Ulasan GoDaddy Hosting: Web Hosting All-in-One Padat

logo godaddy


Kedudukan keseluruhan

4 daripada 5 bintang

GoDaddy adalah penyedia hosting yang lengkap, menawarkan empat jenis hosting yang berbeza (dikongsi, VPS, Dedicated, dan WordPress) dan pelbagai ciri cemerlang. Pelan harganya tidak murah, tetapi semua tambahan menjadikan GoDaddy sedikit istimewa. Di samping hosting, ia mempunyai pembangun laman web dan merupakan pendaftar domain terbesar di dunia.

Selama beberapa dekad sekarang, GoDaddy telah kekal sebagai salah satu nama terbesar dalam hosting web, pendaftaran domain, dan pemasaran dalam talian. GoDaddy menawarkan banyak perkhidmatan dan bertujuan untuk menjadi kedai sehenti untuk semua keperluan Internet anda.

Web hosting dan pendaftaran nama domain tidak’Kedengarannya seperti perniagaan yang menarik, sebenarnya kedengarannya jinak. Meski begitu, GoDaddy telah berjaya mengawasi orang ramai dengan iklan Super Bowl yang terkenal dan tabiat rekreasi pengasasnya.

Tetapi bagaimana dengan hostingnya? GoDaddy menduduki tempat ke-6 dalam penyelidikan hosting web kami dengan penilaian 77%. Sementara GoDaddy isn’Syarikat yang paling murah, anda pasti mendapat banyak wang dengan perkhidmatannya.

Sebenarnya, pemula mungkin mendapat kelebihan tertentu untuk memilih GoDaddy, kerana anda dapat mengurus domain anda dengan mudah dengan pendaftar domain khusus, dan juga memenuhi keperluan hosting web anda dengan layanan yang berkemampuan.

Harga lebih tinggi tidak’selalu bermaksud awak’sedang dirobek, dan GoDaddy adalah contoh yang baik. Perkhidmatan hostingnya sama baiknya dengan sesiapa sahaja’s, dan alat tambah percuma mereka adalah antara yang terbaik dalam perniagaan. Ia’adalah persoalan mencari rancangan yang sesuai dengan keperluan anda. Kemudahan dan ketenangan fikiran mempunyai nilai juga, dan itu’di mana GoDaddy bersinar.

Harga Hosting GoDaddy

GoDaddy’harga bermula hanya $ 2.99 sebulan untuk hosting bersama. Hosting WordPress berharga $ 4,99 sebulan, dan hosting VPS bermula pada $ 19,99 sebulan. Pelan GoDaddy yang paling mahal adalah untuk hosting khusus, yang berharga minimum $ 89,99 sebulan.

Maklumat lanjut:

Penyedia Web Hosting Teratas – tinjauan perbandingan kami mengenai penyedia hosting terbaik di pasaran, termasuk GoDaddy.

Kelebihan dan Kekurangan GoDaddy

Kelebihan

 • Pembina laman web berasaskan templat yang sangat baik
 • E-mel Office 365 percuma dengan hosting yang dikongsi

Keburukan

 • Harga lebih tinggi daripada syarikat hosting laman web utama yang lain
 • GoDaddy’Penawaran yang tidak terhad memerlukan pembacaan akhir dari cetakan halus

Hosting GoDaddy Secara Ringkas

Ditubuhkan pada tahun 1997 sebagai Jomax Technologies, GoDaddy adalah pendaftar domain terbesar di dunia. Ia’Tidak jelas berapa banyak laman web yang dihoskannya, tetapi syarikat itu menguruskan lebih daripada 76 juta domain. Ia mempunyai 14 kemudahan di seluruh dunia, dan lebih daripada 17.5 juta pelanggan di seluruh dunia.

Sebelum kebanyakan orang di seluruh dunia memahami apa itu nama domain atau mengapa anda’kerana mahu, GoDaddy menjadi nama rumah tangga. Ini sebahagian besarnya disebabkan iklan Super Bowl yang dimulakan pada tahun 2005. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, GoDaddy telah menghentikan iklan Super Bowlnya.

