Ulasan SiteBuilder.com 2020 – 7 Perkara Penting Yang Perlu Anda Ketahui


Terbaik untuk

Paling senang digunakan


logo sitebuilder

Kedudukan keseluruhan

4 daripada 5 bintang

SiteBuilder adalah pembangun laman web yang mudah digunakan, tetapi kurang daripada pembangun laman web lain kerana ciri dan reka bentuknya yang terhad. Untuk membina laman web interaktif yang menakjubkan atau kedai berskala, itu’bernilai mencari di tempat lain.

Apakah kebaikan dan keburukan SiteBuilder?

Kelebihan

 • Mudah untuk digunakan
 • Cepat membina laman web mudah
 • Fungsi e-dagang asas pada rancangan tertinggi

Keburukan

 • Ciri berkualiti rendah
 • Tiada sijil SSL
 • Templat usang dan tidak fleksibel

Gambaran keseluruhan SiteBuilder

Pembina Laman web’s drag-and-drop editor akan mengeluarkan laman web asas anda dengan cepat. – tetapi mewujudkan laman web yang sangat asas adalah semua itu’s sesuai untuk. Sekiranya anda mahukan apa-apa lagi, SiteBuilder menang’cukup kuat untuk anda.

Di sini di Pakar Pembangun Laman Web, kami ingin memberi anda maklumat terbaik dan tepat yang kami dapat. Itu’mengapa kita menghabiskan berjam-jam untuk meneliti setiap pembangun yang kita ulas.

SiteBuilder memperoleh skor yang baik untuk kemudahan penggunaannya, tetapi berjuang untuk bersaing dengan pesaingnya di semua bidang lain, termasuk ciri dan nilai untuk wang. Hasilnya, ia masuk sebagai pembangun laman web dengan skor terendah, hanya memperoleh 3.6 bintang daripada lima.

Oleh itu, mengapa skornya begitu buruk? Kami melihat semua jenis faktor dalam penyelidikan kami, dari nilai untuk wang hingga sokongan pelanggan; SiteBuilder merangkumi asas-asasnya, tetapi tidak mempunyai ciri-ciri berkualiti tinggi dan penyesuaian reka bentuk yang membolehkannya menyokong laman web yang lebih maju.

Dalam hal yang sebenar, ada pembangun lain di pasaran yang melakukan pekerjaan yang jauh lebih baik.

Semasa SiteBuilder’kesederhanaan mungkin baik untuk anda sekarang, ia tidak berlaku’mempunyai kuasa untuk meningkatkan dan meningkatkan laman web anda dalam jangka masa panjang. Ia’seperti bergantung pada skuter dan bukannya kereta keluarga.

Membina laman web anda isn’satu projek sekali sahaja. Ia’hanya permulaan.

Apabila kehadiran web anda bertambah, anda’Saya memerlukan pembina laman web anda untuk mengikuti anda.

Pembangun laman web bertaraf tinggi kami, Wix, sentiasa mengembangkan kaedah baru untuk membantu dan memberi inspirasi kepada anda. Pembangun laman web seperti Wix akan sentiasa mengikuti cita-cita anda. SiteBuilder menang’t.

Dalam tinjauan SiteBuilder yang mendalam, kami’Saya akan menerangkan mengapa.

Betapa Mudahnya SiteBuilder Digunakan?

“Pembina Laman web’editor templat menggunakan drag-and-drop dan WYSIWYG (‘apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat’) untuk membantu anda membina laman web sederhana tanpa mengetahui satu baris kod.”

Bermula: Cepat dan Mudah

Kemudahan penggunaan adalah SiteBuilder’keutamaan nombor satu, dan pembangun laman web menjaringkan 4.3 bintang daripada lima dalam ujian penggunaan kami. Skor ini menggambarkan bagaimana SiteBuilder memberikan pada peringkat awal pembinaan laman web. Tetapi, semakin banyak pengguna kami ingin menyesuaikan halaman mereka, semakin kecewa mereka bertambah dengan sekatannya.

SiteBuilder menyokong Log Masuk Sosial, yang bermaksud anda boleh mendaftar dengan hanya satu klik menggunakan akaun Google atau Facebook anda. Ini menjimatkan banyak masa dan kerumitan!

Kemudian ia’terus ke perniagaan. Anda mesti memilih domain (misalnya, www.mybeautifulwebsite.com), memilih rancangan anda, dan memasukkan butiran pembayaran anda. Bayar terlebih dahulu sama ada anda memilih rancangan bulanan, tahunan atau dua tahun. Sekali anda’telah mengesahkan pembelian anda, anda boleh mendapatkan bangunan!

