Ulasan Pencipta IM: Sekiranya Anda Membuat Di Tempat Lain?

Artikel ini akan melukis gambaran jelas mengenai IM Creator’kekuatan, kelemahan, dan segala yang ada di antara keduanya.


Diasaskan oleh bekas pekerja Wix, Pencipta IM telah berjuang untuk mencapai ketinggian yang memusingkan dari platform drag-and-drop yang popular. Sebagai gantinya, Pencipta IM berada di tangga tangga pembangun laman web, dan dengan beberapa sebab.

Dari kajian kami, kami mendapati bahawa IM Creator memberikan pengalaman merancang yang lebih rumit daripada yang diperlukan – ringkasnya’bukan untuk pemula. Untuk perjalanan yang lebih mesra pengguna, kami mengesyorkan Wix, Weebly, atau Squarespace. Jika awak’kami ingin membina kedai dalam talian, kami’d mengesyorkan Shopify.

IM Creator lebih sesuai untuk pengguna dengan banyak pengalaman reka bentuk web. Ia bahkan menawarkan rancangan label putih yang dikenali sebagai IM XPRS, yang membolehkan pereka web profesional membina laman web pelanggan melalui platform.

Kami’Saya akan melihat lebih terperinci di mana sahaja kita berada’Akan merangkumi lebih banyak bidang seperti IM Creator’reka bentuk templat, alat dan ciri, sokongan pelanggan, dan harga. Setelah membaca artikel ini, anda’Saya akan mengetahui semua aspek penting dalam membina laman web dengan IM Creator, dan sama ada’s platform yang tepat untuk anda.

Bersedia untuk pergi? Kemudian biarkan’mulakan…

Kebaikan dan Kekurangan Pencipta IM

Kebaikan dan keburukanTemplat dan elemen reka bentuk yang menyenangkan secara estetik – setiap elemen dapat disesuaikan dengan templat pilihan anda dengan klik cepat, yang merupakan sesuatu yang tidak ditawarkan oleh pembangun lain.Menjadikan jenama anda tetap konsisten, dengan semua elemen reka bentuk selaras dengan satu tema tertentu – sesuai untuk pengguna yang tidak begitu kreatif.Keupayaan untuk mengubah penampilan laman web anda di telefon bimbit dalam penyunting desktop.
Akaun percuma hanya tersedia untuk pelajar, artis, dan organisasi bukan keuntungan, dengan bukti rasmi diperlukan.
Antara muka yang terhad menjadikannya sukar untuk membuat laman web, lebih-lebih lagi jika dibandingkan dengan kebebasan yang terdapat pada GoDaddy dan Wix. Juga, tidak ada editor drag-and-drop, dan sedikit bantuan yang ditawarkan.
Bukan untuk seseorang yang baru memulakan perjalanan membina laman web mereka – lebih sesuai untuk reka bentuk web tanpa pesanan.

Betapa senangnya penggunaannya?

Percaya atau tidak, Pencipta IM menyukarkannya buat laman sesawang. Ironinya ini berpunca dari beberapa masalah besar.

Pertama, tidak seperti kebanyakan pembangun laman web, tidak ada papan pemuka widget untuk membantu anda menambahkan elemen. Dengan Pencipta IM, anda diminta untuk mengklik di suatu tempat dan memilih elemen yang ada untuk mengubahnya.

im editor editor halamanSemasa merancang laman web di IM Creator, memerlukan beberapa saat untuk mencari butang yang tepat untuk diklik

Kedua, tidak ada ciri drag-and-drop intuitif seperti pada Wix. Ini sangat menyekat kerana, selain dari beberapa klik penyuntingan, ada’Tidak banyak yang boleh anda lakukan dengan susun atur yang telah dikonfigurasi sebelumnya. Dan walaupun ia memberikan kebebasan lebih kreatif daripada WordPress, IM Creator masih jauh di belakang Squarespace atau Weebly di jabatan ini.

Akhir sekali, IM Creator tidak’t memberikan sebarang arahan atau panduan. Anda’agak ditinggalkan dalam kegelapan – anda harus mengklik kawasan yang anda berada’d suka menyesuaikan, kemudian pada tiga titik, kemudian ikon. Seluruh proses penyesuaian berjalan lama, bukannya angin.

Betapa baiknya Pencipta IM’templat s?

