5 design-uri minunate de aspect de pagină de pornire pe care le puteți copia astăzi

Aspecte de proiectare a paginii de pornireLasă-mă să ghicesc – tu’nu ești un designer de site-uri calificate, iar tu’refaceți un site web și doriți să îl faceți minunat.


Tu’Am venit la locul potrivit, prietene!

Construirea unui site web care arată bine’trebuie să fiu super complicat. Poate fi sistematic și logic (nu la fel de mult “puf” ca tine’d imagine) – oricine poate face asta!

În acest ghid, noi’Îți voi arăta anatomia către paginile de pornire minunate, bine concepute. eu’Le voi prezenta în diagrame simple și vă voi arăta exemple vii, astfel încât chiar și non-designerii să poată înțelege – și copia!

Secțiuni post

1. De ce ar trebui să mă concentrez pe Pagina mea de pornire?

2. Ce este un design eficient de dispunere a paginii de pornire?

3. Ce conținut ar trebui să includ pe pagina mea de proiectare?

4. Anatomia a 5 machete eficiente ale paginii de pornire + șabloane de exemplu pe care le puteți utiliza astăzi

Alege un constructor de site-uri și câștigă bani online azi

Ce tip de site vrei să construiești?

construiți un site web construiți un magazin online WEBSITE ONLINE MAGAZIN

De ce ar trebui să mă concentrez pe Pagina mea de pornire?

Aspecte impresionante de proiectare a paginii de pornire pe care le puteți copia astăziPagina dvs. de pornire este probabil cea mai importantă pagină de pe site-ul dvs. web.

De ce? – Pentru ca’este cel mai probabil să fie prima pagină pe care o vor vedea vizitatorii site-ului tău când aterizează pe site-ul dvs. web.

Cred că toți putem fi de acord că prima impresie contează foarte mult – corect?

Pagina dvs. de pornire stabilește tonul pentru afacerea dvs. ca o primă impresie – deci are mult sens să vă asigurați că pagina dvs. de pornire funcționează eficient.

Imaginează-ți asta:

Intrați într-un magazin sau într-un birou și sunteți întâmpinat imediat de un reprezentant al serviciului pentru clienți.

Reprezentantul de servicii pentru clienți a acționat ca ghid ajutând tu Naviga magazinul / biroul și indreapta-te către persoana sau produsul care vă poate rezolva problema.

Reprezentantul de servicii pentru clienți a lucrat piciorul pentru tine arătându-ți unde ar trebui să cauți pentru a găsi ceea ce ai nevoie.

Procesul și experiența au fost plăcute pentru tine – nu ai făcut-o’nu trebuie să pierdeți timpul și să luptați pentru a găsi ceea ce aveți’caut.

Când un client vizitează site-ul dvs. web, acesta este “mersul pe jos” în magazin sau birou.

n-ar’Nu doriți să le oferiți același nivel de experiență pe care l-ar primi dacă ar intra în magazinul sau biroul dvs. fizic?

Don’nu-l urăști decât dacă ar fi trebuit să te chinui să cauți unde se află un produs sau informație?

DAR – nu există O singură problemă – nu există nicio persoană care să vă salute vizitatorii atunci când aterizează pe site-ul dvs. web!

Deci, întrebarea este: “Cum pot să-mi direcționez vizitatorii către informațiile de care au nevoie fără să îi ghidez fizic?”

Răspunsul, prietenul meu, este un proiectare eficientă a layout-ului paginii de pornire.

Aspectul paginii de pornire acționează ca reprezentantul dvs. de servicii pentru clienți care vă îndrumă cu atenție vizitatorii de pe site-ul dvs. web.

Cum face asta? – Simplu:

Un design bine gândit al paginii de pornire creează un traseu vizual de pesmet care vă poate îndruma eficient vizitatorii către descoperirea serviciilor / produselor dvs. fără efort. Aspectul paginii îți va conduce vizitatorii să știe unde să acționeze și să-l urmeze la pasul următor.