Di luar iklan yang tidak dapat dilupakan, GoDaddy terus berkembang dan menawarkan lebih banyak perkhidmatan sehingga menjadi kedai web perkhidmatan penuh seperti sekarang. Harganya tidak setanding dengan beberapa hos web lain; namun, anda mendapat beberapa kelebihan seperti e-mel Office 365, pembangun laman web, dan sokongan pelanggan yang kuat.

Sekiranya semua yang anda perlukan adalah laman WordPress pemula, kami’d mencadangkan bahawa harga harus menjadi perhatian utama anda. Tidak terlalu sombong mengenainya, tapi pengalaman pengguna WordPress hampir sama dengan anda’kembali di platform blog’sistem pengurusan kandungan (CMS).

Maklumat lanjut:

Ulasan WordPress – penjelasan penuh WordPress.org kami dan bagaimana memanfaatkannya sepenuhnya.

Kebolehpercayaan & Persembahan

GoDaddy mengatakan ia menjanjikan uptime 99,99 peratus, yang berjumlah kurang dari satu hari downtime setiap tahun. Sekarang, adakah GoDaddy benar-benar berprestasi pada tahap itu adalah persoalan lain. Ujian terbaru oleh Down.com, laman web yang menjalankan ujian uptime pada hos web mengatakan bahawa GoDaddy mempunyai waktu operasi rata-rata 99.97 peratus. Itu sama dengan waktu kurang dari tiga hari waktu henti setahun, yang masih bagus.

Waktu operasi 100 peratus sahaja’mungkin disebabkan oleh masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan yang boleh timbul. Tetapi hampir 100 peratus, seperti yang ditawarkan oleh GoDaddy, adalah perkara yang seharusnya anda harapkan secara realistik.

Ciri GoDaddy

GoDaddy mempunyai semua ciri asas yang anda perlukan dalam hos web. Pelan asasnya menawarkan domain percuma apabila anda mendaftar selama satu tahun atau lebih. GoDaddy mengehadkan penawaran percuma untuk domain peringkat teratas tertentu termasuk .CLUB, .COM, .NET, .XYZ, .ORG, .CO, dan .CN.

Ia’perlu diperhatikan bahawa anda juga mesti membayar yuran ICANN sebanyak 18 sen per domain per tahun untuk jangka masa komitmen anda.

Pada rancangan hosting asas bersama, GoDaddy menawarkan tahun percuma’langganan e-mel perniagaan Microsoft Office 365, biasanya kos tahunan $ 60. Hosting GoDaddy juga menawarkan lebar jalur yang tidak dimeterai, yang merangkumi storan tanpa had dan lebar jalur laman web. Walaupun lebar jalur tanpa had adalah tipikal untuk perkhidmatan hosting web asas, storan tanpa had kurang biasa.

Yang mengatakan, GoDaddy mempunyai had tertentu untuk rancangannya yang tidak terhad. Jika awak’Dengan menggunakan hosting Linux, anda terhad kepada 250,000 inod – fail, direktori, dan sebagainya – untuk setiap akaun. Pada hosting berasaskan Windows, hadnya ialah 500,000 fail dan folder setiap akaun.

Sekiranya itu terdengar rumit bagi anda, anda’tidak mungkin terjejas. GoDaddy menawarkan banyak storan yang memerlukan sedikit masa untuk mengisi untuk kebanyakan laman web.

Di luar rancangan Ekonomi asas, terdapat beberapa peringkat harga lebih tinggi. Deluxe mempunyai semua asas Ekonomi, tetapi memberikan anda jumlah laman web dan subdomain yang tidak terhad. Pelan Ultimate meningkatkan kekuatan pemprosesan pelayan dan anda mendapat HTTPS percuma selama satu tahun, dan di luar itu perniagaan bersama hosting menambah lebih banyak sumber pengkomputeran.

Adakah GoDaddy Hosting Mudah Digunakan?

Memilih rancangan hosting anda sangat mudah dengan GoDaddy. Anda memilih rancangan yang anda mahukan, dan kemudian ada tawaran yang ditandai dengan baik untuk beberapa pilihan tambahan. Satu-satunya tambahan yang dipilih secara lalai adalah sandaran laman web. Tambahan lain yang mungkin termasuk keselamatan laman web dan sijil SSL untuk HTTPS.