Editor memulakan dengan sebentar ‘Lawatan berpandu’. Menatap skrin kosong atau templat yang tidak disesuaikan boleh menakutkan, jadi lawatan ini membantu anda memulakannya.

lawatan berpandu sitebuilderPembina Laman web’lawatan berpandu memperkenalkan semua editor’alat dan membantu anda memulakan

Tweak Templat Asas: Sangat Mudah

SiteBuilder mempunyai templat yang sudah diisi untuk anda edit. Ini membimbing reka bentuk anda, memberi anda susun atur untuk dikerjakan, dan memudahkan anda membayangkan bagaimana laman web anda akan kelihatan begitu sahaja’s secara langsung.

Pembina Laman web’s drag-and-drop control memberi anda kawalan mudah ke atas tweak templat asas.

Ia’bukan ‘drag-and-drop tulen’ Wix – anda boleh’untuk memindahkan apa sahaja ke mana sahaja – tetapi anda mendapat penyunting langsung yang tidak’memerlukan pengetahuan pengekodan.

Menambah gambar sangat mudah, selagi anda memuat naiknya dari komputer atau menggunakan SiteBuilder’perpustakaan besar gambar stok percuma.

Semua gambar yang dimuat naik disimpan dalam pengurus fail SiteBuilder anda, yang bermaksud anda menang’Saya perlu memuat naik foto yang sama dua kali.

Dan untuk menjimatkan anda kesulitan menggunakan perisian berasingan, SiteBuilder mempunyai penyunting foto terbina dalam percuma, mudah digunakan.

penyunting foto sitebuilderPangkas, tingkatkan dan sesuaikan foto anda menggunakan SiteBuilder’s penyunting foto percuma

Pembina Laman web’s photo editor dikuasakan oleh Photoshop’pencipta Adobe, tetapi ia’jauh lebih sederhana daripada Photoshop.

Ia menawarkan bar alat pilihan yang mudah untuk menghiasi gambar anda dengan teks, coretan dan pelekat yang menyeronokkan, serta memangkas dan meningkatkan foto anda.

Beberapa pembangun laman web lain juga mempunyai penyunting foto bersepadu (termasuk Wix), tetapi SiteBuilder’s sangat senang digunakan. Kredit di mana ia’jatuh tempo!

Penyesuaian Lebih Dalam: Mengecewakan

Ia’cukup mudah untuk menambahkan halaman, bahagian, dan ciri tambahan ke laman SiteBuilder anda dengan menyeretnya ke templat.

Masalahnya timbul ketika anda ingin menyesuaikan dan menyusunnya semula.

Bahagian mesti disusun satu demi satu, dan boleh’t diletakkan di sebelah satu sama lain sebagai gantinya. Ini benar-benar mengurangkan pilihan susun atur anda.

susun atur bahagian sitebuilderSangat mudah untuk menambah bahagian ke halaman – tetapi mereka mesti disusun satu demi satu

Apa’lagi, anda boleh’t memindahkan ciri dan bahagian antara halaman. Contohnya, jika anda mempunyai peta yang disesuaikan di laman utama anda, anda boleh’t pindahkan ke halaman baru di kemudian hari.

Ini membatasi kebebasan anda untuk memperluas dan memperbaiki laman web anda dari masa ke masa.

Untuk menggunakan analogi, bayangkan anda’menggantung semula gambar di rumah baru anda. Pada waktunya, anda’akan mahu memindahkan gambar di sekitar rumah anda – bukan hanya di sekitar dinding yang sama!

Untuk pengalaman membina yang lebih mudah, cubalah Wix. Ia’s pembangun drag-and-drop yang sederhana dan mempunyai alat penyesuaian yang jauh lebih maju, yang bermaksud anda boleh membuat laman web profesional dalam beberapa jam.

Jika awak’demi kepantasan serta pembangun bebas sakit kepala, periksa Wix ADI atau GoDaddy. Kedua-duanya menggunakan Artificial Design Intelligence untuk membuat laman web untuk anda.

Yang anda buat hanyalah memasukkan maklumat mengenai laman web yang ingin anda buat, dan pembangun menggunakan butiran ini untuk membuat laman web yang diperibadikan untuk anda. Ia memerlukan beberapa minit (paling banyak!) Dan merupakan kaedah paling mudah untuk membina laman web.

Tidak seperti SiteBuilder, GoDaddy menawarkan percubaan percuma dan Wix membolehkan anda membuat secara percuma, jadi anda boleh bermain-main untuk melihat mana yang paling anda sukai.

SiteBuilder semudah Wix dan Weebly pada awalnya, tetapi semakin sukar apabila anda menggunakannya! Sekiranya anda mahukan laman web itu’sangat senang diurus semasa ia berkembang, anda’d lebih baik dengan Wix.

Kepuasan pelanggan

Walaupun SiteBuilder menjaringkan lebih dari empat bintang kerana kemudahan penggunaannya, ia tidak berjaya’t mendapatkan tanda bercahaya untuk kepuasan pelanggan. Dengan hanya 3.6 bintang daripada lima bintang, ia’selamat untuk mengatakan ia tidak’hancurkan stokin.

