Kajian SimpleSite 2020 – Terlalu Mudah?

tinjauan ciri simplesiteMereka berkata di sana’kecantikan dalam kesederhanaan – tetapi bagaimana sederhana terlalu sederhana? Itu’apa yang ingin kita ketahui.


SimpleSite melakukan apa yang tertulis di tin – itu’adalah pembangun laman web asas yang ringkas dan mudah yang menawarkan cara mudah bagi bukan pengekod untuk masuk dalam talian.

Kami’walaupun harus jujur ​​- SimpleSite isn’betul untuk semua orang. Ia’terbaik untuk pemula yang menginginkan laman web yang sangat asas, tanpa banyak bimbang tentang kualiti reka bentuk mereka. Sekiranya anda memerlukan laman web yang ramping atau hebat, SimpleSite menang’tandakan kotak anda.

Kelebihan dan Kekurangan SimpleSite

Kebaikan dan keburukan
  • Sangat senang digunakan
  • Mesra pemula
  • Hebat untuk pengoptimuman mudah alih
  • Reka bentuk bertarikh dan penyesuaian terhad
  • Ciri terhad
  • Sokongan pelanggan minimum
  • Pelan berbayar tidak mempunyai nilai untuk wang

Jika awak’memikirkan semula SimpleSite mungkin pembina laman web terbaik untuk anda atau anda’tidak pasti dan ingin mengetahui lebih lanjut, maka anda’kembali di tempat yang betul. Kami’kami telah mencuba dan mengujinya sendiri, dan sekarang kami’bersedia untuk berkongsi penemuan kami dengan anda.

Adakah anda bersedia untuk mengetahui sama ada SimpleSite adalah pembina yang terbaik untuk anda? Duduk dan ikuti tali ketika kami membawa anda melalui ciri, kemudahan penggunaan, harga, dan banyak lagi!

1

Kemudahan penggunaan

Kemudahan penggunaan adalah salah satu perkara utama yang perlu difikirkan semasa anda’memilih semula pembina laman web. Ia’penting bahawa pembina anda sesuai dengan kemahiran teknikal anda sendiri – dengan cara itu, anda sebenarnya dapat menikmati pembinaan laman web anda!

Tidak menghairankan, di sinilah SimpleSite benar-benar bersinar. Ini sesuai dengan namanya, memberikan penggunanya cara yang mudah dan mudah untuk membina laman web asas. SimpleSite menghargai kesenangan berbanding kesempurnaan, yang ditunjukkan dalam penyuntingnya yang sederhana.

kemudahan penggunaan simplesiteSimpleSite memudahkan pemula untuk membina laman web asas, tanpa pengetahuan pengkodan atau teknologi.

Walaupun begitu – jika anda mahukan banyak kebebasan kreatif, maka anda’Saya akan merasa SimpleSite mengecewakan dan bukannya senang. Ia’Tidak terlalu intuitif, yang bermaksud menyimpang dari jalan yang ditetapkan boleh menyebabkan sakit kepala.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak kebebasan, pembangun seperti Wix atau Squarespace lebih sesuai untuk keperluan anda. Walau bagaimanapun, bagi kami yang canggih dari segi teknikal, SimpleSite’jelas, editor yang tidak menyenangkan adalah anugerah.

Apabila anda memulakannya, anda memilih sama ada anda’mencipta semula laman web peribadi atau perniagaan – jika ada’Anda tidak boleh memilih “yang lain.”

penyediaan laman web simplesite

SimpleSite ketika itu membimbing anda melalui proses pembinaan – anda hanya memilih skema warna anda, menambah gambar, tajuk, dan nama domain, kemudian membuat log masuk. Langkah terakhir ini menerbitkan laman web anda secara automatik, yang kemudian anda boleh kembali dan selesai mengedit.

Ia’sangat sederhana, dan mesra pemula. Yang mengatakan, ia tidak’selalu menjadi yang paling intuitif – kadang-kadang, kesederhanaan menjadi sangat ketat, dan menyukarkan untuk mengetahui bagaimana melakukan perkara-perkara asas. Dalam satu pusingan ujian, kami memerlukan masa yang lama untuk mengetahui cara mengedit teks sebelum menerbitkan laman web kami, yang semestinya mudah!

SimpleSite mendakwa anda boleh membina laman web dalam masa beberapa minit. Dalam ujian kami, kami mendapati bahawa pada kenyataannya, ini mungkin akan berubah menjadi dua jam (dengan andaian anda mahukan laman web yang lengkap).

