Как да напишете призив за действие

Искате ли някога да имате силата да накарате хората да правят това, което сте искали? Е, това’е точно суперсила, която отключвате, когато се научите да пишете невероятни обаждания към действие за вашия уебсайт.


Призивите за действие примамват и мотивират читателите да, добре, да предприемат действия – независимо дали това’s, за да закупите продукт, абонирайте се за бюлетин или изтеглете електронна книга.

Но просто добавяне на бутон, който казва “Натисни тук” на вашия уебсайт’t достатъчно – трябва да отделите време и мисъл, за да създадете перфектния призив за действие, ако искате да видите резултати. Ето стъпките за писане на мощен призив за действие…

Contents

Как да напишете призив за действие: 5 стъпки

 1. Използвайте активен език
 2. Бъдете директни и лични
 3. Съсредоточете се върху предимствата
 4. Създайте спешност и любопитство
 5. Използвайте убедителен език

И като бонус рунд, ние също Ви превеждаме как да се възползвате максимално от красиво написаното си призив за действие на вашия уебсайт или имейл…

Как да форматирате своя призив за действие: 3 стъпки

 1. Дръжте го кратко
 2. Използвайте максимално цвета
 3. Помислете за размера и позицията

ние’Ще разкрием и често срещаните грешки, които трябва да избягвате на всяка цена – така четете, за да разберете как да победите конкуренцията с печеливш призиви за действие.

1

Използвайте активния език

Първият съвет за писане на мотивиращи призиви за действие е да започнете с командващ, активен глагол. Помислете за най-често срещаните призиви за действие, които виждате онлайн:

 • Открийте повече
 • Купи сега
 • Изтеглете безплатно
 • Отключете вашата отстъпка

Всички те започват с активен глагол и използват императивен език – те’казвате на потребителя какво точно да прави. Всъщност звучат почти нахално!

По този начин става ясно какво точно искате да прави потребителят, премахвайки всякакво съмнение, което може да има относно това, което трябва да направи по-нататък. Освен това вдъхновява действие – представете си, ако сте видели призив за действие, който гласи:

“Има отстъпка, ако искате.”

Този език ви изстрелва и кара ли да искате да щракнете? Вероятно не – това’дори не е ясно как трябва да се захванете с отстъпката! Това също подчертава важността на битието специфичен. Трябва да сте кристално ясни какво искате да правят посетителите ви и какво точно правят те’ще се измъкнем от него.

Използвайки активен и специфичен език вместо съмнителен, неясен или пасивен език, вие’пренастройвате потребителя сам да предприеме действия – и увеличавате шансовете си за получаване на кликвания!

Открийте повече

Научете повече съвети и трикове за Писане за интернет в нашето ръководство за 19 стъпки за създаване на по-добро онлайн съдържание!

2

Бъдете директни и лични

Кой призив за действие е по-вероятно да кликнете върху?

 1. Получете отстъпка
 2. Отключете вашата отстъпка

Дано и вие’d предпочитайте да изберете втория, защото го’s ключ към втората ни стъпка за писане на печеливши призиви за действие. Винаги трябва да се обръщате директно към потребителите си използвайки думи като “Вие” и “Вашият” – това помага на хората да почувстват лична връзка и чувство за собственост върху каквото и да е’предлагате.

Трябва да избягвате общ език или да се позовавате на своите потребители в третото лице – например “Хората могат да получат отстъпката си тук” – защото това не позволява на потребителите ви да се свързват с вашия призив за действие.

Ако искате да отидете стъпка по-напред във връзка с вашите потребители, можете напишете ги от първо лице – например: “Поискайте моята отстъпка!” Това създава много по-голямо чувство за собственост и кара потребителите да се чувстват сякаш имат по-голям контрол върху решението да кликнат.

как да напишете призив за действие, разединете пример от първо лицеТози пример от Unbounce’s начална страница, използва първо лице, призоваващо към действие, за да покани хората да кликнат и да започнат безплатната си пробна версия.

Unbounce откри, че променя текста на бутона от “Вие” да се “мен” в резултат на 90% повишение на реализациите!

3

Съсредоточете се върху предимствата

Когато ти’при писане на призиви за действие, може да бъде лесно да се увлечете в това, което искате от него. Искате хората да кликват и да конвертират, така че да можете да извлечете ползите – независимо дали това’s повече хора четат вашата електронна книга, купуват продуктите ви или се присъединяват към вашия бюлетин.

