές δωρεάν εικόνες φόντου για να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε το κατάστημά σας

Για να αλλάξετε το χρώμα της γραμματοσειράς, κάντε κλικ στο ‘Ρυθμίσεις θέματος’ στο αριστερό μενού. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε χρώματα ετικέτας, πεδίου φόρμας και συνδέσμου. Τα απλά εργαλεία προσαρμογής και οι οπτικές ενδείξεις σας επιτρέπουν πραγματικά να εξατομικεύσετε κείμενο χωρίς φασαρία.

Προσθέστε εικόνες

Για εικόνες, το Shopify διαθέτει εύκολα αναγνωρίσιμα κουμπιά όπου κι αν πάτε. Ανάλογα με το θέμα σας, κάθε καρτέλα σελίδας στο μενού πλοήγησης θα έχει μπλε ‘Επιλέξτε εικόνα’ κουμπί. Το’είναι πολύ εύκολο – ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα.

shopify κουμπί επιλογής εικόναςΗ προσθήκη εικόνων στο Shopify μπορεί να γίνει με μερικά μόνο κλικ

Για να ενημερώσετε το φόντο της αρχικής σελίδας, πατήστε αυτό το μπλε κουμπί για να ανεβάσετε το δικό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε ‘Εξερευνήστε δωρεάν εικόνες’. Από εκεί θα έχετε πολλές δωρεάν εικόνες προτύπων για να διαλέξετε, καλύπτοντας πολλές διαφορετικές βιομηχανίες.

4

Προσθήκη τομέα

Όπως το λέει η Shopify, είμαστε ‘κινούνται όμορφα’. Εμείς’βρήκαμε πώς να προσθέσουμε προϊόντα και να προσαρμόσουμε θέματα – τώρα, εμείς’Θα εξηγήσω πώς να ονομάσετε τον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να ρωτάτε: ‘Τι’είναι το σημείο αλλαγής του URL?’ Μπορεί να έχετε ακούσει τους ανθρώπους να λένε ‘ένας ιστότοπος είναι ένα παράθυρο στην επιχείρησή σας’ – Λοιπόν, πιστεύουμε ότι ένας τομέας είναι ένα παράθυρο στον ιστότοπό σας.

Ο τομέας σας είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπουν οι πελάτες σας, επειδή είναι’πώς σε βρίσκουν. Λοιπόν, αυτό’Είναι σημαντικό να βρείτε το τέλειο URL για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, το οποίο θα αντικατοπτρίζει και θα ενισχύει την επωνυμία σας.

προσθήκη domain shopifyΤο Shopify σάς επιτρέπει να μεταφέρετε έναν παλιό τομέα ή να αγοράζετε έναν νέο από μόλις 14 $ ετησίως

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα, ο ιστότοπός σας συνοδεύεται από έναν υποτομέα Shopify, ‘.myshopify.com’. Σίγουρα, αυτό’είναι δωρεάν, οπότε διατηρεί το κόστος χαμηλό, αλλά δεν το κάνει’φαίνεται πολύ επαγγελματική.

Για να αυξήσετε το διαδικτυακό σας κατάστημα, μπορείτε είτε να αγοράσετε έναν νέο τομέα είτε να συνδέσετε έναν υπάρχοντα. Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν νέο τομέα, το Shopify διαθέτει μια γραμμή αναζήτησης και προτείνει επίσης άλλες επεκτάσεις όπως ‘.καθαρά’ ή ‘.κατάστημα’. Το κόστος μπορεί να διαφέρει, αλλά συνήθως ξεκινά από 14 $ ετησίως.

5

Ενεργοποίηση πληρωμών

Τώρα που έχετε ένα πλήρως εφοδιασμένο, καταπληκτικό διαδικτυακό κατάστημα, αυτό’ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα. Με ευκολία, το Shopify είναι το μόνο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που παρέχει τη δική του πύλη πληρωμών: το σωστό όνομα ‘Πληρωμές Shopify’.

Με το Shopify Payments, δεν υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγής. Ωστόσο, εάν εσείς’Θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλες πύλες – όπως PayPal, Amazon Pay ή 100+ άλλες επιλογές – θα χρεώνεστε ανά συναλλαγή.