2

Reka Bentuk dan Penyesuaian Tema

SimpleSite mungkin mudah dibina, tetapi bagaimana laman web anda akan kelihatan? Yang benar adalah, reka bentuk adalah harga yang anda bayar untuk editor langsung. SimpleSite’reka bentuknya cukup bertarikh, dan menawarkan penyesuaian yang sangat terhad.

Walaupun kebanyakan pembangun lain – seperti Wix, Weebly, dan Squarespace – memberi anda pilihan templat untuk mendasarkan laman web anda’Struktur dan reka bentuknya, SimpleSite berfungsi sedikit berbeza. Sekiranya anda memilih “peribadi / blog” atau “yang lain” pilihan, anda’semula secara automatik diberi tema yang telah ditetapkan untuk disesuaikan, seperti yang terdapat dalam gambar di bawah.

tema peribadi simplesiteApabila anda memilih peribadi, blog, atau “yang lain” pilihan, SimpleSite memberi anda tema yang telah ditetapkan untuk disesuaikan.

Walau bagaimanapun, jika anda memilih “perniagaan” pilihan, anda boleh memilih dari beberapa tema yang berbeza untuk diedit.

tema perniagaan simplesiteAnda boleh memilih dari sejumlah tema untuk memulakan laman web perniagaan anda.

Ini adalah cara yang agak pelik untuk melakukan sesuatu – anda boleh menentukan jenis laman web perniagaan anda’mengatur semula, misalnya, tetapi tidak sama ada laman web peribadi anda adalah portfolio, blog, atau CV.

Disebabkan ini, petua utama kami adalah memilih “perniagaan” pilihan, tidak kira jenis laman web anda’membina semula. Ini membolehkan anda melayari semua SimpleSite’tema untuk mencari yang sesuai dengan keperluan anda.

Sebaik sahaja anda mempunyai tema anda, penyesuaian cukup asas. Berita baiknya adalah bahawa walaupun cara yang agak bulat untuk melakukan sesuatu, SimpleSite membuatnya sangat mudah untuk menambahkan unsur, seperti teks dan gambar.

ciri reka bentuk simplesiteIa’mudah menambah elemen mudah ke laman web anda’halaman, walaupun sukar untuk menyesuaikannya setelah diletakkan di halaman.

Walau bagaimanapun, mengedit atau menyesuaikannya sekali’kembali pada halaman anda adalah tugas yang lebih mencabar – dan sering mustahil -.

Ia’mudah menukar laman web anda’susun atur selepas penerbitan, tetapi anda boleh’t kembali dan pilih tema yang sama sekali baru – anda hanya boleh mengubah susun atur tema yang anda pilih pada asalnya.

Fikirkan SimpleSite seperti Playmobil – anda boleh membina laman web yang cantik, tetapi ia dengan senang’dalam sekatan yang ditetapkan untuk anda. Wix dan Squarespace, misalnya, lebih mirip Lego – masih mudah untuk pemula, tetapi berpotensi untuk lebih banyak kebebasan, imaginasi, dan hasil yang mengagumkan.

3

ciri-ciri

Walaupun reka bentuk adalah perkara pertama yang dapat dilihat oleh pengunjung anda, ia adalah reka bentuk’ciri-ciri yang boleh membuat perbezaan jangka panjang ke laman web anda, yang mempengaruhi seberapa besar kemungkinan ia berjaya dan berkembang.

Malangnya, SimpleSite mempunyai cantik pelbagai ciri terhad, menjadikannya kurang sesuai untuk laman web yang bercita-cita tinggi.

Namun, ciri-ciri yang dimilikinya menyediakan asas yang baik untuk laman web hobi dan projek pemula. Pelan percuma murah hati dengan apa yang ditawarkannya, dengan pengoptimuman e-dagang dan mudah alih kedua-duanya datang sebagai standard.

ciri-ciri simplesiteSimpleSite menyediakan anda dengan pelbagai ciri asas untuk membantu anda mengurus laman web anda.

E-dagang yang murah hati

SimpleSite’Kemenangan utama dalam hal ciri adalah hakikat yang memungkinkan anda menjual sehingga lima produk dengan rancangan percuma. Itu’benar-benar patut dijerit. Keupayaan e-dagang biasanya disediakan untuk pelanggan yang membayar, jadi menawarkannya secara percuma menjadikan SimpleSite menonjol dari pesaingnya.