Проблемът е, че повечето потребители го правят’не се интересува какво ще извлечеш от него – те искат да знаят какво могат да получат от него!

Ето защо’е важно да пишете насочени към полза призиви за действие. Първата стъпка тук е да идентифицирате и разберете проблема, с който се сблъскват вашите потребители, и как можете да разрешите този проблем. След това използвате този ъгъл, за да доведете обаждането си към копие за действие.

Например, дали вашата електронна книга ще помогне на предприемачите да удвоят продажбите си? Или продуктът ви ще издържи пет пъти по-дълго от вашите конкуренти’? Това са видовете неща, върху които трябва да мислите, когато пишете своите призиви за действие.

Мигновенно задоволство

Друга тактика тук е да се възползваме максимално от хората’желание за незабавно удовлетворение. Това е достатъчно просто, за да се използват думи като:

 • Сега
 • днес
 • мигновено
 • След секунди

След това се уверете, че изпълнявате обещанието си, така че вашият имейл или изтегляне да бъде изпратен веднага. Ако ти’продавате физически продукти, дон’не обещавам, че можете да доставите незабавно, но изпращайте бързо имейл за потвърждение, заедно с информация за доставка.

Социално доказателство

Социалното доказателство е явление, при което хората са по-склонни да направят нещо, ако видят, че другите го правят първо. То’е класически случай на децата, които искат същите играчки като тях’приятели отново – както се оказва, никой от нас наистина не израства от тази фаза!

Можете да използвате социално доказателство, за да подчертаете предимствата на каквото и да сте вие’ремонтирате, като в същото време насърчавате хората да се ангажират с вашия призив за действие. Ако имате данни за това колко хора са изтеглили електронната ви книга, например, викайте за това във вашия призив за действие.

Като казвате на хората колко други хора вече са се регистрирали, използвали или закупили вашия продукт, това ги прави по-склонни да се доверяват и да се интересуват от вашия бизнес.

Можете дори да получите свидетелство от реалния живот от клиент и да го включите в своя призив за действие – или да го поставите наблизо, така че потребителите да ги виждат едновременно едновременно.. Установено е, че препоръките увеличават процента на реализация на страниците с продажби с 34% – така е’струва си да опитате!

Crazy Egg е майстор на създаването на ефективни призиви за действие – този пример комбинира много от тактиките, за които говорим в това ръководство, но използването му на социално доказателство и моментално удовлетворение особено се откроява:

crazyegg насочена към призив към действие

Маркиране на думата “мигновено” в зелено играе на нашата нужда от незабавно удовлетворение и поставянето на броя на уебсайтовете, използващи Crazy Egg, е отличен пример за използване на социалното доказателство. Този призив за действие също използва бутон от първо лице и ясно показва каква е ползата за потребителя – за да направи уебсайта си по-добър!

Открийте повече

Открийте как можете да създадете по-добро социално доказателство, като разгледате нашата инфографика: Как да използвате онлайн рецензии, за да пазарите на различни поколения

4

Създайте спешност и любопитство

Хората са доста предсказуеми, когато става въпрос за спешност и любопитство.

Когато ни кажат да не гледаме в кутия, можем’не помогна, но надникни при първия шанс. И дали’с паника, купувайки тоалетни ролки или бързаме към продажбите, ние също имаме силен страх от нещата да се разпродадат, преди да успеем да се заемем с тях.

Докато и двете Пандора’s Купуването на кутии и паника имат по-малко от идеалния ефект върху обществото, можете да се възползвате както от спешност, така и от любопитство за добро с призивите си за действие.

Създаване на спешност

Сега, когато казваме спешност, ние не’не означава страх и паника в сърцата на вашата публика. Вместо това покажете, че там’s ограничено време или сума, за да могат клиентите да се захванат с тях, каквото и да сте вие’предлагате.

Можете да направите това, като разполагате с таймер за обратно отброяване, показващ колко дълго остава в офертата, или като действително покажете броя на продуктите, останали на разположение. Вие също трябва да използвате спешен език, като например:

 • Само ограничено време
 • Продават се бързо
 • дон’не пропускам
 • Сега
 • Скоро
 • бързам
 • Продажбата приключва скоро

Внимавайте да бъдете твърде настоятелни – искате да предизвикате хората’s FOMO (страх от изчезване), така че да искат да влязат във вашата оферта. Ти не’не искате да ги паникьосвате или да ги затрупвате, така че те да излязат бързо от вашия уебсайт!