Di sini’apa yang difikirkan oleh beberapa pengguna kami mengenai SiteBuilder:

“Kesan pertama sangat bagus, tetapi seiring berjalannya waktu, ia menjadi sangat mengecewakan.”

“Walaupun mempunyai ciri-ciri tertentu yang mudah dibina ke dalam laman web anda, yang negatif adalah ketidakmampuan untuk mengedit gaya. Menjadikan laman web anda sendiri adalah cabaran sebenar.”

Ini menyoroti titik yang sangat penting: hanya kerana pembina mudah digunakan, ia tidak berfungsi’maksudnya’senang digunakan.

Ya, SiteBuilder menjadikannya sangat mudah untuk membuat laman web anda, yang sangat bagus untuk pemula! Tetapi kesederhanaan ini menghalangi anda untuk menjadikannya milik anda sendiri. Laman web anda adalah jenama anda – anda mahu ia menjadi peribadi dan unik.

Sepatutnya’menjadi perjuangan untuk menjadikan laman web anda kelihatan seperti yang anda mahukan. Mudah untuk diedit dan disesuaikan – dan itu’di mana SiteBuilder jatuh ke bawah.

Maklumat lanjut

 • Berminat dengan Wix? Baca kami Kajian Wix untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara menggabungkan kemudahan penggunaan dengan penyesuaian yang hebat
 • Adakah ADI menarik perhatian anda? Baca kami Ulasan Wix Editor vs Wix ADI untuk mengetahui lebih lanjut
 • Adakah anda memerlukan kelajuan? Lihat kami Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy untuk mengetahui apa yang ditawarkan oleh pembangun sederhana dan pantas ini
 • Boleh’adakah mencari pembina untuk mencapai tempat? Lihatlah kami Carta Perbandingan Pembangun Laman Web untuk melihat jenama terkemuka berdampingan dan mencari padanan sempurna anda
 • Lihat artikel kami di Pembina Laman Web Terbaik dan dapatkan pilihan utama anda hari ini

Betapa Baiknya Templat SiteBuilder?

“SiteBuilder mendapat markah penuh untuk bilangan templat yang ditawarkannya, tetapi kehilangan mata ketika datang ke mata mereka kualiti. Templatnya tidak mempunyai faktor wow dan profesionalisme yang rapi of Squarespace dan Wix’reka bentuk.”

Nombor Templat: Ratusan, merangkumi Sebilangan Besar Industri

SiteBuilder mempunyai ratusan templat laman web untuk dipilih. Mereka’disusun semula ke dalam kategori, termasuk Reka Bentuk & Kreatif, Perkhidmatan Profesional, Perkahwinan, Blog dan Kedai Dalam Talian.

Dengan pelbagai industri yang diliputi, semestinya ada sesuatu untuk semua orang!

templat pembina laman webSiteBuilder menawarkan beratus-ratus templat khusus industri, diisi dengan kandungan

Kualiti Templat: Smenyamar tetapi Sudah ketinggalan zaman

Semua templat SiteBuilder dilengkapi dengan gambar dan latar belakang dummy khusus industri, yang boleh anda simpan jika anda mahu atau ganti dengan mudah.

Ini bermaksud templat yang anda pilih adalah laman web siap pakai dengan berkesan. Kandungan dummy menjimatkan banyak masa apabila anda hanya perlu mendapatkan laman web dalam talian dengan pantas.

contoh templat sitebuilderPembina Laman web’templat penuh dengan kandungan khusus industri yang boleh anda simpan atau edit

Namun, berhati-hatilah semasa anda’memilih semula templat anda. Kamu telah menang’dapat menukarnya setelah laman web anda disiarkan secara langsung, yang bermaksud anda’kembali komited untuk satu reka bentuk selama-lamanya. Ini sungguh memalukan, kerana ini bermaksud anda boleh’t mengembangkan gaya jenama anda semasa laman web anda berkembang. Tidak dibenarkan membuat facelift atau makeover!

Ini tidak mengapa sekiranya SiteBuilder’templat dengan mudah disesuaikan. Tetapi kenyataannya adalah, laman web anda’reka bentuk sangat bergantung pada templat pilihan anda. Ini bagus jika anda mahukan pendekatan yang sangat mudah untuk melihat laman web anda, kerana ia’sudah diformatkan untuk anda. Tetapi ia’tidak begitu menarik jika anda mahu mengawal estetika laman web anda.

Sekiranya anda mahukan pembangun dengan lebih banyak kebebasan, Weebly dan Squarespace kedua-duanya membolehkan anda menukar templat anda. Squarespace mempunyai kualiti dan fleksibiliti terbaik, sementara Weebly mempunyai lebih banyak struktur untuk membimbing reka bentuk anda.

Ini adalah contoh lain di mana SiteBuilder jatuh di sebelah pesaingnya. Jika dibandingkan dengan Squarespace, misalnya, SiteBuilder’templat s kelihatan ketinggalan zaman dan kuno. Mereka’dihembuskan semula oleh Squarespace’reka bentuk yang kemas dan moden.