Înainte de a intra în ceea ce ar trebui să includeți pe pagina dvs. de pornire și să vă arătăm diagrame ale anatomiei a 5 machete de pagini de start diferite cu exemple reale de mai jos,’definesc corect ceea ce este un design eficient al paginii de pornire.

Ce este un design eficient de dispunere a paginii de pornire?

Proiecte eficiente pentru pagina de pornire

Planificarea layout-ului paginii vă ajută să aflați ce conținut trebuie să plasați pe pagina dvs., unde să-l plasați și ce conținut ar trebui să meargă mai întâi.

Construirea unei pagini de pornire minunate nu înseamnă doar plasarea la întâmplare a informațiilor despre care vă puteți gândi. Aceasta’De asemenea, nu se bazează pe concepte abstracte sau cum te simți în această dimineață.

Aceasta’este de fapt foarte metodic și logic – astfel încât toată lumea poate reproduce un aspect bun.

Trebuie să existe o curgere Asa ca poti ghid vizitatorii dvs. pentru a descoperi site-ul dvs. web așa cum doriți.

Acest lucru vă permite să creați o experiență de site foarte bine direcționată, care funcționează cel mai bine pentru clienții specifici pe care doriți să-i atrageți.

Când s-a făcut corect (I’Vă vom arăta cum este mai jos), puteți ajuta vizitatorii care aterizează pe site-ul dvs. web:

  1. Identificați cu ușurință despre ce este site-ul dvs. web, ce faci și cum îți poți oferi vizitatorilor soluții pentru problemele lor; și
  2. Implicați-vă cu afacerea dvs. gândind unde să faceți următorul pas. Dacă vizitatorii dvs. nu’Nu știu care este următorul pas’Probabil voi pleca fără să întreprindă nicio acțiune. Pașii următori ar putea fi vizitați pagina de oferire a unui produs / serviciu, descărcarea unui ghid, vizionarea unui videoclip informațional, înscrierea la o serie de newsletter, trimiterea detaliilor de contact etc..

Dispunerea eficientă a paginii de pornire înseamnă să faceți site-ul dvs. ușor de utilizat și de navigat. Vă permite să vă conduceți vizitatorii’ concentrați-vă asupra lucrurilor pe care doriți să le acorde o atenție sporită.

Lăsa’începem cu ce să includem într-o pagină principală eficientă, iar noi’Vă arunca în câteva exemple specifice și machete!

Ce conținut ar trebui să includ pe pagina mea de proiectare?

Lăsa’s fie sincer – De câte ori ați aterizat pe un site web și ați terminat prin a face clic pe “înapoi” buton pentru că nu ai putut’nu găsesc ce’Caut în câteva secunde?

Cert este că majoritatea dintre noi suntem condiționați să așteptăm să găsim ceea ce noi’Caut în câteva secunde. Oamenii devin din ce în ce mai solicitanți (și nerăbdători) în zilele noastre.

Vizitatorii dvs. vor face o a doua alegere foarte simplă și împărțită atunci când ajung pe pagina de start – rămâneți sau plecați.

Modul în care alegeți să vă prezentați pagina de pornire va afecta acea decizie și va afecta soarta afacerii dvs..

Simplu, aspectul paginii de pornire este împărțit în două părți:

1. Mai sus-pliat – conținut pe care îl puteți vedea FĂRĂ derularea în jos când prima pagină este încărcată.

2. Mai jos – conținut pe care îl vedeți doar când derulați în jos.

100% dintre vizitatorii dvs. vor vedea conținutul de deasupra, după cum este afișat imediat pe ecranul computerului.

Statistic vorbind, pe măsură ce defilați pagina, numărul de persoane care vor continua să acorde atenție conținutului dvs. va scădea dramatic.

Acesta este motivul pentru care’E atât de important să planifici ce conținut poți să-ți găsești în partea de sus.

1. TIPUL DE CONȚINUT PENTRU INSERTARE Deasupra

Aici doriți să vă afișați toate Conținut primar – cel mai important conținut pe care trebuie să-l vadă toți vizitatorii.

