Ulasan HostPapa: Kemerdekaan dengan Harga


Terbaik untuk

Harga pembaharuan yang mahal


Kedudukan keseluruhan

3 daripada 5 bintang

HostPapa adalah penyedia hosting bebas yang menawarkan beberapa ciri menarik dalam rancangan hostingnya, dan menarik bagi perniagaan kecil. Kos permulaannya yang rendah bermaksud kebanyakan orang mampu membeli rancangannya yang paling murah, walaupun kos pembaharuannya boleh menjadi sangat mahal. Saiznya yang kecil menarik bagi beberapa orang, tetapi hadnya dapat menunda orang lain.

Apa kebaikan dan keburukan HostPapa?

Kelebihan

 • Pelan asas menyokong sehingga dua laman web dan bukannya satu
 • Domain percuma tanpa kos tersembunyi

Keburukan

 • Alat tambah harga tinggi semasa pembayaran
 • Tiada sandaran percuma

HostPapa Secara Ringkas

Memilih hos laman web tidak pernah semestinya, terutama ketika anda’baru bermula. Terdapat begitu banyak syarikat untuk dipilih! Sekiranya anda pergi dengan nama terkenal seperti GoDaddy atau HostGator, atau dengan syarikat yang kurang dikenali seperti hari ini’subjek s, HostPapa?

Berpusat di Kanada, HostPapa menjadikan dirinya sebagai hos web untuk perniagaan kecil. Kenyataannya, bagaimanapun, adalah bahawa harga hosting yang dikongsinya cukup rendah sehingga terbuka kepada sesiapa sahaja yang perlu membina laman web.

Namun, persoalan besarnya ialah sama ada HostPapa adalah pilihan yang tepat untuk anda. Untuk membantu membuat keputusan, kami’telah menilai berdasarkan ciri, nilai wang dan prestasi.

Makluman spoiler untuk mereka yang kekurangan masa – HostPapa sama sekali bukan penyelesaian yang buruk, tetapi ia berada di bawah kedudukan kami. Dengan skor keseluruhan 65%, tidak’t cukup bersaing dengan senjata besar. Sekiranya anda ingin memilih yang terbaik, baca ulasan kami mengenai penyedia hosting teratas.

Pelan asas dua domain adalah menarik perhatian. Untuk keperluan yang sangat khusus, HostPapa adalah nilai yang luar biasa. Jika tidak, ia sukar untuk ditandingi. HostPapa adalah salah satu daripada beberapa penyedia hosting web bebas yang tersisa dalam perniagaan, tetapi kebebasan itu bermakna mereka tidak melakukannya’mempunyai sumber pesaingnya.

HostPapa secara rasmi memulakan kehidupan pada tahun 2006, dan sejak itu telah berkembang menjadi tuan rumah lebih dari 500,000 laman web, walaupun laman web tersebut mengatakan bahawa jumlah laman web ini hampir 200,000.

HostPapa adalah syarikat perkhidmatan penuh yang menawarkan pembelian domain, pembinaan laman web, dan hosting web. Menariknya, ia tidak’t menawarkan hosting pelayan khusus, di mana pelanggan mempunyai kawalan ke atas perkakasan mereka sendiri. Sebagai gantinya, syarikat ini menawarkan hosting pelayan persendirian dan maya yang lebih biasa, serta menawarkan perkhidmatan penjual semula.

Maklumat lanjut:

Penyedia Web Hosting Teratas – tinjauan perbandingan kami mengenai HostGator, Bluehost, dan GoDaddy Hosting

Kebolehpercayaan & Persembahan

HostPapa’Waktu operasi agak standard pada 99.97 peratus. Itu’s nombor yang baik. Ia’mustahil untuk mengharapkan syarikat mempunyai waktu operasi 100 peratus, kerana masalah (serta penyelenggaraan) berlaku, terutamanya di internet.

