Kajian E-dagang 3dcart: Sekiranya Anda Berbelanja Di Sekitar?

Bagus, tetapi ada yang lebih baik di luar sana.


3dcart adalah pembangun laman web e-dagang yang menawarkan banyak ciri dalaman, tetapi sedikit kawalan kreatif. Berbanding dengan platform lain, ia’sukar digunakan. Tetapi ia mempunyai lebih banyak pilihan pembayaran. Jadi adakah untuk anda? Baca ulasan 3dcart kami sekarang untuk mengetahui…

Apakah kebaikan dan keburukan 3dcart?

Kelebihan 3dcart# 1# 2# 3
Ciri berguna seperti gesaan SEO

Mampu menukar tema bila-bila masa

Lebih 160 kaedah pembayaran

Kekurangan 3dcart# 1# 2# 3
Kami ‘paling tidak disyorkan’ pembina

Tiada aplikasi mudah alih untuk dijual di mana sahaja

Mahal

Gambaran keseluruhan 3dcart

3dcart adalah pembangun laman web e-dagang, yang ditubuhkan pada tahun 1997 oleh Gonzalo Gill. Hari ini, ia’digunakan oleh lebih daripada 17,000 orang yang menjual segala-galanya dari makanan super hingga bahagian supercar. Dari segi ciri, ia memiliki banyak, dan itu berfungsi dengan baik di bahagian depan SEO (Search Engine Optimization).

Jadi, sebagai pemilik perniagaan, anda’mungkin sibuk membeli-belah untuk membina laman web e-dagang terbaik untuk kedai dalam talian anda. Ringkasnya, 3dcart mempunyai:

 • 200+ ciri terbina dalam
 • 90 templat percuma
 • Lebih 160 pintu masuk pembayaran disokong

Sekarang untuk soalan besar: adakah 3dcart sesuai untuk kedai dalam talian anda? Baiklah, kami mengujinya – secara harfiah. Setelah merancang sebuah ‘kemudahan penggunaan’ bersenam, kami mengajak orang ramai membina kedai dalam talian dengan kad 3d.

Dalam ujian ini, kami meneroka semua bidang utama: ciri, reka bentuk, bantuan dan sokongan, dan nilai wang. Ia kemudian dibandingkan dengan pesaingnya untuk merenungkan tempat ia berada di pasaran.

Selepas ujian, mereka melengkapkan lembaran skor dan kami menemu ramah mereka. Ini membolehkan kami mencari hasil yang paling tepat dan bebas bias. Dan hasilnya sudah masuk…

Baca tentang kaedah ujian kami di sini.

Betapa senangnya penggunaan 3dcart?

Kemudahan anda dengan Percubaan Percuma 15 hari, 3dcart tidak’t memberi tekanan kepada anda untuk pembayaran. Dan setelah mendaftar, anda akan menerima e-mel selamat datang dengan bit penting seperti laman web anda’URL, log masuk percubaan dan kata laluan.

Kad 3d’papan pemuka bersih dan ringkas dengan panggung pusat video tutorial pengenalan yang berguna. Menu navigasi disenaraikan dengan jelas dengan sepuluh pilihan. Secara keseluruhan, susun aturnya baik.

Papan pemuka laman web 3dcartPapan pemuka 3dcart mempunyai video tutorial yang berguna

Oleh itu, apa kata pengguna kami? Semasa ujian kami, kebanyakan orang mendapati 3dcart sangat sukar digunakan. Walaupun menikmati alat bantu visual dan tutorial video, mereka tidak menyukai tipografi dan skema warna yang tidak konsisten.

Kekurangan sebuah ‘buat asal’ jalan pintas butang atau papan kekunci juga kelihatan menghalang sebahagian besar pengalaman membina mereka.

Seorang pengguna berkata:

Ia menjalankan tugas tetapi tidak begitu lancar. Rasanya sedikit di seluruh tempat”.

Ini adalah ringkasan wajar dari 3dcart. Ia’ok, tapi ada pilihan yang lebih baik di luar sana. Ia’tiada apa-apa untuk ditulis di rumah.

Walau bagaimanapun, pada catatan yang lebih positif, banyak orang mendapati menambah produk sangat mudah. Mereka juga menikmati fungsi bantuan dan sokongan, dengan satu orang mengatakan:

“Saya sangat menyukai sembang langsung, saya merasa seperti di rumah dengan ciri ini, mereka selalu memberitahu saya bahawa kami ada di sini sekiranya anda memerlukan kami.”

Bagaimana dengan menu navigasi? Setiap pilihan menawarkan penjelasan drop-down mengenai langkah seterusnya. Oleh itu, apabila anda mengklik ‘Produk’, anda boleh melompat terus ke ‘Kategori’, ‘Ulasan’, ‘Gambar’ dan banyak lagi.

Menu navigasi 3dcartMenu navigasi mempunyai pilihan lungsur turun

Walau bagaimanapun, peralihan tidak lancar, dan ia menjadi rumit. Tidak seperti kebanyakan pembangun laman web e-dagang, anda tidak boleh menggandakan kategori produk. Ini bermaksud jumlah klik yang tidak perlu, menghabiskan masa dan tidak menjana wang. Ia’meletihkan.