Pembina laman web lain menggunakan pasukan reka bentuk yang besar untuk menghasilkan dunia’templat terbaik dan ciri laman web yang paling inovatif. SiteBuilder hanya mempunyai’t melaburkan jumlah masa atau usaha yang sama ke dalam templatnya, yang bermaksud’bukan di barisan hadapan perkembangan baru seperti Wix dan Squarespace.

Pembina Laman web’Templatnya bersih dan jelas, tetapi tidak mempunyai kualiti pereka kelas atas Squarespace dan fleksibiliti Wix. Mereka merangkumi sebilangan besar industri dan penggunaan, dan mempermudah penyediaan laman web anda. Tetapi akhirnya, templat ini menghadkan penyesuaian anda terlalu banyak untuk membuat apa-apa selain reka bentuk asas.

Maklumat lanjut

 • Lihat kami Carta Perbandingan Pembangun Laman Web untuk membandingkan pembangun teratas berdampingan. Lihat penilaian reka bentuk dan banyak lagi untuk mencari jenama ideal anda
 • Baca kami Kajian Weeblyuntuk melihat sepenuhnya pembina laman web yang popular ini
 • Baca kami Ulasan Templat Squarespace untuk mengetahui mengapa ia memimpin dalam reka bentuk
 • Tergoda oleh Wix? Lihat kami Kajian Templat Wix untuk melihat apakah ini sesuai untuk laman web anda

Betapa Baiknya Keistimewaan Laman Web Tambahan SiteBuilder?

“Pembina Laman web’ciri tambahan sangat asas. Sekiranya anda ingin menawarkan fungsi yang lebih maju kepada pengunjung anda, SiteBuilder’alat dan aplikasi dimenangi’dapat menyampaikannya.”

Ciri Laman Web Terbina Dalam: Terhad

SiteBuilder menawarkan puluhan ciri tambahan percuma, dari borang hubungan mudah hingga butang senarai mel, suapan sosial langsung, dan pemain video dan muzik.

Malangnya, ciri-ciri ini tidak mempunyai kekuatan dan kualiti untuk benar-benar mengembangkan atau meningkatkan laman web anda. Mereka’sangat terhad berbanding dengan yang anda dapat dari pembangun laman web lain seperti Wix.

Contohnya, SiteBuilder tidak’t menyediakan tempahan, kalendar, fungsi carian laman, atau ciri pemasaran e-mel, dan tidak’mempunyai kawasan ahli sahaja. Apa’Lebih-lebih lagi, ia hanya menawarkan storan 50MB hingga 10GB, sementara Wix menawarkan 500MB hingga 50GB.

Pembina Laman web’s 50MB hanya isn’simpanan yang mencukupi untuk memberi permulaan yang terbaik kepada laman web anda. Ia’jumlahnya sedikit, dan anda’Akan berkembang dengan cepat dalam sekelip mata. 10GB mungkin baik-baik saja untuk sementara waktu, tetapi tidak’jangka masa yang cukup. Anda ingin mensasarkan pertumbuhan, bukan meletakkan brek kerana anda’risau awak tak’mempunyai simpanan yang mencukupi.

Awak boleh’malah tambahkan tayangan slaid foto ke laman SiteBuilder anda. Tayangan slaid telah menjadi ciri penting dalam talian untuk banyak laman web, dari perniagaan kecil hingga majlis perkahwinan.

Apa’lagi, anda boleh’t memuat naik video anda sendiri. SiteBuilder hanya membolehkan anda menambahkan video dengan memasukkan pautan ke YouTube atau Vimeo. Dan untuk menambahkan muzik, anda harus menggunakan SoundCloud.

Oleh itu, jika anda ingin menghidupkan laman SiteBuilder anda dengan multimedia, anda’d lebih baik mula membina saluran YouTube, Vimeo atau SoundCloud terlebih dahulu!

ciri tambahan sitebuilderCiri tambahan percuma SiteBuilder kekurangan daya dan pelbagai

Ia’walaupun tidak semua buruk. Anda mendapat domain percuma untuk tahun pertama, selepas itu ia diperbaharui dengan harga biasa. Ini boleh berada di mana sahaja $ 9.98 dan $ 442.80 bergantung pada tahap dan panjang rancangan anda, begitu juga’patut diperiksa terlebih dahulu.

Anda mendapat ciri penjualan pada rancangan eCommerce tertinggi, sehingga anda dapat menjual produk melalui laman web anda. Ciri-ciri ini termasuk membuat kod diskaun, alat pengurusan penghantaran, dan menerapkan variasi produk seperti ukuran dan warna.

Walau bagaimanapun, SiteBuilder’Pelan eCommerce hanya sesuai jika anda hanya ingin menjual beberapa item.

