Cara Menyiapkan Squarespace Store menggunakan Widget Shopify

Widget Squarespace Shopify“Bagaimana saya membina kedai eCommerce dengan Squarespace tanpa menggunakan Stripe?” Ini adalah soalan yang sering diajukan oleh banyak pembaca kami.


Mengapa?

Nah, cabaran utama dengan Squarespace Commerce untuk beberapa pengguna adalah bahawa Squarespace berintegrasi erat dengan Stripe, pemproses gerbang pembayaran, ke dalam platformnya.

Oleh itu, sebagai pengguna Squarespace, satu-satunya pilihan anda semasa membina kedai dalam talian adalah menggunakan Stripe sebagai pemproses pembayaran anda (sekurang-kurangnya pada masa ini).

Sementara Stripe adalah pemproses pembayaran yang sangat baik (don’jangan risau – Squarespace telah menggabungkan Stripe dengan ketat ke dalam pembangun laman web, jadi anda tidak’Tidak perlu menyentuh kod untuk mengkonfigurasinya di laman web Squarespace anda), perkhidmatan mereka tidak ditawarkan di banyak negara di seluruh dunia. Pada masa ini, mereka hanya tersedia di 34 negara termasuk AS, Kanada, Perancis, Jerman, Sepanyol dan UK.

Mereka mempunyai ujian beta di negara lain seperti Brazil, dan India.

Oleh itu, jika anda tidak tinggal di mana-mana negara yang disenaraikan, anda akan menang’dapat menggunakan Squarespace untuk memberi kuasa kepada kedai dalam talian anda. Sekurang-kurangnya tidak dengan Stripe.

Anda dapat melihat senarai terkini dari negara mana Stripe tersedia di sini.

Jadi jika anda boleh’t atau don’Saya mahu menggunakan Stripe, apa pilihan lain yang anda ada?

BOLEH SAYA MENGGUNAKAN SQUARESPACE UNTUK MEMBINA KEDAI ONLINE TANPA MENGGUNAKAN STRIPE?

Terdapat beberapa sebab utama mengapa anda mungkin ingin mengemukakan soalan ini:

  1. Anda tinggal di negara di mana Stripe berada’terdapat di sana, tetapi anda mahu menggunakan Squarespace kerana templat kedai dalam talian pereka bentuknya dan alat penjualan yang mesra pengguna.
  2. Anda suka Squarespace, tetapi anda tidak’nak pakai Stripe kerana anda sudah mempunyai pemproses pembayaran lain (seperti PayPal).
  3. Kamu ada banyak produk untuk diuruskan (seperti 30 atau lebih, atau bahkan ratusan), dan anda memerlukan alat e-dagang yang jauh lebih hebat yang mungkin tidak ditawarkan oleh Squarespace pada masa ini.

Jawapan bagi salah satu daripada soalan tersebut adalah “iya”, kemudian kamu’Saya gembira mengetahui bahawa anda boleh menggunakan pilihan gerbang pembayaran lain selain Stripe.

Salah satu cara yang baik untuk melakukan ini adalah dengan menggabungkan Shopify Widget ke laman web Squarespace anda.

Sekarang, ada kebaikan dan keburukan yang akan saya bahas nanti dalam artikel ini.

APA ITU WIDGET SHOPIFY (ATAU BELI BELI)?

Sekiranya anda mempunyai tempat perlindungan’saya dengar Shopify sebelum ini, ia adalah salah satu pembangun kedai dalam talian e-dagang terbaik yang terdapat di pasaran.

Sekiranya anda mendaftar untuk akaun dengan mereka, mereka menawarkan anda kemampuan untuk menggunakannya Widget Shopify (atau Butang Beli) yang pada dasarnya membolehkan anda memasukkan produk atau seluruh kedai Shopify anda ke laman web lain (seperti laman web Squarespace).

Butang beli Squarespace shopify - butang embed

Shopify adalah pembangun kedai dalam talian yang sangat kuat dan fleksibel dan pada masa ini membolehkan anda menyambung ke lebih daripada 70 gerbang pembayaran yang berbeza (berbanding Squarespace yang hanya menawarkan 1 pilihan).