Seperti kita’kata, IM Creator memang menawarkan beberapa templat yang licin. Ia mempunyai lebih daripada 30 reka bentuk untuk dipilih, semuanya responsif mudah alih sehingga kelihatan bagus di semua skrin. Tema-tema ini juga dipisahkan ke dalam pelbagai industri, termasuk fotografi, seni bina, perkahwinan, resume, harta tanah, dan banyak lagi.

templat penciptaIM Creator mempunyai beberapa templat menarik, dengan banyak pilihan untuk memulakan anda

Seperti semua pembangun laman web, setiap templatnya adalah diisi dengan kandungan sampel, yang kemudian anda boleh sesuaikan diri anda. Dengan Pencipta IM, anda boleh mengubah teks, gambar, dan susun atur keseluruhan dengan beberapa klik, tetapi ini isn’hampir semudah seperti di Wix atau Weebly. Tidak ada ciri drag-and-drop, yang membuat penyuntingan laman web anda terasa lebih lama daripada yang sepatutnya.

Rasa berani? Anda juga mempunyai pilihan untuk membuat reka bentuk dari awal. Walau bagaimanapun, jika anda tidak’mempunyai banyak pengalaman reka bentuk laman web, kami mengesyorkan berpegang pada templat.

Salah satu kelemahan dengan IM Creator’fleksibiliti reka bentuk adalah bahawa anda tidak boleh menukar templat anda selepas menerbitkan. Oleh itu, pilih dengan berhati-hati – jika anda ingin menukar templat di jalan, anda perlu memasukkan semula semua kandungan anda.

Sekatan lain ialah anda tidak dapat mengakses kod HTML atau CSS. Ini boleh mengecewakan jika anda’semula pengekod yang berminat dan ingin membuat pengeditan tersuai pada templat. Sudah tentu, jika anda berbangkit’t selesa dengan kod, maka jangan’risaukan perkara ini.

Alat dan ciri apa yang ditawarkannya?

Seperti yang anda ketahui, IM Creator menyukarkan pembuatan laman web. Ini sebahagiannya disebabkan oleh ciri-ciri, dan kekurangan kualiti dan penyesuaian – mereka’agak mengecewakan untuk digunakan kadang-kadang, dan jika anda tidak’anda mempunyai pengalaman reka bentuk web, anda’Saya akan berjuang dengan alat yang ditawarkan.

Walau bagaimanapun, apa yang kita suka mengenai IM Creator’Keistimewaannya ialah anda dapat menghubungkan domain anda sendiri pada semua rancangan harga. Anda juga boleh menggunakan butang derma untuk laman web amal, dan anda mempunyai akses kepada gambar stok yang dapat membantu mempercepat ketika merancang laman web anda.

Pencipta IM kehilangan beberapa perkara serius dengan tidak menawarkan kedai aplikasi, alat penyuntingan gambar, atau pemasaran e-mel. Ini adalah beberapa ciri penting untuk membina laman web yang berjaya, dan boleh didapati di hampir setiap pembangun laman web lain di pasaran.

Tetapi bagaimana dengan ciri di kawasan lain?

E-dagang

Walaupun kekurangannya, IM Creator adalah salah satu daripada beberapa pembangun laman web yang menawarkan fungsi e-dagang tanpa memerlukan anda meningkatkan langganan. Walau bagaimanapun, penawaran e-dagangnya lemah.

Ciri e-dagang yang tersedia merangkumi analisis kedai, perkhidmatan pembayaran, dan storan dan lebar jalur tanpa had pada semua rancangan, tetapi itu’s mengenainya. Jika awak’anda serius untuk membuat kedai dalam talian, anda’jauh lebih baik menggunakan platform yang lebih mantap seperti Shopify atau BigCommerce.

Blogging

Menambah blog sangat bagus untuk SEO (pengoptimuman mesin pencari), kerana ia’berguna untuk menambah kata kunci ke laman web anda. Blog juga bagus untuk memastikan pelawat anda sentiasa mengetahui berita atau tawaran terkini anda. Dengan IM Creator, anda boleh menambahkan blog menggunakan warna biru ‘+’ butang di bahagian atas halaman.

Dengan Pencipta IM, asasnya ada, tetapi kotak alat mungkin jauh lebih komprehensif. Dan apabila anda mempertimbangkan kenyataan di sana’Tidak ada akses ke aplikasi, yang dapat membantu meningkatkan laman web anda’prestasi, anda dapat melihat mengapa platform ini tidak’mempunyai ciri-ciri tinggi dalam senarai kegemaran kami.

saya pencipta menambah blogMenambah blog agak mudah, dan memudahkan untuk berhubung dengan pelawat anda

Apa bantuan dan sokongan yang ada?

Waktu henti laman web adalah penurunan yang betul. Ia’pengalaman buruk bagi pengunjung anda, dan ia boleh merosakkan reputasi jenama anda. Inilah yang menjadikan sokongan pelanggan yang baik sangat penting – ini dapat membantu menjaga laman web anda menjadi orang ramai’buku yang bagus, dan jika anda’dengan menjalankan kedai dalam talian, ia dapat mengekalkan aliran wang masuk.