Selain itu, walaupun menawarkan fitur promosi percuma untuk membeli, mereka sukar melaksanakannya. Anda mesti mengisi beberapa bidang di beberapa halaman. Ini lebih banyak menghabiskan masa dengan mengklik dan berfikir.

Anda harus melihat sekarang bahawa mencari jalan sekitar 3dcart isn’sangat sederhana. Penguji kami merasa sangat sukar untuk digunakan, terutama jika dibandingkan dengan rakan sebayanya seperti Wix, Shopify dan GoDaddy.

Kepuasan pelanggan

Oleh itu, apa pendapat orang tentang 3dcart? Ia adalah kemungkinan besar tidak disyorkan daripada semua pembangun laman web yang kami uji.

Kenapa? 3Dcart terlalu rumit untuk digunakan. Dan di sini’apa yang pengguna katakan tentangnya:

Malah sukar untuk mengetahui bagaimana membina halaman yang berasingan.”

Sekarang, membina halaman berasingan harus menjadi salah satu fungsi termudah untuk pembangun laman web. Tetapi tidak dengan 3dcart. Secara keseluruhan, pro tidak’melebihi kelebihan pengguna.

Kad 3d’Alat dan Ciri Jualan

Dengan ciri-ciri yang 3dcart membuktikan nilainya. Walaupun dengan rancangan harga termurah, terdapat banyak alat yang bagus untuk dimainkan. Juga, ia mempunyai API yang kuat (Antaramuka Pengaturcaraan Aplikasi).

Setelah bekerjasama dengan Zapier, alat automatik termudah untuk menghubungkan aplikasi, 3dcart memberi anda akses ke lebih dari 1000 aplikasi untuk memperkemaskan perniagaan anda. Ini termasuk Xero, Zendesk, Hubspot, dan Infusionsoft dan memuatkan lebih banyak lagi.

Jadi biarkan’Lihat apa lagi yang ada di laman web pembangun laman web ini.

Pembayaran, Penghantaran dan Urus Niaga

Di sinilah 3dcart berfungsi dengan baik. Ia menawarkan lebih daripada 160 pilihan pembayaran – lebih daripada pembangun e-dagang di pasaran. Lebih baik lagi, mereka telah menggabungkan kaedah pembayaran ke kedai anda, jadi anda tidak’Saya perlu membuat kod sesuatu.

Kos penghantaran dapat disesuaikan dalam halaman inventori produk. Seperti kaedah sebenar – anda boleh menggunakan pembekal seperti UPS, Fedex, DHL dan banyak lagi.

Di samping itu, 3dcart menawarkan sebilangan integrasi aplikasi termasuk Pengesahan Alamat dan Pengiriman Mudah. Ini menjadikan keseluruhan proses lebih mudah dengan menghilangkan tekanan tambahan pembayaran PayPal. Jadi, 3dcart menyampaikan di sini.

Dalam setiap rancangan harga 3dcart, tidak ada yuran transaksi. Mereka komited untuk setiap pengguna’kejayaan, dan oleh itu jangan’menghukum pelanggan kerana mengembangkan perniagaan mereka. Namun, seperti biasa, caj kad kredit akan dikenakan mengikut pintu masuk pembayaran.

SEO

Kad 3d’s Permintaan SEO berguna dan asli. Apa yang mereka lakukan, tidak seperti pembangun lain, adalah menjadikan fungsi SEO kelihatan di seluruh laman web, seperti ketika menambahkan produk. Lebih-lebih lagi, pop timbul akan mengingatkan anda untuk mengisi beberapa perkara SEO untuk menjadikan kedudukan halaman anda lebih tinggi di search engine.

Secara keseluruhan, mereka telah menjadikan topik yang sukar dikendalikan dengan mudah.

Aplikasi Mudah Alih

Sebilangan besar pelanggan bergerak sekarang ini. Tetapi 3dcart tidak menawarkan aplikasi mudah alih. Jadi, seperti brek keselamatan, keranjang belanja anda berhenti di trek sebaik sahaja anda meninggalkan kedai.

Ini menunjukkan bagaimana 3dcart ketinggalan daripada pesaingnya. Shopify, Wix dan Weebly semuanya menyediakan aplikasi mudah alih, membuktikannya’lebih maju di bidang teknologi dengan menyesuaikan dengan tren e-dagang terkini.

Baca ulasan e-dagang Weebly kami di sini.

Troli Terbengkalai

Satu kajian baru-baru ini dijumpai 75.6% pelanggan lupa untuk membuat pembayaran dalam talian – berita buruk untuk kedai e-dagang. Tetapi jangan’jangan risau, 3dcart mengetahui perkara ini. Pemberitahuan troli mereka yang ditinggalkan membolehkan anda menghantar e-mel kepada pelanggan yang tidak melakukannya’untuk menyelesaikan pembelian mereka (tetapi meninggalkan alamat e-mel!)

Secara keseluruhan, 3dcart mempunyai beberapa ciri yang baik. Terutama dengan integrasi Zapier mereka yang membolehkan anda memperibadikan kedai dalam talian anda dengan 1000+ aplikasi.