Jadi hampir tidak’tidak kira di mana anda tinggal di seluruh dunia, atau jika anda sudah mempunyai pemproses pembayaran pilihan (iaitu’t Stripe), anda boleh menggunakan Squarespace untuk membina laman web anda, dan pasang pada Butang Beli Shopify untuk mengaktifkan kedai.

Anda tidak perlu lagi hanya menggunakan Stripe sahaja, untuk memberi kuasa kepada kedai e-dagang anda di Squarespace.

BAGAIMANA MEMASUKKAN BUTTON BELIAN BELANJA DALAM SQUARESPACE?

Memasukkan produk Shopify anda, atau seluruh kedai Shopify anda ke laman web Squarespace anda’tidak mencabar sama sekali.

Anda mesti mempunyai akaun Squarespace. Anda sekarang perlu mendaftar untuk akaun Shopify. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda hanya perlu mengunjungi Butang Beli Shopify di gedung Aplikasi mereka dan mendapatkan Aplikasi yang percuma untuk anda gunakan.

Butang beli squarespace shopify

Seterusnya, anda harus menyediakan produk anda di Shopify (seperti memuat naik gambar, keterangan, varian produk, harga, dll).

Kemudian, anda harus menyediakan pemproses pembayaran pilihan anda di Shopify. Sekali lagi, anda tidak lagi terjebak dengan Stripe, dan anda memilih dari pelbagai pemproses pembayaran yang berbeza.

Sekarang anda sudah bersedia memasukkan produk atau menyimpannya ke Squarespace.

Apa yang akan dilakukan oleh aplikasi Butang Beli Shopify adalah menghasilkan potongan kod untuk anda, dan anda perlu menyalin dan menampal kod ini ke dalam akaun Squarespace anda. Ia’tidak begitu rumit seperti yang didengar.

Butang beli Squarespace shopify - kodkan

Anda pada dasarnya akan menggunakan “Suntikan Kod” alat dari Squarespace ke “menyuntik” kod Butang Beli Shopify ke dalam laman web Squarespace anda.

PROS DAN KONSEP MENGGUNAKAN TAMBAHAN BELIAN BELANJA DI LAMAN WEB SQUARESPACE

Kelebihan menggunakan Butang Beli Shopify dengan Squarespace cukup jelas:

  • Lebih banyak pilihan pemprosesan pembayaran (tidak terhad untuk menggunakan Stripe)
  • Lebih mudah menguruskan banyak produk, kerana Shopify adalah platform yang berfokus pada perdagangan

Beberapa kelemahan menggunakan Butang Beli Shopify termasuk:

  • Pada penghujung hari, sama bermanfaatnya dengan Butang Beli, masih ada tidak “teras” ke Squarespace. Bila-bila masa anda menggabungkan dua platform yang berbeza, itu’tidak pernah “ideal”. Ini bukan untuk mengatakan bahawa mereka tidak’berfungsi dengan baik kerana Squarespace dan Shopify adalah platform bertaraf dunia. Ia’seperti mengubah suai kereta dengan bahagian yang bukan berasal dari pengeluar. Ia’tidak pernah “ideal”, tetapi akan berfungsi dengan baik.
  • Sekiranya anda menggunakan Shopify untuk menghidupkan kedai dalam talian anda di Squarespace, kamu telah menang’dapat menggunakan beberapa alat penjualan bersepadu yang diberikan kepada anda dari Squarespace, seperti penganggar kos penghantaran masa nyata mereka. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan Shopify’alat perdagangan bersepadu sendiri, yang boleh dikatakan lebih hebat daripada Squarespace’s.
  • Anda perlu mendaftar untuk akaun Shopify yang berasingan, yang minimum, adalah $ 14 sebulan untuk Pelan Permulaannya. Anda boleh mengimbangi kos ini dengan tidak perlu mendaftar ke Squarespace’s Rancangan Perdagangan ($ 26 / bulan), dan pilih dengan Pelan Peribadi ($ 8 / bulan) atau Rancangan Perniagaan ($ 18 / bulan). Ini menjimatkan $ 18 atau $ 8 sebulan, yang akan memberi anda pilihan untuk menggunakan Shopify’alat perdagangan yang kuat.

KESIMPULAN – MENGGUNAKAN Tombol BELIAN BELANJA DENGAN SQUARESPACE

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me