Ulasan HostGator: Adakah Ini Sesuai untuk Anda?


Terbaik untuk

Terbaik untuk Waktu Masa


Kedudukan keseluruhan

5 daripada 5 bintang

HostGator adalah salah satu penyedia hosting peringkat teratas kami dengan alasan yang baik. Waktu penggunaan, sokongan pelanggan, dan ciri rancangan bersama (secara harfiah) tiada duanya! Teruskan membaca untuk mengetahui sama ada HostGator adalah penyedia terbaik untuk laman web anda.

Adakah HostGator Penyedia Terbaik untuk Laman web anda?

Jadi anda’memikirkan semula untuk memulakan atau menukar ke HostGator. Ia’pastinya penyedia hosting yang sangat popular – 46% orang yang kami kaji mengetahui tentang HostGator. Awak boleh’benar-benar salah dengan penyedia hosting ini, tetapi kami’Saya akan memberi anda kebaikan dan yang buruk sehingga anda dapat membuat pilihan yang paling tepat.

Untuk memulakan, di sini’sepintas lalu HostGator:

penjelasan sistem penilaian bintang

HostGator mendapat skor 4.7 / 5 bintang dalam penyelidikan kami, yang menjadikannya tempat kedua yang sangat dekat di belakang Bluehost – jadi anda’Saya pasti akan berada di tangan yang baik. Teruskan membaca untuk menimbang HostGator’positif dan negatif, dan untuk memutuskan sama ada’s pembekal terbaik untuk awak.

Kelebihan & Keburukan

Kelebihan

 • Masa Masa: HostGator menawarkan jaminan masa operasi yang tidak terkalahkan sebanyak 99.99%
 • Ciri-ciri: HostGator menawarkan lebih banyak fitur pada rancangan bersama daripada kebanyakan penyedia hosting, termasuk perisian pemasaran e-mel percuma untuk membawa laman web anda ke tahap berikutnya
 • Bantuan dan sokongan: HostGator’Pangkalan pengetahuan sokongan pelanggan adalah harta karun yang dapat dicari, dan fungsi sembang langsungnya cepat dan boleh dipercayai

Keburukan

 • HostGator’rancangannya sedikit lebih mahal daripada rancangan pesaing utama lain
 • HostGator’panel kawalan dan reka bentuk laman web sedikit bertarikh, yang menjadikan pengalaman pengguna yang kikuk

HostGator Secara Ringkas

HostGator mempunyai permulaan yang sederhana di sebuah bilik asrama di Florida Atlantic University pada tahun 2002 (yang menjelaskan “Gator,” sekiranya anda tertanya-tanya). Sejak itu, syarikat ini telah membuka pejabat di seluruh dunia, dan menjadi tuan rumah lebih dari 8 juta domain.

Peringkat Keseluruhan# 2 daripada 12 penyedia hosting
HargaBermula pada $ 2.75 / bulan (diperbaharui pada $ 6.95 / bulan)
Pelan HostingDikongsi, WordPress, VPS, Dedicated, dan Cloud
Tolonglah & SokonganSembang langsung, telefon dan e-mel 24/7
ciri-ciriSijil SSL, lebar jalur tidak terhad, perisian pemasaran e-mel
Waktu tamatJaminan 99.99%

Waktu tamat

HostGator menawarkan Jaminan masa upah 99.99%, yang setara dengan yang terbaik di pasaran (itu’mustahil untuk menjamin masa operasi 100%). Ini bermaksud bahawa laman web anda akan mengalami kurang daripada satu jam waktu henti setiap tahun. Jika awak’kerana mencari kebolehpercayaan, HostGator adalah krim tanaman – konsistensi semacam ini sangat sesuai untuk mana-mana laman web, tetapi terutamanya jika anda’mencari semula kedai e-dagang. Masa adalah wang, bagaimanapun!

Waktu operasi hampir sempurna adalah salah satu sebab mengapa HostGator menduduki tempat pertama dalam kumpulan Penyedia Hosting E-commerce Terbaik kami.

ciri-ciri

HostGator menawarkan lima jenis hosting: Dikongsi, Diuruskan WordPress, VPS, Dedicated, dan Cloud. Di sini’s pecahan asas bagi setiap jenis:

 • Hosting yang dikongsi adalah pilihan hosting termudah dan paling berpatutan, di mana anda berkongsi pelayan dan sumbernya dengan laman web lain. Harga bermula dari $ 2.75 / bulan.
 • Hosting WordPress terurus adalah kaedah terpantas dan terpadu untuk menjadi tuan rumah laman WordPress. Jenis ini dilengkapi dengan migrasi percuma, jadi jika anda mempunyai laman web WordPress yang ada, anda boleh memindahkannya ke HostGator tanpa sebarang kos. Harga rancangan bermula dari $ 5.95 / bulan.
 • Hosting VPS (Virtual Private Server) lebih mahal, tetapi anda mendapat apa yang anda bayar – atau dalam kes ini, lebih banyak sumber pelayan khusus untuk laman web anda. VPS patut dipertimbangkan untuk perniagaan kecil, sementara laman web peribadi / bukan e-dagang menang’t perlu mengeluarkan wang tambahan. Harga bermula dari $ 29.95 / bulan.
 • Hosting khusus adalah jenis hosting yang paling mahal, dan itu’hanya perlu untuk perniagaan e-dagang besar. Namun, jika itu terdengar seperti anda, maka skalabilitas dan kekuatan yang ditawarkan oleh hosting khusus tidak dapat ditandingi. Harga bermula dari $ 118.99 / bulan.
 • Pengehosan awan adalah bentuk hosting bersama yang diperbaharui yang menjanjikan kelajuan, kebolehpercayaan, dan sumber daya yang lebih baik. Pengehosan awan dianggap lebih selamat daripada hosting yang dikongsi, dan oleh sebab itu, ia’sedikit lebih mahal. Harga bermula dari $ 4,95 / bulan.

Maklumat lebih lanjut mengenai jenis hosting

 • Hosting Berkongsi Terbaik
 • Hosting VPS Terbaik
 • Hosting Dedikasi Terbaik
 • Hosting Awan Terbaik

Ciri HostGator

Setiap rancangan HostGator dilengkapi dengan sijil SSL percuma dan lebar jalur tanpa had. Anda juga mendapat domain percuma untuk tahun pertama (selepas itu, anda’Saya perlu membayar untuk memperbaharui nama domain anda). Ciri-ciri ini timbul’tidak biasa, tetapi HostGator menonjol dengan juga menawarkan akaun e-mel, sub-domain, dan akaun protokol pemindahan fail (FTP) tanpa had (yang membolehkan anda memindahkan fail dari komputer ke rangkaian). HostGator juga menyertakan storan tanpa had dalam rancangan hosting bersama, yang ditahan oleh kebanyakan penyedia sehingga anda meningkatkan ke hosting yang lebih maju.

HostGator memberi anda pilihan untuk menggunakan pembangun laman web drag-and-drop sendiri untuk membuat laman web anda. Pembangunnya menawarkan sebilangan besar templat di 20 kategori, termasuk fotografi, restoran, dan portfolio peribadi. Walau bagaimanapun, walaupun templat ini dapat disesuaikan, mereka’tidak begitu mudah untuk dilayari – jadi jika anda’tidak suka meluangkan masa, anda tidak’t mempunyai untuk menggunakan HostGator’pembangun laman web sendiri!

Sekiranya anda merancang untuk membuat laman web menggunakan sistem CMS, anda’Saya gembira mengetahui bahawa HostGator’Pilihan hosting WordPress dilengkapi dengan pemasangan satu klik yang mudah. Ia juga menawarkan sokongan untuk Joomla dan Drupal, dan platform e-commerce Magento.

Lihat penjelasan penuh WordPress.org kami untuk melihat bagaimana anda dapat memanfaatkannya sepenuhnya.

The ciri menonjol di HostGator’Pelan asasnya adalah perisian pemasaran e-mel percuma yang disediakannya melalui Constant Contact. Ciri ini sangat berharga, kerana membolehkan anda membina khalayak melalui buletin yang konsisten dan kempen e-mel automatik. Sama seperti waktu operasi yang kuat, pemasaran e-mel adalah aset untuk mana-mana laman web, tetapi juga’sangat berguna untuk laman web e-dagang.

Harga

Anda boleh mendaftar untuk rancangan HostGator dengan jangka masa yang berbeza dari satu bulan hingga tiga tahun. Semakin banyak masa anda berjanji lebih awal, semakin murah harga bulanan anda yang setara. Contohnya, biarkan’lihat HostGator’rancangan bersama paling asas:

Tempoh masaKos
Satu bulan$ 10.95 / bulan
Tiga bulan$ 10.95 / bulan
Enam bulan$ 10.95 / bulan
Setahun$ 5.95 / bulan
Dua tahun$ 3.58 / bulan
Tiga tahun$ 2.75 / bulan

Kami berpendapat bahawa tiga tahun adalah komitmen besar, jadi kami mengesyorkan agar tetap mengikuti pilihan pengebilan tahunan – anda’Saya masih akan menjimatkan wang, tetapi anda menang’terlalu lama mengurung diri. Anda’Saya masih perlu membayar dua belas bulan penuh di awal, dan kebanyakan penyedia hosting mengatur rancangan pembayaran mereka dengan cara ini.