Betapa baiknya 3dcart’reka bentuk templat?

3dcart menawarkan 91 templat percuma – sebahagian besar platform e-dagang. Dan mereka merangkumi setiap industri, selain dari DIY. Jadi, jika anda perlu membuat templat untuk alat anda, anda’Saya perlu melakukannya sendiri.

Titik penjualannya ialah anda boleh menukar templat dan akan memformat semula kandungan anda secara automatik. Sesuatu yang anda boleh’malah dilakukan pada Wix.

Bagaimana rupa mereka? Sebilangan besar tema cantik dan direka mengikut jenama. Tetapi dalam beberapa kes terdapat masalah reka bentuk, seperti menu navigasi yang tidak menatal ke bawah.

Anda juga perlu berhati-hati ketika memilih tema, kerana semuanya menyokong pelbagai ciri. Ada yang menawarkan pandangan pantas, sementara ada yang membuang ulasan produk.

Jadi, menjadi kreatif tanpa aplikasi sukar dilakukan dengan 3dcart. Ini berlaku untuk semua pembangun e-dagang. Mereka cemerlang dalam alat pengurusan, mengorbankan kemampuan kreatif. Sebaliknya, semua pembina bulat, seperti Wix dan Weebly, menawarkan lebih banyak fleksibiliti, dengan Squarespace menjadi peneraju reka bentuk.

Baca ulasan e-dagang Wix kami di sini.

Templat kad 3dTemplat 3dcart adalah asas dan mudah dilupakan

Bantuan dan Sokongan 3dcart

Sokongan 24/7 tersedia 365 hari dalam setahun. Berpusat di Amerika Syarikat, pasukan sokongan pelanggan dapat dihubungi melalui telefon, e-mel, atau sembang langsung. Telefon adalah penyelesai penyelesaian terpantas, dengan sembang langsung terdedah kepada masa menunggu respons selama satu jam. Juga, walaupun janji 24 jam, kadang-kadang nampaknya mereka tidak tersedia pada waktu-waktu tertentu.

Don’ada masa untuk telefon? Menghantar tiket web adalah cepat dan mudah. Anda juga boleh menghubunginya di media sosial melalui Facebook, Twitter dan Instagram.

Dalam laman web itu sendiri terdapat beberapa maklumat penting, namun ini sukar digali. Butang bantuan tanda tanya sukar dicari. Petunjuk: periksa sudut kiri bawah.

Butang bantuan 3dcartSebilangan besar pengguna sukar mencari butang bantuan. Boleh awak?

Harga 3dcart – adakah nilai yang baik untuk wang?

3dcart menawarkan empat rancangan harga bulanan, serta Percubaan Percuma 15 hari. Ini adalah:

 • Kedai Permulaan ($ 19 p / m)
 • Kedai Asas ($ 29 p / m
 • Kedai Plus ($ 79 p / m)
 • Kedai Pro ($ 229 p / m)

Pelan Kedai Plus adalah yang paling popular, tetapi anda dapat menjimatkan wang dengan paket Kedai Asas. Penyelidikan kami mendapati tidak banyak yang dapat dipisahkan setiap rancangan, walaupun harganya berbeza-beza. Tambahan pula, harganya mahal, jadi harganya lebih mahal daripada yang anda fikirkan pada mulanya.

Lebih-lebih lagi, setiap rancangan merangkumi pelbagai ciri. Anda’Saya tidak akan mendapat bayaran transaksi, Kedai Facebook dan pesanan tanpa had dengan semuanya, jadi anda mungkin lebih baik memilih rancangan yang lebih murah.

Walau bagaimanapun Pelan Permulaan adalah satu-satunya pilihan tanpa produk tanpa had. Ia’s terhad pada 100.

Tetapi, 3dcart rata-rata lebih murah daripada Shopify dan BigCommerce. Jadi ia’merupakan pilihan yang baik untuk mereka yang mahukan beberapa alat pengurusan yang kuat dan kos yang lebih rendah. Sesuai untuk kedai dalam talian yang kecil tetapi bercita-cita tinggi.

Ringkasan Kajian 3dcart

Jadi apa pendapat kita? 3Dcart pastinya pilihan yang popular (lihat nombor keahlian). Dan ia’pastinya bukan produk yang buruk, jika anda tahu cara menggunakan papan kekunci. Tetapi dinilai sebagai milik kita ‘paling kurang mengesyorkan’ pembina laman web dengan alasan: itu’sukar digunakan.

Seorang pengguna meringkaskan kekecewaan penyesuaian dengan:

“Godaddy melakukannya dengan lebih baik, keseimbangan antara fungsi e-dagang dengan kawalan kreatif jauh lebih baik daripada 3dcart.”

Sebaliknya, anda harus mempertimbangkan 3dcart untuk rancangan harga Kedai Permulaan yang berpatutan dan kemampuan untuk menyesuaikan dengan 1000+ aplikasi. Dan pasti, ia’bukan untuk semua orang, tetapi jika anda memerlukan platform yang kuat dan jangan’jika anda terlibat dengan beberapa teknik, anda boleh melakukan lebih teruk lagi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map