Obiectivul nr. 1 al conținutului dvs. principal este de a-i convinge pe vizitatorii dvs. să rămână mai mult timp pentru a investiga în continuare ceea ce aveți de oferit. Conținutul dvs. principal trebuie să fie clar, concis și specific.
Aspecte de proiectare a paginii de pornire - deasupra falduluiSursa: Hubspot.com

Defalcarea conținutului principal:

1. Titlu:

Într-o singură frază (cel mult două), trebuie să răspundeți la întrebarea pe care o vor pune toți vizitatorii dvs. – “Cu ce ​​se ocupă compania ta?”

Un titlu bun va răspunde la această întrebare arzătoare – așa că trebuie să scurteze, să clarifice și să descrie ceea ce faceți perfect.

Doriți ca vizitatorii dvs. să vă citească titlul și să se gândească – “Hei, asta’sunt eu! am nevoie de asta!

Iată un exemplu excelent de titlu simplu, eficient, care spune multe:

Exemplu de titlu al paginii de pornireSursa: Basecamp.com

Dacă lucrați la un proiect cu alte persoane și aveți aceeași problemă, acest titlu vă va atrage atenția.

Aceasta’nu este nimic fantezist, dar primește mesajul perfect.

2. Sub-titlu:

Aveți oportunitatea de a defini serviciul / produsul dvs. cu mai multe detalii cu sub-titlul.

Scurta descriere ar trebui să răspundă – “Ce probleme rezolvi pentru mine?”

Iată un bun exemplu de sub-titlu eficient:

Exemplu de subpunct de proiectare a paginii de pornireSursa: Leadpages.net

Într-o frază scurtă, vă spune cum produsul lor vă poate ajuta.

În acest exemplu, utilizatorii lor își pot folosi produsul pentru a crea pagini pentru a genera mai mulți clienți!

3. Apel principal la acțiune:

Un apel de acțiune oferă indicații și solicită / spune vizitatorilor dvs. să facă ceva – să facă următorul pas.

Acesta poate fi “sună-ne acum” sau “faceți clic pentru o ofertă gratuită”.

apel la acțiune pentru proiectarea paginii de pornireDe asemenea, acordați atenție Shopify’s titlu și sub-titlu. Foarte eficient! – Sursa: Shopify.com

Gândiți-vă la un apel la acțiune ca un indicator de direcție. Cu toții știm să luăm direcții pentru că facem asta în fiecare zi în lumea reală.

indicator

Acest semn vă permite să știți că vă îndreptați spre est și puteți ajunge în Redlands, făcând dreapta la ieșirea 40A.

Găsim aceste semne și săgeți foarte utile în viața noastră de zi cu zi, așa că de ce să nu le utilizăm pe site-ul dvs. web pentru a vă ghida publicul cu privire la ce să faceți sau unde să mergeți?

Acest lucru este valabil mai ales dacă doresc să se angajeze pentru că rezonează cu ceea ce aveți de oferit (titlul și sub-titlul dvs.).

Don’Nu aștept vizitatorii să știe ce să facă în continuare – ei nu’T.

Doriți ca vizitatorii dvs. să vadă vizual că există un următor pas pe care îl pot face, așa că nu vă lăsați timid să le spuneți ce să facă într-un mod util.

Imaginează-ți asta: Găsești un restaurant la întâmplare și vezi un meniu lângă ușă. Intri în interior și vezi gazda stând acolo, dar el nu’nu spun nimic. El nu’Nu te întreabă proactiv câte persoane ai în petrecerea ta și nici nu încearcă să te conducă în zona de ședere.

Încerci doar să stai acolo, întrebându-te – “ce’urmează?”

Asta te face să te simți bine și încrezător în afaceri?

Face ca afacerea să se simtă personalizabilă și probabilă?

Cheia este să vă angajați activ cu vizitatorii dvs. – spuneți-i ce să facă și ghidați-i să ia măsuri, astfel încât să puteți începe să construiți o relație cu ei.

Acest lucru vă poate crește semnificativ șansele de a câștiga noi clienți.

