Видове уебсайтове: 11 от най-популярните видове сайтове

То’Мислех, че всяка минута се създават 380 нови уебсайта. Че’s над шест уебсайта всяка секунда!


При толкова много различни уебсайтове там има смисъл да ги сортирате в много различни ‘видове’. Всъщност, когато говорим за типове уебсайтове, бихте могли да напишете списък, който продължава завинаги – но ние’вместо това го стеснихме до 11-те най-често срещани.

Най-популярните видове уебсайтове

 1. Блог
 2. Бизнес
 3. брошура
 4. Груповото финансиране
 5. Е-търговия
 6. образователен
 7. Медия или развлечения
 8. организации с нестопанска цел
 9. персонален
 10. портал
 11. Портфолио

1. Блог

Блог

Блогът е уебсайт, който’s редовно се актуализира, управлява се от един човек или малка група и обикновено е написан в легнал стил.

По отношение на съдържанието, що се отнася до блоговете, светът наистина е твоята стрида. По дяволите’е дори блог за стриди!

Дори сайтът ви да спечели’не бъде блог, то’е все още удобна допълнителна функция за добавяне на интерес и авторитет към вашия сайт. Просто се уверете, че сте’се ангажираме да го поддържаме свеж и актуализиран!

2. Бизнес

Бизнес уебсайт

Бизнес уебсайт е всеки вид уебсайт, който представлява вашия бизнес. Дори малкият местен бизнес се нуждае от обикновено онлайн присъствие (вж ‘брошура’ по-долу), за да се вземе сериозно в днешния ден’дигитално мислещ свят.

Уебсайтът е един от най-лесните начини да покажете за какво се занимава вашият бизнес и да намерите тези най-важни нови клиенти. Вашият уебсайт трябва да има около страница и подробности за това как хората могат да ви намерят. След това небето’s границата. Вижте нашите ‘Е-търговия’ раздел по-долу за фирми, които планират да продават директно чрез своя уебсайт.

3. Брошура

Уебсайт за брошури

Когато категоризирате уебсайтовете по функционалност, a ‘брошура’ уебсайтът е най-простият тип. Уебсайтовете за брошури обикновено имат само няколко страници и се използват от малки фирми, които се нуждаят от обикновено онлайн присъствие. Те ефективно действат като онлайн брошура, като дават преглед на това какъв е бизнесът и как можете да се свържете. Съдържанието на тези уебсайтове като цяло е доста ‘статичен’ – че’да го кажа’s рядко се актуализира.

4. Краудфандинг

Сайт за краудфандинг

Краудфандингът е модерният начин за финансиране на вашата идея. От възвишеното до нелепото, краудфандингът беше тайната за извеждането на всичко от джаджи кубчета от месен сапун до пазара.

Уебсайтовете за групово финансиране работят чрез вземане ‘залози’ различни количества от много хора, за да се постигне целевото количество, необходимо за производството на продукта. Популярните уебсайтове за краудфандинг включват Kickstarter и Crowdcube.

5. Електронна търговия

Уебсайт за електронна търговия

Уебсайт за електронна търговия е всеки уебсайт, който директно продава продукт или услуга. Да не се бърка с бизнес уебсайт, с уебсайт за електронна търговия можете да добавяте продукти или услуги в кошницата си и да плащате за тях през сайта. Електронната търговия представлява непрекъснато нарастваща част от продажбите в САЩ.

6. Образователна

Образователен уебсайт

Терминът ‘образователен’ обхваща широк спектър от уебсайтове.

Образователните уебсайтове използват всяка комбинация от игри, статии, видеоклипове и изображения, за да обучат своята аудитория. Те могат да бъдат насочени към забавно учене за деца или да предлагат курсове за възрастни, като Coursera и EdX.

7. Медия или развлечения

Медиен уебсайт

Медийните уебсайтове съдържат редовно актуализирано съдържание за текущи въпроси, времето, спорта и развлеченията. Новини сайтове като CNN и развлекателни сайтове като ELLE и двете попадат в тази категория.

Съдържанието в медийните сайтове е динамичен, това означава’s се актуализира редовно. Големите медийни сайтове ще публикуват множество статии и видеоклипове всеки ден.

8. с нестопанска цел

Уебсайт с нестопанска цел

Нестопанските организации може да не се класифицират като бизнес по един и същи начин, но все пак се нуждаят от уебсайт. Те обикновено ще бъдат доста прости, като се очертае какво представлява нестопанската цел и ще покажете на посетителите как могат да се включат, дарят или подкрепят по някакъв друг начин. Уебсайтовете с нестопанска цел често имат функция за събиране на имейл адреси и за създаване на база данни за хора, които се интересуват от поддържане на връзка с организацията чрез бюлетини.

9. Лични

Личен уебсайт

Може би сте чували израза ‘лична марка’ обвързани наоколо и наличието на уебсайт може да формира огромна част от това.

Споделяйте снимки, споделяйте мисли или се отнасяйте към сайта си като към цифрово CV. Изборът е твой!

Ти не’не трябва да бъдете творчески (вж ‘Портфолио’ по-долу) или блогър (виж ‘Блог’ по-горе), за да се възползвате от наличието на собствен уебсайт – и вие не’дори не е необходимо да харчите пари, правейки такива.

