5 страхотни дизайна на началната страница, които можете да копирате днес

Оформление на началната страницаНека позная – вие’не си квалифициран дизайнер на уебсайт, а ти’изграждате уебсайт и искате да го направите страхотно.


Вие’идвам на правилното място, приятелю!

Изграждане на уебсайт, който изглежда страхотно’не трябва да е супер сложно. Тя може да бъде системна и логична (не толкова “пух” като вас’d представете си) – всеки може да го направи!

В това ръководство ние’Ще ви покажа анатомията на страхотни, добре проектирани начални страници. аз’Ще ги изложа на прости диаграми и ще ви покажем живи примери, така че дори не-дизайнерите да могат да разберат – и да копират!

Пощенски секции

1. Защо да се съсредоточа върху моята начална страница?

2. Какво представлява ефективен дизайн на начална страница?

3. Какво съдържание трябва да включа в дизайна на началната си страница?

4. Анатомия на 5 ефективни оформления на началната страница + примерни шаблони, които можете да използвате днес

Contents

Изберете създател на уебсайт и направете пари онлайн днес

Какъв тип сайт искате да изградите?

изграждане на уебсайт изграждане на онлайн магазин САЙТ ЗА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Защо трябва да се съсредоточа върху началната си страница?

Страхотни оформления на началната страница, които можете да копирате днесНачалната ви страница е може би най-важната страница на вашия уебсайт.

Защо? – Защото то’най-вероятно е първата страница, която посетителите на вашия уебсайт ще видят когато кацнат на уебсайта Ви.

Мисля, че всички можем да се съгласим, че първото впечатление има голямо значение – точно?

Началната ви страница задава тона на вашия бизнес като първо впечатление – така че има много смисъл, за да гарантирате, че началната ви страница работи ефективно.

Представете си това:

Влизате в магазин или офис и веднага ви посреща представител на обслужването на клиенти.

Представител на обслужването на клиенти действа като ръководство като помага Вие навигация магазина / офиса и насочват те на човека или продукта, който може да реши проблема ви.

Представителят за обслужване на клиенти свърши работата за вас, като ви показа къде трябва да търсите, за да намерите това, от което се нуждаете.

Процесът и опитът бяха приятни за вас – не сте’не е нужно да губите време и да се борите, за да намерите това, което сте’търся.

Когато клиент посети вашия уебсайт, той е “ходене” в магазина или офиса ви.

нямаше’t искате да им осигурите същото ниво на опит, което биха получили, ако влязат във вашия физически магазин или офис?

дон’t просто го мразиш, ако трябва да се мъчиш да търсиш къде се намира продукт или информация?

НО – има ЕДИН проблем – няма човек на живо, който да поздрави посетителите ви, когато кацнат на уебсайта ви!

Въпросът е: “Как мога да насоча посетителите си към информацията, от която се нуждаят, без да ги насочвам физически?”

Отговорът, приятелю, е един ефективен дизайн на началната страница.

Оформлението на началната ви страница действа като представител на обслужването на клиентите, който старателно насочва посетителите ви около вашия уебсайт.

Как става това? – Просто:

Добре обмисленият дизайн на началната страница създава визуална следа от галета, които могат ефективно да насочат посетителите ви да откриват безпроблемно вашите услуги / продукти. Оформлението на страницата също ще насочи посетителите ви да знаят къде да предприемат действия и да продължат към следващата стъпка.

Преди да разгледаме какво трябва да включите в началната си страница и да ви покажем диаграми на анатомията на 5 различни оформления на началната страница с реални примери по-долу, нека’s правилно дефинирайте какво е ефективен дизайн на начална страница.

Какво представлява ефективен дизайн на начална страница?

Ефективни дизайни за начална страница

Планирането на оформлението на страницата ви помага да разберете какво съдържание да поставите на страницата си, къде да я поставите и кое съдържание трябва да премине първо.

Изграждането на страхотна начална страница не е само случайно поставянето на информация, която можете да мислите за нея. То’също не се основава на абстрактни понятия или как се чувствате тази конкретна сутрин.

То’всъщност е много методичен и логичен – така че всеки може да повтори добро оформление.