Ini sangat sesuai jika anda ingin menjual beberapa barang, tetapi kita tidak’t mengesyorkan SimpleSite jika anda’sebenarnya akan memulakan kedai e-dagang. Ia’tidak terlalu berskala, dan menang’t memberi anda alat yang anda perlukan untuk menguruskan kedai anda dengan betul.

Untuk membuka kunci produk tanpa had untuk kedai dalam talian anda, anda harus menaik taraf ke rancangan E-Dagang termahal untuk $ 30.49 sebulan. Dengan harga ini, anda mungkin juga menggunakan platform e-dagang yang lebih baik, seperti Shopify atau BigCommerce – kedua-duanya berharga di bawah $ 30 sebulan, dan mempunyai ciri e-dagang yang sangat hebat.

Secara keseluruhan, SimpleSite sangat murah hati dengan lima ciri e-dagang produknya dalam rancangan percuma, yang menjadikannya sebagai pilihan yang bagus untuk menjana wang dari hobi anda. Ia’merupakan tawaran yang jarang berlaku, dan semestinya bernilai memanfaatkan sepenuhnya!

Pengoptimuman Mudah Alih Dalam Perjalanan

Sebilangan besar pembangun laman web menawarkan templat yang dioptimumkan untuk mudah alih, sehingga laman web anda akan kelihatan hebat secara automatik di mana-mana skrin. SimpleSite tidak berbeza, tetapi di mana ia benar-benar membezakan adalah dengan yang penyunting laman web bergerak semasa dalam perjalanan.

telefon bimbit simplesite siapUrus laman web anda dalam perjalanan dengan SimpleSite’penyunting mudah alih.

Anda boleh mengedit dan mengurus laman web anda terus dari telefon bimbit anda, tanpa memuat turun aplikasi atau bermain-main dengan pemalam – hanya beberapa ketukan pada telefon atau tablet anda, dan anda’kembali baik!

Alamat E-mel Profesional

Apabila anda membeli domain melalui SimpleSite, anda juga mendapat lima alamat e-mel peribadi termasuk. Oleh itu, daripada menggunakan e-mel generik anda, seperti yang anda miliki, ini adalah ciri hebat kerana ia memberi anda dan laman web anda lebih banyak imej profesional.

simplesite mempunyai e-melAnda mendapat lima alamat e-mel peribadi semasa anda membeli domain melalui SimpleSite.

Ini adalah tiga faedah utama yang disertakan dengan menggunakan SimpleSite. Namun, ada beberapa ciri utama yang tidak disertakan SimpleSite, yang anda harapkan dapat dilihat dari pembangun laman web khas.

SEO yang lemah

Pengoptimuman Mesin Pencari (SEO) sangat penting untuk mendapatkan laman web anda – tanpa itu, laman web anda tidak dapat dilakukan’berpeluang mendapat ranking tinggi di Google’hasil carian s. Pembangun laman web SEO terbaik merangkumi banyak alat SEO secara automatik, dan menjadikannya semudah mungkin bagi anda untuk mengoptimumkan laman web anda lebih jauh.

SimpleSite tidak begitu’t cukup maju dalam soal SEO.

Ya, ini memberi anda halaman yang dioptimumkan untuk mudah alih, yang disukai oleh Google, dan mempunyai panduan yang menunjukkan cara menggunakan kata kunci dalam tajuk anda. Tetapi anda’sangat terhad dalam apa yang boleh anda lakukan untuk mengoptimumkan laman web anda – sebagai permulaan, anda boleh’t memasang aplikasi apa pun, masukkan Google Analytics, atau mengakses kod halaman anda.

Apabila anda membandingkan SimpleSite’Dengan penawaran SEO kepada Squarespace atau Weebly, anda menyedari betapa asasnya. Jika awak’bertujuan untuk tempat pertama, atau bahkan halaman pertama Google’hasil carian, SimpleSite bukan untuk anda.

Pasaran Aplikasi Tidak Ada

SimpleSite tidak’mempunyai pasaran aplikasi, yang bermaksud anda’bergantung sepenuhnya pada ciri bawaannya. Ia’bukan satu-satunya pembangun laman web yang melakukan ini – Squarespace, misalnya, tidak’mempunyai pasaran aplikasi, tetapi sekali lagi ia juga mempunyai ciri kualiti terbaik. SimpleSite boleh’bangga sama!