Walaupun begitu, anda mahukan syarikat yang menawarkan waktu operasi sedekat mungkin. Waktu operasi 99.97 peratus kurang daripada tiga jam waktu henti setahun. Itu’jumlahnya banyak dan menawarkan tahap kebolehpercayaan yang tinggi sama ada anda’merancang untuk menjalankan blog atau depan kedai.

Ciri HostPapa

HostPapa’rancangan asas web hosting, Pemula, menggunakan gabungan ciri standard yang anda’Saya akan temui di mana sahaja, serta beberapa kejutan. Pertama, harga tahap terendahnya membolehkan anda mengehos hingga dua laman web di akaun anda. Itu tidak biasa kerana kebanyakan host web hanya membenarkan satu laman web dalam rancangan paling asasnya.

The Pemula pakej juga mempunyai apa yang dipanggil syarikat “Ciri-ciri Penting”, yang merangkumi pemindahan laman web percuma, Cloudflare CDN, latihan satu lawan satu, SSL percuma melalui Let’s Encrypt, cPanel Control Panel, Starter Website Builder, sokongan 24/7, dan jaminan wang dikembalikan 30 hari.

HostPapa juga menawarkan domain percuma apabila anda membayar selama setahun penuh hosting web. Ciri ini sering dilanda atau ketinggalan. Beberapa hos web menawarkannya, dan ada yang tidak’t. Apa’kunci adalah HostPapa melakukannya, dan tidak ada’Nampaknya ada bayaran tersembunyi untuk domain percuma seperti yang ada dengan host lain.

Pakej Starter membenarkan ruang cakera 100GB untuk laman web anda, yang merupakan jumlah simpanan yang baik. Ia’bukan jumlah yang tidak terhad Dalam gerakan menawarkan, tetapi ia’sama baik atau lebih baik daripada beberapa syarikat hosting yang lebih besar.

HostPapa juga menawarkan lebar jalur yang tidak terhad, walaupun anda boleh dikenakan hukuman kerana penggunaan yang berlebihan, yang juga tidak biasa. Seperti yang dijelaskan oleh HostPapa, syarikat itu’Dasarnya adalah untuk menyediakan semua sumber perkakasan yang diperlukan oleh laman web biasa, walaupun pada masa lalu lintas meningkat, tanpa memerlukan biaya tambahan. Nampaknya masuk akal.

Sekiranya laman web anda menjadi sangat besar, HostPapa akhirnya akan meletakkan kekangan pada prestasi laman web anda agar tidak memberi kesan kepada pelanggan lain. Masih Awak’d perlu menjadi besar sebelum bimbang tentang perkara itu.

Adakah HostPapa Mudah Digunakan?

HostPapa tidak menawarkan penagihan bulan ke bulan, dan syarikat itu enggan memberikan kami akaun percubaan untuk memeriksa antara muka. Kami boleh bercakap mengenai perkhidmatan dengan cepat’proses pemeriksaan asas, yang cukup mudah.

Untuk rancangan Permulaan, anda mulakan dengan memilih rancangan dan komitmen masa anda, yang akan menjelaskan kos anda’Saya akan membayar. Di bawah itu, bagaimanapun, terdapat dua alat tambah harga tinggi yang dilabelkan sebagai “keperluan laman web”, kedua-duanya berharga $ 20 setahun. Yang pertama adalah SiteLock Security Seal, yang merupakan cara lain untuk mengatakan perlindungan SiteLock ditambah ikon yang bagus untuk laman web anda. Yang kedua adalah sandaran automatik.

Kedua-duanya adalah pilihan, tetapi HostPapa tidak’t jelaskan ini kerana tidak ada kotak centang. Sebaliknya, ia menggunakan ikon tanda semak, yang berubah menjadi merah batal “X” ikon semasa anda menudingnya dengan tetikus anda. Di sana’s juga bar sisi di sebelah kanan yang menunjukkan jumlah pesanan anda di mana anda juga boleh membatalkan tambahan ini.