Трябва да има a поток значи можеш ръководство посетителите ви да открият вашия уебсайт по начина, по който искате.

Това ви дава възможност да създадете много целенасочен опит в уебсайта, който работи най-добре за конкретните клиенти, които искате да привлечете.

Когато се прави правилно (аз’Ще ви покажа как по-долу) можете да помогнете на посетителите, които кацат на вашия уебсайт:

  1. Лесно идентифицирайте за какво е вашият уебсайт, какво правите и как можете да предоставите на посетителите си решения за техните проблеми; и
  2. Заемете се с вашия бизнес, като разберете къде да направите следващата стъпка. Ако посетителите ви го правят’не знам каква е следващата стъпка, те’Вероятно ще напусна, без да предприемам никакви действия. Следващите стъпки могат да бъдат да посетите страница за предлагане на продукти / услуги, да изтеглите ръководство, да гледате информационен видеоклип, да се регистрирате за поредица от бюлетини, да изпратите данни за контакт и т.н..

Ефективното оформление на началната страница е свързано с това, че уебсайтът ви е лесен за използване и навигиране. Тя ви позволява да насочвате посетителите си’ фокусирайте се върху нещата, на които искате да обърнат допълнително внимание.

Позволявам’започнете с това какво да включите в ефективна начална страница и ние’Ще се потопите в някои конкретни примери и оформления!

Какво съдържание трябва да включа в дизайна на началната си страница?

Позволявам’s бъди честен – Колко пъти сте кацнали на уебсайт и сте стигнали до щракването върху “обратно” бутон, защото не можахте’не мога да намеря това, което ти’търсиш за няколко секунди?

Факт е, че повечето от нас са обусловени да очакват да намерят това, което сме’търсиш за няколко секунди. Хората стават все по-взискателни (и нетърпеливи) в днешно време.

Вашите посетители ще направят много прост, разделен втори избор, когато пристигнат на началната ви страница – останете или напуснете.

Начинът, по който решите да изложите началната си страница, ще повлияе на това решение – и ще повлияе на съдбата на вашия бизнес.

Опростено, оформлението на началната ви страница е разделено на две части:

1. Нагоре – съдържание, което можете да видите БЕЗ превъртане надолу, когато началната ви страница се зареди за първи път.

2. Отдолу-сгънете – съдържание, което виждате само когато превъртите надолу.

100% от вашите посетители ще видят съдържанието над тях, тъй като това се показва на екрана на компютъра им веднага.

Статистически погледнато, докато превъртате надолу по страницата, броят на хората, които ще продължат да обръщат внимание на вашето съдържание, ще спадне драстично.

Ето защо’е толкова важно да планирате какво съдържание вашето място отгоре и по-долу.

1. ВИД СЪДЪРЖАНИЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ отгоре

Това е мястото, където искате да покажете всичките си Основно съдържание – най-важното ви съдържание, което се нуждаете от всички посетители, за да ги видите.

Целта №1 на основното ви съдържание е да убеди посетителите си да останат по-дълго, за да проучат допълнително какво можете да предложите. Вашето основно съдържание трябва да е ясно, сбито и конкретно.
Оформление на началната страница - над сгъвкатаИзточник: Hubspot.com

Основно разбивка на съдържанието:

1. Заглавие:

С едно единствено изречение (най-много две) трябва да отговорите на въпроса, който всички ваши посетители ще зададат – “Какво прави вашата компания?”

Доброто заглавие ще отговори на този горещ въпрос – затова е необходимо да изясните кратко, ясно и опишете какво правите перфектно.

Искате посетителите ви да прочетат заглавието ви и да мислят – “Ей, това’аз съм! Имам нужда от това!

Ето един чудесен пример за просто, ефективно заглавие, което казва много:

Пример заглавие на дизайна на началната страницаИзточник: Basecamp.com

Ако работите по проект с други хора и имате същия проблем, това заглавие ще привлече вниманието ви.

То’няма нищо фантастично, но то получава идеята за всичко перфектно.

2. Подзаглавие:

Имате възможност да определите вашата услуга / продукт с малко повече подробности с подзаглавието си.

