Bagaimana Kami Menjalankan Penyelidikan Pembangun Laman Web E-dagang Kami

Kami tahu membina kedai dalam talian anda sendiri boleh menjadi tugas yang menakutkan. Di mana anda bermula? Berapa harganya? Betapa sukarnya?


Ini semua adalah persoalan besar. Soalan besar yang memerlukan jawapan yang teliti dan tepat. Anda tidak’malah pergi ke restoran baru pada masa ini tanpa mencari ulasan terlebih dahulu. Tetapi siapa yang lebih mungkin anda percayai – ulasan dari Bob yang tinggal di jalan raya, atau pengkritik makanan profesional?

Itu’di mana kita masuk. Pakar Pembina Laman Web adalah sumber nombor satu untuk mendapatkan maklumat mengenai cara masuk dalam talian. Kami tidak’hanya cuba platform – kami menjalankan penyelidikan profesional, mendalam, dan sungguh menguji mereka.

Untuk membina kedai dalam talian, pilihan termudah dan paling menjimatkan adalah dengan menggunakan pembangun laman web e-dagang. Pembangun laman web adalah platform dalam talian yang menyediakan kerangka dan sokongan yang anda perlukan untuk merancang laman web e-dagang anda sendiri.

Secara semula jadi, ada yang lebih baik daripada yang lain. Kami’telah menguji platform terbaik untuk memberi anda jawapan pasti yang terbaik anda keperluan.

Dari bercakap dengan orang biasa, sama seperti anda, kami mengetahui bidang mana yang paling penting. Di bawah ini kita’Saya akan membincangkan setiap bidang penyelidikan dengan lebih terperinci.

1

Kemudahan penggunaan

Pada hakikatnya, pembangun laman web e-dagang harus menjadikan membuat kedai dalam talian sebagai proses yang mudah’boleh diakses oleh semua orang. Seperti awak’Walaupun begitu, beberapa platform lebih mudah digunakan daripada yang lain.

Untuk menguji ini, kami mengumpulkan sekumpulan sukarelawan dari masyarakat umum dan meminta mereka untuk membuat kedai dalam talian mereka sendiri menggunakan pembina yang ditugaskan, bekerja melalui lembaran tugas yang kami rancang sendiri.

Sukarelawan diminta untuk menjaringkan seberapa mudah – atau sukar – mereka menemui setiap tugas. Dari sana, kami tidak hanya dapat mengira keseluruhan ‘kemudahan penggunaan’ skor untuk setiap pembangun laman web, tetapi juga melihat tugas khusus mana yang mudah dan sukar di setiap platform.

2

Ciri Jualan

Suatu ciri dapat dianggap sebagai atribut yang dimiliki, atau mampu dilakukan oleh pembangun laman web. Sekiranya anda boleh membuat blog, misalnya, platform itu mempunyai ciri blog.

Memandangkan terdapat banyak ciri untuk diuji, kami membahagikannya kepada ‘jualan’ ciri dan ‘laman web’ ciri-ciri. Ciri penjualan merujuk kepada sebarang atribut yang membantu pedagang menjual produk.

Berikut adalah tiga contoh bidang yang kami kaji:

 • Inventori – kami melihat perkara seperti kualiti platform’pengurusan stok, jumlah varian produk yang mungkin anda miliki (mis. warna, ukuran dan ukuran t-shirt), dan sama ada platform menegaskan had produk pada berapa banyak yang anda boleh jual.
 • Integrasi Berbilang Saluran – menilai platform mana yang disatukan dengan media sosial, dan yang membolehkan anda menjual secara langsung di platform ini serta pasar seperti Amazon atau eBay.
 • Jenis Jualan – melihat sama ada anda boleh menjual lebih daripada sekadar produk fizikal, iaitu muat turun atau perkhidmatan digital.

3

Ciri Laman Web

Ciri laman web merujuk kepada atribut yang lebih standard yang mungkin tidak mempunyai kesan langsung terhadap penjualan, tetapi tetap menjadi pusat laman web’kejayaan. Di sini kami mengkaji kualiti ciri-ciri ini bersama aspek lain, seperti jika ciri itu sudah terpasang, atau hanya tersedia sebagai aplikasi.