4. Folosiți imagini sau un videoclip pentru a vă ilustra mesajul:

Oamenii sunt atrași în mod natural de imagini vizuale precum imagini și videoclipuri, așa că este o modalitate excelentă de a crea o dispoziție sau de a arăta publicului tău despre ce este vorba.

Este important să vă amintiți să utilizați imagini și videoclipuri relevante pentru site-ul dvs. web. Dacă nu donează’nu servesc niciun scop sau don’nu fac o treabă bună în îmbunătățirea brandingului sau a mesajelor dvs. generale, don’nu le folosesc.

Este mai bine să vă păstrați site-ul curat, decât să includeți lucruri care nu sunt utile.

Logo-ul dvs. trebuie să facă o treabă bună în comunicarea subtilă despre ce este vorba compania dvs. El indică ADN-ul afacerii tale – indiferent dacă ești profesionist, creativ, agresiv sau retras.

6. Bara de navigare:

Aceasta este foaia de parcurs folosită pentru a le arăta vizitatorilor’este important și unde pot merge pentru a obține informațiile specifice de care au nevoie.

Regula degetului arătător:

  • Includeți doar paginile necesare și don’nu confundați utilizatorii cu prea multe opțiuni inutile. Vizitatorii dvs. nu vor fi interesați (inițial) de pagini despre copyright, confidențialitate și condițiile de servicii. Așa că introduceți-le în altă parte – ca în subsolul dvs..
  • Creați grupuri logice de legături conexe, cu cele mai importante legături organizate de la stânga la dreapta.
  • Păstrați titlurile paginii scurte și descriptive.
  • Plasați bara de navigare într-o locație proeminentă, astfel încât să fie ușor de găsit.

Puneți-vă în picioarele vizitatorilor dvs. și întrebați-vă acest lucru:

Care este cel mai mic număr de pași pe care trebuie să-i fac înainte de a putea lua o decizie în cunoștință de a-ți cumpăra serviciul sau produsul?

2. TIPUL DE CONȚINUT DE INSERTARE Sub Fold

După cum am menționat mai sus, nu toată lumea va derula în jos pagina de start pentru a vizualiza mai multe pagini.

Vizitatorii dvs. care vor derula efectiv pagina de start pentru a vedea mai multe sunt cei care sunt interesați de ceea ce aveți de oferit după ce ați citit titlul și sub-titlul dvs. (conținutul dvs. de mai sus).

În caz contrar, ar fi părăsit deja site-ul dvs..

Așadar, tipul de conținut pe care doriți să îl inserați „The Fold-the-Fold” este acela de a susține conținutul dvs. de sus (Fold-The-Fold) (ce oferiți și cum puteți rezolva clienții dvs.’ Probleme).

Iată cele 2 tipuri de conținut pe care trebuie să le afișați în cele ce urmează:

1. Conținut secundar: Conținut care nu este suficient de important pentru a-l transforma în partea de sus, dar este totuși crucial pentru a-ți convinge vizitatorii să devină clienți sau adepți fideli.

2. Conținut suplimentar: Acestea sunt “este bine sa ai” informații, dar nu sunt esențiale pentru a face site-ul dvs. web eficient pentru a face o primă impresie puternică.

Lăsa’sapați detalii mai specifice despre acest conținut de mai jos. După aceea, noi’Vă voi arăta 5 machete eficiente ale paginii de pornire pe care le puteți imita.

# 1) Defalcarea conținutului secundar:

Conținutul secundar consolidează conținutul dvs. primar (în partea superioară a paginii).

Scopul este de a-ți convinge și educa vizitatorii cu privire la exact ceea ce ei’Voi ieși din utilizarea serviciului dvs. sau de la achiziționarea produselor.

1. Lista de beneficii:

Aici’este o greșeală comună – majoritatea site-urilor web sunt concentrate pe listarea multor funcții și a don’nu vă concentrați suficient pe descrierea beneficiilor pentru potențiali clienți / cititori.

Există o vorbă înțelegătoare în marketing – “Caracteristicile spun, beneficiile se vând.”