Краткото описание трябва да отговаря – “Какви проблеми решавате за мен?”

Ето добър пример за ефективно подзаглавие:

Пример заглавие на дизайна на началната страницаИзточник: Leadpages.net

С една кратка фраза тя ви казва как техният продукт може да ви помогне.

В този пример техните потребители могат да използват своя продукт за създаване на страници, за да генерират повече клиенти!

3. Основен призив за действие:

Призив към действие дава указания и моли / казва на посетителите да направят нещо – да направят следващата стъпка.

Това може да бъде “обадете ни се сега” или “кликнете за безплатна оферта”.

дизайн на началната страница призив за действиеОсвен това обърнете внимание на Shopify’s заглавие и подзаглавие. Много ефективен! – Източник: Shopify.com

Помислете за призив за действие като пътепоказател. Всички знаем как да поемем посоката, защото правим това всеки ден в реалния свят.

пътен знак

Този знак ви позволява да знаете, че се насочвате на изток и можете да стигнете до Redlands, като завиете надясно на Exit 40A.

Ние намираме тези знаци и стрели за много полезни в ежедневието ни, така че защо да не го използвате на уебсайта си, за да насочите аудиторията си какво да прави или къде да отиде?

Това е особено вярно, ако искат да поемат ангажимент, защото отговарят на това, което трябва да предложите (заглавието и подзаглавието ви).

дон’не очаквам вашите посетители да знаят какво да правят по-нататък – те не правят’T.

Искате посетителите визуално да видят, че има следваща стъпка, която могат да предприемат, така че никога не се срамувайте да им кажете какво да правят по полезен начин.

Представете си това: Намирате произволен ресторант и виждате меню до вратата. Влизаш вътре и виждаш домакина, който стои там, но той не го прави’не казвам нищо. Той не’не ви пита активно колко хора имате във вашата партия, нито той се опитва да ви отведе до мястото за сядане.

Накрая просто стоиш там и се чудиш – “Какво’s следващ?”

Това кара ли да се чувствате добре и уверени в бизнеса?

Прави ли това бизнесът да се чувства персонален и приятен?

Ключът е да се ангажирате активно с посетителите си – кажете им какво да правят и ги напътствайте да предприемат действия, за да можете да започнете да изграждате връзка с тях.

Това може значително да увеличи шансовете ви за спечелване на нови клиенти.

4. Използвайте изображения или видео, за да илюстрирате съобщението си:

Хората естествено са привлечени към визуализации като изображения и видеоклипове, така че това е чудесен начин да създадете настроение или да покажете на публиката си за какво сте.

Важно е да не забравяте да използвате изображения и видеоклипове, които са подходящи за вашия уебсайт. Ако нямат’не служи за каквато и да е цел или не’не свърши добра работа в подобряването на цялостната си марка или послания, дон’не ги използвам.

По-добре е да поддържате уебсайта си чист, вместо да включвате неща, които не са полезни.

5. Лого:

Вашето лого трябва да свърши добра работа с фината комуникация за това, за което се отнася вашата компания. Това намеква за ДНК на вашия бизнес – независимо дали сте професионални, креативни, агресивни или неотклонени.

6. Навигационна лента:

Това е пътната карта, която използвате, за да покажете на посетителите си какво’е важно и къде могат да отидат, за да получат конкретната информация, от която се нуждаят.

Принципите на палеца:

  • Включете само необходимите страници и не’t объркайте потребителите с твърде много ненужни опции. Вашите посетители няма да се интересуват (първоначално) от страници за авторското право, поверителността и условията на услугите. Затова ги поставете другаде – като в долния си колонтитул.
  • Създайте логически групи от свързани връзки, като най-важните връзки се организират отляво надясно.
  • Поддържайте кратки и описателни заглавия на страниците.
  • Поставете навигационната лента на видно място, така че да бъде лесно да я намерите.

Поставете се в обувките на посетителите си и си задайте въпроса:

Кой е най-малкият брой стъпки, които трябва да предприема, преди да мога да взема информирано решение да купя вашата услуга или продукт?

2. ВИД СЪДЪРЖАНИЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ Отдолу

Както бе споменато по-горе, не всеки ще превърта надолу началната си страница, за да види повече от нея.

Вашите посетители, които всъщност ще превъртат вашата начална страница, за да видят повече, са тези, които се интересуват от това, което можете да предложите, след като прочетат заглавието и подзаглавието (вашето съдържание над горната част).

В противен случай те вече биха напуснали сайта ви.

И така, типът съдържание, което искате да вмъкнете отдолу-по-сгъваемо, е да поддържате съдържанието Ви над The ​​Fold (какво предлагате и как можете да решите клиентите си’ проблеми).

Ето двата типа съдържание, което трябва да показвате по-долу:

1. Вторично съдържание: Съдържание, което не е достатъчно важно, за да го направи по-горе, но все пак е от решаващо значение да убедите посетителите си да станат клиенти или лоялни последователи.

2. Допълнително съдържание: Тези са “хубаво да имате” информация, но не са от решаващо значение за ефективността на уебсайта Ви за създаване на силно първо впечатление.

Позволявам’s разгледайте по-конкретни подробности за тези съдържания по-долу. След това ние’Ще ви покажа 5 ефективни оформления на началната страница, които можете да имитирате.

# 1) Вторична разбивка на съдържанието:

Вторичното съдържание подсилва основното ви съдържание (отгоре).

Целта е да убедиш и да обучиш посетителите си в какво точно са’Ще изляза от използването на услугата или закупуването на вашите продукти.

1. Списък на обезщетенията:

Тук’s честа грешка – повечето уебсайтове са фокусирани върху изброяване на много функции и не’не се фокусирайте достатъчно върху описанието на ползите за потенциалните клиенти / читатели.

В маркетинга има проницателна поговорка – “Функции казват, ползи продават.”

Основният въпрос, който вашите посетители ще зададат, е, “така какво’е в него за мен?” – “Защо трябва да ям във вашия ресторант?” – “Защо да те наемам като мой фотограф?”

Ако сте кацнали на уебсайт и всичко, което виждате, е голям списък с функции, като “имаме 20 сандвичи, 15 салати & 5 вида супи….“, или “ние ви предоставяме 100 снимки на DVD & физически албум….“

Вие’Ще завърша просто като друг уебсайт за ресторант или фотография. Нищо не кара посетителя на уебсайта ви да иска да разбере повече за вас.

Съсредоточете се върху това как вашите посетители ще се възползват от вас – например, “органични, ферма за трапезни съставки, така че да се чувствате по-здрави и да живеете по-дълго”, или “децата растат твърде бързо – ние’Ще ви помогна да уловите тези ценни моменти и спомени с първото си дете.”

Забележете, че ползите се вписват в емоционалната страна на хората – защото тя работи.

Ето един добър пример за описание на ползите от Basecamp’s начална страница (Basecamp е софтуер за управление на проекти, който помага на екипите да управляват много назад & четвърти комуникации):

списък с предимства за дизайн на началната страницаИзточник: Basecamp.com

Те първо изброяват всички точки на главоболие и болка, които потенциалният им клиент може да има (за да се свърже на емоционално ниво). Тогава те дават обещанието (ползите), че със своя софтуер могат да изчезнат всички тези проблеми.

Очертаване на ползи дон’винаги трябва да решавате конкретен проблем. Също така може да бъде вдъхновяващо, като колко страхотно ще бъде пътуването със семейството си в чисто нова кола!

Ключът тук е да покажете на аудиторията си как животът им ще се промени към по-добро с това, което им предоставяте.

2. Доверителни показатели:

Показателите за доверие могат да бъдат истории за успех на клиентите, отзиви на клиенти или котировки, професионална акредитация (оценка на асоциации в индустрията, по-добър резултат от Бюро за бизнес), медийни цитати, брой акции в социалната мрежа и показване на персонализирани размивания за членовете на вашия екип, за да създадете доверие.

Хората купуват от хора или фирми, които харесват и на които имат доверие.

Така като показвате други хора като вас и вашата марка, можете да повишите своята доверие и надеждност.