Ia hanya tidak’Mempunyai jangkauan atau kedalaman ciri untuk menyokong apa sahaja selain dari kedai yang sangat asas. Di sana’Anda tidak boleh menggunakan ciri analisis, anda boleh’t menyesuaikan halaman produk anda, dan di sana’Tidak ada pemulihan troli yang ditinggalkan untuk menangkap pelanggan yang keluar dari daftar keluar lebih awal.

Sekiranya anda mahukan pembangun laman web yang memberi anda fungsi e-dagang yang lebih baik, cubalah Wix. Ia mempunyai alat penjualan yang lebih berkualiti, dan masih memberi anda banyak kawalan kreatif. Jika awak’benar-benar serius mengenai e-dagang, lihat Shopify – it’sangat sesuai untuk semua perkara dari pemula sendiri hingga kedai maju.

Aplikasi Pihak Ketiga: Tidak Cukup

Sebagai tambahan kepada ciri bawaannya, SiteBuilder juga mempunyai App Market.

Perkara terbaik mengenai SiteBuilder’s App Market adalah betapa mudahnya menambahkan aplikasi ini ke laman web anda. Dari gambar ke media sosial, anda boleh mengintegrasikan SiteBuilder’aplikasi tanpa sebarang keributan.

Walau bagaimanapun, SiteBuilder tidak’mempunyai rangkaian yang sama yang terdapat di Wix App Market atau Weebly App Center. Pasaran aplikasi ini menawarkan beratus-ratus alat tambah pihak ketiga yang membolehkan pelawat anda melakukan lebih banyak lagi dengan laman web anda. Pembina Laman web’App Market, sebaliknya, hanya membolehkan anda mengintegrasikan sebilangan kecil alat.

Anda boleh menambah alat suapan sosial My Social Suite, alat keselamatan SiteLock, dan Amazon’s pembantu maya Alexa. Tetapi itu’s mengenainya.

SiteBuilder tidak’mempunyai cukup ciri dan aplikasi pihak ketiga untuk menjadikan laman web anda menonjol daripada orang ramai.

Maklumat lanjut

 • Pembangun laman web lain mempunyai ciri yang lebih baik daripada SiteBuilder – bandingkan di laman web kami Carta Perbandingan Pembangun Laman Web

Betapa Baiknya Bantuan dan Sokongan SiteBuilder?

“SiteBuilder mempunyai Soalan Lazim yang baik bahagian – tetapi itu’sehebat sumber bantuannya. Artikel asas pengetahuannya kurang baik, dan sembang langsungnya suram.”

Pusat Bantuan: Kekurangan Perincian dan Organisasi

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, SiteBuilder segera membuat anda selesa dengan lawatan panduan templatnya yang jelas dan mesra.

Tetapi setelah anda terjebak dalam membina dan mengembangkan laman web anda – dan menghadapi beberapa masalah sepanjang perjalanan – anda’Saya akan mencari butang Bantuan isn’cukup terperinci untuk menyokong atau memberi inspirasi kepada anda.

Pembina Laman web’asas pengetahuan mempunyai Soalan Lazim SiteBuilder satu halaman yang baik, tetapi artikel panduannya terlalu ringkas – dan ada’cukup dari mereka. Mereka juga gagal mengantisipasi jenis masalah yang mungkin anda hadapi ketika membina laman web anda.

Walaupun asas pengetahuan dicari, anda mungkin menang’mendapat banyak keputusan. Kami mencari ‘mudah alih’ dan mendapat lima keputusan, tidak ada yang berkenaan dengan editor mudah alih. Kemudian kami mencuba ‘jaminan’, berharap mendapat maklumat mengenai tempoh percubaan mengembalikan wang – dan tidak mendapat hasil sama sekali.

pusat bantuan sitebuilderPembina Laman web’pangkalan pengetahuannya kurang mendalam dan terperinci, dan alat cariannya kurang baik

Pusat bantuan cenderung menjadi tempat pertama yang anda cari apabila anda memerlukan bantuan dengan pembangun laman web anda. Mereka’juga merupakan petunjuk yang baik untuk perkhidmatan’kualiti serba boleh. Sebagai contoh, Pusat Bantuan Wix sangat besar, penuh dengan artikel dan video yang sangat menghiburkan kerana bermanfaat dan bermaklumat. Pembina Laman web’s tidak.

Bantuan Satu-Satu: Lambat dan Tidak jelas

Apabila anda tersekat, anda memerlukan pertolongan satu-satu – terutamanya jika anda boleh’cari jawapan yang anda perlukan dari pangkalan pengetahuan.

Jadi ia’Senang melihat bahawa SiteBuilder mempunyai sembang langsung 24/7 percuma (ditambah sokongan telefon di AS). Tetapi ia’bukan sembang langsung seperti yang anda ketahui dari alat web lain.