Principala întrebare pe care o vor pune vizitatorii dvs. este, “și ce dacă’sunt în ea pentru mine?” – “De ce să mănânc la restaurantul tău?” – “De ce să vă angajez ca fotograf?”

Dacă ați ajuns pe un site web și tot ce vedeți este o listă mare de funcții, cum ar fi “avem 20 de sandwich-uri, 15 salate & 5 feluri de supe….“, sau “vă oferim 100 de poze pe un DVD & un album fizic….“

Tu’Voi sfârși doar prin a fi un alt site web de afaceri cu restaurante sau fotografii. Nimic nu face ca vizitatorul site-ului tău să vrea să afle mai multe despre tine.

Concentrați-vă asupra modului în care vizitatorii dvs. vor beneficia de dvs. – De exemplu, “ingrediente organice, de la fermă până la masă, astfel încât să te simți mai sănătos și să trăiești mai mult”, sau “copiii cresc mult prea repede – noi’Vă voi ajuta să surprindeți acele momente și amintiri prețioase cu primul copil.”

Observați că beneficiile se ating în partea emoțională a oamenilor – pentru că funcționează.

Iată un bun exemplu de descriere a beneficiilor de la Basecamp’s home page (Basecamp este un software de gestionare a proiectelor care ajută echipele să gestioneze mult spatele & comunicări ulterioare):

lista de beneficii pentru proiectarea paginii de pornireSursa: Basecamp.com

Mai întâi enumeră toate durerile de cap și punctele de durere pe care potențialul lor client le poate avea (pentru a relaționa la nivel emoțional). Apoi fac promisiunea (beneficiile) că cu ajutorul software-ului lor pot face ca toate aceste probleme să dispară.

Schițând beneficiile don’întotdeauna trebuie să rezolvi o problemă specifică. De asemenea, poate fi de inspirație, precum cât de grozav va fi să faceți o călătorie cu familia într-o mașină nouă!

Cheia aici este să arătați publicului dvs. cum se va schimba viața lor în bine cu ceea ce le oferiți.

2. Indicatori de încredere:

Indicatorii de încredere pot fi povești de succes ale clienților, mărturii sau citate ale clienților, acreditare profesională (filialele asociațiilor industriei, punctaj Better Business Bureau), citate media, numărul de acțiuni de rețea socială și afișarea neclarităților personalizate despre membrii echipei dvs. pentru a crea încredere..

Oamenii cumpără de la oameni sau afaceri care le place și au încredere.

Așadar, arătând altor persoane ca tine și marca ta, îți poți crește credibilitatea și încrederea.

Cheia este aici este să asociați pozitiv afacerea dvs. cu petreceri externe și să arătați că afacerea dvs. este condusă de oameni, nu de roboți.

Indicatorii de încredere sunt foarte puternici care vă ajută să vă apropie vizitatorii cu un pas de a deveni clienți – mai ales atunci când sunt aproape de a traversa această linie, dar au nevoie doar de un nod.

Amintiți-vă – oamenilor le place să urmeze alți oameni. Așadar, atunci când văd că alții (la fel ca ei) fac afaceri cu tine, sunt mult mai probabil să urmeze. De ce credeți că căutăm în permanență recenzii pentru diferite servicii sau produse?

3. Lista de caracteristici:

Lista de caracteristici ajută clienții dvs. potențiali să știe ce obțin în mod exact atunci când fac o achiziție.

Prezentați cele mai convingătoare caracteristici pe care vor dori să le aibă vizitatorii.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le văd oamenii fac este faptul că listează o listă lungă de rufe cu caracteristici pe care le oferă’mă raportez la mine ca client.

Chiar și când funcțiile pot părea interesante, m-aș putea interesa mai puțin dacă funcțiile nu sunt’nu îmi rezolv problema sau nu răspund nevoilor mele.