Seterusnya, anda sampai ke bahagian pendaftaran nama domain di mana anda boleh membayar privasi domain, yang melindungi maklumat peribadi anda dari pangkalan data domain WHOIS.

Selepas itu anda perlu memberikan maklumat peribadi dan pembayaran kami. Secara keseluruhan, proses yang agak mudah, tetapi mungkin sedikit lebih jelas mengenai bagaimana anda membatalkan tambahan berharga tinggi awal.

Sokongan pengguna

HostPapa’sokongan bermula dengan Pangkalan Pengetahuannya, yang merupakan rangkaian artikel sokongan yang disusun mengikut topik. Ini adalah tempat terbaik untuk memulakan apabila anda mempunyai beberapa soalan asas mengenai cara memulakan produk baru atau tambahan anda’telah dibeli.

Sekiranya anda mencari forum HostPapa, anda’Saya akan mencari halaman yang sepatutnya menjadi tuan rumah forum komuniti di mana sesama pelanggan saling menjawab’ soalan. Walau bagaimanapun, pada masa ini terdapat sedikit atau sedikit isi di halaman forum.

HostPapa mengkaji asas pengetahuanHostPapa tidak mempunyai sokongan telefon 24/7 atau tiket berteknologi, tetapi pusat pengetahuannya adalah menyeluruh

Apabila anda memerlukan bantuan lanjutan, HostPapa menawarkan sembang langsung dan sokongan telefon 24/7. Jika awak’hanya tertanya-tanya jika ada’masalah dengan pelayan anda, HostPapa mempunyai halaman status rangkaian untuk mengetengahkan sebarang masalah. Halaman ini juga menyenaraikan sebarang penyelenggaraan yang dirancang’s akan datang.

Harga & Nilai untuk Wang

HostPapa’harga untuk hosting web bersama berkisar antara $ 3,95 sebulan dengan komitmen tiga tahun hingga $ 20 sebulan untuk rancangan Pro tanpa harga tawaran istimewa.

Sekiranya anda memilih rancangan Hosting WordPress khusus yang menawarkan prestasi yang lebih baik dan sokongan khusus untuk blog WordPress, anda boleh membayar $ 3,95 per bulan yang sama dengan komitmen 3 tahun hingga $ 22 sebulan untuk tahap Pro.

Jika awak’berminat dengan hosting VPS, terdapat 5 tahap harga berbeza dari $ 50 hingga $ 300 sebulan.

Maklumat lanjut:

Ulasan WordPress – di mana kita membincangkan selok-belok membina laman web dengan WordPress

Tempat HostPapa di Universe Hosting

HostPapa’harga bagus, tetapi untuk mendapatkannya, anda harus membuat komitmen untuk jangka masa yang sama dengan kontrak sel lama. Sekiranya anda melihat-lihat, anda boleh menemui syarikat hosting lain yang memerlukan komitmen 2 atau kadang-kadang bahkan satu tahun.

Yang mengatakan, jika anda’bersedia membuat komitmen sepenuhnya kemudian HostPapa’Pakej Starter adalah nilai yang sangat baik bagi mereka yang ingin mengumpulkan dua laman web.

Kesimpulan: Adakah HostPapa sesuai untuk anda?

HostPapa menawarkan pakej dan harga yang cukup baik untuk harganya, terutama di hujung bawah. Kelemahannya ialah anda harus memberi komitmen selama tiga tahun untuk mendapatkan harga terbaik, walaupun itu tidak biasa di dunia hosting.

Ia tidak’mempunyai pakej yang paling komprehensif. Dengan pembekal seperti HostGator dan BlueHost, anda mempunyai lebih banyak pilihan dan lebih banyak ciri. Namun, jika anda ingin menyokong satu-satunya syarikat hosting bebas di luar sana, HostPapa mungkin bernilai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map