Για να μεταβείτε στη σελίδα πληρωμής, κάντε κλικ στο ‘Ρυθμίσεις’ στο κάτω μέρος του μενού πλοήγησης και μετά το ‘Πάροχοι πληρωμών’ εικόνισμα. Στη συνέχεια, θα δείτε την παρακάτω εικόνα (μετακινηθείτε προς τα κάτω για τους άλλους τρόπους πληρωμής).

προμηθευτές πληρωμών shopifyΤο Shopify είναι η μόνη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που παρέχει τη δική της μέθοδο πληρωμής, καθώς και 100+ άλλες επιλογές 6

Προσθήκη αποστολής

Το Shopify το καθιστά πολύ εύκολο να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε τη διαδικασία αποστολής. Όπως και το προηγούμενο βήμα, για να φτάσετε εκεί, κάντε κλικ στο ‘Ρυθμίσεις’, και πατήστε το εικονίδιο αποστολής.

μέθοδοι αποστολής shopifyΤο Shopify διευκολύνει την προσαρμογή των μεθόδων αποστολής σας, βελτιώνοντας τον πελάτη’εμπειρία

Αυτή η σελίδα διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για αποστολή σε σχήμα πλοίου. Μπορείτε να προσθέσετε ζώνες αποστολής, να αγοράσετε ετικέτες αποστολής και να αποφασίσετε πόσο θέλετε να χρεώσετε τους πελάτες σας.

Μπορείτε να ενσωματώσετε εφαρμογές όπως Πλοία, AfterShip, και Σταθμός για να κάνουμε τη διαδικασία παράδοσης ακόμη πιο ομαλή, αλλά εμείς’αποθηκεύοντας ξανά τον διασκεδαστικό κόσμο των εφαρμογών για το επόμενο βήμα.

7

Ενσωμάτωση εφαρμογών

Δεν είναι μόνο το Shopify μια ισχυρή πλατφόρμα, αλλά σας επιτρέπει να προσθέσετε μερικές εκπληκτικές εφαρμογές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ομαλό, να γίνει πιο ορατός και να φαίνεται πιο όμορφος… παίρνεις την ιδέα. Με λίγα λόγια, βοηθούν στη διαχείριση και κλιμάκωση της επιχείρησής σας.

Επιλέγω ‘Εφαρμογές’ στο μενού πλοήγησης και αξιοποιήστε στο έπακρο τη λαμπρή λειτουργία αναζήτησης. Υπάρχουν 2.400+ διαθέσιμες εφαρμογές για να διαλέξετε, καλύπτοντας όλες τις περιοχές ηλεκτρονικού εμπορίου από εσάς’Χρειάζομαι όπως αποστολή, λογιστική, κοινωνικά μέσα και πολλά άλλα. Το ονομάζετε, αυτό’εκεί.

Υφηγητής’Νιώθεις σαν εσύ’εξαπατάς όμως – πάνω από το 80% των καταστημάτων Shopify χρησιμοποιούν εφαρμογές.

κατάστημα εφαρμογών shopifyΤο Shopify σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 2.400 εφαρμογές, συμβάλλοντας στη διαχείριση και ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Ωστόσο, αυτό’αξίζει να σημειωθεί ότι η προσθήκη του Shopify’Οι δικές τους εφαρμογές θα απαιτούν κάποια αποσπάσματα κωδικοποίησης. Όλες οι άλλες ενσωματώσεις τρίτων μπορούν εύκολα να προστεθούν κάνοντας κλικ ‘Προσθήκη εφαρμογής’.

8

Επιλέξτε ένα πρόγραμμα τιμών

Πριν δημοσιεύσετε το κατάστημα Shopify, αυτό’αξίζει να σημειωθεί ότι εσείς’Θα πρέπει να πληρώσω για να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μετά από 14 ημέρες. Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε αναβάθμιση για να εμφανιστεί ο ιστότοπός σας, τον οποίο θα καλύψουμε στο επόμενο βήμα.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της δοκιμής σας πατώντας το μη αποδεκτό ‘Επιλέξτε ένα σχέδιο’ κουμπί στο κάτω μέρος κάθε σελίδας.