Sokongan IM Creator cukup asas. Untuk mendapat manfaat daripada sokongan pelanggan 24/7, awak’Saya perlu menaik taraf ke pelan premium, berharga $ 8 sebulan – tetapi apa yang anda dapat dari rancangan percuma?

IM Creator menggunakan sistem tiket, yang membolehkan pelanggan menghantar tiket sokongan dengan pertanyaan atau masalah, sebelum ejen sokongan kembali dengan jawapan. Masa respons rata-rata di bawah 12 jam, yang agak mengagumkan memandangkan IM Creator kini menggunakan sekitar 11 juta laman web.

Anda juga boleh memuat turun panduan pengguna yang berguna, yang merupakan sesuatu yang tidak boleh dibuat oleh kebanyakan pembangun laman web’t menyediakan. Ini mendapat banyak perhatian dari kami. Di samping itu, terdapat pusat pengetahuan besar yang dipenuhi dengan pertanyaan, pertanyaan dan keraguan, yang dapat membantu anda mencari jawapan yang anda perlukan.

Secara keseluruhan, pilihan sokongan IM Creator mungkin jauh lebih komprehensif. Contohnya, tidak ada sokongan sembang langsung, dan anda boleh’t hubungi ejen pelanggan IM Creator melalui telefon.

Berapakah kos IM Creator?

Anda kini tahu apa yang boleh dibuat oleh Pencipta IM (dan boleh’t) berikan, tetapi berapa banyak yang akan membuat anda kembali? Wang adalah masalah besar.

Dari segi langganan, IM Creator menawarkan tiga rancangan, yang akan kami bincangkan di bawah…

Pelan percuma

Don’Jangan terlalu teruja – rancangan percuma hanya untuk pelajar, seniman, dan bukan untung. Untuk mendapat keuntungan dari langganan ini, anda’Saya perlu memberikan bukti bertulis, dan keterangan mengapa anda memerlukan laman web. Dan, seperti kita’Sudah dilindungi, sokongan pelanggan sangat asas dalam rancangan ini.

Premium – $ 8 / bulan

Ini untuk perniagaan. Anda boleh menyambungkan domain anda sendiri, yang membantu membina identiti jenama anda, dan menikmati akses ke jalur lebar tanpa had, jadi anda boleh membuat laman web yang besar tanpa perlu risau tentang kelajuan memuat yang perlahan. Secara keseluruhannya, ia’merupakan pilihan yang berpatutan berbanding pasaran lain.

Pro dan label putih – $ 350 / tahun

Seperti namanya, ini adalah rancangan untuk perniagaan label putih. Contohnya, ia’s untuk agensi reka bentuk web yang ingin membuat laman web untuk pelanggan menggunakan pembina laman web. Sebagai sebahagian daripada rancangan ini, anda mendapat lesen tanpa had, yang bermaksud anda boleh membina sebilangan besar laman web pelanggan yang anda suka menggunakan IM Creator.

Ulasan Pembuat IM: Ringkasan

Kami’kini telah mengkaji semua bidang utama untuk membina laman web dengan IM Creator. Meliputi segalanya dari kemudahan penggunaan hingga sokongan pelanggan, kini anda harus mempunyai idea yang jelas tentang apakah IM Creator sesuai untuk anda.

Masih belum membuat keputusan? Don’jangan risau – itu’mengapa kita’kembali ke sini! Ringkasnya, IM Creator bukan untuk pemula. Jika awak’membina semula laman web pertama anda, maka anda harus melihat Wix atau Weebly.

Pencipta IM hampir tidak memberikan petunjuk atau petunjuk visual semasa anda’membina semula laman web anda, dan ia tidak mempunyai ciri drag-and-drop intuitif yang terdapat di platform terkemuka lain.

Anda boleh memaafkan platform yang’kecewa untuk digunakan sekiranya mempunyai rancangan percuma. Dan Pencipta IM melakukannya – hingga tahap tertentu. Walaupun ada pilihan percuma, ia’hanya untuk pelajar, artis, dan bukan untung. Dan kamu’perlu mempunyai bukti bertulis.

Walau bagaimanapun, IM Creator menyediakan beberapa templat yang indah, dan anda dapat mengintegrasikan blog anda dengan mudah. Tetapi untuk semua yang lain, termasuk sokongan pelanggan, kemudahan penggunaan, dan fungsi e-dagang, IM Creator boleh melakukan lebih baik – sehingga menggunakan platform ini sebenarnya boleh menimbulkan masalah untuk laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map