10. Портал

Уебсайт на портал

Уебсайтовете на портала, като Yahoo, събират информация от много различни сайтове и ги представят на едно място.

Уеб порталите могат да бъдат вътрешни уебсайтове за организации като училища или за големи бизнеси. То’s централизирано място за споделяне на новини, обучение и актуализации, както и за студенти или служители за достъп до техните имейли и файлове. Потребителите ще се нуждаят от собствено специфично вход за достъп до тези портали.

11. Портфолио

Портфолио уебсайт

Ако ти’отново си писател, художник или дизайнер’Ще искам да отида една стъпка по-далеч от личен уебсайт – тук може да помогне уебсайт за портфолио.

Това са начин творците да покажат работата си на бъдещите служители, да се представят на пазара като свободни лица и като цяло да получат своето име (и да работят) в големия широк свят.

Видове уебсайтове: Обобщение

ние’заведохте ви на турне със свирка на 11 от най-популярните видове уебсайтове днес.

Във времето’Ви отведе да прочетете тази статия, създадени са около 1 997 нови уебсайтове. Ако ти’все още да създадете вашите, защо да чакате? Можете да почерпите вдъхновение от нашите снимки:

11-те най-популярни типа уебсайтове

 1. Блог. Редовно актуализиран, случаен поток от съдържание.
 2. Бизнес. Място за клиенти или клиенти да намерят повече информация за бизнес онлайн.
 3. брошура. Прост, информационен сайт, който’е особено подходящ за малки предприятия.
 4. Груповото финансиране. Сайт за набиране на средства, който ще ви помогне да реализирате идеите си.
 5. Е-търговия. Сайт, който продава продукт или услуга директно.
 6. образователен. Уебсайт, който’е създаден, за да помогне на хората да научат нещата!
 7. Медия или развлечения. Сайт, съдържащ редовно актуализирано съдържание за текущи събития.
 8. организации с нестопанска цел. Сайт, който улеснява посетителите в подкрепа на организацията.
 9. персонален. Сайт, който функционира като портфолио, автобиография или просто пространство за вашите мисли.
 10. портал. Организирано представяне на информация от цялата мрежа.
 11. Портфолио. По-задълбочено от личен уебсайт!

Има ли тип уебсайт, който желаете’г покрити? Уведомете ни в коментарите!

Популярни начини за изграждане на уебсайтове

Сега имате представа за различните видове уебсайтове на разположение, нека’погледнете бързо как те’изградена е отново.

Когато става въпрос за изграждането на уебсайт, има два различни маршрута:

1. CMS

Първият вариант е да се изгради уебсайт с помощта на система за управление на съдържанието (CMS), като WordPress. Можете да направите това сами, като изтеглите WordPress или друга CMS система, закупите шаблон и изградите вашия сайт с помощта на код. Вие’Ще трябва да плащате за име на домейн и да хоствате и вашия уебсайт.

Има предимства за изграждането на сайт по този начин, но вие’Ще ви трябва някакво техническо ноу-хау, за да ви стигна до там. Ако решите да се запишете на уеб дизайнер, който да изгради вашия сайт, това е пътят, по който те’Вероятно ще избирам.

2. Създател на уебсайтове

Създателите на уебсайтове са онлайн платформи, които позволяват на потребителите да създават свой собствен уебсайт въз основа на подбор от шаблони. Ти не’не трябва да знаете как да кодирате, за да използвате създателя на уебсайт – те’като цяло сте много лесни за използване и вие’Ще плащам месечна такса, за да ги продължите. Те’перфектно за бизнес уебсайтове, уебсайтове за електронна търговия, блогове и портфейли. По-сложните уебсайтове – мислещи портали и медийни сайтове – най-вероятно ще трябва да бъдат изградени с CMS система.

Не всички създатели на уебсайтове обаче са създадени равни. И ако ти’ще се ангажирам да използвам такъв за вашия уебсайт, вие’Ще искам да го знам’е най-добрият за работата.

Че’s, където можем да помогнем.

ние’през последните няколко години проведох обширни проучвания за създателите на уебсайтове. Платихме за планове с всички най-големи строители на уебсайтове и накарахме всекидневни хора да ги използват и да ни дават обратна връзка. ние’Сравнявате функции и сравнявате също цените. Прочетете нашето ръководство за най-добрите строители на уебсайтове, за да видите какво открихме.

Често задавани въпроси

Колко струва уебсайт?

Това наистина зависи от какъв тип уебсайт се нуждаете и как искате да го направите. Много строители на уебсайтове предлагат безплатни планове, така че можете да получите уебсайт на живо, без да плащате нито цент. По-сложните уебсайтове ще изискват работа от уеб дизайнер и / или уеб разработчик и биха могли струва нагоре от 10 000 долара.

Кои уебсайтове са най-добри за изграждане с CMS?

CMS е задължително условие за мащабни уебсайтове, които редовно извеждат много съдържание, като например портални сайтове, медийни сайтове и обширни блогове.

Кои уебсайтове са най-добри за изграждане със създател на уебсайтове?

По-малките и по-лични блогове са лесни за настройване със създателите на уебсайтове. Създателите на уебсайтове също са идеални за портфейли, брошури, нестопански организации и местни бизнес сайтове. Ако ти’публикувате отново управляемо количество съдържание, тогава създателите на уебсайтове са лесен начин да покажете това съдържание красиво.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map