Τα σχέδια τιμών Shopify είναι τα εξής:

 • Βασικό Shopify (29 $ ανά μήνα)
 • Αγοράστε (79 $ ανά μήνα)
 • Προηγμένο Shopify (299 $ ανά μήνα)

σχέδια τιμών shopifyΤο Shopify έχει τρία σχέδια τιμών, προσφέροντας εξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής 9

Δημοσιεύστε το κατάστημα Shopify

Οταν εσύ’είστε ευχαριστημένοι με το κατάστημα Shopify, πρέπει να το μοιραστείτε με τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμής, ο ιστότοπός σας προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, ώστε οι χρήστες να μπορούν’να το δείτε.

Για να κάνετε τον ιστότοπό σας ζωντανό, εσείς’Πρώτα πρέπει να κάνω αναβάθμιση σε πρόγραμμα επί πληρωμή. Στη συνέχεια, από τη σελίδα διαχειριστή Shopify, μεταβείτε στο ‘Ηλεκτρονικό κατάστημα’, παω σε ‘Προτιμήσεις’, στη συνέχεια αποεπιλέξτε ‘Ενεργοποίηση κωδικού πρόσβασης’ μέσα στο ‘Προστασία με κωδικό πρόσβασης’ περιοχή.

Τώρα όλοι μπορούν να απολαύσουν το αριστούργημά σας στο Shopify.

Κατάργηση κωδικού πρόσβασης shopifyΗ δημοσίευση του καταστήματός σας στο Shopify γίνεται εύκολα αναβαθμίζοντας σε ένα premium πρόγραμμα και καταργώντας την προστασία με κωδικό πρόσβασης

Μια εύχρηστη συμβουλή; Πριν από τη δημοσίευση, συνιστούμε να εκτελέσετε ορισμένες δοκιμαστικές παραγγελίες για να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα’λειτουργεί ομαλά.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο ‘Πάροχοι πληρωμών’ σε ‘Ρυθμίσεις’, τότε ‘Επεξεργασία’ δίπλα στο Shopify Payments. Ελεγξε το ‘Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία δοκιμής’ κουμπί και κάντε κλικ ‘Σώσει’.

Συμπέρασμα: Πώς λειτουργεί το Shopify?

Το Shopify έχει επικεντρωθεί πραγματικά στο ταξίδι των χρηστών κατά τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος. Με άλλα λόγια, αυτό’έκανε όλη την εμπειρία να νιώσει σαν μια βόλτα στο πάρκο. Και, όπως μπορείτε να δείτε, ένα όμορφο κατάστημα Shopify μπορεί να είναι δικό σας σε μόλις 9 εύκολα βήματα.

Αφήνω’Ανακεφαλαιώστε γρήγορα αυτά τα βήματα για τη χρήση του Shopify:

 1. Εγγραφείτε
 2. Προσθέστε προϊόντα
 3. Προσαρμόστε το θέμα σας
 4. Προσθέστε έναν τομέα
 5. Ενεργοποιήστε τις πύλες πληρωμής
 6. Προσθέστε μεθόδους αποστολής
 7. Ενσωμάτωση εφαρμογών
 8. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα τιμών
 9. Δημοσιεύω

Γιατί τόσο εύκολο; Όπως όλες οι επιτυχημένες μάρκες, το Shopify έχει σκεφτεί τον πελάτη. Έχει λάβει επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσει ότι γνωρίζετε ακριβώς πού και πότε να κάνετε κλικ. Απλώς κοιτάξτε τις εύχρηστες συντομεύσεις όταν αρχίζετε να χτίζετε το κατάστημά σας (καλύπτεται στα βήματα 2, 3 και 4).

Το Shopify όχι μόνο είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, αλλά σας δίνει μια πραγματικά ισχυρή πλατφόρμα για την πώληση προϊόντων. Οι δυνατότητες πωλήσεων είναι εξαιρετικές, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 2.000 εφαρμογές για να κάνετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ακόμα πιο απρόσκοπτο και αυτό’Είναι επίσης καλή σχέση ποιότητας / τιμής.

Με αυτόν τον συνδυασμό απλότητας και δύναμης, μπορείτε’πραγματικά δεν πάει καλά με το Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map