Tiga bidang yang diteliti dan diuji dalam bahagian ini adalah:

 • SEO – kawasan ini dibahagikan kepada dua bahagian: jumlah kawalan penyuntingan yang anda dapat (seperti dapat mengedit tajuk / keterangan meta, slug URL dan kod tajuk), dan perkhidmatan SEO apa yang disediakan oleh platform untuk anda (seperti sokongan kata kunci dan Aplikasi khusus SEO).
 • Pemasaran – kami ingin mengetahui sama ada platform itu mempunyai pemasaran e-mel dalaman, atau bergantung pada pemalam pihak ketiga. Kami juga mengkaji kualiti setiap platform’kempen pemasaran automatik, dan memeriksa aplikasi tambahan yang tersedia.
 • Penggabungan Aplikasi – tidak setiap platform mempunyai pasar aplikasinya sendiri, tetapi dari yang melakukannya, kami ingin mengetahui berapa banyak aplikasi yang mereka tawarkan, sama ada percuma atau dengan kos tambahan, dan jika mereka dapat disatukan tanpa perlu mengetahui cara kod.

4

Fungsi Reka Bentuk

Kualiti reka bentuk web boleh menjadi perkara subjektif. Itu’mengapa kami meminta bantuan pakar terkemuka di industri yang pakar dalam Reka Bentuk, UX (Pengalaman Pengguna), dan Penjenamaan.

Kami ingin mengenal pasti komponen penting dalam reka bentuk web yang baik. Di belakang perbincangan pakar kami, kami merumuskan senarai kriteria yang masing-masing platform’tema harus dipenuhi. Cara masing-masing memenuhi kriteria kami menjadi asas skor Jenama, Reka Bentuk dan UX.

Kami juga melihat perkara seperti responsif mudah alih (iaitu melakukan platform’Tema secara automatik menyesuaikan ukuran layar agar sesuai dengan peranti mudah alih dan tablet), dan jika ada alat penyuntingan gambar.

5

Nilai untuk Wang

Mencari keseimbangan antara kemampuan dan kualiti adalah sesuatu yang diperjuangkan oleh semua orang. Kami menimbang ini dengan mengimbangi ‘kualiti ciri’ skor berbanding harga purata platform.

Ini memberi kami petunjuk yang baik untuk sama ada anda’mendapatkan semula wang anda’bernilai ketika datang ke setiap platform’keupayaan.

6

Bantuan dan sokongan

Apabila melihat tahap sokongan yang anda terima, terima kasih’Penting untuk bukan sahaja menilai kualiti, tetapi juga saluran yang berbeza yang boleh anda dapatkan pertolongannya. Sebilangan orang mungkin memilih sokongan melalui e-mel, sementara yang lain mungkin mahu interaksi yang lebih cepat, seperti panggilan telefon atau sembang langsung.

Bidang siasatan merangkumi:

 • Berapa banyak perkhidmatan bantuan (seperti sokongan telefon, e-mel, sembang langsung, dll.) Yang tersedia
 • Harga minimum yang harus anda bayar untuk menerima sekurang-kurangnya empat perkhidmatan bantuan yang berbeza
 • Sekiranya pembangun mempunyai pilihan pemulihan dan / atau ciri penyimpanan automatik

7

Markah Pelanggan

Soalan terakhir yang ingin kami jawab adalah ‘apa yang ingin diketahui oleh bakal pelanggan’. Untuk ini, kami mengambil koleksi maklumat dari kategori sebelumnya dan merumuskan skor. Kawasan seperti nilai untuk wang dan UX dipertimbangkan, di samping beberapa kawasan baru.

Kami juga mendapat skor cadangan dari kemudahan kami yang ditemubual, berdasarkan seberapa besar kemungkinan mereka’d untuk mengesyorkan platform yang mereka gunakan kepada rakan.

8

Keputusan Akhir

Semua lima platform teratas kami mempunyai tempat di pasaran. Apa’sesuai untuk keperluan anda mungkin tidak sesuai untuk orang lain’s. Dengan ini, untuk gambaran keseluruhan setiap platform’kemampuan anda, anda’Saya ingin melihat carta perbandingan komprehensif kami di sini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map