Setelah pakej disediakan, anda akan tiba di antara muka yang dipermudahkan. Dari sini anda boleh mengatur e-mel anda, membina laman web, dan mengakses laman web anda’panel kawalan s cPanel. Segala-galanya di bahagian laman web ini sangat bersih dan ringkas – sesuai untuk pengguna baru.

Sebaik sahaja anda masuk ke bahagian cPanel, perkara akan menjadi lebih membingungkan, tetapi reka bentuknya masih sangat jelas. Di sebelah kiri, anda melihat statistik laman web anda seperti penggunaan fail, penyimpanan dan sebagainya. Ini dapat membantu jika anda ingin melihat permintaan yang dilayari oleh laman web anda di pelayan, dan sama ada anda’memaksimumkan elaun anda.

Bahagian utama tetingkap diambil dengan pelbagai kategori cPanel seperti Fail, Keutamaan, Pangkalan Data, Aplikasi Web, Domain, E-mel, Sukatan, Keselamatan, Perisian, dan Mahir.

Papan pemuka GoDaddyPapan pemuka GoDaddy bersih dan mudah digunakan. Ia sangat sesuai untuk pengguna yang tidak berpengalaman

Jika awak’menjalankan semula laman WordPress atau sistem pengurusan kandungan khusus lain kemudian cPanel menang’menjadi perhatian besar. Tetapi jika anda’akan menghabiskan banyak masa di cPanel maka anda mungkin membandingkan GoDaddy dengan Bluehost untuk melihat reka bentuk ringkas mana yang anda sukai.

GoDaddy mempunyai pembangun laman web drag-and-drop sendiri. Ia bermula dengan meminta anda memilih kategori dan nama untuk laman web anda. Kemudian secara automatik memilih templat asas untuk anda memulakannya. Pembina laman web kemudian membimbing anda melalui proses pembuatan termasuk kemampuan untuk menukar tema yang dipilih secara automatik.

Maklumat lanjut:

Ulasan pembangun laman web GoDaddy – ulasan kami mengenai GoDaddy’pembangun laman web dalaman dan ciri-ciri yang perlu diketahui.

Ia’adalah alat yang sangat baik untuk pemula yang ingin membina laman web mereka sendiri tetapi tidak ada’t pasti dari mana hendak bermula. Dalam percubaan kami dengan alat ini, kami dapat memilih dari lapan templat asas dan kemudian memberi kami kebebasan untuk menyesuaikan warna dan fon. Dari sana kita dapat menyesuaikan segalanya dan mengubah elemen apa pun semudah mengkliknya, dan kemudian membuat perubahan di bar sisi kanan.

Walaupun ini isn’bebas dengan rancangan asas, itu’pilihan yang bagus jika anda’kembali mencari untuk membina laman web dengan cepat dan mudah.

Sokongan pengguna

Sekiranya anda mempunyai masalah dengan laman GoDaddy anda, terdapat banyak pilihan rasmi dan tidak rasmi yang terbuka untuk anda mencari jalan keluar.

GoDaddy’pusat pengetahuan harus menjadi tempat persinggahan pertama anda. Ia’kemungkinan masalah anda tidak begitu unik dan penyelesaian biasa ada. Anehnya ini sering menjimatkan lebih banyak masa daripada menunggu wakil sokongan.

GoDaddy’laman pertolongan disusun dengan baik dengan kategori isu yang paling biasa yang ditunjukkan oleh ikon besar; ini termasuk soalan mengenai domain, cPanel, Windows Hosting, sijil SSL, e-mel Office 365, dan pengurusan akaun. Mengklik pada Lebih banyak produk pautan mendedahkan kemungkinan kemungkinan kategori masalah dalam senarai teks sahaja.

Setelah memilih masalah, GoDaddy menolong anda meneliti sehingga anda menemui artikel yang’khusus untuk isu anda. Sebilangan besar penyelesaiannya, bagaimanapun, terdapat di catatan forum di mana pelanggan saling membantu.