Perhatian: harga promosi!

Setiap penyedia hosting web akan berusaha menarik anda dengan harga promosi yang murah. Sekiranya anda melihat tanda bintang di sebelah rancangan harga pada mana-mana pembekal’laman web, ini bermaksud anda’Saya akan membayar lebih daripada harga yang diiklankan setelah penggal pertama anda.

Dalam jadual di bawah, kami’telah meringkaskan kedua-dua harga pembaharuan promosi dan tahunan setiap HostGator’rancangan, jadi anda boleh membandingkan:

Jenis Pengehosan Julat Harga Promosi Harga Pembaharuan, Bil Setiap Tahun Dikongsi WordPress Terurus VPS Berbakti Awan
$ 2.75-5.95 / bulan $ 6.95-8.95 / bulan
$ 5.95-9.95 / bulan $ 7.95-11.95 / bulan
$ 29.95-49.95 / bulan $ 49.95-69.95 / bulan
$ 118.99-148.98 / bulan $ 138.99-199.01 / bulan
$ 4.95-9.95 / bulan $ 7.95-11.95 / bulan

HostGator mendapat skor 3.5 / 5 dalam penyelidikan kami untuk nilai untuk wang, yang meletakkannya di tengah-tengah bungkusan (tempat ke-6 dari 12, tepat). HostGator’julat harga pengenalan $ 2.75-148.98 / bulan sedikit lebih mahal daripada pesaing teratas seperti Bluehost dan A2 Hosting, yang masing-masing berkisar antara $ 2.95-119.99 / bulan dan $ 1.98-141.09 / bulan..

hostgator berkongsi halaman harga

Walaupun HostGator sedikit lebih mahal, anda mendapat apa yang anda bayar. Ia’menduduki tempat kedua secara keseluruhan (daripada 12 penyedia yang sama) kerana kenaikan harga yang rendah itu hadir dengan banyak ciri dan waktu operasi yang tiada tandingannya. Sebilangan besar orang cenderung menghargai ciri berbanding wang juga – daripada orang ingin menukar penyedia hosting, faktor terpenting di antara mereka yang kami kaji ialah “ciri hosting” pada 32%. “Harga” sebenarnya menjadi keutamaan kedua, pada 27%. Ini menunjukkan bahawa orang yang sudah mempunyai pengalaman mengehoskan laman web mendapati bahawa anda sering melakukannya “dapatkan apa yang anda bayar,” dan ia’bernilai berbelanja sedikit untuk rancangan dan sokongan yang betul.

Berapakah kos untuk menghoskan laman web?

HostGator juga menawarkan jaminan pulangan wang selama 45 hari, yang melampaui standard industri selama satu bulan. Akan tetapi, cetakan halus biasa berlaku: pengembalian wang tidak’t berlaku untuk rancangan pelayan khusus, dan rancangan yang dibayar dengan cek, kiriman wang, atau pindahan wang melalui bank juga tidak memenuhi syarat.

Baca Ulasan Harga HostGator kami yang luas untuk melihat lebih mendalam mengenai kos penyedia ini.

Keselamatan

Sebagai tambahan kepada sijil SSL percuma yang disertakan dengan setiap rancangan, HostGator juga melindungi daripada serangan penolakan perkhidmatan yang diedarkan (DDoS), yang berlaku ketika sejumlah besar lalu lintas palsu membanjiri pelayan web dan membanjiri sumbernya sehingga pengunjung tetap dapat’melayari laman web ini. HostGator’pusat data dapat membolehkan perlindungan banjir untuk mengelakkan serangan DDoS. Pembekal juga berjanji bahawa pusat datanya sendiri (iaitu di mana pelayan fizikal ditempatkan) adalah kemudahan yang sangat selamat dengan akses terhad.

Sekiranya anda ingin memastikan laman web anda lebih selamat, HostGator menawarkan tambahan keselamatan SiteLock mulai $ 1.94 / bulan. SiteLock adalah alat yang mengimbas laman web anda untuk kemungkinan ancaman dan kerentanan, dan juga dapat memperbaiki banyak masalah keselamatan yang dikesannya. Apabila imbasan SiteLock menemui sesuatu yang mencurigakan di laman web anda, anda’Akan dimaklumkan melalui e-mel dan di panel kawalan HostGator anda.

keselamatan sitelock hostgator

Di sana’Tidak syak lagi bahawa SiteLock adalah alat yang hebat untuk dimiliki di gudang senjata anda. Namun, harga promosi masih ada di sini. $ 1.94 / bulan itu hanya berlaku apabila anda membeli pakej tiga tahun, sementara pelan SiteLock termurah yang boleh anda beli melalui bil HostGator pada harga $ 2.08 / bulan selama satu tahun. Rancangan yang paling mahal dikenakan pada $ 41.67 / bulan selama satu tahun – walaupun kebanyakan laman web yang lebih kecil menang’Saya perlu risau untuk membelanjakan wang sebanyak itu.