Ключът тук е да свържете позитивно бизнеса си с външни лица и да покажете, че вашият бизнес се управлява от хора, а не от роботи.

Индикаторите за доверие са много мощни, за да помогнат на посетителите ви да бъдат една стъпка по-близо до това да станат клиенти – особено когато са близо до пресичането на тази линия, но те просто се нуждаят от леко натискане.

Запомнете – хората обичат да следват други хора. Така че, когато видят други (също като тях) да правят бизнес с вас, е по-вероятно да го последват. Защо мислите, че постоянно търсим отзиви за различни услуги или продукти?

3. Списък с функции:

Списъкът с функции помага на потенциалните ви клиенти да знаят какво точно получават, когато правят покупка.

Избройте най-завладяващите си функции, които посетителите ще искат да имат.

Една от най-големите грешки, които виждам хората е, че изброяват дълъг списък с функции за пране, които не правят’няма отношение към мен като клиент.

Дори когато функциите може да звучат интересно, бих могъл да се интересувам по-малко, ако функциите не са’не решавам проблема си или отговарям на моите нужди.

Например: Когато продължа към Volkswagen’уебсайт за проучване на нов автомобил, аз не’не получавате умопомрачителен списък от функции като електромеханичен волан с променлива помощ. Въпреки че това е важна характеристика, това не е нещо, за което повечето купувачи на автомобили се интересуват.

Вместо това можете да се продавате на функции като безкраен лунен покрив и 10-високоговорител съраунд аудио система. Това са характеристиките, които ги интересуват хората и са това, което в крайна сметка ще продаде автомобила.

списък с функции на дизайна на началната страницаVolkswagen Touareg 2016 лунен покрив – Източник: vw.com

Помислете кои функции ще отговарят на аудиторията ви и премахнете допълнителните спечелени функции’няма да окаже голямо влияние върху началната ви страница.

# 2) Допълнителна разбивка на съдържанието:

Тези са “хубаво да имате” информация, но не са от решаващо значение за ефективността на уебсайта Ви за създаване на силно първо впечатление.

Например статии в блога, фирмени съобщения, графици на събития, актуализации на индустрията, карта на местоположението (ако не сте в ресторантьорския бизнес).

Подобно съдържание има място на вашия уебсайт и ако се постави на подходящо място, може да помогне за завършване на цялостната картина за какво се занимава вашият бизнес. Но ако се използват неправилно, те могат да създадат смут и объркване.

Сега, когато знаете какво трябва да включите в началната си страница, нека’Вижте как можете да позиционирате съдържанието си, за да създадете страхотно изживяване за посетителите си!

Анатомия на 5 ефективни оформления на началната страница &
Примерни шаблони, които можете да използвате днес

аз’Ще споделя 5 много ефективни оформления на началната страница с вас по-долу. Диаграмите разбиват всеки компонент „Горе-на-Сгъване“ и „Под-на-Сгъване“.

Можете да следвате тези оформления, за да оптимизирате началната си страница. Ако използвате влачене & пуснете създателя на уебсайтове, ще можете лесно да влачите съдържанието си наоколо, за да имитирате оформления, както е показано на диаграмите по-долу.

аз’Вече изброихме някои примерни шаблони по-долу, където началните страници вече са ефективно конфигурирани. Можете да кликнете върху, за да разгледате действителните шаблони и можете да се регистрирате и да започнете да използвате един веднага.

По някакъв начин използването на един от тези шаблони е късо подстригване, тъй като ви позволява да получите начален старт, тъй като шаблоните вече олицетворяват някои от най-добрите практики, които I’вече разгледахме по-горе!

Оформление №1

Това оформление е доста универсално, така че може да се приложи в почти повечето индустрии.

оформление на началната страницаКликнете, за да увеличите изображението

Примери за шаблони: Ето някои шаблони, които имат този тип дизайн на началната страница. Можете да кликнете върху тях, за да ги видите, да се регистрирате и да започнете да ги използвате веднага.

пример за добър дизайн на началната страница добър пример за дизайн на начална страницадобър пример за дизайн на началната страница пример за добър дизайн на началната страницапример за добър дизайн на началната страница пример за добър дизайн на началната страницапример за добър дизайн на началната страница пример за добър дизайн на началната страница

Оформление №2

Това оформление също е доста универсално и затова може да се приложи в повечето индустрии.