De exemplu: Când merg la Volkswagen’site-ul web de cercetare pentru o mașină nouă, don’nu veți obține o listă de numere minte de funcții, cum ar fi servodirecția electromecanică cu asistență variabilă. Deși aceasta este o caracteristică importantă, nu este un lucru pe care îl interesează majoritatea cumpărătorilor de mașini.

În schimb, veți fi vândut pe funcții cum ar fi infinitul lunarof și 10 boxe sistem audio audio surround. Acestea sunt caracteristicile care le pasă de oameni și sunt ceea ce va vinde în cele din urmă mașina.

lista de funcții de proiectare a paginii de pornireVolkswagen Touareg 2016 lunarof – Sursa: vw.com

Gândiți-vă ce caracteristici vor rezona cu publicul dvs. și eliminați funcțiile suplimentare câștigate’nu va avea un impact major asupra paginii dvs. de pornire.

# 2) Defalcarea conținutului suplimentar:

Acestea sunt “este bine sa ai” informații, dar nu sunt esențiale pentru a face site-ul dvs. web eficient pentru a face o primă impresie puternică.

De exemplu, articole pe blog, anunțuri ale companiei, programe de evenimente, actualizări ale industriei, harta locației (dacă nu sunteți în afacerea restaurantelor).

Un astfel de conținut are un loc pe site-ul dvs. web, iar dacă este plasat în locația corespunzătoare, vă poate ajuta să completați imaginea de ansamblu despre afacerea dvs. Dar dacă sunt utilizate incorect, pot crea dezordine și confuzie.

Acum că știți ce ar trebui să includeți în pagina de pornire, permiteți’văd cum puteți poziționa conținutul dvs. pentru a crea o experiență minunată pentru vizitatorii dvs.!

Anatomia a 5 machete eficiente ale paginii de pornire &
Exemple de șabloane pe care le puteți utiliza astăzi

eu’Voi împărtăși mai jos 5 machete foarte eficiente ale paginii de pornire. Diagramele descompun fiecare componentă de sus-de-pliere și de dedesubt-pliere.

Puteți urma aceste machete pentru a vă optimiza pagina de pornire. Dacă utilizați un drag & renunță la creatorul de site-uri web, vei putea trage cu ușurință conținutul în jurul pentru a imita aspectele așa cum se arată în diagramele de mai jos.

eu’am enumerat și câteva exemple de șabloane de mai jos, unde paginile de pornire sunt deja configurate eficient. Puteți face clic pentru a arunca o privire asupra șabloanelor reale și puteți să vă înscrieți și să începeți să utilizați unul imediat.

Într-un fel, utilizarea unuia dintre aceste șabloane este o scurtătură, deoarece vă permite să începeți capul, deoarece șabloanele includ deja unele dintre cele mai bune practici I’am discutat mai sus!

Aspect # 1

Acest aspect este destul de universal, astfel încât poate fi aplicat la majoritatea industriilor.

aspect de proiectare a paginii de pornireFaceți clic pentru a mări imaginea

Exemple de șabloane: Iată câteva șabloane care au acest tip de design de aspect al paginii de pornire. Puteți face clic pentru a le vedea, înscrie și începe să le utilizați imediat.

un exemplu bun de design al paginii de pornire Exemplu bun de design al paginii de pornireExemplu bun de design al paginii de pornire un exemplu bun de design al paginii de pornireun exemplu bun de design al paginii de pornire un exemplu bun de design al paginii de pornireun exemplu bun de design al paginii de pornire un exemplu bun de design al paginii de pornire

Aspect # 2

Acest aspect este, de asemenea, destul de universal și poate fi aplicat în majoritatea industriilor.

aspect de proiectare a paginii de pornireFaceți clic pentru a mări imaginea

Exemple de șabloane: Iată câteva șabloane care au acest tip de design de aspect al paginii de pornire. Puteți face clic pentru a le vedea, înscrie și începe să le utilizați imediat.

un exemplu bun de design al paginii de pornireun exemplu bun de design al paginii de pornireun exemplu bun de design al paginii de pornireun exemplu bun de design al paginii de pornire

Aspect # 3

Acest aspect este, de asemenea, destul de universal și poate fi aplicat în majoritatea industriilor.