Integrasi Media Sosial yang ketinggalan zaman

Walaupun anda boleh memasukkan butang sosial supaya pengunjung dapat berkongsi laman web anda di platform seperti Facebook atau Twitter, anda boleh’t masukkan suapan sosial langsung ke laman web anda. Ini sangat memalukan – media sosial adalah sebahagian besar dari pemasaran moden, dan laman web anda adalah tempat yang tepat untuk memberi peluang kepada pengunjung untuk mengikuti perkembangan profil dalam talian anda.

Semua dalam semua, SimpleSite mempunyai lebih banyak tawaran daripada pesaingnya dalam hal ciri. Pasti, anda’Saya akan memperoleh asas-asasnya, dengan beberapa kelebihan yang bagus – tetapi secara keseluruhan, jurang yang jelas dalam senarai ciri sukar diabaikan, atau dibenarkan.

Yang benar adalah, jika anda ingin meningkatkan laman web anda, anda’Saya akan mendapati diri anda berjuang.

4

Bantuan dan sokongan

Bantuan dan sokongan mudah diabaikan semasa anda’memilih semula pembangun laman web, tetapi ia’patut diperiksa sebelum melakukan. Tidak ada yang mahu menghabiskan berjam-jam berpusing-pusing dengan bot sembang yang tidak membantu – jadi apa yang ditawarkan oleh SimpleSite pada waktu yang anda perlukan?

Jawapannya – tidak banyak. SimpleSite hanya menawarkan satu jenis sokongan: e-mel.

perkhidmatan pelanggan simplesiteSimpleSite menawarkan sokongan e-mel untuk penggunanya, ditambah bahagian FAQ di halaman sokongan pelanggannya.

Ini sekurang-kurangnya bermaksud masalah anda ditangani oleh manusia, tetapi yang paling merugikan ialah, mereka hanya dapat bekerja dengan pantas. Masa tindak balas purata ialah dua hari bekerja, yang kurang ideal jika anda mempunyai masalah mendesak.

Di sana’tidak ada nombor telefon yang tertera di SimpleSite’halaman sokongan pelanggan – hanya e-mel, alamat pos, dan senarai Soalan Lazim. Anda boleh pergi ke blog untuk mendapatkan maklumat yang lebih umum, tetapi untuk masalah khusus atau teknikal, anda’Saya perlu menghubungi pasukan sokongan secara langsung.

5

Harga

SimpleSite mempunyai tiga rancangan untuk dipilih: Asas, Pro, dan E-Dagang rancangan. Pelan Asas adalah percuma; rancangan Pro berharga $ 15.49 sebulan, sementara rancangan E-Dagang masuk pada $ 30.49 sebulan. Sekiranya ini terdengar mahal, anda boleh menjimatkan wang dengan membayar setiap tahun dan bukannya bulanan.

harga simplesiteSimpleSite mempunyai tiga rancangan harga, mulai dari percuma hingga $ 30.49 sebulan. Anda boleh mendapatkan harga yang lebih murah dengan memilih untuk membayar setiap tahun sebagai gantinya.

Pelan Asas membolehkan anda membina sehingga 15 halaman, menjual hingga lima produk, dan menawarkan pilihan pilihan reka bentuk terhad. Pada rancangan ini, anda’Saya akan mempunyai iklan yang mempromosikan SimpleSite di seluruh laman web anda – untuk alasan ini, kami tidak’t mengesyorkan rancangan percuma untuk sebarang jenis laman web perniagaan. Sebaliknya, ia’sesuai untuk laman web hobi atau projek peribadi.

Pelan Pro membuang iklan ini, membolehkan anda membuat halaman tanpa had, membuka akses ke semua pilihan reka bentuk, dan membolehkan anda menggunakan gambar dan minit video tanpa had. Anda juga mendapat domain percuma dan lima alamat e-mel. Ia’direka untuk laman web profesional, sama ada peribadi atau perniagaan. Anda’masih terhad kepada lima produk di kedai anda – jika anda ingin menjual lebih banyak lagi, anda’Saya memerlukan rancangan E-Dagang.

Rancangan E-Dagang dilengkapi dengan segala-galanya dari rancangan Pro – satu-satunya perbezaan ialah anda boleh menjual sejumlah produk melalui laman web anda. Tidak menghairankan, rancangan ini sesuai untuk kedai dalam talian. Semua rancangan berbayar dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari, jadi anda boleh mencubanya tanpa risiko!