Bukannya ramah “Bagaimana kami dapat menolong anda hari ini?” sembang gelembung, anda mesti mengisi borang dengan nama dan alamat e-mel anda. Kemudian anda tunggu.

sembang langsung sitebuilderPerlukan pertolongan langsung satu-satu? Pembina Laman web’sembang langsung isn’hingga ke pekerjaan

Seorang ahli pasukan sokongan akhirnya muncul untuk berbual dengan kami, tetapi jawapan mereka lambat dan tidak jelas. Rasanya seolah-olah mereka menyalin jawapan dari pangkalan pengetahuan. Lain kali, nasihat yang kami berikan tidak’malah menjawab soalan kami. Ini tidak’betul-betul menginspirasikan banyak kepercayaan!

Nasib baik untuk kami, kami tidak berjaya’sebenarnya memerlukan pertolongan. Tetapi apabila anda melakukannya, anda’akan mahukan sokongan yang jauh lebih baik daripada ini.

Sokongan langsung dan sokongan telefon berguna untuk dimiliki, tetapi hanya jika ada’benar-benar membantu – dan SiteBuilder’sumber sokongan tidak. Sekali lagi, SiteBuilder gagal apabila anda melangkaui asas.

Harga SiteBuilder: Adakah Nilai Baik untuk Wang?

“Pembina Laman web’rancangan tidak’t menawarkan nilai jangka panjang. Mereka kelihatan murah pada pandangan pertama, tetapi tidak’jangan terpedaya dengan promosi penjualan. Yang benar adalah mereka’terlalu mahal untuk apa yang anda dapat.”

Pelan Pro SiteBuilder: Terlalu mahal

Terdapat tiga rancangan premium SiteBuilder untuk dipilih. Ketiga-tiganya kini mempunyai potongan 50%, yang bermaksud mereka’bukan nilai buruk – tetapi ada banyak hasil tangkapan!

harga pembuat laman webPembina Laman web’rancangan premium pada masa ini adalah separuh harga, tetapi ingat untuk selalu membaca cetakan kecil

Tawaran separuh harga hanya berlaku untuk permulaan anda ‘tempoh bayaran’ (bulan, tahun atau dua tahun). Kemudian kamu’Akan dikenakan harga penuh secara automatik – sebanyak $ 442.80 selama dua tahun e-commerce SiteBuilder.

Diskaun pengenalan memang bagus, tetapi pembangun laman web anda adalah hubungan jangka panjang. Don’Anda akan terganggu dengan tawaran potongan 50% – anda perlu membuat anggaran untuk jangka masa panjang, dan kami tidak’t berpendapat SiteBuilder sangat berbaloi dalam jangka masa panjang.

Seperti kebanyakan pembangun laman web lain, anda menjimatkan wang secara keseluruhan dengan membayar satu atau dua tahun di muka.

Pelan SiteBuilder Bayar Bulanan ($ / bulan) Bayar Setiap Tahun ($ / Bulan) Bayar selama 2 tahun ($ / bulan) Pro Premium e-dagang
$ 9.98 $ 9.22 (jimat 7%) $ 7.68 (jimat 23%)
$ 12.98 $ 12.29 (jimat 5%) $ 11.98 (jimat 8%)
$ 24.98 $ 19.98 (jimat 20%) $ 18.45 (jimat 25%)

Ketiga-tiga rancangan premium termasuk…

 • Drag-and-drop pembina laman web
 • Hosting percuma
 • Templat (ish) yang boleh disesuaikan
 • Nama domain percuma selama satu tahun ($ 16 untuk disimpan jika anda meninggalkan SiteBuilder)
 • Beratus templat
 • Tiada iklan SiteBuilder
 • Penyerahan laman web ke Google dan mesin carian lain
 • Kredit iklan
 • Sokongan keutamaan (Pelan premium dan ke atas)

Ini adalah rangkaian ciri yang baik, tetapi anda hanya mendapat satu atau dua tambahan semasa anda meneruskan rancangannya. Mula-mula anda membuka sokongan keutamaan pada rancangan Premium, kemudian ciri penjualan pada rancangan eCommerce. Itu’tidak cukup untuk membuat skala laman web anda!

SiteBuilder dulu menawarkan rancangan percuma, tetapi sejak itu membatalkannya. Ini telah mempengaruhi nilai wangnya secara besar-besaran jika dibandingkan dengan pesaingnya.

Lihat sahaja Wix, Weebly, SITE123, Strikively – semuanya membolehkan anda membina laman web anda secara percuma, selama yang anda mahukan. Squarespace tidak’t mempunyai rancangan percuma, tetapi terdapat jem yang dilengkapi dengan ciri-ciri berkualiti tinggi dan mengagumkan untuk membenarkan harganya.

SiteBuilder memang menawarkan jaminan pulangan wang 14 hari, jadi anda boleh mencubanya. Tetapi ia’masih lebih komitmen daripada Wix atau Squarespace’percubaan percuma, di mana anda tidak’Saya perlu memasukkan sebarang butiran kad untuk mendaftar.