Насърчаване на любопитството

Любопитството е мощен начин за привличане на вниманието, подправяне на вашия призив за действие и стимулиране на реализациите!

Ключът тук е да използвате въпроси. Защо всички ваши растения умират? Как можете да удвоите интернет трафика? Каква е тайната на фитнес успеха? Накарайте потребителите си да искат да знаят отговора и пояснете какво трябва да направят, за да разберат дали това’s изтегляне на безплатната ви електронна книга или регистрация във вашия бюлетин.

как да напиша призив за действие quicksprout любопитство примерТози пример от Quick Sprout поставя въпроса с голям, удебелен шрифт, за да привлече вниманието. Освен това става ясно, че трябва да кликнете върху бутона, за да получите повече трафик. 5

Използвайте убедителен език

То’е време да стане убедителен!

Ако следвате стъпките, които ние’вече сте минали, вие’вече сте на път да създадете убедителен и мощен призив за действие. Можете да му дадете допълнително предимство, като използвате някои убедителни тактики – започнете, като използвате силни думи в своите призиви за действие.

Какво са силови думи?

Това са думи, които предизвикват емоционален отговор у вашите читатели – не бива’t прекалявайте с тях, но поръсването им с вашето копие може да има огромни ефекти. Teespring добави няколко мощни думи към своите призиви за действие и видя 12.7% увеличение на реализациите!

Има стотици силови думи, но ето няколко примера:

 • Изключителен
 • спестявания
 • краен
 • Промъкнете се
 • Невероятно
 • Безплатно
 • прост
 • заинтригуващ
 • Забранен
 • Успешен

Можете да видите как тези думи биха могли да подправят иначе скучния призив за действие и да хванат читател’s непосредствен интерес. Не забравяйте да не ги използвате твърде много, или вие’Ще звучи разпродажно и леко.

OptinMonster ни даде чудесен пример за това как да използваме силните думи ефективно с призива на началната си страница към действие:

как да напишете убедителен език за действие optinmonster

Думи като “сега”, “Осигуряване на приходи”, “мощен” и “мигновено” всички са създадени да предизвикат емоционален отговор у читателя – а визуалният вдясно поддържа тази идея за действие и промяна.

Открийте повече

Убедителен език’т просто полезна при призиви за действие – нашата Как се пишат описания на продуктите ръководството ви показва как да използвате тези техники, за да продавате и вашите продукти!

Форматиране на вашите призиви за действие

И така, вие’сега сте професионалист в писането на убедителни, привличане на вниманието и високо преобразуване на призиви за действие. Но къде да ги сложа? И как трябва да ги форматирате на вашия уебсайт? Ето нашите три топ съвета за форматиране на успешни призиви за действие…

1. Поддържайте кратките обаждания към действие

Достатъчно къса, за да се впише добре в един бутон, така или иначе – опитайте се да поддържате обажданията си към действие под 10 думи, ако можете!

Прекалено многото копие може да отегчи потребителя и да загуби вниманието им или да ги обърка с твърде много информация. Искате да опаковате най-важното, като същевременно го поддържате кратък, пробивен и сбит – го’s трудна игра, с която дори и най-опитните копирайтъри все още се борят!

Току-що прекарахте пет цели секции в разговори за всички важни части на призива за действие – как мога да впиша всичко това в 10 думи или по-малко?

Добре, дон’t паника – има начини да включите всичко, без да го натъпквате в своя призив за действие. Можете да поставите своя призив за действие до препоръка или да разполагате с заобикалящото го копие, подчертавайки предимствата на вашия продукт. Тук’s Как изглеждат нашите призиви за действие тук в Expert Website Builder Expert:

Можете да видите, че самият бутон е от първо лице, използва активни глаголи и положителен език. Но там’s също малко контекст, който позволява повече време да се подготви и убеди читателя да натисне бутона.

2. Използвайте максимално цветовете

Цветовете са толкова важни, когато става въпрос за призиви за действие. Нашият съвет е да тествате, тествате и тествате отново. Създайте например червен призив за действие и син и използвайте софтуер като Optimizely, за да видите коя версия хората реагира по-добре.