оформление на началната страницаКликнете, за да увеличите изображението

Примери за шаблони: Ето някои шаблони, които имат този тип дизайн на началната страница. Можете да кликнете върху тях, за да ги видите, да се регистрирате и да започнете да ги използвате веднага.

пример за добър дизайн на началната страницапример за добър дизайн на началната страницапример за добър дизайн на началната страницапример за добър дизайн на началната страница

Оформление №3

Това оформление също е доста универсално и затова може да се приложи в повечето индустрии.

оформление на началната страницаКликнете, за да увеличите изображението

Примери за шаблони: Ето някои шаблони, които имат този тип дизайн на началната страница. Можете да кликнете върху тях, за да ги видите, да се регистрирате и да започнете да ги използвате веднага.

пример за добър дизайн на началната страница пример за добър дизайн на началната страница
оформление-3-Wix-пример 2
оформление-3-Wix-Например-1

Оформление №4 – Портфолио & Уебсайтове за фотография

Това оформление е подходящо за творчески бизнеси

(фотографи, дизайнери, художници, музиканти и илюстратори)

дизайн на началната страница за уебсайтове с портфолио за снимкиКликнете, за да увеличите изображението

Примери за шаблони: Ето някои шаблони, които имат този тип дизайн на началната страница. Можете да кликнете върху тях, за да ги видите, да се регистрирате и да започнете да ги използвате веднага.

пример за добър дизайн на началната страницадобър пример за дизайн на началната страницапример за добър дизайн на началната страницапример за добър дизайн на началната страница

Оформление №5 – Храна, здраве & Сайтове за красота

Това оформление работи добре за фирми, които се възползват повече от визуалните комуникации (по-малко от писменото съдържание)

(Ресторанти, спа, салони и кафенета)

дизайн на началната страница за уебсайтове за красота на хранителни продуктиКликнете, за да увеличите изображението

Примери за шаблони: Ето някои шаблони, които имат този тип дизайн на началната страница. Можете да кликнете върху тях, за да ги видите, да се регистрирате и да започнете да ги използвате веднага.

пример за добър дизайн на началната страница пример за добър дизайн на началната страницапример за добър дизайн на началната страница пример за добър дизайн на началната страница

заключение & За вкъщи

Страхотни оформления на началната страница, които можете да копирате днесЕфективният дизайн на началната страница не е само да изглеждате “красива” – то’s за колко лесно е посетителите ви да разберат какво правите, какви проблеми решавате и как те могат да се възползват от вашите услуги или продукти.

НИКОГА не го оставяйте на посетителите си, за да гадаят или да разберат какво да правят по-нататък. Вместо, създайте много ясна покана за действие на началната си страница, която насочва посетителите да предприемат следващата стъпка (като например да отидете на страницата си с продукти / услуги, да се регистрирате в бюлетина си, да изтеглите ръководство, да се свържем с вас и т.н.).

Постоянно се питайте дали посетителите ви напълно разбират какво правите и какви ползи носите на масата. Съсредоточете се върху очертаването на ползите от това как можете да помогнете на посетителите си – избягвайте изхвърлянето на списък с функции, които могат’не се свързвайте с посетителите си на емоционално ниво.

дон’не използвайте сложна лексика или неясни описания – бъдете кратки, бъдете направо напред.

Имайте предвид, че сте спечелили’не се получи “съвършен” дизайн на началната страница при първия ви опит. То’добре е да продължим да работим върху подобряването му. Събирайте отзиви от хората, за да видите как можете да се подобрите.

И накрая, разгледайте примерите на шаблони, които споделих по-горе – вместо да създадете своя собствена начална страница, тези примери за шаблони могат да ви дадат начало на създаването на страхотно изглеждащо и ефективно оформление!

Вашите посетители не винаги могат да намерят вашите услуги / продукти за полезни, но те никога не трябва да разбират погрешно какво предлага вашият бизнес.

Намери това ръководство за полезно?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me