Pada asasnya, anda mendapat lebih sedikit keuntungan dengan SiteBuilder berbanding dengan pembangun laman web lain. Jika awak’dengan membayar $ 143.76 setahun untuk rancangan Premium, anda berhak mendapat lebih daripada apa yang diberikan oleh SiteBuilder kepada anda.

Untuk mengetahui platform mana yang menawarkan nilai terbaik untuk wang, lihat kami Carta Perbandingan Pembangun Laman Web. Sekiranya anda ingin membina kedai dalam talian, lihat kedai kami Carta Perbandingan Kedai Dalam Talian. Mencari rancangan percuma? Baca ulasan kami mengenai Pembina Laman Web Percuma Terbaik untuk memastikan anda memilih yang sesuai untuk anda!

Pembina Laman web’sekarang 50% promo promo tidak’nilai buruk. Tetapi dengan harga biasa, rancangan premiumnya muncul’nilai yang baik untuk wang berbanding dengan pembangun laman web yang lain.

Maklumat lanjut

 • Wix menawarkan nilai wang yang besar, terutamanya jika anda ingin mengembangkan laman web anda – baca Ulasan Harga Wix kami untuk mengetahui lebih lanjut dan memilih rancangan sempurna anda
 • Menarik menawarkan nilai terbaik untuk wang mana-mana pembina, dan sangat sesuai untuk pemula. Lihat Ulasan Menarik kami untuk mengetahui sebabnya!
 • Baca Ulasan Harga Squarespace kami untuk melihat sepenuhnya apa yang anda’membayar semula dengan rancangan harganya
 • Lihat Ulasan Harga Weebly kami untuk mengetahui apakah ini boleh menjadi pilihan tepat untuk belanjawan anda. Sesuai untuk perniagaan kecil!

Ulasan SiteBuilder: Ringkasan

Kami sangat menyukai SiteBuilder… selama setengah jam pertama kami menghabiskannya.

Di sana’s tidak ada keluk pembelajaran, tidak ada jargon tentang hosting dan domain, dan tidak ada tugas teknikal yang rumit ketika menyiapkan laman web anda.

Anda’kembali ke perniagaan, dengan banyak templat untuk dipilih dan lawatan berpandu editor drag-and-drop. Tweak asas sangat mudah.

Tetapi anda tidak’Saya mahu hanya perubahan asas. Anda mahu membina laman web interaktif yang indah yang dapat anda kembangkan dari masa ke masa – tanpa memerlukan kos kepada bumi.

SiteBuilder boleh’t menyediakan ciri-ciri berkualiti atau reka bentuk yang anggun. Anda’Saya akan berusaha memperibadikan templat anda agar laman web anda kelihatan seperti yang anda mahukan. Dan untuk harga jangka panjang anda’d membayar, itu’tidak cukup baik.

Sekiranya anda mahukan laman web unik yang memberikan pengalaman berkualiti tinggi kepada pengunjung dan berpotensi untuk berkembang, SiteBuilder bukanlah pilihan yang tepat untuk anda.

Seperti setiap pembangun, SiteBuilder mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri. Ia adalah’produk yang tidak baik – bagaimanapun, ia mendapat skor yang baik untuk kemudahan penggunaan dan mesra pemula. Anda hanya perlu memilih yang anda gunakan untuk berhati-hati. Kami’d hanya mengesyorkannya untuk laman web yang sangat asas, atau untuk projek web jangka pendek.

Pembina Laman web’harga yang disyaki, sumber sokongan yang lemah, dan kekurangan ciri membuat kami enggan mengesyorkannya untuk penggunaan jangka panjang.

Pada akhirnya, SiteBuilder adalah pembangun yang agak ketinggalan zaman’mengambil langkah yang sama dengan pesaingnya untuk mengikuti kemajuan dalam industri. Rasanya agak tertinggal dan, baik, asas.

Sekiranya SiteBuilder tidak’t berusaha untuk meningkatkan atau bersaing dengan jenama terkemuka seperti Wix, maka bagaimana anda boleh mengharapkan untuk terus bersaing dengan pesaing anda sendiri?

Ulasan SiteBuilder: Soalan Lazim

Bolehkah saya menggunakan SiteBuilder untuk laman web perniagaan saya?

Kami mahu’t mengesyorkan SiteBuilder untuk laman web perniagaan anda. Ini kerana ia’s hanya sesuai untuk membuat laman web yang sangat asas, dan tidak’mempunyai ciri-ciri untuk menyokong pertumbuhan perniagaan anda.

Penyesuaian terhad SiteBuilder’templat bermaksud anda akan berjuang untuk mencipta jenama yang kuat atau unik untuk laman web anda.

Terakhir, anda tidak akan mendapat nilai wang yang baik di SIteBuilder’rancangan harga. Untuk kejayaan jangka panjang, kami mengesyorkan pembangun yang lebih maju dan terkini.