aspect de proiectare a paginii de pornireFaceți clic pentru a mări imaginea

Exemple de șabloane: Iată câteva șabloane care au acest tip de design de aspect al paginii de pornire. Puteți face clic pentru a le vedea, înscrie și începe să le utilizați imediat.

un exemplu bun de design al paginii de pornire un exemplu bun de design al paginii de pornire
aspect-3-Wix-example-2
aspect-3-Wix-example-1

Aspect # 4 – Portofoliu & Site-uri de fotografie

Acest aspect este potrivit pentru întreprinderile creative

(fotografi, designeri, artiști, muzicieni și ilustratori)

Aspect de proiectare a paginii de pornire pentru site-urile de portofoliu de fotografieFaceți clic pentru a mări imaginea

Exemple de șabloane: Iată câteva șabloane care au acest tip de design de aspect al paginii de pornire. Puteți face clic pentru a le vedea, înscrie și începe să le utilizați imediat.

un exemplu bun de design al paginii de pornireExemplu bun de design al paginii de pornireun exemplu bun de design al paginii de pornireun exemplu bun de design al paginii de pornire

Layout # 5 – Mâncare, Sănătate & Site-uri de înfrumusețare

Acest aspect funcționează bine pentru întreprinderile care beneficiază mai mult de comunicații vizuale (mai puțin de conținut scris)

(Restaurante, spa, saloane și cafenele)

aspect de proiectare a paginii de pornire pentru site-uri web de frumusețe alimentarăFaceți clic pentru a mări imaginea

Exemple de șabloane: Iată câteva șabloane care au acest tip de design de aspect al paginii de pornire. Puteți face clic pentru a le vedea, înscrie și începe să le utilizați imediat.

un exemplu bun de design al paginii de pornire un exemplu bun de design al paginii de pornireun exemplu bun de design al paginii de pornire un exemplu bun de design al paginii de pornire

Concluzie & La pachet

Aspecte impresionante de proiectare a paginii de pornire pe care le puteți copia astăziUn design eficient al paginii de pornire nu se rezumă doar la a căuta “frumos” – aceasta’este cam cât de ușor este pentru vizitatorii dvs. să înțeleagă ce faceți, ce probleme rezolvați și cum pot beneficia de serviciile sau produsele dvs..

NICIODATĂ nu-l lăsați la dispoziția vizitatorilor dvs. pentru a ghici sau a da seama ce trebuie să faceți în continuare. In schimb, creează un apel de acțiune foarte clar pe pagina ta de pornire care îndreaptă vizitatorii să facă următorul pas (cum ar fi să accesați pagina produsului / serviciului dvs., să vă înscrieți la newsletter-ul dvs., să descărcați un ghid, să vă contactați, etc.).

Întrebați-vă constant dacă vizitatorii dvs. înțeleg pe deplin ce faceți și ce beneficii aduceți la masă. Concentrați-vă pe evidențierea avantajelor asupra modului în care vă puteți ajuta vizitatorii – evitați să aruncați o listă de caracteristici care pot’nu mă conectez destul de mult la vizitatori la nivel emoțional.

Don’nu folosiți vocabular complicat sau descrieri vagi – fiți concis, fiți direcți.

Rețineți că ați câștigat’nu primesc “perfect” proiectarea paginii de pornire la prima încercare. Aceasta’sunt bine să continuăm să lucrez la îmbunătățirea acesteia. Colectați feedback de la oameni pentru a vedea cum vă puteți îmbunătăți.

În sfârșit, aruncați o privire la exemplele de șablon pe care le-am distribuit mai sus – în loc să vă proiectați propria pagină de pornire, aceste exemple de șabloane vă pot oferi o idee primordială pentru a crea un aspect excelent și eficient!

Este posibil ca vizitatorii dvs. să nu găsească întotdeauna serviciile / produsele dvs. utile, dar nu ar trebui să înțeleagă greșit ceea ce oferă afacerea dvs..

Acest Ghid a fost util?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me