Pelan percuma adalah yang kita’d paling mengesyorkan, walaupun terdapat banyak batasan. Ia’sangat murah hati membolehkan anda menjual secara dalam talian, sesuai untuk pengguna mudah alih, dan pilihan yang baik untuk laman web hobi.

Kerana reka bentuk usang dan kekurangan ciri, rancangan berbayar tidak’t menawarkan banyak nilai untuk wang, terutama jika dibandingkan dengan pembangun lain seperti Wix dan Weebly. Jika awak’memulakan laman perniagaan, ia’patut dipertimbangkan salah satu daripada alternatif ini.

Pelan Berbayar Laman WebPembayaran Murah (/ bulan) *Weebly

GoDaddy

Tapak123

Wix

SimpleSite

Ruang Squarespace

$ 5
$ 5.99
$ 10.80
$ 11
$ 11.25
$ 12

* Harga yang ditunjukkan dalam jadual ini menunjukkan kos bulanan rancangan tahunan, dan bukannya langganan bulan ke bulan.

Ulasan SimpleSite: Pemikiran Akhir Kami

SimpleSite membuktikan sekali dan untuk semua yang anda tidak lakukan’memerlukan kemahiran teknologi untuk membina laman web. Oleh itu, idea kesederhanaan terlalu jauh, menghasilkan ciri-ciri yang sangat asas dan alat penyuntingan yang sering kali sangat mengecewakan.

Kami’telah meneroka SimpleSite’ciri, kemudahan penggunaan, reka bentuk, bantuan dan sokongan, dan harga, dan itu’pastinya membuat kami sentiasa berada di jari kaki. Mudah digunakan, tetapi tidak intuitif; kekurangan ciri asas, tetapi menebusnya dengan e-dagang percuma dan penyuntingan mudah alih yang jarang berlaku; SimpleSite adalah beg percanggahan.

SimpleSite’permata tersembunyi menjadikannya pilihan yang baik untuk pemula yang ingin memulakan hobi atau laman web peribadi, malah menjual beberapa barang di sebelah.

Walau bagaimanapun, jika anda mahukan reka bentuk yang lebih bergaya atau ciri yang boleh diskalakan, anda’d lebih baik dengan pembina laman web yang berbeza.

Wix adalah pembina laman web keseluruhan terbaik, dan sangat mesra pemula untuk boot. GoDaddy adalah yang terpantas jika anda hanya menginginkan sesuatu dalam talian dengan cepat, Squarespace mempunyai reka bentuk terbaik, sementara Weebly terbaik untuk perniagaan kecil.

SimpleSite boleh’t bersaing dengan pembangun yang lebih terkini, tetapi ia’tidak berusaha untuk. Seperti yang dinyatakan di laman webnya, “menggunakan produk kami pasti terasa menyeronokkan – seperti bermain permainan” – dan itu’betul-betul apa yang dicapai. Ia’bukan pembina yang serius – itu’suka bermain, jadi nikmati menggunakannya. Jangan’Jangkakan keghairahan Playmobil anda akan meningkat dalam masa terdekat.

Ulasan SimpleSite: Soalan Lazim

Adakah saya perlu membayar untuk hosting dengan SimpleSite?

Tidak! Laman web anda dihoskan sepenuhnya untuk anda, jadi anda tidak’Tidak perlu mencari penyedia hosting atau membayar tambahan untuk mendapatkan laman web anda dalam talian. Walaupun anda’kembali pada rancangan percuma, anda tidak’Saya tidak perlu risau untuk membayar hosting.

Adakah saya mendapat domain dengan SimpleSite?

Ya! Anda mendapat domain percuma semasa mendaftar ke salah satu SimpleSite’rancangan berbayar. Apabila anda mendaftar ke rancangan percuma, anda boleh memilih untuk memiliki domain percuma – seperti www.yourname.simplesite.com – atau membayar domain khusus.

Adakah SimpleSite adalah pilihan yang baik untuk blog?

Kami mahu’t mengesyorkan SimpleSite jika anda’betul-betul minat blog anda. Terdapat banyak pembangun percuma yang mesra pemula di luar sana dengan alat blog yang lebih hebat untuk anda nikmati – lihat di WordPress.com, Weebly, Wix, atau Squarespace untuk permulaan!

Jika awak’berminat untuk menulis blog, lihat ulasan kami mengenai Platform Blogging Terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me