Pangkalan pengetahuan tinjauan hosting GoDaddyPusat pengetahuan GoDaddy tersusun dengan baik, tetapi untuk jawapan yang mendalam, anda mungkin lebih baik mencari di forum

Terdapat beberapa petua asas di bahagian atas setiap halaman isu tertentu, tetapi GoDaddy biasanya tidak’mempunyai artikel sokongan yang panjang yang dibuat oleh beberapa host web sendiri. Itu’Tidak semestinya perkara yang buruk kerana catatan forum cenderung menjadikan penyelesaian masalah lebih terkini, tetapi ia’bukan untuk semua orang kerana biasanya memerlukan sedikit kajian lagi.

Sekiranya laluan pangkalan pengetahuan gagal diingat bahawa carian Google lama biasa juga dapat membantu. GoDaddy begitu besar dan popular sehingga banyak laman web dan saluran YouTube menulis artikel dengan penyelesaian untuk masalah khusus untuk GoDaddy.

Apabila penyelidikan semacam itu tidak’Dalam kad, GoDaddy juga menawarkan sembang langsung, sokongan telefon 24/7, dan respons terhadap isu sokongan di media sosial.

Harga & Nilai untuk Wang

GoDaddy mempunyai penjualan yang kerap, di mana harga untuk hosting bersama dengan rancangan Ekonomi bermula pada harga serendah $ 2.99 sebulan semasa anda mendaftar selama 3 tahun. Selepas tempoh awal harganya naik hingga $ 7,99 sebulan. Pelan Deluxe mempunyai harga pengenalan $ 4,99 sebulan, dan Ultimate adalah $ 5,99.

Itu’agak mahal daripada Bluehost atau HostGator, di mana harga bermula di bawah $ 3. Walau bagaimanapun, kos tambahan itu mungkin berbaloi untuk sesiapa sahaja yang ingin menggunakan GoDaddy’pembangun laman web yang mesra pengguna.

GoDaddy’hosting WordPress khusus untuk blog dengan trafik lebih tinggi mempunyai harga pengenalan $ 4,99 sebulan ($ 9,99 setelah tempoh awal), dan rancangan Deluxe dan Ultimate dengan harga permulaan masing-masing pada $ 7,99 dan $ 9,99. Di sana’s juga merupakan rancangan Ultimate untuk dua laman web yang bermula pada $ 9,99 sebulan, dan rancangan Pro 5+ untuk 5 hingga 50 laman web yang hanya bermula pada $ 24,99 sebulan.

Hosting pelayan persendirian maya (VPS) bermula pada $ 19.99 sebulan untuk VPS dengan memori 1GB, storan 40GB, lebar jalur tidak bermeter, 3 IP khusus, dan sijil SSL percuma selama setahun. Harga pembaharuan meningkat sehingga $ 30 sebulan setelah tempoh awal. Terdapat tiga rancangan VPS lain dengan harga mulai dari $ 24,99 sebulan hingga $ 74,99 sebulan pada kadar pengenalan.

Hosting khusus, di mana anda pada dasarnya menyewa pelayan dari GoDaddy, bermula pada $ 89,99 sebulan dan meningkat hingga $ 179,99. Itu adalah harga perkenalan, bagaimanapun. Selepas tempoh awal harga meningkat dari $ 169.99 hingga $ 349.99 sebulan. Itu’ada sejumlah wang yang serius dan hanya berbaloi untuk perniagaan kecil dan blog dengan lalu lintas dan perniagaan untuk menyokongnya.

Kesimpulan: Adakah GoDaddy Hosting sesuai untuk anda?

GoDaddy adalah pilihan yang tepat untuk hosting laman web, walaupun anda’Saya perlu membayar sedikit lebih banyak daripada yang anda lakukan dengan syarikat hosting utama yang lain. Itu sangat berbaloi untuk mendapatkan beberapa tawaran GoDaddy percuma tersebut, seperti e-mel Microsoft Office 365 percuma, sijil SSL percuma pada rancangan yang lebih besar, dan domain yang kebanyakannya percuma.

GoDaddy menang’sesuai untuk semua orang seperti anggaran yang sensitif terhadap harga. Namun, dengan beberapa kawasan pusat data untuk dipilih, antara muka yang sangat mudah digunakan, dan semua jenis pilihan untuk sokongan, GoDaddy adalah layak untuk mencari pengguna baru dan pemilik laman web yang berpengalaman. Apabila rancangan GoDaddy sesuai, ia sangat sesuai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map