Sokongan & Kemudahan penggunaan

HostGator memperoleh 5 daripada 5 yang terbaik dalam penyelidikan kami untuk mendapatkan bantuan dan sokongan. Penyedia menawarkan perkhidmatan sembang langsung dan telefon 24 jam sehari (tanpa tol), tetapi itu’bukan di mana ia menonjol dari orang ramai. HostGator’Pangkalan Pengetahuan yang luas memberikan anda beberapa klik dari semua maklumat yang anda perlukan – itu’s harta karun maya, dan anda menang’t perlu bersusah payah dengan nada dering atau pemindahan panggilan untuk mengaksesnya.

bar carian asas pengetahuan hostgator

Pangkalan pengetahuan yang boleh dicari merangkumi segalanya dari domain hingga reka bentuk, dan juga menawarkan forum di mana anda boleh mendengar secara langsung dari pengguna HostGator yang lain. Sudah tentu, HostGator’sembang langsung dan sokongan telefon adalah aset juga. Seorang pengguna bernama Michael mengatakan mengenai pengalaman sembang langsungnya:

“Mereka telah menjawab dan berusaha menolong saya dengan segala cara. Mereka bahkan menjawab soalan yang tidak berkaitan dengan hosting mereka, atau kesalahan mereka.”

Dan ini juga pengalaman kami. Semasa kami menguji HostGator’sembang langsung, kami segera dihubungi dengan orang yang sebenar, dan semua soalan kami terjawab dalam beberapa minit selepas bertanya. Kelajuan isn’satu-satunya faktor yang menjadikan perkhidmatan ini hebat, sama ada – semua jawapan yang kami terima terperinci dan bermanfaat.

Untuk sokongan pelanggan, HostGator menunjukkan prestasi yang sangat baik. Tetapi untuk kemudahan penggunaan, HostGator’reka bentuknya agak bertarikh.

susun atur halaman portal hostgator

Di bahagian atas tetingkap terdapat tab untuk semua komponen yang anda perlukan untuk hosting laman web: Akaun Saya, Pengebilan, Hosting, Domain, Sokongan, dan Pemasaran. Semua ini mudah diakses, yang merupakan perkara yang paling penting. Tetapi susun aturnya dapat dilakukan dengan baik pulih moden. Berita baiknya, hanya awak akan melihat halaman pentadbiran laman web anda di HostGator – halaman ini dimenangi’mempengaruhi bagaimana pengunjung melihat laman web anda!

Perkara lain yang perlu diingat semasa menggunakan HostGator adalah, seperti kebanyakan penyedia hosting, HostGator secara automatik akan memasukkan tambahan tertentu di keranjang anda semasa pembayaran. Ini bermaksud sekiranya anda’membeli semula, katakan, yang dikongsi “Penetasan” merancang selama satu tahun, maka tambahan yang tidak penting seperti perlindungan SiteLock dan sandaran CodeGuard akan ditambahkan ke troli anda. Perkara ini mudah dibatalkan – yang perlu anda buat ialah mencabut kotak tersebut – dan HostGator memasukkan item ini kerana ia’tambahan yang hebat untuk sebarang rancangan hosting. Tetapi awasi untuk memastikan anda tidak’t tanpa sedar membayar apa-apa tambahan!

Ulasan HostGator: Adakah Itu Sesuai untuk Anda?

HostGator menduduki tempat kedua secara keseluruhan dalam penarafan kami dengan alasan yang baik – sememangnya, jaminan masa operasi yang tiada tandingannya menjadikannya pilihan yang kuat. Selain itu, sokongan pelanggan yang baik dan banyak ciri (walaupun pada rancangan bersama) menjadikan HostGator sebagai pilihan kami akan mengesyorkan kepada sesiapa.

Jadi, anda boleh’tidak salah dengan HostGator, tetapi ia’bukan satu-satunya cara untuk menuju ke kanan. Jika awak’sangat prihatin dengan integrasi WordPress, maka Bluehost mungkin menjadi pertaruhan terbaik anda. Sekiranya anda mengenali anda’bersedia untuk melangkau rancangan yang dikongsi dan terus ke VPS, maka InMotion patut dikaji. Tinggalkan komen di bawah dan beritahu kami apa keutamaan utama anda!

9

Soalan Lazim

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map