Наистина ли има толкова голяма разлика? Да, наистина е така!

Изберете цвят, който се откроява от фона на бутона ви и се уверете, че текстът на бутона ви е лесен за четене. То’е добра идея да изберете цвят от вашата цветова схема, така че призивът ви за действие да привлече вниманието, като същевременно изглежда като естествена част от уеб страницата.

Netflix е перфектен пример – ярко червените призиви за действие са привличащи вниманието, като остават изцяло на марката:

как да напишете призив за действие цвят на бутона netlflix

Открийте повече

Да се ​​борите с вашата цветова схема? Вижте нашето ръководство на Как да изберем добра цветова схема за вашия уебсайт за някои експертни съвети!

3. Помислете за размера и позицията

Когато ти’при проектирането на вашия призив за действие, трябва да запомните, че това трябва да бъде едно от най-забележимите неща на страницата. Това не’не означава, че трябва да го направиш огромен и “в лицето ти” – има някои по-фини начини да привлечете вниманието към него, включително:

 • Винаги отправяйте своя призив за действие над сгъвката (което означава, че потребителят не’не трябва да превъртите надолу, за да го видите)
 • Извършване на бутона за главно повикване към действие по-големи и по-ярки отколкото всеки друг бутон на страницата
 • Само да имаш еднократно призоваване за действие на страница, за да се избегне объркване
 • Използвайки заглавие случай в самия бутон

Открийте повече

Имате нужда от помощ при проектирането на вашия уеб сайт? Вижте нашите удобни водачи:

 • Как да проектирате продуктова страница – вземете експертни съвети за дизайн, за да увеличите продажбите
 • Как да създадете уебсайт – 8 прости стъпки за създаване на собствен сайт

Какво да избягваме, когато пишете призиви за действие

Сега, когато ние’Проведохте ви през основните призиви за действие, тук са дон’ts – познаваме те’ще бъде професионалист, така че ние’Ще прокарам през тях, преди да натиснете сборника.

# 1. Избягвайте думите за триене

Думите с триене са думи, които биха могли да изключат потребителя, като например изпращане, регистрация, покупка или завършване – искате действието да е лесно и тези думи да звучат като работа!

# 2. Минимизиране на риска

Можете да направите това, като предложите безплатна пробна версия или проба или уверите потребителя, когото имате’няма нужда от данни за плащане от тях. дон’не ги харесайте за предварително плащане или лични въпроси за gazillion, за да изтеглите електронната си книга – не забравяйте, че е просто!

# 3. Борба със скучните!

Толкова много призиви към действия просто казват “Натисни тук” – можете да изпреварите конкуренцията, като изминете допълнителната миля и положите малко усилия да примамвате потребителите си.

# 4. Осигурете плавно пътуване на потребителите

Ако вашият призив за действие казва “Изтеглете безплатната си електронна книга” Вие’По-добре се уверете, че вашите потребители ще получат безплатна електронна книга във входящата си поща!

# 5. Проверете връзките си

Счупените връзки са куршум към главата на всеки призив за действие, независимо колко добре е написан или красиво форматиран. Проверете и проверете два пъти всичките си връзки, за да се уверите, че работят, и отидете до правилната дестинация.

Как да напишете призив за действие: Резюме

За такъв малък бутон призивите за действие със сигурност изискват много любов и внимание – но това’Ще си струва, когато видите, че продажбите, кликванията и конверсиите започват да се търкалят!

Тук’s бързо резюме на стъпките, които ние’преминахме, за да стигна до тази точка:

Как да напишете призив за действие: 5 стъпки

 1. Използвайте активен език
 2. Бъдете директни и лични
 3. Съсредоточете се върху предимствата
 4. Създайте спешност и любопитство
 5. Използвайте убедителен език

Как да форматирате своя призив за действие: 3 стъпки

 1. Дръжте го кратко
 2. Използвайте максимално цвета
 3. Помислете за размера и позицията

Проведохме ви и през често срещаните грешки, които да избягвате, за да можете да изпреварите конкуренцията си. Дано и вие’сега се чувствате като призив за действие Pro и сте готови да скочите в действие и да започнете да създавате някои за себе си!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me