Lihat kajian perbandingan kami mengenai Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil Terbaik untuk mengetahui tiga pilihan utama.

Sekiranya anda ingin menjual secara dalam talian, lihat kami Carta Perbandingan Pembangun Kedai Dalam Talian Terbaik untuk mencari padanan sempurna anda hari ini.

Adakah SiteBuilder percuma?

Malangnya tidak! SiteBuilder dulu menawarkan rancangan percuma, tetapi tidak lagi menyediakan ini. Anda kini boleh memilih tiga rancangan premium: rancangan Pro di $ 7.68 sebulan, rancangan Premium di $ 11.98 sebulan, dan rancangan eCommerce di $ 18.45 sebulan.

Terdapat jaminan wang dikembalikan selama 14 hari, jadi anda boleh mencubanya tanpa segera melakukannya.

Di sana’biasanya penjualan 50%, tetapi harga promo ini hanya berlaku untuk penggal pertama anda, jadi ingatlah kos masa depan! Sebenarnya, tanpa rancangan percuma, SiteBuilder menawarkan nilai wang yang rendah.

Lihat kami Ulasan Pembangun Laman Web Percuma Terbaik untuk mencari pembina percuma yang tepat untuk anda. Atau lihat senarai kami Pembangun Laman Web Termurah untuk membandingkan harga rendah.

Adakah SiteBuilder ada kebaikannya?

SiteBuilder mempunyai kekuatan dan kelemahan tersendiri. Ia’sangat mudah digunakan, menjadikannya pembangun laman web yang mesra pemula. Ia’bagus untuk membina laman web yang sangat asas dengan cepat dan mudah.

Tetapi selain daripada itu, ia sukar untuk bersaing dengan pembina yang lebih baik seperti Wix, Weebly, dan Squarespace. Ia tidak’Mempunyai ciri, reka bentuk berkualiti, atau penyesuaian untuk menjadikan pembinaan laman web menyenangkan dalam jangka masa panjang. Itu’mengapa ini terakhir dalam penyelidikan kami, menerima skor terendah dari mana-mana pembina laman web.

Selepas beberapa jam, pengguna kami menjadi kecewa dengan SiteBuilder’batasan melampau.

Ingin mencari sesuatu yang lebih baik? Wix adalah pembangun laman web serba boleh yang terbaik di pasaran, dan mendahului penyelidikan kami. Anda boleh membaca mengapa kami mengesyorkannya sepenuhnya Kajian Wix.

Atau pergi ke kami Carta Perbandingan Pembangun Laman Web untuk melihat bagaimana prestasi setiap pembangun berdampingan. Lihat penilaian bintang, harga dan ciri, baca ulasan, dan pilih sendiri! Anda’pastikan anda menemui pembina yang terbaik untuk anda.

Maklumat lanjut

Sekiranya SiteBuilder tidak’t untuk anda, lihat Carta Perbandingan Pembangun Laman Web kami. Lihat penilaian bintang, ciri, harga, dan banyak lagi berdampingan untuk mencari pembangun yang paling sesuai untuk anda.

Ingin menjual secara dalam talian? Kami tidak’t mengesyorkan SiteBuilder untuk e-commerce, dan sebaliknya akan mengesyorkan platform seperti Shopify atau Komersial Besar. Lihat kami Carta Perbandingan Pembangun Kedai Dalam Talian untuk melihat secara bersebelahan dengan pembangun E-dagang terkemuka dan memulakan kedai dalam talian anda.

Pembina laman web lain untuk dicuba

 • Terbaik untuk templat, ciri dan penyesuaian yang cantik: Wix
 • Terbaik untuk laman web perniagaan kecil dan portfolio: Weebly
 • Terbaik untuk templat pereka: Squarespace
 • Terbaik untuk membina kedai dalam talian yang boleh diskalakan: Shopify
 • Pelan premium nilai terbaik untuk wang: Pelan Weebly Starter
 • Pelan e-dagang bernilai terbaik untuk wang: Pelan eCommerce Wix
 • Baik untuk laman web perniagaan: 1&1 Laman Web IONOS
 • Baik untuk sokongan pelanggan: Site123

Ulasan berguna lain untuk dibaca

 • Carta Perbandingan Pembangun Laman Web
 • Pembangun Laman Web E-dagang Terbaik
 • Kajian Wix
 • Tinjauan Squarespace
 • Kajian Weebly
 • Kajian SITE123
 • Ulasan yang mencolok
 • Kajian GoDaddy
 • 1&1 Kajian IONOS
 • Ulasan Shopify
 • Kajian eCommerce Wix
 • Pembina Laman Web Percuma Terbaik
 • Pembangun Laman Web Termurah
 • Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil Terbaik
 • Pembina Laman Web Portfolio Terbaik

Hasil kajian SiteBuilder kami berguna?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map